+1 yılAkıl ve zekası evrimle bugünkü düzeylere yükselen insanoğlu bu yükselen akıl ve zeka değerleriyle birlikte hayatı , zamanı , ölümü , çevresine bakarak doğayı , tabiatı , gökyüzüne bakarak yıldızları , gökcisimlerini sorgulamaya , anlamaya çalışmaya başlamıştır vakti zamanında. Bu büyük evren ve akıl erdiremediği olayların çokluğunu gördükçe korkuyla birlikte hayatın gördüğünün ötesinde bir ilahi gücün olması gerektiği düşünerek hayata anlam kazandırmaya çalışa gelmiştir. Bizden daha ileri bir akıl ve zeka düzeyine sahip uzaylı ya da bizim dünyada canlı diyebileceğimiz sistemerin dışında bir sistemle çalışan ve biz insanların beyin dalgalarını okuyup kontrol edebilen gibi bir akıl , irade sahibi dünya dışı sistemin bizler üzerimizden bir çıkar sağlayacak olması ya da üzerimizde deney gibi çalışmalar yapan bu sistemin biz akıl düzeyimizi fazla derin sorgularla kaybetmeden , evrim ve dünyadaki yaşam sürecini sekteye uğratmadan var olmaya devam etmemizi sağlamak için bizim arayış içerisinde olduğumuzu da görmesi ile bu güç semavi dinleri önümüzü koymuş olabilir. Bir başka varsayımım da : Zaman sıçramasını başka zaman tünellerinde başarabilmiş olan insan topluluğu , grubu zaman sıçramasını henüz keşfedememiş bizleri , soydaşlarını korumak için bu semavi dinler adıyla bizlere göndermiş olabilirler. Bizim dünyada yapmamız gereken kendi aklımızla , zekamızla , mantığımızla kabul ettiğimiz doğruları , bilimsel gerçekleri ( aksini ispatlamadıkça ) , ortak toplumsal değerleri kabul ederek , benimseyerek her bireyin diğer her bireye karşı dürüst , doğru bir tutum içerisinde olmasıyla çok daha yaşanabilir medeniyet düzeyi inşa etmemiz sonucunda tüm insanlar mutlu olacağı bir dünya düzeni inşa etmek olmalıdır ; bu dünya düzenini demek istediğim gibi nerden geldiği belli olmayan kurallarla inşa etmemeliyiz. Dinlerin iyi taraflarını baz alarak dinlerin mutlak gerçeklikler olduğunu idaa edeceklere bir kısa basit örnek : Fare kapanındaki peynir farenin karnını evet belki
13 Yorumla- +1 yıl
doyuracak ve ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak ama en nihayetinde de o peyniri yediğinde fare ölecek. Hiç kimse ölüm sonrası hakkında ispatta bulunamaz ; sadece bağzı şeylere inanır. Niteki iddaa ettiği evrenin yaratıcısı olduğu söylenen Allahın kurallarını ' kullarına ' buyruklarını iletme yöntemi insanoğlunun vakti zamanında bulduğu kağıt üzerine yine insanoğlunun vakti zamanında bulduğu yazı dili ile ve tek bir elçi seçerek gönderdiğini iddaa etmek akla sığmaz büyük bir hezeyandır.
- +1 yıl
Tüm evrenin yaratıcısı belkide vardır ( ama matematik , ki evrenin temeli matematiktir ve matematik hata yapmaz , olmadığını söylüyor ; şöyle ki : sonsuzluk bir tanım değil , tanımsızlıktır dolayısıyla sonsuz güç ve iradeye sahip bir Allah da yoktur. ) ve bu Allah biz kullarından onun buyurduğunu iddaa ederek Allaha karşı dalkavukluk edenleri , bu kuralları sorgulamadan , düşünmeden kabul edenleri değil bu kuralları sorgulayanları belki de hatta bu kuralların serseri saçması olduğunu düşünenleri yanına alarak sağ gösterip sol vuracaktır. Allah bizi kandırarak söylediğinin aksini yazmaz diye kim iddaa edebilir ; hiçkimse. Belki de yukarıda bahsettiğim belli uzaylı gruplar ortaya semavi din diye şu insanların kendi akıllarına güvenmeyip dışardan bir güç arayan insanların önüne semavi dinler diyeceğimiz 3 din koyalımda aralarında ki çatışmayı seyre duralım film çekelim demektedirler yaklaşık 2000 yıldır ; kim bilir ; hiç kimse.
- +1 yıl
Diyeceğim o ki : Ölüm sonrası için , ölüm sonrası hakkında şu ve bu hiçbir iddaa da bulumayız. Çünkü hiçbir duyu organız ile erşemediğimiz noktalar hakkında bilgi sahibi olmayız ; bilgimiz olmadığı noktalar hakkında fikrimizde olmaz. Bizler , insanoğulları dokunma , koklama , hissetme , tatma , duyma 5 duyumuzla kendimiz ve erişebildiğimiz her hangi bir konuda da en uç nokta , ki bu uç nokta ger konuda genişleme gösterecektir her zaman , arasında kalan tüm hacim üzerinde bilgi sahibi olalım. Edindiğimiz bilgilerle hayatımızı hayatlarımızı daha yaşanılır kılarak geleceğe aydınlık bir yolda uzanalım.
En İyi Cevaplar
+1 yılMuslumam ulkede dogdum musluman ailede ama deist oldum , aslinda insan korkudan uzaklasip sorgulayinca gercekleri goruyor. Tek sorun insanlarin baskalarinin inanclarina saygi duymamasi bence yani genel olarak butun dine inananlarda gecerli hemen hemen hepsi kendi inancina inanmayan birisinin cehenneme gidecegini soyler hemde bu kisi cok iyi gunahsiz olsa bile ve ayni kisi benim dinimin tanrisi sonsuz merhamet sahibi der ama ben tanri olsam iyileri bana yanlis bicimde inandi ya da inanmadi diye yakmam daha dogrusu kendi yarattigim kotulugu de ben yarattim yani kotu birsey yaratmam ve yarattiklarima da iskence etmem o zaman ben daha merhametli mi olurum eger tanri gercekten kutsal (?) Kitaplarda yazdigi gibi sonsuz merhametli ise deistlerin ve ateistlerin ve baska inanca sahip olanlarin korkmasi gerekmez vs.. onemli olan farklarimizla yasayabilmek
41 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
+1 yılDinlerin dogmatik oldugu gercegidir. neden muslumansin? Cunku islam ulkesinde dogdugun icin eger baska bir ulkede dogsaydin buyuk buyuk olasilikla baska bir dine inaniyor olucaktin. atalarin hangi dine mensupsa sende oyle olacaktin yani atalarinin cezasini sen cekecektin onlar yanlis dini sectigi icin.
Dogarken hangi milletten olacagimizi secemiyorsak ve bir insan yuzde 99.9 dogdugu din uzerine oluyorsa. bu neyin sinavi?
ilahi adalet bunun neresinde? bu durumda tamamen cennet ve cehenneme sans eseri gidecegimiz sonucu cikiyo.
Dinler insanlari kutuplastirmaktan, yuzyillar boyunca birbirleri ile savasmaktan baska bir ise yaramamistir.
Oysa hepsinin amaci iyiligi dogrulugu ogretmek peki nasil oluyorda bu kadar karmasaya sebep oluyo?
Hristiyanlarin yuzyillar boyunca sanata, bilime ve bilim insanlarina yaptigi eziyetler bagnazliklari ronesansla kontrol altina alinabildi.
Yahudiler ise bugun masum insanlari katlediyo cocuk kadin demeden.
Muslumanlar ise ortada dunyada terorist ve geri kalmis medeniyet olmaktan oteye gidemiyolar.
Oysa hepsi ayni tanriya inaniyor.
Herkes dininin dogru oldugunu dusunsun birbirlerinin peygamberlerini reddetsin ve diger dinlere posta koysun. tanri bunu istiyo olamaz.
Kisacasi dinler insanlari birbirine dusurmekten baska bir ise yaramaz sacmaliktir.77 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler.
- +1 yıl
Ben bir Müslümanım ve takdir edersin ki kendi bakış açımla cevap yazıyorum senin de araştırmadan yazdığın aşikar. İslamın neresinde var terörizm. orijinal yahudilikte nerede var öldürmek , çalmak, faiz. Biraz araştır ve cevabını allayıp pullayarak cümlelerini süslü kurarak doğruluğunu artıracağını sanma...
- +1 yıl
Kuran da musluman olmayan gayri muslimler icin. onlari dost edinmeyin, savasin, cihad edin, kin ve buguz edin, gibi ifadeler gecmektedir. islami teror orgutlerinin temelinde islamdaki cihad anlayisi vardir.
Peygamberin hicret sonrasi degisen ayetlerini, cok esliligi, evlatligiyla evlenmesini, pedofoli sevmesini saymiyorum bile.
Gelelim yahudilige. kendi kitabini okuyup anlamaktan aciz senin gibi bir muslumanin tevrat hakkinda bilgisi olmasini beklemiyorum zaten.
Tevrata gore yeryuzu tanrilari yehova tarafindan yahudilere miras verilmistir. butun topraklar onlarin mulkudur ve devlet kurup hurriyet sahibi olmalidirlar. yahudi olmayan diger tum insanlar yahudilerin kolesidir. ozellikle butun muslumanlari bocek gibi gorurler.
Tevratta yahudilerin ustun irk oldugu ilkesi vardir. bugun ortadoguda yaptigi katliamlarin nedeni budur.
Biraz oku ogren daha dogrusu okudugunu anla bir zahmet boyle senin gibi cahillere yazinca armut pis agzima dus oluyo ama neyse yazayim dedim. - +1 yıl
çok güzel yazmışsın aslında
bence tanrı sadece bir dine inanıp öyle yaşamamızı istemiyo bizden doğru dürüst erdemli olmamızı istiyor
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel yazmışsın böyle bir şeyi ben de sormayı düşünüyordum.
İnsanların kendi dinlerinde huzur bulmaları güzel bir şey elbet. Ama bunun kayıtsız şartsız gerçekmiş gibi sunmaları açık söylüyorum 'mantığın bittiği yer' bir budizmde hinduizmde bu durum yokken semavi dediğiniz dinler kavgayı çıkardıkça çıkarıyor.
Bir hristiyana gidin mümkün değil onu hristiyan olmayanların da bir ihtimal cennete girebileceği konusunda ikna edemezsiniz. Dinlerden çok çok eminler. E müslümanlar da emin. Yahudilere gelince yahudi olmayanın değeri bile yok ve onlar da emin.
Aman aman :D3916 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle :)
- +1 yıl
semavi dinler iddiası batıl islam dininin uydurmasıdır.
semavi din veya dinler yok
yol vardır İSA MESİHİN yolu..
dinleri insanlar tanrıya ulaşmak için yaratmıştır. örneğin islam gibi
tanrı insanlara din veya dinler yollamadı - +1 yıl
Herhangi bir dine inananların hepsi maldonado. :D
- +1 yıl
@toughboy ve @Sorad adamın nickini bir düzgün yazamamışsınız içim şişti ya.
@Türk-Hristiyanım - +1 yıl
@birbaşakburcu bahsetmene gerek yok benden
- +1 yıl
tanrıya ya da insanoğlunun yarattığı tanrı sistemlerine inanmayın
tek bir şeye inanın o da dünyanın saçmalığına - +1 yıl
bu bir kumardır.. kaybedeNler cehenneme gidecek..:D:D:D
- +1 yıl
hristiyanı ve yahudiyi ya da ateisti çok rahat ikna edebilirsiniz. Ancak kişide kibir varsa veya cahilse veya sevdiği günahlardan vazgeçmedikçe cehenneme gideceği düşüncesi onu rahatsız ediyorsa
Bile bile inkarı seçecektir. Nitekim Peygamberimiz ile savaşanlar şu sözü söylemişlerdir.
"Biliyoruz ki Muhammed doğrudur hiç yalan söylemez"
En yakını gelip ben inanıyorum ki sen doğrusun ama gel bu davadan vazgeç demiştir.
Peki ayetler ne dedi:
EN'ÂM-33 :(Habîbim, yâ Muhammed!) Şübhesiz şunu elbette biliyoruz ki, onların söyledikleri seni gerçekten üzüyor; hâlbuki aslında onlar seni yalanlamıyorlar (senin yalan söylemediğini bilirler); fakat o zâlimler Allah’ın âyetlerini bilerek inkâr ediyorlar.
Ayrıca yaklaşık 72 farklı yerde "Düşünmeyi" emreden başka bir din kitabı bulamazsınız. Zaten Samimi bir kalp ile düşünürseniz doğruya gideceğinizin , doğruyu bulacağınızın garantisi var
(islami açıdan). - +1 yıl
vay anasını 29 artı :D hiç görmemiştim teşekkür ettim :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
182Cevap
öncelikle söylemem gerekir ki, ben araştırıp cevap bulmaya çalışan bir Müslümanım ve her zaman islamın akıl ve mantık dini olduğunu savundum, yobaz diyenlerin aksine. tek derdimiz araştırıp öğrenmeden sadece takliden yaşamak.. örneğin peygamberlerin hayatlarını okursanız, son dinin islam olduğunu, tüm peygamberlerin Hz. Muhammed'in geleceğinden haberdar olduğunu, Hz Ademin'de hanif dinine mensup olduğunu, islam gelmeden önce de gelen peygamberlerin öğrettiklerinin Kur'an'da da geçenler olduğunu, fakat kavilerin tekrar doğru yoldan ayrılması, putlara tapmaları, şirk koştukları v. s. için Allah yeni bir elçi göndermiştir ve en sonunda İslamla tüm dinler tamamlanmıştır,
insanların yaratılışında Allah (c. c) ilim sıfatıyla insanların nasıl olacaklarını bilmesi vardır, bizim bir cüzi irademiz var ve bu irade ile ne yapacağımızı önceden bilen bir Rabbimiz var. şimdi hal böyle olunca ne mutlu ki Müslümanız ayrıca Müslümanlık nasibinde olan insan o yolu aklıyla bulacaktır zaten ve olmayan insana ise siz ne derseniz diyin zaten kabul etmeyecektir.. şimdi Türkiye'de yaşıyorum Müslümanım fakat israil'de, ingiltere'de, yeni zellanda'da yaşayıp Müslüman olan yok mu ya da türkiye Hristiyan Yahudi olan,, bize düşende elimizden geldiğince islamı anlatmaya çalışmak, zaten İslam'da zorlama da yok..52 Yorumla- +1 yıl
islama mantık dini olarak bakman yanlış dinlerin hiçbirinde mantık aranmamalıdır
sana islamın mantıksız taraflarını sonuna kadar sayabilirim en başta allahı göremezsin ama ona inanırsın bu mantıklı değil :)
haklısın. güzel yazmışsın.
bende hep diyorum, neden bir din seçmek zorundayız ki. dinsiz olanlara onlardan her kötülük gelirmiş gibi yaklaşan insanlar var. ben onların beyinlerine alaturka tuvalet döşemek istiyorum ki bari bir işe yarasın gelen giden için. ben müslüman bir ülkede doğdum yani türkiyede ve aşırı dindardım eskiden öyle böyle değil. olayın nerde başladığını anladım. yani kendi greenwich'imi buldum. önce algılarını açacaksın önyargısız. korkmadan, suçluluk hissetmeden, yavaş yavaş her şıkkı eleyerek gideceksin büyük bir cesaretle. bir akla sahipsin, kullanacaksın. açık görüşlü olmakla, kafada ''asla, hayır, olamaz öyle şey, günah, vs vs'' şeyleri yıkacaksın. bir İNSAN olarak DÜŞÜN. kendine hiçbir sıfat eklemeden yani. cinsiyetini unut yaşını unut yaşadıklarını unut yaşanacakların ihtimallerine hiç girme. en arınmış halinle düşün. o zaman insan anlıyor. korkularını bir kenara bıraktığında. kendine dayatılanları bir kenara bıraktığında gerçeği görüyorsun. biliyorum bazı şeyler zordur. sonuçta cehennemde yanmayı göze alıyorsun bu arınmaya girerken. ama cehennemin de diğer bir çok şey gibi safsata olduğunu anladığında gülümsüyorsun sadece. benim insan gibi yaşamam için bir dine ihtiyacım yok. benim günah kavramım değil vicdan muhasebem var. zaten beynimizin % 10 undan azını kullanabiliyorken bari onu %2 ye indirmeyelim iyice. kullanalım ciddi ciddi. bu arada LUCY diye bir film var sinemalarda ona gidin. teorilerin ötesinde şeyler görün derim.48 Yorumla- +1 yıl
Saçma.
- +1 yıl
www.google.com.tr/search Mindless_Rookie@
- +1 yıl
zaten sizleri bu hale LUCY gibi filmleri yapan şeytana tapan satanist illuminati tarikatine mensup siyonist masonlar bu hale getirdi. Bak bak bir de ben eskiden aşırı dindardım diyor aşırı dindar olan bir insan bu kadar çabuk hiçbir sebep yokken sadece şeytana aldanarak ateistlerin safsata özgürlük anlayışlarını benimseyip yoldan , dinden çıkamaz. Sen şimdi geçmişini özünü inkar ettin bu en kolay çözümdür senin gibi düşünen herkes vesveye düşer ki ben de senin gibi kendimi herşeyden soyutladım ama din harici değişiklikler oldu bende.. Senin iraden itikatın zayıf olmasa idi sen de benim gibi şeytanın tuzağına gelmezdin ama dediğim gibi belli ki yaşantından çok zevk alıyorsun nefsine hakim olamıyorsun Allah'ı özenti düşüncelerle yok hükmünde sayıyorsun. Oysaki bu dünya sadece oyalanmaktır. Dünya'nın Arapça kelime anlamı son durak anlamını taşır. Dünya dediğin yer ortalama 65 yılındır ki göz açıp kapayıncaya geçer bu fani vakit. Yazık etme özüne dön kardeş , sen bu değilsin anlıyacn
- +1 yıl
@bakirerkek-fsm1905 benim hayatımı ne yaşadığımı bilemezsin. ve sen bütün pencerelerini açmadan beni anlayamazsın. o yüzden tartışmayacağım. istediğin gibi düşün. sana göre ben yanıcam. ben yanarken sana bir şey olmicak. endişe etme benim için. boşver beni. sen kendine bak.
Not: şeytani hiçbir şey yapmıyorum. insana dair özellikler taşıyorum yalnızca. şeytanın kuklası değilim korkma. eğer öyle olsaydım yaptığım bazı şeyleri (ki bunları söylemek istemiyorum burada böyle) yapmazdım. insanların inançlarına görüşlerine düşüncelerine saygı duyan ve kavga etmeden konuşarak tartışan biriyim. ve böyle olmaktan da çok mutluyum. çünkü çok farklı insanları tanıyorum muhabbet ediyorum vakit geçiriyorum. ve bu bana çok şey katıyor. - +1 yıl
Bak amacım seni ikna etmek değil sadece sakin kafayla objektifçe konuları yadırgayıp mukayese etmen. Sana bu belgeseli tavsiye ediyorum ama izlemeye karar verirsen beni haberdar etmeni rica ederim. https://www.youtube.com/watch?v=YYcaTR9rKnQ Not : bir ara 3-4 ay agnostik olmuştum inanılmaz sıradışı şeyler yaşadığım için.
- +1 yıl
Unutmazsan sevinirim hatta sana telkinlerde buluncam ara ara. İnsanın kelime anlamı = Unutandır.
sevgili kardeşim hem sorunuzu hem de verilen cevapları okuyunca dinimizin itikadi meselelerine ne kadar da uzak ve bu konularda ne kadar da malumatsız olunduğuna şahit oldum. Öncelikle islam herkesin sahip olduğu şartlar altında mesuliyete sahip olduğunu vurgular. Yani afrikanın bilmem ne kabilesinde ki bir ferde yarın mahşer günü sorulacak hesap ile bizlere sorulan hesap aynı olmayacaktır. Buna islami terminolojide 'devr-i fetret ' denir. Yani islamı layığıyla ve doğru bir şekilde , doğru insanların temsilinden mahrum olarak tanıyan insanlar bu prensipce 'ehl-i fetret' sayılırlar. Dolayısıyla da 'ehl-i necattırlar' yani kurtulular. Aksi bir durum Allahın adaleti ile ters düşer. Peki sorunuzda olduğu gibi gerçekten müslüman doğan müslüman olmakta hristiyan olan hristiyan olarak mı kalmaktadır. Akıl , mantık ve doğru araştırma ile islamı keşfetmiş insanların sayısı küçümsenemeyecek ölçüdedir. Hatta küçük bir anekdot olarak her yıl almanyada 10000 insanın islamı tercih ettiğini belirtmektedir (vatikanın avrupanın dini demografi raporlarına göre) . Aynı durum çok farklı tabiat dinlerine mensup insanlar için de söz konusudur.. Esasen çok tafsilatlı olan bu mevzuyu aklıma geldiği kadarıyla dağınık da olsa aktarmaya çalıştım..
muhabbetle..10 Yorumla
+1 yılaklı olanlarla olmayanlar bir olurmu? dünyanın gidişatına bakarak hangi dinin hak din oldugunu görürüsün. dünya müminin cehennemi kafirin ise cennetidir. namaz kılmaya çalış seni zorlar sonra kılarsın yahut kaza yaparım dersin ama bir zina yapmaya çalış seni hiç birşey zorlamaz. sonra yaparım demezsin bile herzaman yapmak istersin. bunun gibi nice örnekler var... sen fransada doganla israilde doganın halini bilemezsiniz allah onlara islamla igili bir ışık gösterir. ama onların büyük bir kısmı bunu reddeder büyüklük taslar. kimisi ise bu davete olumlu cewap verir müslüman olur. Allah onları hep dogru olmaya, ahlaklı olmaya ibadet etmeye davet etti onlarsa uymadılar üstüne peygamberlerini öldürdüler aşagıladılar. onlar azgınlıktan zevk alırcasına hiç durmadan isyan ettiler. işte onlarında çocukları atalarının iziniden gittiler bu hale geldiler. bizim atalarımızda dogru yolu sectikleri için elhamdülillah müslüman olarak burdayız. her insan islam fıtratında dogar taki erişkin biri olana dek. Allah akıl vermiş araştırın diye...
00 YorumlaBenimde aklıma çok takılıyor sonra mantıklı bir cevap buluyorum bir süre sonra yine aklıma takılıyor bulduğum cevabı da unutmuş oluyorum :)) Aslında diyorsun ki onların suçu ne biz ayrıcalıklıyız o zaman şanslı yaratıldık araştırmak zorunda kalmadan müslüman doğduk ama onların suçu ne? Özelli yahudiler mesela çok katı kuralları var din değiştirmek hem zor hemde hoş karşılanmayan bir şey ama okuyup araştırmak lazım müslüman bile olsan körü körüne bağlanmamak lazım. Onlarda okuyup araştırsın zaten incil tevrat da Allah tarafından indirilen kitaplar fakat sonradan değiştirilmişler.
13 Yorumla- +1 yıl
Hepsi farklı yorumluyor :)
- +1 yıl
Haklısınız :)
yeni doğan bebeklerin tamamı İslam dini üzerine doğar. Kimi bu devran böyle gelmiş böyle gider diyerek ya da hiç araştırmadan etrafındakilerin dini üzerine hayatına devam eder. Kimiside belli bir sebepten, kafasındaki sorulara cevap bulmak için, en doğruyu bilmek için, yaşam tarzını değiştirmek için yeni bir din arayışına girer.(Yeni din araştıranların büyük kısmı müslüman oluyor bildiğim kadarıyla.)12 yaşındaki çocuktan tutunda 80 yaşındaki dedeye kadar sonradan İslam dinini seçen ya da başka dine yönelen çok kimse vardır. Bide Kuran-ı Kerim hariç diğer kutsal kitaplar değiştirildiği için içinde çelişki bulmak mümkündür kişiler bu çelişkiyi farkedip din değiştirdiğide olur.
10 Yorumla
+1 yılateistlerin müslümanlara karsı sordugu sorulardan bir tanesidir ama bence bu ülke böyle sorgulamalara hazır değil bütün müslümanlar sorgulamaktan korkuyor bazıları da ne diyon alllah seni çarpar diyor hırçınlaşıyorlar :) allah bize bu aklı niye vermiş kullanalım diye demi ama işte müslümanlığın bazı yönleri ne kadar mantıksız gelsede çarpılma düşüncesiyle kimse bu konuda konuşmak istemiyor ama sözde müslümanlığa devam ediyor işinize gelince müslümanım demeseler daha iyi, benm ailem müslüman ama ben deistim, allaha ve ahiret gününe inanıyorum ama bu dinlerde yapılması gereken sacma sapan ibadetleri saçma buluyorum bence bütün insanlar böyle korktuklarından kabullenmıyorlar
40 Yorumlaişte bunun en güzel cevabı asya ülkeleri.. herkes kendi karar verdiği dini yaşıyor. annesi babası budist ya da ateist ama kendisi farklı bir dinden.. çünkü kimse kimseyi kendi dinine zorlamıyor, çocuklar araştırmaya yöneliyorlar. biz araştırmadan inandırılana inanıyoruz aynı şekilde hristiyan ve yahudi ağırlıklı ülkelerde böyle..
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
- Diğer konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılDerste kalkıp din hocama bu soruyu sormuştum tüm sınıf bana güldü l*n :( adam araştırmak zorundasın hristiyan ya da yahudi olsan bile tüm dinleri araştırıp ona göre içlerinden en doğrusunu seçmek zorundasın dedi. E hocam biz müslümanız peki şimdi museviliği hristiyanlığı da yine de bir araştıralım mı dedim evladım boş konuşma dedi amk. Pek bilgili bir adam değildi vesselam.
25 Yorumla- +1 yıl
Sorsan ona diğer dinleri bilmez büyuk ihtimal
- +1 yıl
Sanmıyorum bilmez. Zaten öğretmiyorlar da heralde ilahiyat fakültelerinde falan. Bu durum da ne kadar doğru tartışılır
- +1 yıl
Bunlar boyle baska ülkelerde hepsini bilir hocalar bizde oyle degil
- +1 yıl
Malesef
Evet. tuhaf bulduğum durum. Müslüman ailede ve Müslüman toplumda doğmuş olan bir çocuk otomatikman Müslüman olacaktır, keza Hristiyan bir ailede doğmuş bir çocuk da otomatikman Hristiyan olacaktır. O dinde yetişmiştir, o dini görmüştür, o dini doğru olarak savunmuştur. O yüzden Müslüman arkadaşlarımızın gitsin de doğru dini araştırsın diye ahkam kesmesine son derece itici buluyorum. Sanki kendi araştırmış mı hangi dinin doğru olduğunu, sorsan sübhanekeyi bile bilmez bunlar, ama başkalarına da git araştır diye ahkam keserler.
Ben hiçbir dine inanmıyorum; insan inanmaya ihtiyaç duyar, manevi güç için. O yüzden doğmuştur dinler diyorum ben, benim için hurafeden ibaretler sadece.30 YorumlaDiğer konusunda 368 cevap paylaştı. Başka bir yerde doğsaydınız başka bir dini seçerdiniz (Çoğunluk olarak haklılar ), ama baktığımız zaman aslında bu Tanrının-dinin yanlışlığına veya yokluğuna delil değildir , aslında bu insanların sorgulamadığı ve aptal olduğu anlamına gelir çünkü insan ''Tanrı , din'' vs gibi çok çok önemli bir konuda bile hiç araştırma yapmadan sorgusuz sualsiz kabul ediyor (hinduizm, budizm, pute tampa vs ).. Gerçektende ''çoğunlukla'' doğduğumuz yer dinimizi belirliyor , ama bu tanrının-dinin yanlışlığına yokluğa dair argüman olamaz bu sadece insanların sorgulamadğı ve aptal oldğuna dair bir delildir.
Birçok dinin olması dinin yalan olduğu anlamına gelmez tıpkı binlerce canlı türünün olmasının canlılığın yalan olduğu manasına gelmediği gibi..32 Yorumla- +1 yıl
Matematik Profesörü olan Jeffrey Lang'in Müslüman olması ve neden Müslüman olduğunu Kur'an'ı yorumlayarak anlattığı video
https://www.youtube.com/watch?v=bLQ6pCDIKXg
+1 yılDin ya da dinler insanin akilinin ve iradesinin diger cogu seyden farkli oldugunu soyler. Insan dedigimiz varlik is yapmaktan cok hoslanmaz. Bu devirde insanlara duyarak ogrenmek daha kolay gelir cevremize egite ve daha bircok seye baktiginda anlayabilirsun. Bizler okusak bile anlamak istemeyiz. Akil denilen seyi duygulara karistiririz. Iste bu yuzden fikir ayriliklari kavgalar ve ofke var. Insanlar gercekligi ogrenip arastirmak yerine duymayi ve duygulari secerler. Asil sorun bana gore bu
13 YorumlaHaklısınız
- +1 yıl
Ve su iyi bilinmeli bence dunyada fazla oyun donuyor bunu farketmek kstersenjz bu medyadir. Insan duygukari kullandiginda en hassas noktaya ulasirsa insan denilen varligi kandirmak o kadar kolaydir. Iste hassas noktadan biri de dindir. Bu yuzden kendi insanimiz bile Musluman dediginde aklina kavga gurultu ve terorist gelir. Olay tamamen bu. Bu yuzden insanlar arastirirken bir dini inanisi cikartirlar. Bunun hangisi oldugunu hepimiz biliyoruz :)
- +1 yıl
vay be benim bir kız versiyonum olacağı hiç aklıma gelmezdi benle aynı şeyi düşünmüş ama karşı cins ALLAH ALLAH bu çok ilginç ya bu kız nasıl düşünmüş olabilir bunu anlamadım kızların aklı genelde erkek arkadaşım bana şöle yaptı böle yaptıda olur sen ne okuyosun kıııııııııııııııııııı
Her insan dünyaya Müslüman olarak gelir ama sonradan dinini yaşadığı yere ve duruma göre seçer ancak allahın İnayeti elbet doğru yolu bulmana yardımcı olur. Ve her insana islamiyet ile tanışması için bir fırsat verir. O andan sonra dini tercih insana kalmıştır ya aslına dönersin ya da inkar edersin. İşte ozaman geride bıraktığın pişmalıkların tövbesini etmen için belkide şansın vardır.
11 YorumlaAnladım
hristiyanı ve yahudiyi ya da ateisti çok rahat ikna edebilirsiniz. Ancak kişide kibir varsa veya cahilse veya sevdiği günahlardan vazgeçmedikçe cehenneme gideceği düşüncesi onu rahatsız ediyorsa
Bile bile inkarı seçecektir. Nitekim Peygamberimiz ile savaşanlar şu sözü söylemişlerdir.
"Biliyoruz ki Muhammed doğrudur hiç yalan söylemez"
En yakını gelip ben inanıyorum ki sen doğrusun ama gel bu davadan vazgeç demiştir.
Peki ayetler ne dedi:
EN'ÂM-33 :(Habîbim, yâ Muhammed!) Şübhesiz şunu elbette biliyoruz ki, onların söyledikleri seni gerçekten üzüyor; hâlbuki aslında onlar seni yalanlamıyorlar (senin yalan söylemediğini bilirler); fakat o zâlimler Allah’ın âyetlerini bilerek inkâr ediyorlar.
Ayrıca yaklaşık 72 farklı yerde "Düşünmeyi" emreden başka bir din kitabı bulamazsınız. Zaten Samimi bir kalp ile düşünürseniz doğruya gideceğinizin , doğruyu bulacağınızın garantisi var
(islami açıdan).20 Yorumla
+1 yılbence yanlış bir tez neden söyleyeyim tüm dünya ülkelerinde müslümanlar bulunur ayrıca kader denen bir yazgı vardır sen doğmadan kaderin yazıldı Allah insanı en mükemmel bir şekilde yaratmış akıl vermiştir olayları değerlendirmesi içinde fikir vermiştir bir inekte fikir yoktur onun için pisliğin içinde yatar şimdi eğer o aklı ve fikri doğru kullanamıyorsa insan o kafatası bence çöplükten farksızdır aklın varsa fikrin varsa araştır bilmiyorsan öğren bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır bir damla suya ana rahminde hayat veren rabbini inkar etme nankör olma Allah istese idi seni hayvan olarakta yarabilirdi
02 Yorumla- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun ya? Nankörlük ne alaka soruyu anlamayan insan
- +1 yıl
soruyu sormasını ve anlamın bilmeyen adam önce sorduğun soruya bak sorun kendini yargılıyor sana yine diyorum kaderi yargılayamazsın Allahü teala yazmış sende yaşamak zorundasın son cümlemimi yineleyim istese idi hayvan olarak yaratırdı yine yaşamak zorunda kalırdın
Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hayır tuhaf değil..! İnsanlar Doğdukları ailede doğdukları andan itibaren, o ailenin Din, dil, örf ve Adetleriyle empoze edilir. Ve en önemlisi , hemen hemen her dinde " Cüz-i radenle aklının ermediği konuları eşeleme" gibi basit fakat etkili bir çıkış yolu vardır.
bir düşünsene büyük dinlerin hiç birinde, klavuz olan kutsal kitapların insanlar mensupları tarafından anlaşılamıyor. En basit örneği bizim dinimizde Herkes Kuran-ı Kerimden ayetler, dualar, cs.. okuyor. Ama kimse ne okuduklarını bilmiyor. Hatim edenler okuduklarının anlamını hiç bilmiyor, biri kitaptan Ayet okuyor, dinleyen bazıları Ağlıyor. Sorduğunda neye ağlıyorsun diye " sesi çok güzel etkilendim" gibi bir cevap geliyor, asıl tuhaf olan bu.00 YorumlaArkadaslar din konusunda kim neyi savunursa savunsun... hak olan ortada.. bir yaraticinin varligina inanmissak, onun bizlere rehber ve önder olarak gonderdigi, kuran ve peygambere bakmaliyiz. diger dinlerin hak oldugunu bildirmistir , ancak insanlarin dehistirmesi sonucunda hukmunun kalktigini ve tek ve son dinin islam oldigunu allah (c. c) bizlere kuraninda bildirmistir. boyle karisik dusuncelerimizin bence tek sebebi dinimizi duzgun arastirip ögrenmiyoruz. oysaki kurani kerimde tum sorularimiza cevap vardir.. arastirmanizi tavsiye ederim.. kafalar karisik olmasin.
00 Yorumlabirader müslümanmısın degilmisin bilmiyorum ama müslümanlık dininin farklı yerlerde doğmayla alakası yok kafanı kullanmakla alakası var ne yurt dışındaki insanlar müslüman oldu nede türkiyedeki insanlar hiristiyan v. s dinini degiştirdi bunun ülkeyle v. s alakası yok sadece kafanı kullanmakla alakalı birgün otur bütün dinleri araştır mesela diğer dinlerin şaçma oldugunu anlıcaksın uydurma oldugunu
yok şarap tanrısı
tanrıcalar
zeus bilmem ne hades sadece gülüyorum bide müslümanlık dinine bak tek bir hata göremezsin kusursuz ben hristiyan bir yerde büyüseydim aklımı kullanıp yine müslümanlık dinini bulurdum
en iyi cevap beni seçmen lazımdı büyük ihtimal müslüman degilsin ve her ateistin yaptıgı gibi kuyruk acın var gibi geldi sürekli saldırılarda bulunuyorsunuz00 YorumlaBen ateist sayılmam aslında ama dinlerin dogmatik olduğunu ve insanların bunlara sürü psikolojisi ile inandıklarını biliyorum zaten kutsal kitaplarını açıp okuyan herkes içindeki yüzlerce çelişkiyi görebilir çoğunun okumadığınıda biliyorum. Dediklerinde haklısın bu inanan kişiler başka ülkelerde doğsalar oranın dinlerine bağlı olurlardı ama ben yine agnostik olurdum tüm araştırmalarım beni agnostik olmaya itti bir tanrının olamayacağı ihtimali her nedense düşük geliyor bana ateistlerde büyük yanlış içinde bence hiçbirşey bilmemelerine rağmen tanrının olmadığını kesin bir dille söylüyorlar ve yeniden düşünmeliler bence
00 YorumlaAllah bizden dogruyu bulmamizi istiyor akili bize niye verdiki tek din olsaydi manasi olmazdi yani senin kafana hangisi yatiyorsa senin akljn zekan belli oluyor bazen goruyoruz yabanci niye sizce musluman oluyor veya musluman niye yabanci oluyir din olarak musluman allaha gercekden jnanmiyorsa hiristiyan olur sonucda bunun sakasi yok niye son peygamberin yolun dan gidin diyorki allah buna inannin diyor bizde ona inancaz elimiz mahkum be onu bunu bilmem kardesim allah son peygamberi gobdermis bunun yolundan gitdemis bende elim den geldigi kadar giderim bence sizde fazla detaylara inmeyin yoksa seytan seni sirk e kadar goturur
00 YorumlaDiğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Şimdi şöyle bir durumda var biz Müslüman bir ülkede doğduk tamam Müslümanız onada tamam ama kaç kişi okudu Kuranı Kerimi? böyle bir gerçekte var biz tamamen birilerinin yönlendirmesi ile inanıyoruz Müslümanlığa annemiz babamızın bize anlattıkları kadar ya da sağdan soldan duyduğumuz kadar inanıyoruz aslında birazda körü körüne inanıyoruz. Çünkü bugün Kuranın açıklamasını okusak hep yorum üzerine yazılıp çizilmiş her hoca kendisine göre yorumlamış kısacası. Aslında biz daha kendi dinimizi bile çözmüş ya da biliyor değiliz.
Normalde doğru olan durum her dinin kitabını okumak araştırmak irdelemek ve aklımız ile bunu tercih etmek ama biz hazıra konup anamız babamız buna inanmış bizde inanalım madem şeklinde oluyor şuanki inancımız yani aslında çok karışık bir konu var bu sitede sonuçlanmayacak bir konu. Allah sonumuzu hayr etsin ne diyelim.00 YorumlaDoğru buluyor fakat araştırmak gerek mesela müslüman olduğum halde doğru deyip çekilmedim araştırdım. Gerçekten sorularımı sadece islam cevapladı sorularımı her ne kadar doğru desende dinine objektif olup araştırman gerek
31 Yorumla- +1 yıl
Haklisiniz
+1 yılyunanistanda 22 yaşındaki ateist olan top model bir genç kız inandığı dinin kendini tatmin etmediğini ve hep ruhunun sıkıldığını söylüyor ve dinleri arştırmak istediğini söylüyor ve kuranı alıp okuyunca içinde inanılmaz bir ferahlama olduğunu söylüyor ve kuranı daha sık okumaya başlıyor okudukçada mutluğunun ve ferahlığının arttığın söylüyor, ve gerçek hak dinin islam olduğuna kanaat ederek elhamdülillah müslüman oluyor, ve meşhur nur mektebi topluluğunu öğrenip onlara danışıp bilgi istiyor ve yardımcı oluyorlar ve en sonunda bu model olan genç kız ben müslümansam eğer tam manasıyla müslüman olmak istiyorum deyip kapanıyor ama nasıl biliyormusunuz çarşafa bürünerek, ve yaşadığı ülkeyi terk edip başka bir ülkeye yerleşiyor ve ekliyor, türkiye dinimi tam anlamıyla yaşamam olanaksız insanlar zorla müslüman olmuş gibi ben dinimi daha iyi yaşayacağım nezih bir ülkede yaşıyorum diyor... ve bende şunu ekliyorum ''KALPLER ANCAK ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR''
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte o yüzden inanmıyorum ben de yani o millette doğanlar bize göre günahkar mı bizim dinimize inanması mı gerek illa bence çok yanlış ayrıca herşeyin üstünde olan bu güç binlerce masum insanın ve çocukların ölmesine hatta Allahın adıyla öldürülmesine nasıl müsade ediyor o zaman onlar da günahkar değil mi
12 Yorumla- +1 yıl
:(((
+1 yılzaten sen sırf Müslüman bir ailede Müslüman olarak doğduğun için Müslüman olmuyorsun eğer araştırıp en doğru dinin İslam olduğunu bulmazsan ve Müslüman bir şekilde ölürsen bu taklidi iman oluyor
42 Yorumla- +1 yıl
Guzel cevap
+1 yılTabikide icinde bulundugumuz ortam dinimizi etkiliyor. Fakat ben hristiyan dinine mensup bir ailenin cocugu olsaydim yinede baska dinleri merak eder arastirirdim diye dusunuyorum. Tipki simdi yaptigim gibi.
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn çok Müslüman dinine dönüş olunmuş.
Saygı görmen için göstermen lazım, ama saygı duyman onlara hak vermek anlamına gelmiyor.
Çünkü herkezinin inancı kendine ve bir gün bunun hesabı kendisinden sorulacak bizden değil.
Ve elhamdüllah müslümanım demekten çok mutlu oluyorum.21 Yorumla- +1 yıl
:)))
Öyle ama dikkat ederseniz burada biraz mantıkla doğru yolu bulabilirsiniz. Son peygamber Hz. Muhammed olduğuna göre müslümanlık diğer dinlere göre daha baskın. Ama dediğine şu noktada katılıyorum ben bir hristiyan veya yahudi olsaydım müslümanlık hakkında bir araştırma yapar mıydım soru işareti...
30 YorumlaHer kes kendi dininide dogru buluyor herseylerinide. Kendilerine dogru gelen sey yablis bile olsa benimsemisse en dogrusu odur. Ateistlerde ayni sekilde kendi dogru bulduklarinin gercekten dogru olduguna emin. İnanc ya da irk fatketmiyor insanlarin ortak ozelligidir kendi dusuncesinin en dogru olmasi. Bir dindar dininin yanlis olabilme ihtimali oldugunu kabul etmez. Ederse dogruyu arayan biridir. Bir ateist yaraticiyi kabul etmez. Ama yaraticinin olabilme ihtimali oldugunu kabul etmez. Ederse dogruyu ariyordur. Bizim inandigimiz yuzdeyuz gercek olucak diye birsey yokki. Herzaman yanilma payi vardir. Yillardir isik hizini belli bir oranda kabul etmis bilim, 2sene once gercek hizini kesfetti ve hala yaniliyor olabiliriz diyorlar. Ama biz cahiller herzaman 'bu kesinlikle boyledir' diyoruz ve hicte tuhaf degiliz cunku cogunluk ayni seyi yapiyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılIKRA ( oku ) !!!
islamın ilk emri.
her bebek belli yaşa kadar Müslümandır. daha sonra aile ve çevre etkisiyle dinini seçer. insanlar yanlışa sapabilir lakin verilen akıl nimetini kullanarak araştırıp kıyaslayarak doğruyu bulabilir. dinlerin doğuşundan bu yana neler değiştirilmiş tahribata uğramış bunları bulabilir insan kendi aklıyla. sürü psikolojisiyle din olmaz onun adı gelenek olur o zaman30 Yorumla Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. şu an islamıda sorgulayarak inanıyorum başka ülkede olsam yine aynı şey olurdu
45 Yorumla- +1 yıl
Anladım :)
- +1 yıl
Yalan yalan yalan başka bir şey değil bu. Gerçekçi olmaya başladığınızda gerçekten kalben inanırsınız.
Rusyada doğsanız kimse sizin müslüman olmanıza izin vermezdi. - +1 yıl
ateistbirkız , aerolite :D Ne oldu yediremediniz mi ? :D Şu capslerden ezberlediklerinizi insanlara satmayın artık ya... Hep aynı klişe laflar sorgulasan şöyle olur yok böyle olur yahu geç geç bunları
Al canım ateist profesörün bir buçuk saatlik Müslümanlığa dönüş ve Kur'an'ı anlama hikayesi kendi ağzından ARTIK YEMİYORLAR CANIM BÖYLE ŞEYLERİ :D
https://www.youtube.com/watch?v=bLQ6pCDIKXg
Kâlû belâ nedir
senin ruhun yaratildiginda rabbin ben sizin rabbinizim bana secde edin dedi 3 kere
bu 3 secde senin bu hayatini su sekilde etkiledi
1. secde musluman anne babadan dunyaya gelip gelmeyecegini
2. secde musluman olarak yasayip yaamayacagini
3. secde ise ne sekilde olecegini.. Allah i sen adaletsizmi sanarsin bre gafil :)21 Yorumla
+1 yılİşte bu felsefede dogmatizm (körü körüne bağlılık) oluyor
araştırıp tercih edenleri söylemiyorum
sadece ggelsefik görüşü izah ettim kimse cephe almasın11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
Araştırmak lazım falan diyenler araştırsanızda kolay kolay dininizi bırakamazsınız sonuçta o dinle yetişiyorsun çevren öyle atıyorum katoliklik çok ileri araştırdınız hadi geçelim o zaman bende iki yüz km ötede doğsaydım hristiyandım
21 Yorumla- +1 yıl
Dogru söylüyorsunuz
İnsanlar inanma tapma ihtiyacı duyuyorlar din doğmatik birseydir kültürün din secininde cok byk etkisi oldgnu dsnyrm her insan kndi inançlarını en doğrusu olarak grckler bu böyle devam edicek dini sorgulatmamalarının sebebi bu bnce benim içn hrstyan müslüman vb fark etmz insan olsn ytr snçta
22 Yorumla- +1 yıl
senin için fark etmez ama Allah için fark eder bu Kur'an'da " Tek din İslamdır " sözüyle sabittir.
+1 yılBence değil herkesin kendisine göre doğrusu var. Ben müslüman bir ailede dünyaya geldim fakat ailem tutucu değil, ki annem de babam da tutucu aileden gelmeler. Ben uzun süre deisttim kısa bir süre önce müslümanlığın benim dinim olduğuna karar verdim. Yani demek istediğim illa ailen gibi olmak zorunda değilsin herkesin doğrusu/yanlışı farklıdır. Evet şimdi müslümanım ama bu diğer dinlere çamur attığım anlamına gelmez hepsi Allah'ın dini ve hiç birine saygısızlık ya da hakaret edilmez. Ben camiye gider namazımı da kılarım ama camii olan bir yerde gider kilisede de duamı ederim hepsi Allah'ın evi sonuçta. Herkes içine sinen, kendisine doğru gelen dini seçmeli bence, doğduğu ailenin dinini değil.
10 Yorumla
+1 yılÇok haklısın ben kısa bir süre önce bu konuyu düşündüm benim yakın olduğum hıristiyan arkadaşlarım var dinlerini biraz onlardan dinledim diğer dinleride araştirdim bana en içten gelen ve mantıklı ve her sorunun cevabı olan islam geldi iyiki müslümanım aman allahım didim :)
10 YorumlaAllah akıl vermiş fikir vermiş. Haklısın başka bir dinde de olabilirdik ancak doğru birdir. Kur'an'ı Kerim mucizeleri peygamber efendimizin hayatı o kadar muazzam ve kusursuz ki... Kur'an'dan önceki kutsal kitaplarda peygamber efendimizden bahsedilmiş zaten Kur'an gönderilen son kitap, efendimiz gönderilen son peygamber eğer onlardan önce gönderilen dinlerde sapmalar sapkınlıklar olmasaydı yerine yenisi gönderilmezdi. Dinleri araştırdığınızda akılla doğruyu bulabilirsiniz.
15 Yorumla- +1 yıl
sen böyle öğrendiğin için anlatıyosun hristiyan bir ailede doğsaydın emin ol müslümanlığı yargılamayı öğrenip doğrunun o olduğuna inandırılacaktın
- +1 yıl
tmama haklı olabilrsin sen şimdi müslümanmısın kardeşim sanane ozaman hristiyanlardan öyle değilmi sence sen nasıl düşünüyorsun?
- +1 yıl
Ben size araştırırdım öğrenirdim diyorum. Küçüklüğümden beri Kur'an okuyup tefsir siyer dersleri alıyorum gözüm kafalı dayatılmış bir inancı yaşamıyorum. Geçen gün bir bay arkadaş 12 yasında gayrimüslim bir çocuğun araştırıp deneyimleyerek İslam dinini seçtiğini anlatan bir video paylaşmıştı en ufak örnek bu. Tabiki her görüşe saygın var ama benim bildiğim inandığım doğrum bu.
akıllı araştırmacı bir insan araştırırsa islama doğru gelmeye başlar
Yurt dışında bir arkadaşımın yabancı kız arkadaşı osmanlıyı araştırmak için türkiyeye geldi zamanla islam filan derken kız müslüman oldu
Sana en basit birşey göstereyim Zemzem suyu nerden geldiği kaynağı belli değil ve her yıl zemzem suyu ölçülüyor hac dönemlerinde filan sürekli aynı miktarda su var bir çok bilim adamı bunun cevabını bulamıyor10 Yorumla
+1 yılAslında ilk din islam ama insanlar zamanla dini inkar etmeye başladi. Mesela incili değiştirip hristiyanlik ortaya çikti ve birçok din sonradan ortaya çikti ama bazen araştıranlar nerden geldim ben bu evren nasılbu kadar güzel diye düşünenler Müslüman oluyo ve sadece muslumanlar degil herkes kendi dinini dogru bulup kendldi dininde olmayan farkli dinleride kendi dinlerin geçirmeye çalışıyorlar aslina bakacak olursak gerçekten tuhaf bir durum..
10 Yorumla
+1 yılBu dusunceyi bende her zaman dogru bulmusumdur dunyanin belli bir cofrafyasinda dogduk diye o cografyadaki toplulugun dinini savunuyoruz baska bir cografyada da dogabilirdik farkli bir dini de savunabilirdik bu yuzden de her dine saygi duymak gerek ve her din kendi cercevesinde dogrudur
10 Yorumla
+1 yıldinimi doğru bulmasam zaten değiştiririm öyle değil mi? "ya ben müslümanım ama bizim din de eh işte" diye düşünsem beni manevi olarak tatmin etmese zaten o dini benimsemezdim ve yeni bir arayışa girerdim. ayrıca din değiştiren çok insan var. her dine mensup insan ailesinin dinini seçmeyebiliyor. kısacası sorun saçma olmuş
19 Yorumla- +1 yıl
güleyim de boşa gitmesin? kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz isteyen istediği dini seçebiliyor. müslüman olduğum için yarımakıllı muamelesi görüyor olmam sizin düşünce yapınızdaki kölelikten kaynaklı bir durum. ben ateist olduğunuz için size hakaret etmiyorsam sizler de bana hakaret edemezsiniz.
- +1 yıl
@aerolite
- +1 yıl
Gül canım gül.. Onun için zeka gerekmiyor insanda.. Ne büyük tesafüf değil mii? Müslüman bir ülkede müslüman bir ailenin çocuğu olarak islamı seçmeniz.. Hakikatten çok araştırdığınız belli oluyor. Bunun farkında olmadan yaptığınız yorumlar tabii ki sizi tam akıllı katogorisine sokmayacaktır.
- +1 yıl
din tercihi hiç bir insanı akıllı ya da aptal kategorisine sokmaz. insan beyniyle değil kalbiyle inanır. sizinki kendini kaldırmaktan ileri gitmez. ben müslüman kalmayı seçtim başka biri seçmeyebilir seçmeyenler de var. aşağıda bir kız dindar bir ailenin agnostik kızıyım demiş. yine geçenlerde annesi başörtülü olmasına rağmen deist olduğunu söyleyen biri vardı. kimsenin kimseye baskı kurduğu yok ama sen bu ezik psikolojiyle bunu algılayamazsın. şimdi kaybol @aerolite
- +1 yıl
@Eleroza eğer baskı altında olsaydım ve buna mecbur bırakılsaydım hristiyanlığı benimsemezdim ama öyle görünürdüm. müslüman olur muydum orasını Allah bilir ama hristiyan olmazdım
Lisede bu soruyu din hocama sordum ve dedi ki "Allah her insanı kendisini bulabilecek şekilde yaratmıştır." Ben pek tatmin olmamıştım.
37 Yorumla- +1 yıl
cevabı tuhaf zaten :D
- +1 yıl
yunanistanda 22 yaşındaki ateist olan top model bir genç kız inandığı dinin kendini tatmin etmediğini ve hep ruhunun sıkıldığını söylüyor ve dinleri arştırmak istediğini söylüyor ve kuranı alıp okuyunca içinde inanılmaz bir ferahlama olduğunu söylüyor ve kuranı daha sık okumaya başlıyor okudukçada mutluğunun ve ferahlığının arttığın söylüyor, ve gerçek hak dinin islam olduğuna kanaat ederek elhamdülillah müslüman oluyor, ve meşhur nur mektebi topluluğunu öğrenip onlara danışıp bilgi istiyor ve yardımcı oluyorlar ve en sonunda bu model olan genç kız ben müslümansam eğer tam manasıyla müslüman olmak istiyorum deyip kapanıyor ama nasıl biliyormusunuz çarşafa bürünerek, ve yaşadığı ülkeyi terk edip başka bir ülkeye yerleşiyor ve ekliyor, türkiye dinimi tam anlamıyla yaşamam olanaksız insanlar zorla müslüman olmuş gibi ben dinimi daha iyi yaşayacağım nezih bir ülkede yaşıyorum diyor... ve bende şunu ekliyorum ''KALPLER ANCAK ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR''
- +1 yıl
şartlı okumasanız yazdıklarımı, belki de anlaşabileceğiz.
- +1 yıl
yanlış bir anlatımım böyle anlaşılmaya sebep olmasın.
kadercilik anlayışını anlatmadım ben aslında. yani mantık şu aslında, diyelim ki ben ıssız bir adada tek başıma yaşıyorum. Allah hidayeti verecekse eğer benim karşıma mucizelerini çıkartabilir, ki genelde herkesin karşısına da bu mucizeler çıkmıştır. Kainat zaten büyük bir mucize. ben aklımı kullanmayıp, düşünmez de inançsız olmaya devam edebilirim de. Ama o mucizeleri düşünüp, bunlar nasıl oluştu? ben nereden geldim? gibi düşünerek Allah'ı bulmayı da tercih edebilirim.
ya da
Hristiyan bir aileden geliyorum diyelim. İnternet elimin altında. Allah benim içime şüphe düşürmeli ki ben İslam'ı da araştırayım. hiçbir şey sebepsiz değil. Aslında onun da bir isteği söz konusu olur. yani kadercilik anlayışı çok geniş bir boyut. şu an ben anlatabildiğime de inanmıyorum, istersen bir araştır ama Allah kulunu yakmak, cezalandırmak için yaratmaz. öyle bir şey olsaydı, direkt Cennet ve Cehennem ehli belli olur ve biz de oralarda olurduk. - +1 yıl
Mesele günahı işlese de kulu tövbe edecek mi? pişman olup, dönecek mi? ya da ebedi olarak Ondan uzak mı olacak...
hep bir fırsatlar sunuyor diyebiliriz. - +1 yıl
anlayışla yaklaşıp, tatlı karşılıklarınız için ben teşekkür ederim.. :)
''Din, osuruk gibidir. Sizinkinden başkası iğrençtir.'' diye aynen katıldığım bir önerme var.
Yeri gelmişken söyleyeyim dedim.
Herkesin doğrusu, yanlışı, inancı, felsefesi, düşüncesi, kendisini bağlar.
Şiddet içermediği sürece, başkalarını zerre kadar ilgilendirmez bence.00 YorumlaBence herkes başkasının dinini doğru bulsa tuhaf olan bu olurdu. Herkesin kendi ( doğduğu çevredeki ) dinini doğru bulması kadar normal bir şey yok. İnsanı çevre şekillendirir. Bu yemek yeme alışkanlığında da böyledir ne bileyim müzik dinleme alışkanlığında da.
00 YorumlaAslında neredeyse bütün dinler aynı şeyi söylüyor. Yaratılışı anlatıyor ancak insanlar kendi kıt akıllarıyla yorum yapıp bir nevi af edersiniz ama sidik yarıştırıyorlar ve dinlerinin emirleri aksine insanlar arasına fesat sokan eleştirdikleri değil kendileri oluyorlar. İnsanın doğası böyle ne yazık. İnsanlar önce kendileriyle mücadele etmeli bence...
00 Yorumla
+1 yılabi bu soruları cok düsündük :d dinler hiçbir şekilde bir ıspatı olmadıgı halde insanları birbirine düsüren seyler... bu sordugun soruya inanan insanlar ateistik bir bakıs acısı diyorlar ama ne yazık ki burada varlıgımız kadar gercek olan bir sey sunu söylemeliyim ki bunlar hepsi toplumdan kaynaklanan seyler aslında senin dinini secme sansın hic ve de hic yok toplum neyse osun ve bu sekilde neyin ne oldugunu bilmeden baska bir insanın fikrini savunuyorsun. gercek mi insanlar aptallar ve de her zaman böyle olacaklar hiçbir zaman kendi fikirlerini savunmadılar ve hiçbir zaman da savunmayacaklar. BİLGİ BARIŞI, CEHALET KARGAŞAYI DOĞURUR!
00 YorumlaGayet normal zaten kendi ağzınla söyledin arkadaşım insan nerde doğarsa ordaki kültürle yaşantıyla ve dini yapı ile büyür. Aile seni bu kültürün dinin vs. hakikat olduğuna bunların gerçek olgu olduğuna inandırır. Sende çok irdelemezsin Yaşayıp ölürsün
00 Yorumla
+1 yıltabiki de öyle. insan doğduğu coğrafyayı, dinini veya ailesini doğmadan önce seçemez... ancak ileride kendisi isterse değiştirir. kimsenin kimseyi Hristiyan yahudi ateist müslüman diye yargılamaya hakkı yok. zaten hemen hemen bütün dinlerde ve kutsal kitaplarda aynı şeyleri öğütler. sadece günümüzde bunları değiştirip kendi çıkarları için kullananlar var.
00 Yorumla
+1 yılBenim bu konuda takıldığım nokta, bazı insanların, nerde doğmuş olurlarsa olsunlar müslüman olacaklarına inanmaları. "Fransa'da doğsaydın Hristiyan olurdun." diyorsun "Hayır ben yine müslüman olurdum." diyor. Nasıl böyle düşünebiliyor nasıl nasıl nasıl?:D
00 YorumlaBunu herkes düşünmüştür illaki ben şans olarak görüyorum müslüman olarak doğmamı ama tabikide düşünmeye başladığım zaman öyle müslüman olarak kalmadım kendimi ateist gibi düşünüp araştırınca herşey ortaya çıkıyor kimliğinde müslüman yazınca müslüman olmuyosun zaten gerçekten inanman gerekli
00 YorumlaBir insanın ailesi musluman yahudi hristiyan diye o dinlere mensup olcaksin diye bir şart yok benim arkadasimin dedesi haci kendi ateist bende o düşünce sistemine karsiyim onların dini kendilerine doğru bizimki bizimkine doğru bizim onların dinlerini eleştirme veya başka dine inandigi için onlara düşman kesilmeye hakkimiz yok olsa bile muslumanliga yakismaz
02 Yorumla- +1 yıl
insan neye inanıyorsa onu seçmeli anne baba neye inanıyorsa ona değil niye başka dini seçmiyim insan büyüdükçe neyin ne olduğunu anlıyor dediğim gibi arkadasımın dedesine hacı amca diyorlar mesela annesi kapalı kız ateist ama annesi ona kızmıyor veya kötülemiyor çünkü ona hakkı yok :)
+1 yılAma hak din olan islamdır ve Hz isa da kendisinden sonra gelecek peygamberi müjdelemistir ve bu İncil de de yazar Tevrat da da on emir vardır bu on emir bizim dinimizlede çelişmeyen bizim de kabul ettiğimiz şeylerdir ama Yahudiler örnek misali onlarda cuma günü avlanmak yasaktır ama onlar allahı kandırma adına perşembe günü denize ağ atarlar ve cumartesi çekerler ve bu şekilde daha çok balık avlarlar tanrıyı kandirdiklarını sanatlar Yahudiler de Hristiyan da ateist de allahın var olduğunu bilir ama Yahudiler son peygamberin kendilerinden çıkmasını beklediği için kabul etmediler falan gerçekten çok uzun bir konu sana anlatmak isterdim ama telefondan giriyorum yani çok uzun geliyor
00 YorumlaHerkesin tuttuğu kendine. O yüzden kimseye karışmıyorum. Vuhuuuuuuu.
21 Yorumla:))
+1 yılen güncel din islam olduğu için doğrudur fakat bu diğer dinler yanlıştır diye söylenmez ama sizin dediğiniz gibi de değil. ben israil de doğsam da sorgulayıp şimdiki inancımı seçerdim insanlar sadece kulaktan duyma yetişmiyo zekalarını kullanıyolar sizin aksinize
00 YorumlaBu dogal bisey yasadigi ortamin disinda inanclari olan cok az insan var dislanma korkusu, toplum baskisi sebebiyle. Ama zaten A ya inanan kisinin B yi dogru bulmasi cok sacma olmazmiydi? Demezler mi adama B ye inan o zaman diye. Ayrica insan doğru bulduğu şeye inanir.
10 Yorumlaarkadaşım sonuçta kusal kitap okuyan insan bu insanlar ve kutsal kitapta ne diyorsa ona inanacak.. ama bir budist seni inandırıp kandırabiliyorsa o senin cahilliğin derim.. çünkü insandır buddha ve kendi kitabını yazmış ve ona inanmışlar sonra da adama tapıyorlar.. ama müslümanlık tamamen ahiret ve dünya hayatındaki mutluluk için var.. hristiyanlık ve yahudiliğin devamıdır ve sonudur.. sonuçta bu dinler birbirinden ayrı düşünülemez.. ortak noktalarını yakalarsan zaten sen iyi bir dindarsın..
00 Yorumlaher şeyde olduğu gibi dinde de toplumun şekillendirmesi var çünkü.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
Bizim veya onların insanlara bize ne öğretiyorsa ve ailemiz neye inanıyorsa genellikle o dinde oluyoruz
24 YorumlaAynen cogu araştırmıyor arastirana da hakaret ediyor
- +1 yıl
Aynen arastirana da hakaret ediyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılya müslümanlığın yanından geçmeyenler müslümanım demek istiyorlar bende bunu anlamıyorum yok yani gidin yahudiyim hristiyim diyin yani. Müslümanlıkla alakasoı olmayan bir ton icaraat yap sonra müslümanım..
YOK KARDEŞİM NE OLURSAN OL GELME LÜTFEN GELME müslümanlık öyle moron vahhabi dini değil her haltı müslümanlığa uyduramazsın kabul etmez edemez
çünkü Allah diyor ben korucam diyor eeeee kıçını yırtsanda ne bir şey eklers, n müslümanlığa ne bir şey çıkarırsın 2214 yılında yani 200 yıl sonra bizim okuduğumuz Kuranın aynısını torunlarımızda okuyacak...
Saçmamı evet buna inanmıyorsan müslüman değilsin peki nesin?
Seçmelisin A) yahudi B) Hris c) katolik d) ateist deist zerdüşt güneşe tapam say babam say bu zavallı insanların o rahat koltuklarından kalkıp cehennemde yanmaları çok enteresan ve zevkli olacak :)))))))))))00 Yorumla- Devamını Gör (237)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar