"Mustafa Kemal 1911'de öldürüldü, yerine Yossi Kohen adında bir İngiliz ajan getirildi" iddiası. Doğru mu bu?

Evet, Mustafa Kemal aslında 1911'de Trablusgarp'ta öldürüldüğü ve yerine İngiliz, Yahudi olan Yossi Kohen adında bir iş adamının Atatürk olarak tanıtıldığı iddiası var. Aslında kanımı dondurdu bu iddia çünkü bulduğum resimler bunu doğrular nitelikte. Umarım doğru değildir... Araştırırsanız Google'da birkaç resim daha var... Daha önce duymadığım bu iddiayı da demin bir soruda cevap olarak görüp araştırdım. Böyle düşünen çok kişi var cidden... Atatürk ajan mıydı?
Tarih ispatı en zor yapılan bilim dalıdır. Nesnel verilere dayanarak oluşturulan tarih, tüm çalışmalara ve kaynaklara rağmen doğruluğu ispatlanamayan söylenti ve iddialarla doludur. Tarihin bu yönünü kullanarak insanlarda şüphe uyandırmayı amaçlayan farklı emellerce farklı efsaneler yaratılmasına karşı savunmasızdır.
Bu sebeple tarihsel bir bilginin doğruluğunu ancak ve ancak doğruluğu nesnel olgularla desteklenmiş kaynaklardan ve bu kaynakların oluşturulmasını sağlayan tarih bilimcilerinden teyit edebiliriz.
Burada sormuş olduğunuz Yossi Kohen iddiaları da hiçbir resmi tarih kaydında yer almayan bir söylentidir. Bu konuda hangi iddialarda bulunmuşlar, size kısaca derlemek isterim.
Bu iddiaları öne sürenlerin, saydığım gerekçelere ispat olarak sundukları veriler Tarih biliminin normlarına aykırıdır. Gelin bir de hangi verilerle ispatlamaya çalıştıklarına bakalım:
Trablusgarp Savaşı'ndan iki fotoğrafla karşılaştırma yaparak iddialar öne sürenler, savaş anında, zamanın şartlarıyla ve durumun olağanüstülüğüyle ilgili bir yorum yapmadan kıyaslamalarda bulunmuşlardır.
Bu iddiaların ve ispatların değerlendirmesini daha nesnel bilgiler sunan tarih kaynaklarından yapmanızı tavsiye ederim.
Atatürk'ün alkole bağlı sirozdan ölmediğine ve masonlar tarafından zehirlenerek öldürüldugune dair internette dahil olmak üzere yazılı belgeler ve mektuplar var. Hatta İsmet İnönü de bu işin içinde. Hastaligi boyunca yanına uğramıyor hatta cenazesine bile. Ulke yastayken bir gün sonra seçim yapılıyor. Bir sene öncesine dair mason kökenli biri tarafından İsmet İnönuye sizi cumhurreisimiz olarak görmek bizim için zevk gibi bir cümleydi tam hatırlamıyorum yazılmış bir mektup var. Ataturk Yahudi kökenli 1911 sonrası geçen bir mason olsa, masonlarin localarini kapatma gayreti içinde olmazdı. Arkadasimin bir iddiası üzerine bilmediğim bir konu olduğu için araştırma karari aldım o bana senin sevdiğin bu adam aslında bir ajan dediğinde belge olup olmadığını ve Kurtuluş Savaşı yıllarından sonra olup olmadığını sordum. Bir bilgiye koru korune bağlanma ve bilmediğim bir konu hakkında yorum yapma gafletinde hiç bir zaman bulunmadım.1911 yılları sonrası bana saçma geldi. Fotograflarin ve geçişlerin olmadığından bahsetmişsin. Ataturk hakkında tüm belgeler İsmet İnönü zamanında bertaraf edildi ve bir gecede Atatürk ile ilgili tüm arkadaşlarının hatıraları ya da belgeleri çalındı. Bu da senin açından teoriyi destekliyor gibi gözükebilir ama yok olmasının sırrı ajan olması değil. Ölümü hakkında gerçekleri ve yazdigi mektupları yok etmek adına masonlar tarafından yapılan bir hareketti. Degistirilse Türk milleti adına hiç bir Yahudi bir şey yapmaz ve biz şu an İngiliz, Yunan, Fransa mandası veyahut vatandaşı olurduk. Cevresinde o kadar insan arkadaslari, ailesi illa ki fark ederdi böyle bir durumu. Bir insana tıpa tıp benzeyen bir ajan zor bulunsa gerek. Bide bu ajan hem benzeyecek hem zeki olacak. Bu neredeyse imkansız. Fotograf degisimide en basitinden ben kendi dedemin gençliğini görüp tanıyamadım. İnsan yirmisiyle ellisinde asla tıpa tıp aynı olmaz. Saclari dökülebilir, boyu kisalabilir, burnu veya kulağı buyuyebilir.
