Ekonometri bölümünü terch etmeyi düşünüyorum sayısal mezunuyum. Sizce nasıl bir bölüm bu bölüm için hangi üniversiteye gitsem daha iyi olur iş olanakları nasıl?
Cevabın nedir?
+1 yılekonometri nasıl bir bölümdür az biraz araştırma yapmışsan zor bir bölüm oldugunu anlamışsındır bende 9 eyl ekonometiri okuyorum ekonometirdie bo l bol istatistik matematik varıdr sözel dersler olarak mikro makro iktistat dersleri ve bir kaç işletme ve bazende şeçtigin şeçmeli dersler bunu haricinde hep sayısaldır ileri matematik matematiksel istatistik ekonometiri parametrik yöneylm stokastik çok değişkenli istatistik matematiksel istatistik vb içerik böyledir burada yaptıgın sana verilen verilerden hareketle genelde gerekli hipotezleri kurmak ve bunların geçerliliğine bakmaktır daha sonra sana bir çok veriler verililir ekonometir gibi derlerde elinde bagımlı bagımsız değişkenlerin vardır bunlar için gerekli varsayım hipotez ve işlemlerde geçirdikten sonra yorumlarsın tabiyki senin bu işlemleri yapmak 2 saatini alır ortaya bir denklem çıkarıp test istatistiğine bakıp sonuca ulaşman için evius adında bir prıgram varıdr 2 saniyede senin sorununu çözer işler uygulama olarak böyledir peki çalışırken nasıl dır diye sorarsan okuldan gelirsin 2 saat sonra çalışmaya başlar günde 8-9 saat çalışırsın ha bu sana yetecekmidir yetmiyecegine olacakır açıkcası ekonometiri seni bir ruh hastası yapabilir o kadar çalışırsın emeginin karşılığını alamaz büte kalırsın bazı 9 eyl ibbf de hocalar varıdr onlara burdan selam bile yollamıyorum iflahını keserler regnasyon matis staokastik eko gibi dersleri verirler onlardAN neftret ederin bogazına yapışırlar geçemezsin zaten bölüm zordur seni daha da çok zorlarlar güzelim sabır taşı olman gerek bu bölümde şahsen şaçlarım beyazladı sterstenn vücütümda lekeler çıkıyor zate n ruh halimi söylemiyorum bile zordur çok zordur ha bu arada ben eko 3 bunları
01 Yorumla
+1 yıl2014 başarı sıralaması sartları acıklandımı acıklandıysa lınk alabılırmıyım?
00 Yorumla
Karadeniz Teknik Üniversitesi'de ekonometri bölümü öğrencisiyim. Arkadaşların bazılarının dediğine kesinlikle katılıyor bazılarına kesinlikle katılmıyorum. Evet dersleri gerçekten zorlayıcı matematik 2, iktisat, yöneylem, istatistik, ekonometri, muhasebe, hukukun uçlarından biraz, bilgisayar dersleri vs vs.. çekilecek çileler değil. Aslında zorlayan hocalar oluyor. Öyle böyle zorlanarak bitirilen ancak mezun olduğunda ne halt yicem lan ben diye polislik ve askerliğe yönelen bir sürü mezun arkadaşım var. Özellikle şu ekonomik krizde devlete atanma neredeyse (torpilliler hariç) imkansızken, standart bir ıibf mezunu oluyorsun. Bölüm diğer ıibf bölümlerine nazaran gerçekten zor lakin zorluğunun karşılığını iş hayatında alamıyorsun. Buradan ekonometri okumayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum : Sakın ama sakın yok ekonomistmiş yok matematiksel iktisatçı oluyormuşsun diye ve de özellikle çevrenin gazına gelerek ( Ekonometri güzel bölüm şöyle iş imkanı var böyle iş imkanı var laflarına) kanarak yola çıkmayın. Ayrıca ille düştük bir kere derseniz umarım KTÜ'de olmazsınız. Ana bölüm derslerinin hocaları öğretmenin zorlamakla eş değer olduğunu düşünür ve egolarını tatmin etmeye yönelik çalışırlar. Dediklerimi çöpe atmayın derim. Hepimize Allah kolaylık versin.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yıldokuz eylül de iyi mezun olan arkadaşlarımın çoğu devlet bankalarında hoş bir ücretle çalışıyorlar.Ama bölüm bitene kadar döktükleri saçları ektirebilmek için birer maaşlarını harcadılar bile.
02 Yorumla- +1 yıl
o kadar mı zor ya .s
- +1 yıl
epey zor dersleri var.biz sınavlara pes oynayarak ve bira içerek bir yandan da sırayla "föy"leri okuyarak hazırlanıyorduk.bu arkadaşlar kütüphanede tam gaz yardırıyorlardı.kız arkadaşları yoktu ve kareli gömlek giyiyorlardı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
atatürk üniversitesin de 3. sınıf öğrencisiyim rahat bir şekilde mezun olmak istiyorsan hiç bulaşma derim iş imkanlarına gelince her iibf mezunu gibi işsizlik en büyük engel ! çünkü daha ülkemizde kıymetini bilinen bir bölüm değil aksine en kritik ve önemli bölümlerden birisidir bir istatistik bölümü mezunu kadar istatistik bilgin olur , yön eylemi tam anlamıyla öğrenirsin seçmeli derslerle işletme iktisat dan açığını kapatırsın bence iibf nin en önemli bölümüdür sayısal bilgine güveniyorsan buyur derim :) ayrıca atatürk üniversitesinde mezun olana kadar 28 kredi ingilizce dersi alırsın ilk iki yıl hafta da 4 saat normal ingilizce 3. ve 4. sınıf da akademik ingilizce derslerin olur Türkiyenin en köklü üniversitesidir ve çok seçkin hocaları vardır kimse bizden bahsetmemiş ktü falan demiş gülüyorum :))
01 Yorumla- +1 yıl
merhaba
Bu ülkede çok fazla bir avantaj katmayacak sana. İş ilanlarında iibf mezunu diye ararlar genelde. O halde boş yere ekonometri gibi zor bir bölüm okumaya lüzum yok bence. Çalışma ekonomisini tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılEğer iyi bir iktisat ve iyi bir şekilde matris cebiri biliyorsanız hayatta en çok işinize yarayacak bir bölümdür...O dersin taçsız karalı Ankara Siyasalda Ercan Uygur ...
00 YorumlaEkonometri baya baya zor bir bölüm. Mezun olduğunda da iibf branşlarıyla aynı iş imkanlarına sahipsin. Bana göre ingilizce iktisat okumak daha mantıklı.
00 Yorumlaistanbul üni,marmara üni yada karadeniz teknik üni ekonometride iyidir.bölüm güzel iş bulursun sorun olmaz iş olanakları iyidir
00 Yorumlakuzenim ekonometri mezunu şuan astsubay:////
10 Yorumla
+1 yılekonomik bi bölüm :D:D
00 Yorumla
+1 yılboşver ekonomiyi dha gzl bölümler dururken ..
00 Yorumla
+1 yılkatü veya koü ekonometri iyidir.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası