Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha once erkek Rott beslemistim, daha once tecrubesi olmayanlara tavsiye edilmeyen kopek, 3,4 ayda su komutlari ogretebildim:Al, ye, gel , otur , disari, bekle , saldir,(oyuncak ayiya karsi ) , gozundeki bir rahatsizliktan dolayi ameliyat masasinda kaldi, simdide Cane corso yavru aldim daha 10 haftalik diyebilirz, hayir , gel , aferin otur komutlarini biliyor , bazen de uygulamiyor bisey demiyorum yavru daha, Her iki kopekte baskin karakterli ama kopeklerin dogasi kendi aralarinda pek degiskenlik gostermiyor. Bence su bir gerck kopeginle birlikteyken kendini suru lideri gibi dusun , bakislarin keskin olsun, senden korkmali hayvan labali olunmamali her zaman, birde benim ortamim ogrenci ortami evde tekim, apartmanin bahcesinde genis cimler var , kopegin dikkati genelde benim uzerinde, beni izliyor alfadan ogreniyor , ne kadar nefret etsemde dayak olmadan kopek egitilmiyor. Baslarda seni dinliyor ama sonradan takmamaya basliyor, mesela ben eve tuvalet yapmasindan hic haz etmem, o yuzden disiplini oturtmam gerekiyordu, sevmedigin davranisini gordugun anda kopegi 1,2 hafif sert derece saplak atip ile hayir i ayni anda soylemelisin, kactiktan snra gozlerinin icine bakacaktir, gozlerini kacirana kadar sakin bakmayi birakma, sert dur karsisinda, onda snra biraz uzaklas ondan bir 10,15 dk kadar.. yaptigi seyin dogru ya da yanlis olduklarini degil zararli ya da faydali olarak bakar kopekler, bir kac tekrardan snra sadece hayir deyip gozlerinin icine bakmaniz yeterli olucaktir.. bu arada kopeginizi sevmeyi unutmayin ona onu sevdiginizi belli edin yumusak ses tonuyla onunla konusun, disiplin olunca kopek hem daha hizli kavriyor , ikinizde bir sure sonra rahat ediyorsunuz, her ne kadar saplak attiktan snra uzulsemde , dogru olani yaptigimi dusunuyorum , kopekte ki pozitif egitmide cikarci buluyrum, hep sevgi , mama olursa kopek gevser , umarim yardimci olmusumdur yaziyim dedim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılşimdi senın ihtiyacın olan bilgileri bazı arkadaşlar vermişsiniz ama birçok insanın farkında olmadan ama bunu yorumlayabilen insanlar gibi davranıyorsunuz yani o da şudur;sen köpeğin efendisi olduğunu düşünüyorsun ister istemez öyle bir düşüncen olmasada kendini sorgula anlıyacaksındır. Tamam eşit şartlarda değil ama o senin ailenden kardeşin abin ablan annen baban yanı bu gözle bakma tartışırsınız sana böyle bir şey yapmıyacak diye bir şey yok kavga edersiniz sen döversen canını yakarsan nasıl abın sana dıyelım vurdu dovuyor sende vuruyorsun bıraz yapılan hareketlerı yorumla daha ıyı anlasırsınız at gözlüğü ile takip etme gelsin seveyim gitsin yanımda dursun süs değil bu daha çok şey yazarım ama söylemek istediğim şeyler bu yazıdan çıkarabilirsin diye düşünüyorum
00 Yorumla
Net ve tek kelimelerle konuşacaksın. Gel git hayır zıpla yat tut bırak gibi... benim köpeğime sütten kesildikten sonra böyle başladım. Ödül kemiği var, her gün 1 2 saat böyle ilgilenip doğru yaparsa onu veriyorum. bunun dışında küçük biftekli maması var. bir avuç alıyorum, aktivite yaptıkça örneğin otur dedim oturdu bir tane önüne koyuyorum. Ye dediğim yiyor. Enseden tutmaya alıştır. Kordonda gezerken bir köpekle kavgaya girmeye kalkarsa ensesinden tutunca susuyor. Ayrıca elini düz işareti yapıp otur diyince oturuyor benimki. dön dediğimde elimi döndürüyorum. bu şekilde hemen başla yoksa sıkıntı olur. her gün oyun oyna onunla ilgisiz bırakma. ilgi sadece mıncıklayıp sevmek değildir. ayrıca köpek o tabi hırlıcak yalar da havlar da 😀
20 Yorumla
+1 yılAnneler yavrularını eğitmek için taşırkenki gibi ensesinden tutup sarsar. Seninde öyle yapman lazım. Ve aynı zamanda hayır diye sert bir ifadeyle gözlerine bakarak bağır. Yavaş yavaş hayır sözcüğünü kullanmalısın. Ödül bisküvisi veya sosis doğrayarakta eğitebilirsin. İstediğin şeyi yaptığında ödüllendirip seversin. Hayır dediğinde yaptığı şeyi bırakması gerek. Bıraktığında tekrar otur veya yat dersin. Bırakıp oturur veya yatarsa yine ödüllendirirsin.
Bikaç yorumda poposuna vurduğunu okudum. Bir yavru köpeğin asla poposuna vurulmaz. Köpeğin kendine ve sana güvenini zedelersin. İstemediğin şeyler için hayır komutunu öğretmen yeterli.120 Yorumla- +1 yıl
Bu arada hangi şehirdesin bilmiyorum eğer istanbuldaysan özelden birkaç eğitmen arkadaşımın iletişim bilgilerini verebilirim profesyonel bir eğitim aldırmak istiyorsan.
- +1 yıl
@Romeooooo karışmayayım da senin gibi hatalı insanlar yüzünden davranış sorunları olan köpekler ortaya çıksın insanları ısırsın ve uyutulsun değil mi? kusura bakma hayvanın canı senden daha değerli!!
- +1 yıl
@Romeooooo arkadaşım anlamamak mı istiyosun? bende aynı şeyi söylüyorum seninle. Vaktinde eğitirken bir hata yapmışsındır. Ne biliyim belki çok şımartmışsındır farkında olmadan vs. bilemem onu. Ve bu hatan köpeğin dominant karakterli ve erkekse özellikle ergenlik zamanında sana başkaldırı olarak geri dönmüştür. Bende uyararak bunların önüne geçmeye çalışıyorum. Kötü bir sözüm yokki burada sana karşı. Sen eminimki köpeğini seviyosundur ama eğer o sırada sana değilde başkasına saldırmış olsaydı köpeğin uyutulmuş olurdu bunun farkındasındır umarım!!! Bana boşuna sinirlenip celalleniyorsun!!
- +1 yıl
Hayır komutunu sadece bahçedeyse eve girmeye çalışırken dinliyor onun dışında yapmasını onaylamadığımı farkında oluyor ama eğer canı istemiyorsa duymamazlıktan geliyor. Küçük olduğu için eğitim vermeye başlamadım daha çünkü dikkati çabuk dağlıyor şimdilik sadece bir yere giderken beni takip etmesini ve maması elimdeyken oturup beklemeyi öğretebildim. Evet poposuna gazeteyle yavaşca vurdum öğrenmesi için ama uzun zamandır yapmıyorum çünkü üzülüyorum canı yanmasa bile gözlerimin içine baktığında içim gidiyor. Ismini öğretemedim bide henüz sürekli yüzüne bakarak oyun oynarken falan tekrar etmeme rağmen.
- +1 yıl
@soran Teşekkürler eic için. Gerçekten yardımcı olabileceğim bir durum olursa her zaman yardımcı olurum veya üstadlarıma yönlendiririm. Ama sana tavsiyem mutlaka hayır komutunu öğretmeye başla ve bu dönem kemirebileceği oyuncaklar al köpeğine çünkü diş değiştirme dönemine girecek ve şuanki keskin dişleri ortalığı mahveder. Bizim ilk köpeğimiz bir adamın paçasını ısırıp takım elbisesini yırtmıştı bizde öğrenciydik o zaman ve köpeği kucaklayıp kaçmıştık mecburen :D
- +1 yıl
ne bunlar ya, yok liderliğini öğreteceksin bilmem ne, isterseniz köpek uyuz olsun uçan kuştan bile korksun, boş işler, bırakın da köpek köpekliğini yaşasın biraz, o zaman sahibine daha sadık oluyor.
bence kesinlikle, bağırma vurma itme v. s. saçmalıklarda bulunma bunlara hiç gerek yok, zamanla köpek beyin olarak insanlara göre hareket etmeye alışıyor zaten ve veterinere sorarsanız kesinlikle neden hırladığının kemirdiğinin biyolojik nedenini anlarsınız. - +1 yıl
@Soran eğitim biraz sabır işi malesef. Hayır dediğinde seni dinlemiyorsa ona taviz vermeden seni dinleyene kadar uğraşman gerekiyor. İstersen köpeğine eğitim tasması alabilirsin. Baklalı ve çivili tasmalar var ama eğitmen gözetiminde kullanılması daha doğru. Sen şu tasmadan alabilirsin.
kopek.com.tr/.../makethumb.aspx
Bide bu videodaki gibi tasma hareketiyle komutu aynı anda söyleyerek komut verebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=h573P11lpL0 - +1 yıl
@Romeooooo şu an problem yaşanmıyorsa çok güzel zaten. Ben problem yaşadığınız dönem için konuştum. :)
- +1 yıl
@Riyala arkadaşım neye bu kadar alındın anlamadım. Bizde vurma, etme diyoruz zaten soran arkadaşa. Ayrıca bilgin olsun köpekler kurtlarla akraba olduklarından kurt sürüleri nasıl Alfa kurdu dinlerse köpeklerde bir aileye geldiklerinde kendilerine bir Alfa gerekir ( evin reisi) eğer ortalıkta bir alfa yoksa ve sizin dediğiniz gibi köpek başı boş bırakılırsa ergenlik döneminde idareyi köpek almaya kalkar ve istenmeyen durumlar ortaya çıkar. !!!
- +1 yıl
Ya arkadaşım @Broken_Rose kaç çeşit köpek besledim ben, köpekleri dağlara taşlara salmıyoruz ki kurt gibi hareket etsin, evde baktığın her hayvan sen istesen de istemesen de evcil olur. Bunu bu kadar mesele etmeye gerek yok, demek istedim sadece. Besleyeceksin seveceksin, bazen dışarıda gezdireceksin, çişini yapması gerektiği yere alıştırmak mesele biraz onda da dövenler bile var, saçma sapan şeyler, hiç gerek yok. "Köpeklere Fısıldayan Adam" isimli bir köpek eğitim belgeseli var, onu izleyin aynen uygulayın köpeklerin sıkıntısız eğitimlinin kralı olur, ama öyle annesi ensesinden tutup sarsar da işte seninde öyle yapman lazım da felan kulaktan dolma işler bunlar, onu sadece annesi başka yere gitmesini sağlayamadığında yapar.
- +1 yıl
Ayrıca ben altta hırlamasının asıl sebebini yazdım @Broken_Rose
Okumamışsın belli ki: 4-5 Aylık köpeklerin dönemidir, çünkü dişleri tam olgunlaşmaya başlıyor ve ısırma yapmak istiyorlar o yüzden hırlıyorlar, tavsiyem kemirebileceği şeylerle beslemen. Veterinere de götür istersen aynı şeyi söyleyecektir. - +1 yıl
@Riyala Alfa olmak için dağlara gitmek gerekmiyor. Köpeğin yaşam alanı ve ailesi köpeğin sürüsüdür ve köpeğin sahibi Alfa olmak zorundadır. Enseden tutup sarsma köpeği kaldırıp iyice sarsma değildir. Annelerin uyarıcı dokunuşudur sanırım söylediğimi yanlış anladın. burada köpeğin canını acıtacak bir davranıştan söz etmiyoruz. Ayrıca bir eğitmen olarak söyleyebilirimki Cesar Milan idolümdür ve kendisi de köpeklere beden dilini kullanır. Örnek vericeğim videoya iyi bakarsan Cesar köpeğin boyun ve bel kısmından ufak dokunuşlar yaparak ve sesli uyarıyla hayvana komut vermektedir. 2 hayvanın bir arada iletişim kurduklarında da karşı tarafı uyarmak amaçlı ilk dokundukları noktalar bunlardr!! https://www.youtube.com/watch?v=XHl8VFCoxyI
Ayrıca köpeğin diş değiştirme döneminde olmasıyla ilgili bilgiyi bende verdim zaten yazılarımı dikkatli okursan bilgi edinebilirsin. Ama bu genel eğitimi atlanabilir demek değildir. Eğer daha tartışacaksan özelden devam etmeyi öneririm soru sahibinin rahatsız olmasını istemem gelen uyarılarla. - +1 yıl
@Broken_Rose üüff artık yazdıklarını okumayacağım arkadaşım ne yazması ya, tamam Alfa olsun Beta olsun, tamam sensin ustam. İyi ki bir köpek yetiştirmişsiniz alayınız eğitmen zaten. Saçmalıklarını uzun uzun okumayacağım, senin gibi çokça böyle köpek eğittiğini sanan var, ama köpek olacağına varıyor sizin milleti soymaktan başka bir şey yaptığınız yok. Benim dediklerinin hiçbirini yapmadan en ala Belçika kurdum vardı. Veterinere götürsün, muayenesini olsun önce bir, belki de ikimiz de yanılıyoruzdur belki de diş etine bir şey batmıştır, Veterinerin tavsiyesilerini alsın, önerdiği ürünleri alsın ondan sonra seni de dinlerim söz.
- +1 yıl
Sağlığında bir sorun yoksa zaten veterinere götürmene gerek yok. Hırlama 1-2 aylık yavrularda korkup kendini koruma amaçlıdır. Ama köpeğin yaşı ilerledikçe eğer sahibine hırlıyosa önüne geçmek gerekir. Aynı şekilde çiftleşme hareketine benzer bir harekette de bulunabilir. Bunlar hep lider olduğunu size kabullendirmek içindir. Size karşı asla hırlamasına izin vermeyin ve hayır komutuyla uyarın köpeğinizi.
https://www.youtube.com/watch?v=ADiVk3mvqqA
https://www.youtube.com/watch?v=y0GTvWdz-RI
bu videolar size yardımcı olabilir. ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Köpeğini eğitememişsin doğrusu otorite kurmamışsın her istediğini yapmamalısın, sınırlar koymalısın. Lider, şef benim diyeceksin ona göre tavrını koymalısın. Seni ısırdığına göre şuanda o sana otorite kurmuş durumda ve sen ona yavaştan evin liderini göstermek zorundasın yoksa ileri ki yaşlarda daha da kötü olur hatta hırçınlaşır saldırganlaşır sana karşı. Küçük öneriler : köpeğinle oyun oynarken oyunu SEN istediğin zaman başlatıp SEN istediğin zaman bitirerek şef olduğunu göstermelisin, Yemini verirken köpeği bekletip SEN "ye" komutunu verdiğin zaman yemeğini yiyebilmeli, sabrı öğrenmeli, yanlış bir şey yaptığında sesli bir şeklinde "Şt" diyerek uyarmalısın, bu "Şt" komutunu verirken acıtmadan ensesine hızlı bir baskı uyglayıp oturmalısını sağlamalısın ki ne demek istediğini anlasın. (Cesar Millan'ı araştır gerçekten harika bir eğitmen videolarına kesinlikle bakmalısın)
01 YorumlaGözlerine bak biraz hırlar vazgeçmediğini görünce sakinleşir doğada köpekler ve kurtlar böyle yapar lider korkutarak gücünü kabul ettirir yavruyken eğitilseydi buna gerek kalmazdı ama bunu yaparken saldırabilir dikkat et :D
14 Yorumla4-5 Aylık köpeklerin dönemidir, çünkü dişleri tam olgunlaşmaya başlıyor ve ısırma yapmak istiyorlar o yüzden hırlıyorlar, tavsiyem kemirebileceği şeylerle beslemen. Veterinere de götür istersen aynı şeyi söyleyecektir.
14 Yorumla- +1 yıl
Ne yaparsanız yapın hırlaması geçmeyecek, dediğim gibi kemirebileceği şeyleri çokça kullanıp diş kaşıntılarını gidermesi gerekiyor ve bu cinsten cinse değişir, bazı cinslerde bu hiç olmaz, bazı dişi yapısı güçlü bu tip cinslerde böyle olur hatta 2-3 ay böyle devam edebilir. İstediğin kadar köpeğe otorite kurmaya çalış, o köpeklik ve dişinin gücünü iyi almaya başladığı için o gücü sevdiği için öyle yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bir kaç ay idare edeceksiniz, kemirmeyle oynadığı zaman bu süreyi daha kısa sürede atlatıyor.
+1 yılbir daha hırlarsa ensesinden tutup onu sars
ona kimin patron olduğunu göstermelisin çünkü o sosyallkeşirken sürü psikoloji güdüsüyle hareket eder.
ona sert bir karşılık verirsen sana karşı direnci kırılacaktır.
köpeklerin eğitilme şekli de böyledir aşağı yukarı.20 YorumlaZamanında patron kimmiş gösterecektin bazıları gazeteyle popolarına vurarak eğitim verir. Yoksa herkese saldırma ihtimali var sakat bir durum..
217 Yorumla- +1 yıl
Eve girmemesini öğretirken gazeteyle poposuna bende vurdum anladı artık girmiyor ama vururken içim gidiyor bende bağırıyorum böylede anlamıyor. Liderin ben olduğumu bu hariç diğer durumlarda farkında ama gözardı edilecek gibi değil biraz önce yaşanan çünkü ilerde sorun teşkil edebilir
- +1 yıl
Bende bunun farkında olarak söyledim zaten bu tür eğitimler küçükken bir kaç aylıkken verilmeli benimde sibirya kurdum vardı oyun oynarken bile ısır dediğimde kıyamaz ısırmazdı. Bazı köpek cinsleri hakikaten sorun olabiliyor.. Yanlışlıkla evcil değil saldırgan bir hayvan yetiştirirsen vücudunda kalıcı yaralar açabilir..
- +1 yıl
Arkadaşım çok yanlış bilgiler vermişsin. 3,5 aylık köpek oyun köpeğidir. Evde yavaş yavaş komut öğretmeye çalışabilir ama pek birşey öğretemez bu çağda çünkü anaokulu öğrencisi gibi ufak olduğundan dikkati çabuk dağılır. Eğitim çiftlikleri bile 6 aydan ufak köpekleri bu sebeple almaz!!
- +1 yıl
Köpek eğitimi ırktan ırka farkılık göstermez. Köpeğin ırkına göre eğitimin süresi ve yoğunluğu farklılık gösteriri. Yorumdan okuduğum kadarıyla husky beslemişsin. Huskyler eğer karakterini araştırıp aldıysan bilirsinki inatçı ve özgür ruhludur. Eğitimi çok zordur. Çünkü komutu öğrensede uygulamak istemezler. Doğal olarak bir border collie 5 tekrarda bir komut öğreniyosa husky için 20 tekrar yapman gerekebilir. Ama eğitim aynı şekildedir.
- +1 yıl
@Broken_Rose dediğim gibi ben uzman değilim yaptığım şeyleri söyledim. Ha gidipte şunu yap bunu yap diye bir direktif veremem eğer bu konuda uzmansan arkadaşa yardımcı olursun.. Gidipte köpeğe zarar ver demedim ki gelip yanlış bilgilendiriyorsun diyorsun.. Muhalefet olacağınıza yardımcı olun insanlara
- +1 yıl
Yardımcı olmak amacıyla yazdım zaten yazımı merak etme. Ama bu arada yanlış bilgilenmiş bir arkadaşımız olarak seni de doğru bilgilendirmek istedim. Kötü mü ettim? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler. Başta benimde hatalarım oldu bu camiyada insanlar öğrenerek düzeltiyo hatalarını ama eğittiğimiz canlar bizim yüzümüzden sıkıntı yaşayabiliyor malesef.
bizmikiside 2 aylık bile değil ısırmak istiyor bazen dişleri kaşındıgı için bzn sevmek için yani oyun olsun diye bişey yapmıyor ama patron kim bliyrsa sorun yok bnce :)
11 Yorumla
+1 yılBurnuna hafifce dokun, yanlış bir şey olduğunu ancak bu şekilde anlar. Her sana hırladığında otoriter bir sesle hayır de ve burnuna dokun hafifce. Bir müddet sonra hayır kelimesini duyunca yanlış bir şey yaptığını anlar. Ama ses tonu da çok önemli
10 YorumlaO öyle ısırmaya çalıştığında burnuna vurucaksın orta şiddettte. Hırlamasına bişey yapamazsın.
14 Yorumlabenim köpeğim hala arada yapar.. bisey olmaz o kadarcıktan onu her köpek yapar. cok sık oluyorsa problem tabi
11 Yorumlabenım 2 senelik pitbullum üstüme atlamıştı , balkondan atmıştım o gün bugündür bırak hırlamayı yanımda esneyemiyor bile korkudan
bu işler korku ile olur baskınlığı sen alırsan ve köpeğe kabul ettirirsen isterse köpek piskopat olsun dur rom dedim zaman duruyor yoksa scarım azına :D14 Yorumla- +1 yıl
İyi marifetmiş gibi söylüyosun bide balkondan attım diye. Zamanında eğitmemişsin köpek seni Alfası olarak görmemiş. Sonra senin hatan yüzünden seni ısırınca hayvan suçlu olmuş bravo.
- +1 yıl
Ben köpek eğitmeniyim canım. Pittbull beslemedim ama ilk köpeğim bir açk idi. En son köpeğimdi sokağa atılmış 4 yaşında bir erkek rottweilerdı ve ben tereddüt bile etmeden evime aldım. Arada beslediğim ve eğittiklerimi saymıyorum.
+1 yılBazen oyun olsun diye de hırlayabiliyorlar :) Biraz eğitmen şart. Hırladığı zaman biraz kızıp bağır ona. O zaman belki anlar hırlamaması gerektiğini :)
10 Yorumla
+1 yıloyun oynuyo sen çocukken nasıldın bir düşün oda öyle şuanda.
11 Yorumla
+1 yılkorkma ısıracak it diş göstermez :) Tecrübeyle sabittir :)
11 YorumlaSağlık konusunda 388 cevap paylaştı. Gazeteyi rulo sekline getirip burnuna vur ve sert bir ses tonuyla hayir de istemedigin birsey yaptiginda
13 Yorumla
+1 yılBence azgınlık zaamanları var bu kopeklerin o ana denk gelmiş olabirilir
17 Yorumla- +1 yıl
Çünkü bizim komusunun kopegide ole bir tane kız aldılar kopek simdi normale dondu ısırıyor deilmi hırlıyor size karşı?
- +1 yıl
Bide cinsel organını size dogru sürtürüyor bu komusuda vardı bizim bir ara üstüme zıplamıstı bir tanesi
- +1 yıl
Ozaman onun derdi var bir çöz ya da veterinere bir sor ara 2 dakka konus :) iyi günler
Valla bende bir Rot kırması vardı it beni görünce hemen oturur du zamanında dovecektin yani kizacaktin
12 Yorumla
+1 yılbakiyorum da yasin baya ufakmis. bu yuzden bu konulari pek bilemezsin. kopekler belli bir sureden sonra sahiplerine asik olurlar ve onlarla cinsel iliskiye girmek isterler. kopek sana asik ama sen yuz vermemissin heralde. bu yuzden hirlamis olabilir. ona bir sans vermeyi dene bakalim nolacak.
00 Yorumlakıyamam sana ya :( nasıl böyle bir şey yapar pis kopek...
12 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu onların bir oyun tarzları ve şımarıklıkları, Kesinlikle izin verme sert bir şekilde kız yoksa büyüyüncede oyun zannedip yapıyorlar, ne yazıkki bizimkini böyle şımarttık sürekli dişliyor hırlıyor bazen ama acıtmadan oyun zannediyor.
02 YorumlaVeterinere Götürmüşsündür Zaten
Aşıları Yapılmıştır
Belki Seni Test Kitabından Kıskanıyordur
Daha 4 Aylıkmış
Ilgı Istiyordur12 Yorumlasende ona hıırla bak bir daha yapıyor mu terbiyesiz...
20 Yorumla- Sağlık konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılPatronun kim olduğunu göster ona daha çok geç değil eğer yumuşak davranırsan bir zamandan sonra seni dinlemez
01 Yorumla yapıştır iki tane burnuna ama hafifce mesafeni koru. yoksa ilerde başa çıkamazsın
11 Yorumla- +1 yıl
köpeklerin burnu en hassas organıdır vurulmaz.
- Sağlık konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılbenimle ilgilen diyor trip atmış sana iş koyuyo :D
11 Yorumla
+1 yılayol hiç hırlamasın mı çok uslu olmasını istiyosanda eğitim vermen gerekir. İş sahibinde bitiyor ne görürse ona alışır :)
00 Yorumlatest kitabının yemek olmadığı söyle ve bol bol test kitabı al belki okuyup düzgün bir üniversite kazanır :)
00 Yorumla
+1 yılHirlayan kopek isirmaz. Havlayanmiydi o ya? Neyse eyvallah
10 Yorumlabaşkasının köpeği neler neler yapıyo.. seninki hırlamış.. sıkma canını
11 Yorumla
+1 yılKöpek hırladıysa hırlamıştır aga
Kısa çözüm hayat kurtarır :D asdsad10 Yorumla
+1 yıldaha küçükler normal o tür hareketler.
14 Yorumla- +1 yıl
hayvanı nasıl istersen öyle yetiştirebilirsin. benim vardı rot çok fanaydı, benden başka herkese saldırırdı :)
- +1 yıl
bizim buralarda çalıyorlar köpekleri hele cinsse hemen çalarlar. herkesle oynamasına izin verme. sadece senin elinden yemek yemeye alıştırırsan iyi olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok fazla yalnış yorum var asla yapılmaması gerekenler arasındadır sakın köpeğin burnuna falan vurma ya da hafifte olsa burnuna dokunma gazeteyi rulo yapıpta vurmaktadır aynı şekilde sakın yapma
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe testi görünce saldırmasının nedeni kâğıttır köpeğe gazeteyle vurunca güvenini sarsmışsın
+1 yılBu köpeklere güven olmaz arkadaş , bu yüzden sevmiyorum şunları
01 Yorumlagazeteyi bük sopa gibi yap ve fazla acıtmadan burnuna vur patronun sen olduğunu ve sana bunu yapmaması gerektiğini anlasın
00 YorumlaBence sen de ona hırla tekrarlarsa ısırırsın
11 YorumlaAlsaydın bir golden hayatını yaşardın
13 Yorumla- Sağlık konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılsalıver sokağa gitsin
13 Yorumla- +1 yıl
espiri yapmadım zaten
- Sağlık konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılKopegi disari cikarip gezdir ve oynat derim
21 Yorumla sana iş mi atıyor acaba
12 Yorumla
+1 yılTek derdin bu olsun hayattaki
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevde beslediğinizden hırlar
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanka sende ona hırla olsun bitsin
11 Yorumlabüyülk bir olay olmuş :D
13 Yorumla
+1 yılyaaw kardeşim Aallah aşkına bütün dertler bitti gitti bumu tek sorun. köpeğim hırladı. hadi toplantı yapalım. nie hırladı napcaz. eywahh.
26 Yorumla- +1 yıl
espiri olsun die yazmadım ama neyse.
- +1 yıl
ne yazikki en saçmalardan 1 tanesi sennkisi :D :D
- +1 yıl
o dediğinede karşıyım o sorularda çok kötü bence. ayıp yani onu soranda utanmıo cvplayanda utanmıo. ben utanıorum o soruları görünce açıkcası.
+1 yılCinsi neymiş
21 YorumlaSağlık konusunda 339 cevap paylaştı. beğenmiş seni ablası...
20 Yorumla
+1 yılYu hyaaa 4 aylııken hırlamış :DD
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılköpek niyeti bozmus :D
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAtlar üstüne yakinda
+1 yılBişey yaptığı yok aslında oyun oynamak istiyordur
10 Yorumlasert davranıp dövmesilin yoksa senı adam yerıne koymaz
04 Yorumla
+1 yılÇok iyi oldu sana köpek dediğin doğada kalmalı.
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiata karışmak size düşmek doğaş seleksiyon diye bir şey duydun mu hiç.
Sağlık konusunda 6,9b cevap paylaştı. hafifçe vur :D
15 Yorumladoğası bu...
13 Yorumla
+1 yılköpek kızdan anlamyo :)
04 Yorumla- +1 yıl
sorun çözüldü senı çekemıyo :)
- +1 yıl
yalan konuşmayı beceremyosun :)
Şımarıkmış ufaklık :D her istediği olsun istiyor
00 YorumlaSende ona hırla patronun kim olduğunu anlasın :))
00 Yorumla
+1 yıldua et becermemişi be :D
00 Yorumlaödüm patlar köpeklerden yanından geçemiyorum
00 Yorumla
+1 yılKonuşmayı öğreniyor :D
00 Yorumla- Sağlık konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi eğitememiş ola bilirsin.
04 Yorumla- +1 yıl
^^ iyi eğitin ^^
- +1 yıl
Peki.
+1 yılVah vah kuduz mu olmuş yavrucuk
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026