malum tercih zamanı yaklaşıo..ve bn ilk tercihimi bu bölüm yapmayı düşünüorum..bu bölümü okuyan ya da bölüm hakkında ciddi anlamda bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
sırf bilgi daarrrcığımı genişletmek baabında ek olarakda açıkdan sosyolojı okumayı dusundum ve baya bı arastırdıydım . ögrendıgım kadarıyla tam olarak bır sosyolog olarak iş yokmus . şirketlerde okullarda bazen rehber hocası olarak iş imkanı varmıs sınırlı yanı . tabı benım ıcın bır sorun degıl ben sadece bılgı amaclı okumak ıstıyorum ... ama bı unıversıteyı okuduktan sonra hemen ve guzel bır iş sahıbı olmak ıstıyorsan bıraz detaylı arastır derım. son sınıfa gelınce ınsan kötu oluyor napacam sımdı dıyee . sana kolay gelsın
00 Yorumla
+1 yılbenim bi arkadaşım, sosyoloji bölümünü daha yeni bitirdi, ek olarak işletme bitirdi açıktan... sosyolojide iş olmadığı için bankaya yerleşmeyi düşünüyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben muğla sosyolojide okuyorum canım.sormak istediğin her soruyu sorabilirsin bana yardımcı olurum
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşuan okuyanlar formasyon alıyor ama bu yıl fen-edebiyat bölümlerini tercih edecek olanlar için kesinlik söz konusu değil. sosyoloji bölümünden mezun olunca iş olanağın var ama kendini geliştirmene bağlı. sosyolog olarak görev yapacak alan bulamayabilirsin. çünkü sosyologlar daha çok alanlarıyla çok bağlantılı meslekler yapmıyorlar.bende şuan yaşam koçluğu yapmayı düşünüyorum mezun olunca. aile hekimliğini hiç duymadım valla. araştırma merkezlerindede çalışabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılrehber öğretmeni olarak her yıl develet atama yapmıyor. mesela ben 3. sınıfım formasyonu okurken veriyor diye muğla yazdım ama okurken formasyon vermiyorlar artık kaldırdılar. hiç belli olmuyor napacakları o yüzden ne desem boş. birde her üniversite çok farklı sosyoloji eğitimi veriyor. mesela muğla araştırmacı sosyologlar yetiştiriyor. bir sürü yöntemsel dersimiz var. geçen yıl rehber öğretmeni olarak devlette atandı sosyologlar ama önümüzdeki senelerde atanmayabilir. kimse birşey bilmiyor yani
Cevap sahibi+1 yılağır bir bölüm psikoloji dersleri çok var, ekonomi,siyaset, mantık, din aklına gelebilecek her konuda bilgi sahibi olacaksın. çok şey öğreneceksin eğer bu bölümü okurken. entellektüel bir kişiliğin olacak. her konuda bilgin olacak. devlette atanmaya güvenip yazma ama bu bölümü. her an herşeyi değiştirebiliyorlar. sana anlattıklarımdan yola çıkıp bir karar verebilirsin. ama benim fikrim iibf bölümlerinden birini okumaktan iyidir. çünkü şuan kapansa iibf bölümleri 80 yıl yetecek mezun vardır.
Cevap sahibi+1 yıldershanelerde çalışabilirsin ama devlette atanman konusunda kesin birşey söylemek çok zor. önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
Cevap sahibi+1 yılokuyorum ben hala :) 3.sınıfım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
Sosyoloji bölümü ile ilgili iş olanakları kısıtlı.
Ona göre kararını ver.
İlla bir üniversite okuyacağım
bölüm fark etmez diyorsan oku.00 YorumlaSosyoloji hakkında zaten bir bilgin yoksa hiç girme. Kaldıramazsın.
00 Yorumlaokuyacağın bölümü bilmiyorsan ne diye okuyorsun ...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMakine mühendisliği bitiriyorum seneye, sırf hatun için gelecem sosyoloji okuyacam seneye..
00 YorumlaÇok kız var mı sosyoloji bölümünde
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım