+1 yılDinini seçme hakkın herkesde vardı ben şuanda kararsızım bir yanım müslümanlığı istiyor diğer yanım ise bu din ile ilgili kötü şeyleri aklıma sokuyor insanlarla bu konuları konusmaya kalkında herkes ilahiyatçı oluyor götten sallama bilgilerle anlatıp duruyorlar kuranı okuyorum ya direk birşey söylemiyor kuran öyle birşey söylüyorki bir çok anlamı var hangisini istersen onu anla misali belkide daha derin düşünmek daha iyi okumak gerekiyor ama şu bir kesin ki müslümanlık çok güzel bir din ve anlatılanlara bakıyorum bazı şeyler yaşayan insanlarla konusuyorum müslümanlıgın gerçekten var oldugunu kanıtlıyor o yüzden ben müslüman olmayı tercih ediyorum 3-4 senedir bu konuyla ilgilide hep araştırma yaptım ama bazı noktalar var ki dinde hoşuma gitmiyor bu durumda sıkıntılı bir durum inkar etmek oluyor onları yapmayınca ama şuda var her ne olursa olsun inan diyorlar inan biri olarak ölmek daha iyidir diyorlar sonuç olarak ben hayatta iyi bir insan olmayı hedeflemiş birisiyim ve dinimide buna göre yaşıcam namaz kılmam oruc tutmam ama iyi bir insanımdır birde şeriata karşı sempatim olmuyor bir türlü
011 Yorumla- +1 yıl
Menfaat olduguna sen karar veremezssin ki bu allah ile benim aramda olan birşey o bile buna razı geliyorsa bu menfaatçilik olmaz :)
- +1 yıl
Ben iyilik yapıyorum zaten ve böyle bu şekilde ödüllendirilmek hoşuma gider allah insanlara zaten birşey yaparken allah için yapın diyor yani çok güzel bir şey bu menfaati kaldırıyor aradan samimi bir din bir yerde
- +1 yıl
Cevabımda dedigim gibi benim bu hayattaki amacım iyi bir insan olmak zaten dinim böyle istedi diye olmuyorum :)
- +1 yıl
Egoistlik bir durum yok tapınmaya istek duymuyorum ama ödül konusuna gelince ödülü almak için çalışmıyorum ödül verilcekse iyi biri oldugum için verilsin istiyorum
Allah için yapmak demek onun için yapmak demek daha fazla sevap point demek :) - +1 yıl
Ödül derken oyuncak araba filan almıyoruz seni cennete alıyorlar yani ölümden sonraki hayattını orda yaşıyorsun ödülü almasan nolcak kapıda mı durcaksın? :D
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen Müslümanlığı seçtim, ama ailemden ve çevremdeki inançtan çok farklı inanıyorum. Kuranı okudum ve yaşanan İslamın sorunları var, Kurandan uzak inançlar mevcut. Önce Allahın varlığını, Galaksiyi falan düşündüm, Doğa sistemini, Allah var mı, varsa nasıl, yoksa nasıl, Öldükten sonra yaşam yoksa nasıl varsa neden, dünyaya geldiysek amacımız ne olmalı, neden neden neden? Ben Tek bir Allaha inandım ilk olarak tabi slmandım aynı zamanda, Akla mantığa fazlasıyla önem veririm. O nedenle saçma bir şey varsa kabul edemiyorum. Sonra Kuranı okumaya başladım. Beklediğimden çokdaha farklı, güzel, içimden gelen iyi insanın düşündüklerini gördüm orada, Mantıklıydı. Ve inandım kabul ettim. Ama bu seferde, aslında bize anlatılan bir çok şeyin Kuranda olmadığını, bazılarının tersinin yeraldığını gördüm. Bana sapık diyenler bile çıkabilir buradan. Ama Tek bir Allaha inanıyorum. Monoteist diyebiliriz ve İslam (Barış) dinimdir ve ben bu temelde yaşıyorum çünkü düşüncemle de birebir örütüşüyor.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim, Herkes senin gibi düşünse keşke.
+1 yılailem müslüman ama dini bilgilerimi kendim öğrendim. inanıyorum çünkü çocukluğumdan beri varlığını hissediyorum. iyiki müslümanım dediğim zamanlar çok oluyor. tabi her insanın inancına, inançsızlığına saygım var, saygılı olunduktan sonra.
04 Yorumla- +1 yıl
ben genel olarak bana saygılı olunduktan sonra saygılıyımdır demek istedim sana laf mı attım? senin için fesat kızım
ben seçmedim böyle doğdum seçme hakkım olsaydı farklı bir dini seçerdm müslümanım diyemiyorum çünkü bir gereğini yapmıyorum
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Güncelleme deki sorunun cevabı
bu soru kader önceden biliniyorsa herkesin kaderi belliyse neden sınava tabiiyiz?
arkadaşım Allah bizi yarattı ve herkese bir kader yazdı. Ancak insanlar akıllarını kullanarak seçtiği şeyler yazılıdır kaderde. Bilmem anlatabildim mi. yani insanlar kaderi kendi seçimleriyle yaşarlar. Kafana takılan birşey olursa sorabilirsin.05 Yorumlasöyle bır sey dıyım her ınsan dogdugu zmn musluman dogar onları egıtıcı olarak anne baba gelır kıı musluman kımı yahudı kımı ermenı vs dınımızı bıze ınsanlar anne baba deıl yuce allah vermıstır renk tenını secmeyı sen mı ıstedın yuce allah resmı yapmıstır
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. müslüman olarak büyüdüm. ama ailemin müslüman olmasıyla yetinmedim her şekilde araştırıyorum. ve islamın derinlerine kadar öğrenmek istediğimi fark ettim.
216 Yorumla- +1 yıl
ne bileyim. şimdi hepsini hatırlayamam. mesela etrafıma çevreme bakıyorum, anne karnından çıkan bebeğe bakıyorum, uzaya bakıyorum evrenin o içinde bulunduğu müthiş cazibeye bakıyorum ve kendime diyorum ki bu kadar mükemmeliyeti ancak bir yaratıcı oluşturmuştur diyorum. sonra dinime bakıyorum hiç bir dinin açıklayamadığı onca bilimsel gerçeği kur'an'ın açıkladığını görüyorum. daha sonra ibadetlerimize bakıyorum bizlere ne katıyor onları araştırıyorum ve bakıyorum ki bu hayatı mutlu yaşayabilmemiz için ne gerekiyorsa hepsi o ibadetlerden geçtiğini anlıyorum.
- +1 yıl
peki sen 1400 senedir yaşanan hayatı görüyor musun da bunu söylüyorsun? geçmişte müslüman bilim adamlarının popüler olmasının sebebi ne sanıyorsun? şu anda uzaydaki oluşumların nasıl işlediği kur'an daki ayetlerle anlatılıyor. şu anki teknolojiyle uzayı daha yeni görebiliyorsun bu şekilde öğreniyorsun.
Çünkü öyle mucizeler göstermiş ki bilimsel olarak bunlar 19 yy kanıtlandı ama bunu 7 yüzyılda söyleyen hakk tır aynı şekilde 7 yy bir haber verip toplumda böyle değişimler olacağını söylemesi ve olması insanı gerçekten şok ediyor
012 Yorumla- +1 yıl
Mesela göklerde buzdan dağlar vardır demesi ve göktaşlarının içinde buzlar olması yine kuranda big bangı anlatarak gökler ve hepsi iç içeydi onu biz ayırdık ve evrenin genişlemesi üzerine gökleri genişletici ve daraltıcı yine bizleriz demesi ve küçük kıyamet alametlerinin çoğunun günümüzde yaşanmaya başlaması
- +1 yıl
Değil tabi sağlıkla ilgilide var müslümanlarında önce bulduğu başka şeyler var mesela 0 bile müslümanlar buldu bunu geçelim benim demek istediğim yaratıcı yaratan olduğunu kanıtlamak için bir uyarı yapıyor aslında birazda tehditte var bu konuda insanların bilgisi yoktu ama şimdi kanıtlandı bunu demek istiyorum önceden haber veriyor bunlar var diye yani bunu çok önceden haber veriyor teleskop bile olmadığı zaman haber veriyor aklını başına al diye aslında
Dini tartışmayı çok severim istersen özelden tartışalım. Baştan söyleyeyim ben dinsiz kişinin rolünü oynayacağım sen müslümanın tamam mı? Ona göre savunma yap!
00 YorumlaYoooo hiç inancım yoktu doğarkende o yüzden hayatım boyunca en fazla 4-5 kez abdest aldım 3-5 kez namaz kıldım 24 yaşındayım dinsiz inançsız allahsız biriyim ve mutluyum (merak ediyorum hoşgörü dinine sahip insanlardan kaç tane eksi yiyeceğim.)
05 Yorumla
+1 yıl"Bizim dinimiz en tabii ve mâkul dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dînin tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lâzımdır. Bizim dînimiz bunlara tamamen uygundur."
ATATÜRK10 Yorumla
+1 yılaşırı sorgulayıcıyım da denebilir bir ara cemaatten olmama rağmen cemaat sohbetlerinde çok garip sorularım olmuştur cevap verememişlerdir tabi bilgiçlik taslayanlar da çoktur :) ama çok şükür müslümanım
014 Yorumla- +1 yıl
elbette ki kafam çok rahat :) herhangi bir sorun varsa alabilirim
- +1 yıl
soruyu sorarken Allahu Teala merkezli düşünerek sormuşsun bu da insanların egosundan kaynaklandığını düşünüyorum böyle bir Yaratıcının sadece kendisi açısından bir şeyler yapabileceği düşüncesidir aslında temelde fakat gerçek böyle değildir Allah insanları kendisine ibadet etmesi için yarattığını buyuruyor ayette peki nedir bu ibadetler? zekat vererek malından harcayıp ihtiyaçta olan insanlara yardım ederek bir bakıma Allah ın halifeliğini getiriyor... insanlara iyiliği emredip kötülüğü yasaklayınca insanların mutluluğu için uğraşmış oluyor... hırsızlık yapmayınca kul hakkı yemeyip kendi alın teriyle bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyor herhangi bir sebeple bir insanı mutlu edince aslında kendi de mutlu olmuş oluyor sonuç olarak mutlu olmamız ve kendimizi bilmemiz Yaradanı tanımamız sonuç belli olmasına rağmen Yaradan tarafından yarın ahirette beni neye göre cennete veya cehenneme gönderdiğini bu dünyadaki yaptıklarımızdan referans alarak yapmak istemesi
- +1 yıl
genelde cinsellik gibi bir konuyu hep böyle bir yüce peygambere iftira atmak için kullanmaları gerçekten imansızların kullandığı bir çürük tez öncelikle peygamberimizin hayatına bakarsak bu dediğimi anlayabiliriz... bize gelen rivayetlere göre çok güzel bir şekilde yaratılan peygamber 25 yaşında iken 40 yaşında bir kadın ile evleniyor peki gerçekten bu iftiracıların iddia ettiği gibi cinselliğe önem biri idiyse neden gencecik yaşta kendinden 15 yaş büyük biriyle evlensin ki?
