+1 yılMerhaba öncelikle böyle bir soruyu sorduğunuz için teşekkür ederim. Galiba Türkiye'de kendini dahi zanneden onlarca egoist insanların işine yarayacak şeyler çıkabilir bu cevaplar içinde; Ben bir iki tavsiye verebilirim okuduğum şeylerden.
Uyku : Öncelikle en temel şeydir. Çok az uyumak ve çok uyumak ciddi problemler içerir. Uzmanlara göre 7 saat idealdir fakat bazı kişiler 9 saat de dinlenirken bazıları 5 saat de dinlenebiliyor. Fakat uyku kesin olmalı.
Yemek : Kesinlikle dengeli beslenmeli, temel gıdaları almalısınız. Sebze, meyve tüketimi bolca olmalı.
Melayani işlerden uzak durma : Evet çağımızın en büyük problemlerinden bir tanesi. Cinselik mesela. Normalde belli bir düzende olduğunda zekayı arttırır fakat şu yaşlarda pek bir düzenden bahsetmek mümkün değildir. Geçiniz.
TV gibi IQ seviyesini düşüren şeylerde sadece belgesel gibi öğretici şeyler izlenmeli. (Daha fazla detay içerek bir başlık şimdilik geçiyorum.)
Rutinsiz Hayat : Evet aynı olay hayatlar monotonlaşmış beyinlerin işidir. Fakat zekamız her zaman aç ve yenilikçi olma peşindedir. Bir gittiğiniz yoldan bir daha gitmeyin, yeni yeni şeyler keşfedin vs.
Hayal Kurma : En büyük problemlerimizden biri. Maalesef insanlar artık hayal kurmuyor. Eskiden oynadığımız oyunların çoğunun daha zevkli olmasının sebebi oynarken tonla hayaller kurardık. Ve zakamız o çizgi filmleriyle gelişti. Şimdilerde ise böyle şeylerden bahsetmek mümkün değil.
Müzik dinlemek : Özellikle barok tarzı klasik müzikleri tavsiye ederim. Jazz müzik biraz ağır kaçar fakat klasik candır. Vilvadi tavsiyemdir başlangıç için.
Zeka arttıracak oyunlar : Bulmacalar, satranç, dama gibi zekayı arttıracak oyunlarla hemhâl olmak beyindeki bağlantıları arttıracaktır.
Çok okumak : Kesinlikle bu olması gerekiyor. Çok okuyan insanlar orantılı olarak IQ seviyesini arttıracaktır.
Not : Zeka sadece IQ (mantıksal zeka) 'ya bakmaz. EQ dediğimiz duygusal zeka ile de orantılıdır.
Hoşça kalın.40 Yorumla
daha çok bilgi sahibi olup zekanı daha doğru şekilde kullanmayı öğrenirsin. zeka, giderek büyüyen bir şey değildir. doğduduğunda kapasiten neyse o'sun. zaten hemen hemen herkes aynı zeka aralığına sahiptir. fazlası olan daha az çalışarak, eksiği olan daha çok çalışarak ama sonuçta ikisi de aynı başarıya ulaşacak zekaya sahiptir. sen kendimi daha zeki hissetmek istiyorum diyorsan çok oku, çok araştır, çok fazla konuda bilgi sahibi ol ve zeka testleri çöz. sudoku, matematik, problem vs. gibi. ama kendini daha iyi hissettikçe egonun da aynı oranda büyümediğine dikkat et. çünkü her şeyi bilenlerin değil, bildiğini zannedenlerin egoları çaplarından büyük olur. kendini çok geliştir ama hep mütevazi kal. istekli, hırslı görünüyorsun ama yapabileceğine eminim.
20 Yorumla
+1 yıldaha zeki değilde daha bilgli olabilirsin.. o da okumakla mat çözmekle olmaz.. sosyolojiyle başla mesela
00 Yorumla
Beslenme, matematik , belirli müzikler , bulmaca gibi zihinsel aktiviteler vs
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Zeka genetik bir şeydir ve çeşitleri vardır. Kimisin sayısal zekası iyidir gider mühendis bilim adamı olur kimisi sözeli iyidir başkasının müzik kulağı iyidir vs vs. Sen önce yetenklerini keşfet bence sonra ona göre geliştirmeye başla gidip çok güzel bir resim zekan varken matematik su doku çözmekle heba etme bu güzelim yeteneği (örnek olarak verdim ) Ama akıllı olmak insan elindedir bunun içinde kaliteli arkadaşlar edin onlarla sohbet et ve tartış. güzel düşündürücü kitaplar oku ve okuduğun kadar da düşün kendi yorumlarını oluştur derim.
10 Yorumlazeki doğulur diyenleri boşver sen sağak isen sol, solak isen sağ elini kullanmayı geliştirmeye çalış beyninin farklı taraflarını aktif edersin bu durumda. ayrıca sudoku çözmeye çalış, hafızanı kuvvetlendirmeye çalış telefon numaralarını ezberlemeyi dene, bulmaca çöz gibi gibi fikirler verebilirim.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bir yerden aslında allah vergisi ama zeki olmak istiyorsan zaten sen zekisin demektir. Zeki adamın ben zekiyim benim IQ'um bu dediğini duymazsın geliştirmek istersen ilgini çeken şeyler hakkında okuyup yazabilir çizebilirsin bunlar zekayı taze ve geniş tutar Yapamadığın şeyleride "Ayşe yaptıysa bende yaparım" diyerek yapmayı dene zamanla olduğunu görüceksin.
10 Yorumla
+1 yılBilmediğin bir yabanci dili öğrenmeye çalişmak Gözlerin kapali bir eşya aramak Farkli müzik dinlemek Aynı saattlerde yatıp aynı saatlerde uyanmak Sürekli kitap okumak Çok hareketli oyunlar oynamak 2,3 tane işi aynı anda yapmak Sürekli sağ el ile yaptığın şeyleri sol el ile yapmak beyni çok geliştiriyor
20 Yorumla
+1 yılHer insanın beyin kapasitesi aynıdır ama bazılarınki beynini diğerlerine göre az çalışır bunu da yükstmek için tv pc tel falan aranı kes kitap okumanı öneririm bol bol protein almalısın sayılarla da devamlı oyna topla çıkar çarp zihninden ve bol bol IQ resti yap
20 Yorumla
+1 yılBeynine egzersiz yaptır. panpa insan vücudunun diğer birçok parçası gibi beynin de gücünü ve yaşamını sürdürebilmesi için düzenli egzersize ihtiyacı var. Bazı beyin güçlendirici egzersizler arasında bulmaca, puzzle, Sudoku ve diğer kelime ve sayı tabanlı beyin alıştırmaları yapıp zekanı geliştirebılırsın bence. Hatta bunu okuman bile beynine hafif bir egzersiz yaptırıyor😄
10 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla zekâ gelişimi insanda doğumla başlar 11-12 yaşlara kadar devam eder en iyi gelişim bu yaşlarda olur ergenlik döneminde sonrası için zihni dinç tutmak için beyin egzersizleri yapmanı öneririm
01 Yorumla- +1 yıl
Melik Duyar var dünya hafıza sampiyonumuz onun web sayfasını incele istersen
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılDaha zeki olmak değil de ufkunu genişletmek doğru düşünce yapısının oluşması için çok gez, çok oku, çok insanla tanış, hata yapmaktan korkma.
Günde 150125395019 tane bilmem ne metri çözersen o iş sadece o konuda pratik kazandırır.00 Yorumla Kendini gelistirebilirsin kardeşim. Bir konu bul kendine ve o konuda uzman ol. Herseyden az az ogrenme.
00 Yorumla
+1 yılçar kasmaya devam et belki gelişir :)) pazardan meyvemi alıyon IQ elde etmek nedir :D
04 YorumlaNe çarı ya
- +1 yıl
rus çarı :D deli petro ya ulaşacan az kaldı :))
- +1 yıl
Wolfteam oynarım
- +1 yıl
sasdafas aynen devam et :)) wolfteam nedir ya öyle oyunlar oynarsan tabi gelişmez zekan. daha çok strateji oyunları oyna
+1 yılHer zaman kendini geliştirmeye ada. her şeyin sonucunda kendini gelişmiş Hisset yani kötü bir olay olsa bile birşeyler kazandiginin farkina var
01 YorumlaDenerim
Düşün. Önemli olan bu. Zeki olmak derslerde sorulan sorulara cevap vermek değil. Düşünebiliyorsan zekisin demektir. Hem neden bir Einstein olmayasın. Oda düşündü ve yaptı.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 424 cevap paylaştı. Zeki bir insan doğuştan zekidir yani değiştiremezsin IQ falan da ben inanmıyorum öyle şeylere beynini kimin daha çok kullandığını ve zeki olduğunu IQ testi belirleyemez.
00 Yorumla
1 yılCok guzel. Bir soru inshallah iyi cevap verenler olur bizde faydalaniriz
00 YorumlaKitap okumak.
Güncel bilgi.
Çevrede kültür edinebilecegin kişilerle iletişim kurma.00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılbir yolu varda oda zor işya ben denim diyorum sıkılıyorum 1 2 gün yapıorum 3 gün yapmıorum :D
01 YorumlaSöyle
https://i.hizliresim.com/GndZVZ.png
ilk denememde artırabilrim ama sanırım bir 140 ı bulurum03 Yorumla- +1 yıl
Bu test yanlış olabilir ama dostum 150 çıkmıştı ilk teste üstelik önemsemeyerek yapmıştım
her bakımdan ne kadar çok problem çözersen bence zekan artar. dolayısıyla kendine problemler bulup onları çözebilirsin gerek kendi çabalarınla gerekse araştırmayla.
00 Yorumla
+1 yılyabancı dil öğren, satranç oyna, kitap oku, matematiğe çalış bunlar akılı geliştirir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Bir enstrüman çalanların iq su normalden 5 puan daha fazla oluyomuş
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılZeki olunmaz ki. Sadece kafanı kullanırsın. Onu da nasıl olur bilmiyorum -.-
00 Yorumla bence zeki olunmaz doğulur ama bilgili olmak istersen kitap okuyabilirsin ben öyle yapıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfelsefi tarzda kitapları okuyarak bence ... en gereksiz gördüğün bilgi bile gerekli bir bilgidir :)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 472 cevap paylaştı. TV yi tamamen kes, bol bol kitap oku türü fark etmez, günlük islerinde ters elini kullan
00 YorumlaZekan farkli yonde calisiyodur o yonde calis saha zeki ol matematikle ya da baska bir dersle zeka bir degil sayin baggyan
00 Yorumla
+1 yılZeki olmakla neyi kastediyorsun onu anlat ilk önce.
00 Yorumlabence cok calısarak ve inat ederek
inat eden insan herseyı basarır.10 Yorumla
+1 yılelinle yaptığın işlerde kullandığın elinin yerine, diğer elini kullan. mesela dişlerini fırçalarken.
00 Yorumla
+1 yılceviz ye düzenli uykunu al düzenli yemeğini ye.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılPsikololara sorun -_-
10 Yorumla Çok okumak yardımcı olur
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılOlimpiyat soruları çoz ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğuştan gelen bişey.
00 YorumlaBiraz matematiğe kafa yormalısn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKumda oynarsan zekan gelişir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soruyu sormayarak mesela
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. resimdeki sen misin?
00 Yorumla
+1 yılZeka doğuştan gelir
00 Yorumlazorlama olnı bu işte
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne