Üniversite okumak çok paraydı birde okusan da fayda etmiyor diye okul okumaktan vazgeçtim sizce haklı miyim?

20 yaşında kırsalda yaşayan biriyim. Para kazanmanın çok zor olduğunu biliyorum çünkü yazın tarla işlerinde çalışıyorum. İyi de para kazanıyoruz ama eve ancak yetiyor. Ben hep Akdeniz üniversitesinde okumak istemisimdir 4 kez yks sınavına girdim 300-350 arası aldım hep o zamanlar gastronomi okumak istiyordum da çok masraflı bölümdü ve okul okumak da aynı şekilde. Bu yıl AÖF den (açıktan) turizm otelcilik okuyorum. Bu yıl başladım. Staji da var inşallah diyorum bir iş bulurum.
Parayı ailem ile kazanıyoruz tek kişiye harcama yapılmaz diye düşündüm. O kadar zorluk çekiyorlar o parayı orada yemek insana inanın haram olur vicdanım sızlar bu yüzden okumaktan vazgeçtim. Hem laf da yapan olurdu. Bende istemedim.
İçimde bir ses ama hiç durmuyor. Okumaktan çok sosyalleşme benim için çok önemliydi kendimi çok geri kalmış hissediyorum şimdi.
Üniversite okumak çok paraydı birde okusan da fayda etmiyor diye okul okumaktan vazgeçtim sizce haklı miyim?