Herkese iyi geceler Huzur veren sevgiler diyorum... Herkes icin farkli olabilir. Bir nesneye, bir düsünceye, bir insana duyulan sevgi mesela... huzur ve mutluluk verebilir Bazen de bunun aksi söz konusu olur. Cünkü sevgi her zaman mutluluk ve huzur getirmeyebiliyor malesef... Biz huzur verenleri konusalim bu aksam... Size huzur verdigini aciklayabileceginiz bir sevgi var mi? Bir düsünelim lütfen dinlemelik; https:https://www.youtube.com/watch?v=XPCmPYLbwHw
Cevabın nedir?
+1 yılTabiat sevgisi efendim, tabiat!
Hayatta hiçbir şey bana tabiat kadar huzur ve güç veremez!..
Mesela; en karamsar ve hüzünlü olduğum bir halde bile, yüksek bir tepede denize karşı gün batımını izlerken, içime bir huzur ve inanç duygusu hakim olur!..
2001 yazında Enez'de DSİ kampına gitmiştik ve kampta öyle bir tepe vardı ki, ''Şahin Tepesi'', ağaçlarla dolu ve denize karşı oturakları olan yüksek ve muazzam bir yerdi!
Oranın içinde kampın diskosu vardı ve akşamları bizimkiler gidip orada müzik eşliğinde eğlenirken, ben içeceklerimi alıp arkama yaslanarak ayın denize yansımasını, o harika yakamoz manzarasını izlerdim.
Tarif edilecek bir manzara değildi! Bu yüzden anlatmakla yansıtılamaz.
İşte bu tabiat sevgisinin verdiği bir duygudur...
90'ların ortalarında baraja balık tutmaya gittiğimiz zamanlar olurdu ve gece 4'te kalkıp giderdik.
Oraya vardığımızda ormanın dibindeki su kenarına konuşlanır, oltalarımızı atıp gün doğumunu izlerdik.
Öyle bir görüntü olurdu, öyle bir görüntü olurdu ki!.. Yazmaya kalksam sayfa yetmez, kelimeler kifayetsiz kalır...
O huzuru ne bir para, ne bir sevgili ne de başka bir maddi-manevi duygu yaşatabilir...
https://i.hizliresim.com/EE3LWv.jpg
Mesela bu görüntüde oradaki ahşap köprünün en ucuna oturup, o sisli manzarayı izlemek bana öyle duygular, öyle sevgi ve huzur katabilir ki, ertesi gün öleceğimi bilsem, umursamam!..
https://i.hizliresim.com/nGEd95.jpg
Buradaki manzara da tıpkı bizim gittiğimiz orman ve göl manzarasına benziyor ve o gün batımında, yaprakların arasına büyükçe bir taş koyup, üzerine oturup güneşin batışını izlemek, bana huzur ve sevgiden başka bir duygu katamaz...
İlaveten; resim sevgisi de bana ayrı bir huzur katar!
Çünkü hayatımda en çok mutluluğu ve huzuru bulduğum anlardan biri de resim çizdiğim anlardır.
Her ne kadar uzun zamandır bırakmış olsam da, hayalimdeki tabloyu resmettiğim o anlarda yaşadığım yoğun duyguları unutamam...
Epey uzun ve belki de sıkıcı bir yazı oldu.
Affınıza sığınırım!
Sevgiler...63 Yorumla- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim.
Göstermiş olduğunuz anlayış ve tevazu için... - +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Adıma onur verici tercihiniz için.
Yeni üyeliğimden selamlar...
En İyi Cevaplar
+1 yılBana profil resmimde görülen kedimle geçirdiğim zamanlar huzur veriyordu. En çok onunla yanyana olmaktan huzur duyuyordum. Küçücük bedeniyle bütün bedenimi ısıtabiliyordu. Sabah evden ayrılırken her şey yolunda mı diye bakan, akşam eve gelince "hoşgeldiinnnnn" diye neşeyle kucağıma atlayan kedim huzur kaynağımdı. Geceleri yanıma kıvrılıp benimle beraber uyuyan bu keratanın bana kattığı huzur tarif edilemez. Bir canlı ki hem fiziksel olarak benimle rekabet edecek durumda değil hem bir çok bakımdan geri ama öyle bir sevgi ve dostluk sunuyor ki biz kudretli insanlara örnek oluyor. İsmini söylediğim zaman salak bir gülümseme belirir suratımda. Onunla olan anılarım güzel tatlar bırakır dimağımda. Arkadaşım, dostum, kardeşim, sırdaşım. 5 kiloluk bir hayvanın kendisinden beklenmeyecek derecede duygusal zekasının gelişmiş olması şaşırtıcı. Bir çok şeyi anlamazdı. Küçük bir yavruyken aynadaki yansımasıyla olan kavgasını seyrederken nasıl eğlendiğimi hatırlıyorum. Mahallenin sapık delikanlısı, Kadir Abisi, koruyucu meleği.
https://www.youtube.com/watch?v=JvNQLJ1_HQ0
Hep yanımda olduğunu hayal ediyorum. Hiç gitmemiş olduğunu düşünüyorum. Belki bedenen yanımdan ayrıldı ama manen hep benimle olup hala bana güzellikler katıyor.
Soruya ithafen huzur temalı bir şarkı düşünmemle beraber aklımda bu şarkı canlandı ;
Pachelbel Canon in D Major21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim için huzurlu bir sevgi ilk aşık olduğum zamandı. Yıllar önceydi. Artık vakit gelmişti. Ve gidip bir abdest aldım ilk kez o gün tanıştım odamda duran o yeşil seccadeyle. Abdestle temizlenmiştim. Dupduruydum. En azından ben öyle hissediyordum. Başörtümü ve uzun sabahlığımı giydim. O gün namaz kıldığım ilk gündü. Secdeye gittiğim an aşık oldum Allah'a. Rasulünü tanıdıktan sonra daha da çok sevdim Allah'ı. Hergün günde beş vakit beni çağırdı. Bende huzuruna koştum. Koşuyorumda. O ilk günki heyecanım bambaşkadır ama.. Her ezan duyuşumda Rabbim beni çağırdı deyip yanına gidiyorum. Hiç bir zaman onun yanına gitmekten vazgeçmeyeceğimi sylüyorum. Kuran okuyup konuşuyorum ben Allah'laHani sevgililerin bazıları birbrlerine seni seviyorum mesajı çeker ya bende Allah rızası için tsbih çekip Onu hamd ediyorum. Öyle huzur doluyor ki içim. Ve ben Allah'ı çok sevip şükredince benim rızkımı artırıyor. Gülümsememi sğlıyor. En kötü anımda bile Allah'a koşunca düşmüyorum ben. İtmedi beni hiç. İtmesinde.. Benim Ondan başka neyim varki. Yani kısacası huzur nedir diye sorarsan benim için huzur beş vakittir :)
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi sevgimden bahsedeyim o halde:)
Aslında her an onunla dolu bi' yaşam oluyor. Ama bazen insanın içini öyle bi' heyecan kaplıyor ki, kendine şaşırıyor insan. Çünkü gerçekten bilemiyor bu kadar seveceğimi, ummuyor önceleri. Farklı bi' heyecan bu. Sakinlikle kaplı. Zordur sessizlikte bile huzur bulması insanın. Sadece yan yana olarak, birbirinin eksiğini bulmaya çalışmadan. Hiçbir şeye mecbur hissetmeden, sadece kendi seçimlerimiz ile, içimizden geldiği gibi. Mutlu edici, üzüntüsü bile kıymetli. Hiçbir şeye değişmeyeceğim şekilde.38 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHoş buldum:) Dileklerimiz her daim karşılıklı. İyi geceler dilerim:) Ve @pollux öyle evet, en güzel huzur:)
Cevap sahibi+1 yılBu sorunun cevabını özelden yazayım:)
Cevap sahibi+1 yıl@bahardalı teşekkür ederim tekrar:))
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
116
Cevap
153Cevap
Evet. Soz konusu huzur ise söylenicek soy sey olabilir.
Örnegin benim dostlarım ile yaptıgım sohbet bana huzur verebiliyor.
Sahile olan sevgim misal.
Deniz kıyısında yapmıs oldugum yürüyüs bile icimi huzurlu kılabiliyor.
Yegen'lerime olan sevgim onlar ile oynarken onlar ile gülerken hissettigim huzurda bambaskadır.
Kısa süreli tanıdıgım bir insanın dusuncelerinden yola cıkarak besledigim sevgide soz konusu.
Bu kisiyle sohbet icerisindeykende kendimi huzurlu hissedebiliyorum.
ya da bir sarkı düsün.
Seni gecmisine götüren.
Hüzünlendiren fakat bir yandan da huzurlu hissettiren.
Acıyı sevmek olurmu_? İste bazi acılar varkı insani yaralar fakat diger yandan da onu düsünmek üstüne gitmek istersin.
Gozünün onune gelen karaler resimler ile bütünlesiyorsun.
Evet yüregin acıyor farkındasın. Ama bir taraftan da huzurlu hissediyorsun : )
Bir film düsün. İcinde kendini buldugun seni anlatan. ya da yasamına dair bir seyler barındıran.
ya da gelecegıne yonelık kafanda belirlemis oldugun herseyın bu filmde yer aldigini düsün.
Fazla bir sey degil.
Biraz cekirdek belki biraz da kola al yanına : )
Sondür isikları kendini odakla filme.
Huzur ise eger soz konusu olan. Bazen ufak seylerde bile bulabiliyor insan bunu.
Hayırlı günlerin olsun.22 Yorumla
+1 yılşu an bir kız arkadaşım var, daha yeni sevgiliyiz. 3 ay oldu daha yeni. Canım solak bende solağım , o ikizler bende ikizlerim , benim müzik zevklerimle onunki tıpatıp aynı, ikimizde aynı biraları içip aynı yemeklerden atıştırmalardan hoşlanıyoruz, ailemle tanıştırdığım ilk kız arkadaşım ve ailemde onu çok sevdi aynı şekilde o da ailemi. Bende ailesiyle ilk kez tanışan erkek arkadaşıyım. Yaptığımız hareketlerimiz , tepkilerimiz bile aynı. Düşüncelerimiz, tavırlarımız , davranışlarımız... Ve şimdi o ankarada ben ise mersindeyim uzaktan ilişki yürütüyoruz gün falan sayıyoruz sürekli skypetan, whatsaaptan konuşuyoruz. Sınırsız dakika yapıp dilediğimiz kadar konuşuyoruz telefonda. Gün boyu bir birimize resimler çekip gönderiyoruz. Nereye gitse hangi ortamda bulunsa tak atıyor resmini hemen. Ve ben onu sanki her zaman yanımdaymış gibi hissediyorum nereye gitsem yanımdaymış gibi hissettirebiliyor bana aynı şekilde bende ona hissettirebiliyorum bunu. Tek sıkıntımız bazen sevgi patlaması yaşarsınız ya hani bir sarılıp öpüp koklamak istersiniz ağzını yüzünü mıncırmak istersiniz o, o anda olmuyor ve bir o zaman kötü oluyorsunuz o kadar. İşte bu huzur değil midir? Yanınızdaki insanlar yüzünüzü güldüremezken en ufak şeylere takıntı yapıp sorun ederlerken sürekli trip atıp sizi bunaltırlarken düşünüyorum biz bunu nasıl başarıyoruz neden hiç sorunumuz olmuyor uzak olupta nasıl bu kadar sıkı fıkı olabiliyoruz nasıl hiç yalnızlığımızı hissetmiyoruz bence bu huzurr..
36 Yorumla- +1 yıl
ben bu kızı bulana kadar neler çektim bir bilsen.. ergeç toparlanıyor insan ama vaz geçme sakın sende bir gün ruh ikizini bulacaksın benim gibi :)
- +1 yıl
ya yazsam detaylara insem sayfalar yetmez ama en geneli bu yani yoksa her şeyi anlatmak isterdim teşekkür ederim dileğiniz için :)
- +1 yıl
Maşallahhh sizde diyin l*n :D
Bu devirde "olgun" insanlardan alınamayacak bir şey. Kar ve rant odaklı ekonomik düzende birileri daha da fazla zengin olsun diye bütün bir topluma güvensizlik ve bencillik ekilmişken, huzur veren sevgi sadece hayvanlardan ve de bebeklerden alınabilir. İçten sevgi oradadır. Saf huzurdur. Hayvanlar ve bebekler sizi yargılamaz, sevginizi küçümsemez, "ucunda ne çıkarın var?" diye didiklemez.
İnsanın değersizleştirdiği, insanın yarattığı metaların kutsandığı günümüzün bir de "sanallığı" var. Ciddi bir sorun. İnsanlar bir anlasalar keşke, huzur veren sevginin asla "sanal" olamayacağını... İnsan eğer çok mutsuz bir çocukluk geçirmişse, duygusal açlığı da aynı oranda büyük olduğundan, onu kapamak adına kendi kendine "sanal sevgiler" yaratabilir... İnsanların kendi kendilerini aldatmacalardır, hayatın gerçekleriyle yüzleşmek yerine sanal şizofreniye sığınırlar... Ağlanacak halimize gülümsüyoruz...
www.kizlarsoruyor.com/.../q1667737-sanaldan-nasil-asik-olunuyor12 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle kusura bakmayin sizin cevabnizi simdi görebildim oysa 4 gün önce yazmissiniz.
Her zamanki gibi güzel ifade etmis, cokta dogru noktalara deginmissiniz. Sürekli bir firar söz konusu. Insanlar kendilerinden kacip duruyorlar. Bir seylere sigindiklari konusunda tamamen hemfikirim. En kötüsü de insanin kendi kendisini kandirmasi olsa gerek...
tesekkür ederim sizi sorumda gördügüme sevindim
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. 1. Oturmuş gazete okuyorsun, arkadan gelip eşin sarılıyor ve boynuna bir öpücük konduruyor ''seni seviyorum iyi ki hayatım da sen varsın, çok teşekkür ederim''diyor..
2. Çocuğun birden sarılıyor ve yanağından öpüyor ''Babammm seni çok seviyorum senin çocuğun olmaktan gurur duyuyorum''diyor..
3. Torun geliyor arkadan sarılıyor sımsıkı''Büyükbabammmm ben seni babamdan çok seviyorum çok ama çok seviyorum''diyor.
4. Arkadaşın sarılıyor sımsıkı''Seni gördüğüme çok sevindim canım kardeşim''diyor..
İşte huzur veren sevgiler daha ne olabilir ki..41 YorumlaYalaka, yağcı ve de inkarcı olmayacaksın! 165 cm boyunla dağları taşları önüne almayacaksın!!!
Güzeldik biz eskiden
Sahiciydi her şey.
Eti için bir tek kasap amcayı severdik.
İki yüz elli gram kıymayı ne de heyecanlı taşırdı babam.
Çorbaya mı , yemeğe mi katsam derken
hepsine birden yetirebilen mucizenin adıydı annem.
Ne de neşeliydi o sofra.
Sonra mutlu olmaktan mı sıkıldık ne , büyüdük birden.
Sahici gelmedi hiçbir şey.
Eti için bir çok insana yaklaştık , seviyor gibi yaptık.
İki yüz elli gram beynimizi ne de havalı taşıdık.
