AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
Gerçek incilde yazan şeylerin hepsi kurandada var mantıksız gelen hükmü geçmiş bir dine inanmak. Ama inanana saygı dıyarım 😉
paganlara cici görünmek adına bir inancı bu kadar ayak altına düşürmenın ne alemi vardı :)
çok detaylı bilmiyorum ama hristiyanlar isanın öldürüldüğüne inanıyor peki o zaman bu kadar incil hangi ara yazıldı? birde incilin sürekli güncellenmesi mantıklı bir olay mı?
1. sorum size göre dünyaya neden günahkar geliniyor?
2. sorum dininizle ilgili sorulara açıklık getirmede neden tüm din adamlarınız kendine göre bir yorum yapıyor?
Biz müslüman olarak hz isa , hz musa ve tüm peygamberlere inanıp kabul ettiğimiz halde siz hz. Muhammed'i kabul etmiyorsunuz. Bu saçma geliyor
Cunku muhammed diye peygamber yok
Senmi belirliyorsun.
Yalan dolan konusma o insanların efendisiydi o konustuğunda rüzgar bile susardı ALLAH cc. ondan sevgilim diye bahsederdi onu cok severdi.. Saygılı ol burada sayın soran!!!
senin dinini senden iyi biliyorum sana sorcak bişeyim yok cahisin
klasik hristiyan söylemi:) yahudilerde isa yok diyor nolcak şimdi:)
Yaw soranı ciddiye mi alıyorsunuz kezban hristiyan filan değil. Çakma ateist bu
Hz. isa'nın varlığına inanıyorsun da Hz. Muhammed'in varlığına niye inanmıyorsun acaba. Zaten gerçek (değiştirilmemiş) İncil'de yeni bir dinin ve peygamberin geleceği yazıyordu.
soran hanım kusura bakma Hz. Muhammed S. a. v efendimizi ilk farkeden Hristiyanlık dinine mensup ve ogretici konumunda bir papazdı cok fazla sey yasanmistir ve hepsi delilleriyle Kuranı kerim de görebilirsin Dikkat edersen Tevrat Incil ve Kuran birbiriyle bazı konularda uyusur buda ışığın aynı kaynaktan Hak tan geldiginin güzel bir isaretidir lütfen saygısızlık yapma
arkadaslar sizede son sözüm: Sizin dininiz size benim dinim bana Kafîrun suresi 6 bos tartismalara girmeye gerek yok
Neyse arkadaşlar cahil cühela sallayın gitsin
diğer kitaplar bozulduktan sonra kuran kerim geldi ve allah katında tek hak din islam oldu. mantıksız bulduğum kısım böyle bir soru sormadan önce ne içtin?
Cok dogru
Bence en mantıklı din. -_- Elhamdurillah Müslümanım aksini iddia edemez kimse.
Sadece Hristiyanlık değil, tüm dinler mantıksız ve saçmadır
Aynen
Soyledigin bu soz sacma degil mi? sacmaliktan bahsedebilmek icin sacmalamamak gerekir.
Of boş boş konulup laf ebeliği yapma arkadaşım. Ben sana dinlerin yalanlığı ve saçmalığı hakkında bilimsel olarak destanlar yazarım sen bana Muhammet denen peygamberim dediğin adamın yıllar evvel yazdığı kitaptan alıntı yapmaktan başka hiç bir örnek gosteremezsin.
İnsanlık tarihi 50.000yıldır var ilk çıkan din ise 5.000 filan
@deistkız senin bildiğin tarihin başlangıcı o.. bilmediğin tarih hakkında yorum yapman ne kadar da saçma
Deistlız sana da tavsiyem daha fazla araştırma yapman. sana kaynak da verebilirim ya da bizzat da anlatabilirim ama araştırma yapmadan çoğu konuda fikir beyan etmen yanlış
müslümanım ama çok merak ediyorum incilin gerçekliginden şüphelerim var sölentiler dogrumu havariler akıllarında kalanlarımı yazmıştırlar
Meryem ananin bakire olup hamile kalmasi.. sperm kizlik zari var oldugu zamanlardada iceri girebiliyor belki oyle bişi olmuştur
müslüman msıınız? müslümansanız kendinizi rezil etiniz şu an
Dinsizim
zaten incili inkar ettiğim yok tüm dünyada papaz mektupları dolaştığı için hıristiyan değilim ve incilin orijinal hali artık yoktur
hz. isa'yı neden tanrının oğlu olarak görürsünüz sonuçta o da bir insan ve tanrı tarafından yaratıldı elçilik dışında ayrı bir olağanüstü misyonu yok standart senin benim gibi insan
üçleme saçmalığı zaten başlı başına bir handikap bir çok tartışma izledim bu konuyla ilgili papazlar hep g*t gibi kalıyorlar müslümanların soruları karşısında
Gercek olmayan bir kitabi okumaya bile yeltenmem. Islami asla birakmam kuran dan şaşmam
Mantikli mi mantiksiz mi ahirette goruceksin !
iste bu yuzden geri kaliyoruz arastircaksin inanip inanmamak sana kalmis
teslis inancı baba oğul kutsal ruh vs... tek saçma olan hıristiyanlık değil bu arada
İnanmadığım bir dini merak etmeyi gereksiz buluyorum..
Katolikler mi dinine daha cok bağlı yoksa ortodokslar mi
Baba, oğul, kutsal ruh olayı.. Kimse Tanrının oğlu olamaz..
Bulgaristan’da 20 yıl kilisede görev yapan papaz müslüman oldu bu soruya neden müslüman olduğunu araştırarak cevap bulabilirsin... ama galiba nefsin bu araştırmaya müsade etmez bir kurcala derim
Tevfik fikretin oglu haluk fikret muslumandi rahip oldu!!
Dünya genelinde en hızlı yayılan din islamdır bunuda araştır ve sebeple gel
Ben isa ya tanrinin oglu demelerine bir turlu anlam veremiyorum. Birde ucleme de baba ogul ve kutsal ruh da kutsal ruh neyi temsil ediyor?
BANA BİRAZ TANITIRMISIN MÜSLÜMANIM VE HRİSTİYAN OLMAK GİBİ BİR NİYETİM VAR BANA ÖYLE BİŞEY SÖYLE Kİ HRİSTİYAN OLAYIM
Sen zaten kafir oldun edebi cehennemde yanacaksin
Hehe
Son ilahi kitap olarak İncilimi görüyorsunuz? kurana bakışınız nedir? öylece birinin yazdığı bir kitapmı yoksa gerçekten bir ilahi kitapmı?
Hristiyanlıkla ilgili bir sorum var neden müslümanlardan zekisiniz :)
İslam zekayi köreltiyor :)
hakaret etmeyelim
yalana bak daha düne kadar banyo yapmayı bilmeyen avrupa bizden zekiymiş hahahaha hiç güleceğim yoktu :D:D:D
Avrupalılar amerikalılar bilimle nerelere geldiler bizim islam devletleri hep geriye gidiyor :)
Salak bu adam
Hıristiyan kadınlar Tevrat kitabına göre saçları kazıtılmış halde gezmeleri lazım ken neden uzun saçlı geziyorlar
Bu soru hristiyanlarla ilgili. İsa aşkına biraz mantikli konus incili yerine getirmeyen neden getirmiyor diye soru mu olur? Bu mu senin beynin?
Butun muslumanlar neden kapanmiyor?
Cevap hur irade.
Sadece cevapları incelemek istemiştim ama.. Hür irade cevabınız çok mantıksız geldi.. Fakat merak ettim siz kapalı mısınız?
islamda beğenmediğiniz noktalar neler? muhammedi peygamber olarak görmemenizin sebepleri nelerdir?
islam dini putperest dinidir
dinlerin hepsinde amaç aynı yapılak istenen aynı mantıkta aynı sadece kurallar ve emirler farklı artık onlarda dinleri oluşturan kişilerin keyfine keder
1+1=2 ederken hristiyanlığın buna 1 demesi yani teslis kavramı.
Mantıksız bulmak değil de inanmadığım için merak etmiyorum. Allah hidayet versin.
Yaratan inancınız olduğu için saygı duyuyorum tek çelişki Allah'a şirk koşulması yani 3 lü
kafirlere saygı duyulmaz dostum. baban bile olsa kafire bugzedip onu veli edinmiceksin
kafir diğilki dostum neden bahsediyosun sen
inanç var ortada Allah korkusu var ne kadar iyi hristiyanlar var haberin mi var sanki ama ateistler için dediklerin doğru evet
kafir ne demek önce oku öğren. Allah inancının olması yeterli değildir. Müslüman olmayan kişiye denir. Hz. Muhammed i kabul etmiyorsa kafirdir. Amentünün 7 esasına uymak gereklidir.
her neyse çok iyi hristiyanlar olduğunu biliyorum ben
Hristiyanlığı mantıksız bulduğumu (zu) kim söyledi?
Dinlerin en birinci kurali Allah i insanlara anlatmaktir tabi her dinde oldugu gibi bazi anlam verilemeyen hsuslar var lakin hee su mantiksiz denemez
Incilde başlarını örtsünler yazar eğer örtmüyorlarsa saçlarını kazıtsınlar yazar
Evet ben de merak ediyorum bunu bir cok Hristiyan dindarim diyor ama İncil fe yazan cogu seyi yapmiyorlar. Dindarlik sadece gunah cikartmak midir?
Ya yuuuuh banane dinini uygulayamayandan dinle ne alakasi var?
Hasa isa tanrinin ogluysa oda tanri ve neden carmihs gerildi neden onleyemedi
Amaci onu göğe yükseltmekti. İsa acı cekti tanriyi kanitlamak icin
isa çarmıha gerilmedi ki
Hz isanin yerine bir melek carmaga gerildi diye biliuorum
Melek değil o Allah başka birini İsa a. s a benzetti. Ölmeden önceki gece göğe yükseldi. Onun yerine ona çok benzeyen birini çarmığa gerdiler.
@odsjaj @redkit20 @DcnUsl ben onlarin inamclarina gore dedim bize gore gerilmedi tabi
soran arkadas isa tanrinin ogluysa oda tanri olur hasa neden kurtulmadi
@fuocoturco boş ver kardeşim geçerliliğini yitirmiş bir din için soru sormaya gerek yok:)
Dunyanin %60 i hristiyan. Gecerirlilik? Tabiki var
İsanin neden carmiha gerildigini iyi arastirin kurtarma miii diyeceksin :) daha bilmeden yorum yaparsaniz rezil olursunuz e. Zik muslumanlar
soran neyin kafasını yaşıyoki haşa isa tanrını oğluysa isa da tanrıdır carmıha gerilirken tanrı olsaydı orda mucizeyle kendini kurtarır 4 tane incil var önüne gelen yazmış zik gavurlar
Sen Allahın son gönderdiği dine nasıl küfür edersin daha kitabin kainatin nasil sekillendigi yazmiyor gelmiş bizim dine hakaret ediyor tüm gercekler önünde. Sen Rabbimi salak yerine nasıl koyarsın ( töbe ) Davut aleyhiselama inan o zaman bu arada isa aleyhiselamin göğe yukseldigi nereden bilirsun
Simdi derki kitapda yaziyor ulan değiştigini sizden yeni dogan bile biliyor kitabin. Sizde biliyorsunuz der bu sefer dogru cunki müslüman lıgın yalan bir din olmadığı nı sende kesin biliyorsun neden cunki senin dini tum rahatlığı eline vermis dua et benimki alma
Ezik müslümanlar derken? Bide gülüyor musun?
buraya yorum yapanın bir tarafına girsin o çarmıh yettibe gidin ayrı yere yazın
aslanın oğluda aslandır tavuk olmaz. ben tanrının oğlu olucam kendimi çarmağa gerdircem. Adamın am... na. ko... rum..
Ya bu salağın bişi bildiği yok, daha neye inandığını bilmiyor. Sorulan hiçbi soruya cevap verememiş, bir de gelmiş bize ezik diyor. Asıl ezik sensin , cahilliğinden cevap veremiyosun bir de gelmiş soru sormuy :D İroniye bak ya çok komik :D
@Vitto yeter artık ama yaa orspuya cvirdiniz cvbı yazcak yermi yok :DD
Birden fazla kuran çeşidi yok ama İncil var birsürü hatta yasaklanan İncil var içinde Hz. Muhammed den bahsedildigi için (paraklit olarak gecmektedir)
Muhammed diye birsey yok incilde!!!
Paraklit olarak geçmektedir dedim ya ayrıca ben senin dinine saygı duyuyorsam sen de duy lütfen
Incilde yoksa gercekte vardir :D
Bu terim eski Yunancada, Teselli Edici anlamındadır. İsa öğrencilerine şöyle dedi:
‘Beni seviyorsanız buyruklarımı yerine getirirsiniz. Ben de Baba’dan diliyeceğim. O sonsuza dek sizinle olsun diye size başka bir Yardımcı Gerçeğin Ruhu’nu verecek’ (Yuhanna 14:16).
‘Baba’dan size göndereceğim Yardımcı, yani Baba’dan çıkan Gerçeğin Ruhu geldiği zaman bana tanıklık edecek’ (Yuhanna: 15:26).
‘Size gerçeği söylüyorum, benim gidişim sizin yararınızadır. Gitmezsem, Yardımcı size gelmez. Ama gidersem O’nu size gönderirim ‘ (Yuhanna 16:7).
O gelince günah, doğruluk ve gelecek yargı konusunda n doğruluk konusunda, çünkü Baba’ya gidiyorum, artık beni görmeyeceksiniz; yargı konusunda, çünkü bu dünyanın egemeni yargılanmış bulunuyor.
Şimdi size daha çok söyleyeceklerim var, ama şimdi bunlara dayanamazsınız. Ne var ki, O, yani gerçeğin Ruhu gelince, sizi tüm gerçeğe yöneltecek. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, yalnız duyduklarını söyleyecek ve gelecekte olan
Buyur lütfen bak sana incilden buldum
Hayir hicbiryerde yok" o kimkiiii !!!
Biz Hz. Isa yi kabul ederken peygamber olduğuna inanırken senin Hz. Muhammed hakkında böyle konuşman cidden garip saygı duy en azından ya da yapmadığın birseyi başkalarından bekleme lütfen
Cevirilerde biraz hata var ama senin sorunla ne alaka bu
Orada ilerde gelecek olan birinden bahsediliyor və bu kişiye kutsal ruh deniyor normalde paralı olarak geçiyor işte o kişi ahmet yani Hz. Muhammed dir. Kusura bakma yazının tamami gönderilmemiş çok uzun olduğu için
Paraklit*
paraclet (latince) : teselli edici demektir. Papazlar her şeye rağmen, (Benden sonra bir teselli edici gelecektir) ibaresini İncilden kaldıramadı.
Yalan dolan konusma o insanların efendisiydi o konustuğunda rüzgar bile susardı ALLAH cc. ondan sevgilim diye bahsederdi onu cok severdi.. Saygılı ol burada sayın soran!!!
Hıristiyanlıkta kutsal bir dindir ama tahribe uğramış bağtıllaşmıştır.
Kutsal kitabımız kuranda diyorki onlar Rahmanın çocuk edindiğini idda ettiler neredeyse bu iftiradan dolayı dağlar yıkılacaktı
Ne yalan söyleyim ilgimi çekiyor. hala yapılıyormu bilmiyorum ama bu eski çağlarda yapılan şarap ve ekmek ayinin ne için yapıldığını merak ettim :)
aam.s1205.t3isp.de/.../...-ile-ilgili-sorular.html
sorunzua cevap olabilir
Bu soruyu bir hristiyana sormak istemisimdir hep. Karsilastigim iyi oldu. Hz isa diye birinin aslinda hic yasamadigi, bir misir firavunu olan horusun kopyasi oldugu fikrine ne diyorsunuz
İsa tanrı mı, Tanrı' nın evladı mı, her ikisiyse nasıl?