- +1 yıl
çok saçma bir cevap her neyse bak 25 yaşından 52 yaşına kadar tek eşli olmuştur ve ömrünün son yıllarında savaşlar da çoğalıp kadınların çalışma imkanı olmadığından 4ten fazla eşli olmuştur çok art niyetle bakıyorsun beyin cenabet olunca kusura bakma ama imalarından sonra alınma istersen ne demelere getirdin hakettin de
- +1 yıl
dediğim gibi araştırmacı sorgulayıcıyım ama art niyetle bakan öyle görür bir de objektif olarak bakmak vardır ki soru şekillerinden nasıl baktığın açık at gözlüğü takıp sadece önümde gördüğüm yol doğru yoldur dersen sana yapabilecek hiç bir şey yok her neyse iyi bak kendine bu kısacık ömründe
- +1 yıl
beni mi öldüreceksin? at kendini fazla geçmeden
- +1 yıl
herkes her şeyi söylüyor artık bu devirde kimsenin bir şey yaptığı yok rahat ol
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=-q2Xgoz1uP0Benim dinim budur
00 YorumlaSecmedim boyle dogdum musluman dogmasaydim musluman olur muydum dersen olmazdim heralde ama şu an fazlasiyla mutluyum muslim dogdugum icin :)
07 Yorumlafelsefeye girersen inanç kalmaz zaten çünkü gözle tutulur görülür bişey değildir din sadece inançtır kanıt aranmaz.
04 Yorumla- +1 yıl
Fuzuliyi araştır istersen bir :D
Allah biliyor belki ama biz akibetimizi bilmiuoruz hadisi kutside Allah ben gizli bir hazine idim taninmak bilinmek istedim buyuruyor bizim vazifemiz onu tanimak bilmek tanidigimizi ve bildigimizi bildirmek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimi kendim seçmedim ailem musluman oldugu icin muslumanim. secme sansi verilseydi de hicbirini secmezdim ateistim kanka
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDogdugum da. muslumandim 14 yasindan beri ateistim
+1 yılÇok şükür Müslümanım ve ben seçtim.
Bütün soruların için Kuranı oku O kitap bu yüzden geldi.04 Yorumla- +1 yıl
Resmen ayetin tefsirisiniz :)
Ayette bazı insanların Kuran ile hidayeti artarken bazı insanların sadece küfrünü artırır tarzı geçer ayette 1450 yıldır insanlar kuranın her kelimesini araştırmış tefsirler yazmış hidayet bulmuş şimdi mi garipseniyor Kuran ayetleri :) - +1 yıl
Aynen sizin için de geçerli :v
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkedekinin %99'u dinini kendi seçmiyor ailesi o dine mensup olduğu için o dine mensup oluyor ve bunu yürütüyor aslında ülkede değil tüm dünyada...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen memnun degilim hic musluman olmak istemiyorum , hayir degilim baska bir din sectim atesle alakali onu severim ben kimseyede inancim yok benim
00 YorumlaÇocuklarla bunu tartışamam gelişimini tamamladığında söz ;-)
01 YorumlaBaşka tartışılacak konu kalmadı, tek mesele buydu dimi?
07 Yorumla- +1 yıl
Tartışmama taraftarı değiliz biz, biz boş tartışmalara karşıyız, insanlığa bir fayda sağlamayacak tartışmalara karşıyız. Adamlar Marsa nasılı giderizi tartışırken biz bu ülkede Türbanı tartıştık, şimdide sen tutup yine boş bir tartışma meselesi atmışsın ortaya , yine kimseye bir faydası olmayan ve bir işe yaramayan bir tartışma...
+1 yılAkıl nimetini çok küçümsemeyin.
02 Yorumla- +1 yıl
Çevre önemlidir ama şu an ben bütün aklımla iman ediyorum. şimdi hristiyan bir toplumun içine girsek biz yine müslüman kalırız. peki neden. çünkü hristiyanlık aklımıza yatmaz.
+1 yılboyle sorular insanın imanına zarar verir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin % 90 aileden bulaşır kalıtsaldır :D
00 Yorumlaboş iş
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam