AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
184Cevap
ben müslüman hatta hacı ailenin agnostik evladıyım :d soyadımız farklı ama soyumuzun ismi bile molla :D ben olmamışmıyım yani?
Benim bir arkadaşım vardı adı İslam.. Kendisi ateist..:))
Allah akıl vermiş kulum aklını kullansın, okusun araştırsın diye ve hiçbir inanç bir başka inanca küfrü onaylamıyor, insanlar küfrederek kişiliklerini sergiliyorlar sadece, dinin emri değil kişinin tercihi hakaret ve küfür, saygılar
Bu soruyu bende cok sordum kendime hristiyan doganlarin gunahi ne onalr onu dogru bildi ve artik donmuyolar cok dusundum baktim cevabi bulamadim Allahin hikmetinden sual olunmaz vardir bildigi dedim ve sustum
e herkese göre dünya kendi etrafında dönüyor o bir dini kabul ettiyse aklı yattıysa herkesinde kendi gibi düşüneceğini sanıyor tıpkı herkesin damak tadının farklı olduğu gibi bu normal birşey bence
Önemli olan insanların dediği değil, o dinin kendine göre içerdiği öğeler...
Aklın yolu bir, biraz düşünen bilir ;)
Açıkçası, bana karışılmadığı müddetçe kim neye inanmış hiç umurumda olmadı. Herkesede bunu tavsiye ederim.
Doğunca mensub olduğun din senin dinindir ama senin seçtiğin din değildir.
arada fark var. Fırsatın varken dinleri inançları arayıp sorgularsan doğru yolu bulursun zaten.
dogdugumuzda o inanclaydik. onu benimseyerek buyuduk. bunun cevabinin benimsedigimiz icin'den baska bir aciklamasi olamaz
Tuhaf ama bazı insanlar var benim gibi ben her dine saygı duyuyorum ve doğru buluyorum. Herkesin kendi tercihidir diyip karışmıyorum
Ruhlar alemiyle alakalı böyle sorguluyacak kadar zekiysen araştıracak kadar da akıllı ol. şu an din konusunda cahil olanların da aklını karıştırıyor olabilirsin.
Ruhlar aleminde Allah sormuş ben kimim diye ilk seferde peygamberimiz rabbimizsin demiş sonra şu sonra şu diye gidiyo biz de rabbimiz olduğunu bilenlerdeniz. o yüzden müslüman bir ailede doğduk. Daha detaylu bilgi için araştırın. Herkesin aklına takılan bir soru elbette ki açıklaması var. Dinin açığını bulmadınız yani :D
aynen öyle herkes ailesinin inandığına inanıyo sanki ama inandığı din ile ilgili hiç bişey bilmiyo malesef oysa ki bütün dinlerin kaynağı var ve her insan o kitapların hepsini okumalı sadece kuran-ı kerimi değil incili falan da okumalı bence.
O yüzden dinleri araştırıp karşılartırcaksın ve İslam dini kadar güzel bir din olmadığını Kuranı Kerimden başka mucizevi bir kitabın olmadığını görceksin araştırıp okumak lazım o zaman dediğimi anlarsın
Sen hakikati bulacaksın.. Tüm dinlerde ortak olan birşey var Allah'a inanmak.. Geriye sadece peygambere inanmak kalıyor.. Son din de bizimki olduğuna göre son peygamber bizim dinimiz için geldiğine göre bence haklı olarak doğru din bizimkisi..
Şuanda araştırma hükümlülüğün var ve en son din gerçek din islam bu mantıktan yola çıkarak geniş kapsamlı bir araştırma yaparsalar eğer kendi dinlerine bağlıysalar ve Allah korkuları varsa müslüman olacaklardır tek yapması gereken araştırmak
En son din islam değildir.. Araştırırsan görürsün.
YENİ DİNLER:
1- Bahailik
2- Moonculuk
3- Uzay Dini
4- Tanrının Yolu Topluluğu
5- Ahmedilik
6- Rastefarianizm
7- Yehova Şahitleri
8- Mormonlar
tamam haklısın
Allah katında tek din islamdır dostum o saydıklarında bir kaç densizin uydurması
Allah ınsana akıl vermiş sorustursun ögrensin diye.. Adam nasıl muslumanlktan ateist oluyor veya hrıstıyanlktan musluman oluyor? Bunun gbı işte kendi insiyatfne kalmş brsey
Herkes Müslüman dogar ve ileride baska bir dine mansup olsada bir süre sonra içinde sıkıntı hisseder bu sıkıntı da ancak müslüman olup Allaha kulluk edince geçer.
Saçma ve cahilce bir yorum.
ahahahaha :D dalga geçerek gülüyorum şu an :D kokainci müslüman :D
Ve siz gereksiz insanlar baskasinin düşüncesine saygi duymayacak kadar aptalsiniz :)
aerolite herkese hakaret ederek cevap veriyorsun :D Ezberlediklerin aklına gelmediyse demek ki :D :D Bana mesaj at tartışalım istersen 10 saniye de tuuuşş ediyim :D Ama engellemek yok , hadi bakalım bugünlük eğlence çıksın bize
Hem ezberci hemde saçma bir yorum.
hahaha ne kadar cahil insanlar var ya bu insanlara bir şey tartışılmaz çünkü hep kendisi haklıdır.
Cahil olan sizsiniz. Dediği gayet doğrudur. Kendi milletimizde bile dininden haberi yok bilgiye sahip değiller. Sorgulayin ve okuyun ki neyin dogru olduğunu görün!
@ENYobaz fino köpeği kangala nası havlar da kangal dönüp bakmaya gerek görmez ya.. İşte onu aklına getir ve benim neden senle laf yarışına girmek istemeyeceğimi anla. Sen giderken ben dönüyordum , dönmek ne kelime tur bindiriyordum.
@aerolite demek ki sen havlayınca dönüp bakılan köpeklerdensin ki ben sana baktım
Bana eksi verenler. Küfür mi ettim de verdiniz aa dogru sizin istediginiz cevabi vermedim ve eksiye hakettim :D
@aerolite , sen giderken ben dönüyordum gibi kelime lafzlarını bırak ben sana gel tartışalım dedim :D 20 ateistin beni bu sitede engellediğini biliyor musun :D Pazar günü de hastam gelecek , bana mesaj at haftaya pazar sadece 15 dk seninle tartışalım olur mu :D Fazla zorlamam he :D Bakalım bilgin ne kadarmış...
Oku.. ilk ayeti kerime.. oku ögren.. musluman degilsen bile musluman olana kadar isledigin tüm günahların bir kelime-i sahadetle affoluyor.. hangi din de olursan ol oku ve dogru olanı bul.. bunun icin yüce yaradan sana akıl vermiş
asıl dini tüm dinleri araştırıp doğruyu bulanlara sorabilrsin mesela bir zamanlar ateist olan peker açıkalına
Onu bunu bilmem ama Müslüman olduğumuz için şanslıyız...
çünkü herkes mutluluğu kendi hakkı biliyor. kimse başkasının mutlu olmasına ya da olabileceğine tahammül edemiyor.
Yazık...
Bana garip gelen de İncil ve Tevrat gibi kitapları Allah neden korumadı da değişmesine izin verdi. Çok ilginç doğrusu.
Baska dinleri elestirenin kendi dinine saygisi yoktur bence..
isteyen istediğini düşünsün. herkesin istediğini yaşama hakkı var.
Herkes kendi dinini dogru bulmasa inanmaz zaten cok sacma
Ama din degistirenlerde var buna ne diyebilirsin?
Herkes kendi dinini savunir tabiki ama once sorgulamalidir inancini. En dogruya varmalidir.
sen sanıyosun ki bir sürü kişi müslüman oluyo demi :sadasda :D bir araştır bkıyım başka bir dinden hristiyan olanlar mı cok yahudi olanlar mı cok yoksa müslüman olanlar mı daha cok. coğrafik şans anlayın sunu artık. hepsini geçtim M. Ö4000 de doğsaydın mısırda zerdüşt olcaKtın başka bişiye daha dönemezsin ;)
Bir sürü kişi Müslüman oluyo doğru, başla dîne geçenlerde var o da doğru belki onlar daha fazla yani?
valla ben kendi dinimi savunmuyorum çünkü ateisttim dindar bir sülalem vardır hatta sofidirler çogu ama ben galiba onlara tepki olarak dogdum ama soru güzel olmuş arkadaş
çünkü herkez inandığı şeyi doğru bulur. ama buda bir gerçek hiristiyanlar gül gibi geçinirken müslümanlar hep birbirleriyle savaş içinde. buda amerikanın oyunları hep
bence tuhaf değil. insan isterse dinini değiştirebilir veya deist ya da ateist olmayı seçebilir. ama sonuçta herkes kendi tercihinin doğru olduğuna inanır.
Sen Müslüman ailede doğup ateist olabiliyorsun, ama ateist ailede doğup, Hristiyan ailede doğup, insanlar Müslüman olamıyor :) Kardeş, bu kafaya nasıl ulaşıyorsunuz cidden?
Bu soruyu sorabildiğimize göre idrak yeteneğimiz mevcut. En güzeli boş yorumdan ziyade akıl kurcalayan nüansları bulup, dinler arası kıyaslama yapıp kafadaki doğruya ulaşmaktır bence.
Dinlerin doğuşunda ki temel şudur; Eski çağlarda ki insanların , savaşlar ve açlık nedeniyle tekrar öbür dünya da çok zengin ve barış içersinde yaşayacağını vaat verilmesi üzerine doğmuş bir akımdır.
bir bakıma teselli niteliğindedir
O çağlarda başka türlü kitlelere nasıl hükmedebilirsin ki?
herkes inanma üzerine yaratılmıştır. bu sebepten herkes birşeylere inanmak zorundadır. diğer dinleri veya kendi dinini araştırmadan kabul edenlerin bir başka dine göre günahkardan hiçbir farkı yoktur.
bu soru atestler tarafından 5555 kere soruldu birinzde değişik br şey sorun
ama sürekli sorulması gereken bir soru... sorgulanmadan hayat yaşanmaz.
izah ederdim ama siz anlamak istediğinizi anlıyorsunuz
O kadar soruldu ne diye adam gibi cevaplamadın?
dindarlar da o kadar soru soruyo. onlara da cevap veriyoruz. hatta ben artık en sonunda ne alıp veremediğiniz var ya ne istiyosunuz sizin gibi inanmayanlardan. rahat bırakın artık demiştim.
vallla hristiyan olsaydım islam dinini çok kötü bir din olarak bilirdim çünki bu cihatçılar islamın adını kötüye çıkardı ama müslümanım ve gerçek müslümanların ve islamın emrettiğinin bu şekilde olmadığını bildiğim için dinimi seviyorum
İnsanoğlunda ironiler tükenmez :/
:)))
Allah sana akil vermisse bunu kullanacaksın. Elhamdülillah Müslüman doğmuşum. Hristiyan olup Yahudi olup İslamı seçen yok mu? Çok.. Aklını kullanan zaten İslamı seçer.
Ona bakarsan Müslüman olup hristiyanlığı seçende var bu arada araştırmasının acik belli Yahudiler din değiştirmezler
Örnek verdim sadece. Yahudiler yeterince lanetli zaten. Evet var. Ve akıllarınin olduğunu düşünmüyorum.
Sen hemen karsi dine laf ettin boyle olmaz
Öyleler ama. Kur'an-ı Kerim de belirtilen birşey.
Iyide arkadasım adamın kitabına gore boyle bir sey yok adam inanmıyor sen neyin derdini yasıyorsun?
Taklidi iman değil de tahkiki iman olması lazm işte. Burada da araştırma olması lazım.
sen sanıyosun ki bir sürü kişi müslüman oluyo demi :sadasda :D bir araştır bkıyım başka bir dinden hristiyan olanlar mı cok yahudi olanlar mı cok yoksa müslüman olanlar mı daha cok. coğrafik şans anlayın sunu artık. hepsini geçtim M. Ö4000 de doğsaydın mısırda zerdüşt olcaKtın başka bişiye daha dönemezsin ;)
Ayy şunu soranı ve cevapları görünce cehennemde bana yer kalmicak diye mutlu oldum. Var olun
yok kuzum sen hiç merak etme. bence biz senle aynı yerde kesin karşılaşıcaz.
Ya ahahahaha ancak gülerim sana
Bu konu karışık ya herkesin dini kendine öldükten sonra anlar herkes neyin ne olduğunu
Bence önemli olan şey hangi dinden olduğun değil iyi bir insan olup olmadığın.
herkes kendi dinini dogru bulabilir, fakat dogru tektir. zeki bir insan gercek gakikati er gec anlar.
*hakikati
Ben hep bunu savunurum herkes kendi dinini over ama bence hiç biri diğerinden önde degil hiç biri dogrumu yanlismi belli degil ben o yüzden atesitim
Bir insanın islamı ı duyduğu zaman inanması lazım çunku her insan islam fıtratıyla yaratılmıştır. İslamdan haberi olmayanlar ise cezalandırılmayacak.
Gayet, normal bir şey ben kendi dinime dışardan bakıyorum hiç öznel bakmadım hep nesnel olmaya çalıştım.
:))
:))
İçine girmediğin sürece kimin yanlış kimin doğru olduğu belli olmaz siyasette öyle herkesin başkanı kendisine göre doğrudur bu düşünce farkıdır
Kesinlikle haklısın, bir insan bunu bir kez düşünse bile anlıyor.
Garip çünkü ben seni dindar sanmıştım, sitedeki yorumlarını görünce.
''Din, cahil insanları birarada tutmak, taşkınlıklarını önlemek için vardır" demişler güzel demişler insan bazı şeyleri sorgulasa aslında gerçekleri görmesi hiç de zor değil :)
insanlar bence yaşıyorsa inandıkları bir değer doğrultusunda yaşamalı ve bu yüzden inançlarının farklı olması ve doğru bulmalarıda çok normal değil midir
Herkes aynı şeyi düşünmüyor mesela; herkesin düşüncesi başka, fikirleri başka, yasama şekli, yaşamak istedikleri.
Buda öyle bişey işte, nasıl başkalarının düşünceleri bize değişik ilginç geliyor ise bu da böyle herkesin doğrusu kendine.
Dinler insanları düzende tutmak bir düzene ayak uydurmaları için çıkarılmış şeylerdir
İnsanlar herhangi bir dine inanmakta ya da inanmamakta serbest niye garip olsun ki 😅😅
Doğru bir tanedir onu da birgün gelir anlarız hep birlikte...
Ben amerikada doğsam da müslüman olurdum diyen ağır gerizekalıdır.
Kesinlikle :) bu bağımlılık yapan bir maddeyi icmeden önce bana bişey olmaz ne bağımlı olucam deyip ictikten sonra birakamamakla aynı şey o yüzden kimse büyük konusmamali
Evet, haklısın bende boyle dusunuyorum bunun hicbir acıklaması yok.
Ama mantıklı düşündükce zaten bütün kapilar müslümanlığa çıkar. İlk inen ayet nedir 'oku!' değil mi. İslam birazda insanların cahil kalmamasını araştırmalarını emreder. Bu doğrultuda akıl islamı seçer ve kalpte huzur bulur. :))
Benim dedigimi anlamaman ne kadar kotu. Onlara gore de hristiyanlığı yahudiliği seçer akıl
Sen beni anlayamamışsın diyorum ki araştırsa mantık elbet islamı gösterir.
Iyide mantık müslümanlığı gösteriyorsa Kuran'ı okuyup bitiren bazı insanlar neden ateist oluyir?
Onu bilemeyiz ki onlara sormak lazım.
Bak demekki okuyan herkez müslümanlığı secmiyor
Herkes seçmek zorunda değil zaten. Demek ki Rabbim hidayet nasip etmicek ki dönmüş.
Cevabın cok
Mantıksız ya cidden kusura bakmada
Peki
Herkes kendine müslüman bu dünyada diyerek son verelim :D
Ahahaha
o zaman müslüman bir ailenin çocuğunun ateist olması , hristiyan bir ailenin çocuğununda müslüman olması senin söylediklerini çelişkiye götürmüyomu?
Sorun için 01 çok beğendim ama dikkatimi çekti de birden herkes diğer dinlere hoş görüyle yaklaşmış :D
pardon +1 olacak :D
Dindar biri olarak seni tebrik ediyorum evet insanlar taklit din kullanıyo ve araştırmakta fayda var ben araştırdım ve islam en cazibi geldi
ya m. ö4000 de doğsaydın? ne ile nasıl araştırıp hangi dine döncektin ki? ya pagan ya mısırda doğsaydı zerdüş amerikada doğsan CuvCuv a inancaktın :)
Tabi şöyle açıklıyım peygamber efendimiz 124bin peygamberin geldiğini söylüyo bunlardan 24ü Kur'anda var her çağda her devirde peygambereler vardı Allah her yere bir tane gönderdi ve o dönemin peygamberlerinin izinden gidebilirdin ve müslüman olan birisi bütün peygamberlere inanır ben Hz. Muhammede inanıyorum ama Hz. İsaya inanmıyorum siyin müslüman olamaz
@meraklıinsanoğlu sana şunu soracağım Bir kişi düşünelim, bu kişi tüm hayatını insanlara adamış, fakirlere yardım etmiş, düşkünleri kaldırmış yetimleri büyütmüş, yaptığı buluşlarla hayatı kolaylaştırmış, bir çok hayat kurtarmış, verdiği fikirler bir çok yollar açmış ve pek çok önemli insan yetiştirmiş, herkez tarafında sevilen, herkeze saygı gösteren ve saygı gören bir kişi, ama bu kişi dinlere, allaha muhammede, kurana inanmıyor, bu kişi islama göre cennete girebilirmi?
İslama göre bu kişinin cennete girmesi mümkün değil.
O zaman islamda insanlığa hizmet etmenin, iyi bir insan olmanın hiç bir önemi yok.
Hemen açıkllıyım kimin cennete kimin cehenneme gideceğini ncak Allah bilirama bu kişi doğru yollu takipederse zaten ulaşacağı nokta İslamdır ha ama hadi İslama ulaşamadı ii bir insandı dersen o zaman cennete girme olasılığı daha düşük ama orası dediğim gibi yüce Mevlanın işi belki cennetine belki cehennemine alır
Hristiyanlıkta bir peygamberin dini değil mi? Neden o dinler cennete sokmuyormuş, Allah'a inanmıyormuş gibi düşünüyorsunuz? İslam sonradan yayılan bir din ve İslamiyet doğmadan önce, hristiyan veya Yahudi olan insanlar cennete giremeyecekler mi?
sence sadece 3 din mi var? 4000 din var şu an dünya üzerinde ya adam budist se ona giriyomu pagan ise giriyomu zerdüş ise? orda doğmasına şans
Örnek verdim, yazayım mı tüm dinleri
Çünkü hepsi insanları kategorize etmek ve onları bir şeyin varlıgına inandırarak istediğin gibi yönetmek.