Ona mı yaklaşsam, buna mı derken
hepsinde birden İnsanlığımızı bırakmanın rezilliğiydi yaşamak.
Güzeldik biz eskiden, ama çok eskiden.
Uzaklaşmadan önce bize sahici gelen şeylerden.42 YorumlaYo era ninya-janed jak esim
https://www.youtube.com/watch?v=3Or6QySzjm0
https://www.youtube.com/watch?v=ZXMi05iGaxM
o fantaros-haris alexio (sezen aksu bütün parçalarını burdan çalmıştır çoğunlukla)
https://www.youtube.com/watch?v=koMXfPf4ulA
emel matholiti-filistinde doğdum12 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bana en çok huzur veren, yeni doğmuş mis gibi kokan bir bebeğin kafasını başımla omzum arasına koyup sırtını okşamaktan başka bir şey değil. Hayatımın anlamını , kadınlığımda, pek çok bayandan daha cok hissettiğim annelik içgüdümde buluyorum. İçimde anne olmanın sevgisini, mutluluğunu yaşamamış olsam bile farkedebiliyorum. Hayat budur diyorum kendime. Küçücük parmaklarını işaret parmağıma dolayan, başını tutamayan, dudağı kıpraşan, yüzünde çok öpülmekten minik kırmızı noktalar olan o bebek veriyor bana o huzur veren sevgiyi
. Aklıma gelen yegane şey bu.11 Yorumla
+1 yılİyi geceler Şavk..
Huzuru sabah, storlarımın ince çizgilerinden gözlerime vuran Güneş'te bulurum.
Kahvenin dumanında ki aromada, sıcaklıkta bulurum.
Bir müziğin nakaratında, balkonumun manzarasında..
Kısaca aklı ve fikri olmayan, dilsiz ve bana saygı duyan şeyler bunlar..
Hepsini seviyorum.
O değil de, insanlardan ne kadar da uzakmışım, depresyona giresim geldi :))53 Yorumla- +1 yıl
iyi geceler hos geldin :)
Evet satirlarini okurken ben de bunu farkettim... insanlara olan uzaklik, hakli uzaklik belki de
Fakat depresyona girme rica ederim. Su sana saygi duyan, senin saygi duydugun, huzur buludugun seyler ile mutlu olmaya calis, onlarla iyi olmaya calis :) her zaman... - +1 yıl
Hoşbuldum sağ olasın..
Şikayetim yok, çok da iyim..
İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Sende iyi ol her zaman, hep zaman.
Kendine dikkat et görüşmek üzere :*
Sevgilime duyduğum sevgim.. Huzur ne ki.. Tabi nişanlım ama sevgilim demek daha hoşuma gidiyo yoksa sadece sevgili değil nişanlıyız. Adama öyle aşığım ki.. Tv izliyoruz ben filmi değil onu izliyorum. Aam sinirleniyor bir başka güzel oluyo guluyo ayrı bir güzel oluyo. Yemek yiyoruz o karşımdayken yemek kimin umrunda.. Ağzından çıkan kelimeler benim şiirim. O kadar çok kıskanıyorum ki.. Annesiyle guluşse yuzumun rengi gidiyo. Kızkardeşine sarılsa hayat zindan oluyo. O kadar seviyorum ki.. Bana sarıldığında dert tasa benden uçup gidiyo dünya yansa umrumda olmicak. Kısacası ben bu adama çok aşığım... Çok.
20 Yorumla
+1 yılİnsan sevgisiz yaşayabilir mi yahu? Tamam her sevgi huzurlu olmayabilir ama uğruna ölünecebilecek sadece bir sevgi vardır o da 'VATAN SEVGİSİ'. Vatanımız olmadan, bayrağımız olmadan hepimiz birer hiçiz. O olmadığı zaman diğer sevgiyi zaten istemiyor insan.
13 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Huzur verici sevgiye örnek vermeyi unutmuşum ona ise Hayvan ve Doğa sevgisi örnek verilebilir.
+1 yılHuzur veren sevgi bence birbirine güvenden geçer, sevdiğin kişiyi sıkmayacak sın abartılı kısıtlamalar getirmeyeceksin bir hata yapsa bile affetmesini bileceksin onu üzmemeye çalışacaksın en önemlisi saçma sapan kıskanmalardan uzak duracaksın ona öyle güzel zamanlar geçirteceksin ki senden ayrı kaldığında hep senle olmayı hayal etmesini sağlayacaksın huzur verici sevgi budur bence daha başka şeyler de eklenebilir tabi :)))
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMaviyi sevdim ben huzur verdiği için suyun şırıltısını yeşilin haşırtısıni insanları sevdiğin zaman ( sadece aşk değil ) isteyerek ya da istemeyerek kırılıyor insan oysa mavi deb yeşilden hiç zarar gelmez aksine öyle bir huzur dolar ki insan mutluluğun doruklarini yaşar en küçük bir şeye hemen mutlu olabilir :)
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ediyorum
+1 yılHuzur veren her neyse sen onu seversin zaten.
İnsan ömrünü huzurlu olabilmek adina savaş vererek geçirir. Ona ulaşmak ve onu hayatında daim kilmak. Bu sebeple karsilastigi bir şarki, bir mekan, bir resim ve bir insan onun içine işleyebilir. Otomatikman sevgi bağı kurulur aralarında.
Ancak hayat ulaşmak istediğin şey ya da huzur değildir, hayat ulaşmak istediğin şey yolunda verdiğin savaştır.11 Yorumla- +1 yıl
Insan bazen huzursuzluga ragmen sever... üzüle üzüle, yana yana, aci ceke ceke sever...
Zarar gördügünün farkinda oldugu halde... yine de sever. Yani sevginin dogrudan huzurla ilgisi yok.
Fakat huzur duyulan sevgiler hayatta insanin sahip olabilecegi en degerli seylerden bir tanesi bana göre
+1 yılS-Huzur veren sevgilerden bahsedebilir miyiz?
https://www.youtube.com/watch?v=qa7DVq_BTrQ
C-Buluşacağım zamanı bekliyorum;
Çektiğim herşeye değer...12 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah. Önemli değil...
Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı. Sevgi huzur verir mi dedim
Benim için sevgi başka huzur başka.
Huzur ne kalb ağrısi varsa, ne omzunda ağır sorumluluk lar yoksa, düşüncelerin yormuyorsa insanı huzurlu ola bilir. Ama sevgilim yok sevgi yaşamıyorum diye belji huzurlu olduğunun farkında bile değil.
Sevgi ise içinde kıpır kipir yapan aklina gelince mutluluk Veren bir duygu bence12 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Öncellikle huzur veren bir sevgili, her zaman kaybeder bunun altını çizmek istiyorum ,
Çünkü o herzaman sevdiğinin iyiliğini ve o sevdiğini kırmamak için elinden geleni yapar,
Bunun içinde kaybeder baynlar genelikle onların her dediğini evet demeyecek birini ister ,
Zorluk çıkaran sevgiileri iste kısacası her zaman her dediğine evet derse ve iyi olursa ,
Kaybeder zaten ondan dolayı zaten huzurla sevgili bir arada olamaz ,
Ama bayanlar zaten öncellikle huzurlu bir sevgili ister istemez değil ama eline geçince,
Kıymetini bilmezler onları kaybetmek için herşeyi yapar çünkü iyi olduğu için..
İşte kaybettikten sonra farkına varırlar ama iş işten geçmiş oluyor ondan dolayı..
Kadın huzursuz olmasa olmaz isterdim ki huzurlu bir bayan ve bıkmayacak böyle mutluluktan..
Sıkılmayan ve herzaman mutluluğu isteyen bir bayan olması ama ne yazık ki öyle değil..00 Yorumla- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru insanla doğru yerde doğru zamanda yapılan en ufak tartışmalar bile huzur verebilir insana. Sevgi, aşk, para, mutluluk, saygı bunlar her zaman huzur vermez. Söz gelimi çok sevgiden sıkılabilir çok aşktan kalbiniz yorulup bıkkınlık gelebilir veya karşılığını tam anlamıyla bulamadığınızda bu kadar aşık olacak nevardı keşkeleri türetebiliyorsunuz. Çok zengin olmanın getiri kadar götürüsü çok psikolojimizden. Çok saygın ve saygılı yapı bizi toplum içinde ufakta olsa meşrepleşmekten korunmak için kasabilir davranışlarımız başkalarının gözüne iyi görünmek için bizim kontrolümüzden çıkabilir. Ama huzur ölçüdür bence. Ölcüsüyle herşey insana huzur verebilir. Ölçü her şeyin tutarlı olan tarafıdır. Ölçülü sevgi ölçülü bir aşk, bizi olumsuz bir durumda yaşayabileceğimiz derin bir kırgınlıktan ve huzursuzluktan kurtarır örneğin.
00 Yorumla doğaüstü güçlerin konuştuğu iyi ve kötünün sınırlarının geçek hayattan biraz daha kesin olduğu fantastik edebiyat ürünlerinin okuyuc üzeinde rahatlacı bir etkisi var kolay tüketilebilr olmları yormamaları değil sözü edilen daha cok okursa bir iki saatlik alternatif bir dünya sunmalarıdır özellikle geçek dünyanaın sıkıcı olduğ zamanlarda ya da insanın yaşamındaki karmaşayı anlamlarınıdırmadığı denemekten yorulduğu anlarda bir kötü vampirleri ya da kurt adamları öldürerek hayatı en basıt biçimde gördiyon düşüğümünü keser gibi çözümmesi oldukça rahatlatıcı gelir
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. aslında beklentiler yorar insanı onun için sevgili huzur verse çok güzel amenna ama ya vermiyor ya da veremiyorsa karalarmı bağlayacağız?
ben o yüzden beklentilerimi sıfırladım.. huzuru herşey verebilir ennihayetinde tüm mahlukat İnsan için yaratılmış bunu biliyoruz.. ve beklentisiz sevilebileceğimiz çok şey var.. sevgilide bundan biridir ama herşey değildir.12 Yorumlagenellikle kadınların karşı cinsle ilişkisinde duyamadığı bir duygudur huzur.
erkeklerin, senin varlığın bana huzur veriyor dediğini çok duydum ama biz kadınlara (özellikle de deli gibi aşıksak) bu huzuru vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
huzurun tanımı; güven içinde hissetmek ve iç dünyanı dış dünyaya taşıyabilme lüksüdür biraz.
ve kadınlar bu lüksten her daim men edilmişlerdir.
bizde tek tabanca ve süpürgesiz cadılar olarak yolumuza devam etmekteyiz ;))22 Yorumla- +1 yıl
yaşınız çok genç bahardalı :) umarım şanslı doğanlardansınızdır ve yanılmıyorsunuzdur.
ben bu güne kadar babamdan başka huzur veren bir erkek tanımadım.
çok reel şeyleri göz önünde tutan, duygusal olamayan insanlar onlar. yetiştiriliş şekli belki de bilemem. ama hiç anlayış göstermeyi düşünmüyorum onların bu alışveriş şeklinde yürüttükleri ilişkilerine. gözleri hep dışarda. avcı ruhlarını evlendikten sonra yitirirlerse ölmekten korkuyorlar belki de.
ben aşka inanırdım 40 yaşıma gelene kadar. evlendim aşık olduğumla da. ama gerçekleri gördüm. 6 ay içinde boşadım kendisini. gözlerimde huzur bulduğunu söyleyen adam bana birgün bile o huzuru yaşatmadı. anlık olarak yaşadım hep, o da işi düşünce. birşeye ihtiyacı olunca.
o yüzden bence huzur dolu ilişki sadece çok şanslı doğan kişilere has. gerisi hikaye. sadece medeni hal etiketi ve toplumsal baskı. o kadar..
+1 yılHuzur.. Çook çok sevildiğini bilmek, herşeyden, herkesten çok, hatta canından çok sevmesi seni.. Senin uğruna herşeyi ama herşeyi silebilmesi.. Sana bakarken içi titremesi.. Bütün hatalarınla, kusurlarınla, koşulsuz şartsız sevilmek.. Ve karşılığında kendininde onu sevmesi tabi, yine canından çok.. Böyle bir aşk yok, ya da bulamam diye düşünen çoktur eminim ama herşeyin doğru zamanı vardır.. Sabır.. İnsan Huzurum diyeceği insanı elbet birgün bulur..
10 YorumlaBana gercekten Allaha Plan sevgim huzur veriyor. Her sıkıntılı veya üzgün oldugumda, ve bu aralar çok oluyor çünkü yeni sevgilimden ayrıldım malesef. Hep Allaha siginiyorum. Hep ellerimi açıp dua ediyorum. En çok da uyumadan önce dua ediyorum. Ve ertesi gün kalktigimda gercekten de iyi oluyorum. Ama tabiki tek kötü zamanlarda değil. İyi oldugumda da Allahima şükürler ediyorum. Daha güzel huzur verici bir sevgi yoktur bence. Tabiki başka şeylerde huzur verir ama bu kapsamda sanmam.
10 YorumlaBir sevginin huzur evrmesi ancak verdiğin sevginin karşılığığını aynı düzeyde görürsen gerçekleşir. Bir nesneyse eğer ne kadar işine yaradığına bir kavramsa onu ne kadar kullandığına işse o işten ne kadar haz aldığına ve bir kişiyse o kişininde seni ne kadar sevdiğine bağlı. Elbette vardır. Bir yerlerdedir saklanmıştır ve birgün illaki gelecektir.
10 Yorumla
+1 yılbir kaç gün sonra doğum günüm veannem ablam yanımda ama babam yok onu çok özledim ve doğum günüm olsa bile bir tarafım çok Üzgün olucak çünkü baban mi çok özledim yanımda olsa benden huzurlusu olmazdı :)
12 Yorumla- +1 yıl
Inşallah çok teşekkür ederim 😊
+1 yılşiir yazdığımda çatı katında boş yolları ve ışıl ışıl şehri izlerken sevdiğim kızın beni nasıl neden yüz üstü bıraktığını anladığımı zannetsemde hiçbir zaman içimdeki bu çift taraflı isyan ve bulanıklık geçmiyor geçmediğinde yani her seferinde sadece baktığım o yollarda onunla el ele gezdiğimi yastığa kafamı koyduğumda gözlerimi kapattığımda sanki o yüzüme nefesini üflermiş gibi hissediyorum sanırım ben onu yokluğunda sevdim huzur ise duş alırken bir anda ağlamaya başladığımda yakaladığımdır sanırım bütün merveler lanetli. nickname : sana puanım doğuz kanga :/
00 Yorumla- Diğer konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yıldostundur ya. herkes gelip geçiyor. karşı cins için konuşuyorum. sevgi sanıyorsun zulme dönüşüyor. zorluklar mutsuzluklar, anlaşmazlıklar, kişiyi ve ilişkiyi yıpratıyor. aile de bir yere kadar. kendini rahatça özgürce ifade edemezsin. dostun yanındadır hep. kıçını kollayan biri olması güzeldir her daim. karşılıksız.
10 Yorumla - Diğer konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılHuzur, huzuru yaratanda aranir aslinda. Hayatta herseyden kismi huzur alabiliriz. Tuttugumuz takimdan yenilene kadar, aşklarimizdan ask aliskanliga donene kadar, meslegimizden meslek heyecani bitene kadar vs. Lakin bitmeyecek huzur, huzurda yaradanin huzurunda asla bitmeyen huzur sadece huzura cikmayi bilene...
30 Yorumla Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. Huzur veren sevgi güzel düşünmüşsün. Bir erkek olarak yeni doğan bebeğine duyulan sevginin en huzur verenidir.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer insan huzur verir kimi gelince kimi gidince :)
Gelince huzur verdiğini düşündüğüm kişiler oldu kısa bir süreliğine
Huzur veren sevgiliye denk gelemedim daha. Çok seviyorsan bir şekilde huzurun kaçar. Herşeyin yolunda gittiğini düşünüyorsan kesin bir yerde hata yapmışsındır.20 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. bana huzur veren yerlerden birisi sahil kıyısı dert tasa bırakmaz oda kesmezse karagöl var çok güzel bir yer rakım olarakda baya yüksek motosikletle 30 dakika sürüyor nezaman oraya gitsem küllerimden yeniden dogmuş gibi oluyorum şehir karmaşasından uzak sadece kuş sesleri gölün üzerinde ördekler yemyeşil ormanlar mis gibi oksijen daha ne isterki insan ah bide yalnızlık olmasa
10 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. İnsanlar huzur vermiyor.. :(
Bana huzur veren, anca buna karşı duyduğum sevgidir..
https://i57.tinypic.com/2rwmbth.jpg30 Yorumla- Diğer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılEn büyük huzur alnını secdeye koyduğundadır tecrübeyle sabit dene gör
31 Yorumla Şu sıralar hiç bir şey huzur vermiyor ruhuma.. Koşulsuz, şartsız insana huzur veren tek sevgi;
*Yaradanla kulu arasındaki sevgidir..45 Yorumla- +1 yıl
Benim yazacağımı yazmışsın Sayın Cevaplayan.. +1 :)
- +1 yıl
Maneviyat ön planda olunca böyle oluyor sanırım Sayın Entropii :)
+1 yılBahsedemeyiz. Verdigi huzuru fazlasıyla geri alıyorlar zaten. Sonra elde bir kac fotoğraf, kırık bir kalp ve uykusuz geceler.
12 Yorumla- +1 yıl
Sevgiyi sevgili diye okudum ya :/
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Benim için en büyük sevgi ve huzur Galatasaraydır.
Şampiyon olduğumuz zaman ki mutluluk ve o huzur bana göre paha biçilemez.
Tabi bide gelişiyle iç dünyamı huzura kavuşturacak insanlarda var.12 YorumlaEsimle gecen sene temmuzun 25 de tanistim temmuz 30 de gittim istedim agustos 5 de nisanim oldu agustos 18 de nikahim simdide 4 aylik dunyalar guzeli bir kizim var kisaca sarilip gormedim boylesini yakti beni
13 Yorumla- +1 yıl
Sevgide delilikden ibaret deyil mi zaten sevdim be kardesim hic tanimadgim gormedgim ama bir anda dunyami degistiren kadini cocugumun anasini sevdim kardesim ben ki uyusturucu bagimlisi bir insanken bu kadin benim hayatimi degistirdi anlamazsin bunu simdi ne oldu iyi bir koca guzel bir babayim kizama dunyalar guzeli bir kizim var ki buda herseye bedel
huzur veren sevgili = telefonu suratınıza kapadığınızda bile sizi geri arayan
huzur veren sevgili = size en zor anlarınızda, sizi bulutların üstünde çıkarmak isteyen
huzur veren sevgili = sevgili... sevmese de futbolu “maç kaç kaç bitti?” diye sormalı
şarkıda da dediği gibi sevdim seni bikere başkasını sevemem huzur bu işte :)10 Yorumla
+1 yılHuzur veren bir sevgi... Allah sevgisi var, daha ne olaki :)
21 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bana huzur veren bir düşünce gerçek sevginin var olduğu ve onu bulacağım düşüncesi.
22 Yorumlasevgilimle çok kavga ederdik ve çok kıskançtı çok sevdiği için ama şu an nişanlandık ve mutluyum birazda olsa azaldı ve eskisinden daha çok üstüme düşüyor güveniyorum en önemlisi bu ilişkide kendimden fazla güveniyorum ve böyle oldugu için kafam rahat huzurluyum hayattaki en güzel duygulardan birisi bir insana güvenmekmiş güvenince kafanda huzurlu oluyor
00 YorumlaSevmek aslın da en mutlu hissettiren bir ruh halimizdir. Güzel bir mutluluğumuz oluverir. Ancak geçici olduğunu unuturuz o an, ve sonrasın da bir şeyler oluverir o kanatlandığımız mutluluk kanatlarımızı da alıp gider uzaklaşır bizlerden. Şarkı da dediği gibi bazen küçük bir an için ömür bile verilir ama uçup gider o an.
00 Yorumla- https://m.youtube.com/watch?v=z0vpdhY2z88
Huzur diyorum.11 Yorumla
+1 yılBana huzur veren şey kendimi sevmek sanırım.. Başka birilerini ya da nesneyi sevdiğimde kişinin gideceğini düşünüyorum hep. Benim sevdiğim bir nesneyi başkası sevincede hevesim geçiyor. ha bide huzur veren bir iki bişey daha var. bunlar;
- sigara ve
- @Miscellaneous00 YorumlaKarşılıklı birbini tamamlayabilmek derim...
Masum sevgilerden tutkulu sevişenlerin sevgisine ( aşkına) kadar bir yelpazedir.
Yapılanlar ruhumuza işlemişse doymuşsa işte o huzurdur.
Huzur bence duygusal doymadır.
Huzuru tadabilmek için zıttlık üzerine olmalı. Öfkeliylen mutlu edebilmek gibi...
Dalgalı olacak ama kazanan hep huzur olmalı.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhuzurla sevgiyle hiç ama hiç ilgilenmiyorum artık. Sen git 5 yıl bir kızı köpekler gibi sev. Yürekle sev. Sırf onun için bazı kötü huylarından vazgeç adam ol sonra git kıza söyle kızda reddetsin. Ne acılar çektim ben imtihan olduğumu düşünüyorum artık. Ben evlenmicemde zaten uzaktan yakından zevgiliyle işim olmaz yemişim huzur veren sevgiliyi gördük huzur vereni.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAşık olunca anlarsın evlat
Huzur veren sevgi yoktur. Sevgi korku ve acıyı beraberinde getirir.
14 Yorumla
+1 yılyatağıma yattığımda yüzümü kocamın göğsüne dayayıp kokusunu içime çeke çeke iki kolu arasında öylece uyumak, onunla birlikte gülebilmek, birde anne baba kardeşlerle geçen keyfli bir sohbet muhabbet ortamı en huızurlu sevgiler onlarınki benim için
10 YorumlaAksam ailecek tv izlerken icilen cay :) huzurun tanimi bu benim icin :)
12 Yorumla
+1 yılhuzur veren sevgi dediğin şey sevginin en basiti sokaktan kekonun birini çevirip yıllardır kadınlara açamadığı duygularını ömür boyu sana sadakat ve her dediğine eyvallah deme karşılığında alabilirsin. huzur falan yani
10 YorumlaBana en huzur veren sevgi; kardeş sevgisidir.
Koşulsuzca seversin, kılına zarar gelse kendini kötü hissedersin.
Karşılıklıdır da bu sevgi bilirsin.
Derdin tasan oldugunda ilk ona koşarsın.
Onunla oturup karşılıklı biraz sohbet etmek, birlikte film seyretmek bile çok güzeldir.
Sana abla diye geldiğinde bilirsin ki birşey isteyecek.
Ne olursa olsun o an ona vermek istersin, dünyaları..
Huzur verir varlığı ve sevgisi...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhuzur deyince gerçekten çok şey akla gelir herkes için ama benim için huzur ailemle oturup denize karşı akşamları kahvemi yudumlamaktır :)
11 YorumlaHuzur veren tek şey kafamı yastığıma koyduğum an. Yaatiklarima aşığım :))
24 YorumlaKesinlikle yağmur. Yağmur, hayatın ta kendisidir. Gökyüzündeki kapkara bulutları ile içimizi karartsa da, o kara bulutların arkasında parlak bir güneşin olduğunu hatırlatır. Olumsuz şeyler üst üste gelirse yağmuru düşünür huzur bulurum. Çünkü kara bulutlar mutlaka dağılacak ve güneş ortaya çıkacak.
00 Yorumla
+1 yılyeğenlerimin sevgisi. durup dururken gelip sarılmaları.
birinin hayaaam
birinin balim teyzem demesi.
daha ne olsun11 Yorumlasevgi: kişilerin birbirine gösterdiği karşılıklı saygının sonucunda oluşan duygudur.. huzur veren sevgi de karşılıklı sevgidir. bilmem anlatabildim mi
13 Yorumlaçocukları sevmek huzur veriyor bana hele 2-3 aylık bebekler saflık masumiyet insanın en temiz en saf hali
20 Yorumlakendini ve başkalarını olduğu gibi kabul edip, seven, uğrunda feda ettiklerini başa kakmayan, gözlerinin içine bakan, mutlu, kendi iç huzurunu bulmuş sevgili huzur verir.
10 Yorumlahayvan sevgisi, bir köpeğin seni görünce koşup üzerine atlamaya çalışması sarılma çabası kendini sevdirmek için yaptığı türlü maymunluklar :)
20 Yorumla- Diğer konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılVar değer verdiğinde değişmeyen insan huzur getirir seni yalansiz seven hayatının merkezine koyan yine huzur getirir : ) mutluluk ayağına gelmez bazen kovalaman gerekir. a adam seni merkezi yapar sen gider aldatirsin oda ayrı mesele tabi sonra hayatın boyunca mutsuz olur mal yaptiklarindan habersiz mış gibi niye niye diye dolaşır ortalıkta
00 Yorumla
+1 yılBenim icin huzur Allah tir onu dusundugum her anim huzurdur... ona yakinlastinca huzurun artar çok şükür bundan başka huzur varmidirki hayatta...
20 Yorumla- Devamını Gör (209)
Devamını Gör(254)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem