AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
sadece inanctır, buna inanlar var ve takıyor, saygı duymak lazım, ne için takıyor günahmış falan sac göstermek ayıpmış falan, bana şahri fikrimi sorarsan saça bakıpta ömrümde hiç kalkan yerlerim kalktıgını hatırlamam :) sacı kapalı göğüsü belirgin ama inanc :) neyse saygı duymak lazım :)
çarsaf çarsaf kendilerini buraya atan kapalilara şahit olabilirsin herğün.. pazarda ki karpuz sergisi gibi site.. kapalilar nasil olsa günah yok dostum... üstten kapatiyor alltan açiyor kendini kandiriyorlar anca hepsi bu
başimi kapattim günahlarim gitti diyene , taksim nevizade de gecenin 3 ünde pubda bira içene rastladiktan sonra bunlar normal geliyor artik bir kaç daha uç örnek verirdimde neyse.
Tessettur dıştan once ici ortmektir tabiki farz nasilsa oyle ortunmeli insan ama unutmayin ki erkegin tesetturu goz kapaklarindadir o yaparsa sen bakarsan iyi biseymis gibi hissettirirsen tabi ki yapar yapmayada devam eder..
Çok şükür o dediğin şekilde kapanan arkadaşlardan değilim. Onların bilinçsizce örtündükleri için bu şekilde olduklarını düşünüyorum. Allah bir vesile gönderir olması gerektiği gibi kapanırlar inşallah bu kardeşlerimizde. Yadırgamak kınamak istemiyorum çünkü benim de eksiklerim muhakkak var.
Ne boş işlerle uğraşiyorsunuz be. . sana ne arkadaşm onun bunun giyiminden kuşamindan? Islamin emri de neydi de ortada. Inanan uyan zaten. Sen üzerine düşen farzlari yerine getiriyor musun buna bak... boşver onun bunun fiilini... Aşin bunları artık be. ...
bilinçli kapamıyorlar. ne için kapandığını bilmiyorlar. çok görüyorum üstü kapalı başı kapalı altta açıkca bacakları gösteren etek giyiyorlar. ya da dar pantalon ya da dar bir elbise. yazık böyle cahilleri dışlamayın bilinçlendirin
Tesettur farzdir. Onun da kurallari vardirm adabi vardir. Insan yaoabldigi kadar uymalidir.. bir de bunun binicinde olmayanlar vardir. Ayri bibgrup olarak sadece basini ortenler vardir. Onlar durumu tazlastran. . teseddurun asli hostur.
benim düşüncemr göre kapanmadaki amac erkeklerin dikkatini cekmemektir bu zmanlarda görüyoruz ki çoğu kadınlar bile etraftaki kapalı olanlara dönüp bir bakıyoruz nasıl kapanmıs die. dinimizi çağa değil çağımızi dine uydurmak gerekiyo bnde açık bir bayan olarak kapalı olmak gerektiği bilincindeyim ama dinimiz hoşgörü dini diyerek keyfiyete göre kapanmayi ayipliyorum
Lemalar ~ 24. Lemaya bakiniz... Tesettur Risales
Bende katiliyorum buna ahir zaman iste.. Kapanirsan tam kapan ya da hic ve cogu yakisiyor diye takiyor keske herkes sevabini bilse, ve tesettur dikkat cekmemek icin, gizlenmek icin ama maalesef zamani kapalilari tersini yapiyor
Farzdır tabi ki. Tarz olarak tesettüre giren kadının, gösteriş olsun diye namaz kılan insandan ne farkı kalır ki?
Hakikaten doğru konuşmuşsun , bazı kapalılardan tiksiniyorum sar tayt üzerine bir tunik sonra başı kapatıp kapandım mantığı , nerde tesettür? Hiç anlamıyorum
Sadece bu değil hayatın her alanında bu tezatlık var.. Artık İnsanlar Kendilerini dine göre değil, Dini kendilerine göre uyarlıyorlar...
merhaba bende yeni kapandım 5 ay oldu rabbim utandırmasın inş ama konuya gelecek olursak ewet haklısın o kadar kapalı insan var ki kapalı demeye bin şahit ister başonı kapatıyo ama onun dışında her yeri meydanda böyle kapalılık olmaz günahtır ya edeplerince kapansalar çok daha güzel olur bence...
Artik insanlar moda diye kapaniyor yakisiyor diye zebil hale getirdiler tesettiru acil kollar çikan bir popo topuklar koca koca değişik eşarp modelleri yazik yazik
şu konuları sürekli gündeme getirip saçma bir tartışma ortamı hazırlıyorsunuz. kim nasıl giyiniyorsa giyinsin. umrumda bile değil. tek sorunumuz bu mu?
allah ıcın yapana farz, kul ıcın yapana tarz.. dunya degısıyor sureklı.. once allah ıcın degıl kullar ve nefis ıcın yapıyoruz her bırseyı , hamdolsun:)
kapatmasa ne olacak ki. Ben onun saçını görmüşüm görmemişim. Bacağını görmüşüm görmemişim. SAnki insanlar başı açık olanların üstüne atlıyor. Ayrıca Hz. Muhammed in kaç tane karısı olmuş onu söyleyin ey mü'minler
Hz muhammed e ne cürretle iftira atıyorsun sen!!! Yazılı olarak hiç uğraşamam seninle Youtube dan sözler köşkü -hz muhammed neden çok evlilik yaptı? videosu var aç izle o sohbeti anladık inanmıyorsun da cahilliğini gider en azından
Tesettür farzdır kardeşim ama günümüz kızları bu tarz haline getirdi.. O yüzden artık türbanlılara saygı duyulmuyor Türkiye'de ! Nasıl mı. Al sana bir örnek
https://i.hizliresim.com/Dk1mvz.jpg
Yuhhhhhhhhhh bu ne yaa. Buna ne yapılsa müstehak. Evet türbanlılara saygı duyulmuyo. Bu gibi aptalları herkesle bir tuttuğunuz için. Hakkıyla olması gerektiği gibi kapalı insanlara bunlar yüzünden genelleme yapıp hakaret edersiniz ama... İşinize öyle geliyo. Türbanlı değil bu bir kere. Gerçek anlamda türbanlılara adam olan saygı duyar zaten. Türkiyede ne kadar adam var bilinmez!
Tabiki öyle ama düzen böyle ne yazıkki değiştiremezsin genellemeyi umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir kimse yanlış anlamasın
Türkiye dedin. Ama doğru çoğunluk her kapalıyı aynı sanıyo. Ne demek düzen böyle ne düzeni. Anlamadım seni. Yanlış ifade edersen yanlış anlaşılabilirsin. Neyse ne.
Afedersiniz ama o... pu olacakken biri başına türban geçirmiş gibi olmuş.. ne hallere düştük
Öyle ne yazık ki
Tesettür farzdır tarz değil ve gerçek tesettürlüler kendini belli ediyor zaten. Kınamak fakat yadırgamak bana düşmez kesinlikle ama ama o renkli, simli başörtüler o dar kot pantolonlar abartı makyajlar da çok fazla dikkat çekiyor bence.
Farzdır tabiki insanlar tesettürün ne amaçla olduğunu bilmezler Kuranı kerimi açıp mealini okumadıkları için okuyan bilir ve o nedenle ortunur. tesettür güzelliği ortaya çıkarmak değil güzelliği gizlemektir. Gizli olan herşey değerlidir.
Soruda hata var. "farz mıdır" yerine "farz olduğuna inanıyor musunuz?" şeklinde sorulmalıydı. Çünkü farz olduğu ayetle sabit olup hüküm çağlara yayılan genel bir kaidedir; zamanın ve mekanın şartlarına göre değişiklik gösteremez.
farz olsun diye kapanan az genelde tarz yapmak için örtünmüş süsü veren daha çok ne kadar ilgi çekip süz püs yaparsan okadar farkı yok açıktan sadece kendilerini kandırırlar vucut hatları asla belli olmamalı makyaj renga renk giysiler baş örtüleri baş örtüye ayar vermeler kafada düzgün şık dursun diye bin bir çeşit yöntem bunada örtünmek diyorlarsa halt ediyolar..
kadınları rahat bırakın yaaaaa
içiniz temiz olduktan sonra elin namusundan bize ne!
bence onlar biraz rahat bıraksınlar ya bir insan bunu yapcaksa sikayet etmemeli önümdne acıp makyajlı felan abartı giyinen biri gecince baştan çıkıyorum ve internette yazıyor insan baştan cıktıtkdan sonra o andan başka hiç bişey umrumda olmazmış bir gün böyle abartı olan bir kıza denk gelcem suclu ben olcam yalnış işte kızda suclu ya niye abartıysunki tamam yarı açık giyin nolur yani aşırı toz yapma sonra tecavüz edilince namus diyorlar
@Kapsonlu tüm yükü kadınlar açık olunca etkileniyoruma atma şimdi, çıplakda olsa önünde kafanı çevirip bakmicaksın, bazı duyguları dizginlemeyi bilceksin olay burada yani karşıya atmamak lazım
allah kapanmayı sadece kadınlara değil erkeklerede emretti kolları dirseklerine kadar kapalı olucak bacakları dizlerine kadar kapalı olucak die ozaman erkeklere nie kimse bişey demiyo kapanma muhabbetini sadece kadınlar olarak algılamayın erkeklerde bunun içinde dinimizde erkeklerinde hatlarını belli etmesi yasak yalansa yalan deyin madem kadınların açık gezmsine bukadar karşısınız tahrik oluyorum diyosunuz ozaman erkekler niye açık geziyor herkez istediğini yapabilir anlatabildimmi.
Daha 5 vakit namazı kılamayanların burada gelip tesettürü eleştirmesi çok acı
İnce bir söz..
başörtü hem tarz hem de farzdır.. çünkü çok farklı başörtü mnodelleri var ipekten yapılanlar pahalı oluyor mesela..
eksileyene de artılayana da saygılar sevgiler.
Prof. Dr. Haydar Dümen :D çok derin analiz yaptınız hocam :)
Tarz olan başörtü, farz olan da başörtüyü örtünmek demiş adam yanlış anlamışlar. Gerçi ben de yanlış anladım ilk başta :)
:) kesinlikle kardeşlerim önyargıları kıralım
Farzdir. Bunun tarzida insan yapar guzl yakisan tessettr kullanır hm farzini yerine getirir hmde tarzini yakalk sik bir bayn olur bukadar iste neyi tatisiyosnz.
Oldu ozaman tarzdır diye kollar açık gezsnler öylemi
Tesettr diyoruz farxa uygun bisekilde ortunur bir insan ve bunu da tarz bir şekilde yapabilir cvbimi iyi okumadin sanirim BN mahremiyet olan yani haram olan yerlerin acilipta bir tarz yakalanacagini soylemedm dinimizce uygun tesettre girilebilr ve gaytte hoş bir şekilde tarzini yakalayıp ortunebilir bir insan.
Farzdır. farzı tarz gibi kullananlar var çoğuda böyle yanlış yapılan birşey bu. bana kapan dediklerinde böyle kapanacaksam ben halimden memnunum diyorum
Tesettür farzdır tabikide. Kadın güzel ve çekici gelip karşı tarafı etkilememesi için kapanır, renkli çiçekli desenli kumaşlarla süslenmesi için değil.
dört dörtlük olduğunu düşünüyorsan dört dörtlük birisini bulur evlenirsin. Kimseye peşin hüküm olmamak gerek. Bazıları olmasını gerektiği halde yapamayabilir de... yapmıyorsa da günahı kendine.
Helal valla sana içimi okudun bildiğin kafalarını kapatınca günah kalmıyor sanıyorlar öyle giyiniceksen hiç kapanma daha az günahın olur be
Tabiki tarz degil , moda Ya uymak haramdir seytanin oyunlari.
Ama söyle birseyde var dinimizde temiz giyinmek Önemlidir. Insanin kendine özen göstermesinin bir yanlisi Yok ister kapali ister acik
Yeterki tesettürü oyuncak etmesinler
Dini farklı yorumlayanlar, hayatlarında bir kere olsun kuranın mealini okumayanlar tesettür diye bişi yok diyorlar ama farzdır ama günümüzde farz tarz olmuş ne yazık ki Allah böylelerini ıslah etsin ne diyeyim ki
Bende duymustum bilek tamamen kapali olmasi gerekir diye ama hepsi dirsegine kadar aciyor :)
Farzdır tabi ama şuankiler tarz olarak görüyor malesef
Bana sorarsan başı açık kadınlarımız bugünkü senin dediğin tarzda başı kapalı olanlardan daha hayırlı.
Evet evet çok haklısınız ama bn öyle onsanlar görünce yarabbım nolur onları affet eğer bılselerdı yspmzlardı. Onları yoluna al dyrm bzde günaha grmeyelim
şu an moda olduğundan kullanılmaktadır.
zira tesettür kapanmanın son adımıdır.
günümüzde popo sıkıştırılmış tayt giyilmiş kafa örtülmüş bu moda değildir de nedir.
Eskiden farzdı şimdi tarz.
pbs.twimg.com/media/BnS_mB-IYAAzQyD.jpg:large
Bazılarına yapmak istediğim;
https://inciswf.com/qn52wr6g.swf
haklısın asırı haklısın
Şimdiki feraceler bile o kadar dar ki. Kadınların hatlarını olduğu gibi dışarı vuruyor. ama dışarıda görseniz vay be kara ferace giymiş dersiniz..
Bakımsızlığın bakımlı halinde olanlarda var , banyo yapma süreleri normal bir bayana göre daha seyrektir. İnanarak yapmayan bir çok kişi olduğunda b*kunu çıkarıyorlar bazıları , altını çiziyorum bazıları...
farz olanlar dikkat çekmeden elbiseleri de tesettüre uygun bir şekilde giyinirler.
tarz olanlarsa üstü kapalı kolları orası burası açık, dar giyinmiş. tesetür dahada belli olsun diye makyaj yaparlar..
Kapalıya saygım sonsuz açığa da ama kendini başındaki örtüyle rezil edenlere karşıyız.
Tarz kendine yakıştırdığını giymektir. Birin sana emrettiği değil.
Çok güzel bir cümle bacım
Hani özgürlükcüydünüz, ister tarz olarak takarlar ister farz olarak kimse karisamaz, tipki basi aciklara karisilmayacagi gibi
Son zamanlarda modern islamciligindan dolayi tarza döndü ancak inanarak kapanmis insalara saygım var
Farz tabi ama bunu tarza taşıdıkları için ayırt edilemez hale geldi..
aslında farz olan biseyin günümüz sartlarında tarz olmasıdır.
Tabiiki tarz degil farzdır, ama cogu kızlarımız tarz olarak görüyor. Öyle kapalılar var ki sokaktaki acık kızlardan daha cok dikkat cekiyorlar.
Tesettür farzdır.
Ancak bizim işimiz önce kendimizi düzeltmek olmalıdır...
Başörtüsünün ve tesettürün tam olarak ne oldugunun farkında olmayan kişiler diyelim. Çevreden edindikleri bilgilerle bir şeyler yapan kişiler de diyebiliriz. Diyecek başka söz yok.
Bu konuyu herkes işine geldiği gibi yorumluyor ve kullanıyor, hal böyle olunca çoğu zaman bunu tarz olarak görmeniz mümkün. Böyle kullananın Allah belasını versin...
Onlar gerizakalı adamım, ben ilahiyat okuyorum fakultede bir kız var kapalı dar pantolon ve topuklu giyiyor yüzündede 4 kilo makyaj vardır dediğim gibi tesettür fazdır tarz yapanlarda tarz zannederler ama maymunlar daha şeker olur yanlarında
çoğu farz için mi yapıyor yoksa tarz mı belli değil
yani şık bile giyinseler belli bir ölçüsü olduğunu biliyorum
vucut hatlarını kapatmak en azından
Tarz olmuş kanka artık.
Ne varsa onlarda var ama. çoğuş kullanmayayım. geneli böyle diyebilirim ama.
başları kapalı ama ramazan ayında hergün cafelerde sigara içip oruç tutmayan kapalılarda gördüm bilmem gerisini...
haklısın ama iyi düşünmek lazım , mesela olaya birde şöyle bak belki hani bayanların özel günleri oluyor ya belki özel gününe denk geldi ve de şöyle dedi bu ülke nasıl olsa laik bir ülke ülkede yaşayan insanlar anlayışlılar yesemde birşey olmaz yani bu onların oruç tutmadığı anlamına gelmez diye düşünüyorum bayan
bir grup kadının 1 ay boyunca özel günü olması imkansız :)) tabikide herkesin kendi tercihi
Olsun milletin gözü önünde yemesin
customer iyi sallamışsın tebrikler. alnına yazsın "bugün benim özel günüm".
İSLAM dininde Farzdır, ancak Sunnilik ve Şiilik dinlerinde sadece süs ve tarzdır.
Nisa süresini oku örtünemkten bahseder. Daha ötesi var mı
Allah adina yanlis yorum yapilmaz tesettur Allah adina yapilmasi gereken zorunlu bir davranistir yapmayan gunaha girer ama herkesin kendi fikri