sınıf öğretmenliği istiyorum ama bu zamanda okunabilecek bir meslek mi? Kpss ataması falan kafamı karıştırıyor. Fikirleriniz nelerdir ?
Cevabın nedir?
Sınıf öğretmenliği okuyan biri olarak şunları söyleyebilirim sana. Öğretmenlik derslerinin mantığını kavrayabilirsen kolay. Ben kavradım alttan 7 tane dersim olduğu halde öğretmenlik derslerim en az 80 geliyor. Sana bir tavsiye Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesini yazma aşırı kasıyorlar. Yaşayan bilir. Kpss pek sorun değil 70-75 aralığında atama yapılıyor. Zaten aldığın eğitimle 70 alabilecek kapasiteye çıkmış oluyor insan. Dokuz Eylül bu yüzden iyi. Direk kpssye oynuyor öğretmenlik derslerinde. Sınavlarda kpss soruları falan soruyorlar.
20 Yorumla
Sadece kpss yi beklemen gerkemiyor sözleşmeli olarakta devam edebilirsin. Sınıf öğretmenliğinin vebali coktur ve emek ister. Eğer bu işi yapacaksan bazı şeyleri beklememen gerekiyor uğraşman çaba göstermen ve azmetmen gerekiyor. Sen iyi olursan Allah ta sana yardım eder arkadaşım. Sen yeterki yaptığın işin en iyisi ol.
61 Yorumla
Soran+1 yılSağol teşekkür ederim.
+1 yılSınıf öğretmenliği mi? Ben dayanamazdım bir sürü çocuğun gürültüsüne Allah kolaylık versin
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,2b cevap paylaştı. zor bir meslek atanması da zor.çocukları sevmiyorsan ve sabırlı değilsen hiç deneme derim.
58 Yorumla
Soran+1 yılSınıf öğretmeni misin ?
Soran+1 yılGerçekten çok sabır gerekiyor.Tabiki olumlu yanlarıda var ama atanma olayları karışık korkuyorum
o yüzden- +1 yıl
iyi yanları da var elbette babamın okuttuğu üniversiteyi bitirmiş kişiler var nasıl gurur duyuyor bir bilsen.
atanma konusunda 4+4+4+4 den dolayı pek sınıf öğretmeni almayacaklar diye biliyorum.hatta sınıf öğretmeni fazlalığını 1.sınıfı bir yıl erkene alarak kapattılar diye duydum. - +1 yıl
evet öyleymiş. sanırım artık eğitim sisteminde azalmalar olacak. formasyon şanları kaldırıldığından dolayı fen edebiyat fakülteleri yavaş yavaş kapanacak. çünkü dershanalerde kapacakmış iş bulmaları sıfır. ben mühendislik okuyorum. son değişikliklerden sonra eğitim sistemindeki bizim bölümlere ilginin artacağını düşünüyorum doğrusu başka güzel meslekler kalmayınca öğrenci arkadaşlar ne yapsın
Soran+1 yılAllah yardımcımız olsun artık diyecek bir şey bulamıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği şu anda öğretmenlikler içerisinde en çok ataması olanlar. Tabii siz girdikten dört sene sonra ne değişir bilemem. Mesela ben bilgisayar öğretmenliği mezunuyum bu sene mezun oldum. Ben girerken en çok ataması olan öğretmenlikti şimdi çok az ataması oluyor. Bu bağlamda ön görülü olmak lazım. Bir de kpss'ye de güvenmemek lazım. Malum son dört-beş senedir sınavların da şaibeli olduğu ortada. En iyisi bir rehber öğretmene danışın.
07 Yorumla
Soran+1 yılAslında pc öğretmenliği de düşünüyordum. Programlama bilgim var ama böte den hiç alım yok her yerde de böte var adam gibi bir sistem oturtmuyorlar. O yüzden ondan çok soğudum :)
- +1 yıl
Aslında öğretmenliği çok istiyorsanız ne olursa olsun gidin derim. Çünkü bir kişi dahi atama olsa umut var demektir. Ancak gitmesem de olur diyorsanız mümkünse hiçbir öğretmenliği seçmeyin. Çünkü kimse ama kimse KPSS'nin garantisini veremez. Öyle sorular soruluyor ki profesörler bile beraber otursa full yapamazlar. Bu anlamda ileride sizin elinizi-kolunuzu bağlamayan bir meslek seçmenizi öneririm. Bir de hükumetin öğretmenlere bakış açısı pek parlak değil. Siyasette önemli bu konularda. :)
Soran+1 yılPeki sen atandın mı ? bu arada bilgisayar okuyorum. Ama kafamda girebileceğim bir meslek yok öğretmen alımı az olduğu ve puan 85 falan heralde atanması zor. Öbür türlü pc mühendisliği ona bir meslek lisesinin girmesi zor. zorda zor yani
- +1 yıl
Ben daha yeni girdim KPSS'ye ve öğretmenliği düşünmüyorum. Memur olmak için girdim. Ben de meslek lisesi mezunuyum ve onun kurbanıyım. Şu an bölüm dışından seçme şansı tanıyorlar sanıyorum. Bizim zamanımızda okul puanı baya bir kırılıyordu. İlla aceleye getirme. Eğer şartlar el veriyorsa iki sene de olsa çalış ve iyi bir bölüm kazanmaya çalış. Yani üniversite okumak için de üniversite okuma. Ayrıca bilgisayar mühendisliğini de tavsiye etmem. Onlar da devlet memuru olmak için kpss çalışıyorlar.
Soran+1 yılBilgisayar mühendisliği gerçekten zor ve hakkettikleri değeri görmüyorlar. Geçen gün bir çiçekçi ile konuşuyodum adam pc mühendisi çıktı. Yani insan şaşıroyor kaç sene çalış bide o kodlar bilmeyen anlamaz yani
Soran+1 yılHayırlısı artık teşekkürler
Bu mesleği yapmak için çocukları sevmek demek nedir ya. Kim çocukları sevmez ki. Sabır bu mesleği yaparken kazanılan bir mezhep. En önemlisi öğretmeyi seviyor musun sevmiyor musun bunu sor kendine. Diğer korkulan şeylere zamanla bağışıklık kazanıyorsunuz.
50 Yorumla"İstiyorum." dedikten sonra olay bitmiştir.Atıyorum genetik ön plandaysa genetik mi okuyacaksın sevmiyorsan? hayır...eee daha ne.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma kafamda eksilerini artılarını tartmam lazım onun için fikir alıyorum zaten
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. niye ki sınıf öğretmenliğinin ataması zor değil bence bi biyoloji öğretmenliğini düşündüğünde
18 Yorumla
Soran+1 yılYa bu 4+4+4 sisteminde sınıf öğretmenliği atamasının az olacağı söylenmiş bir yerde kafamı karıştırıyor
Soran+1 yılTam bir mesleğe karar veriyorum bir şeyçıkıyor soğuyorum ne okucam ben ya :D bıktım vallahi
Soran+1 yılTamam da ilgi duyduğum mesleklerin önü kapanıyor yani :D
Ahh ! Ahh ! İstedikten sonra her sey olur elbet.. Ama Türkiye de biraz zor sınav sorularının çalınıp yandaşa peşkeş çekildigi bir ülkede yasıyoruz .. Haa gözü yaslıların cemaatlerine katıl ilk senende atılırsın kafa yorma yaa
10 Yorumla
+1 yılçok çok çok ama çok sabırlı bir insan mısın önce onu sorayım?
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok sabırlı olduğum söylenemez
okuması kolay fülüt falan çalış 2 kitap ismi bilip geçiyorsun ataması benim bölümden çok ama öğretmenlik sırasında sabır ister
10 Yorumla
+1 yılBu sene atama puani 74 ile kapadi ve bu puan 80 kusurlerden dustu. sinif og atamalarinin onu baya bir aciliyo.
00 YorumlaEA da 164 bine girdim bütün tercihlerimi sınıf öğretmenliği verdim gelirmi lütfen yardımcı olun? ?
02 Yorumla- +1 yıl
bende cok istyorm ama 2020 sirlaamsi cok yuksek 160 bine gelirmi
- +1 yıl
Gelir.. geldi mi peki?
Tabisi yıllar geçti en çok 1.sınıf öğretmenim aklımda kalmıştır :)
20 Yorumla
+1 yılkaç yıl önce bu paylaşım D:
00 Yorumlasabırlıysan ol tabı neden olmayasın
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sınıf öğretmenliği istiyorum ama bu zamanda okunabilecek bir meslek mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat