Arkadaşlar karar veremiyorum ://
Hangisi daha iyi ?
Tıp veya diş hekimliği okuyan varmı ?
Hangisi daha iyi ?
Tıp veya diş hekimliği okuyan varmı ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer merhaba. bu soruyu ancak görüyorum ama size yardımcısı olmasa da bundan sonra bu sayfaya girenlere yardımcı olacağını düşünerek yazıyorum. öncelikle diş hekimi olmak da tıp hekimi olmak kadar zordur. ikisi de hekimdir ve insanları iyileştirir. ikisinin de verdiği haz inanılmaz derecededir. sonuç olarak insanlara yardım etmeyi hastaları iyileştirmeyi meslek olarak her an yapacaksınız ve insanlar size minnet duyacak. onun dışında tıp okumak çok masraflı diş hekimliği okunsun yazan insanlara inanmamanızı rica ederim. en masraflı eğitim diş hekimliği fakültelerindedir. ayrıca TUS a giriyorsun falan filan yazılmış. diş hekimleri de uzman olabilmek için aynı tıp hekimleri gibi DUS a giriyorlar. uzman olmazsan diş hekimliğinde atama beklemek çok uzun sürüyor. ayrıca diş hekimliğinde tıpta olduğu kadar fazla alan olmadığı için uzman olmak daha zor. TUSta puanın düşük bir uzmanlığa yetse bile uzman olup gerekli şeyleri yaptıktan sonra üniversitede öğretim görevlisi olup 5 bin lira ücret alabilirsiniz. ama uzman olmayan bir doktor ayda döner sermaye dışında 2bin lira maaş alır ki bu bir mühendisle eşdeğer. aynı şey diş hekimleri için de geçerli. devlette çalışıp genel muayne ve dolgu tarzı işlemler yapan hekimler 2bin lira civari maaş alır. uzman olmadığınız sürece anlıyacağınız bu işte pek fazla para yoktur. ama derseniz ki ben 20 yıl devlette çalışayım döner sermaye + 2bin lira bu da yaklaşık 3bin500 civarında sonradan özel hastaneler veiş yeri hekimlikleriyle 40 yaşınızdan sonra iyi miktarlarda para alabilirsiniz. belirtmek istediğim diğer bir nokta olarak aile hekimliği rahat çok para kazanıyorlar diyen şahıslar var, evet devlette çalışan pratisyen bir hekime göre daha fazla maaş alıyorlar ancak ellerine geçen paradan kiralarını elektrik su faturalarını ısınma faturalarını telefon faturalarını internet faturalarını(şimdi internete ne gerek var kullanmasınlar şahsi demeyin diye belirtiyorum, hastalar sisteme giriliyor sistem internet üzerinden.) yardımcı 2. hemşireyi alırlarsa da hemşirenin maaşı bile kendi ceplerinden çıkıyor bilin isterim. değerlendirmek size kalmış.
ki bu bir muhendisle esdeger dedıgınız kısmı anlamlandıramadım sizin sabancı koç boğaziçi odtü mezunlarından haberınız yok galıba ınsanların mesleklerını de maaslarını da hafıfe almayın derım anladıgım kadarıyla zamanında bır kuyruk acınız olmus gıbı e haklısınız bu okulları kazanamayan herkeste oldugugıbı bır haset etme durumu sızde de belırmıs efendım yalnız sunuda ekleyeyım zaten boyle hatrı sayılı yerlerde okuyan ınsanlar uluslararası sırketlerde calıstıklarından bahsettıgınız rakamlara calısmıyorlar benım tanıdıgım sabancı muhendıslık mezunu arkadasım 6 bıne ıse basladı kı bu okul yandalsız muhendıslık ogrencısı mezun etmeyen okuldur bılgınıze burada bılmeden cehaletle atıp tutmayın en kolayı klavye kahramanlıgıdır ayrıca muhendıste sırket kurar yonetır ondaki analitik zeka tabii her muh mezununu saymıyorum cok ele dustu sızde haklısınız fakat boyle genellemeler yapmadan once ya ıstısnaları aradan cıkartın ya da boyle net genellemelere gırmeyın lutfn :))))))))))
Ne 2000 ya senin hiçbişeyden haberin yok burda konuşuyosun
Tıp. Arkadasimin ablasi Diş Hekimliğli diye yola cikmisti ben yapamam bunu deyip bolum degistirdi. Yinede sen bilirsin.
Neden değiştirmiş ?
La ne cahilce yorumlar var dis hekimligi 4 senemiste, yok okumasi tiptan kolaymis da...Birincisi dis hekimliği 5 sene idi, 6 yila çıkarıldı. Ikincisi kişiye ve üniversiteye göre degismekle birlikte farkli zorlukları olmasina rağmen diş hekimliğini okumak daha zordur. Çünkü isin içine pratik isler giriyor. El becerisi ve sabır gerekiyor ve bununla birlikte teorik olarak da cok kasiyorlar. Hem tipin gördüğü temel tip bilimlerinin çoğunu, klinik bilimlerin br kısmını goruyorsun hem de agiz,diş, çene ile ilgili bir dunya ders goruyorsun. Ha mezun olduktan sonra hangisi daha zor diye sorarsak bazi tip uzmanlik alanlarini çıkarırsak tip daha zordur. işin ciddiyeti ve hayati riski daha fazla. Şöyle bir sey de var tipta klinikte çoğu zaman masa başında oturup reçete yazarsin. Dis hekimliginin hemen her alani operasyoneldir... Bir de TUS gibi diş hekimiginde DUS vardir,3-4 sene asistanlık yapilip uzman hekim olunabilir. Netice itibariyle eğer seviliyorsa dis hekimligini tercih etmek daha akillicadir. Allah var mezuniyet sonrası tiptan daha sıkıntısız ve rahat...Tabii hem tip icin hem de dis hekimigi icin uzmanlık dalina gore degisir...
Diş Hekimliği sen şimdi neden diye soracaksın. Birincisi o 6 yıl ömründen ömür götürecek, ikincisi asla kazandım artık rahatım gibi bir durumun yok derslerin ağırlığı yetmezmiş gibi birde TUS'la uğraşacaksın. Bunun birde prestisyen hekimlikte kalma ilerleyememe gibi dertleri de var.
Bence gir bir diş hekimliğine 4 yıl oku eğitimini al tecrübeni kazan aç kendi muayenehaneni doktordan çok da farkın olmaz.
Sağol :)) ben sormadan önce açıklamışsın zaten :)))
cahilsin diş hekimi zaten doktordur ayrıca hazırlıkla eğitim süresi 6 yıldır ne 4 yılından bahsediyorsun
Cevap
5Cevap
Diş hekimliği oku.
Niye ? :))
tıp adamı yaşlandırır oku oku bitmez diş hekimliği daha zevkli bide maaşı iyi.
diş hekimliği
Niye. ?
tıp aşırı zor ve baya bir masraflı en iyisi diş hekimliği
diş hekimliği daha iyi
Neden ? :))
1.tıpta 6 sene + 4 sene uzmanlık sabır,cesaret,soğukkanlılık ve mide gerektiren bir iş..
ama diş hekimliği öylemi 5 sene okuyosun mis gibi..ayrıca tıptakiler mezun olana kadar işi kaparsın..ağız kokusu falan bunlar tıpın yanında cok kücük ayrıntılar:) fısfıs denen birsey var ağzına pecete gecirfikten sonra hicbisey olmaz hem maddi yönden okuması fazla ama is hayatında daha fazla fazla kazanırsın
Sağol :))
nedemek:)
hangisine karar verdiniz?
Milletin ağız kokusunu mu çekecen:)
Haha maskeyle çalışmıyolarmı ? :)))
Tıpppppppppppppppppppppp
Tıp
Çok istedim olmadı
:((
Şansın varken oku. Para kazanma ve zahmet olarak diş hekimliği daha iyi. Ama tıp apayrı
İkisi de değil.
mühendislik

En İyi Cevaplar