İsa'nın tanrının oğlu olduğunu söylemeleri mantıksız bence.
Senınle tartısmak ısterım dogrusu tartısmakdan kastımı anlysundur umarım
Allahtan başka ilah yoktur. Salak saçma. şeylere inanmak zaten mantıksızlık beyinsizliktir.
Pekala soruyorum: Hristiyanlığa göre cennetin kapısında ne yazıyor?
:)) Orda ağlayış üzüntü gözyaşı yok..
aldın mı cevabını?
İyi araştırırsan öğrenirsin. 'la ilahe illallah muhammeden resulullah' yazıyor.
kanıtı olan konuşsun. öyle sahtekar demekle 1400 yıllık gerçeği değiştiremezsiniz!
Sizin Hristiyanlığınız gerçek hristiliyanlik degilll sizin inandığıniz hz. isa bile hz. muhammed'den söz ederken siz nasıl böyle hakarette bulunabilirsiniz?
gerçek incil mi varmış yaa orjinali bozulmadı mı onun
Baba oğul kutsal ruhu, islamda ki tanrı kadar saçma buluyorum.
O kadar çok merakım var ki, bir gün kiliseye uğrayacağım ama burada olmaz.
Baba oğul kutsal ruh. Benim dinimde böyle bir şeye yer yok. Saçma diyemem saygı duyarım tabi ama bilmiyorum değişik geliyor insan nasıl 'tanrının oğlu var' diyebilir bilmiyorum aklım almıyor
Yaratan yaratilana benzer mi? Hristiyan olan sen bu soruya ne cevap vereceksin? cok merak ettim.
Öyle pek mantıksız gelmiyor ama kul ile tanrı arasına din adamının girmesi.. Saçma birşey
herşeyi saçma sapan Allah yardımcın olsun seninde inş doğru yolu bulursun
neden incili değiştirdiniz ne güzel kitaptı oysaki biz ona da iman etmiştik. !!!
Hz isaya hem yarı tanrı diyorlar hem de Tanrının oğlu diyorlar hatta tanrının yeryüzüne inmiş hali diyenler de var? hangisi doğru
İslam, Hristiyanlık, Yahudilik ve diğer tüm dinler bana mantıksız geliyor. Tanrıya inanıyorum. Bana en mantıklı gelen felsefe ezoterizm. Saygılar.
ezoterizmi hiç duymamıştım nasıl bır ınanc sıstemı oldugunu acıklar mısın?
isa'yı neden astılar mesela ve kendi ilahları gibi nitelendirip öyle gördüler? Hz: isa hristiyan değildi.
Peki neden İslam'ı değilde Hriistiyanlığı seçtin? Sonuçta ikisi de Allah dini.
hristiyanlıkla ilgili bişi bilmiyom ben kendi dinime bakarımm
bende bir pazar ayinine müslüman olarak katılabilir miyim? hep merak etmişimdir
gerçek incilden kastin ne gerçek incil hangisi barnabas incilini okudun mu?
Allah butun dinlere peygamberler gondermistir biz muslumanlar isayi taniriz ve dislamayiz
mesela neden kiliseye gidilir papaza neden günah çıkarırsınız?)
Hz. Muhammed (sav) neden inkar ediyosunuz? Onun adı geçmedi diyosun kimin adı geçti peki?
Onun adı geçmiyo diyosun kimin adı geçti?
www.meryemana.net/.../sayfa-12
bu yeterince cevap olur
Cevap veremedin. Ayrıca çirkefleşmeye gerek yok sorun dedin sorduk. İncildeki hz. İsadan sonra gelecek olan peygamberden bahsediyorum ben.