Bende Atatürk'ün eceliyle ölmediğini düşünüyorum adamı yavaş yavaş zehirlediler çünkü çok güçlü bir liderdi, musul ve 12 adayı alması ve hatta sonra başka toprakları daha Türkiye'ye katması an meselesiydi bunu istemediler
doğru olabilirde olmayabilirde bilemeyiz ama bu iddiayi bende duymuştum takılma böyle şeylere disardada kimseye bahsetme bu olaydan ve iddialardan bazı mallar aa piss sey sen nasıl Atatürke laf edersin o olmasa sen burada olmazdin gibi mal mal konuşabilirler hani başımdan gecmedide değil eheheh kim bilir belkide doğrudur takmiyom heçç anlayacağın. ..
Ben bu iddiayı 2-3yıldır biliyorum. Doğruluğu aslında en başta "herşey sorgulayanlarca" sorgulanmalı (mesaj yerine gitmiştir). Benim 5-6yıldan beri düşündüğüm tek şey var. Mustafa Kemal in neden bıyıklı, saçlı ve zayıf halinden. Yaşlı , kilolu, kel haline geçişinin resmi yok? Bir gecede olacak hali yok bu işlerin.
tam ne demek istediğini anlamadım ama arkadaşın bahsettiği durum açıkcası bana mantıklı gelmedide değil yani arkadaşlara filan da bahsetmiştim demedikleri kalmadı yani artık herkes bu konuda çok alıngan Atatürk'e bisey dediğimde yok hani ama Atatürk ile birlikte savasan nice atalarımız var ve bunların adi bilinmiyor savasip ölen onca insanın adınsan şanından bahseden yok varsa yoksa Atatürk bisey dediğimde yok zaten artık ülke için kim canıni verdi ondan bile çelişkili şeyler var en iyisi kafaya takmamak.
bende zaten kesin doğru demedim hatta doğru olmasa daha iyi ama küfürler hakaretler gerçekten sinirlendim bu ülkede oturupta hiçbir insanla adam gibi tartışılmaz türkiyedeki tv kanallarında neden insanlar birbirine giriyro şimdi anlıyorum şu ülkedeki herkes anlayışsız kıro faşist ve tahammülsüz beyinlerine bir doğru yüklemişler ve bir asalak gibi o doğruyu ölene dek savunur... doğru konusnu genel anlamda söyledim hemen saldırmayın faşist vatandaşlar
aynen haklısın hatta aynı benim gibi düşünüyorsun ben hep fikirlerimi arkadaşlarla paylaşıyorum söylemedikleri kalmıyor bıktım yani düzgün cevap yerine anca mal mal konuşsunlar siyaset diyorum mal gibi kalıyolar Atatürk deyince maşallahları var motora bağlıyolar vıdı vıdı vıdı bu arada en iyi cevap için teşekkürler ne zaman konuşmak istersen konuşabiliriz bu konuda veya baska sorarsan hadi sağlıcakla ehehe
Bende bi kişiye bukadar önem verilmesini garip tuhaf buluyorum. atatürkün yanında bi sürü insan vardıki. brn hala atatürkün bi türk olduğuna inanmıyorum zaten onun koyduğu bazı kurallar yüzünden ülke ilerlemiyor. ve okullarda işyerlerinde çoğu yerde atatürk atatürk deniliyor. ben hiç bi ülkede eskilere ki yaptigi nekadar dogru nekadar yalnis var onu bile bilmioruz emin degiliz. bukadar hiç bi ülkede bi kişi bukadar abartılmıyor. gerçekden bazı ülkede ki insanlar gözüne perde geçirmiş görmek istemiyor doğruları
iddia asılsızdır , ingiliz olmuş olsaydı eger şu an ıngılız siyasal sistemi ile yönetiliyor olurduk fotograflar ile bu iddiaya ınanmak gülünçtür Mustafa Kemal ölmemiştir ölmeyecektir. her zaman yaşayacak , bir olaya şöyle bakalım
1911 de tranblusgarp savaşında öldürüldüğünün düşünelim 1938 den 1911 e kadar 27 yıl var bu 27 yıl içerisinde Türkiye kadınlara seçme seçilme hakkı vermiştir anayasa yapılmış olup TÜRKLÜK asla inkar edilemez ilkesi benımsenmiştir ingiliz ajan olsa böylemı olurdu? hayır. biraz mantıklı düşünün iddialar önemsiz yaptıgı devrimler yaptıgı işlere bakın bide şimdiki başımızdaki şebeklere bakın sanıyorum şebekleri destekleyenlerdensın bilemem ama böyle iddialara inanmayın..
Olum bu millet ne kadar salak ya ya.. Yossi kohen denilen Adam 1961 yılında doğmuş. Nasıl 1911de yerine geçmiş olsun. Mantığa aykırı zaten ama sizin gibi asalaklar götünüzden şeyler uyduruyorsunuz.. Hiç bir zaman Atatürk'ü zedeleyemeyeceksiniz, kirletemeyeceksiniz. Pis işlernize alet etmeyin ya salAKları
Kardeş sanki o tarihte yaşamış gibi anlatıyon :)) Sorarım sana atatürk trablusgarpta savaşırken (hatta atatürkde demeyeyim mustfa kemal) adını hiç duyan oldumu? Onu gerçekte şehit ettiler ve vahdettinin yanındaki veziride bir numaralı ingiliz ajanıydı. Onu vahdettine öneren o oldu ve ingilizler planlarını sergilemeye başladılar. Mustafa kemal diye birini vahdettine götürdüler. Oda ona görev verdi 19 mayıs samsun çıkışı hatta o bile şaibeli boğazlar ingilizlerin elindeyken o boğazdan gizlice nasıl kaçtında samsuna gittin taka denilecek gemi ile buda ayrı bir tartışma konusu tabi :) Hatta gerçek mustafa kemal iddasını doğrulayan bir konuşma geçiyor ismet paşa ile aralarında. Atatürk ingilizlerden devlet nişanesi aldığında ismet paşa bunun nedenini sorar atatürke. Derki paşam bu ingilizlerle savaştık biz ve bu nişan sadece ingiliz kraliyet ailesine veriliyor veya çok önemli bir olay sonucunda veriliyor. Bunlar size bu nişanı niye verdi diye sorar. Atatürkün cevabı “ üstadım ingilizler beni pek bir severler” gülümseyerek cevap verir.
Tamam hadi ya doğru ya yanlış Allah bilir ama benim elimde bir kanıt var ülke sınırlarını 1.800.000 km² iken nasıl olur da 783.562 km² yapar bana bunu açıklayabilir misiniz ve son 1919-1938 arasında 19 yıl var M. Kemal 21 yaşında şehit edildi 19 yılda adam sanki yaklaşık 60 yaşında ve öyle soldaki doğru çünkü M. Kemal her fotosunda asaletli duruyor ama soldaki yossi kohen dediğimiz çin malı ikide bir gülüyor ve bir videosunda da diyorki o gökten indirildiğini zannettiğiniz yalan kitap ve o yalancı elçi hepsi yalan diyor izleyin isterseniz benim düşüncem bu kadar.
kardeşim canım mısın ülkeyi Atatürk mü küçülttü Allah aşkına ne yaşıyonuz siz
Atatürk 1919 yılında 38 yaşındaydı 21 değil 38 + 19 = 57 yani yaklaşık 60 oluyor yeterli bence
Cevap
49Cevap
doğru değil ve saçma ama varsayalım doğru olsun ne değişecek? 1911 den sonraki Mustafa Kemal bağımsızlık mücadelesi verdi, nutukta her aşamasını yazdı, devrimleri yaptı, ne mutlu türküm diyene, yurtta sulh cihanda sulh dedi mi? ee böyle yahudi iş adamı varsa helal olsun izinden gideriz sorun değil :))
orasıda doğru ama ya gerçek mutafa kemal şuanki halinden daha iyi bir yere getirecekti ülkeyi belki etrafımıza baksana sorunlu ülke dolu hepside elden kaçırılmış ülkede hiçbir işdüzgün değil kabul edelim savaşlardan sonra sadece kötünün iyisi bir ülke olabildik bir almanya olamadık
1938 sonrası için her eleştiri yapılabilir, ama öncesine bakarsak şartlara göre mucize başarılmış adeta. O kadar kısa sürede daha iyisi zaten yapılamazdı bence. Ama o çok hızlı devrimlerin ve resim değişikliğinin yanlış ellerde uzun vadeli emperyalist işgaline pazarlık konusu edilmesi bizi bugünlere getirdi. Masonluk konusunda da Atatürk ün kapatılması talimatı verdiği mason locaları ölümünden sonra tekrar açıldı.
1911 yılında Atatürk henüz önemli bir siyasi figür değildi ki yerine yahudi geçirilsin , entrikalı diziler izler gibi hemen ömer ölsün ezel 'e dönüşsün , ikizi geçmiş olsun, halamın bıyığı olsun babam olsun minvalinde tuhaf olasılıksızlıklar silsilesi
Daha önce böyle bir iddia yoktu, yeni çıktı. Niye acaba? Atatürk'e çamur atmaya çalıştıklarını ve onun kurduğu parti seçilmesin diye yaptıklarını düşünüyorum. Her zaman şüphe kasınızı çalıştırın böyle komplo teorileri karşısında. Teyit. org diye bir sayfa var, Instagram'da. Merak edenler oraya özel mesajla sorabilir. Çok kişi sorarsa gerçek neymiş araştırıp sayfada yayinlayabilirler. O sayfayı da takip etmenizi tavsiye ederim.
blog.radikal.com.tr/.../yuzyilin-aldatmacasi-yossi-kohen-37182 burayı okursan daha bunun gibi birçok mizahi yazılar bulabilirsin nasıl inanıyorsunuz ya böyle şeylere biraz mantık
Yaw hiç mantıklı değil. İngiliz ajanı ile daha kurtuluş savaşı bile başlamadan bir adam niye değiştirilsin? Hadi oldu diyelim şu an İngiliz mangası sömürüsü altında olmaz mıydık? Buna inananlar hiç tarih dersi almamış mı? Yazık ya.
ya orası doğru ama şu an çok çok iyi bir ülkemiyiz sence temelleri sağlammıydı hayır.. ki şu an bu durumdayız tamamen israile bağımlı ve diğer ülkelere bağımlı bir haldeyiz dolar yükselse bitiyoruz yahu şuö ülkeyi büyütmeyin bu kadar bu bir iddia ve sizle paylaşmak istedim bazı trollerde üzeriem atladı sanki ben attım ortaya bu iddiayı a. m. k
Offf ülke ekonomi ve siyaset hakkında neden bilmeden yorum yapalır ki. Ekonomiler globaldir. Amerika bir savaş açar dolar yükselir misal. Sadece Türkiyedemi yükselir sanıyorsunuz? Bir ülkenin ekonomik krizi komşusunu bile batırabilir.
Yalniz su an israile bagimli olmamizin nedeni Ataturk degil ya da onun yerinde kim varsa ki olsa su an bunlari ingilizce olarak falan yazabilirdik herhalde belki de yazamazdik israile bagimli olmamizin nedeni 15 yil!
lan sizin ortaya atcağınız teoriyi.. Neyse anladınızda hadi diyelimki doğru çıktı bu adam bizim ülkemiz ve bağımsızlığımız, demokrasimiz için savaş vermiş ve ülkeyi aydınlatmış mı? Aydınlatmış. Ha kaldı ki bunlar asılsızdır ve Atatürke çamur atmaya çalışıyorlar böyle iddialarla.
Atatürk ajandı ve düşmandı maalesef okulda bize onu öyle öğretmedikleri için bizim gibi nesil ve diğer nesillere farklı iyi biri gibi gösteriliyor. Maalesef yaptiği iyi seyler varken bi çok kotu şeyleri oldu inanmayin. Zaten ingilizler istemiordu trnin gelişmesini. aklini basina alan bilit zaten ataturkun ülkeye yaptigi kotulukleri.
valla ben çok şaibeli bakıyorum zira 1000 yıldır selçukladan beri kullandığımız arabın önüne koysan okuyamayacağı alfabeyi arap aldabesi diye kaldırıp batıdan aldığı latin alfabesini türk alfabesi diye sunmuş millete, yine türk inkilabı ama bir tanesi bile bizim kültürümüze veya dinimize uymaz. hepsi batıdan alınma. insan soruyor ister istemez. sarışın mavi gözlü ve icraatleri ortada olan adam gerçekten türk mü diye.
Ben bu iddiayı 2-3yıldır biliyorum. Doğruluğu aslında en başta "herşey sorgulayanlarca" sorgulanmalı (mesaj yerine gitmiştir). Benim 5-6yıldan beri düşündüğüm tek şey var. Mustafa Kemal in neden bıyıklı, saçlı ve zayıf halinden. Yaşlı , kilolu, kel haline geçişinin resmi yok? Bir gecede olacak hali yok bu işlerin.
Böyle aptalca sorularla toplumun belirli bir kısmı zombileştiriliyor. Burada amaçlanan Atatürk ve Yahudi kelimelerini yan yana kullanmaktır. Bu tip şeyleri ortaya atan kişilerin gizli servis bağlantıları araştırılmalıdır. Vatana ihanetten yargılanmalıdır.
İddia asılsız, ulen İngilizler ajan işinde iyi ama Atatürk'ün annesi sağ onu nasıl kandıracak? Ve yaptıkları tamamen ters. Yoksa İngilizlere ülkeyi verir geçerdi.
KS çok eski soruları hortlatıp duruyorsun. Soruyu soran kaçıncı hesabı açtı acaba? Kapatalı çok olmuştur. Hatta ölmüştür belki.
Beyni olmayan inanır buna yav o zamanlarda radyo tv mi var halk tarafından tanınan biri değil ki devrim gerçekleştirmek için illa ona ihtiyac duyulsun
Doğru olabilir ama 1909 da osmanlı yılkılmıştı nasılmı yönetime yahudiler sokularak sultan reşat yapabilecegi bir sey yokdu yönetimede karışmadı saçlama diyenler olucak yahudilerin 1492 de osmanlıya geldiği tarihi araştırın o zaman anlarsınız söyledimi
bende duymustum. bilmem olabilir mi. keske bu konuda birileri arastırma yapsa kitap yazsa okusak. dogru ise düşünsene bir yalan üzerine yıllarımız gecmiş. rezilik cıkar.
----
Atatürk gibi bir insan milyarlarda bir gelir benzeri diyorsun sadece sima benziyor Atatürk kadar zeki olamazdı zaten o iş adamı veya başka bir kimse
Bnde fazlasıyla konuya hakim bilen insanlarla konuyu konuşmuştum. Atatürk eceliyle ölmedi bunu bilen çok az insan var
Ben chp yi eleştiriyorum Provakatif denilip kaldırılıyor, sırf cinsiyeti kız olduğu için bu konu kaldırılmıyor
Gerçek Atatürk'ü ve düşüncelerini kendi çıkarları doğrultusunda yok edenlerin, İnönü ve devamı olan chp zihniyeti olduğunu düşünüyorum.
Konu hakkında bilgim yok ancak kişisel görüşüm "sanmıyorum" şeklinde olur. Belki İsmet İNÖNÜ deseniz olabilir derdim.
En İyi Cevap