İTÜ ODTÜ gibi üniversitelerden sonra sizce iyi olan üniversiteler hangileri ? :)
Cevabın nedir?
akademik olarak odtü daha iyi fakat itü hem yerlekşke hemmekan ayrıca iş bulma konusunda hemen iş hayatına atılma konusunda daha iyi çünkü istanbuldasın istanbul herzaman +1 dir unutma(bu okullardan epey tanıdığım var ordan biliyorum).boğaziçi de dersen 3.sırada tavsiye ederim ağır teorik eğtimdir iş hayatında bir itü odtü değildir(puanlara aldanma)
118 Yorumla- +1 yıl
haklısınızdırdaaa :) onları kazanmak kolay olsaydı keşke :)
- +1 yıl
inşaat mühendisliği işte :) iyi para var bu işte diye düşünyrm türkiyedeki zenginlerin çoğuda inşaat sektöründe :) idolüm ali ağaoğlu :D
- +1 yıl
aynen ya ali ağaoğlunu tek geçerim:)fakat tavsiyem olmaz bende bir zamanlar düşünüyordum ama eskisi gibi değil otur hesapla hangi bölümden ne kadar mezun veriyor diye mühendisliklerin çoğu ileride bölümler gibi olucak fakat ortadoğu ülkeleri rusya kazakistan gibi ülkelerdede çalışabilirim diyorsan iyi paralar dönüyor oralarda.fakat türkiyede artık ali ağaoğlu olamazsın çünkü pasta çoktan paylaşılşdı çok çok ekstrem bir adam olman gerekiyor fark atman için yoksa zor
- +1 yıl
doğru söylüysn yani benden daha iyi biliyosun :) ama ben düşünyorum kendime başka meslek ama istemyrm yani bunu istiyorum :) babamda bu sektörde üni okumamış ama deneyim acayp yani adamda :) üniyi kuyup mastr falan ypmak istym yurtdışnda snrada beraber dükkan açmayı şimdiki planm bu üniyi kazansam gerisi gelicekte işte :)
- +1 yıl
babanın çevresi işine yarıyabilir ileride inşaat sektöründe çevre çok önemli fakat kimseye bel bağlayarak iş yapma(baban bile olsa) derim önce kendine güven olmazsa da yoluma devam edebileyim de.şimdi şöyle birşey var master tavsiye etmiyorum onun yerine 2.yabancıl dil daha önemli diyorum ing+arapca veya rusca senin işine göre söylüyorum.mesela çincede geleceğin dilleri arasında görüceksin bak 10 yıl sonra çoşucak.dükkan açma gibi bir durum yok ya ne yaptın sen mühendissi bakkal dükkanımı açıyyo
- +1 yıl
ya dükkan derken şrket yani :) aslında mastrı bnde çok istmym ama babam demşti mastr olmzsa ne işi yarar dye :) yani babamla ortak oluyorum snra kendmi geliştryrm onun çevresyle dha çok çevre ypyrm falan anladm :)
- +1 yıl
ya bölümüne bağlı master mesela endüstri okuycam desen şart derim olmazsa olmaz ama disipliner bölüm olan inşaat makina gibi bölümlerde çokda katkısı olmaz fakat ileride kurumsal yerlerde ağaoğlu inan vsvs gibi yerlerde çalışmak için olabilir.ama sen diyorsun ki kendi işimi kurucam ki bence çok mantıklı diğer türlü sen köle oluyorsun senin üstünden para kazanıyorlar atıyorum sana 100 lira veren kendi 500 lira kazanıyor
- +1 yıl
işte bende öyle olmak istemiyorum birinin kölesi olmak onun altnda çalışmak falan kendi işm olsn istyrm :)
- +1 yıl
tabki idolüm ne yaprsa bende yparm :) :) ama işte sorun üniversite sınavnda çalışamtrm ona 1 senem kaldı sınva gricem görysnz byle anlyrm dedklermi ypmayı o yerlre gelmeyi çok istiyorum ama nasıl çalışcm ne ypcm blmyrm bi abm ablmda yok başmda byük dershnyede gtmyrm dha
- +1 yıl
peki sizce şuan çalışmak çok geç kalmış sayılırmıym ? meslek lisesindydm tm göryz ama mf ypablyrm kendme gvenyrm byle sylynce çoğu kşiye komk geliyo braz gvenen destk verici kşiler olsa gece gndz çalışrm bn dersi ama ne blym ypamym tv izlmk dha cazp gliyo bzen snra çalşrm falan dym
- +1 yıl
doğru sylsynz kitap aldm btü mf derslerinin çalışaym dye ama yaz geldi falan ya byle çalışmk istym gece gndz srkli dershnye gdym srkli test falan snra snvdan rhat çkym az çok bliym naptğmı
- +1 yıl
şimdi çıkmam lazım :) mühendis olunca bulucam sizi burdan nasış işler yapıyım dye soru açıcam orda da yorumlarınızı alıcm :) çok teşekr ederm hyatta başarılar :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. İnşaat Mühendisliği okumak, sonrasında binalar siteler inşa etmek benim hayalimdi, olmadı. Güzel bir bölüm. Okumuş olmak için okuma yalnız, okuduğun bölüme kendini ver, yetiştir, çünkü bu meslekten para kazanıp geçineceksin büyük ihtimalle. İzmir Dokuz Eylül var.. iyidir.
13 Yorumla- +1 yıl
neden olmadı sizinki ?
- +1 yıl
hım anladım ahyırlı öyleymş :)
+1 yılinşaat mühendisliği okumak isteyenler, çift anadal düşünenler, şantiyeyi merak eden ve şantiyede kadın çalışan olmak gibi tüm sorular ve yemek tarifine kadar tüm paylaşımlar insaatiktak isimli blogumda hanımlar sorularınıza cevap olur umuyorum ki :)
00 Yorumla
+1 yılBen mimarlık oku derim inşaat mühendisi eniştem var ve çok zor gerçekten ama illaki inşaat m. istiyorsan itü kesinlikle yada boğaziçi ama derece falan yapman şart boğaz olması için :))
01 Yorumla- +1 yıl
onlar çok zor işte yapamam yani o kadarını seneye giricem sınava ve meslek lisesiym onlardan sonra akdeniz karadnz tknk gbi onların içinden soryrm :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
+1 yılben de inş müh .okuyorum .ikinci sınıfa geçtim ..sakarya üni de okuyorum ...burayı seçmemin nedeni inğilizce hazırlık zorunlu değildi isteğe bağlı olmasıydı. ama gelince öğrendim burası İTÜ ye bağlıymiş önceden hocalar anlattı .hala itü den gelip görev yapan hocalarımız var ...bir de doğrumudur bilmiyorum ama buranın müh fakültesi ilk 5 te diye yazıyor du gecen sene okulun gazetesinde ...ben şu an memnunum. ama puanın iyise mimarlıga git derim...
12 Yorumla- +1 yıl
nasıl peki inşaat mühenslği ? :) bayanlar için nasıl ?
- +1 yıl
bizim sınıfta 6 kişi var .. neden geldiklerini anlayamadım daha .. bence kızlara göre değil ... staj falan yapıcan 2. sınıfta inşaatta nsıl yapıcanız. ya sen neden insaat müh .olmak istiyosun ki. baban falan müteahhit falansa olda ...diyer türlü zor olur diye düşünüyrm ben
proje çizmeyi öğrendiğin zaman bana haber ver işim için lazım olacaksın !
111 Yorumla- +1 yıl
ne iş yapıyosunz ?
- +1 yıl
onu anladım :) yani şirketnz falan mı var gibisnden sordm
- +1 yıl
:D :D tabi ama btrnce gelirm almazsanz bozuşrz :)
- +1 yıl
öğrenirm tbki :) nerdeydi sizin şrket adı ney :)
- +1 yıl
pekalaa hangi üniden mezunsz bunu yazablrsnz heralde :)
- +1 yıl
la olum piyasada mühendis mi yok onu bekliyorsun
Çok fazla inşaat mühendisi var. Söylediğin gibi üniversitelerin dışındakiler için iş imkanı az bence.
00 Yorumla
+1 yılMimarlık varken inşaat okumak. Tırtlatmışsın sen. Üstelik bir de kızsın.
05 Yorumla- +1 yıl
mimarlığı sevmyrm inşaata göre daha çok çizimle falan uğraşıyosun maket yapysn okulda falan oyzdn yani
- +1 yıl
Peki ama sonra kafanı taşlara vuracaksın.
- +1 yıl
neden hiç kız inşaat mühendisi görmednz mi
- +1 yıl
Onunla alakalı değil. Kız yada erkek olman farketmez. Mezun olduktan sonra iş pozisyonu ve maaş olarak mimarlar çok avantajlı konumdalar. Bence biraz piyasa araştırması yap sonra karar ver.
- +1 yıl
peki tamam teşekkürler :)
+1 yılizmir yüksek teknoloji enstitüsü
13 Yorumla- +1 yıl
o üninin adını duymuştm bi kitapçıkta özel mi o ?
- +1 yıl
hayır sadece mühendislik bölümleri olan bir okul.sanırım hepsi ingilizce ve bir arkadaşım ordan yeni mezun oldu şu an büyük bir şirkette çalışıyor.çok zormuş.özel üniversite değil
- +1 yıl
hım evet ingilizceymş :) neyse teşekkürler :)
onlardan sonra ıyı ünv varmı demen acayıp kaçtı..
04 Yorumla- +1 yıl
onları kazanamıycağmı biliyorum :) diğerleri içinden en iyisi olsun dye dşünyrm
- +1 yıl
hı göç edicem
+1 yılitü
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İnşaat mühendisliği okumak istiyorum sizce hangi okullar iyi ? Aranızda bu bölümü okuyan mezun olan var mı ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat