neden inanmıyorsunuz? size mantıklı gelmeyen kısmı ya da diğer inanmama sebebiniz nedir? hangi dine inanıyorsunuz, neden? hiçbir dine inanmıyorsanız bunun sebebi ne? yanlış anlamayın asla yargılamıyorum ve sizin nedenlerinize cevap verebilecek dini bilgim de yok. sadece cevap verirseniz mutlu olurum. GİZLİ KULLANICIYA AÇIK. şimdiden teşekkür ederim cevap verenlere :)
Cevabın nedir?
+1 yılŞöyle ki; eğer İngiltere'de doğsam çok büyük ihtimalle Hristiyan olacaktım. Ya da Hindistan'da doğsam Hindu. Burada hemfikir miyiz? Peki bir Hristiyan ya da Hindu olarak yetişsem ve akıl baliğ yaşa geldim diyelim. Diğer dinlere karşı kendi dinimi savunuyor olacaktım ve mutlak gerçek dinin kendi dinim olduğunu öne sürecektim değil mi? Burada hem fikir miyiz? İslamı bildiğim halde çok büyük ihtimalle (ki diğer dinlerden İslam'a geçenlerin oranı o dinin mensuplarının yanında devede kulan bile değildir) İslam'ı gerek çevremden dolayı, gerek yıllarca beynimin bir şekilde kendi dini öğretilerim ile kalıba sokulmasından dolayı kabul etmeyecektim değil mi? Sanırım burada da hemfikiriz. Peki dinimizi seçemiyorsak (ki dinimizi çevremiz seçer çok büyük bir ihtimalle) nasıl bir adalet söz konusudur?
Diyelim ki bir din var, bu neden İslam olmak zorunda? Neden Hinduizm gerçek din olmasın? Çünkü Kuran'da öyle yazıyor diyecek birileri. Onları bir kenarda uslu uslu oturmaya davet ederek devam ediyorum, İslam için gösterdiğiniz "apaçık delilleri" onlar da gösteriyor. Herkes kendi dinini alabildiğince savunuyor. Varsa bir gerçek din, ben onu arıyorum.
Şimdi bana yorumlarda saldıracak arkadaşlara cevap yazıyorum :) Dininizde şu mealde bir hadis var; "Eğer insanlar size bakıp Müslüman olmaya imrenmiyorsa imanınızı gözden geçirin". Okuduğunu anlayamacak arkadaşlara melen de; dininize hakaret etmedim kardeşim, saldıracaksan gene saldır da, bir müslümana yakışacak şeyler yapmaya özen göster. Ha ben günaha gireceğim diyorsan da, o da Allah ve senin aranda :)629 Yorumla- +1 yıl
Kardesim saldirma olarak. algilama.
Sana islam anlatilmadan tam. olarak sorgulanmazsin
neden mi islam hak din diyoruz. cunku. kuran evrensel boyuttadir. Eslerin iliski anindan lavaboya kadar hersey ince ayeintisina. kadr ogretiyor.
Bide kendinde dedin cok kisi musluman oluyor. sende gurur yapmayarak islami. arastirirsan. bir yerlere varirsin. - +1 yıl
@EliJahh öyle bir derdim yok kardeşim cevabın için teşekkürler :)
@Mijerr Gurur yaptığımdan değil, bana mantıklı gelmediğinden dolayı (sadece İslam değil bütün dinler mantıksız geldiğinden dolayı) inanmıyorum. Yoksa yirmi yaşıma kadar müslümandım ben de (cuma namazlarından sonra elektrikli süpürgeyle camiyi temizleyecek kadar özveriliydim hatta). Saldırı olarak algılamadım, gayet mütevazi bir cevap vermişsiniz, bir müslümana yakışan da budur. Bu cevabın uzunluğu da bu yüzden :)
Son sözüm sana soran kardeş, benim yazdıklarım benim fikirlerimdir, doğru olmak zorunda değildir, daha iyi araştırıp hayatına öyle yön ver :) - +1 yıl
@yakamoz06 İslam harici din araştırmadım (biraz da Hristiyanlık), belli başlı dinleri araştırmak gibi bir merakım var ama objektif kaynak bulmak zor oluyor bazen.
@EliJahh Laf cambazlığı ve boş mesele koşturmak deyimleriyle siz zaten benim fikirlerimi hiçe saydığınızdan dolayı tartışmaya gerek dahi olmadığı kanısına vardım. Yanlış anlamış da olabilirim :) Cevapların arasında beklediğim derecede saldırgan bir cevap yok henüz. :) - +1 yıl
laf camazlıgı derken bı ton laf tuketmıssın lakın gercekten gercek dın ıslam bu kadar cumleyı yazıyosun ama gercekten saglam derecede sorgulayamadıgından emınım.
boş mesele koşturmak derkende Diyelim ki bir din var, bu neden İslam olmak zorunda? Neden Hinduizm gerçek din olmasın? demıssın yanı sana gore dunyada adına dın dedıklerı hersey neden dın olmasın? hındıstanda penise tapıyolar bılader boyle bı kavram ıcınde yol katetmenın ne anlamı var? hangı dın sana gökyüzünden bilimden haber veriyor söylesene? yahudılık mı? hrıstıyanlık mı? ıkısıde bozmus ınsan oldurmek yasaktır ayetını bırı hrıstıyan bırı yahudı yapmış, ama bı dusun bunlar neyı degıstırmıs? aslını demek kı gercekten bı yaratıcı var en azından buna ınan kı dogru yolu daha yakın zamanda bul. - +1 yıl
@EliJahh Baştan yazsana bunları, niye cımbızla laf alıyorum ağzından :P Varsa bir gerçek din, ben onu arıyorum dedim zaten, ama bunun günümüzdeki dinlerle ilişkisi yok diye düşünüyorum, benim düşüncem bu :)
- +1 yıl
@EliJahh Açıkladıktan sonra anladım açıkcası :) deliller kısmına gireceksek burası uzar da uzar, başka bir konuya atlamış oluruz, birebir tartışabiliriz bunu.
- +1 yıl
dediğim ayet ne? İnsan oldurmek gunahtır, aslı ne bu hrıstıyanlıkta , pekı yahudıler ve hrıstıyanlar bunu ne yapmıs? Hrıstıyan oldurmek gunahtır yasaktır ya da yahudı oldurmek gunahtır yasaktır, esıtlık getıren hesapta demokrası mucıdı batı esıtlıkten bı haber bı kere bence onlardakı degıstırılenlerı arastırarak kendıne dogruya daha yakın bı konuma atabılırsın dıye dusunuyorum, tıpkı bugun fılıstınlılerın olduruldugu gıbı, cok ınsancıl yahudıler hep ınsanlık ıyılık pesınde kosan yahudıler hesapta buna karşılar genel anlamda ama gerçekçı baktıgın zaman bı kere o kadar saglam bı olusum kuran yahudılerın bu kadar degıstırdıklerı kaıdelerı sımsıkı sarılmaları vs varken gercekten bır yahudı ne kadar esıtlıkcı olabılır kı?
- +1 yıl
soruma soruyla cevap vermemenı ıstıyorum kardesım hep sızmı sorucaksınız , detay olsun derın olsun fark etmez, gozlerımızle cevrede goremedıgımız canlılar yasayanlar dalgalar ışınlar vs varmış demek kı dımı? o zaman demek kı neymıs ınsan her şeye yetmezmıs ne lazım ılım lazım bılgı lazım. yanlısmıyım?
- +1 yıl
Kardeşler bu kadar cevap beklemiyordum aslında. Benim dinlere inanmayış sebebim içerikle alakasız, sizin göstereceğiniz "deliller" kadar inanın öteki dinlerde gösterebiliyor. Aksine görüş savunanlar da mantığa aykırı yerler bulduklarını öne sürüyorlar. Benim inanmama sebebim yukarıda anlattığım, bu yüzden kitaptan delil göstermektense objektif olarak yukarıdaki fikirlerimi değerlendirin. Dinin çevre tarafından şekillendirildiğini ve adalet denilen kavramın bu konuda olmadığını. Yoksa kitaptan deliller göstererek savunmayı ben de çok yaptım.
- +1 yıl
De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir hangı kıtapta var bu soyler mısın hangı dınde? bırde şunu hıc unutmam ”Onlar kendilerine bir delil gelirse inanacaklarına dair çok sıkı yemin ettiler. De ki; deliller Allah katındandır. Fakat delil gelse de inanmayacaklarını anlamaz mısın?” yani bilmem zaman öncesınden böyle bı ıfadeyı bı kıtap nasıl taşır hangı kıtapta var bu kadar ıddaalı olabılmek bı nevı?
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz. Biz, (onu) genişleticiyiz. hangi din sana bunu soyleyebılıyor kı?
hinduızm vs sana bunu soyluyor mu? "O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiç bir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü (nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." - +1 yıl
Aynı döngüye giriyoruz gene. Temsil misal bir örnek, Hristiyanlar bilimin hristiyanlıkla nasıl örtüşdüğünü yazmışlar
answersingenesis.org/.../
Ben içerikle ilgilenmiyorum diyorum. Sen şu ayette bunu söylüyor diyorsun öteki şu ayette böyle bir hata var diyor.
Trolleri hesaba katmadan okumanı tavsiye ederim;
eksisozluk.com/islam-dinindeki-buglar--863178
Ben bunlar doğrudur veya yanlıştır tartışması yapmaya dahi girmiyorum. Benim inanmama sebebim yukarıda anlattığım diyorum, hala bana ayet göstermekte ısrar ediyorsun :)
tr.wikipedia.org/wiki/Atmosferin_katmanlar%C4%B1 bu da katmanlar konusu.
Bu içerikten delil gösterme olaylarına daha fazla cevap veremeyeceğim. Cevap veremedi ehe mehe diyecekler için asıl cevabımın ana fikrine odaklanmalarını öneriyorum :) - +1 yıl
bı kere felsefık cumleler benım dınıme soru ısaretı bıle olamaz bunların yazdıkları, gozunle gordugun sandalyenın bıle orda olmamasıyla ılgılı felsefı dusuncelere gırdıgın zaman yanılsamalar yaşıyosun kendı kendını koretlmek gıbı.
savaşlarla müslümanlığı yayamamış olma yüzünden orta asyanın ortasında hiç bir tek tanrılı dine inanmayan ota böceğe tapanları direkt olarak cehenneme göndermek*
yazmış adam bir kere ıslamda kı ılahı adalet kavramından bı haber bu adam acaba ne okumusta bunu tyazmıs? bı makale mı bı yazı mı yorum mu? kım kı bu - +1 yıl
pekala ıcerıgı bırakıyoruz bı kenara ama son defa sunu soyleyeyım sana ılk emrı oku olan bı dın var kuran tamamen her sayfası cumlesı anahtarı kayıp bı kapı, ve Allah ılım ısteyene ılım verırım zengınlıgı ıstedıgıme verırım dıyor, ılım ıstersen calısırsan kesınlıkle alırsın rızkını yanı, ogrenıceksın ıste sıfrelerı çöze çöze hepımız ıcın gecerlı bunlar ınsanlık ıcın, neyse.
- +1 yıl
İstersen sorularını cevaplarım hala aktifsen
En İyi Cevaplar
+1 yılşu an sadece muallaktayım ve buna göre yorum yapıcam. İşine gelmeyende yorum yapmasın arkadaşım. Din konusu bende gerçekten çalkantılı bir konu. Neden muallaktayım. Kurana baktım gerçekten şu konu var ''koşulsuz inan bunu kabullen'' kabullenmezsen yanacaksın hata yaparsan yanacaksın böyle bir şey olabilir mi? Ben görmediğim bir yaratıcıya nasıl inanabilirim? veyahut ateşten yarattığın bir mahluk topraktan yarattığın mahluku çekemiyor itaat etmiyorsa tüm dünyayı yaratıp ateşten yarattığına kafa tutuyorsan adama gülerler. Madem sonunda şeytan cehennemi boylayacaksa bunca insan ne diye yaratıldı ki? İşte kafama takılan bunlar. Birde soyutların dışında somut olan iğrençlikler var. Sırf dini kullanarak bundan prim yapan o cübbeli tipleri gördükçe müslümanlık buysa ben müslüman olmak istemiyorum diyorum. Fatihe gelip şu cübbelilerin altındaki bmwleri içtikleri malboroyu kullandıkları tüm o eşyaların yabancı ürünler olduğunu görünce evet daha bir nefret ediyorum. Çok hoşgörülü din aslında islam inanmazsan ya kafa keserler ya da derini yüzerler düşüncelerini söyledin mi de seni şerefsiz görürler. Gelde bile bile kabullen şimdi.
42 Yorumla- +1 yıl
İslam’da Din dogmatik değildir. Sadece sorgulamadan inanmayı istemez. Aksine bunu reddeder, çünkü bu ZAN’dır. Kuran’da “zan” kelimesi defalarca geçer ve “zan gerçek değildir” der (10:36). Aksine delil aramaya sevk eder ve İslam’ı bir iddia olarak kabul etmelerini, bu iddianın doğruluğunu görmelerini bekler. İman etmek de aynı şekilde “emin olmak” kelimesi ile aynı kökten gelir, “inanmak” değildir.
- +1 yıl
Fikirleriniz gerçekten benim fikirlerimi asla sarsacak durumda değil. Sabit fikirli değilim ama düşündüklerim ve yaşadıklarım bunun değişmeyeceğini bana gösterip duruyor.
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılaslında bu konu hakkında konusmaya üşenıyorum
buraya yazılıp anlatılacak bısı degıl
deyatlı bı konusma gerekır yuzyuze
kısaca özet geceyım
oncelıkle apateıstım : tanır ve dınlerı umursamaz tanrı yoktur varsa da umrumda degıl gıbı bısı bu
Tanri’nin varliginin kanitlanabilecegini zannetmek
Her insanin içinde az ya da çok bilimsel kaygilar vardir, ve bu yüzden inançlilar Tanri’nin varliginin kanitlanabilecegini düsünmek isterler. Daha dogrusu, varligini kanitlayarak inandiklarini düsünmek isterler. Halbuki, konuyla biraz yakindan ilgilenen herkes, ki buna teologlar da (hatta özellikle onlar) dahil, dogaüstü oldugu, tam anlasilmaz oldugu ve algi alanimizin disinda oldugu söylenen metafizik bir kavramin varliginin kanitlanamayacagini görür.00 Yorumla
eşitsizliklere dolu olduğu için. mesela şahitlikte bir erkek 2 kadın yeri tutuyor, bu erkeklerin kadınlardan üstün olduğu düşünüldüğü içindir. ayrıca ne güç bakımından ne de vücut bakımından. bu direkt kadınlara yarım akıllı ve karaktersiz deme yoludur. ayrıca erkeklerin sadece cinsel yeri haram olurken kadınların saçı bile haram sayılıyor. bu bir kere kadınların inanmasını daha zorlaştırır + insanın bir kere şüpheye düşeniyle düşmeyeni de bir olmaz o saatten sonra. bunun üzerine bir de çocukların günahını annenin üstlenmesi var. 16 yaşındaki kız dinden sorumlu ama annesi günahlarını üstleniyor, e çeyrek akıllı mı o zaman. daha bir sürü şey var böyle
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
38Cevap
+1 yılinanıyorum fakat madem evrim yok o zaman mağara resimleri neden var? bu 1. sorum.
2. sorum müslümanlık ilk olarak arap yarım adasın da çıktı değil mi? müslümanlık ilk çıktığı andan itibaren atıyorum o zaman da yaşayan dünyanın başka bir yerin de ki insanlar dinden haberdar değildi bu insanlar haberleri olmadan ölse bile allah onları sorumlu tutmayacakmış dinden. madem sorumlu tutmuyor o zaman niye dini yayma çabasındalar bizden olmazsan cehenneme girersin ne demek? eğer tanrı deseydi ki inanmayana hiç bir şey yok ama inananlar cennete girecek dese o zaman daha çok kişi inanırdı.. şöyle bir şey de var. bir din çıkmadan önce hangi din varsa o din geçerli madem muhammed niye ibrahimin dinine inanıyordu. hristiyan olması gerekirdi doğal olarak. ve de peygamberin anne babası direk cennetlikmiş ama kendi başka yakınlarına gelince bana bile güvenme demiş burada bile bir çelişki var.. dinler bana göre bir felsefi akım siyasi düşünce gibidir.. insanları nasıl daha çok kandırırsan o kadar çok taraftar toplarsın.. biraz karışık yazdım ama şimdilik kafama takılanlar bunlar.29 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim cevabın için :) karışık falan değil bana göre. ben de bazen düşünüyorum acaba çok zeki ve dünyaya barış getirip düzeni sağlamak isteyen adamlar mı bir çözüm olarak getirdi dini diye. kötülük yapanları uzaklaştırmak için cehennem, iyilik yapanı arttırmak için cennet gibi...
- +1 yıl
uzun uzun yazmak ısterdım lakin dunya hayatında bıle eden genelde buluyor layıgını dıger taraftada hesap öyle ınce olacak kı suphen olmasan hersey esıt karar verılecek hukum verılecek kımsenın 1 gram hakkı havada kalmayacak.. günah ordan oraya sevap ordan oraya dolasacak bı sekıl hak yerını bulacak, oyle sorular benımde kafama takılıyor ama mutlak adaletıne ınanıyorum rabbe ınandıgım gıbı.
- +1 yıl
bilmiyorum ben hala kararsızım.. hiç bir şey bilmeyenler sorumlu değilse ben niye öğrendim o zaman.. niye müslüman doğduğum için müslüman olmak zorundayım.. bir taraftar kapma yarışı var..
- +1 yıl
sen sadece kulaktan dolma eleştirleri okumuşsun hepsinin cevapları var.
1-hz isa'nın dini kendisi öldükten sonra bozulmuştur tahrip eilmiştir içine uydurma şeyler katılmıştır. peygamber efendimiz büyük dedelerinden olan hz ibrahimden öğrene geldiği şekilde ibadet etmeye devam etmiştir aynı ibadetler hristiyanlıktada vardır fakat aktarılmamaıştır.
2-anne babası müslümanlıktan çnce sadece allaha iman ederek öldükleri için cennetliktir. o bana güvenmeyin sözünü kızına söylemiştir çünkü o müslümanlıktan sonra gelmiş ve ibadet için söylemiştir ibadet yapmadan cennete giremezsin diye
3-dini yaymak müslümanın görevi. allahın emri allah benim dinimi yayın buyuyor - +1 yıl
hala yanıtını tam veremedin hz ibrahimin dini daha önce çıktı bozulmadı ama hz isanın dini en son çıktı ve bozuldu? hz isanın dini niye çıktı o zaman madem ibrahiminki bozulmadı? herkes kafasına göre din uyduruyor. ayrıca müslümanlık bir çok yönden putperestliğe benzer. Allah kelimesi ellah adında bir putta gelmedir. kabe yine taştandır. ben japonyaya gitmiştim bundan yıllar önce orada da budistler tapınağa girmeden önce abdest benzeri bir ritüel yapıyorlar ayinden önce. bir kaç kere su falan döküyorlar ellerine yüzlerine kutsal suyla. diyorum ya herkes kendi kafasına göre din uydurmaya çalışıyor..
- +1 yıl
bak kardeşim sadece 4 peygamber yok hz. isa'dan sonrada peygamberler geldialemlerin sahibi Allah, insanlığın tek bir peygambere ümmet olmalarını istiyor. O halde insanlık tek bir peygambere uymakla görevlidir. Önceki peygamberlere sadece iman etmek, muhabbet beslemek ve hürmet göstermekle yükümlüyüz. Son peygamber Hz. Muhammed A. S’a ise hem iman, hem de muhabbetle itaat etmekle sorumluyuz.
- +1 yıl
İslam son dindir.. çanakkale nasıl kazanıldi saniyosun..1916 dan beri siyonistlerin tek amacı türkiyedeki islamiyeti zayıflatmak vede gördüğüm kadar başarılılar.. esrar soktular alkol geldi şimdi bonzai bunlar birileri para kazansın diye üretilmiyor bence türk gençlerinin dinini zayıflatmak için..
- +1 yıl
hz ibrahimin dini mantık diniydi o dünyanın bir yaratıcısı olduğuna inanıyordu ama bunun kendi yaptığı putlar olmayacağını düşünüyordu kendini yaratanı bulmaya çalıştı güneşe aya baktı onları ilah olarak düşündü ama sonra benim rabbim batmaz veya kaybolmaz hep vardır dedi göremediği ama var olan yüce bir varlığın bu evreni yarattığını düşündü ibrahim dini bu işte sonra hz muhammed'e de kitapta namaz buyruldu
dinlere inanmamak ve ateistlik farklı şeyler. sorun varlığına inanılan bir gücün (ismi farketmez allah, tanrı, güç, buddha, enerji vs.) kişiselleştirilmesidir. böyle bir gücün varlığına inanıp senin benim gibi bir insan gibi düşündüğü düşüncesi yeteri kadar saçma geliyor. burada ahkam kesen sözde müslümanların kaçı kitabı okudu? sırf kendi kitabınızı okumanızda yetmez diğer kitaplarıda okumanız gerek. temelde hepsi aynı şeyi anlatır aslında, sevgi. ama günümüzde bütün savaşların sebebi dindir. din=siyaset=güç=para, başka bir nedeni yok sizi korkutup kontrol altına alıp beyninize duvar örmekten başka.
10 Yorumla
+1 yılBen dinlere inanmıyorum saçmalıklar ve eşitsizliklerle dolu bir tanrı sırf son gönderdiği dine inanmadığı için nasıl cehenneme atar sorgulama sebebim buydu düşün bir hristiyan kazandığı paranın yarısını bağışlıyor okula yapıyor hastane yapıyor ama cehenneme gidiyor mantık bunun neresinde ayrıca mucizelere falanda inanmıyorum
214 Yorumla- +1 yıl
araştırma özürlüsün dediğine göre bana bu dini savunman gerekli bana eşitsizliklerle dolu bir din saçma geliyor önceden agnostiktim şimdi deist olmaya daha yakınım
- +1 yıl
kardeşım bu dın gercekten gercek ınan bana , islamda eşıtsızlık olmayacak bundan emın olabılırsın ılahı adalet hak yerını bulacak.. şunuda yanlıs bılıyorsan bak fetva veremem ben sadece bılgım dogrultusunda konusurusm 10 dınlerım ama 1 tanesını eksık soylesem yanlısa yol acabılırım o yuzden soyle soyleyım, hrıstıyansan ve gercek dını hrıstıyanlk goruyosan guzel ıs amel ıslıyosun er ya da geç ıslama dönersın rahat ol , mutlak adalet var dıyorum kardeş adaletsızlık yok.
- +1 yıl
ben hristiyanım demedim ayrıca sana inanmamın ne önemi var tanrıya inanmadıktan sonra islamda eşitsizlik olmayacak diyorsunda 2 kadının şahitliği 1 erkeğinkine eşit olması eşitsizlik değil mi?
- +1 yıl
arkadaşım ıste boyle cumlelerle kafalar karışıyo ya bak vallahı yardımcı olmaya çalısıyorum eger ıstanbuldaysan gel hocalarımızla sohbet et sabahtan akşama kadar kafana takılan herşeyı sor bızde sızler gıbıydık çok sorduk ettık dınledık dınlendık bak burdayım sımdı savunuyorum bende
- +1 yıl
san bir soru soruyorum sen diyorsunki islam hak dini bu senin görüşün inanmayanda cehenneme gidiyor afrikanın yerel bir kabileside kendi dinleri için bizim dinimiz hak din inanmayan vehenneme gider diyor böyle böyle yüzlerce binlerce inanış var seninkinin doğru olduğunu nerden biliyorsun
- +1 yıl
bak kadınların diri diri gömüldüğü, baskı altında kaldığı, kocasının eşinin dostunun baskısı ile yalancı şahitliğin istemese bile zorla yaptırılabileceği bir tarihden bahsediyoruz.
islam dini eşitlik dinidir. çobanın oğlu ülkenin başkanı olabilmekte idi. o güne kadar böyle bir sistem hangi ülkede uygulanmış. ülke başkanını seçimle göreve getiren demokrasinin temellerini gerçek manası ila başlatan islamdır - +1 yıl
Ben o zaman için islamın ortamı düzelttiğini düşünüyorum zaten ama o zaman için 2014 e göre bence eksik bir din
- +1 yıl
hayır islam her zaman mükenmeldir. şu an sadece islam uygulanamıyor tüm sorunlarda bundan kaynaklanıyor zaten. bak osmanlıda 600 sene için sadece hızsızlık cezası olarak 15 el kesilmiştir. yani 15 hırsızlık olmuş. kadı yeri geldiğinde koca osmanlı padişahı fatihe kafa tutmuş. şimdi soruyorum unları yapmak münkünmü hırsızlık almış başını gitmiş ceza yok denecek kadar az. tecavüz öyle. rüşvet iltimas saymıyorum bile ama gerçek manası ile islam dini yaşansa bunların hiçbiri olmaz olamaz
- +1 yıl
Hoşgörü dini diyorsunda şeriatta dinden çıkmanın cezası idam
- +1 yıl
senin medeni olarak gördüklerin dünya yuvarlak dediği için adamı idam ettiler. dinden çıkmanın cezasını görüyorsun ve bunun hikmetleri var. geriye kalanları neden görmüyorsun.
medeni dediklerinin kadınları köle gibi gördüğü dönemlerde o zmana kadar görülmemeiş hakkları kadınlara islam verdi - +1 yıl
ben hristiyanlığı falan savunmuyorum ben hiçbir dini savunmuyorum bir ateist düşün yüzlerce derneğe bağış yapmış gençleri okutmuş okul yapmış hastane yapmış ama cehenneme gidiyor
+1 yılKardeşim aslında islam dini Bütün peygamberlerin getirdiği din ve bütü kitapların anlattığı din. İsmi değişmiş dinler Peygamber öldükten sonra Dinin Ana kaynağı tahrip edilmiş ve yerine beşer kitapları almasından sonra verilen isim. ASlında Tevrat , ZEbur , İncil ve kur-an islamın kitabı ama diğerleri tahrip edilmiş ve kitabın aslı gizlenmiş bu şekildede doğru yol bulunamamış fakat Kur-an ehli de kitabı okumuyor şaka gibi :D Kitap ortada sapa sağlam okuyan yok beşer kitapları din kitabı kabul edip onları Kur-ana denk tutup Kur-anı bir kenara itip yeni bir din inancı oluşturmuşlar.
00 YorumlaKurandaki Bilimsel celiskileri gecelim, Tarihsel celiskileri gecelim, genel celiskileri gecelim.
Bir insan Kurani okudugundan bu Kitapta Islamin 1. Sarti sehadet getirmek ya da Namaz bilem nasil kilinir yazmazken, Muhammede hangi karilarin helal kilindigi ve Ganimetlerin kaci ona ait oldugu neden yazar?
Evrensel ve insanlik icin inmis olan Kuranda, Muhammede ve Karilarina özel olan ve diger insanlara hicbir faydasi olmaya ayetler neden yazar.
Islam yanlis, cünkü neden idigini , Ayetlerin nezaman ne icin uyduruldugunun farkindayim.
Islam Muhammedin Siyasi, Maddi ve Cinsell cikarlari icin kendisi tarafindan uydurulmustur.16 Yorumla- +1 yıl
sorun olmazsa bişey sormak istiyorum sana ben ama bunu kesinlikle tartışma şeklinde anlama. eğer ateistsen insan ölünce nereye gidecek ben bunu çok merak ediyorum sizin görüşünüzden :)) bide ben sana bişey söylemek istiyorum Hz muhammed o kadar evliliği o kadınlara sahip çıkmak için yapmıştır. namaz konusuna gelelim nasıl kılındığı yazmıyor çünkü Allah kulunun isteğiyle ve çalışmasıyla öğrenmesini istemiştir.
- +1 yıl
Bir şeye karşı olabilirsin. Ama hakaret etme hakkın yok. Kuran ı okumadan karşı geldiğin ve ezbere yazdığın çok belli. Kuran sayısız bilimsel veri ile donatılmıştır. Ay ın ışığının kaynağı, güneşin kendi etrafında döndüğü, dünya nın yuvarlak olduğu vs insanlık daha 2-3 yy dır biliyor. Ama Kuran bize bunun 14yy önce söyledi. Daha sayısız bilgi var. Ama ateist sitelerde okursan Kuran ı paragraf içerisinde gerçek anlamı dışında mana çıkararak öğrenmiş olursun bu da yanlış olur. Bir de Kuran cin ali serisinden sonra okunacak bir kitap değil. Onu anlamak için belli bir birikime sahip olmak gerekir.
- +1 yıl
@volimtera
Muhammed, o kadinlar ile Cinsellik iin Evlendi, sahip cikmak ya da korumak icin degil. Bunu söyleyerek ancak kendinizi kandirirsiniz ama beni degil. Namaz konusunada kendiniz bilem inanmiyorsunuz...
@romantix Emin olun ben Kurani okumak yaninda sizin o Kuranin sözde bilimsel mucizelerinide okudum. Hepsi Ayetlerin anlamini carptirmaya ve Kurana olmayan Bilimsel mucizeleri uydurmaktan öte degildir. - +1 yıl
@Kaplan24 dostum bu hitap tarzın ve üslubnu sana hangi inanç öğretiyor?
sen her ne ideoloji ve inanç sistemiyle yaşıyorsan ve bu davranışları sana benimseten değerler ne ise onu reddediyorum. ve senin fikirsel olarka bizlere bir şey katamayacağını da üzülerek söylüyorum.
beslendiğin her ne ise; işe yaramayan öfke ve nefret ile davranmayı iyi görenve bu benzeri duygularla beslenen bir düşünce olduğunu anlamak zor değil.
durumun bizden kötü.
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden Müslümandım şimdi deizmi benimsedim. Müslümanlıktan uzaklaşma sebebim, mantığıma uymayan noktalar var. mesela kelimei şehadet, biz ne Allahı ne Hz. Muhammedi görmediğimiz halde şahitlik yapmamız isteniyor, aynı din yalancı şahitliği de günah sayıyor, 1400 sene öncesinde yazılmış kutsal bir kitapta yazana dayanarak şahitlik yapmak biraz tuhaf ve bunu yapmadığımız zaman Allahın rızasını kazanamayacağımızı ve cennete giremeyeceğimiz bildirilmiş. Aynı din yaşadığı şehirde ülkede İslamiyet hakkında bir şey yoksa mesela afrikadaki kabileler onların sorgusuz sualsiz cennete gireceğini bildiriyor, bu durumda adalet nasıl sağlanacak? Ayrıca anne baba rızası kazanamayan insan için de cennete giremez deniyor, insanın anne babası çok kötü huylu olup çocuk ömrünü sevmek için harcayıp da sevemediyse uzaklaştıysa ne günahı var? Diğer dinlere neden tabi olmadığıma gelince, Hristiyanlıkta papa francish ateist insanların bile cennete gireceğini söyledi, Yahudilik hakkında da fazla bilgim yok
019 Yorumla- +1 yıl
hz kısmında haklısın
kuranda da geçmez uydurulma hadislerle gündeme gelmiş söz
zamanlı anlamına önemli kişilere verilen ön ad eklenmiştir huzurunda manasına gelir sadece Allah için kullanılabilir - +1 yıl
öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim emek harcayıp düşüncelerini anlattığın için de :) ben müslümanım ama benim de senin gibi aklıma takılan kafamı karıştıran şeyler var. ve bazı noktalarda haklı olduğunu düşünüyorum senin de, yani kafamızın karıştığı bazı noktalar aynı :) bana da bazen adaletsizlikmiş gibi geliyor, ben de düşünmüştüm o 'kötü anne-baba'nın evladı rızasını alamayınca ne olacak diye. ya da kul hakkı için kesinlikle helallik almak gerekiyor mesela. hakkını yediğimiz kişi çok kötü kalpliyse ve bize hakkını helal etmezse ne olacak? diğer tarafta çok hakkı yenen iyi bir insan o kötü insana hakkını helal ediyorken mesela... karışık işler.
Cevap sahibi+1 yılayrıca İslamiyeti ve diğer dinleri de tamamen reddetmem, akla mantığa uygun kısımlarını yaşantıma katarım. Mesela Ahiret gününe, kıyamete inanıyorum, herkesin hakkının zerre ölçüsünde verileceğine de, Hazreti İsanın bildiğim kadarıyla hadisi şerifi "biri sana tokat atarsa öteki yanağını uzat" bana kötülük etmek isteyene daha da iyilik yaparak utandırmaya çalışırım, devam ederse manası yok derim. Hazreti Yusuf'un nefis konusundaki ahlakını elimden geldiğince yapmaya çaılıştım bir kere hataya düştüm, bundan sonra da elimden geldiğince yaşamaya çalışacağım
- +1 yıl
bak kardeşim allah kitabında peygamer göndermediğim millet yoktur buyuyor. kaldıki onlar zaten şuanda tam bir insan olarakta yaşayamıyor. konuşamayı bile bilmeyen kabilelerden bahsediyoruz.
2-sen görmek istemediğin için görmüyorsun görmek isteyen göz, her türlü mahlukta bitkide ayda yıldızda yaratılan herşeyde allahın birliğini görebilir. peygamber efendimin yaşadıklarını okuyarak ögrenebilir. o tarihten buyana en sağlıklı tarih bilgileri peygember efendimin hayatıdır 1300 sene önce yazılan hadis ve siyer kitapları ile günümüzdekiler birebir aynıdır
Cevap sahibi+1 yılyakamoz06 2-3 sene 5 vakti namaz kılmış birisiyim, belki de senden daha fazla gözüm kapalı dindardım. İslamiyet dininde "Kedi öldürdüğün zaman 7 cami yaptırsan günahını karşılayamazsın, kertenkele öldürdüğün zaman öldürene her hangi bir günah yoktur" hadislerinin olduğunu biliyor musun? Sebebi nedir diye araştırdım, kedi Hz. Muhammedi öldürmeye gelen yılanı öldürdüğü için mübarek bir hayvan, kertenkele de emin değilim ama Hz. İbrahim peygamberin tiksindiği bir hayvan olduğu için durum böyle imiş. İkisini de Allah yaratmış, bizim ikisini de öldürmeye hakkımız yok, bana verdiğin cevaplara gelince afrikada yaşayanı da Allah yarattı beni de yarattı, onlar sorgusuz sualsiz cennete gidecekken benim cehenneme gitmem için tek kusurum İslam ortamında dünyaya gelmek mi olacak ve bana bağlı olmadığı halde. Allahın bir olmadığını veya hiç olmadığına inandığımı söylemedim, eğer ben cenneti hak etmişsem ahlakımla giderim, illaki bana İslamiyeti sevdirmek istiyorsan akla mantığa uygun cümleler yaz
- +1 yıl
Bak kardeşim peygamber efensimiz sahabelerinden birine ben sizden sonraki ümmetimi sizden daha çok seveceğim diyor sahabe neden diyor peygamber efendimizde onlar beni görmeden sevecekler diyor.. başka bir konu ise peygamber efendimiz tüm ümmetim cennete girmeden ben cennete girmeyecem diyor..
Cevap sahibi+1 yılbfr55 benim cevaplarımın komplesini okudun mu, anladığım kadarıyla okumamışsın, ben her hangi bir dini ya da peygamberi inkar ettiğimi söylemiyorum, akla mantığa uygun yönlerini gösterin. Ben dünyaya gelmeden 1300-1400 sene evvel yaşamış Hazreti Muhammede şahitlik etme sorumluluğum neden ortaya çıkıyor
Cevap sahibi+1 yılzarar vermeyecek bir canlı gösteremezsin yakamoz06,
- +1 yıl
Kim demiş sırf Müslüman bir anne babadan doğdun diye adına “müslüman” denilmesi seni kurtaracak? Kim demiş şartlar eşit değil? Bir düşün bakalım; şu sorulara cevap ver:
Müslümanım diyorsun, neden Müslümanlığı seçtin, ne zaman?
Kitabım Kur’an diyorsun.. Kuran’ın Allah kelamı olduğuna delilin ne?
Seçtiğim yol en doğru yol diyorsun, delilin ne?
Bütün bunlara vereceğin cevapların başlangıç noktası “Müslüman bir ülkede doğmuş olmak ya da Kuranî bir ifade ile atalarının dini üzerine olmak ” ise, bende o Hristiyanı düşüneceğine otur önce kendini düşün derim.
İstersen düşünmeye Araf 172-173. ayetlerden başlayabilirsin:
Ve-iż eḣaże rabbuke min benî âdeme min zuhûrihim żurriyyetehum veeşhedehum ‘alâ enfusihim elestu birabbikum kâlû belâ şehidnâen tekûlû yevme-lkiyâmeti innâ kunnâ ‘an hâżâ ġâfilîn (e) - +1 yıl
Araf 172-173 : Rabbin, insanoğlunun sulbünden soyunu alıp devam ettirmiş, onlara: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim” demiş ve buna kendilerini şahit tutmuştu. Onlar da: “Evet şahidiz” demişlerdi. Bu, kıyamet günü, “Bizim bundan haberimiz yoktu” dersiniz veya “Daha önce babalarımız Allah’a ortak koşmuşlardı, biz de onlardan sonra gelen bir soyuz, bizi, boşa çalışanların yaptıklarından ötürü yok eder misin?” dersiniz diyedir.
1-) Herkes bir yaratıcı’nın varlığını aklederek bulmak ile mükelleftir.
2-) Herkes bir yaratıcının varlığını ( ve devamında onun bizden ne istediğini ) sorgularken içinde bulunduğu ortamın ve/veya kendisinden önce gelenlerin inanışlarını baz almamalıdır.
Bu sorgulamayı yapmak mükellefiyeti tüm ademoğlu için geçerlidir.
Cevap sahibi+1 yılyakamoz06 ben Allahı inkar etmiyorumki, din konusunda kafamı karıştıran yerler var diyorum, İslamiyette şu hadisi hiç duymadın mı? kim zerre kadar kötülük yaparsa onun cezasını, kim zerre kadar iyilik yaparsa onun mükafaatını bulur. Benim kimseye zararım olmayacak, herkes bana yaptığım amel için teşekkür edecek, benim cehenneme gitmek için ne sebebim olabilir?
- +1 yıl
bak kardeşim iş sadece iyilik kötülük meselesi değil ki seni yaratan rabbin ona ibadet etmeni istiyor. sana verdiği 24 saatten 30dk gibi kısa bir zamanı ona harcamanı istiyor. islam bir bütündür ama hadiste geçtiği gibi NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR. kaldıki namaz kılmak insanın iç huzurunu sağlar bak 1 hafta namaz kıl allaha yönel daha mutlu olduğunu hisedeceksin. kuranda buyrulduğu üzere ''gerçek mutluluk ancak allaha ibadettedir''
Cevap sahibi+1 yıl3 sene kıldım diyorum yakamoz06, ve neden bıraktığımı da söyleyeyim, hacet namazı kılmıştım baya bir süre ne kadar olduğunu hatırlamıyorum, hacetim gerçekleşmediği için bıraktım
Cevap sahibi+1 yılrealite var, o günden sonra nerdeyse hiç mutlu olamadım
Cevap sahibi+1 yılyakamoz06 tavsiyelerin için sağol ama ben namaz kılarken de deist olurken de kimseyi beklemedim kendi irademle karar verdim iyi geceler
aslında sıkıntının temeli belli. Okumamamak. Halbuki Kuran ın ilk emirlerindendir "ikra (oku)". Ama bizde okunmuyor. Okudum mantıksız geldi diyenlerin %95 i aslında okuduğundan değil. Ateist/deist/evrimci ve islam karşıtı internet sitelerine bakıp "haa gerçekten mantıksız" diyenlrle dolu. Bu sitelerde yeralan Kuran hakkındaki bilgiler ise. Paragraf içinden alınıp, asıl anlamından koparılarak, genel anlatımının dışına çekilip insanlar yönlendiriliyor. O bunu dedi bu bunu dedi diye değil karşı gelenlerde, savunanlar da açıp asıl kitabı okumalı. Ve Kuran cin ali serisinden sonra okunacak bir kitap değil. En az 40-50 kitabı okumadan Kuran okumak verdiği bilgilerin manasını anlamlandırmakta zorluk yaratır. Sorunuza cevap veremem demişsin. Cevap veremediğin soru varsa ya da senin aklına takılan bir şey cevaplayabilirim.
00 Yorumlaİnanmamamın nedeni kutsal bir kitabın insanlara gönderilip de yüzyıllar boyu hiç değişmeden kalması, kendi menfaati uğruna hiç bir şekilde güç sahibi kişiler tarafından bile değiştirilmiş olmaması imkansız. Ayrıca pek çok soru işareti var, mesela neden şimdi yeni bir din gönderilmiyor insanlara? Neden İslam Dini zamanında Arap'lara gönderilmiş? Ayrıca bir Batı'ya bakıyorum, bir de Doğu'ya. Doğu'da pek çok mezhepler yüzünden savaşlar var, Batı bunları yüzyıllar önce aşmış. Mesela bazı Arap Ülkeleri'nde petrol olmasa gerçekten dünyada dinden başka hiç bir şeyleri yok. En ufak bir insanlığa katkı çabaları yok. Son olarak da günümüzde bile hala din, özellikle İslam Dini savaş çıkarmak için kullanılıyor, masum insanlar katlediliyor. Bakınız İŞİD örneği.
12 Yorumla- +1 yıl
Batıdaki meshep savaşlarının gerçekten meshep savaşı olduğuna inanıyomusun. ya da batıdaki sıkıntıdının petrol ve su olduğuna mı inanıyosun.. dediğimi yanlış anlama sakın at gözlüğüyle bakıyosun sana cahilbfalan demek istemiyorum ama kafandaki sorular yüzünden inanmamazlık yapma. araştır git bir hocayla konuş cami imamı değil bu hoca tarikat hocalarıyla.. İnşallah Allah sanada doğru yolu gösterir. Eğer seni kıracak bir cümle kurduysam şimdiden özür dilerim.
+1 yılDinime inanıyorum fakat bazı şeyler varki eşcinsellik kadınların evlenmeden önce el ele bile tutuşması gibi. İşte bunlar yüzünden bana mantıklı gelmiyor maalesef bazı şeyler.
15 Yorumla- +1 yıl
Evet benimde karıştırıyor, bende okumadım ama yazdığını biliyorum. Eğer eşcinsellik günahsa ben bu dine inanmak istemiyorum. Eşcinsel değilim fakat tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum bu düşüncenin
- +1 yıl
Okumadim diyorsunuz okuyun, en iyisi okumak sagda solda duyduklariniza inanmayin
+1 yıl1. Allah tektir [ Diğer dinlere dinsizlere saygım var ]
2. Günümüzdeki din öyle birşey oldu kim nereye çekerse oraya uzar oldu.
3. Benim inancım şu yönde sadece allahımın varlıgına inanırım , Ama o tvde gördüğüm dindar diye dolaşan payloncolardan yalan yanlış düşüncelerle topluma bilinç altı öğütler.
4. kuranı kerim okumadım ama şu an günümüzdeki kuranı kerimin içinde yayınlanmayan ayetler var olduguna inanıyorum.
5. Bilim dünyası daha cok dikkatimi cekiyor dinden.32 Yorumla- +1 yıl
"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)
Diğer dinlere ya da dinsizlere saygı duyamazsın sen müslümansan eger emirleri yerine getirmek zorundasın... - +1 yıl
@kartafilis bu ayet niçin indirilmiş buna baktınız mı acaba
+1 yıltanrı bizi canı sıkıldığı için yarattı
o egoistin oyununu oynamak zorunda değilim224 Yorumla- +1 yıl
bilim kainatın big bang (yani büyük patlamayla) oluştuğunu söylüyor,
ama bir patlama olması için patlayacak bir şey lazım,
o patlayan ilk maddenin nasıl oluştuğunu bilim açıklayamadı daha,
açıklayana kadar tanrının var olduğuna inanacağım elbet başka cevabı yok çünkü.
o yüzden tanrı varsa, çok sıkılmış olmalı, kötü biri değil sadece eğlence arıyor, yoksa neden bizi yaratsın? - +1 yıl
@Furkan91 , konu dinler, yani tanrı var ve dinleri yarattıysa diye varsaymıştım, yani oyundan kastım dindi, o yüzden onun oyununu oynamak zorunda değilim yazdım.
Ama bende biliyorum, farkındayım o egoistin bizi buraya hapsettiğini. - +1 yıl
Herkesin kendi tercihi saygı duyarım ama bu sana bizim inandığımız yaratıcıya egoist, o deme hakkını vermiyor sende saygı duymak zorundasın. Ben N. Fazıl gibi der geçerim herkes kendi yaptıkları veya yapmadıklarından sorumlu
Ya islamla yükselir, Ya inkarla çürürsün.. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün!.. - +1 yıl
@Furkan91 '' bizim inandığımız yaratıcıya '' derken? benimki farklı mı?
benim düşüncem böyle onun hakkındai zaten soruya verdiğim cevapta da egoist yazmıştım.
eğer egoist veya ''o'' dediğimi görmek istemiyorsan cevabımın altına yorum yazmazdın.
sen sadece '' Ya islamla yükselir, Ya inkarla çürürsün.. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün!.. '' diyebilmek için yorum yazdın. - +1 yıl
@yakamoz06 , peki tanrı bizi neden yarattı? bana canının sıkılmasından başka bir nedeni olduğunu söyle ?
- +1 yıl
@bfr55 , Onun var olduğuna inanıyorum ama saygım yok.
Eğer bana sorsaydı yaratılmak istemiyorum derdim. Sormadan yaratan bir egoiste saygı duymam. - +1 yıl
@Furkan91 ne isteyeceğimizi bilmeden yaratması zaten egoistliğini gösteren en büyük kanıt
- +1 yıl
@yakamoz06 farkında mısın bilmem ama yazdıklarınla Allah' ın bizi neden yarattığına cevap vermedin henüz? tek bir soru soruyorum '' neden? ''
- +1 yıl
Allah Teâlâ'nın yüce ve kâmil sıfatları vardır, bunlardan biri de yaratma sıfatıdır. Bu sıfatın âtıl olması, hiç olmaması gibidir, faal olması ise devamlı yaratmanın bulunmasını gerektirir. Allah yaratandır, en güzel yapandır, mutlak iyilik, güzellik ve kemaldir. İşte bu sıfatların eseri, tecellîsi (ilgili olduğu yerlerde eserlerinin görülmesi) diğer varlıklar arasında insanın da yaratılması sonucunu doğurmuştur. İnsan Allah'ın, birden fazla sıfatının tecelli ettiği, eserinin görüldüğü bir varlıktır, yaratılmışların -bu bakımdan- en kâmilidir. Yaratılış amacına uygun olarak varoluşunu gerçekleştirdiği takdirde (yani Allah'ı bilme, O'na inanma ve O'nun rızasına uygun bir hayat geçirme amacını gerçekleştirmesi durumunda) insan, dünya ve ahirette mutlu olacak, Allah Teâlâ'nın nice sıfatlarının eseri onda tecellî edecek, ilâhî güzelliklerin -deyim yerinde ise- kopyası, yansıması onda gerçekleşecek, ölümden ve kıyametten sonra gelecek/yaşanacak olan ebedî ahiret hayatında ise yine Yüce
- +1 yıl
tamam, çok güzel anlatılmış ölümden sonrası ve tanrının kudreti ve insanoğlunun ne kadar değerli olduğu, peki niye bizi yarattı? hala bu soruma cevap yok? tek bir sorum var '' neden? ''
- +1 yıl
@yakamoz06 , tamam, çok güzel anlatılmış ölümden sonrası ve tanrının kudreti ve insanoğlunun ne kadar değerli olduğu, peki niye bizi yarattı? hala bu soruma cevap yok? tek bir sorum var '' neden? ''
- +1 yıl
@yakamoz06 , tamam da neden kulluk etmemiz için yarattı?
- +1 yıl
@yakamoz06 , tek bir soru soruyorum ona bile cevap veremiyorsun '' neden arkadaş neden yaratıldık? ''
- +1 yıl
herşeyin yaratıcısı mutlak güç olduğu için bilinilsin istedi sen bir işyerinde çalıştığında patronunla böylemi konuşuyorsun madem tanrının dediklerini yapmak istemiyorsun onun yaratığı gıdalardan yeme onun yarattıgı tüm mahlukattan çık ne dünya nede uzayda bulunma buralar onun yeri sen birisinin evinde kirada kalacaksın istediğimi yaparım diyemezsin ya da evin yok arkadaşının evinde kalıyorsan ev kime aitse o evde onun kurallarına uymak zorundasın
+1 yılinanmak zorunda olmadigimdan mesela. Din de diger inanislar gibi temelsizdir. Psikolojik guven ihtiyacindan baska bir sey degil
33 YorumlaKatliam ve kadınları kölelik meşrulaştırmak , saçma sapan masallara olan inançlar , gerçekçi olmayan tamamen sallamasyon yapılan iddialar. Kötülük pislik yalan ne varsa islamda.
310 Yorumla- +1 yıl
peygamber zamanında bazı sahabelerin 1000 tane kölesi cariyesi varmış savaş yapıyorlar kadınları esir alıyorlar sonra da sikiyorlar şimdiki gibi
- +1 yıl
Bakara 191 , ONLARI yakaladığınız yerde Öldürün
Nisa 89 Onları yakalayın bulduğunuz yerde öldürün
Tevbe 5 müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün
Nisa 91 onları yakalayın rastladığınız yerde ÖLDÜRÜN.
-
Din de zorlama yoktur fakat inanmayan cehenneme gidicek? öyle mi? Bunun neresi zorlama değil? Böyle bir şey olmayacak.
-
Nisa36: ''Kölelerinize ve cariyelerinize iyi davranın, Allah kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez''
İnsan haklarında ; Kimse kimseden üstün değildir.
-
Nisa suresi 34. ayet ; Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca yataklarında yalnız bırakın, onlara öğüt verin ve DÖVÜN onları.
Nisa 128: Kadın, kocasının kendisine eziyet edeceğinden, yahut kendisini ihmal edeceğinden korkarsa bunun kendileri arasında uzlaşmalarında vebal yoktur.
Kadın kocasını cezalandıramaz fakat adam karısını dövebilir cezalandırabilir.
Al sana örnek. - +1 yıl
sadece sonlarından başlarından kırparak yazmışsın.
islam dini köleleri serbest bırakın der. çoğu günaha kefaret olarak köle azat etmeyi gösterir. yani islamda kölelik sevilen bişey değildir. şimdi senin o medeni dediğin ülkeler nasıl daha fazla kuntakinte buluru diye düşünürken bizim efendimiz nasıl kölelerin hepsini azad ederim diye düşünürdü.
ölüme gelince bak hz. ali bir savaşta düşmanı yener ve kılıcı ile kafasını kesecekken düşman onun yüzüne tükürür ve öldürmekten vaz geçer. çünkü artık onu nefsi için öldürmek ister. islamda savaş ölüm mecburi durumlarda geçerlidir.
ve eğer bizim dinimizde zorlama olsa idi osmanlı 600 senede kafir bırakmazdı. - +1 yıl
İnanmayan, muhemmede karşı tehtid oluşturacak her kim var ise ( kendinin uydurduğu dini ortaya çıkarabilecek kapasitede olan kişileri ) kafasını kesmekten çekinmedi peygaberiniz. Bil bakalım ne? muhemmed tekrar gelmeyecek , isa tekrar gelmeyecek başka birisi tekrar gelmeyecek.
Gökten bir meleğin inip kitap yazdırması hiç inandırıcı gelmiyor.
Hiç bir dine inanmam, İslam'dan ise korkarım. Sebebi ise basit, nerede İslam orada vahşiliğin son noktası var. Benden uzak olsun...26 YorumlaKatiliyorum
- +1 yıl
gerçek islamın olduğu yerde vahşet olamaz, karabosra olamaz islam dini herşeyin en güzelini emreder. en basitinden bir mal için en fazla 3 kat kar edebilirsin sonrası haram. açlıktan karını doyuracak kadar yemek çalan kişiye ceza bile verilmez sorumlu o kişiden haberi olayan o beldenin reisidir ve daha bir sürü şey sosyalist bir dindir herkes zekatını verse açlık kalmaz bu dünyada
- +1 yıl
Şimdi bunları herkes söylüyor ama, ben daha bunun yakınına bile gelebilecek kadar gelişmiş İslam ülkesi görmedim. Ayrıca zorlama yok diyorlar, Günde 5 vakit arapça ezan dinletiyorlar bangır bangır. İlle bunu dinleteceksen bari kendi ana dilin neyse o dilde dinlet, ya da teknoloji gelişti zaten, saat denen bir şey var, cep telefonu var, namaz kılacak olan zaten zamanını bilir.
Yani mantık bile yok.
İnandığınız ve yaşadığınız şeye saygı duyarım , ama kabullenmemi beklemeyin lütfen. - +1 yıl
%98 müslüman olan bir ülkede ezan sesi duyarsın hıristiyan olan ülkede çan sesi.
insanların hatalarını islama mal etmek ne kadar doğru. islam hırsızlık haram diyor cezası var iki dünyada diyor biri kalmıyor kırsızlık yapıyor burada suçlu insan. islam dini en doğru olan yolu gösterir o yoldan gidip gitmemek bize kalmış - +1 yıl
Güzrl kardeşim çevrende İslam dinini çok güzel yaşayan bir aile varsa git bigün misafir ol.. bak evdeki huzura berekete saygıya sevgiye.. Allah öyle güzel Allah ki senin buraya yazman için sana el parmak vermiş en önemli akıl vermiş.. sen Kuranı kerim in mealini oku.. her insanla tartışma hu konuları çok bilgisiz var dünyada..
Din insanları bir çembere alır. Bu çemberin dışına çıkmamalıyız eğer çıkarsakta geri dönmemiz gerekir. İnsanlar yasakları çiğnemekten zevk alır ve dinde ki kısıtlamalar ve baskı insanları geriyor ve rahatlık için inanmaktan vazgeçiyorlar. Hatta nefrete kadar ilerliyor ve şirk koşuyorlar ateist oluyorlar. Bakın normal bir insan ateist olmaz. Bir kere ortada çelişki var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen on numara müslümandım namazımda niyazında baktım ki her musubet dert sıkıntı hastalık beni bulur oldu. Çok dua ettim çok yalvardım olmadı hayal kırıklığı yaşadım olmuyorda bizi umursayan bir Allah yok gibi üvey kul muamelesi yaptı. Neye inanıyorum neye inanmıyorum bilmiyorum yaşıyoruz sadece okdar.
Ama bilinmeliki ben allahı sevmiyorum sevmeyeceğim ne yaparsa yapsın sevmeyeceğim.17 Yorumla- +1 yıl
bak kardeşim. allah sevdiği kuluna belada verir musibette. dikkat et dünyada ezilen hep müslümanlar. hatta ve hatta tarih boyunca en çok eziyeti örenler pergamberler olmuştur. eyüp a. s'ın çekmediği eziyet kalmamıştır. hastalıktan açlıktan vücuduna kurt düşmüştür. o yaşadıkların allahın sana olan imtihanıgel tövbe et şunu hiç bir zaman unutma gerçek mutluluk islamdadır
Cevap sahibi+1 yılBırak sen bu zırvaları hacı benim isteklerim dünyevidir ahireti zerre önemsemiyorum ve bende allah a düşmanlık nefret kin var, olmaz yani olsada yalancıktan olur. Ben sınanmak istemiyorum imtihanda olmak istemiyorum ben eziyet dert sıkıntı cekmekte istemiyorum ben peygamber değilim hacı sizin olsun cennet ben cehenneme layığım. Ben her sıkıntıda isyan eder allahı tanımam satıcıyımdır beceremem müslüman olmayı. Ben islamda zerre mutluluk görmedim dahada mutsuzlukları gördüm hayallerimi umutlarımı aldı allah, ben küsüm beni sevmesin allah. Benim istediğim gibi olmayacak ama allah ın istediği gibi olcak ozaman neden sınav oluyorum diye soruyorum.
Cevap sahibi+1 yılYa gülesim geldi ama ya. Evet namazlarımı hiç kıpırdamadan asla gözlerimi oynatmadan düzgün bir şekilde ve sureleride harf hatası yapmadan kılardım hey gidi. Allah ın sevgili kulu ben değilim hacı sevgili kulları bugün sevgilileri ile el ele gezen lüks arabalara binen zenginlerdir. Allah koskaca allah günahları af etmek için bahanemi üretir komiksiniz. Cidden allah ın benim kulluk yapmama ihtiyacı yoktur sizinle meşkul olsun benden mümkün mertebe uzak olsun. Allah ın bana mesajı cidden rüya ile ulaştım.futuhulgayb.com/...kale-allaha-darilmak-yasak.html
Cevap sahibi+1 yılİşte benimde Allah a ihtiyacım yok inanmayanların yaşadığı gibi yaşarız.
Rabbim sen ahirette bunlarla karşılaştır beni , yüzlerinin ifadesini görmek istiyorum ( günahkar olsamda eninde sonunda cennete gideceğimi biliyorum )
Hz. Ali ye müşriklerden biri :
- sen sürekli din Allah diyorsun ya gerçekten yoksa
Hz. Ali
+ Sence benim kaybedeceğim birşey olur mu , ya sen hatalıysan , yanlışsan ne kaybedeceğinin farkında mısın?01 Yorumla- +1 yıl
Böyle birşey var mı harbiden bir de kimin cehenneme kimin cennete gideceğini bilemezsin
Dinler tarihini okur ve dinlerin nasıl ortaya çıktığını ve nasıl fonksiyonu oldugunu fark edersen eninde sonunda sende hepsinin birbirinin kopyası ve aslında iyi insan erdemli insan olmak için yeterli olmadığını düşünüyorum
08 Yorumla- +1 yıl
bak kardeşim felsefe gibi yaşanamaycak haytın bir bölümü anlatmaz sana islam bir bütün olarak erdem, ahlak ve dürüstlükten bahseder. yemek yemenden uyumana kadar doğruları anlatır sana. ayakta su içme der ne kadar zaralı olduğunu bu gün yeni anlarsın. bal şifadır der şifalarını 1400 sene sonra anca keşfedersin.
- +1 yıl
işte araştırmadığın çok açık islamda hünsa kavramını araştır. ayrıca islamı diğer bozulmuş aslı olmayan dinlerle karşılaştıramassın. islam herşeyi ile erdem ve ahlak üzerine kurulmuştur. kadın aşağı değil farklı görülür nasıl bir elma ile armut aynı değilse kadın ile erkekde aynı değildir. kadınlar naif varlıklardır islam kadınlarınızı koruyun der. onlara değerverin der.
- +1 yıl
benim dinim bana senin ki sana. dinlerin hepsi allah tarafından gönderilmiştir. ve bu güne kadar gönderilen kitapların hepsine inanırız gönderen aynı olduğu için hikayelerde aynıdır ama diğer kitaplarda saptırmalarla doludur. bence cende biraz oku islamın indiği tarihlerde kadına verilen değeri oku.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan gibi bir mucizenin kendi kendine evrimleşemeyeceğini düşünüyorsunuz ve diyorsunuz ki bu varlığı birşeyin yaratmış olması lazım diyorsunuz tanrı yaratmıştır diyorsunuz değil mi? Güzel peki insan gibi bir mucizeyi yaratan tanrıyı kim yarattı o zaman?
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen inanıyorum demedim ki size soruyorum yaratanı kim yarattı :)
Cevap sahibi+1 yılAslında baktığında hiç bişeyin mükemmel olmadığını görebilirsn ;) onun dışında sorumu yanıtlıyamadın insanı tanrı yarattıysa tanrıyı kim yarattı
Cevap sahibi+1 yılİslamı senden iyi bildiğime eminim, hakımda bilgin olmadan yargılama yapma !!
Cevap sahibi+1 yılŞu konuşmalarınız bile dininizi bilemediğini çok açık ve net ortaya koyuyor! Size bir kaç soru sorayım. Muhammedin babasının adı abdullahtır yani allaha inan demek nasıl oluyorda muhammed doğup islamı insanlara anlatmadan önce babasının adı abdullah oluyor?, tin suresinde biz insanı mükemmel yarattık diye bir cümle geçiyor, peki erkekler niye aünnet oluyor allah biİ mükemmel yaratmamışmıydı, bu allaha karşı gelmek değilmidir. Daha dilersen sure ve ayetleri vererek bir kaç soru sorabilirim
- +1 yıl
Halit ertuğrul yazarın adı.. aslında haklısin bilgisi az olan insanlarda konuşsun ama şöyle bir konu var inanmayana söyleyeceği yanlış bir cümle İSLAMİYET İLE İLGİLİ onun için kendi açısından kötü olabilir.. belki ben yanlış söylemiş olabilirim sanirim şu an ne demek istedigimi anlattim?
- +1 yıl
İslamiyeti zaten hiç jimse yok edemez. yani gençlere özellikle hitaben çıkatıldı bu sorular.. yani bir genç zina yapacak korkuyor yapamiyor bu sorulari görünce harbi l*n bak mantikli diyor.. fakir biri hirsizlik yapacak korkuyor biri cikip madem Allah tek neden seni fakir yapti diyor buda o kisiye mantikli geliyor.. ama o kisi bilmiyor Allah sevdigi kullarin günahını dünyada çektiriyor..
Her ateistlik yorumu desteklemissin. Musluman olmandan suphe ediykrum. fake bir soru oldugunu dusunuyorum.
Eger ciddiysen kitap onerebilirim bu konulardaki14 Yorumla- +1 yıl
fake bir soru değil, keşke bir müslüman olarak dinimi yargılamasaydın. her ateistlik yorumunu desteklememin sebebi ise insanlar saygı çerçevesi içinde neden inanmadıklarını anlattılar. ben de onlara katıldığım noktalarda (yani benim de kafamı karıştıran noktolarda) onlara katıldım. bunların cevaplarını bilmiyorum. bu soruyu sormamdaki amaç kafamı karıştırabilecek bütün noktaları bulup bunlara cevap aramak. kitap önerirsen minnettar olurum.
Diğer konusunda 339 cevap paylaştı. olm hadi atayistsiniz bunu da açıklayın bunların hepsi yalan mı kutsal kitaplardaki peygamberler yaşanmış olaylar hepsi yalandan ibaret mi yani? peki nasıl oluyor da okuma yazma bilmeyen muhammed bu kadar teferruatlı bilgiler verebiliyor (haşa) ?
05 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsümerlilerden gelme inanısın 3farklı versiyonu suankiler. dnya üzerinde 2400 dinvar senn burada değilde amazonda veya çinde geçtim bunları türkler hiç anadoluya doğru gelmeselerdi hale budisttik kim seciyo bunu kimse sans işi. bide bilim le yarıstırmaları yok mu dinleri sdasfasf. camilerin tepesine paratoner takıldıgın anda bilim bu yarısı kazandı ;)
015 Yorumla- +1 yıl
dinle bilim bir yarış içinde değildir. islam dinini emrettiği şeylerin faydaları yeni yeni bulunmakta. bal yiyin şifa bulun diyor islam balın ne kadar faydalı olduğu yeni yeni ortaya çıkıyor. suyu ayakta içmeyin diyor oda yeni ortaya çıktı ne kadar zararlı olduğu. erkeklere sünette olun diyor artık bırak müslümanı hıristiyanlar bile faydalarını gördükçe sünnet oluyor.
Cevap sahibi+1 yılsen öyle san. böle kandırıyolar işte milleti. araştır bakıyım oluyolar mı yoksa zararları yüzünden önelemyemi çalısıyolar? bikere yöresel bişi dinler sen kuranda karpuzdan erikten bahsedildiğini duydun mu gördün mü? yok böle şeyler çünkü arablar ozmn böle şeyleri bilmiodu kuranda biilmiodu. musevilerin kendi tanrısı var on abakarsan ve dediği sizi diğerlerinden koruyacağım. la diğerleini sen yaratmadın mı? sümerlilerden kalma 1983 yılında bulunan tabletlerle sabitlendi ah cahiller yok mu. din toplumu uyutmak için en büyük silahtır. içinde yazanları lastik top gibi evir çevir ilahiye doğrudur kesin (?).
Cevap sahibi+1 yıldin ile bilim aasdasfdss apayrı şeyler.;) 95% bilim adamlarının hepsi mi ateist olur? 95% dedim aslında 100% bn görmedim duymadım eğer sansa 1-2 kişi çıkardie oda ;)
- +1 yıl
bak dini peygamerler öğretir onların yaşayışlarından öğrenirsin. ve hadislerde her şeyden bahseder. ayrıca kimi bilim adamlarının hatalarını islama mal etmek yanlış. bu gün mikrobu bulan kişi akşemseddin hazertidir ama müslan olduğu için onu değil ondan 100lerce sene sonra bulan Pasteur'ü bulmuş gösterirler
Cevap sahibi+1 yılsorunumuz bu işte bea ;) pasteur mikrop değil virüs ü ilk bulan kişi. ;9 prof.. dr celal şengör türkiyenin amerika bilim akademisindeki tek türktür derki :ya bilimden gelen adamlara saygı gösteri çeksin ya da bilimi adam giib öğreneceksin okey? ;) www.youtube.com/watch?v=hKwNTYdwMbI
Cevap sahibi+1 yılcaahil deyince boş boş konusurlar ne diyelim? ağızdan dolma bilgilere tapıyorsunuz? okumadan etmeden?
Cevap sahibi+1 yılpiskolojini açıklıyım hmn snn;) hepiniz aynsınız :biri dedi sana bunu ve bilsende bilmesende savunuyosun çünkü ağızdan dolma bilgiler okuyun okuyun az kitap. mikrop değil bikere mikroorganizma evrim sonucu sürekli değiştiği için organizmlardır sen bir anti biyotiği sürekli kullan bakbakym bir kaç ay sonra etki ediomu bide evrime inanmazlar antibiyotiğe karşı direnleşiolar organizmalar. bu arada bulan adam :Leeuwenhoek dir kendi mikroskobunda ilk bu canlıları gözlemlemiştir ;)
Cevap sahibi+1 yılwww.youtube.com/watch?v=3oWx6NUBDM8 tavsiye ederim :)
- +1 yıl
bence okuması gereken sensin neyin havasını yaşıyorsun anlamadın biraz araştır
kitbın adı: Maddetü'l-Hayat
ilgili kısmı:Hastalıkların insanlarda teker teker ortaya çıktığını sanmak hatadır. Hastalık, insandan insana bulaşmak suretiyle geçer. Bu bulaşma, gözle görülmeyecek kadar küçük, fakat canlı tohumlar vasıtasıyla olur
Cevap sahibi+1 yılsen bahsetmeyi bulmak mı sanıyosun o b, le bişi diyosun yane? Marcus Terentius Varro'nun MÖ 1. yüzyılda yayınlanan Tarım Üzerine adlı kitabında yer almaktadır. romalaıdır kendisi. bulamk ayrıdır. konjugasyon, Transformasyon ve Transdüksiyon gibi akademik düzey arastırma ve çözümü nü yapn kişidir dediğim kişi ;) wiki oku bari ;)
Cevap sahibi+1 yılsnn dediğin adam bahsetmiş mi ki bahsetmemide bide bana dio kendinle çelişme die asdasf. kafanızda bir kıvılcım çakıyo da günah diyo irdeleyemiosunuz. sorununuz bu işte ;) imam hatip miş oranın eğitimden ne olcak ne kadar bilim ve teknolojide ilerlijez bu gun amerika yapay deprem yapio bizm sakallılara sorsan haşa allahın işine karışılmaz l*n adam yapio bunu allahımı kalmıs
Cevap sahibi+1 yılhiç değişmiceksiniz ;) benim dediğimi müslüman biri söleydi inanırdın çünkü şu bildigim sandıgın seylerine baskası söledi sana ağızdan dolma şeyler bu yuzden tam gaz geri geri gidiyoruz ;)
+1 yılinanmayışımın sebebi kainatın ve tüm kavramların yaratıcısının kendi yaratığı kavramlar üzerinden kendi yaratığı aciz varlıklarla böle saçma bir oyun oynaması
13 Yorumla- +1 yıl
Demi ama o kadar yücelikte bir yaradan ise eğer neden aciz olan insanoğlunun ona tapınmasını beklemesi sizce de Saçma Değilimi yani bir düşünün hani islâmda deniliyor ya Allah insanı bir annenin evladını sevmesinden kat be kat fazla sever eğer o kadar seviyorsa neden o na tapınması diye neden yakıp tekrar yaratıp tekrR yaksın bitmek bilmeyen bir işkence olsun bu taz işkenceler ancak Arap milletinin aklına gelir
- +1 yıl
@Tugba3535 istersen cevaplıyabilirim sorunu
- +1 yıl
Allah (c. c) yeryüzünde iradesini temsil etmek üzere insanı yaratmış, orada ilahî hükümranlığı gerçekleştirme görevini de ona vermiştir. Nitekim Yüce Allah Bakara Suresi’nin 30. ayetinde mealen, “Hatırla ki Rabbin meleklere, ‘ben yeryüzünde bir halife yaratacağım’ dedi” buyurmaktadır. Bilindiği gibi halife, vekil ve temsilci demektir.
Allah insanı aynı zamanda yeryüzünün maddî ve manevî imarı için de yaratmıştır. Nitekim bir ayette mealen, “İnsana yeryüzünü imar etme kudreti verdik ve yeryüzünün imarını da, insana emrettik” buyrulmaktadır.
Hz. Ali (r. a)’nin dediği gibi “İnsan, bir çuval et ve kemikten meydana gelmiş basit bir varlık değildir. İnsan, bütün sırların kendisinde toplandığı komplike bir varlıktır.”
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. web sitemi atıyorum özelden neden mi inanmıyorum kısmında maddeler şeklinde sıralamışım..
01 YorumlaDeistim ve dinin toplumları yönetebilmek için uydurulmuş bir silah olduğunu düşünüyorum.
114 Yorumla- +1 yıl
Peki sana şöyle söyleyeyim bazı toplumlarda misafirliğe gelen erkeğe ev sahibi karısını "ikram" etmek zorundadır çünkü ahlaki durum bunu söyler o toplumda aynı şekilde afrikada bazı ülkelerde kızların bakire olması ahlaksızlıktır. Çünkü bakire kız üreme faliyetini gerçekleştiremeyecek bir kimsedir. Önce hamile kalmalı ve doğurganlığı test edilmeli ve sonra evlenilmelidir. Buda farklı bir ahlak. Bir başka örnekse Japonyada yemekte eğer geğirmezsen yemeği yapan kişiye o yemeği beğenmediğini söylersin. Bunların hepsi ahlak şimdi bizim toplumumuzda bunlar ahlaki mi? ve bu ahlaklar çeşitlerini kim çıkarmış ortaya?
- +1 yıl
dimi kızların diri diri gömüldüğü kadınların değer görmediği. kocası ölen kadınların aç kaldığı bir toplumda himaye amacıyla bir kızla evlenmek, sayısız kadınla evlenilen bir toplumda sizin için hayırlı olan tek eşdir ama adil davranabilecekseniz 4 evliliğe izin vermek yine burdada himaye amacı var...
ve bu kadar ince düşünmek hayva gibi yaşamak arasındaki fark - +1 yıl
Kadınları himaye altına alabilecek kadar alt tabakada görmekte heralde sadece dinde vardır? Erkekler himaye altına alınsa aynı şey olurmuydu merak ettim? Birde madem bu kadar incesiniz neden müslüman ülkeler bu kadar mutlu (!) ve neden o müslüman ülkelerdeki kadınların öldürülme oranı fazla?
- +1 yıl
bak islanların hatalarını müslümanlara yüklemek hatadır. islam sana doğruyu emreder yapıp yapmamak sana kalmış.
kadın konusuna gelince kadınlar tabiatları gereği naif yaratılmıştır korunmaya hele hele o devirlerde korunmaya himayeye muhtaçtır bununda aşağı görmekle filan alakası yoktur. - +1 yıl
Peygamber efendimiz s. a. v. hz. Ayşe ile 9 yaşında evlenip evlenmediği bilinmiyor hatta 9 yaşından büyük olması daha yüksel bir olasılık. araştırabilirsin.
peki sana bir sorum var. allah en baştan en sona kadar önceden herşeyi biliyorsa. şeytanı ve adem i neden yarattı? cehenneme gidecek olanları zaten yaratmadan önce biliyorsa! kulunu anne sevgisinden daha çok seven allah neden bile bile yaksın?
125 Yorumla- +1 yıl
Dusunce su. Yaratan yaratmak. istemis ve yaratmis. kullarim bana itaat edecekmi cesitli zorluklar diyede seytani ve nefsi yaratmis.. Allah itaat edeni sever. bizim cennette ya da cehenneme gitmemizin bir faydasi ya da zarari yok. soruyu soran kiside. İlk once dini bilgini geliatir sonra bu tur seylerle ugras yoksa ikilemede kalirsin.
- +1 yıl
Arkadaşın dediğine paralel olarak :
İslam inancına göre Allah ezelden beri var ve ebediyete kadar da olacaktır. Evreni, melekleri vs. aklımıza gelen gelemeyen her şeyi yaratmıştır. Zamanı geldiğinde Adem’ i yaratacağını ve meleklerin ona secde etmesini isteyeceğini ama şeytanın bu emre karşı gelip kendisine isyan edeceğini biliyordu. Eğer Allah bunu biliyorduysa, şeytanın başka bir davranış sergilemesi; örneğin Adem’e secde ederek Allah’ı şaşırtması mümkün değildi. O, Allah’ın bilgisi dahilinde yapması gereken vazifeyi yerine getirmiş ve Adem’e secde etmeyi reddetmişti. - +1 yıl
Şu durumda soru çok basit: Allah, şeytanın Adem’e secde etmeyeceğini biliyorken, şeytanın Adem’e secde ederek Allah’ı şaşırtma imkanı var mıydı? Eğer bunu yapma imkanı var idiyse, Allah herşeyi bilmiyor, zar atıyor demektir. Eğer bunu yapmaya imkanı yok idiyse, şeytan Allah’ın isteği doğrultusunda görevini yerine getirmiştir ve Allah, zamanı geldiğinde görevini yerine getirecek olan şeytanın bu davranışını şeytanı yarattığı andan itibaren bilmekle, gelecekteki bu davranışı değiştiremez, buna gücü yetmez duruma düşürmüştür kendisini.
Birde şu var;Allah şeytanın son anda secde etmesini sağladı ve şeytan Adem’e secde etti diyelim. O zaman da Allah, şeytanı yaratırken gelecekte isyan edeceğini bilmiyor demektir ki şu durumda Allah’ın alim-i mutlak sıfatı da zail olmuş demektir. - +1 yıl
@Mijerr peki geliştirmeme yardımcı olabilir misin? seni sınamıyorum, sadece aklımdakileri netleştirmek adına senden yardım istiyorum. Allah eğer geleceğimizi biliyorsa, her şeyin farkındaysa neden şeytan ve nefsimizle bizi sınıyor? cevabı zaten bilmiyor mu? hepimizin bir kaderi var kendi irademizle buna şekil versek bile Allah yaşayacaklarımızı vereceğimiz kararları önceden biliyordu. neden hala görmek için uğraşıyor bildiği şeyi?
- +1 yıl
şimdi polis gelse ve sana seni adam öldürmekten tutukluyorum dese sen ne adamı dersin o da yarın öldüreceğin adam cevabını verirse bağırıp çağırırsın böyle adalet mi olur böyle işmi olur. adaletin yok denecek bir düzeyde olduğu bu dünyada bile bu olaya çocuklar güler şakadır der geçer. adillerin en adili olan allah böyle bişeye izin verirmi onun adaletine sığarmı. allah kullarını imtihan eder onlarda beni seviyomu der onları yoktan yarttım onca nimet verdim ne kadar şükrediyo der. vrediğim 24 saattin 1 saatini bana ayırıyomu der.
- +1 yıl
@yakamoz06 öncelikle yardımcı olmaya ve bilgilendirmeye çalıştığın için ve bunu saygılı bir şekilde yaptığın için teşekkür ederim :) aklıma takılan bir şey daha var, mesela Allah istiyor ya şükretmemizi ibadet etmemizi vs, neden ona sevgi göstermemizi istiyor? neden ona zaman ayırmamızı vs istiyor?
- +1 yıl
@Xeptxept Ayni soruyu bir alime sordum ve aldigim cevap su.
Allah hz ademi yaratirken. Dunyaya gelecek tum insanlarin ruhlarina. soyle sorar; - ben sizin rabbiniz miyim
ruhlarda - evet sen bizim rabbimizsiniz diye soz vermistir. islam. buna kamubela der.
Ve daha sonra eger Allah bizi dunyaya gondermeseydi biz Allaha derdikki - Bizi neden sucsuz yere yakiyorsun. bize imtihan ettirmedin. yarattin ve yakiyorsun. boyle bir bahannede bulunmamiz icin Allah bizi imtihan ettirip mukafat ve cezamizi bize verecek. - +1 yıl
Bakın arkadaşlar Allah herşeyi bilir bizim neler yapacağımı da. örneğin senin karşına bir kız çıkartır sen orada nefsini dener sonucunu zaten bilir.. burada önemli olan senin ne kadar ibadet ettiğin nasıl bir kul olduğundur. eğer imanın yüksekse o kıza bakmazsın bile.. dediğim gibi Allah zaten biliyor sonucunu sadece kulundan aklını kullanmasını istiyor. ve kul o aşamada aklıyla hareket edip nefsini şeytanı başından def ederse kazanan olur.. umarım açıklayıcı olmuşumdur.
- +1 yıl
Simdi dusunelim. Sonsuz kudretli. biri var basimizda. bize guzelnbir hayat bahsediyor. her turlu zevki yasiyoruz. Gunluk 24 saat icinde bizden bir saattini sukur icin ayirmamizi istiyor. sadece sukur degil bu, dunyanin duzenin devam etmesi icin gerekli eylemlerdirde. misal zekat sadaka kurbana fakirler icin. oruc yoksullarin halini anlamak icin.
Abdest temizlik icin namaz ic gerahlatici dua dertlesmek - +1 yıl
rica ederim. kusura bakma yeni gördüm.
bak seni yoktan vareden, sana sayısız nimet veren tüm dünyayı senini hizmetine yaratan allah diyor ki kulum sana verdiğim 24 saatten 30dk'sını 1 saatini bana ayırda göreyim sende beni, benim seni sevdiğim kadar seviyormusun. bir kalp organının yapayını yapmak için milyarlar harcaman lağzım ve tam olarakta yapmak mümkün değil, göz kulak v. s bunların hepisini allah sana bedava verdi karşılığında kulum bana ibadet et sana daha fazlasını vereyim diyor. sen bu dünyada bile sana iyilik yapan birine bir tere teşekkür etmazsen 2. belki ama 3. ihtiyacında kapıdan kovar
Peki sizi kim yaratdı? O kadar peygamberler bosunami geldi saniyorsunuz? Yaşayan insanlardan bir tek Hz. Muhammede izin verildi Allahı gormek. Allah nurdan yaranmış ve peygamberimiz bile onu gorememis cunki gozleri kamasmis isiktan
00 YorumlaKuran kendi içinde tutarlı değil islama inanmama nedenim bu, tanrı kavramına inanmama nedeni uzun konu.
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani detaylı açıklar mısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonrada diyorlar ki ışit neden kafa kesiyor sizin gibi muslumanlık hakkında boyle konusanlar yuzunden kesiyorlar kafalari oturun oturdugunuz yere ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR HAZRETİ MUHAMMET ONUN ELÇİSİ VE KULUDUR
33 Yorumla- +1 yıl
Hani müslümanlık dini hoşgörü diniydi geçin bunları geçin amacınzı sadece koşulsuz kabullenmek. Madem kabullenmiyorsun saygı göster o halde.
Cevap sahibi+1 yılEvet hosgoru dini ama muslumanliga hosgorusizluk yapanlara kisas uygulanir onlarada hosgorusuzluk yapilir ben dinimi kendim yasarim kimsenin etkisi altina girmem ama dine hasa Allaha peygamberlere kufur edenlerede nen hosgoru gostermem.
- +1 yıl
Herkesin dini kendine zaten bizimde islama saygısızlık yapmak gibi bir derdimiz yok. Gözümüzü açtık müslüman olduk şimdi bunu sorguluyoruz hepsi bu.
inandıgım hale sorularım var kafamda dıyosun en azından ınandıgın ıcın soru ısaretı olanlara bunu soylememenı tavsıye ederım
012 Yorumla- +1 yıl
daha anlasılır hale getıreyım; ıslama ınandıgım halde benımde kafamda soru ısaretlerım var demıssın, assagıda ki ıslama ınanmayan ya da kafası bulanık olan ınsanlara. Bende dıyorum kı, kafanda soru ısaretlerı varsa ve ınanıyosan kı ınanmak cok ayrı mesele , o yüzden kafasında soru ısaretı olanlara bende ınanıyorum ama bendede var dememelısın, oyle bı ızlenım yaratıyorsun kı ıstemeden farkında mısın bılemem.
- +1 yıl
sorgulama dıye bısey demedım sadece cevap arıyosan ınandıgını soyluyosan ona uygun davranmalısın, bende muslumanım ama kafamda benımde sorular var dedıgın mantıklı geldı vs falan bu laflar olmasa daha guzel olur, madem soru ısaretı var o zaman elınde bısey olmadan ne tastıkle ne eksile
+1 yılÇünkü din insanlar kötü seyler yapmasin diye uyduruldu
22 Yorumla- +1 yıl
Hıı tabiii :)))
Bana putperestçe geliyor. O yüzden diğer inançlara inanmadığım gibi İslama da inanmıyorum diğerlerinde bir farkı yok.
10 YorumlaAslinda onlarda inanirda icten inaninca istekler kabul oluyor bu duyguyu tatmadiklari icin inanmamis olabilirler
12 Yorumla
+1 yılKlasik bir islamcı der ki, hiç birşey kendi kendine var olmaz bir yaratıcısı vardır, yine aynı islamcı der ki, allah kendi kendine var oldu
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa 18 yıldır elime ne geçti o kadar inandım ama hayatımda bir yararı olmadı neden ölünce anlaşılıyor?
11 Yorumla- +1 yıl
Hala aktif misin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
+1 yılÇok eşlilik , 50 yaşında bir adamın 8 yaşındaki bir çocukla evlenmesi (Ayşe) , dinden çıkan bir insanın kafasının kesilmesi yeterli bence
14 Yorumla- +1 yıl
Güldürdün uahjajajsahaha
- +1 yıl
hahahaa :DD
İslama inanmayan mı var vay kafir vay elhamdülillah Müslüman ız☝✌
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
11 Yorumla
+1 yılne tırt bir soru ya vaz geçin artık şu muhabbetten
11 Yorumla
+1 yıl:D ne çok ataiz var hı mmna
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşluktayım.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde mantık aramayalım.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKardeş bende Müslümanım çok şükür. bir abim bana böyle derdi : dinde mantık ararsan dinden çıkarsın.
- Diğer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılDeistim
00 Yorumla
+1 yılZeusa inanıyorum?
02 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Kendine bir yararı olsaydı ölmezdi zaten
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı