Eskiden kapalı kardeşlerimizi hor gören iğrenç bir zihniyet vardı şimdilerde var mı? Yok mu? Tam olarak bilmiyorum. Aranızda bazıları çok iyi bilir kapalı kadınların, kızların devlet kurumlarına çalışan olmayı bırak ziyaretçi olarak girmesi bile yasaktı... O günleri ve baş örtü mücadelesini çok iyi hatırlarım. "Kapalı ve açık" adı üstünde birbirinden bir farkları vardı.. Şimdilerde ise birbirlerinden bir farkı kalmadı? Sizce kaldı mı? Bence kalmadı. - Peki sizce , tesettür tarz değil farzdır mıdır? yoksa farz olan tarz mıdır?
"Eleştirim şu biz halkın muhafazakar gençleri olarak neyin mücadelesini verdik? Siz tarz olasınız diye mi?"
Farzı tarzı neye göre seçiyorsun bilmiyorum. Farz dini anlamdan çıktıktan sonra toplumun veya vicdanın zorunda kılınmasını düşündüğü şeylerdir.
Benim çok gördüğüm bir düşünce var, erkek kadını cinsel obje olarak görmeyince gay deniliyor. Bu toplumun abazaligin normal olduğu savunduğunu gösterir.
Tesettürün tarihi ile ilgilenmem ister kapansın ister kapanmasın. Önemli olan kapansın açılsın diye zorlayan kısmın yok olması gerekir. Kitap orada beyni kafasının içinde... Bilgi aktarmak yerine yargıların sağlam olsun diye bunu bunu oku dersiniz olur biter. Onu. Dışında hiçbir hak yoktu.
İnaç sisteminde tarz deninen bir şeyde yok Tarz sadece toplumda insanın kendi özüne göre giyiniş, davranış gibi bireysel şeyleri kapsar... Dini olarak bir şeyin değiştirilmez üstünden oynanılmaz kedisine münhası olan ilkeyi bireysel olarak kimse kafasına göre değiştiremez...
Attığınız videoları şimdi izleme fırsatım oldu. Görüşümde de belirttiğim gibi kapansın açıksın diyen kısmın yok edilmesi gerek.
Türban tarzdır. Çünkü başını örtsün diye değil gözlerini sakınsın ziynet yerlerini kapsın denilir. Tesettür; erkeğe açık gözükmemek üzerine bir tanımı var. Toplum içinde açık görünmemek ile erkeğe açık görünmemek ayrı. Tabii ki dinime göre tesettürlüyüm savunması yapan (ama olmayan) veya "sana ne! ben senden daha müslimanım" savunması yapanların karşısında dinini öğretirsin.
Videoda başörtülü kızı kovanlarından biri Afganistan eğitim müşaviri olarak ödüllendirildi. :/
Başın kapanması tamamen benim dinim budur toplum ayık olun demekten başka bir şey değildir.
Gösteriş yapmamak sadece ziynet yerlerin kapanması dışında davranışlarda önemlidir. Müslümanım diye toplumdan tepilmek ve uzaklaştırılmak istemeyenleri özgürlüğe kavuşturmak için mahallenizde yobazlığı yok etmeniz yeterli. Her mahallede bunu yapan bir kaç kişi olsa özgür bir ülke olacağız.
Insanin söylediği ve yaptığı tutarli olmali. herkesin inanci ve inanc seviyesi kendine. Bu konudaki elestiriyi de doğru bulmuyorum. Karsimdakinin fikri ve kiyafeti ne olursa olsun saygı gosteririm ama o da bana aynı sekilde oldugu surece. Sorun su ki gecmiste ezildik diyen muhafazakar kesim simdi gücü eline alinca diger tarafı bu kez kendileri ezmeye basladilar. Sorun halkin genel kalitesi.
Kardeş kim nasıl giyinirse giyinsin ama dini olan bir şeyi gösteriş yaparsan bunu muhafazkar kesim olarak eleştirme hakkım var. Ben mini etekliye karışmıyorum gösterişte kapana insanlara laf söylüyorum müslüman bir genç olarak buna hakkım var
Işte senin gösteriş diye düşündüğün sey onun da hayat yorumu. Ayni mantikla o da seni elestirebilir. Esaebi baglayis farkli olabilir, makyaj da yapıyor olabilir. Madem takdir yukarida veriliyor, kimsenin kimsenin giyim kusamina da hakki yok banan gore.
Kim ne ginirse giyinsin umrumda değil... ama dinimin emretiği yiniş şeklini kendi kafasına göre yorumlarsa illaki tepki alır ve buna müsade edilmez... Ben diyorum ki ya adam akıllı giysinler ya hiç giymesinler
Çok uzun zamandır gözüme batmakta hatta çıkartmakta bu durum. İçinde bulunduğu konumun hakkaniyetine varamamış olmasının bende zuhur ettiği vicdani duyguların çeyreğinden bile kendinde bulamamasına mı yanayım yoksa işledigi günahta ısrarcı olup bunu marifetmiş gibi diğer insanlara yansıtmasına mi? Rabbinin buyruğunu uyguladigini zannedip, sosyal medyada tesettür lafzına hakaret olarak yaptigi absürt pozları,"örtünme"kisvesi altında gizlenerek sergilediği böbürlenici etiketleri. dikkat çekmek için yaptığı onca çabayı farz dolayısıyla yaptığını sanmıyorum yukarida vasıflarını saydığım kişilerin.
Şuanda edepli şekilde kapananlarin sayısı çok azaldı heryer giyinmiş ciplaklarla dolu kapalı dediğin bol giyinmeli daracık değil tabiki sadece dış görünüşü kapatmak yetmez iç gorunusunude kapatmak lazım ahir zaman kim aldirir ki bu dediklerime😔Allah herkese dış ve iç edep versin.. inşaellah
Kiyamet alametleri.. Peygamber Efendimizin sas birebir soylediklerini yasiyoruz Şu an başımıza boşuna felaketler gelmiyo bak başladı artık yavaş yavaş zinalar olumler sarhoslar.. seller depremler. vs. simdiye kadar yaşıyorsak Âlimler yaslilar cocuklar hayvanlar sayesinde yasiyoruz yoksa Rabbim bizleri çoktan ters düz etmişti Affet Allahim sana layik kul olamadık 😟😟
Farzdır ama günümüz geregi insanlar kendi tarzlarinida tesettüre katıyor zaten ki eskiden beri alişa gelmis bir tesettür tarzi degildi her geçen gün degisiyor ayni insanların degistigi gibi. Bunlara benim tesetturumde dahil Peygamber efendimizin zamanına geri gitmeyi çok isterim. tabiki insanin nasil giyindiği önemli ama insanin kalbindeki ve dilindeki düsünceler ve kelimeler daha önemli. Zaten ki en önemlisi insanin kalbi kalbinde ne varsa insanin tesettürü odur.
O zmnlari cok hatirlamam ama imamhatiplere basortu yasagi getirildiginde okuldaydim bende O zmnlar tesettur hakkıyla yerine getiriliyordu dolayisiyla cogu yerde yasaklanmislardi Fakat simdi o yasaklayanlar istediklerini elde ettiler malesef farz olani yerle bir etmeye ugrasiyorlar hala daha Sadece tesetturde de degil her sekilde hayatimiza girmeyi basardilar Allah sonumuzu hayr etsin
Bencede kalmadı moda haline getirdiler bizzat duydum bana şal yakışıyor kapandim ya da kapalı kıyafetleri güzel bazıları da olgun görünmek için bazıları günahlarını kapatmak için kapanıyor bende yeni kapandim şahsen hiç düşünmezdim kapanmayı ama birden içimden geldi iyide kapanmisim ne ya zıkkım bende doğru düzgün kapanamiyorum ama tesetturun hakkını verebilirim bir gün umarım
Tesettür Yahudi köpeğinin tarikat ve cemaatler yolu ile bize sokuşturduğu bir tarzdır.. Tessettür mensucat sanayi sahipleri heps, i cemaat şeyhi denilen mal götürücülerdir.. Arap kaşığı ile Yahudi b*ku yiyen köpekler Allahı erkek sıfatına sokup kadına eziyet için her şeyi erkekler için kolaylaştırmak ve kadınları aşağılamak yolunda her şeyi yapmaktalar.. Kim ne derse desin Arap Yahudi kucağında oturan dünyanın en adi ırkıdır.
Allah kadinin kisitlanmasini emretmez. Tesettur kalkandir da don bak tarihe kalkanlar, zirhlar nasil yapilmistir. Insanin kalbine bahsedilen estetik duygusu dinde de kendini gosterir..
Fikrine tek noktada katiliyorum. O da basini ortup kicini acanlar konusunda. Soylediklerin sadece onlar gibiler icin gecerli.
Farzdır ablam. Ne mutlu o ayeti başında hakkıyla taşıyabilene. hakkını vermek lazım, saçı kapayıp hatları belli etmek, ya da erkeğin dikkatini çekecek şekilde giyinmek tesettür edebine uymaz...
Tesettürü rant ve oy kullanan siyasi safını belli etmek için kullanan da var tarz da süslüman olanda tayt giyerek basını örten de var Allah korkusu içinde sırf iyi biri görülmek için takan da ama bir atasözü derki hacıdan hocadan karanlık geceden korkacaksın
ya turkıyede muslumanlık genelde zina eder cunup gezmez, 11 ay içer ramazanda içmez, kul hakkı yer sol elle yemek yemez, teravih kılar farz kılmaz Kur'an'ın kabını belinin üzerinde tutar hükümlerini ayaklarının altına alır, moda olsun diye kapanır vb vb
Hep oldugu gibu bu işide yanlis anlamışız. Kapali kiz acik kiz kalmadi bu devirde forumda neler konusuluyor daha 20 yasinda yapmadigi halt yok zerre utanma arlanma yok. Sözde müslümanlar ataist oldugum halde bu ayetin ne demek istedigini anliyorum anlamayan muminlere selam olsun.
Bende tesetturluyum farzdir tabiki elhamdulillah muslumanimda ama tabiki bakimlida olucak yani bu tarz demek olmuyo sadece hem farzini yasio hemde bakimini surduruyo cogu tesetturlu kizlar acik kizlardan daha pis bunu biliyorum tarz buna denir..
En İyi Cevaplar