Türkçe ezan ve türkçe ibadet hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence insan okuduğunu
anlamalı
anlamalı
Olduğunu anlamalı. Anladıkça daha kalpten eder duayı. Ama türkçe olmaz. Arapça inmiş bir kutsal kitap varken türkçeye çevirip öyle okumak olmaz. Anlama açısından türkçeye başvurmak yeterli. Maneviyatı güçlendirir. Şöyle düşün Kuranı kerimi türkçe meal ile okumak ile aslını arapça okumak aynı şey değil.
Neden değil tanrı sadece arapça mı biliyor önemli olan anlayarak değilde arapça dua etmek mi etkisi mi artıyor
Hayır tabii ki. Dinin özü Arapça ile başlamış br bozmak zamanla kuranı kerimin bile tahrif olmasına yol açar. Böyle böyle diğer kutsal kitaplar bozuldu. Herkes bence diyerek işin özünü kaybetti. Bence sence olmaz. Yazılan neyse odur. Ve arapça ise arapça ibadet edilmek okunmak zorunda. Ardından türkçe ile anlamını idrak edip maneviyatı artırmak kişisel bir mesele. Anlamını bildikçe de daha tutkulu bağlanır dine. Anlarsın artık.
Allah'ın ezanının (çağrısının) anlaşılmayacaksa ne anlamı var ki?
Türkçe olması daha mantıklı geliyor bana.
Cevap
4Cevap
Okuduğunu anlamak istiyosan boş vaktinde Fatiha Suresi nin veya Ezanın anlamına bakarsın. İbadetin özünü bozmaya kimsenin hakkı yok.
Bence arapça okunmalı orjinal dili arapça çünkü. Arapçası daha güzel geliyor bide insana
Alıştığımız için
Oda olabilir Türkçe ve Arapça olarak dinlemiştim ezanı bir kere Arapçası daha çok etkileyici. Ama tabi düşünce meselesidir bu bilemem 😏
Tefsir oku o zaman ama işine gelmez yoksa dine nasıl saldıracaksınız dünyanın hiç bir yerinde İslamiyet'in arapça olması bizimkilere battığı kadar hiç bir millete batmıyor herkes arapça okurken gayet mutlu bi bizimkiler Türkçe olsun diyo
İslamiyet'in en yaygın olduğu yer ortadoğu ve diğer yerlerdeki müslüman sayısınıda giden göçmenler artırıyor. Hepsini geçtim arapça dua okuyunca etkisi falan mı artıyor? Allah farklı diller mi bilmiyor? nedir bu arapça ısrarı?
Sen Türkçe oku bu zekaya arapça fazla bile gelir
Türkler hep bunu diyor anlamadim bi türlü kuran arapca niye türkcesini okuyalim namaz da arapca yapmamiz lazim bazilari diyor turkce yapsak nolur diye Allah bize öyle emretti öyle yapmamiz gerek
Türkce ezan hic duymadım muhtemelen garip olur en iyisi arapca bence
Olmaz
Neden?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?