Türkiye kanununa göre zibidi kelimesi hakaret sayılmadı peki sizce nedir anlamı nedir?😊😊😊😀☺
Evet
Hayır
Diğer yorumda belirticem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer aslında gerçek anlamı ile argo anlamı tam zıttır
Türkçede argo olarak kullanılır. iki ayrı anlamda kullanılır
- Gülünç olacak derecede kısa ve dar giyinmiş olan
- Yersiz ve zamansız davranışları olan kimse
oysa bu kelime farsçadan gelmedir.
زيبيدن yani zibidan türkçesi süslenmek, yakışmak kelimesinden gelir
زيبيدى yani zibidi demek türkçesi yakışıklı ve süslü demektir.
fakat hiç bir araştırmamda rastlamadım. bu anlam kayması nereden geldi bilinmiyor. bu araştıramı 20-30 yıl önce yaptım. hala ara sıra yokluyorum bilen yok. birileri açıklasa iyi olur.
rica ederim. keşke anlam kaymasını bilsem de yardımcı olsaydım herkese ama henüz hiç bir dil araştırmacısı bunu belirtmedi. nasıl anlam kaydı bilinmiyor
eig için teşekkür ederim. çok naziksiniz sağolun. aslında yeteri kadar açıklayamadım. çünkü mana evrilmesi nedendir bilemedim. hala o konu muallakta.
Kimin hangi şartlarda söylediğine bağlı kanka 😁 değişik bi kelime. İyi de olabilir kötü de olabilir yani 😄
Cevap
1Cevap
Zibidi aslında hızlı demektir. Çizgi film karakteri olan speedy gonzales in lakabı halk dilinde döne dolaşa zibidi olmuştur.
Arkadaş yanlış söylemiş Farsça Marsca değil. Benim dediğim gibi 😎😎
hangi dilden geliyor referans bilgi verin de bizi cahillikten kurtarın
@cunnulinguscandır ingilizce işte sipidi olmuş zibidi?
lütfen basit alaycı tavırları bırakın arkadaş gerçekten bir soru soruyor sizler dalga geççiyorsunuz. yapmayın böyle.
bir kelime bu kadar basit ses benzerliği bağlantısı ile açıklanamaz. yapmayın lütfen. allahın kuranda emrettiği gibi aklınızı kullanın akıl edin.
bu ülkede hangi işini hızlı yapan hızlı hareket edene zibidi deniyor
oyasa gözlemler ne der. adamn giyim kuşamına tipine bakarak zibidi kelimesi kullanılır.
biraz akıl ve mantık lütfen
o zaman s i k kelimesi nereden geldi desem ingilizcede hasta anlamını mı kullanacaksın
ya da y a r a k dediğimde rusça silah anlamında mı diyeceksin.
arkadaşım ben 6 dil biliyorum. dalga geçmeyin lütfen
@cunnulinguscandır sen niye beni ciddiye aldın ki troll cevap vermişim ne güzel işte. Biraz da eğlenelim. kötü niyetli değilim ya 😞
@cunnulinguscandır halbuki isminden dolayı trolle alışıksındır zannetmiştim. Çok ciddi çıktın ☠️
Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Burası akademik tartışmaların olduğu ciddi bir site değil. Böylesi yerlerde her şeye biraz da eğlence katmak lazım. Kötü bir niyetim yoktu kusura bakmayın.
Buda son yorumum ben kaçov 🙃
arkadaşım bu nicki seçmemin bir amacı var. akademik bir araştırma için. sebebini tam açıklayamayacaığm ama ülke insanlarımızın ön yergısını test ediyoruz
farkındaysanız iki konuda hep yorumum vardır. cinsellik ve din.
çünkü ülkemiz insanları iki konuya önem verir. din ve cinsellik
ama ne yazıktır ki en cahil olduğu ve hurafelere saptığı konu da bu iki konudur.
bu nickle girip dini kurandan referanslı bilgiler veriyorum. toplumun ön yargısı için. ama çok üzücü sonuçlar alıyoruz.
ön yargı kesin var bu ülkede.
asama kurandan ayet referansı veriyorum nickimden dolayı inanmıyor. akıl edip da yahu belki doğrudur deyip kuran açıp okumuyor. test etmiyor. direk siliyor.
neyse boş verelim kapansın bu konu
Yok be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar