İslam dininde kadın ayrıdır yaradılış gereği, bir çok yerlerini kapatmaları emredilmiş. Ancak son zamanlarda öyle kapalılar görüyorum ki midemi bulandırıyorlar. Hadiste cennet kokusunu dahi alamayacaklar denmişken bu ne iştir bu ne yobazlıktır? Bu sitede de böyleleri vardır elbet baş kapalı altta pantolon benim başım kapalı olsun günah olmasın ama popom gözükse de önemli değil. Orası böyle mi düşünüyorlar acaba? Ya da el bileklerinden yukarısının namahrem olduğu halde kolları açmalar? açık giyinen insanları çözdük artık ona eyvallah ama dinimizdeki söylenenleri değil de kafasına göre tesettür çıkaran insanlar acaba hangi dini kitapta okudunuz bu giyim tarzını ya da kapanan kaç kişi kuran-ı kerimi açıp okudu? Bir müslüman insan olarak ben bu taz olanlara soruyorum başı kapatıp da orda burada erkeklerle el ele kol kola olmak nasıl bir şey? Tesettür dikkat çekmemek değil mi cıvıl cıvıl giyinip de herkes bana baksın en iyi parfümleri alayımda dışarıda güzel kokayım, dikkat çekeyim bu zihniyette misiniz siz de dostlar?
Cevabın nedir?
Öncelikle ilk tesettür ayetinin erkeklere geldiğini hatırlatmak isterim. Nur suresi ayet 30:
"Mümin erkeklere şöyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarım korusunlar. Bu kendileri için çok temiz (bir harekettir). Şüphesiz ki Allah, (kullarının ne) yapacaklarından hakkıyla haberdardır."
Buradadan da anlaşılacağı üzre erkeklerin tesettürü de en azkadınlarınki kadar önemlidir hatta daha da önemlidir. Eğer erkek bakmazsa kadını da günaha sokmamış olur.
Kadınların tesettür ayeti ise erkeklerinkinden sonra inmiştir. Nur suresi ayet 31:
"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal) lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."
Yani her ne kadar erkeklerin tesettürü ikinci plana atılsa da en mühimi odur. Yoksa kadın istedği kadar kapansın. Hiç bir işe yaramaz.
Haa benim görüşümü soruyorsanız bu konuda Allah'ın dediğinin dışında bir cevap veremem. Nasıl giyinirsem giyineyim farzdır.
Farz nedeniyle kapalıyız.
"Tesettürlü kız"94 Yorumla- +1 yıl
Bak konuyu acan arkadas kadinlarin suistimali uzerine acmis... gercektende bu olayda onemli olannkadinlardir eger onlar gercek anlamda kapanip dikkat cekmeyecek hale gelirse erkeklerin hic bir faktoru kalamaz cem yilmazinda dedigi gibi erkek vucudunda deliyle yasiyor erkek daha zorda ama kadin oyle degil tek dusuncesiyle adam gibi kapanir olayda biter :)
- +1 yıl
Cevaplayana teşekkürler, kadına ne kadar tesettür farzsa erkeğinde bakmaması gerekir, bazıları erkekler bakmasa kadınlar açmaz der, bazıları kadınlar açmazsa erkekler bakmaz der, neticede niyeti açmak olan açar bakmak olanda bakar, edeb meselesi herkes niyetiyle amel edicek bildiği kadar gönlü kadar nasibi kadar yapabilecektir
- +1 yıl
Eğer süylediğiniz şeyde haklı olsaydınız erkeğe tesettür ayeti gelmezdi. Gelmiş ki erkekler bunun üstesinden kalkabilecek fıtratta yaratılmış.
Kadın kapansın olsun bitsin nasılsa bizim için kolay öyle mi?
Kadınların fıtratı da kendi güzelliklerini gösterme isteğine göre yaratılmıştır. Biz kapanırken kendimizle savaşıyoruz. Hatta benim gibi ailesinde hiç kapalı olmayan insanşar çevresiyle de savaşıyor. Hiç bir şey karşıdan görüldüğü kadar kolay değildir. Sen yaz sıcağının ortasında yere kadar pardesü giy, başörtü tak bakalım ne kadar kolaymış kadınların tesettürü. @Xareon
En İyi Cevaplar
Tesettürü sadece bir boyuttan ele almamak gerekiyor tesettür kendi dişliğini geri plana atmak demek kişiligini ön plana çıkarmak. Kadın zaten yeterince baştan çıkarıcıdır baska bir açıdan o baştan cıkarıcılığı da gizlemek demek. Tesettür eşinden başka erkeğe haram olmak yasak olmaktır esine mahsus olmaktır kendini eşinden baskasıyla paylaşmamaktır. Tesettür eşine baştan çılarıcı dişi olmaktır. Eşinden başka kimseye baştan çıkarıcı olmamaktır. Zaten bir kadın dışarı çıkarken niye süslenir ki bekar olsa da bir erkekle evlenicek evliyse zaten bir erkrği var yine. O zaman bir erkekten başkasının dikkatini çekmemeli. Amaan canım ne olucak içimden geliyo böyle giyinmek o da bakmasın dememektir tesettür kendi dişiliğinin farkına varmaktır ve böylece karşı cinsi tanmak onun çabuk tahrik olabilen erkeksi duygularına saygı göstermektir tesettür. Tesettür bir başkasının erkeğini baştan çıkarıcı olmamaktirV. s. Tesettür farzdır ama aynı zamanda içi doldurulması gerekn bir yaşam biçimidir bu yüzden tesettürlülerin içi boştur çünki ne içib kapandığından haberi yok.
53 Yorumla- +1 yıl
Okumadılar bile, okusalar da kaç tane kafa alır ki..
cenabı allah nur suresi 31. ayette mealen
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."
buyuruyor... dolayısı ile adını ister tesettür koy ister eşarp ister türban koy kadının kapanması farzdır. neden kapanılması gerektiğini bilen ve bu doğrultuda yaşayan kadın bahsettiğin gibi bir hal ve davranış sergilemeyecektir, dolayısı ile inancı doğrultusunda yaşayan bir erkekte böyle davranış içine girmeyecektir.00 Yorumla
+1 yılsoran gizli kardiş
bu kadınları gördüğümde helal olsun diyip yere bakarım saygıdan
platformhaber.net/.../2009_04027_carsaf.jpg
bunu gördüğümde dişlerimle tangasını çeker bırakırım
www.cempolatoglu.com/.../kualalumpur.jpg71 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
123
Cevap
130Cevap
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılIlımlı İslam ve Medeniyetler ittifakı konusuyla alakalıdır. Ve bu kavramların birer ürünü olarak baş örtülü dar kot pantolonlu hanımefendiler görüyoruz. Ilımlı İslam mevcut İslam hukukunun ve yaşantısının çok katı olduğunu ve yumuşatılması gerektiğini savunan bir düşüncedir. Batı kaynaklıdır şayet İslam ve diğer dinlerde emirler kesin ve katidir her çağda aynıdır inancı yürütülür. Ilımlı islam bir nevi ana kaynak olarak alınan hadis ve kuranı hiçe sayarak yeniden tasarlama ve düzenleme üzerine işler. Bu da kesinlikle İslamda dinden çıkmak için apaçık bir suçtur. Örneklendirirsek kuranda kadının vücut hatlarının kapalı olması yani herhangi bir tahrike engel olacak özellikle saç göğüs gerdan kalça bacak gibi yerlerin hatlarının kaybedilmesini emreder. Fakat Ilımlı İslam düşüncesinde kadının saçını kapatmasının yeterli olduğu ve isterse dar kot bile giyebileceği ön görüsünü sunar. dolayısı ile biz başı kapalı ama kalçaları meydanda kızlar görebilme imkanına sahip oluyoruz. Gel gelelim ılımlı islamdanda daha tehlikeli olarak tamamen bir aksesuar ve tarz olarak bunu kullananlarda vardır. Modaya uymak için namaz kılmak veya saçını kapatmak aynı şeylerdir. Gösteriş için yapılan dini vecibeler kesinlikle cehennemliktir. Ayette dediği gibi "vay haline ki o namaz kılanların. Onlar tamamen gösteriş için bunu yaparlar". Medeniyetler ittifakı ise ılımlı islamı getirerek islamı diğer dinlerin gözünde hoş göstermek ve yargıları engellemektir. Görünüşte hepimizin amacı tabiki böyledir. Ancak bu hoş gösterme dinin temellerini komple yıkıp yeniden oluşturmak olunca iş değişiyor. İslamda hristiyanlık ve musevilik gibi bozularak aynı kriterlere sahip olabiliyor.
20 Yorumla Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Kuranda emredilen kapanma ile ilgili ayet şöyle..''Karşınızdakiler de şehvet hissi uyandıracak göğüs uçlarınızı örtün''... Ne yazık ki Allah ile aldatan şarlatanlar, yani Muaviye denilen Yahudi uşağı aşağılık köpeğin islamiyette yaptığı tahribat sonucu , Mezhepler ve bunlarla şahsi kaprislerini doyuramıyarak tarikat ve cemaat kuranlar, kendilerine bağlı kulluk yapan zavallıları üniformaya sokmak için bu giyim tarzlarını icat etmişlerdir.. El Kaide denilen deyyus köpeklerde ABD siyonizminin yarattığı bir Yahudilere köpeklik yapan it sürüsüdür.. Hiç Yüze Yaratan, cennettin ayakları altında dediği ana olan kadınların böylesine aşağılık muamele edilmesini ister mi? Bir şerefsiz deyyus da çıkıp ''Müslüman icat yapmaz '' demişti.. Onun açılımı şudur ''Müslümanlar sizler ahmak olarak kalın ve Yahudi ile Hıristiyanın icat ettiği malları almak için onların kıçlarını yalayın''... Sonuç olarak Allah ile aldatanların inşallah çoluk çocuğu torunları dahil parça parça olurlar ve o parçalanmış etlerini de kediler ile köpekler yer...
01 YorumlaArkadaşım senin çevrende usulünce düzgün kapalı hiç yok mu? Evet daracık giyinenler itici kimi kandırıyolar onlar aile baskısıyla kapanmış kişiler.. İçinden gelerek kapananlarda belli oluyo zaten. Parfüm herkese günah benim yanımdan geçerken kokusu güzel olsa bile rahatsız oluyorum ama hoşuna gidenler var işte. Ama şuda var! Kapalı olmak çirkin giyinmek silahlara boyanmak özenli olmak demek değildir. Herkes hoş görünmek ister o zaman biz kıyafetlerini niye ütülüyoruz niye alışveriz yapıyoruz hep aynı eşarbı takalım o zaman. Arkadaşlar mantık karışıyor. Kapanmak demek tenin gözükmiycek. Vücut hatların belli olmıycak yani daracık giyinmiyceksin. Kokoş olmıycaksın.. Ama bakımlı ve hoş görünmek bundan farklı insanlarda kapalılar kendine özenmesine algısı var. Bu iki şeyin ayrımını yapamayanlarda artık...
610 Yorumla- +1 yıl
''Ama şuda var! Kapalı olmak çirkin giyinmek silahlara boyanmak özenli olmak demek değildir'' Bacım yanlışsın..
Kapanmak demek çekiciliği, güzelliği örtmek demektir. Rengarenk örtülerle olmaz. Bilakis koyu renkli soluk renkli giyeceksin ki erkeğin göze sana kaymayacak.. Kuranda hicab emrediliyor. Hicab ne biliyor musun? Kara çarşaf.. - +1 yıl
Kocana rengarenk giyinirsin. Nedem bu kadar dindarsinda carsafa karsisin?
- +1 yıl
Japonlarda bir kültür vardır. Bekar kadınların kimonoları bol desenli, canlı ve rengarenktir. Evli kadınların kimonoları ise nisbeten daha sadedir. Örnek;
https://i.hizliresim.com/66B1kv.jpg
Saolsun bizim kapalı olduğunu iddia eden arkadaşlarımız bu işin b. kunu çıkardılar. bir de tesettür modası çıktı başımıza. - +1 yıl
burada kimse iddiada bulunmadı Allaha şükür o kadar zevksiz ve dikkat çekmeyi seven biri değilim:D Tesettür modası ne ya saçma bişey moda denen şey saçma en başta. Moda diye takılanlar varsa var herkeste eleştirip durarak b... unu çıkardı. Bize ne onlar kendilerini kandırıyolar. Ama millet onlardan çok dert ediniyo...
- +1 yıl
@ateistbirkız dindar olmakla çarşafı savunmanın ilgisi yok bazıları öyle bir giyiyorki içindeki erkekmi kadınmı belli olmuyo dahası çok merak uyandırıyo ve dikkat çekiyo yani çarşafa karşı duranlarda belli sebeplerde haklıdır
- +1 yıl
Cocukmusun sen. Bize sormayacaksin tabiki ama muslumansan carsafa karsi olmamalisin allahin emri degilmi?
Ha istersen kapali oldugun halde mini etek giy kimse karisamaz ama herkes arkandan konusur :)
Ben sunu merak ediyorum kuranda carsaf olmasina ragmen. Neden kapaniyorsunuzda carsafa hayir diyorsunuz?
Ayrica kapanmak esine özel olmak demektir.
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılaçıkca yazayım barı
bu tarz kapanan turbanlılara oldum olası gıcık oluyorum
acıklardan daha cok dıkkat cekıyorlar
ama şu da var herkes ıtedıgı gıbı gıyınebılr sonucta o da onun tercıhı
benım asıl sınır oldugum konu turbanı tarz olarak takıp bana dın dersı vermeye calısmaları
ben de muslumanken yerıne göre turban takıyordum saygıdan
mısal camıye gıtmem gerektıgınde ya da kuranlı yerlerde kurslara gıttım vs vs bu tarz yerlerde turban takıyordum
ben bıle farz oldugu halıyle kullandım
muslumanım dıye gecınen tıpler bence turbanın ve turbanlıların adını kırletıyor.
ama yıne de herkes ıstedıgı gıbı gıyınsın
ustune bakmadan kendıne bakmadan da kımse kımseye dın dersı vermeye kalkmasın
saygılar...40 Yorumla
+1 yılTesettür elbette ki farzdır. Tarza çevirip amacından saptıranları eleştiriyorsunuz. Haklısınız, amenna. Ama genelleme yaparsanız yine hataya düşmüş olursunuz. Kimin Allah rızasını umarak kapandığını ya da gösteriş için kapandığını bilemeyiz, ancak görüntüsünden dolayı yargılarız."Açık giyinen insanları çözdük, eyvallah" demenizi de doğru bulmuyorum. Onların tarzını norm haline getirirsek bu işin önünü alamayız zaten. Velhasıl herkes içine dönsün, kendi hatalarını düzeltsin. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) de böyle buyurmuştur. Bunu söylerken hem sizin sorunuza cevap veriyorum hem kendime de hatırlatmada bulunuyorum. Yani sırf laf olsun diye söylemiyorum.
30 Yorumla
+1 yılŞimdi kardeşim sorun güzel sorduğun için eyvallah ama. Genelleme yapıyosun elbet bizler kapalıyız elimizden geleni yapıyoruz. Şu an pantolonda giyiyorum dikkat ediyorum kendime ama sürekli kapalılar şöyle böyle demen yanlış biz göz hapsine tutuluyoruz hepiniz tarafından. Yanlış birşey yapsak bak kapalı ama şunu yapmış. Kapalı ama pantolon giymiş. Bizler dört dörtlük olduğumuzu söylemedik, söylemeyizde. Belki yeni kapanmış olabilir, tarz olsun diye kapanmış olabilir bunların doğru olduğunu falan savunmuyorum. Belki sonunda doğru yola gidicek biz bilebilir miyiz? Kapalılar cennetlik ya da açıklar cehennemlik diye birşey söz konusu mu? Tabi ki hayır. Allah emretmiş bizde kapattık. Kusurlarımızı azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama lütfen rica ediyorum genelleme yapmayın , ön yargı güzel bir şey değil. Sen o şöyle böyle diyerek dedikodu yapıyosun. Bu sefer suçun yokken kul hakkına giriyosun. Ne gerek var kısaca her koyun kendi bacağından asılır.
51 Yorumla- +1 yıl
Göz hapsine tutulmuyorsunuz Gözleri ve dikkatleri üzerlerinize çekiyorsunuz. Sebebi de Cicili bicili göz alıcı rengarenk türbanların altına dar pantalonları çekip üstüne bir de yarım kilo makyaj yapıp göz zevkinin içine ettiğiniz olabilir mi? Genelleme yapmayın diye insanları eleştirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Önce kendine dikkat edeceksin ya teseddürlü olacaksın eğer hakkını veremiyorsan teseddüre girmeyeceksin. Peygamber efendimiz bile hadislerde Tesettürü tarz haline getirenleri eleştirmiş iken bırakın da insanlar da genellemelerini yapsınlar. Detaylı bilgi için bknz: https://www.youtube.com/watch?v=hx9wH2iKvwk
+1 yılben kapalı insanları İslam ın sembolü gibi gördüğüm için kapalı insanların davranışlarına ve giyimlerine dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. bildiğim kadarıyla dinimizde kapanmaktaki amaç yabancı erkeklerin dikkatini çekmemek fakat sizinde yazdığınız gibi başını kapatıyor üzerinde ben açığım benim giydiğimden daha dar pantolon ya da tayt! bu ne perhiz ne lahana turşusu oluyorum. bu konuda böyle düşünsemde bir gazetede bayan millet vekilinin yazısını kumuştum. tesettürlü bir bayan kendisi üstüne giydiği bluzün kolları tam değil diye eleştirilmesini şöyle açıklıyordu " ben kapalıyım ancak kendimi bu kadar zaptedebiliyorum yani ben dinimin gereğini bu kadar yapabiliyorum ancak açık olsaydım belki çok daha ileri gidecektim" dedim demekki onlarda bu kadar yapabiliyorlar ama bence yanlış.
20 Yorumla
+1 yılTesettür elbette farzdır. Tesettür sadece bedeni örtmek değil her türlü haramdan sakınmaktır. Şimdi kalkmış kimileri başını örtüp makyaj yapanlara çatıyor. Ki bu çatanlar genelde açık bayanlar. Be insan önce sen eleştirdiğin insanın yaptığı kadarını yapabil daha sonra konuş. Kendini sakınmak için ne kadar örtünüyorsan - örtünebiliyorsan o kadar iyi. Emine Şenlikoğlu'nun dediği gibi örtünmek için bir bandana bile taksak o bile kardır. Amaç örtünmek olsun yeter ki. Yoksa hakiki tesettür çarşaftır bunu biliyoruz zaten.
20 YorumlaTesettür tarzmi farzmi son zamanlarda neden Bukadar konusuluyor anlamiyorum, carsafla geziyorlar yobaz diyolar, carsafsiz geziyolar yine yobaz oluyorlar, Hepiniz 4x4 sünüz sonucta öyle degilmi. Birakin nasil giyiniyorlarsa giyinsinler, tabikide yanlis ama sizi ne ilgilendiriyor? Cidden ya biktim artik bu konudan son zamanda okadar gündemdeki, sen onlarin kusurlarini söyleyerek daha iyi bir müslüman olmuyorsun, yanlis yapiyorsalar Kendi cezalarini kendileri cekicek Rahat olun, ayrica kuranda bir ayette geciyor bu "öyle kapalilar olucakki giyinik ama ciplak" kiyamet alametlerinin bir simgesimi ne oluyomus pek fazla bilgim Yok.. Dedigim Gibi birakin insanlar ne yapiyorsa yapsinlar, özgürlük degilmi, Ister tarz Ister farz cezalarini kendileri cekecek söz onlar icin degil, konusmaya da gerek yok bu yüzden.
23 YorumlaBunlar kıyamet alameti böyle kızlarımız olmasa kıyamet nasıl yaklaşacaktı. Bir insan cennetin kokusunu alamamak lafını duyduğu gibi bu giyim tarzını bırakmalı ama ne diyelim Allah ıslah etsin. Bu arada kızların tesettürü yanlış ama erkekleride biraz tartışalım. Erkeklerimizde Hz. Yusuf gibi olsunlar gözkapaklarını örtsünler başı yerde gezsinler bunuda konuşalım hep kızların tesettürü konu oluyor ama erkeklerde tesettürüne dikkat etmiyor. Ayrıca erkeklerinde bir giyim tarzı var mesela dar şeyler giymeleri doğru değil. Neyse önümüzde imkanlar çok herkes açıp araştırabilir. Bile ile yapanlarda inşaAllah doğru yola gelir ne diyelim.
20 YorumlaTesettür farzdır. Tabii, farz olanı da uygulayanlar azdır, çünkü kimse bunun bir ayrıcalık olduğunun farkında değildir; bunun farz olmadığını söyleyip inkar edenleri söz konusu bile etmeyeceğim çünkü değmezler.
Özellikle günümüzde tesettürü "tarz" haline getirenler mevcut. Fakat biz böylelerine şaşmıyoruz, çünkü; böylelerininin akıbetini zaten hadislerle (giyinen çıplaklar.. vs) Peygamberimiz kendi yaşadığı dönemden bugüne mesajlar vermiştir. bknz: www.forum.islamiyet.gen.tr/.../...n-ciplaklar.html neyse, neticede herkesin dini kendine. Rabbim sonumuzu hayr eylesin.
ha şu da var, böylelerine bakıp da "ahan İslam'ın tesettür anlayışı" diyerek İslam'a çamur atanlar da mevcuttur her vakit. öylelerini de Allah'a havale ediyorum.50 Yorumla
+1 yılKapalılığı tarz olarak görenler, sırf çekici görünüyorum deyip kapananlar zaten tesettür çerçevesinde değiller amaçlarıda bu değil belliki. Ama kapalı olupda tam tesettüre dikkat edememiş olanlara böyle kapancaksan hiç kapanma demek yerine inşallah tesettürünü tamamlar demek daha doğru olur diye düşünüyorum. Kapalı ama şunu yapıyo diye konuşanlar çok, tam yapmicaksa hiç yapmasın diyenlerde öyle, insanları eleştirmek yerine kendimize baksak diyorum. Zaten bilinçli kapanan herkes tam tesettürle giyinmek için uğraşır yapamadığı olursa bu tesettürün adını kirletmek olmaz oda kendi çapında çabalıyo sonuçta. Ben bu halimle onlardan iyiyim demek yerine siz yapın hepsinide örnek olun daha güzel olmaz mı? Herkes kendi işleriyle ilgilenmeli, ahirette o niye böyle yaptı diye sormicaklar bizede laf düşmez, bilmeyenleri kırmadan ve yalnızken uyarabilirsiniz ama böyle olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
'' böyle kapancaksan hiç kapanma'' Bu laflarına da gıcık oluyorum. Bu türban düşmanlığını gösterir
- +1 yıl
Neyi gösterir bilemem ama basit laflar değiller
Farzdır ve öyle gören ecrini alır. Farzı, tarzı olanların sayısını artırsın Rabbim.
Mümine bir hanım en azından ferace giymeli, elbisesi vücuduna oturmamalı, canlı renklerden (kırmızı, pembe, sarı, beyaz ve cırtlak renkler) uzak durmalı, simli, yaldızlı ve saydam elbiselerden uzak durmalı, başörtüsünü yakalarına salmalı ve deve hörgücü şeklinde topuz yapmamalı, bilekten 4 parmak yukarısı açılmayacak şekilde kolları uzun elbiseler tercih etmeli (öğretmen gibi kolunu kaldırması gerekenler daha dikkatli olmalı), ayaklar kapalı olmalı ve ten rengi/saydam çoraplar giymemeli, ses çıkaran topuklu ayakkabılar giymemeli, başörtüsü siyah dahi olsa parlak (saten) olmamalı ve mümkünse bone kullanmalı.
Renk olarak koyu renkler, gri ve pastel tonlar idealdir. Şehirde siyahtan ziyade gri renk en az dikkat çekiyor bunu da bilmenizi isterim (bkz asfalt, beton)10 Yorumla
+1 yılkardeşim çok doğru konuşuyosun , şimdi kapalılar Kur'an'daki istenilen şekilde kapanmıyo o şekilde bulmak çok zor hatta belki nefislerini yenemiyorlar belkide kapanmanın amacını bilmiyolar onun şuurunda değiller. Ama her ne olursa olsun insanların "aaa görüyo musun kapalıyı, başörtülüye bak" gibi şeyler söylemesi çok mu çok yanlış. o hatayı yapan bir insan, islam dini kusursuz bir dindir, başörtüsü değil insan hatalıdır. Ama herkes bu şekilde düşünemez, bu yüzden başörtülü kardeşlerimizin çok daha dikkatli olması gerekir, hakkını veremeyen kapanmasa keşke ama Allah hidayet versin, güzelce yapabilmelerine vesileler çıksın inşAllah, başörtüsünün tarz değil farz olduğu unutulmamalı.
10 Yorumla
+1 yılTesettür farzdır.
Lakin üslubun yanlış. O insanların doğru örtünmeyi bilip bilmediklerini sen de bilemezsin. Bağışlayıcı olan Allah iken senin sitemin kime? Kim olarak eleştiriyor veya yargılıyorsun. Af ve lütüfun sahibi belli doğruyu da bilir yanlışı da. Sen anca bilmeyen bildiklerini uyarmak yükümlüsün. Bu üslupla konuşmak ne senin ne bizim haddimize.
Bir de şöyle bir gerçek var ki insanların gözü hep tesettürlülerin üzerinde. Minicik bir yanlış göreyim haa bak ben açığım tamam da sen kapalı olduğun halde bunu şunu yapıyorsun demeyi bekleyenler Yok değil.
Kardeşim günah dediğin herkese günah. Onun yaptığı makyaj da günah seninki de. Kapalı diye ekstradan fazla günah kazanmıyor. Yani o kapalı ama ben ondan daha şeyim mantığı yanlış. Madem sen daha şeysin ve bu işleri biliyorsun gir l*n o zaman teseddüre. Ha eğer yemiyorsa girmek. Kimse için atıp tutmayacaksın kardeşim. Söylenmesi gerekeni vakti gelince Rabbim söyler zaten.
Nokta...31 YorumlaDiğer konusunda 379 cevap paylaştı. Şu tarz soruları, toplum olarak ayrışmışken , çok tehlikeli buluyorum. Ama güzel sormuşsun. Asıl olan farzdır. Allah emretmiştir.. Ben açığım hakkıyla kapanacağıma inandığımda da bir dk beklemiycem.. şu an çevremde bir çok kapalı var. Kapalı da demeyeyim de tesettürlü var. Birbirlerin başını baglayış tarzından kimin yolundan gittiklerini kimlerin müridi olduklarını anliyorlar. Ben kimsenin çatısı altında olmak istemiyorum. Dinim emrettiği için düşünüyorum. . Makyajin dibine vurmuş, vücut hatlarinin tamamı ortada ve kapalilik dedikleri hristiyanlarda ki rahibelerin başları gibi sarmaksa da şuanki halim daha musait başım bağlı demeye
10 Yorumla
+1 yılo tip insanlar zaten islama en büyük zararı veren insanlardır nedenmi? çünkü birincisi bu tarzda giyinen insanlar işte tesettür budur ben tamamım diye birşey düşünüürse ALLAHIN emrettğinin dışına cıkmış kafir olmuş olur 2c. si. islami tesettürü kötü çirkin ve saçma birşey şekilde tanıtmak 3cüsü. bu tip insanlar çevrede gezdikçe insanlar asıl tesettürü unutuyor ve bunlar gibi giyinmeye başlıyor bu şekilde giyinen bacılarımız ahiretinizi yakmayın ALLAh size hidayet akıl fikir versin az fıkıh kitabı okuyun elinize bir ilmihal alın?
00 YorumlaBro kızlara bakma sen onlar fazla sıkıntılı bence biraz kapalı giynmeye çalışmaları denemeleri lazım en azından bir gün pantolon giyseniz olcekmisiniz bak genelde tecavüz olayları hep bu yüzden cıkar ve genelde madur taraf hep kızlardır ama yalnış yüzde yüz yalnış sen git açık giyin erkekleri azdır bizde insanız azabilir HERKES GİBİ ! yani ondan sonra tecavüz etsinler ozaman suscaksın burada bu igrenc olaya ugramak senin sucun ve izin verecen hiç şikayet etme git erkekleri kıskandırcam diye makyajını yap üstünü başını aç ogün ben olsam yani öyle bir ders veirirmki bida yapmaz oyle o kız ha abartı benim için sıkıntı arada bir tabiki haftada 2-3 kere açık giyin kilotlu corap felan takıl ama abartma arkadaısm abartma abartacaksanda sikerler seni üzülmiceksin namusum kirlendi demiceksin senin namusun zaten abarttıgın zaman bastan kirlenmisti
00 Yorumla- Diğer konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yıl... TARİHTE BUGÜN...
. 1787- Mozart'ın ünlü Don Giovannioperası ilk kez sergilendi.
*. 1859- İspanya, Fas'a savaş ilan etti.
*. 1863- Cenevre'de toplanan 16 ülke, Uluslararası Kızılhaç'ın kurmayı kararlaştırdı.
*. 1923- Türkiye Cumhuriyetikuruldu ve TBMM'deki oylamada Mustafa Kemal Atatürkoy birliğiyle ilk cumhurbaşkanıseçildi.
*. 1929- New York Borsasıçöktü ve tüm dünyayı etkileyecek olan Büyük Bunalımbaşladı.
*. 1933- Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarındatarihî Onuncu Yıl Söylevi'ni verdi.
*. 1960- Daha sonra dünya boks şampiyonu olacak olan Cassius Clay (Muhammed Ali), yaptığı ilk profesyonel maçını kazandı.00 Yorumla
+1 yılValla helal olsun sana boyle insanlRda varmis demek ki erkek olarak dine duskun olan ama millet bir moda sevdasina kapilmis gidiyo ahireti dusunen yok galba bu zamanda heralde haram kilinanlari uygulamayi ogrenmisler farz olanlari degil simdiki nesilin bazilardan hayir bile beklrnmez bir liseden 480 kiz hamile cikiyosa bu lisede imam hatip lisesiyse biz ne kadar konussak bos Sadece kizlarda suc yok ailelerde de suc var cocukken dine bagli bir evlat olarak yetistirilmesi gerekiyo cocuklarin erkeklerinden sucu var. Dinde haram kilinan sey zina ama bazi erkekler helal ve. sevap olana degil zinaya yani harama gidiyorlar nefsi terbiye etmeyi ogrenmeleri lazim ama dogru sekilde ogretcek bir din adami cikarmi orasi muamma
10 Yorumlaben tesettürlü olmayan bir kızım ama tesettürü olanların benden farkını görmüyorum benden daha dar giyinen ya da benden daha çok makyaj yapan daha tahrik eden parfümler sıkan daha topuklu giyinen vs. vs. görüyorum tesettür bu değildir eğer bir işi yapıyosanız tam yapın ya da hiç o yola baş koymayın
40 YorumlaJaponlarda bir kültür vardır. Bekar kadınların kimonoları bol desenli, canlı ve rengarenktir. Evli kadınların kimonoları ise nisbeten daha sadedir. Örnek;
https://i.hizliresim.com/66B1kv.jpg
Saolsun bizim kapalı olduğunu iddia eden arkadaşlarımız bu işin b. kunu çıkardılar. bir de tesettür modası çıktı başımıza...
Yanlız şöyle de bir durum var, bazı arkadaşlarımızın saçında kusuru olabiliyor, onu örtmek için mecburen başını kapatıyor. O yüzden çevremizdeki arkadaşları da pek yargılamamak lazım...
Aşağıda yoruma yazmıştım, cevap olarak da gözüksün istedim ;-)10 Yorumla
+1 yılBirincisi tesettürlü bayanları yargılamak sana düşmez. İkincisi ıse bende tesetturluyum. Ve sunu soyleyebılırımkı hem sacı hemde kalcası acık olmasındansa senin kınadıgın grup daha ıyıdır. Kötünün ıyısı mısalı. Insanların kadınların giyimi uzerınden prım yapmaya calısmasını hazmedemıyorum. Erkeklerınde bı gıyım kusamı var. Emın ol Hz. Muhammed (sav) senın gıydıgın Jean kotu gıymezdı.
35 Yorumla- +1 yıl
Hz muhammed demen ne kadar acı..
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Diyecek söz yok size bu yolda devam edin.
- +1 yıl
Ben dar gıymek ıyı bı sey mı dedım. Ya da ben dar gıyıyorum mu dedım. Sadece ısteyen istediği gibi gıyınebılır ve bu giydikleri şeyleri yargılamakta size düşmez dedım. Neyse söylediğim şeyleri anladığınızı zannetmiyorum. Sizi onyargılarınızla başbaşa bırakıyorum.
+1 yılFarzdır. inandıysan iman et yok şu şöyle yok bu böyle diyerek maniler dizme.. ne o len ayetten anlam çıkarır mı oldunuz. takmazsan takma bide takmadığın gibi ayetten cımbızla mana arama. arama ki harama helal deyip küfre girme. kardeşim ayette örtün demiş mi demiş sen ister eşarp de ister yazma. sen keyfine göre takma bide bahane uydur. istenilen din : sonuçta ne kapalılar var her boku yapan hem biz açık geziyoruz ama ahlakımız onlardan daha sağlam yani. islam : kisi mezara da kendisi girecek hesaba da kendisi çekilecek.(sana demiyorum)
10 YorumlaTesettür farzdır örtünmek farzdır insanlar işleri düşünce Allahım şu beni sevsin şöyle olsun böyle olsun diye Allah tan istemeyi biliyolar Allah örtün diye emredince hepsine çok geliyo boş boş konuşuyolar yok örtünmek yobazlık yok saçmalık sensin saçmalık canım yaa
30 YorumlaTesettürü moda olarak algilayan, bir örtünüp bir acilan veya tesettürü daha da dikkat ceken bir unsur haline
getiren "seksi" olmak düsüncesi ile kullanan kendini bilmez, bir takim bos beyinli ve de cahil kadinlar mevcuttur
malesef...
kimi kadinlar bakimli ve özenli olmayi fazlaca abartip acinasi hale gelebiliyor yine ayni sekilde
malesef...
denebilecek fazla da bir sey yok gibi.30 Yorumla
+1 yılYine söylüyorum.
Tesettür modaya televizyona bilmem neye göre giyinmek değildir.
Kurana ve Nur suresine göre giyinmedikten sonra daracık tayt giyip bir ton makyaj yapıp her haltı yedikten sonra kapalı olma da bari tesettürün adını kirletme..80 Yorumla- Diğer konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılilk okurken sovecektim ki sana sonrasinda basi aciklari anliorum biliorum tanam da o basi kapatipta onun hakkini vermeyenler ne is dedigini anladim aynen katiliorum basi acik benim icin farketmez ama su en rahat kizin giyemedigi pantolonlari giyip o afrodizyakli parfumleri sıkıp bas kapatanlara ayar oluorum ya yapiosan inancindan tam yap ya da yapma
30 Yorumla ya hiç örtü takıp kapanmassın ya da örtünü takıp tamamıyla vücudunla birlikte kapanırsın tesettür farzdır ve kendini tamamıyla hazır olduğunda kapanmalısın ondan bundan görüpte özentiyle değil ama maalesef artık din le tesettürle namusunu gizleyenler tarz haline çevirenler var.
21 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi diyenler de ya müslüman olsun ya da olmasın o zaman. Aynı şey.
Cazibe için tesettür diyelim ona... başı kapalı yüzünde bir kova makyaj tırnaklar ojeli parfüm boğulana kadar sıkılmış yukardan aşağı daralan kıyafet cazibe için kapanma. Yerim öyle kapanmayı yapıyorsan tam anlamıyla yapacaksın yapmiyorsan bana günahkar demeyeceksin !! Benim sacimin teli görünüyor evet günah biliyorum. Ama tam anlamıyla kapanmak kim istemez senin günahın benden çok ama seninle evlenmek isteyen daha çok ! Allah yukarda !! Dar pantolonlu dar beyinli
21 Yorumla
+1 yılBen her şey olması gerektiği gibi olmalı görüşündeyim. Ben eğer bir gün o yere gelirsem olması gerektiği gibi olacak diye düşünüyorum.
Yani makyajlar, dar pantolonlar, süslü takılar, gözüken boyun kol olmayacak. Zira tesettürün mantigina ters bunlar. Bunlar olacaksa tesettür olmuyor ki, bas örtülmüş örtülmemis ne farkı var20 YorumlaFarzdir lakin günümüzde kızların çoğunluğu başını örtmekle tesettürlü olduklarını sanıyor aslında tesettür baş kapatmak değil vücudunun hatlarının belli olmayacak şekilde kapatmasına tesettür deniliyor. Ama kızlarımız başlarını kapatmakla tesettürlü olduklarını sanıyor OLUNMUYOR.
20 Yorumla
+1 yılKur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]00 YorumlaKarısı, eşi kapalı ama Etrafındaki açık giyinenlere yiyecekmiş gibi bakan Erkekler var nasıl müslüman bu. Kuran başını ört diyo. Tesettür demiyor. Bu hareket topluma karşı siyasi hareket buu.
Ninen tesettürlümüydü? YOK. Eskiden varmıydı YOK. Moda oldu. Ahlak çökmüş durumda.20 YorumlaÇok güzel konuşmuşsunuz gerçekten. Öyle tesettürlü bayanlar var ki ben açık olmama rağmen onlara oranla çok daha az dikkat çekiyorum. Dar, dekolte, vücut hatlarını belli edecek kıyafetler giyip kapalı olmaktansa tam tersi bir açık olmayı tercih ederim. Belki Allah nasip eder de kapanırım bir gün :)
40 Yorumla
+1 yılaslında farz ama tarz haline getiren çok altına tayt üstüne başörtü takanlar çok günümzde ya da başörtü takıpta badana gidibi makyaj yapanlar.. hatta gösterişi sevmez bizim dinimiz ama başörtü için öyle bir topuz yapıyolark izannedersin kuş yuvası
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılevet bir de son zamanlar tesettür modası diye bişey var ve sürekli yenileniyor.. farklı dikkat çekici başörtü tarzları ve kıyafetler ortaya çıktı mesela benim arkadşım kapalı bol giyinse bile dikkat çekici giyiniyor yani başım açık ama ben ondan daha görünmezim
30 Yorumla
+1 yılRabbim onlari islah etsin. Ama bizim elimizden onlari kinamak yerine dogruyu bulmalari icin dua etmek gerekir keza erkek kardeslerimiz icinde oyle. Bu sizin icinize dert olduysa ne mutlu, baskalarinin dertleriyle dertlenmek sunnettir. O halde onlar icin dua etmek tatli dille dogruyu anlatmak bizim gorevimiz, muslumanligin ruhuna uygun olan budur. Samimiyetle :)
00 Yorumla
+1 yılAllah razi oslsun kardesim ben imamhatip lisesi ogrencisiyim inanirmisin gittigime pisman oldum Allah onlari islah etsin kardesim. Bu gibi insanlar artik cidden bozuyor ortaligi uzun suredir kendi istegimle kapaliyim etrafta sokakta gezerken dar pardeso giyen insanlar goruyorum pardeso zaten vucudun belli kismimlarini kapatmak icin giyilirken simdi nerrdeyse brlli etmek icin giyiliyor. Allah boyleleri islah etsin ne diyelim
02 Yorumla- +1 yıl
Kardesim yorumdada dedigim gibi artik kapalilar tesetture cazibelerinide illet ediyor vallahi bunun bedelini nasil odeyecekler bilemiyorum.
+1 yılÜstü minare altı... diyoruz ya o şekil. İslamda emredilen başına altını aç değil. Karşı cinsin içinde şevk uyandırmayacak şekilde giyin, kuşan. Tabi günümüz zihniyetinde bu durum fasa fiso. Kendini bazı (sözde) akımlara kaptıran insanlarımız bu tarz işleri bile modaya katmakta ısrarcı
00 Yorumlakapanmak süslenmek demek değildir. evet kuranda kapanın demiyor her zaman bu cümlenin tartışmasını yapıyorlar kuranda örtünün diyor kendinizi haramdan sakının diyor. Kapalılığın adını batıran insanlarıda Allah ıslah etsin. Evet ben açığım ama dilerim rabbim banada nasip eder.
00 Yorumla
+1 yılbu devirdeki çoğu kişi tesettürü aksesuar olarak kullanıyor. hakkıyla yapanlarda bu genellemenin içine giriyor o tarz olarak kullananlarda o kişilerin hkkına giriyor. yazık keşke herkes bilinçli farzını yerine getirse. malesef ki allah örtüsü olmayanı başörtüsü dindar yapmaz.
00 Yorumla
+1 yılFarz olan siyah bir çarşaf, bide peçe hatta ellerini ve gözlerini kapatanlar da var, bide islamda kolaylaştırma diye bişey var mesela çarşafın yerine pardesü gibi, ama makyaj ve hoş koku kesinlikle yasak aynı şekilde etek giyilmesi şart. .
Bunlara aykırı giyinenlerin çıplaklardan farkı yok, hatta daha kötüsü islamla dalga geçmekle hükümlüler. .11 YorumlaHelal olsun kardeşim bende tesettürlüyüm anlamıyorum gerçekten efendimizin giyinmiş çıplaklar olarak adlandırdığı insanlar deve hörgücü gibi kafası olan insanlar sahih hadis var cennetin kokusunu dahi alamayacaklar diye neye guveniyorlar anlamış değilim erkeğe benzeyen kadına, kadına benzeyen erkeğe lanet olsun buyurmus efendimiz pantalonun yasak olduğuna dair bir hadis yani. Amaç dikkat çekmemek bunlar kafayı kapatıp altlarını açıyorlar erkekler saçlarina bakıp tahrik oluyorlar sanki.
11 Yorumla
+1 yılTesettür farzdır. Ben nasıl bir erkek olarak şortla evden çıkmıyorsam bayanların da yapması gerekenler vardır. Tesettür sadece başı kapatmak değil vücut hatlarını net bir şekilde belli etmeyecek şekilde giyinmektir.
Özlü bir sözle mesajıma son veriyorum;
''Medeniyet dediğin açmaksa bedeni; Afrikadaki bedevi senden daha medeni.''00 Yorumla
+1 yılSahsen benim oyle arkadaslarim var 9-11 yasima kadar bende basortuluyken pantolon giydim ama bir olaydn sonra gozum acildi ve ondan itibaren farz haline geldi artik feracesiz ciktim mi kendimi pek rahat hissetmiyorum acikcasi ama şöyle bisey var ortamA uyumda sagliyorum yani tesetturumu farz oldugu sekilde tarzim yaptım ve inanın güzel bisey.. herkesin elbette birgun gozu acilir :)
10 Yorumla
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q1969410-linkteki-kizin-gideri-var-mi-normalde-kapali-degil-denemis bunun gibiler olduğu sürece kapanmak moda
00 Yorumla
+1 yılTesettur tabii ki de farzdir. Ama bazi hanim kizlarimiz benden bile dikkat cekici olabiliyorlar. Yani abartili bir makyaj yapiyorlar, ayaklarinda topuklular oluyor. Oyle bir giyiniyorlar ki ben onlarin yaninda kapali kalabiliyorum. Tabii bunda modanin da etkisi var. Kisacasi yonetiliyoruz bir sekilde.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende oyle dusunuyorum, kapali olanlar daha dikkat cekiyolar, ve hatta artik kapalilara 'da laf atan, ve ilgilenen erkekler var bu yuzden, (ben cok ciddi kaliyorum yaninda acik oldugum halde orda burada erkeklerle cok konusmam gerekmediginde), fingirdek simarik olanlari filan var.
+1 yılEğer kadınların el bileklerinden yukarısı namahrem ise aynı şekilde erkekler de kapanmalı. Biz kadınların kollarını bacaklarını ya da boynunu başını açık göremiyorsak o zaman kadınlar da biz erkeklerin kolunu bacağını boynunu saçını göremezler. Erkeğin nefsi olduğu gibi kadının da nefsi var. Diyorsunuz ya "göz zinası" o zaman sokakta beni gören bir bayan göz zinası yapabilir. Erkekler de kapanacak o zaman.
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılDegilim. katiliyorum. bilmelisiniz ki ayagin kollarin ortulmesi saclarin ortulmesinden oncedir.. bunu bilerek saglamaliyiz..
evet bu arada pantolon kullanoyorm ben ama etek pantolon. ya da accayip uzun gomegimsi seylerle. zaten uzerine dis elbise giyiniyorum.20 Yorumla Kızlar ın çoğu bence şu düşünceyle kapanıyor. Evlilik çağım geldi artık. Artık beni namuslu el değmemiş sanacak maaşlı ev araba sahibi bir keriz bulmam lazım. En iyisi başıma baş örtüsü baglayayim da beni dini bütün el değmemiş sansinlar. Böylece evlenme şansım artar. Kizlarin büyük çoğunluğu boyle düşünüyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Aksine , basortulu olmak secilmemek demek bir cazibiyetin yok cünkü... Bunu srn daha anliyamazsin
+1 yıl3 e ayrılır..
1-Farz olduğu için usulüne uygun giyinenler
2-farz olduğunu bildiği halde usulüne uygun giyinemeyip tesettürü mundar edenler
3- çevre baskısı veya görüntü olsun diye tarz olsun veya Allaha emanet giyenler61 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılcdn.cihanblog.com/.../7042853367_5811d6e6da.jpg
Bu resim geliyor ne zaman boyle soru görsem.60 Yorumla Bunlar yüzünden feracenin altına pantolon giyerken dahi çekiniyorum. Tesettürlü insanlara bakiş açısını değiştirdiler. .
60 Yorumla
+1 yılNedir bu kizlarin sizin gibi yobazlardan cektikleri. Acik olsalar suc. Kapan! Kapansalar suc. Pantolon giyme! Pantolon giymese suc. Pardesi farz! Pardesu giyse. Carsaf farz! Kimin cennet kokusu alip alamicani Allah bilir bikac kiytirik hadis degil. Ama kimin alamicagini az cok gorebiliyoruz.
20 Yorumla- Diğer konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılislamı rezil ettikleri için cennete girmek şöyle dursun cennetin kokusunu bile alamıyacaklar oysa cennetin kokusu 600 yıllık katedilen yol mesafesinden hissedilir. bu anlattıgın kişilerin sadece saç telleri kapalı gerisi açık. açıktan farkı yok ama münafik gibi.
00 Yorumla Farzdır ama genelde trz olarak giyinoyrlar. kapalı olmak bana bakma demektir. valla ben kız olduğum halde bakıyorum. ayrıca o kapalılar benden bakımlı vlla kalem çekmeyi-makyaj yapmayı çok iyi biliyorlar.
30 Yorumlaİnsan ellerindn geldiği kadar dine uymaya çalışıyorlar. Onları eleştirmek kimsenin haddi değil yalnızca güzelce uyarabilirsin yakınında öyle kapanan insanlar varsa. Herkesin nefsi vardır kimseden dört dörtlük olmasını bekleyemezsin.
20 YorumlaBelli başlı azınlığın yaptığını görüp tesettürlüleri eleştirmeniz çok haksız. Yani bence bazılarının sorunu sadece tesettür. Yoksa kimin nasıl kapanacağını bu kadar önemseyeceklerini düşünmüyorum. Ama dedikleriniz tabiki doğru yaptıkları iyi değil ama bazılarının eleştirmedeki amacı direk olarak tesettüre zaten.
00 Yorumla
+1 yılBu memlekete ahlak ya da din polisi gelecek olyrsa bunu sosyalistler getirir!!!
ne kadar boşsunuz,
Size ne kardeşim.
Mini etek giyenden banane,
Türban takandan sanane?
Ahlak polisi misin?
din polisi misin?
herkesin inancı içinde sana mı soracaklar?
bu kadar cehalet ancak eğitimle olur.20 Yorumla- Devamını Gör (193)
Devamını Gör(238)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası