+1 yılSen Mustafa Kemal'i eleştirmeye başlamadan önce bir aynaya bak. İki satır yazı yazabilmekten yoksun gelmiş burada lakırdı yapıyorsun. Mustafa Kemal Atatürk, bugün müslümanlık kisvesi altında hırsızlık yapan, ah alan, haram para yiyen sahte müslümanlar gibi asla kendini pazarlama ihtiyacı görmemiştir. Müslümanlık Atatürk için çok önemliydi ve O müslüman toplumları bir araya getirmek için herkesten çok daha fazla gayret gösterdi.
Al bu da ispatı:
www.harunyahya.org/.../mustafa-kemal-ataturk-musluman-devletlere
Mustafa Kemal'i acımasızca gerçek dışı uydurma nedenlerle eleştiren siz zavallı mahluklar, Bakara suresiyle dalga geçen bakanı müslüman bilirsiniz.
Hristiyanlık, Yahudilik, Müslümanlık, Budizm, Şamanizm, Deizm aklına gelen inançların hepsi kat-ıyetle "Çalmayacaksın!" dedikçe siz bu hırsız, aşağılık insanları vatanperver, müslüman ilan ederseniz. Utanmasanız Mustafa Kemal'e vatan haini diyeceksiniz!
Lanet olsun sizin vicdanınıza!
Artık yetti sizin bu densizlikleriniz o kokuşmuş, bağnaz fikirlerinizle ATAM'a laf söylemeyin!145 Yorumla- +1 yıl
Daha okumadan eksi veriyor haysiyetsiz. Neyse ki yeni nesil sizlere geçit vermeyecek kadar zeki. Neslini inkar eden tohumlar olarak ziyan hayatlar yaşamaya mecbur kalacaksınız.
- +1 yıl
engelledim :) Eleştiri kabul etmeyenlere kocaman bir engel :)
- +1 yıl
Siz zavallı gençler Atatürk hakında hiçbir bilgi sahibi olmadan Atatürk'e düşman olmuşsunuz.
Ama şunu bilin, Mustafa Kemal Atatürk öylesine güçlü karakteri olan bir insandı ki, savaş halinde bulunduğu ülkelerin devlet adamları, komutanları, gazetecileri dahi onun bu ulvi yetisine, zekasına, insanlığına olan saygısını dile getirmiştir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakınındaki kişilerden tutun da, onu bir kere görüp röportaj yapma şansı bulmuş ya da O'nu araştırıp öğrenmiş insanların gözüyle Atatürk kimdir buyrun okuyun:
İsmet İnönü:
uyg.tsk.tr/.../...0smet%20%C4%B0n%C3%B6n%C3%BC.pdf
Ali Fuat Cebesoy:
https://uyg.tsk.tr/ataturk/taniklar/KUMANDANLIK.pdf
M. Fuad Köprülü
uyg.tsk.tr/.../...uat%20K%C3%B6pr%C3%BCl%C3%BC.pdf
Yakup Kadri Karaosmanoğlu
uyg.tsk.tr/.../...p%20Kadri%20Karaosmano%C4%9Flu.p - +1 yıl
Yakup Kadri Karaosmanoğlu
uyg.tsk.tr/.../...20Kadri%20Karaosmano%C4%9Flu.pdf
Ahmet Hamdi Tanpınar
uyg.tsk.tr/.../...hmet%20Hamdi%20Tanp%C4%B1nar.pdf
Sir Percy Loraine (Londra'da bir anma konuşması)
https://uyg.tsk.tr/ataturk/taniklar/10KASIM1948.pdf
Biliyorum okumayacaksınız ama ben gene de paylaşacağım.
O kadar üzüldüm ki yazılanları görünce elim ayağım titremeye başladı sinirden.
Askerî Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan "Atatürk'ten Anekdotlar" isimli 120 sayfalık bu yazıyı fırsat buldukça okuyun arkadaşlar. Atatürk'ü sevmiyorsanız dahi görün. Eminim kalbinizin karanlık kalmış bölgelerine ışık tutacaktır:
uyg.tsk.tr/.../ANEKDOTLARLA_ATATURK.pdf
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Bira değilmiş o kutunun içinde zem zem varmış besmele çekerek içirmiş iftira hepsi ülkünün o açıklamalarıda derin devletin işi oda yalan. inönününde eli hep ceket cebindeymiş çünküm tesbih varmış zikredermiş hep sonra suud ailesine höyt demişler onlarda tamam demiş japaonyadaki camiye girmiyom bile mübarekler
169 Yorumla- +1 yıl
Hayır, o konularla bunun ne alakası var şimdi?
- +1 yıl
Atatürk cehennemlik olsa bile sizin sayenizde cennetlik oldu adam yıllardır ölünün arkasından konusuosunuz gıybet yapıosunuz bide müslüman olcaksınız adamı dınsızlıkle sucluyorsunuz obur tarafta nasıl hesap vercenız cok merak edıyorum..
Atama bizim dualarımız yeter sizi kım kurtaracak acaba - +1 yıl
Besmele çekip 8 yaşındaki kızlarla, üstelik utanmadan "peygamber de o yaşta evlendi" diye iftira da atarak, cinsel ilişkiye girenlerin zihniyeti ile tüm ülkenin bayanlarını analarını gavurların tecavüzünden kurtaran, Kur'anı kendi cebinden para vererek Türkçeye çevirten, camilere haç dikilmesine engel olan kişi arasında elbette din farkı olacaktır. aynı dinden olamazlar ki.
Ne sandınız? Cennete girerken alkol muayenesi mi yapılıyor? :) - +1 yıl
Sen harcaniyorsun burada :)
Bu tür haberlerin kaynağına bakıyorsun hep aynı tayfa. Hemde olay bira fabrikasında geçmiş. Aklı olan şunu düşünür:Bir devlet adamı işi gücü yokta yanında kız çocuğu gezdirecek hemde küçük kızı bira fabrikasına götürecek. Üstelik ona içirecek daha dünü hatırlamayan kız 5 yaşındaki bu olayı hatırlayacak öylemi. Düşmanın temizlenmesinde zekasını kullanarak öncülük etmiş kişi kalkıpta bu tür işlerle uğraşacak değildir. Fotoşop tekniği bayağı gelişmiş anlaşılan. Daha bu tür olayları çok görecek gibiyiz. Kafaları fazla çalışmadığı için sahte delil üretmekte biraz gecikiyorlar. ABD kucağına oturup ülkenin kurucularına hakaret etmek kolay askere kumpas kurup pkk tepemize çıkarmak kolay. Her şeyin başı eğitimdir.
10 Yorumla
+1 yılSu içirse zaten daha şaşırtıcı olurdu şaşırmadım :(
Kızın yaşı küçük olduğu için doğru bulmuyorum
Akıllıca düşünebilme yaşına gelirse ne içerse içsin kendi özgürlüğüdür
Ama çocuk ve bebeklerde özgürlük adı altında dünyalarının kirletilmelerine karşıyım29 Yorumla- +1 yıl
Kendinle beni karıştırma üslubun sen ne olduğunu fazlasıyla gösteriyor benle sohbet ederek kendini seviyeleştirmeye çabalamana gülüyorum sen git küfür eden insanlarla muhatap ol
Basit ve sıradan yorumları kaba üslubunu sana hediye ediyorum
Bu arada arkadaşlar bakın Kemalistler genelde küfürbaz oluyor.. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Küfür acizlik midir? - +1 yıl
@serdarGnç her yorumunda küfür ediyorsun. seviyesizsin anladik da dibine vurma be aslanim! küçük yasta çocukların bira içmesini erkek arkadaşları olmasini hatta bekaretlerini kaybetmesini umursamazsiniz is nikah olunca tecavüze uğrar gibi bagiriyorsunuz.
- +1 yıl
Soran soru için teşekkürler baya Kemalist engeleldim sayende :) Kurtulmak lazım böylelerinden :)
- +1 yıl
Ben engellemiyorum ya eglencem benim onlar :)) önemli değil bu arada
- +1 yıl
Sen de engelle muhatap olma bunlarla değmezz ;)
- +1 yıl
Degmeyecegi kesin :DD
- +1 yıl
Öyle maalesef onların lendi fikirleri yok kendini başka bir insanla açıklayan birinden ne beklenir zaten
- +1 yıl
Hakilsin ama en bariz özellikleri bozuk agizlari
- +1 yıl
Bir de sitede mod olan 30 yaşs bilgili geçinen bu konukarda ama zerre kadar hoşgörüye sahip olmayan kişiler var onları engellemek daha önemli bence site yönetimi özgürlükçü ama modların çoğunlu maalesef tutucu...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılSimdi guzel kardesim M. Kemal Ataturk iyi bir lider Turkiye Cumhuriyetinin kurucusu olmasi hatasiz olmasi her yaptığı dogru olmasi anlamina gelmiyor ne yazıkki bazi zihniyetler bunu ayirt edemiyor
Olmasi gereken Ataturkun turkiyeye verdigi hizmetin bilincinde olmakla beraber yanlışları varsada kabul etmemek
mesala Ataturk alkol kullaniyor diye benimde alkolu desteklicem veya sigara iciyor diye bunu dogru bulcam anlamina gelmiyor manevi kizi ulkuye bira icirmeside yine yanlislardan biridir34 Yorumla- +1 yıl
Tamamen ayni fikirde olmadan da senin gibi düşünen insanların varligi beni mutlu ediyor
- +1 yıl
Ataturk insandi ve hatalari vardi neyazikki bazi kendini bilmez onu hatasiz lanse etmeye çalıştı yasami boyunca hizmrtlerini siralayacagimiz gibi hatalarinida siralayabilir ha sunu diyebilirlrr ya kardesim alkol icebilir evet sana gore icebilir ama bana gore bu yanlis olum sebebide siroz yani tibbende yanlis
Akilli insan iyi olan fikirleri davranislari almali kotu olandanda uzak durmalidir - +1 yıl
ataturk icki icmekten olmemistir kulaktan dolma bilgilerle ezbere konusma. yabanci doktorlarin uyguladigi yanlis tedavi hastaligina siroza cevirmistir.
ayrica mehmet akif ersoy hoca efendinin de olum sebebi sirozdu o da mi iciyordu! soruyorum..
ayrica gerekli seyleri de kendi cevabimda yazdim. - +1 yıl
Sen neyin derdindesin anlamadim ki herkese ayni seyi yapistirip durmussun? Ataturkun icki icmedigimi yalan sigara icmedigimi sirozdan vefat etmedigimi ilkogretim okulunun koskoca duvarinda sigarayla olan portresi asiliydi bumu dogru gelelimim siroz olayına vefat ettigi gune kadar migdesinden litrelerce su alinmadimi? Ve buna en buyuk sebepten biri alkol kullanimi degilmi elbetteki dogrulari destekleyip yanlislara yanlis diyecek cesaretteyiz sen yukarda yazilanlari okumadan bol kepce salladiysan derdini bana anlatma Ataturkunde insan oldugunu ve hatalari olabilecegini yukarida vurgulamisken senin karin agrin ne bir Ataturkcu sizsiniz ya neyse fazla tartismicam iyi geceler
Birazdan tayyib in her şeyini eleştirenlerin.
Atatürk ü nasıl köpek gibi savunduğuna şahit olacaksın.
Bu kadar tezatlık ancak kemalist kafaya nasip olur
Arkadaş yanlışsa yanlıltır.
O ikah ya da tanrı değil.
Insan bu yanlışta yapar.
Önemli olan yanlışını ayrı, vatan için faydasını ayrı değerlendirmek.
Net!!!
Alkol vucuda zararlıdır.
O yaşta bir çocuğun bira içmesine "en iyi ihtimalle göz yummak" ha ta lı dır.710 Yorumla- +1 yıl
Aynen fakat cevaplari olursan çoğu hakaret.
- +1 yıl
Küfür acizlerin işidir.
Ve gördüğün gibi acziyet içindeler.
Hepsi başka telden çalıyor gördüğün gibi.
Yok su idi ypk alkolsüzdü, yok açıklama geldi içmemiş, yok evet içti ama şöyle böyle.
Amaç Atatürk ü. savunmak tamam ama.
Bu cevaplarınızın hepsi doğruysa hanginiz yalancısınız?
bir konunun 10 doğrusu olmaz 1 doğrusu olur.
Atatürk ü savunurlen yalana baştvuranlar kadar ikiyüzlüsünü gmrmedim.
Kemalist zihniyet ölmeli. - +1 yıl
Allah sana görevmi verdi dini bir yargılamaya giriyon, Bilal erdoğanın gemisi sorulduğunda milyon dolarlık gemi için küçük. bir. gemicik demesi herkesin kendi cep harçlığıula alınan bişeymiş gibi göstermesi normalmi, yırtık ayakkabıyla geldiğini söylüyordu, gemi almak kolaymı, rıza zerrabı trt ye çıkartıp namuslu bir Türk vatandaşı gibi göstermeleri, Muammer gülerin önüne atlarım gerekirse rıza demesi, bakan Çağlayanın saatin fiyatı bu değil. ucuz dediğinde saat firmasının gerçek fiyatı söylemesi, başka bir bakanın bakara makara demesi, akp yi savunabilirsin ama din adına savunmayın çünkü dini kendi çıkarı için kullanıyorlar
- +1 yıl
Gerçekten yice düşmüş üslup yukarıda hakarete girişmişler direkt :D
- +1 yıl
kemalist değilim, zira aslı senin kafadakiler ölmeli. Kendinden olmayanları resmen ayırıyorsun. Ayrımcısın anladık tamam. Peki Atatürk içerdi nolmuş sana niye KOYDU? O da bir yana Atatürk'ten sonra kimse adam gibi yönetemedi bu ülkeyi, AYIK KAFAYLA BİLE! O adam içer tabii hayatı boyunca savaşmış sorumluluklar omzunda arkadaşlarının ölümünü görmüş adam. Haa evet alkol haramdır ama kimse sana hesap vermeyecek (yada size) karışmayın bi!!! müslüman ya da değil sana ne sana neeeeee?
- +1 yıl
@Drgeldi senin karşındaki herkesi dibdar görmek gibi bir hastalığa tutumuşsun ki bu çok kötü.
Ben nerede dini eleştiri de bulunmuşum.
Okuma yazman varsa vir daha baksana.
Belki önyargıların kırılır ve olmatan şeyleri yorumlamak zorunda kalmazsın.
@Evanescence bana yazılanlara mı? benim yazdıklarıma mı? Söyledin anlayamadım ama.
@Rootbark eğer sen içyor, alkol kullaıyor olsan hatta bu sebebden ölsen bu ben dahil kimsenin umurunda olmaZ.
Ama topluma mal olmuş kişilerin yaşadıkları hayata özen göstermesi gibi bir olgu var.
Onu örnek alan milyonlar var.
Onun bu hali insanların bilinçaltındaki doğru-yanlış kavramındaki değer yargılarını "doğrudan" etkiliyor.
Kemalistlerin saldırılarına maruz kalacapım belliydş.
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan... - +1 yıl
Bira yı eleştri konusu yapmışsın, alkolün ne zararı var kesin zararlı. diyon dini konudan eleştri ama üstü kapalı. sağlığ ile örtüyon, bira vermiş sarhoş mu etmiş kızı hayır, erdoğanı eleştridiğim konular halkın hakkının yediği konular, ya da bir bakanın dinle dalga geçmesi, erdoğan ile Atatürkü kıyasladığın için eleştri yaptım, o iyi o kötü gibi muamele yaptığın için
- +1 yıl
@Drgeldi dostum sadece yazdıklarım üzerinden eleştirirsen sevinirim.
Dini hiç bir şey yazmadığı gibi.
Tayyip iyi diye de bir şey yazmıyor.
Kendini bu kadar şartlandırma.
Oku öyle eleştir.
Ben "ilkeli" olun diyorum sadece.
Eylemsel davranıp birini iliğine kadar eleştirip.
Diğerini putlaştırmayın olay bu.
Ikisini kıyslamoşsın demişsin ama bundan dopal nir şey yok.
Bir tanesi 1. Diğeri 12. Cumhurbaşkanımız.
Hatra birisi büyük halk ıyu ile seçildi.
Şimdi sen o oy verenlere de laf edersin.
Ama emin ol ona oy verenler koyun gibi istemediği adaya oy "tıpış tıpış" oy verenlerden değil. - +1 yıl
Birincisi demokrat olmasaydı, seçim sistemine girmeseydi 12. Seçilmezdi, halk oyu diyorsun güzel ama bir eylemde evde bekleyen yüzde ellim var siz kimsiniz, sıkıysa avm yapılmasını engelleyin diyip kendine oy vermeyenlere kafa tutmak zıtlaştırmak hiçbir siyaside olmadı, kendini eleştiren herkesi hükümeti devirmeye çalışmakla suçluyor anca, adalet sistemini hükümetin adamı cemaatin adamı diye böldü, cemaati de kendi getirdi, Atatürk ile derdi ne sürekli. chp zihniyeti deyip duyuyor, ilk uçak fabrikasını kim kurdu, demir yolu ağı kim döşedi, çok partili sisteme kim geçti, Suriye Irak'ta geçmeyen örnekler var bu arada, devleti ilk defa borç alıp borç batağına alıştıranı niye eleştirmiyor, uçak fabrikasını kapatıp yabancılara muhtaç edeni yada, birisi demokratikleşmeye çalışırken birisi diktatörleşmeye çalışıyor fark bu, alkol zararlı değil öyle az bişey içneyle bişey yapmaz, eleştri yapmak için eleştriyonuz, Atatürk ile ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum
- +1 yıl
@Drgeldi keşke alışılmız siyasi ezberlerin dışına çıkıp derin bilgiye sahip olabilseydin.
Uçak fabrikası 1946 da alınan bir kararla 1948 de yani chp döneminde kapatıldı. Bu chp zihniyetinin bir tezahürü.
Eğer thruman doktirini ni araştırırsan marshall yardımını anlayabilirsin. Doktirini chp kabul etti.
Sana tavsiyem Atatürk ün demokratlığı konusubda 1. Meclis ile 2. Meclis arasındaki en az 7 farkı bulman.
Ipucu vereyeim 1921 anayasasının 7. Maddesine bir bak. Daha sonra "kız gibi bir meclis" isteyen kim onu da araştır.
Demir ağlar konusunda biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim çünkü bu "slogan" bir cümlenin ötesinde bir gerçeklik taşımıyor.
Eğer "azgın azınlık" ülkenin tamamına hükmetmeye kalkarsa devletin başı "insanları biz de mi sokağa dökelim" der.
Bunu en iyi kemalistler bilir. Anadolu da sözde isyanların bastırılış şekline bakarsan, ne kadar demokratik bir açuklama olduğunu anlarsın.
Iyi dinle Atatürk ü değil, inönü yü eleştiriyor
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. 1. içki içerken ya da içirirken yanındamıydınn yok..
2. Hem kişilerin içki içip içmemesinde bir sıkıntı varmı? Sanmıyorum
3. Benim ne halt yediğim seni ilgilendirmeyeceği gibi seninde ne halt yediğin beni ilgilendirmez.
Benim dedem horoza içki içirmiş hem duymak istediğin bu mu? :) Kaldı ki Atanın ne yaptığına ne yapacağına ve yaptıklarını sandıklarına söz etmeye hakkın yok.
Hep bir karalama merakı var sizde Allah bilir Tayyip gözünüzde cennetlik adamdır. Ama o adam cennete giderse ben direk cehenneme giderim. Onunla aynı ortamda bırak bulunmayı nefes dahi almak istemem.
Geri geri konuşmayı bırakın artık...
Bazılarının ayyaş dediği insanlar bu devleti bu milleti kurdu. Şimdide o ayyaş dediği insanların kurdukları memlekette yaşayıp üstüne birde içine ediyorlar. Yüzsüzlüğün bu kadarı...14 Yorumla- +1 yıl
Şuanda konumuz basliktaki gibi ne tayyip ne de atatürkün diğer yaptiklari. Ataturku yaptigi hatalar yüzünden eleştirmekten bu kadar korkmayin. bu bir karalama da değildir zaten birazdan videonun linkini aticam. ayrıca her seferinde ataturkle tayyibi karsiilistirmaktan vazgecin. kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.
- +1 yıl
- +1 yıl
Her atatürk konusuna tayyibi siz karistiriyorsunuz
+1 yılO dönemde içkinin zararları henüz bilinmiyordu. Siz nasıl küçük çocuğunuza günümüzde kola, bira, sigara veya fast food yedirip içiriyorsanız böyle bir soruyu sorma hakkınız yok. Sonuçta kötülük amacı barındıran bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Dediğim gibi o zaman zararları pek fazla bilinmiyordu zamanında hatırlarsanız misafirliğe gidince ev sahibi sigara ikram ederdi. Bunları düşünmenizi istiyorum insanlar bilinçlendikçe böyle şeylerin önüne geçiliyor. Bunun solcu sağcı ile ilgisi yok böyle sol sağ alevi sünni kürt türk ayrım yapanları Allah bildiği gibi yapsın, boş insan hepsi. Atatürk bize kalıcı bir eser bıraktı, bu adamın kıymetini bilmiyorsunuz bari memleketinizi vatanınızı toprağınızı sevin.
72 Yorumla- +1 yıl
İçkinin zararları o gün de biliniyordu, ancak diğer dediklerine katılıyorum.
+1 yılSırf b*k atmak için ne yazacağınızı, çizeceğinizi şaşırdınız..
Sen onu bir güzel araştır ve öyle konuş. Adamın kemikleri sızlıyor zaten yeterince Vatan toprakları yüzünden.
Tayyibin kitaplarınızda ki giriş sayfası yerine Atamızın Gençliğe Hitabesi' ni okuyun.
Hadi varsayalım ki ben yanlış biliyorum doğru diyorsun, ulan 13 yaşında ki kıza devletten kaç kişi tecavüz etti sen bu haberi hiç duydun mu?
Bu tip olaylar hiç dinmiyor, sen bu konular da hassas olacağına Mustafa Kemal Atatürk' ün sana göre doğru bana göre yanlış olan şu alkol konusunu gündeme getirmek ile ne kadar güzel bir hareket yaptığını düşünüyorsun tam olarak araştırmadan.
Artık bilinçlenin biraz, çok harika bir devir de yaşıyoruz da geçmişimize b*k atmamız gerekirmuş gibi davranmayın.51 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen sözüm ona vatandaşlar çocuk istismarını onaylayan kişilerdir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam ölmüş gitmiş ne kadar çok yakmış canınızı böyle ölümünün üstünden yıllar geçmiş hala ağlıyorsunuz...
Bu sitede sizler gibilerini gördükçe bir kez daha gurur duyuyorum ATAMLA sizin gibi yobazlara, vatan hainlerine, kendini müslüman sanan hainlere, hırsızlara, yabancı yalakalarına bırakmadı bu ülkeyi.
Ve sizleri gördükçe tekrar tekrar diyorum ki ÇOK teşekkürler ATAM103 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksiliyen bayan arkadaş toplumda söz hakkın varsa Atatürk sayesindedir unutma.
En çok siz kadınlar Atam sayesinde insan oldunuz Osmanlıda söz hakkınız bile yoktu evde hizmetkardınız köleydiniz sadece unutma bunları aklını başına al
Cevap sahibi+1 yılATAM o kadr ileri görüşlü bir insanmış ki 100 yıldır onun sitemini yıkamadınız sonsuza kadarda yıkamıcaksınız çünkü hepinizi toplasak baştaki babanızda dahil Atatürk etmezsiniz.
Evet kendisi alkolik sarhos kafayla kurulan bu ülkeyi bölemediniz.
Ya ayık olsaydı bırak yaşamayı kökünüzü kazırdı tohumunuz kalmazdı...
Babamda bana rakı içirmiş küçükken yerde yuvarlanıp durmuşum. Bir şeyde olmadı geleceğimde kararmadı çok güzel bir üniversite okuyorum ve bilişim firmasında grafik tasarımcısıyım. Vatandaşlık görevlerimi de yapıyorum ayrıca çevreciyim kültürlüyüm. Yani bunlar boş şeyler başka şeylerle gelin
102 Yorumla- +1 yıl
"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"
Mustafa Kemal ATATÜRK
+1 +1 +1 +1
Zaten kimsenin ozel hayati kimseyi ilgilendirmemeli. Biz diyormuyuz tayybin ayakkabi kutularini kullanis şeklini nasl buluyorsunuz hortumlarini nasil buluyorsunuz. Bu dogru ya da degil Ataturk ulkeyi kurtarmis mi evet. Kadınlara haklari tanimis mi evet. Kotu bulsan nolcak o tarihe gidip degistrcen mi. Birakin adami artik ya
92 YorumlaKimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez. Senin anan baban belliyse bu atatürk sayesinde tut ki kizina içki icirmis sanane? Her şeyde kendi cikarlariniza bakmasini biliyosunuz ama bir torba kömüre tav olmak gibi. İçkiyi onaylamiyorum ayri mesele. Ortalik karismis Atam'in yillar önce söyledikleri bir bir cikarken senin derdin bu mu yani? bir savaş cikarsa hepimiz bir Atatürk beklicez ama bir kere olur o
52 Yorumla- +1 yıl
"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"
Mustafa Kemal ATATÜRK
- Diğer konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılİçerde içirtirde içki müslümanlığa aykırı bişey türklüğe değilki Mustafa Kemalde zaten dinle devlet işlerini ayırmış soruyu bu şekilde sorman veya düşünmen saçma bence içkiyi savunan birisi değilim ben kullanmıyorum ama kendi özgür iradeleri türklüğe bir zararı yok bence
22 Yorumla- +1 yıl
Ya çocuk 5 yasinda falan yani tam bilmiyorum yasini. bu normal mi sizce
- +1 yıl
dediğim gibi bu kendi iradesi mustafa kemalle falan ilgili değil ha o yaştaki çocuğa içirmek bencede doğru değil ama dediğim gibi bu kendi kararı mustafa kemalle aliyle veliyle alakası yok
Bize ne :) sen adamın ülke için yaptıklarına bak gerisi teferruat. insanların geçmişleri hakkında konuşmak dedikodudur hele ki ölen kişinin ardından çünkü onun kendini savunma şansı yoktur. takılmayalım böyle şeylere :)
82 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK - +1 yıl
Ben bu Atatürk'le alakalı nabız ölçen sorular soranları da anlamıyorum adam ömrünü biz özgürce, mutlu mesut, dilediğimiz gibi yaşayalım diye harcamış, sinir stresten sigara alkol içe içe siroz olmuş ve ölmüş hala adamı sorgulayanlar ve açığını bulmaya çalışanlar var. Allah çarpar be kardeşim ya.. Biraz vicdan sahibi olalım söylesenize kim sizin için ömrünü harcar bugün siz en iyi şartlarda yaşayın diye. Adam 90 sene sonraki bizleri düşünerek neler yapmış. Bu adama sahip çıkmayan bana göre ağır vicdansızdır... Ben genel konuşuyorum kimse kişisel algılamasın..
+1 yılAtatürk'ü severim ama bunu doğru bulmuyorum tabii ki.
61 Yorumla- +1 yıl
Tüm atatürk sevenlerinden boyle bir cevap beklerdim acikcasi +1
+1 yılBenim peder de bana küçükken bir ara bira içirtmişti bir yudumluk merak ettiğim için... 5 yaşında filandım bende hayal meyal hatırlıyorum. Velhasıl benim babam gibi, Atatürk de bir insan. Ve ben babamın hiçbir kötülüğünü görmedim... Hatta ben küçükken bir ara özel kreşe kaydettirecek parayı bulamadı diye ağladığını söyler annem...
Ama yapılan doğru mu? Tabi ki değil. Ancak Atatürk'ün 1 yanlışına karşılık, o yanlışı kapatacak binlerce doğrusu yok mudur? Soruyorum ey ahali... Padişah, Yunanlara bir nevi "buyur ırzımızı çiğne" diyerek İzmir'de valisine çiçekle karşılatmamış mıdır? Peki bu olayın karşısında topyekün bir direniş içerisine giren de yine Atatürk değil midir?730 Yorumla- +1 yıl
eksileyen adamsa yazsın bana
- +1 yıl
Ayrıca uludağ sözlükte birisi bu konu hakkında şöyle yazmış paylaşmak istedim:
"hangimiz babasının içkisinin tadına bakmadık ki küçükken? ben de 4-5 yaşlarındayken babamın birasından içtiğimi hatırlıyorum. bu beni alkolik yaptı mı peki? aksine biradan nefret ederim. 1 damla dahi içemem.
çocukların nasıl olduğunu herkes bilir. "beaabbaaaa ben de içicemmmmm..." diye ağlar dururlar. "çocuğum sana göre değil bu" deseniz de ağlamaya devam eder. "al iç o zaman acı şeyi" dersiniz ve çocuk tadına baktığında büyük ihtimalle tükürür ve bir daha da istemez. bu eğitimin bir parçasıdır. bunda ne gibi bir sorun var? götünüze kazık mı soktu olm sizin atatürk?"
Aldın mı cevabını soran? - +1 yıl
Evet haklisin ülkü hanim da öyle demiş.'tadi da çok kötüydü bir daha asla icmedim ataya minnettarım 'demiş. vereceğiniz eğitime tukuriyim.
- +1 yıl
haddini bil soran!
- +1 yıl
Asil sen haddini bil cevaplayan
- +1 yıl
Sen kendi basligindan havlamaya devam et @serdarGnç
- +1 yıl
Tescilli yigiye bak hele :) zaten benim seninle tartismam şuanda saçma olur. ben zaten sana atanin hatasini kabul ettirmeye calismistim sen de kabul ettin zevkle gerisi mühim değil zaten :DD @serdarGnç
- +1 yıl
yok fikir değiştirme değil be tescilli yiğit itiraf ettirme diyelim. yorumlarını oku bak görüceksin orda yazdıklarını :D:D @serdarGnç
- +1 yıl
fikirlere tahammül edemeyen sahsiyetlere saldırır bunu da unutma
- +1 yıl
hayır bu bir fikir değil fakat tartışmamız içerisinde benim bu konudaki fikrimi düşüncemi anlamış olmalısın aksi takdirde zaten bu kadar hakarete basvurmazdın. aynı zamanda cıkmaza sürüklenip konuyu saptırma ne söylemek istediğimi anlıyosun ama salağa yatıyosun bu saaten sonra seninle tartışılmaz zaten.
- +1 yıl
@serdarGnç
- +1 yıl
'Gazi Paşa hassasiyetimizdir, meclisimizin kurucusudur, elbet hataları vardır, ' diye devam eden bir cümlen vardır. ben de hataları oldugunu söylüyorum ama ısrarla benimle kavga ediyosun mesela bu bir çelişkidir. sen bana kabul ettiremezsin diyosun ama kabul ediyosun ve ben hala neden tartıştıgımızı anlamıyorum. hala afkurmaya devam ediyosun. bence bu saatten sonra sus çünkü batıyosun. Gercekten sus.
- +1 yıl
benim öyle bir çabam yok acıkcası ben sadece atatürkü seven bir insanın 'atatürkün de hatası vardır.' demesini isterdim. evet çok az da olsa kabul eden oldu. bu beni mutlu etti hatta +1 bile verdim. sadece kemalist zihniyetin at gözlüklerinden kurtulmasını istiyorum. Ha Paşayı zerre sevmem o ayrı mesele fakat dediğim gibi konu bu değildi. siz buralara sürüklediniz. Aynı zamanda ben Paşayı küçük düşürmeye calışmadım at gözlüklü , ağzı bozuk kemalistleri küçük düşürmeye calıştım. Siz de basta sen olmak üzere küçük düştün.
- +1 yıl
@serdarGnç..
- +1 yıl
ohh sonunda teslimiyet ! gerisi mühim değil afkuran zihniyetin temsilcisi tescilli yiğit bey :D:D
@serdarGnç (kimler afkurur bilirsin herhalde) - +1 yıl
bu arada fikrinizi değiştirmemeniz daha iyi bu kadar tartışma bu kadar emek yazık olurdu valla. Ekmeğime yağ sürdünüz sağolun.@serdarGnç
- +1 yıl
Ahah zafer cigliklari mi? hic gulecegim yoktu. ben sadece sana laf yetistirmekten yorulmustum. ben zaten alacagimi aldim anlamiyor musun? anlamiyorsun tabiki. bence hakaretlerin senin acizliginin gostergesidir.@serdarGnç
- +1 yıl
hakettiğinden çok daha azını okuduğunu bil, o kadar söylüyorum. ben epi topu 14-15 ay savaştım şakülüm kaydı, adam harp akademisini bitirmesinin daha 6. ayında savaşmaya başlamış 1906 da, biifiil 1923'e kadar. 17 sene be abicim, 17 se-ne! Belki de senin yaşın kadar işte. Gerilla, cephe, siper, topyekün, ne kadar savaş türü varsa hepsinin içinde olmuş, dimdik ayakta kalmış, soydaşlarımıza yunan askerleri yaşına başına hatta erkeğine kızına bakmadan çatır çatır tecavüz ederken sessiz sedasız İstanbul'da kıç yalayanlardan olmamış, oradan oraya koşmuş milleti organize etmek için, yeri gelmiş gaz, yeri gelmiş taviz vermiş, bu adamın bin tane hatası olsa ne olur, bu millet ona minnettar olmalı. İstanbul tapu kadastro kayıtlarını görme şansım olmuştu bir zamanlar, 1918-1923 arasında tapu devirleri o dönemki 50 yılın en yüksek seviyeleri, İstanbul'da g*t büyütüp ingilizi fransızı yalayan ne kadar paşa varsa alayı gayrımenkul zengini olmuş, Gazi Paşa olamaz mıydı? ailesine, şürekasına,
- +1 yıl
.. evlatlıklarına birer emekli maaşı tahsisinden (ki onu bile kendi malvarlığından ayırarak) başka bir kuruşa dahi dokunmadan devletine bağışlayıp dünyadan göçüp gitmiş. Bu adam bir Fatiha'yı hakediyor arkadaş, başka bir şeyi değil. Adam hayatını çürütmüş bitirmiş milleti için, arkasından yeniyetme salağın biri çıkmış ''mustafa kemal paşa çocuğa bira içirdi ne ayıp bla bla bla'' revayı hak mıdır bu arkadaş..
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mustafa Kemal Pasanin manevi kizi Ülkuye bira icirmesini nasil karsiliyoruz biliyor musun?
Senin babanın sana bira içirmemesini nasıl karşılıyorsak onuda öyle karşılıyoruz.
daha açık bir ifade, bizene, sizene, onlarane, sanane112 Yorumla- +1 yıl
helal :D bende yorumumda bunu yazdım. Bu olayın altından fitne çıkarmaya çalışan vatan hainlerine lanet olsun.
- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
Diğer konusunda 908 cevap paylaştı. @romantix2 Edebinle konuş terbiyesizlik ediyorsun şu anda. Tayyip adam mı ki savunuyorsun. Kim olursa olsun çocuk yaşta alkol alması doğru bir davranış değildir. Biz senin kafadakiler gibi kimsenin kılı falan değiliz. Nerede yanlış olursa o yanlışı yereriz.
30 YorumlaSoranla uğraşmayın , anlayacağınız bira devirmiş eline de telefonu vermiş arkadaşları eğleniyorlar akıllarınca... Bırakın demlensinler...
514 Yorumla- +1 yıl
Yani inkar mi ediyorsun?
- +1 yıl
Noldu hesabimi mi kapaticaksiniz yoksa :D sadece hazimsizliginiza gulerim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Net olarak tekrar söylüyorum , senin yaptığın zibidilikten ibaret. Videonun sağındaki liste de neyin kafasında olduğunu gösteriyor , işiniz gücünüz nifak, cımbızlama konular , mana değiştirmeler , isim kirletmeler.
Sizden daha iyi şeytan çıkmazdı... Hesabını kapatmamın değil böyle bırakmamın anlamı var , şakkada şukkada göbek atarak kanıt buldum diye satırlarda dırlanırken , hakkında gıybet ettiğin rahmetlinin kurduğu Cumhuriyet oturduğun topraklar , bunu da biliyorsun değil mi?
Sen bu konularda tartışmaya değmeyecek birisin , bir de video atmış , iyi , seyret kına yak... - +1 yıl
Konunun dişina cikman herşeyi kabul ettiğinizi gösterir. zaten videoyu izlerseniz çok sevdiğiniz pasanizin yine çok sevdiğiniz kizinin agzindan olduğunu gorurdunuz. sizin bu hakaretleriniz sadece bir şeyleri kabul etmek istemediginizi gosteriyor
- +1 yıl
O senin hüsnü kuruntun , bira içirdi kucağına aldı sarhoş etti bir de taciz etti de bitsin konu. Bunda bira içirme , öylesine tattırmadan öte bir şey değil zira , sana da limonata içirilmiştir tatma olarak ve bu manevi evlat. Ülkü hanımın sözlerinde bir garabet bir huylanma değil , bir sevgi nişanesi var sadece. Taciz her dönemde tacizdir ve nasıl bir duygu olduğunu burada birkaç soruda bunu yaşayanlar anlatmış nasıl bir kızın içine oturduğunu.
Tabii sen bunu ayıracak ne yaştasın ne de bilgidesin ne de olgunluktasın. Birilerinin , yediği kaba scması gibi senin de yaptığın farklı bir şey değil. Elinize ne geçer o belli değil , ancak Türkiye özlediğiniz ölçülere girmeyecek bir ülke bunu da bilmelisin.
Burada yazdıkların biliyorsun , aleni suç delili ve kimsenin şikayet etmesine de gerek yok bu yazılarını. Ola ki bir kamu görürse , sistem re'sen çalışır , sen de anlatırsın ne demek istediğini savcının karşısında... Tozu dumana katmayı seçmesen de hakkında hayırlı olur. - +1 yıl
Ortada bir hakaret bile yok ne küfür ne başka bisey bunlar suç delili olsaydi kadir misiroglu şu an icerdeydi. madem özgür bu ülke ben de bunları çok rahatssöylerim her tarafta
- +1 yıl
Bu ülkede deliliğe müsamaha gösteriliyor, zira yurtdışına davalardan kurtulmak için kaçıp rapor almış birisi, 1934 doğumlu , öteden beri Atatürk'e Mehmet Akif'e İstiklal Marşına dil uzatan " sizin " zatı muhtereminiz , içinizden bazıları da bunları kılavuz seçiyor sonuç da malum oluyor.
Özgürlüğün sınırı başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter ve bu söz anayasa maddesidir. Tabi sen gazı almış devam ediyorsun da , insanların değerlerine onlar sana saygı düysun istiyorsan sen de bu kanuna göre duyacaksın.
Belki de o Kadir Mısırlıoğlu sensindir , kimbilir... - +1 yıl
Ozgurlugum hakarete varirsa evet haklisin ama dediğim gibi olmuş bir şeyi ben burada bildirirsem bu baskasinin özgürlüğüne girmiş olmak olmaz.
- +1 yıl
Bu senin fikrin... Acaba teknik olarak öyle mi ; soran...
Nasıl bir nifak saçtığını al aşağı doğru oku gör ve sen buna hala doğru yaptım diyorsan ( büyük ihtimalle gtu bklu 3 xper fazla yazdırmak için bu da ) kadir Mısırlıoğlu'ndan farkın yok ve sen bilmelisin ki , burada sana artı verenlerin hiç biri ne kamu görürse ne de hiç bir şey olmayıp diğer tarafa yıllar sonra ( allah uzun ömürler ve özgürlükler versin de ) gittiğinde , sıratta Atatürk'ün ve beraberinde çarpışmış 280 bin şehidin ellerinden yakanı nasıl kurtaracaksın da araftan salimen geçeceksin iyi düşün bence..
Mısırlıoğlu gelir kurtarır seni... - +1 yıl
Zaten eminim sorunun altina ' çok güzel yapmis destekliyorum iyiyi kötüyü ogretmek için yapmistir' yazsaydim bu baskasinin özgürlük alanina girmek olamayacakti. desteklemiyorum ya o senin derdin.
- +1 yıl
Ya kadir misiroglunu bile savunmadim sen kafamda neler kuruyosun ya :D yat uyu ben obur tarafta çok rahat olcam Allahin izniyle biralari ben goturmedim cunku
- +1 yıl
Benle alakası yok , sana öbür dünyada vermen gereken hesabı hatırlattım , eninde sonunda oraya çıkacaksın ; tabii böyle konulara inancın varsa.. Olmayabilir de , zira bazıları Hz Muhammed'i terkedip kendilerine başka peygamber seçebilir bu da özgürlüktür, tutar büyüklerine senin gibi cımbızlamalarla saldırır.
Yolun açık olsun sevgili kardeşim , sen böyle devam et , bir gün yaptığının Allahın sevmediği işlerden olduğunu sen de gençlik hırsların geçtiğinde farkedeceksin. Lakin , affedilmeyen günahlardan da kurtuluş yok , biliyorsundur... Gıybet de bunlardan biri
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıladam 100 yıldır yok hala onun peşindesiniz. k
Yaptığı işleri konuşacağınıza adamın özel hayatını dideliyorsunuz135 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru. Neden ileriyi gidemediğimiz sorudan belli.
- +1 yıl
Eic kesinlikle.
- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
Diğer konusunda 952 cevap paylaştı. Gunah nedir bilmiyorsaniz veya onemsemiyorsaniz icki zararli bunu da mi bilmiyorsunuz? Ehh kimin umrunda sizin kafaniz :) akliniz olsa zaten dogru degil derdiniz bu arada asiri kemalist olup ayni zamanda din dusmani olanlar muslumanlara ortacag insani dersiniz fakat siz ilk cagda takilip kalmissiniz ickinin zararli oldugunu bilmeyen yoktur :)
31 Yorumla- +1 yıl
içki dini olarak haramdır. öte yandan zararları olduğu doğrudur ancak viski gibi bira gibi içkilerin yararları da vardır. Ha ben içiyor muyum hayır, ama senin yorumun baştan aşağı yanlış.
+1 yıl7 yaşındaydım bana da eniştem ile dedem rakı uzatmıştı. Sonuçta ölmedim. O kadar önemsenecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Bu benim ruh halim de , psikolojimde de bir sorun yaratmadı. Alkolik değilim. İçkiyi nerdeyse hiç içmiyorum. Şimdi bunu bir sorun olarak mı görmeyelim? Netice de o yaşlarda ki bir çocuğu karşılarına alıp askerlik arkadaşlarıymış gibi muhabbet edip, içecek değiller. Belli ki merakı gidermek amaçlı verilmiş bir yudumdan ibaret. Konuşulacak mevzu bile değil.
60 Yorumlaİçirmişse içirmiş. Sana ne l*n seni mi geriyo. Sen kendi kızına viski içir istersen umurumuz da olur mu
88 Yorumla- +1 yıl
Sadece destekliyorum demen yeterli olurdu.
- +1 yıl
Sen benim kimi eleştirip eleştirmediğini bilemezsiniz. herkesi de eleştirme hakkina sahibim
- +1 yıl
+1 . . .
- +1 yıl
Saygıyla selamlıyorum seni Hilal :D
+1 yılYanlış yapmış. Fakat o kadar da abartılacak bir olay değil. Alkolün beyin gelişime olumsuz yönde etkisinin olduğunu biliyoruz. Fakat burada atatürke karşı tavır takınınların endişesi ülkünün beyin sağlığı değil zannımca :)
30 YorumlaBu Atatürk'e karşı düşmanlık nedir ya? Madem sevmiyorsun onun getirdigi harfleri kullanma git arapca konus. Icirmis icirmemis nolmus yani?
122 Yorumla- +1 yıl
Sadece bu konu hakkında dusunceni sordum. destekliyorum veya desteklemiyorum bu kadar basit.
- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
durduk yere aklına böyle sorular nereden gelir bilmiyorum. sen provoke amaçlı sorular sorarsan tabii ki tepki alan cevaplarla karşılaşırsın. evet doğru bulmuyorum ama bunun üzerinden politika yapmayınız. ne kadar gerçektir bunu hiçbir zaman bilemeyiz, kendisi anlatıyor diye gerçek olma mecburiyeti de yoktur ama şayet gerçekse yanlıştır ama bu sana malzeme vereceğimiz anlamına gelmez.
21 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
+1 +1 +1 +1
+1 yılLiseye giden kızın kapanmasına yobazlık derlet o yaşta kapalılık mı olur derler küçük kıza bira içirilmesi modernlik.
32 Yorumla- +1 yıl
Haklisin gerçekten çok çok haklisin ama anlamazlar bunlar boşver.
- +1 yıl
Anlamalarını beklemiyorum zaten
+1 yılsıkıntı şurda Atatürk çok büyük bir lider ama onun ilahlaştırma en büyük mallık,,, ne zaman geleneklerinden kopmamış modernliğini kaybetmemiş hem dini kullananları hem Atatürkün yanlış yaptığı konuları eleştirir hale gelirsek o zaman büyüyebiliriz..
40 Yorumlaya sızın o un ufak beyınlerınız var ya hıh ıste onun ıcıne sıcım
95 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
+1 yılmilet 8 yaşındaki öz kızını 90 yaşındaki amcalara satıyor din diye bunu nasıl karşılıyorsunuz peki?
91 Yorumla- +1 yıl
Kotu karsiliyorum fakat bu yanlis söylediğim şeyi doğru yapmaz
Asilsiz iddialar ortaya atmayin. Hani nerede delil? Çamur atacaksiniz ya. Bol bol senaryo uretin. ^^
63 Yorumla- +1 yıl
Soruyu doğru okuyup arastirirsan ulku hanimin agzindan da öğrenebilirsiniz gercekleri
- +1 yıl
şu an telefondan gidiyorum TRT tayini diye arastir bulursun
Hala orda mısınız siz kaç yıl geçti. Bu kadar namuslusun madem ki - :P tep bu sana- neden çocuk tecavüzleri ve tacizleri üzerinde durmuyorsun rantçı.
71 YorumlaSana ne sen onun koruyucu meleği misin cehenneme gider veya gitmez size ne milletin dininden içmiş ya da içmemiş bunu sizin aklınıza sokanlar zaten Türk düşmanı sizde en Zayıf noktanızdan dinimizden girildiğinde hemen düşersiniz tongaya
34 Yorumla- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılTrakya'da 3-4 yaşlarından itibaren az biraz içmeye başlarsın. Yani abartıyorsunuz. Ben 11 yaşımda yarım şişe vokta içtim. Gayet iyiyim kuruntuya gerek yok.
50 Yorumla 4 yasinda dedem raki icirmisti.. Hey gidi :)) birayi buyuk gormeyin sudan farki mi var.. Ve 100 sene oncesinden bahsediyoruz, zarari bile tam anlamiyla bilinmiyor.. o zamanki biralarda da alkol cok az gunumuz gibi cesit yok:)
00 Yorumla
+1 yılUln bu adamı peygamber ettiniz kabul edin işte bu adam "dinsiz"
30 YorumlaDiğer konusunda 364 cevap paylaştı. Ne var yani türk milleti küçük çocuğa içki sigara falan verme özelliğine sahip çoğu kişi yaşamıştır bunu. O da ata"TÜRK" değil mi?
40 Yorumla
+1 yılNe var bunda. Ataya. yakisir dimi ama
61 Yorumla- +1 yıl
Aynen :D
Unutmayalım ki Atamızda insandı herkes mükemmel değil yani. orhan baba ne demiş hatasız kul olmaz. yani onu hatasız gösteren zihniyet arkasına sıgınan zihniyettir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz gibi gizli saklı icmesin içerse babasıyla içsin diyedir :)
85 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK @Hilaleyna :D
+1 yılEskiden nasıl misafirliğe gidildiğinde sigara ikram ediliyorsa. O dönemdede alkolün zararlarını bilmiyor olabilirler. Bu gayet normal birşey ben 3 yaşındayken dedem sigarasını bana yaktırırmış ağzıma koyup. Siz Atatürk'e kılıf bulmaya çalışmayın.
24 Yorumla- +1 yıl
tıp okusaydın bilirdin zararlarının bilindiğini
- +1 yıl
umursanıyor muydu? Hayır
Sonuçta medeniyet olarak görüyorlarlar ya - +1 yıl
Tıp okumam gerekmiyor zararlarını biliyorum. Fakat o dönemle bu dönemi bir tutamazsın :) misafirlikte annelerimiz sohbet ederken babalarımız rakı içer muhabbet ederdi. Gelenek öyleydi.
- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
@Єναηєscєηcє boşuna uğraşma !
+1 yılBira değil o vişne suyu hatta vişne suyuna şarap diyerek iftira atanlar filan oldu her neyse birayı nerden çıkardın anlamadım. .
31 Yorumla- +1 yıl
Ağzı olan konuşuyor öbür dünyada yüzleşirsiniz mk nankör veletleri sizi. ..
Ya böyle bir saçmalık mı olur insan çocuğuna bira içirir mi ayıptır günahtır hem de kız çocuğuna insan açar bir rakı beraber piizlenirler bira neymiş ya.
20 Yorumla
+1 yılBn ne evli turbanli kasarlar tanidim ne icki icen on numara adamlar o yuzden birakib su icki mevzusunu arkadaslar icirdiyse yarasinnn
30 YorumlaTartisacak kafa yoracak bir bu kaldi zaten. size ne ne icirdiyse icirdi. Bu kadar mi bos insanlarsiniz yahu
10 YorumlaDiğer konusunda 323 cevap paylaştı. Eğer öyle bir şey yaptıysa yanlış buluyorum. Tamamen yanlış biri değil ama bir çok yanlışı da olmuş.
10 Yorumlahoş bir hareket değil ama bu onun aşağılık şerefsiz ya da çocuklara kötü davranan biri olduğunu göstermez.. küçükken içki ortamında büyüklerin çocuklara şakadan bir yudum içirdiği olmuştur
00 YorumlaDoğru buluyorum. Ne var yani içtiyse. Şu anda o kadar sorun varken bunu kafana takman da saçma.
62 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
Bana da küçükken bira, şarap viski içirirlerdi çok az.. Görüp de kafamda büyütüp alkole merak salmayim diye.. Gayet başarılı da oldu.. Nerdeyse hiç alkol kullanmam.. Nadir ama bu akşam GS-FB maçını izlerken içecem..
00 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. saldır kardeşim sende saldır önüne gelen atatürke saldırsın
30 Yorumla
+1 yılÇocuk yaşta insanların burada soru sormasını yanlış buluyorum ve onaylamıyorum. doksanaltılı.
31 Yorumla- +1 yıl
Siz yasimi birakin da soruyu cevaplayin. bu söyledikleriniz komik bahaneler
+1 yılOlum ulu önder vefat öleli kaç sene oldu ayıptır yaa hala onun yaptıklarını tartışıyorsunuz , DÜNYADA SÖZ HAKKI KALMAMIŞ BİR RUHUN ARDINDAN KONUŞMAK GÜNAHTIR !!!
30 Yorumla
+1 yılUlan adam koca ülkeyi kurtardı bunların tartıştığı şeye bak. Pardon ama beyinsizsin.
20 Yorumla
+1 yılo içtiği biranın alkolsüz bira olduğu daha önce açıklamayla ilan edildi neden gelip şimdi burada bunu vurguluyorsun ki
52 Yorumla- +1 yıl
Alkolsu bira mi varmis bilmiyorum artik.
- +1 yıl
o zaman bilmeden etmeden araştırmadan başlık açma bu çok provokatif bir şey
Gizli Üye(36-45)+1 yılAdam peygambermi anlamadım niye eleştriyon
Hem bira haram değil. dinen, neyin kafasını yaşıyorsun016 Yorumla- +1 yıl
Vayss yeni bir yasar nuri daha mi doğuyor?
Cevap sahibi+1 yılYaşar nuri diyene kadar kuran oku. Arapça ve türkçe karşılaştırmalı
- +1 yıl
Okudum bira haram değildir bol bol için kapin sevap pointleri diyo aydinlattigin için sağol:)
Cevap sahibi+1 yılHurma ağacının meyveleriyle üzümlerden de şarap yaparsınız, güzel bir rızk elde edersiniz; şüphe yok ki bunda da akıl eden topluluğa bir delil var.
Nahl 67 oku
Cevap sahibi+1 yılBana günah yazan ayet göster yok, karşında küçük yaşar Nuri var :)
- +1 yıl
Azicik beyin olsa o bahsedilen sarabin sarhosluk vermeyen içecek olduğunu anlardin
- +1 yıl
Kuran da sarhoşluk veren her içeceğin haram olduğu yazar AC oku
Cevap sahibi+1 yılYazmaz işte nerde yazıyor, kuranda hamr kelimesi geçen ayetler içki diye çevrilmiştir, hamr aklı örten şey demektir, yani aklını başındannalıp allah ile ibadeti kesen şey, şarhoşluk odur içki geçmez, eroin de olabilir, internet bağımlısı olur hiçbişey. düşünemez allah ile bağlantı kopar oda olur, içki ile şarhoş olmuyorsan az içiyorsan aklın örtülmez hamr olmazsın, ordaki şarap şekar kelimesinden gelir bildiğin şaraptır, istediğin yerde tercüme et, kimisi utanıp üzüm suyu diye çevirmiştir, çogunluk şarap. diye çevirmiştir ama, bide o ayetlerde haram günah kelimesi geçmez günah geçen âyetleri oku ya da haram yazmaz neye göre diyon önce kuranı tam anla. Sonra din ile eleştirmeye kalk, erdoğan oğluna 10. Gemicigi aldı onu sor, küçük bir gemi çok ucuz dediğimgemicigi hayatın boyunca çalışan alabilirmisin onu araştır günah haramnhangisinde var görürsün
- +1 yıl
Vay be senin bu bilgin varya su hocalarin tüm bilgilerine bedel yeminle. su ana kadar hic bir hoca bunları aciklamamisti yemişler bizi yıllarca. ismini şöyle de bundan sonra herşeyi sana soralim
Cevap sahibi+1 yılDalga olsun diye demiyorum cidden araştır, içki kelimesi geçmez, hamr içki değildir hatta hımar örtünme kelimesi hamr dan gelir aklı örten aklı başından alan şey, içki diye ayeti tefsir etmişler araştırabilirsin, Arapça. türkçe kelime kelime, sarhoş olmadıktan sonra günah yok, ve bir ayette derki şarhoş ken aklın başına geldiği anda namaz kılabilirsin, malesef içki ile ilgili sayısız abartılı hadis var kurandan örnekler verdim, ismim gizli kalacak herzaman :)
- +1 yıl
Valla bilgisayardan gitsem link aticam da neyse devam et boyle
Cevap sahibi+1 yılBende telefondan giriyorum arapça türkçe beraber ayet atabilirsin, sadece tefsir anlamsız kalıyor çünkü, hımar demiştim hımar kelimesi nur süresi 31. Ayet oku örtünme kelimesi, kökeni hamr inanmadığın yer neresi, engin araştırmalar yatıyor burda, alkolik değilim bu arada nadiren içerim senede bir defa belki, ama içki haram değil, hatta cennet ırmakları var şarap akan, cennet içeceği nasıl günah olur
Cevap sahibi+1 yılHadisler ile gelmedim önüne direk allahın kelamı ile geldim, en güvenilir kaynak ile
- +1 yıl
Arkadaş kendisini oldukça akıllı sanıyor. Bak kardeşim, içki ile ilgili tek bir ayet yoktur. Senin yazdığın ayet içki ile ilgili inen ilk ayettir. Ayetleri kuranın sırasına göre değil iniş sırasına göre ve olaylara göre yorumlamak gerekir. Bundan sonra içki ile ilgili ayetler inmeye devam etti ve son inen ayette içkinin hem yararları hem de zararları vardır fakat zararı yararından çoktur deniyor.
"Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür."
İçki ile ilgili ayetleri iniş sırası ve hangi olay üzerine indiğine göre yorumla.
Bira haram değil demek ile sadece kendini kandırırsın. Sarhoş eden her şey haramdır.
Cevap sahibi+1 yılYes’elûneke anil hamri vel meysir (meysiri), kul fîhimâ ismun kebîrun ve menâfiu lin nâsi, ve ismuhumâ ekberu min nef’ihimâ ve yes’elûneke mâzâ yunfikûn (yunfikûne) kulil afve, kezâlike yubeyyinullâhu lekumul âyâti leallekum tetefekkerûn (tetefekkerûne) dediğin ayet bu şarap kelimesi geçiyormu hayır hamr kelimesi şarap değil, sarhoş edip allaha ibadet etmeyi engelleyici şey demektir, sarhoş edici herşey haramdır güzel diyorsun, az alkol sarhoş etmiyorsa günah değildir, eroin yazmaz senin tefsirinde ama eroin sarhoş eder, bonzai sarhoş eder, sarhoşluk ile sarhoş olmadan içki. içmek farklı şeylerdir , üzümdede alkol var günah değil ama, çünkü sarhoş yapmıyor, çok yersen şeker komasına girip beynin dönebilir bir nevi sarhoşluk, kelimeyi anlamadan bir ayet tefsiri ile açıklıyon, o ilk ayeti şarap yazmadan üzüm suyu şıra diye çeviren tefsirde mevcut zarar yarar oranı belirtmeden, o ayette sekar yani sarap geçiyor senşn verdiğin ayette sekar yazmıyor, sıraya bak ben içki geçmiyor diyorum,
Cevap sahibi+1 yıl@muhendisozi senin verdiğin ayette içki sarap geçmiyor neye göre sıra diyorsun, ilk ayet birtane 1. tefsir
Hurma ve üzümden, şeker (hurma şerbeti, üzüm suyu, şıra) ve güzel bir rızık edinirsiniz. Muhakkak ki bunda, akıl eden bir kavim için elbette bir âyet vardır.
2. farklı tefsir
Hurma ağacının meyveleriyle üzümlerden de şarap yaparsınız, güzel bir rızk elde edersiniz; şüphe yok ki bunda da akıl eden topluluğa bir delil var.
3. farklı tefsir
Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem sarhoşluk veren içecekler hem de güzel bir gıda edinirsiniz. . . Bu olayda da aklını kullananlar için bir ibret vardır.
Üç farklı tefsir sana aynı ayet hiçbiri seker kelimesini karalamaz, kimisi üzüm suyu şıra olarak çevirmiş, kimisi şarap, kimisi şarhoş edici bişey diye, şaraptan bahseder bu ayet 1. Si sarap diyememiş 3. Sü rakı filanda bu gruba giriyor diye düşünmüş şarap dememiş, sen bana kelime kelime açıkla kabulümdür, sadece kabaca bu böyle dersen kuran a çamur atmış olursun,
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk düşmanı ve abd uşağı şerefsiz yobazların klasik iftiralarından biri olarak buluyorum
85 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılşaşmamak lazım, vatanhainlerinin elinde olan trt yayınıymış :D
- +1 yıl
O zamanlar TRT sizin elimizdeydi zaten kaldi ki bunu ülkü hanim söylüyor ortada bir zorlama yok.
Cevap sahibi+1 yılhadi ordan be küçük vatanhaini kansız seni
Ne bekliosunki babaya bak kizini yorumla
61 Yorumla- +1 yıl
Ahaha :DD
+1 yılbir mevzu bu mu kaldı Allah aşkına :)
63 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
İyi kafalar :)
- +1 yıl
Sağol canim benim
+1 yılSanki hangimiz küçükken ağzında sigaralı elinde bir alkolle fotoları filan yok valla benim var 😊
20 Yorumla
+1 yılUlan biz uzun yola çıkarken midemiz bulanıyor diye mazot içen insanlarız bir biranın lafını etmeyiz.
10 Yorumla
+1 yılbanada babam vermişti aaaaa dur gidiyimde babamın yüzüne tükürüp geliyim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes sanane diyecek ama... Şu an sıradan bir insan yapsa benzer bişey.. Sanane diyenler " Küçük kıza o kötülüğü yapmaya ne hakkı var" diye eylem yapcak..
20 YorumlaSolculara göre normal
201 Yorumla- +1 yıl
Mustafa Kemal ATATÜRK
Not: İkilik çıkarmaya çalışanlara karşı Allah'ın laneti onlarla beraber olsun...
- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat