• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Diğer

Tesettür tarz mıdır farz mıdır? (Sayfa 2)

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Tesettür tarz mıdır farz mıdır?
İş Soruları En İyi Soruları Parfüm Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

125

Cevap

132

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • rain-man
    rain-man Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

sadece inanctır, buna inanlar var ve takıyor, saygı duymak lazım, ne için takıyor günahmış falan sac göstermek ayıpmış falan, bana şahri fikrimi sorarsan saça bakıpta ömrümde hiç kalkan yerlerim kalktıgını hatırlamam :) sacı kapalı göğüsü belirgin ama inanc :) neyse saygı duymak lazım :)

1
    0 Yorumla
  • Camolikacaq
    Camolikacaq Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl
    Diğer konusunda 571 cevap paylaştı.

çarsaf çarsaf kendilerini buraya atan kapalilara şahit olabilirsin herğün.. pazarda ki karpuz sergisi gibi site.. kapalilar nasil olsa günah yok dostum... üstten kapatiyor alltan açiyor kendini kandiriyorlar anca hepsi bu

başimi kapattim günahlarim gitti diyene , taksim nevizade de gecenin 3 ünde pubda bira içene rastladiktan sonra bunlar normal geliyor artik bir kaç daha uç örnek verirdimde neyse.

1
    0 Yorumla
  • alev13
    alev13 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Tessettur dıştan once ici ortmektir tabiki farz nasilsa oyle ortunmeli insan ama unutmayin ki erkegin tesetturu goz kapaklarindadir o yaparsa sen bakarsan iyi biseymis gibi hissettirirsen tabi ki yapar yapmayada devam eder..

3
    0 Yorumla
  • bindallı
    bindallı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Çok şükür o dediğin şekilde kapanan arkadaşlardan değilim. Onların bilinçsizce örtündükleri için bu şekilde olduklarını düşünüyorum. Allah bir vesile gönderir olması gerektiği gibi kapanırlar inşallah bu kardeşlerimizde. Yadırgamak kınamak istemiyorum çünkü benim de eksiklerim muhakkak var.

1
    0 Yorumla
  • mösyömarul
    mösyömarul Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Ne boş işlerle uğraşiyorsunuz be. . sana ne arkadaşm onun bunun giyiminden kuşamindan? Islamin emri de neydi de ortada. Inanan uyan zaten. Sen üzerine düşen farzlari yerine getiriyor musun buna bak... boşver onun bunun fiilini... Aşin bunları artık be. ...

1
    0 Yorumla
  • tuncay17
    tuncay17 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 71%
    +1 yıl

bilinçli kapamıyorlar. ne için kapandığını bilmiyorlar. çok görüyorum üstü kapalı başı kapalı altta açıkca bacakları gösteren etek giyiyorlar. ya da dar pantalon ya da dar bir elbise. yazık böyle cahilleri dışlamayın bilinçlendirin

1
    0 Yorumla
  • gerrekyokk
    gerrekyokk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 55%
    +1 yıl

Tesettur farzdir. Onun da kurallari vardirm adabi vardir. Insan yaoabldigi kadar uymalidir.. bir de bunun binicinde olmayanlar vardir. Ayri bibgrup olarak sadece basini ortenler vardir. Onlar durumu tazlastran. . teseddurun asli hostur.

1
    0 Yorumla
  • musmutluugamzee
    musmutluugamzee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

benim düşüncemr göre kapanmadaki amac erkeklerin dikkatini cekmemektir bu zmanlarda görüyoruz ki çoğu kadınlar bile etraftaki kapalı olanlara dönüp bir bakıyoruz nasıl kapanmıs die. dinimizi çağa değil çağımızi dine uydurmak gerekiyo bnde açık bir bayan olarak kapalı olmak gerektiği bilincindeyim ama dinimiz hoşgörü dini diyerek keyfiyete göre kapanmayi ayipliyorum

2
    1 Yorumla
    • basketchi
      basketchi
      +1 yıl

Lemalar ~ 24. Lemaya bakiniz... Tesettur Risales

Yorumla
  • MiaDems
    MiaDems Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 40%
    +1 yıl

Bende katiliyorum buna ahir zaman iste.. Kapanirsan tam kapan ya da hic ve cogu yakisiyor diye takiyor keske herkes sevabini bilse, ve tesettur dikkat cekmemek icin, gizlenmek icin ama maalesef zamani kapalilari tersini yapiyor

0
    0 Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.

Farzdır tabi ki. Tarz olarak tesettüre giren kadının, gösteriş olsun diye namaz kılan insandan ne farkı kalır ki?

4
    0 Yorumla
  • BitterJötem
    BitterJötem Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Hakikaten doğru konuşmuşsun , bazı kapalılardan tiksiniyorum sar tayt üzerine bir tunik sonra başı kapatıp kapandım mantığı , nerde tesettür? Hiç anlamıyorum

3
    0 Yorumla
  • tufanyel
    tufanyel Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44 , eic 32%
    +1 yıl

Sadece bu değil hayatın her alanında bu tezatlık var.. Artık İnsanlar Kendilerini dine göre değil, Dini kendilerine göre uyarlıyorlar...

3
    0 Yorumla
  • canımdı
    canımdı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

merhaba bende yeni kapandım 5 ay oldu rabbim utandırmasın inş ama konuya gelecek olursak ewet haklısın o kadar kapalı insan var ki kapalı demeye bin şahit ister başonı kapatıyo ama onun dışında her yeri meydanda böyle kapalılık olmaz günahtır ya edeplerince kapansalar çok daha güzel olur bence...

1
    0 Yorumla
  • kizancik
    kizancik Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Artik insanlar moda diye kapaniyor yakisiyor diye zebil hale getirdiler tesettiru acil kollar çikan bir popo topuklar koca koca değişik eşarp modelleri yazik yazik

1
    0 Yorumla
  • lllxxlll
    lllxxlll Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 56%
    +1 yıl

şu konuları sürekli gündeme getirip saçma bir tartışma ortamı hazırlıyorsunuz. kim nasıl giyiniyorsa giyinsin. umrumda bile değil. tek sorunumuz bu mu?

1
    0 Yorumla
  • greeneyes
    greeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 47%
    +1 yıl

allah ıcın yapana farz, kul ıcın yapana tarz.. dunya degısıyor sureklı.. once allah ıcın degıl kullar ve nefis ıcın yapıyoruz her bırseyı , hamdolsun:)

1
    0 Yorumla
  • izmirmusti
    izmirmusti Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

kapatmasa ne olacak ki. Ben onun saçını görmüşüm görmemişim. Bacağını görmüşüm görmemişim. SAnki insanlar başı açık olanların üstüne atlıyor. Ayrıca Hz. Muhammed in kaç tane karısı olmuş onu söyleyin ey mü'minler

0
    1 Yorumla
    • bayanfilozoff
      bayanfilozoff
      +1 yıl

Hz muhammed e ne cürretle iftira atıyorsun sen!!! Yazılı olarak hiç uğraşamam seninle Youtube dan sözler köşkü -hz muhammed neden çok evlilik yaptı? videosu var aç izle o sohbeti anladık inanmıyorsun da cahilliğini gider en azından

Yorumla
  • FL-3x
    FL-3x Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Tesettür farzdır kardeşim ama günümüz kızları bu tarz haline getirdi.. O yüzden artık türbanlılara saygı duyulmuyor Türkiye'de ! Nasıl mı. Al sana bir örnek

https://i.hizliresim.com/Dk1mvz.jpg

0
    5 Yorumla
    • Nehir61
      Nehir61
      +1 yıl

Yuhhhhhhhhhh bu ne yaa. Buna ne yapılsa müstehak. Evet türbanlılara saygı duyulmuyo. Bu gibi aptalları herkesle bir tuttuğunuz için. Hakkıyla olması gerektiği gibi kapalı insanlara bunlar yüzünden genelleme yapıp hakaret edersiniz ama... İşinize öyle geliyo. Türbanlı değil bu bir kere. Gerçek anlamda türbanlılara adam olan saygı duyar zaten. Türkiyede ne kadar adam var bilinmez!

Yorumla
    • FL-3x
      FL-3x
      +1 yıl

Tabiki öyle ama düzen böyle ne yazıkki değiştiremezsin genellemeyi umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir kimse yanlış anlamasın

Yorumla
    • Nehir61
      Nehir61
      +1 yıl

Türkiye dedin. Ama doğru çoğunluk her kapalıyı aynı sanıyo. Ne demek düzen böyle ne düzeni. Anlamadım seni. Yanlış ifade edersen yanlış anlaşılabilirsin. Neyse ne.

Yorumla
    • selambenyalnizlik
      selambenyalnizlik
      +1 yıl

Afedersiniz ama o... pu olacakken biri başına türban geçirmiş gibi olmuş.. ne hallere düştük

Yorumla
    • FL-3x
      FL-3x
      +1 yıl

Öyle ne yazık ki

Yorumla
  • melisaa92
    melisaa92 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Tesettür farzdır tarz değil ve gerçek tesettürlüler kendini belli ediyor zaten. Kınamak fakat yadırgamak bana düşmez kesinlikle ama ama o renkli, simli başörtüler o dar kot pantolonlar abartı makyajlar da çok fazla dikkat çekiyor bence.

0
    0 Yorumla
  • esennecemm
    esennecemm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Farzdır tabiki insanlar tesettürün ne amaçla olduğunu bilmezler Kuranı kerimi açıp mealini okumadıkları için okuyan bilir ve o nedenle ortunur. tesettür güzelliği ortaya çıkarmak değil güzelliği gizlemektir. Gizli olan herşey değerlidir.

1
    0 Yorumla
  • Drejevic
    Drejevic Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Soruda hata var. "farz mıdır" yerine "farz olduğuna inanıyor musunuz?" şeklinde sorulmalıydı. Çünkü farz olduğu ayetle sabit olup hüküm çağlara yayılan genel bir kaidedir; zamanın ve mekanın şartlarına göre değişiklik gösteremez.

0
    0 Yorumla
  • CANALP25
    CANALP25 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

farz olsun diye kapanan az genelde tarz yapmak için örtünmüş süsü veren daha çok ne kadar ilgi çekip süz püs yaparsan okadar farkı yok açıktan sadece kendilerini kandırırlar vucut hatları asla belli olmamalı makyaj renga renk giysiler baş örtüleri baş örtüye ayar vermeler kafada düzgün şık dursun diye bin bir çeşit yöntem bunada örtünmek diyorlarsa halt ediyolar..

0
    0 Yorumla
  • capkin_kuru_fasulye
    capkin_kuru_fasulye Takip Et
    Master Yaş: 44
    +1 yıl

kadınları rahat bırakın yaaaaa
    içiniz temiz olduktan sonra elin namusundan bize ne!

6
    3 Yorumla
    • Kapsonlu
      Kapsonlu
      +1 yıl

bence onlar biraz rahat bıraksınlar ya bir insan bunu yapcaksa sikayet etmemeli önümdne acıp makyajlı felan abartı giyinen biri gecince baştan çıkıyorum ve internette yazıyor insan baştan cıktıtkdan sonra o andan başka hiç bişey umrumda olmazmış bir gün böyle abartı olan bir kıza denk gelcem suclu ben olcam yalnış işte kızda suclu ya niye abartıysunki tamam yarı açık giyin nolur yani aşırı toz yapma sonra tecavüz edilince namus diyorlar

Yorumla
    • youknowwhosheis
      youknowwhosheis
      +1 yıl

@Kapsonlu tüm yükü kadınlar açık olunca etkileniyoruma atma şimdi, çıplakda olsa önünde kafanı çevirip bakmicaksın, bazı duyguları dizginlemeyi bilceksin olay burada yani karşıya atmamak lazım

Yorumla
    • betül16
      betül16
      +1 yıl

allah kapanmayı sadece kadınlara değil erkeklerede emretti kolları dirseklerine kadar kapalı olucak bacakları dizlerine kadar kapalı olucak die ozaman erkeklere nie kimse bişey demiyo kapanma muhabbetini sadece kadınlar olarak algılamayın erkeklerde bunun içinde dinimizde erkeklerinde hatlarını belli etmesi yasak yalansa yalan deyin madem kadınların açık gezmsine bukadar karşısınız tahrik oluyorum diyosunuz ozaman erkekler niye açık geziyor herkez istediğini yapabilir anlatabildimmi.

Yorumla
  • AcayipKız
    AcayipKız Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Daha 5 vakit namazı kılamayanların burada gelip tesettürü eleştirmesi çok acı

6
    1 Yorumla
    • Zeki_Cocuk
      Zeki_Cocuk
      +1 yıl

İnce bir söz..

Yorumla
  • linkerboy
    linkerboy Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

başörtü hem tarz hem de farzdır.. çünkü çok farklı başörtü mnodelleri var ipekten yapılanlar pahalı oluyor mesela..

2
    4 Yorumla
    • linkerboy
      linkerboy
      +1 yıl

eksileyene de artılayana da saygılar sevgiler.

Yorumla
    • Zeki_Cocuk
      Zeki_Cocuk
      +1 yıl

Prof. Dr. Haydar Dümen :D çok derin analiz yaptınız hocam :)

Yorumla
    • selambenyalnizlik
      selambenyalnizlik
      +1 yıl

Tarz olan başörtü, farz olan da başörtüyü örtünmek demiş adam yanlış anlamışlar. Gerçi ben de yanlış anladım ilk başta :)

Yorumla
    • linkerboy
      linkerboy
      +1 yıl

:) kesinlikle kardeşlerim önyargıları kıralım

Yorumla
  • ebrushee
    ebrushee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Farzdir. Bunun tarzida insan yapar guzl yakisan tessettr kullanır hm farzini yerine getirir hmde tarzini yakalk sik bir bayn olur bukadar iste neyi tatisiyosnz.

0
    2 Yorumla
    • bambaskam
      bambaskam
      +1 yıl

Oldu ozaman tarzdır diye kollar açık gezsnler öylemi

Yorumla
    • ebrushee
      ebrushee
      +1 yıl

Tesettr diyoruz farxa uygun bisekilde ortunur bir insan ve bunu da tarz bir şekilde yapabilir cvbimi iyi okumadin sanirim BN mahremiyet olan yani haram olan yerlerin acilipta bir tarz yakalanacagini soylemedm dinimizce uygun tesettre girilebilr ve gaytte hoş bir şekilde tarzini yakalayıp ortunebilir bir insan.

Yorumla
  • sedfik
    sedfik Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Farzdır. farzı tarz gibi kullananlar var çoğuda böyle yanlış yapılan birşey bu. bana kapan dediklerinde böyle kapanacaksam ben halimden memnunum diyorum

0
    0 Yorumla
  • BlueJazz
    BlueJazz Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Tesettür farzdır tabikide. Kadın güzel ve çekici gelip karşı tarafı etkilememesi için kapanır, renkli çiçekli desenli kumaşlarla süslenmesi için değil.

2
    0 Yorumla
  • hesapsız-2
    hesapsız-2 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

dört dörtlük olduğunu düşünüyorsan dört dörtlük birisini bulur evlenirsin. Kimseye peşin hüküm olmamak gerek. Bazıları olmasını gerektiği halde yapamayabilir de... yapmıyorsa da günahı kendine.

1
    0 Yorumla
  • sosyalkelebek32423
    sosyalkelebek32423 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 32%
    +1 yıl

Helal valla sana içimi okudun bildiğin kafalarını kapatınca günah kalmıyor sanıyorlar öyle giyiniceksen hiç kapanma daha az günahın olur be

1
    0 Yorumla
  • asikfenerli
    asikfenerli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Tabiki tarz degil , moda Ya uymak haramdir seytanin oyunlari.

Ama söyle birseyde var dinimizde temiz giyinmek Önemlidir. Insanin kendine özen göstermesinin bir yanlisi Yok ister kapali ister acik
    Yeterki tesettürü oyuncak etmesinler

0
    0 Yorumla
  • dmxturan
    dmxturan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl
    Diğer konusunda 733 cevap paylaştı.

Dini farklı yorumlayanlar, hayatlarında bir kere olsun kuranın mealini okumayanlar tesettür diye bişi yok diyorlar ama farzdır ama günümüzde farz tarz olmuş ne yazık ki Allah böylelerini ıslah etsin ne diyeyim ki

1
    0 Yorumla
  • ateistbirkız
    ateistbirkız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Bende duymustum bilek tamamen kapali olmasi gerekir diye ama hepsi dirsegine kadar aciyor :)

5
    0 Yorumla
  • EmreGlst32
    EmreGlst32 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 439 cevap paylaştı.

Farzdır tabi ama şuankiler tarz olarak görüyor malesef

2
    0 Yorumla
  • bogboy
    bogboy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 65%
    +1 yıl

Bana sorarsan başı açık kadınlarımız bugünkü senin dediğin tarzda başı kapalı olanlardan daha hayırlı.

0
    0 Yorumla
  • caydan
    caydan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Evet evet çok haklısınız ama bn öyle onsanlar görünce yarabbım nolur onları affet eğer bılselerdı yspmzlardı. Onları yoluna al dyrm bzde günaha grmeyelim

1
    0 Yorumla
  • mutsuzbanka
    mutsuzbanka Takip Et
    Xper 4 Yaş: 48
    +1 yıl

şu an moda olduğundan kullanılmaktadır.
    zira tesettür kapanmanın son adımıdır.
    günümüzde popo sıkıştırılmış tayt giyilmiş kafa örtülmüş bu moda değildir de nedir.

1
    0 Yorumla
  • falanca3
    falanca3 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Eskiden farzdı şimdi tarz.

pbs.twimg.com/media/BnS_mB-IYAAzQyD.jpg:large

3
    0 Yorumla
  • CloseYourEyes
    CloseYourEyes Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Bazılarına yapmak istediğim;
    https://inciswf.com/qn52wr6g.swf

0
    1 Yorumla
    • Kapsonlu
      Kapsonlu
      +1 yıl

haklısın asırı haklısın

Yorumla
  • Zeki_Cocuk
    Zeki_Cocuk Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 39%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 995 cevap paylaştı.

Şimdiki feraceler bile o kadar dar ki. Kadınların hatlarını olduğu gibi dışarı vuruyor. ama dışarıda görseniz vay be kara ferace giymiş dersiniz..

0
    0 Yorumla
  • BirDüşünün
    BirDüşünün Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Bakımsızlığın bakımlı halinde olanlarda var , banyo yapma süreleri normal bir bayana göre daha seyrektir. İnanarak yapmayan bir çok kişi olduğunda b*kunu çıkarıyorlar bazıları , altını çiziyorum bazıları...

0
    0 Yorumla
  • emsalsizzKARA
    emsalsizzKARA Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl
    Diğer konusunda 318 cevap paylaştı.

farz olanlar dikkat çekmeden elbiseleri de tesettüre uygun bir şekilde giyinirler.
    tarz olanlarsa üstü kapalı kolları orası burası açık, dar giyinmiş. tesetür dahada belli olsun diye makyaj yaparlar..

1
    0 Yorumla
  • pembemagnet
    pembemagnet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 31%
    +1 yıl

Kapalıya saygım sonsuz açığa da ama kendini başındaki örtüyle rezil edenlere karşıyız.

1
    0 Yorumla
  • esilaozenc
    esilaozenc Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 35%
    +1 yıl

Tarz kendine yakıştırdığını giymektir. Birin sana emrettiği değil.

1
    1 Yorumla
    • asiiparmaklar
      asiiparmaklar
      +1 yıl

Çok güzel bir cümle bacım

Yorumla
  • AtillaHunDevleti
    AtillaHunDevleti Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Hani özgürlükcüydünüz, ister tarz olarak takarlar ister farz olarak kimse karisamaz, tipki basi aciklara karisilmayacagi gibi

1
    0 Yorumla
  • dogibogi
    dogibogi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Son zamanlarda modern islamciligindan dolayi tarza döndü ancak inanarak kapanmis insalara saygım var

1
    0 Yorumla
  • bırakpalaverayı
    bırakpalaverayı Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 37%
    +1 yıl

Farz tabi ama bunu tarza taşıdıkları için ayırt edilemez hale geldi..

1
    0 Yorumla
  • MéL0s
    MéL0s Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 35%
    +1 yıl

aslında farz olan biseyin günümüz sartlarında tarz olmasıdır.

1
    0 Yorumla
  • meriniiz
    meriniiz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Tabiiki tarz degil farzdır, ama cogu kızlarımız tarz olarak görüyor. Öyle kapalılar var ki sokaktaki acık kızlardan daha cok dikkat cekiyorlar.

1
    0 Yorumla
  • iştekuzukuzugeldim
    iştekuzukuzugeldim Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 60%
    +1 yıl

Tesettür farzdır.
    Ancak bizim işimiz önce kendimizi düzeltmek olmalıdır...

1
    0 Yorumla
  • muhendisozi
    muhendisozi Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Başörtüsünün ve tesettürün tam olarak ne oldugunun farkında olmayan kişiler diyelim. Çevreden edindikleri bilgilerle bir şeyler yapan kişiler de diyebiliriz. Diyecek başka söz yok.

0
    0 Yorumla
  • Google_Amca
    Google_Amca Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46
    +1 yıl

Bu konuyu herkes işine geldiği gibi yorumluyor ve kullanıyor, hal böyle olunca çoğu zaman bunu tarz olarak görmeniz mümkün. Böyle kullananın Allah belasını versin...

0
    0 Yorumla
  • heyecandanutangac
    heyecandanutangac Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Onlar gerizakalı adamım, ben ilahiyat okuyorum fakultede bir kız var kapalı dar pantolon ve topuklu giyiyor yüzündede 4 kilo makyaj vardır dediğim gibi tesettür fazdır tarz yapanlarda tarz zannederler ama maymunlar daha şeker olur yanlarında

0
    0 Yorumla
  • Duyguseliii
    Duyguseliii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 44%
    +1 yıl

çoğu farz için mi yapıyor yoksa tarz mı belli değil

0
    0 Yorumla
  • blairwoldorf
    blairwoldorf Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

yani şık bile giyinseler belli bir ölçüsü olduğunu biliyorum
    vucut hatlarını kapatmak en azından

0
    0 Yorumla
  • UzunParliamentt
    UzunParliamentt Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Tarz olmuş kanka artık.
    Ne varsa onlarda var ama. çoğuş kullanmayayım. geneli böyle diyebilirim ama.

0
    0 Yorumla
  • nagihan__
    nagihan__ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

başları kapalı ama ramazan ayında hergün cafelerde sigara içip oruç tutmayan kapalılarda gördüm bilmem gerisini...

2
    4 Yorumla
    • customer
      customer
      +1 yıl

haklısın ama iyi düşünmek lazım , mesela olaya birde şöyle bak belki hani bayanların özel günleri oluyor ya belki özel gününe denk geldi ve de şöyle dedi bu ülke nasıl olsa laik bir ülke ülkede yaşayan insanlar anlayışlılar yesemde birşey olmaz yani bu onların oruç tutmadığı anlamına gelmez diye düşünüyorum bayan

Yorumla
    • nagihan__
      nagihan__
      +1 yıl

bir grup kadının 1 ay boyunca özel günü olması imkansız :)) tabikide herkesin kendi tercihi

Yorumla
    • hoşşik
      hoşşik
      +1 yıl

Olsun milletin gözü önünde yemesin

Yorumla
    • portekel
      portekel
      +1 yıl

customer iyi sallamışsın tebrikler. alnına yazsın "bugün benim özel günüm".

Yorumla
  • mfinal
    mfinal Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

İSLAM dininde Farzdır, ancak Sunnilik ve Şiilik dinlerinde sadece süs ve tarzdır.

0
    0 Yorumla
  • Fransuva
    Fransuva Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

Nisa süresini oku örtünemkten bahseder. Daha ötesi var mı

0
    0 Yorumla
  • Footyfanaticfn
    Footyfanaticfn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Allah adina yanlis yorum yapilmaz tesettur Allah adina yapilmasi gereken zorunlu bir davranistir yapmayan gunaha girer ama herkesin kendi fikri

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Tesettür tarz mıdır farz mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Tesettür nedir? Tarz mıdır yoksa farz mıdır? 7 cevap verildi
Tesettür tarz değil farzdır mıdır? 41 cevap verildi
Tesettür Farz Mıdır Tarz Mıdır? 135 cevap verildi
Hangisi tarzını yansıtıyor? 10 cevap verildi
Simli far mı mat far mı? 48 cevap verildi
Tesettürle ilgili? 37 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Dondurmalı haytalı yermisiniz? Sever misin?
  • Sen olsan şimdiki evinden taşınmayı düşünür müydün, neden?
  • İnsanın en ağır yükü nedir?
  • Görseldeki dizilerden kaç tanesini izlediniz?
  • Sence doğru insan kaldı mı?
  • Ayakkabıdaki kelebekler sizce nasıl duruyor?
  • Zevkleriniz hep aynı mı alakasız şeylerden mi oluşuyor?
  • Çok mu alaycısınız?
  • Aşık mısın aşka?
  • Çok hapşırır mısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