Müslümanlar kendi dininden olmayan herkese kafir diyor. Bence kafir çok aşağalayıcı bir söz. Sizce de öyle değil mi?
Bugün arkadaşım sen kafir olmuşsun dedi. Soğuk davranmakta haklı değil miyim?
Müslümanlar kendi dininden olmayan herkese kafir diyor. Bence kafir çok aşağalayıcı bir söz. Sizce de öyle değil mi?
Bugün arkadaşım sen kafir olmuşsun dedi. Soğuk davranmakta haklı değil miyim?
Sen ne dedin veya ne yaptın da arkadaşın sana öyle dedi?
Bence lafın gelişi bir alışkanlıkla söylemiştir. Biraz soğuk davranıp sonra da kırıldığını söyle. Çok da uzatma bence.
Dinsiz olduğumu ve neden islamiyetten çıktığımı söyledim. Kafir dedi
Aslına kelimenin içeriğinde aşağılama yoktur. Bir çeşit tespittir. Tanrı’nın varlığına inanmayan, Tanrıtanımaz, dinsiz, inançsız (kimse) manasına gelir. Ama arkadaşın bunu biraz üst perdeden ve kendince aşağılama amaçlı söylemeye çalıştıysa o zaman haklısın.
Yine de çok takma kafana derim. Zaten böyle bir karar vererek, olası tepkileri önceden planlamış olmalısın.
Müslüman musluman olmayan birine bile kafir demez çünkü bilir ki o söz havada kalmaz yani
Kafir dedi kişinin kalbinde zerre kadar iman varsa o söz havada kalmaz sözü söyleyen kafir olur
Arkadasin hata etmiş
Cevap
4Cevap
Kafirin kelime anlamı "islamı inkar eden, müslüman olmayan.." demektir. Nasıl ki birine ismi ne ise onu söyleriz, müslüman olmayanlara da kafir dememizde bir sakınca yok.
Bir müslümanın diğer bir müslümana kafir demesi ise dinen çok sakıncalıdır. Hatta hadis i şerif var bununla alakalı.
"Herhangi bir kimse, din kardeşine 'Ey kâfir!' derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner."
Yani eğer o kişi kafir değilse, bu söylediği sözün günahı, kafir diyen kişiye gider.🌿
Bana göre de islamiyet yobazlık. O zamam tüm müslümanlara yobaz dememde sorun olmaz
Müslüman Müslümana kafir derse dinden çıkar müslümana hakaret etmiş olur ama kafir olana kafir demek hakaret değil
Ben müslümanlara yobaz deyince hakaret algılamasın o zaman
Asagalayici ne ya uc kere donup okudum gercekten boyle mi yazmis diye. Asagilayici
Gece 3 uyku saati yanlış yazmışım ne var bunda
Uyku saati djkejfjd cok tatli geldin gozume affediyorum bu seferlik tamam
Gayette aşağılayıcı bir söz bunu Müslüman biri olarak söylüyorum
Ben de inançlı birisi değilim ama bazı şeyler alışkanlık olarak kalmış, Mesela gusül yapmak gibi, Bir arkadaşım bana böyle bişey söyleyemez söylerse cevabını alır ve arkadaşlığımı bitiririm.
Kafir dinsiz anlamına gelir ancak ülkemizde hakaret olarak kullananlar da var tabi
Kafir Kafir zaten
Kelimenin nasıl kullanıldığına bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?