AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
184Cevap
Allah’ın vücuda getirdiği sisteme baktığımız zaman burada tekliğin hakim olduğunu görürürüz işte Şura 13:42/ŞÛRÂ-13: (Allah) dînde, onunla Hz. Nuh'a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm'e, Hz. Musa'ya ve Hz. İsa'ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah'a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O'na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).
çünki bilinç öğle bişeyki sanki kendisi deyilde sırf başkaları yanıcakmış gibi algılıyor insanlar ya yunanlar haklıysa ve eski yunan dini gerçekse herkez en son din kurandır biz haklıyız kafasında geziyor ya muhamed ileri dereceden akıl sağlığını yitirmiş bir insansa ve bunların hepsi incil tevrat ve zebur karışımı bir din saçmalığıysa hı ozaman ne oluak zeğus götünüzde ateş yakmayı bilir ozaman :D (deistim)
Valla benim de yıllardır aklımda. Söylenenlere göre müslümanlıktan başka dinlere mensup olaranlar cayır cayır yanacakmış. E bir hristriyan'ın ya da yahudi'nin o dinlere mensup olarak yasaması kimin günahı? Onlar ne için yanacaklar ki? Aklımda deri sorular.
aha bak yazdim yukarda cevabini musluman dogup dogmayacagini kendin belirledin zamaninda ruhlar yaratildiginda Allah 3 kere secde etmesini istedi edenlerde oldu etmeyenlerde 1 dogum 2 yasam 3 nasil olecegin musluman anne babadan dogduysan ilk secdeyi yapmissin anlamina geliyor
Bilim çağındayız. Bu söylediklerini destekleyecek ispatlayacak birşey var mı?
Bu soruyu bende düşündüm çevreme sorduğum zaman araştırma şansı varsa kişi araştırıp öğrenmeli bunun doğal sonucu olarak müslümanlığı seçmeli dediler
Araştırsınlarim bazilarida secmiyor
İşte tamamen kişiye kalmış
Gayet mantıklı düşünüyorsun. Zaten çoğu kişi bu yüzden hiç düşünmeden, sorgulamadan inanıyor. Sonra da inanmayanları aşağılıyor
Haklısınız
^-^
hristiyan ve yahudlilerin kitapları olan incil ve tevratta son peygamberin Hz. Muhammed (sas) olduğu ve ilerleyen zamanlarda onun geleceği yazıyor. Ancak İncil ve Tevratın değiştirilmesinden dolayı bu tür bilgileri bulmak zor değiştirildiğinide bütün dünya biliyor artık o zaman o ailelerde yaşayan bir çocuk ergenliğiyle araştıracak bir yaşa gelmiş demektir o zaman da araştırması gerekir. Ciddi araştırma yapıp müslüman olmamak elde değil çünkü tek mantıklı din.
Anladım
Hiçbir incilde Muhammed gelecek yazmıyor, yüce bir insandan bahsediyor sadece.
Yanlış bilgi vermenizden bıktım.
Bugün bütün islam din adamları incilde muhammed olduğunu kanıtlamaya çalışır fakat kanıt ''Bulamaz''. . Çünkü yok yok yok yok
İncilde muhammed gelecek yazmıyor yazmıyor yazmıyor.
İncilde yüce bir insandan bahsediyor!!!
yalanlarınızdan bıktım.
@ateistbirkız mantikli ve akillica ayni zamanda saygi cercevesinde bir tartisma icin özele beklerim.
Ben sizinle tartışmak istemiyorum sadece yanlış bilgiler vermeyin.
Yok bu doğru diyorsanız bir kanıtla yazın bakalım.
Sizin yeteri kadar bilgi sahibi oldugunuzu dusunmuyorum. Yuzeysel arastirmalar yapip derine inmemissiniz. Size bir cok kanitla ispatinida yapabilirim ama burada degil.
@ateistbirkız
Lütfen yapın incille doğmuş bir kıza söyledikleriniz çoook gülünç çook :D
@ateistbirkız incille doğmuş olabilirsiniz ama belli ki bazı konuları tam anlayamamışsınız. kısa ve basit bir konu olsa burdan da yapardım ispatını ancak biraz uzun olduğu için özelden yapabilirim tabi isterseniz zorlama yok ama kanıtları var ve yalanda söylemiyorum
burada kanıtlamadığınız sürece inanmıyorum çünkü yalan.
İncilde muhammed gelecek yazmaz milleti kandırmayın sayın müslüman.
Hristiyanlar yalanlarınız yüzünden sizden nefret eder, bakınız yukarda yazdığınız şey.
Tamam yazmayın artık konu kapandı yazmayın.
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Kur’ân’ın lisanıyla onlara der ki: "Kitaplarınızda benim tasdikim ve evsâfım vardır. Benim beyan ettiğim şeylerde, kitaplarınız beni tasdik ediyor." Ve şu ayetle "Tevrât’ınızı getiriniz, okuyunuz. Ve geliniz, biz çoluk ve çocuğumuzu alıp, Cenâb-ı Hakkın dergâhına el açıp, yalancılar aleyhinde lânetle dua edeceğiz" der ancak hiç bir yahudi ve Nasrani papazları onun bir yanlışını gösteremedi.
Hem pek çok Yahudi alimleri ve Nasara alimleri Kabul edip ve itiraf etmişler ki, "Kitaplarımızda Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmın nitelikleri, özellikleri vasıfları yazılıdır." İsimlerini bulup söyleyebilirimde.
İspatlara gelince
Zebur’da, Yetmiş İkinci Bâbında şu âyet var: "Bahirden bahre mâlik ve nehirlerden, arzın makta’ ve müntehâsına kadar mâlik ola... Ve kendisine Yemen ve Cezayir mülûkü hediyeler götüreler... Ve padişahlar ona secde ve inkıyad edeler... Ve her vakit ona salât ve hergün kendisine bereketle dua oluna... Ve envârı, Medine’den münevver ola... Ve zikri, ebedü’l-âbâd devam ede... Onun ismi, şemsin vücudundan evvel mevcuttur; onun adı güneş durdukça münteşir ola..." Acaba Hazret-i Davud Aleyhisselâmdan sonra, Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmdan başka hangi peygamber gelmiş ki, şarktan garba kadar dinini neşretmiş ve padişahları kendine secde eder gibi bir itaat edecek vaziyete getirmiş ve hergün insanların 1/5 ini salâvat ve dualarını kendine kazanmış ve envârı Medine’den parlamış kim var? Kim gösterilebilir?
Yine İncil-i Yuhanna, On Altıncı Bab ve yedinci âyeti şudur: "Amma ben size hakkı söylüyorum. Benim gittiğim, size faydalıdır. Zira ben gitmeyince Tesellici size gelmez." İşte, bakınız: Reis-i Âlem ve insanlara hakikî teselli veren, Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmdan başka kimdir? Evet, Fahr-i Âlem odur ve fâni insanları idam-ı ebedîden kurtarıp teselli veren odur.
Hem İncil-i Yuhanna, On İkinci Bab ve on üçüncü âyet: "Amma o Hak Ruhu geldiği zaman, sizi bilcümle hakikate irşad edecektir. Zira kendisinden söylemiyor. Bilcümle, işittiğini söyleyerek gelecek nesnelerden size haber verecek." Acaba bütün insanları birden hakikate davet eden ve her haberini vahiyden veren ve Cebrâil’den işittiğini söyleyen ve kıyamet ve âhiretten tafsilen haber veren, Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmdan başka kimdir? Ve kim olabilir?
@ateistbirkız buyrun ispatları ve daha birçok var azıcık araştırmacı olursanız daha iyi anlarsıız sadece inanmak istediğinizi araştırmayın. Kimseye karşıda kendimi sevdirmek zorunda ve müslümanlar olarak zorunda değiliz Allah bizi sevsin yeter
Bu yeni ahit oluyor yani reform yapılmış
@ateistbirkız ispatlarını istediniz verdim ve şu anda bile Hüseyini Cisri (r. a) tarafından o kitapların tahrif edilmiş olmasına rağmen 114 tane delil çıkarıp bulmuş ki bu delillere pek çok büyük Nasara ve Yuhanna ulemaları bile karşı gelemeyip kabul etmişler ama sen kendi küçücük dünyanda hala kabul edemiyorsun çünkü inanmak istemiyorsun azıcık realist olmalısın.
Hayır bu doğru değil ilk incilde yok bu incili getir ordan örnek ver
@ateistbirkız İncil tahrif edilmiş ama benim bu yazdıklarım tahrif edilmeyen yerlerinden alıntı olan kısımlar yani buda demek oluyor ki ilk vahyedildiği gibi olan kısımlar. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s. a. s) mucizeleriyle bile onu herkes kabul edip tasdik etmiştir ancak inanmak istemedikleri için inkar etmişlerdir. Örneğin; Peygamberimizden mucize isteyen müşrikler ondan Ay'ı ikiye bölmesini istemişler. Peygamber Efendimizin işaretiyle Ay ikiye bölümüştür bunu oradaki herkes görmüştür ancak müşrikler bunu kabul etmeyip bunun bir sihir olduğunu ortaya sürmüşlerdir. yani onların bunu sihir olarak görmesi bile bize gerçektende peygamberimizin Ayı ikiye böldüğünü gösterir ve müşriklerinde bunu gördüğünü gösterir
incil muhammedi peygamber kabul etmezki bu yaptığın gereksiz oluyor
Hz İsa için gönderilmiş bir kutsal kitaptır incil ve hz İsa incilde; Artık ben sizinle çok söyleşmem zira bu alemin reisi geliyor diyor ve bu alemin reiside Hz Muhammed (s. a. s) efendimizdir kanıtlarıyla anlatabilirimde. Evet değiştirilmiş incil Hz Muhammedi kabul etmez ancak dediğim gibi tahrif olunmamış kısımlarıda bulunmaktadır ki o kısımlardanda Hz Muhammede işaretler var örnekleri Hüseyini Cisrinin kitabıda bulabilirsin
@ateistbirkız umarım anlaşılmıştır
Kuranla örnek vermeyi bırak.
@ateistbirkız Kuranla değil İncille örnek verdim farkındaysan. Bu sitedeki birçok kişiye karşı düşüncelerini haklı çıkartabilirsin çünkü çoğu bilgisiz ancak ben sen ve senin gibi düşüncelere sahip insanların birçok sorusuna cevap verebilecek kadar bilgiye sahibim aynı zamanda yüzeysel olarak değil konunun detaylarına inmesini seven biriyim. Neyse kabul etmemekte ısrarcısınız iyi günler
@ateistbirkız..
cok dogru bir soru sormussun oncelikle soyle soyliyim bu benim dusuncem tabi bu bir kural boyle olmasi grekiyo ve allahta bize akil denen bisi vermis her seyi bizim secmemiz gibi diyelimki evet musluman bir ailede dguyoruz ama musluman bir aile de dogduk diye inanmamz grekmez arastirmak grek bu boyledir zaten herkes hangi din de yetissmisse onu savunur arastirilmasi grek herkes ozgurdur
ailem ya da burada oldugum ıcın değil mantıgımla ınandım ben teknolojı elimizin altında arastırabılırız ona gore en dogru kararı bız verecez bununla ılgılı hadis var atalarınız dogru yolda olmayabilir dıe baslayan ve ılk emır oku
abi herkedin dini kendine göre doğrudur benim dinim islam benim dinim dogru diyorum bunu bir yahudi ya da hristiyan soyleyebilir bunda problem yok ya hani biz müslümanlar olarak bizim dinimiz doğru diğerleri yanlış diyorsak onlarda desin yani herkes ayni yani kimsenin kimseye karşı çıktığı yok yani sadece yahudi ve hristiyanlar az olduğu icin sesleri pek duyulmuyor onlarda diyordur yani bizim dedigimiz gibi
Tabikiki insanın görüsleri ve inançları cevrelerine göre sekilleenir ama iyice bir arastırırsan tevrat ve incilin aslında hak dinin peygamberinin Hz. Muhammed (sav) oldugunu görürsün çünkü yaradan gelecegi bilir ve yahudi , hırıstiyan dinlerinin degştirilecegni biliyordu. Ateistlere gelince sıf Allahtan korktukları için onu reddederler ve bu onların hazin ve acılı sonlarını değistirmez
Ben bu soruyu liseye giderken birisine sormustum din konusunda cok bılgılı biri bana ole bir anlatmıstıki şimdi burdan ben acıklıyamam uzun yanlıs anlasılır. Bilgili bir hocaya sor bu soruyu sana anlatacak ve tatmin olcaksın anlattıklarına Hatta ınternetten arastırıp bulabılırsem sana atayım o anlatıma yakın bişey bulabılırsem
fransada sokakta da doğabilirdin,3 yaşına gelmeden öledebilirdin. Yani kısacası boş varsayımlar bunlar... Almanyada doğup yaşasın hitlerde diyebilirdin. Din olarak düşünmüşsün ama bütün değer yargıların için geçerli bu sende öyle düşün. Aileni sevme, ülkeni sevme, dinini sevme, inandığın bütün değer yargılarını sevme hepsini bırak? Yapmazsın sanırım, odağına dini aldığın için hedef o sonuçta senin için...
haklisin, hiristiyan ulkede dogsak belki hiristiyan olurduk. ama su da var birtek muslumanlar kendi dinlerini savunmuyor. diger dinlerde inandiklari dini savunur. insan inandigi dini veya ateistse dinsizligini savunur.
bence bu tuhaf deil, sonucta inandigin birsey.
tuhaf olan savunmasi deil. tuhaf olan diger dinlerden bilgin olmayip diger dinleri ve ya dinsizleri yargilamak.
cunku eger gercek muslumansak bilmeliyizki yargilamayi biz değil Allah yapar.
Yaa Felsefe gibi soru sordn. Bazen insan düşündükçe işin icinden cıkamıyo. Evren, dünya bilmiyormmm
Aynen :)
nasıl ne şekilde doğacağımız kader ve kaderime sonsuz şükürler olsun ki Müslümanım:))
:))
Kader yoktur. Koyu cehalet vardır.
öyle ama arastrıp öğrenmek lazım allah akıl vermiş boş yere deil..
Haklısınız
demekki dünyanın geneli araştırıp düşünmekten aciz malaklar toplulugu.
:)))
Arkadaş biz dünyaya geldiğimizde bulunduğumuz ortam aile nasıl ise biz de onlarla beraber hareket ediyoruz veya bulundugumuz cevrede ki insanlar da ayni olunca oyle yasiyoruz ve oluyoruz ama su bir gercek ki her insan musluman olarak dogar aile hangi dini secmisse o dini kabul etmis oluyoruz sen bir hristiyani camiye goturup namaz kildirtabilirmisinveya bir muslumani kiliseye goturup ayin yaptirabilirmisin
bir adam doğduğunda müslümansa ve etrafında hep müslümanlar varsa iyilik gördüğü insanlar ve ailesi annesi babası çok sevdikleri müslümansa ozaman başka dini tercih etmez ailesinin yolundan gider.
siz doğduğunuzda nüfus cüzdanınıza islam yazdırıyolar. size sormadan çünkü soramazlar daha bebeksiniz ama aileniz neyse sizde o sunuzdur. onu sever onu sayarsınız bazende kuşku edersiniz ama hep saygı duyarsınız
Doğum yeriyle ailenin dinde katkısı olsa da insanın aklı var. Yani düşünebilir ve gerçek dini bulabilir. Bazı dinlerde gerçekten çok mantıksız şeyler var. Başka dinleri eleştirmek doğru bir şey değil ama inancıma göre sadece müslümanlar cennete gider.
Herkes kendi dini doğru buluyor. Ancak şurası bir gerçektir evrensel din olarak ve son kitap Kur'an-ı Kerim olduğuna ve son Resulü'de Hz Muhammed olduğuna göre ve diğer semavi kitaplarda olan bazı yasalar Kur'an-ı Kerim le neshedilmiş ve yasak kaldırılmışsa eğer ki böyle o zaman son kitaba ve son REsulüe itaat şarttır.
Yani ;
Bütün semavi kitaplara imane deceksin iman edeceksin ama amel konusunda Kur'an-ı Kerim şarttır vesselam
Doğru bulmasa zaten o dine mensup olmaz
Ayrıca müslüman kimseyi dini inancından dolayı eleştirmez
Dün hoca hutbede
Peygamber efendimizin hiristiyan ve yahudilerden dinini yaşayanları sevdiğini
Söyledi
Yani hoşgörülü olmak ve bu mantığı kavraya bilmek lazım :)
Bak kardeşim herkez Akıl baliğ olduktan sonra sorumludur neden? çünkü araştırıp çğrenmeli. Yani israilde fransada Abd de doğsaydın büyük bir ihtimalle insan o bölgenin dininden olurdu fakat. İmtihan budur işte hristiyanda olsa müslüman da olsa yahudi de olsa Allahı peygamberi neden yaratıldığını amacını düşünmesi gerekiyor Eeee Allah bana 1 adım gelene ben 2 adım gelirim diyor Acaba onu ne kadar Aradık ya da gerçekleri ne kadar merak ettik.
Her çocuk temiz bir fıtrat ustune doğar sonrasında anne babası onu Hıristiyan ya da Yahudi yapar sonrasında akıl fıkır vermıs Allah arastırırsan doğruyu bulursun dünyada musluman sayısı her gecen gün artmaktadır dünyanın neresıne gıdersen gıt muslumanla karsılasırsın
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=673 buna bakarak bıle incıl gerceklerı yansıtmadını anlarsın hele alıp okusan saçmalık larla dolu
bazen akıma takılıyo bu soru ama fazla kurcalamıyorum ben müslümanım ve müslüman olarak yetiştirildiğim içinde mutluyum olay bundan ibaret benim için
anladım
Doğruluk neye göre doğru? kime göre doğru? doğru olduğuna kim karar veriyor? doğrunun doğru yanlısın yanlıs olduguna kım karar verdi? 100 kişinin eved haklısın diyip 1 kişinin yanlış oldugunu söylediğinde hangsi doğru hangisi yanlış kafamda deli sorular var?
Bu yüzden dinleri saçma buluyorum zaten bakıldığında da tüm dinler birbirine benziyor
zaten senin tanrıya inancın varsı bir dine neden ihtiyacın olsun kaç yüzyıl önce tanrı peygamberler görevlendirmiş peki bu yüzyılda neden yok? insanları inanması için bir şey yapması gerekmiyor mu?
aynen dinler yok bence herkes vicdan muhasebesi cercevesinde hareket etmelidir sırf sevap point kazanmak için olmamalıdır bir ınsanın insani değerleri ve hoşgörüsü olmalıdır
zaten cennet cehennem olmasaydı insanların ibadet edecegini sanmıyorum
Allah kimseye boşuna akıl vermemiştir. Hristiyan- Yahudi olarak doğsalar bile merak edip araştırmaları gerekir. Koyu Hristiyan veya koyu Yahudi olupta araştırıp, öğrenip Müslümanlığı benimsemiş birsürü insan var.
Ona bakarsan Müslüman olup dinden çıkanda var
la ben ölümüne araştırdım. bir ara camilerden çıkmıyordum. aşırı dindardım. bir erkeğin gözünün içine bile bakmazdım. ama şimdi deist'im mesela. araştırıp öğrendim ;) ve lütfen kandırmayın kendinizi sen hristiyan doğsaydın belkide terörist derdin yalnızca. ben bütün kutsal kitapları okudum. hatta diğer dinlere bile baktım kitabı olmayanlara. hepsi insanları yola sokmak için, bir düzen kurmak için yapılmış şeyler diye düşünüyorum. yıllarımı aldı bazı şeyleri kavramak ama şimdi daha huzurluyum.
Ama müslümanlıktan çıkanları görmek istemiyorsun galiba... Mesela dindar bir ailenin çocuğu ben. Ve sayamayacağım kadar çevremdeki bir sürü insan. Sen niye merak edip diğer dinleri araştırmıyorsun şöyle derinlemesine? Komiksiniz.. Hem de ağlanacak haliniz var.
Arastirip öğrendim de degisik kafa. Deist olmak eksik bilgiden baska birsey degil.
olayda bu ya zaten başka bir dinde doğsaydık bile aklımızı kullanıp arastırabilirdik bu kadar basit hem sorgulamak günah falan değil. sorgulamanın sonucu önemli sonuçta imanın kuvvetlenecekse nıye günah olsun
Sizin hiçbişeyi araştırıp öğrendiğiniz falan yok. İslam dinin kuralları var ve bu kuralları uygulamak sizin zorunuza gidiyor. Doğrulardan kaçıyosunuz. Ama bilmiyosunuzki inanmayanların yeri cehennemdir. Hadi ne haliniz varsa görün.
Müslüman ; Hristiyanlar ve Yahudiler yanılıyor
Hristiyan ; Müslümanlar ve Yahudiler yanılıyor
Yahudi ; Müslümanlar ve Hristiyanlar yanılıyor
Ateist ; Hepiniz haklısınız.
deist? :)
Deist orta yolu bulmaya çalışır. Onun inancı da yeterince saçmadır benim için.
herkezin dini kendine misali gidiyo bu işler. hepsi yalan bence
Tabiki bu da sizin görüşünüz
rum 30 31 32. inci ayetindekiler. o dinlerini doğru bilenler çok büyük yanılgı ve gizli şirkin içinde olanlardır ve kurtuluşlarıda çok zordur. kimler kurtulacak. sebe suresi 20. ayette olanlar. bu değişik dinlerden olanların içinden azar azar allahın gercek dinini bilen insanlar kurtulacaktır. vahdet tevhit teslim bu üç ana esası yerine getirenlerdir kurtulanlar. konu çok uzun aslında. soru güzel. herkes bunu akledebilse doğruyu bulmaları rahat olur inş. a. r. o
bir aşırı dindar olmayan aksine diğer dinlere karşı sempatisi olan biri olarak gerçek ve hakiki din islamiyettir. hrıstiyanların 1000 lerce kutsal kitabı vardı şu an bilinen 4 tanesi azaltılmış sayısıdır keza tevratta öyle. ama islamın kitabı tektir ve herkese inmiştir arkadaşım.. ben islamı savunurum ama şu an suudi arabistanda gördüğümüz kadınların araba kullanamadığı islamı asla savunmam ben doğruyu ve gerçeği saavunurum senide tebrik ederim bu soru için
aynen bir sürü kişi müslüman olabilir demis :sadasda :D bir araştır bkıyım başka bir dinden hristiyan olanlar mı cok yahudi olanlar mı cok yoksa müslüman olanlar mı daha cok. coğrafik şans anlayın sunu hepsini geçtim M. Ö4000 de doğsaydın mısırda zerdüşt olcaKtın, ya pagan veya türksen budist
kardeşim insanlar korkudan hiç mantık yürütüp arastırmıyor düşünmeden dinini kabul ediyor.
Müslüman ailede doğanlar çok şanslı diğer dinler de doğanlar okuyup İslamî bulmaları gerekir allaha inanıyorsak son din islam oldugunada inanmak zorundayız Hıristiyanlık yahudilik gibi dinlerim allah gönderdi ama onlar inanmayarak şansları nı kaybettiler tabiki o dinlere de saygım var şükür edelim müslüman dogdugumuza
niye bu kadar en doğru din islam diye diretiyorsunuz kı bu sana göre, belki en doğru dın hrıstıyanlık ya da dinler yok sadece allah var (deistlik) .. kolaya kaçmak sorgulamaktan korktugun için müslümansın , bir müslümanın sevap kazanmak için yaptıgı amelleri bir deist de kendi insani değerleri ve hoşgörüsüyle vicdan muhasebesi çerçevesinde de yapar dinlere inanmak insanların teselli bularak huzıura ermelerini sağlar din gerekli bişey değildir
Yanlış anladın senin din in sana benimkide bana ben islam da mutluyum ben düşüncem i söyledim inancimi söyledim diret më asla yapmam herkez kendi bilir allaha la kulun arasında
burada bir adaletsizlik yok türklerde talas savaşıyla müslüman olmaya başladılar yani atalarımız doğru yolu bulmasa bizde müslüman ülkede doğmayacaktık o zaman insanlarda akıl vardıda şimdi mi yok kapımız herkese açık müslümanlığı seçerseler onların çocuklarıda müslüman ülkede doğabilecek
Yanlış düşünüyorsun. Çevremde çok fazla müslüman olan bir yerde doğdum fakat annem bir ateist, babam ise deist ve ben sıkı bir agnostik görüşlüyüm. Din inanç olduğu kadar bir kültürdür insanlar bu yüzden çevrelerinden alırlar ama asıl doğru olan çok araştırıp aklının gösterdiği yoldan gitmektir.
Diğer dinleri de araştırıp karar vermek gerekiyor Kuran'ın son kitap olduğu yazdığı için inanıyoruz yoksa İncil'de böyle bir şey yazmıyorsa bana sorarsan diğer kutsal kitapları da araştırmaları alıp okumaları lazım Müslüman olan öyle oluyor zaten.
O zaman ne yapıyoruz halimize şükrediyoruz. Yahudi de müslüman olabilir müslümanda yahudi bu insanların kararı herkes doğru bildiğini yapabilir. Yani çok var öyle yurt dışından evlenip müslüman olanlar Allah kimine kısmet ediyor önemli olan bu: )
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/.../...839229_n.jpg ...
ben anlamadım bu arkadaşa İslam dini ile ilgili mantıklı ve güzel bir şey söyleyen herkese direk karşı cevap vermiş yok çok saçma yok soruyu anlamamışsın. Fazla ön yargılısın ya da İslam dininden haz etmiyorsun çözemedim seni
şöyle ki benim ne olursa olsun Müslüman olarak öleceğim kaderimde varsa. Allah nasip ettiyse eğer -ki inşallah- nerede ve hangi aileden doğduğumun bir önemi yok. Allah araştırtıp, yine İslam'ı seçmemi nasip ederdi.
Kaderi müslümanlığa gore belirledin sen hristiyanlıkta ya da baska dinde kader kavramı farklı
onlarda nasılmış?
Arastirmamissin iste git araştır
Kaderi İslam'a göre belirlemedim ben. Allah, beni huzurunda istiyorsa eğer ıssız yerde tek başıma da yaşasam yine onu bulmayı bana nasip ederdi diyorum. Kaderimde Müslüman olmak var derken aslında kastettiğim Rabbin nasip etmesi.
dinimden şüphem yok ki başka dini araştırma ihtiyacı duyayım.
Şüphe ile alakası yok bu dünyaya ne icin gönderildin?
sen şşüphesiz mi herşeyin peşine düşersin? ben şüphe duymadığımın peşinde olmam, çünkü zaten beni tatmin ediyordur. Dünyaya, Rabbe kul olmak için gönderildim.
Dünyaya okuyup araştırmak icin gönderildin
Müslüman mısın?
Evet ne alaka?
araştırmak Rabbi bulmak ve fitneleri bertaraf etmek için yapılır. Asıl geliş gayemiz bu değildir. bence siz araştırınız. sizinle anlaşamayız biz bir noktada. fazla uzatmanın da mantığı yok. iyi geceler...
Ben böyle bir kadercilik görmedim. Tanrı kaderinde Hristiyan olmayı yazsaydı ve sen buna engel olamasaydın kaderin böyle yazıldı diye cehennemde mi yanacaktın? Gerçekten çok adilmiş.
simdi senın allahın sana torpıl gecmısde dıger ınsanları kafır bırakarak yakmak mı ıstemıs bn anlamadımm
Şartlı okumuyorum sadece yazdıklarınızdan bunu anladığım için yorum yapma gereği duydum yanlış anlaşılmasın. Eğer kadere bağlanırsa yani kimin hangi dinde öleceği zaten baştan belliyse hiçbir anlamı kalmaz yaşamın Tanrı -veya Allah sen nasıl diyorsan- kimi yakıp kimi cennette ödüllendireceğine baştan karar verdiyse ne için çabalıyoruz ki?
Uzun açıklamanız için teşekkür ederim. Araştırıyordum zaten ve devam da ediyorum araştırmaya :)
bencede müslüman ol , herkes olmak için kıçını yırtıo bu devirde nedense
insanlarda mantık vardır. akıl vardır. doğruları bulabilir. yeterki istesin
Anladım
Aslında hiçbişeyi bilemeyiz, ben müslümanlığı seçtim, ama şöyle bişey bile mümkün belki de
Tüm dinler insanlar tarafından bölgelere göre belirli düzeni oturtmak için olabilir. Ama islam bilimle uyuşuyor bildiğim kadarıyla.
Bence her din ayrı bir güzel. Insanlar kendi dusuncelerini kullanabildigi surece din dil irk onemli degildir. Muslumanim fakat insanlarin aciklara olan tepkisini anlamiyorum.
Kendi dinini dogru bulmasa niye onun dini olsun ki. kim neye inaniyorsa onu benimsemistir, dogrulunu kabul etmistir. gayet normal. inancin dogasinda var bu olay
Olm adamların hevesini kaçırmasana ://
https://i.hizliresim.com/Z2GY7A.png
Herkesin kendine ait dogrulari var. Yalniz isin icine daha cok girdikce kimin dogru kimin yalnis oldugunu anlayacaksin. Bunun en iyi hristiyan musevi islam bilginlerinin tartismasinda anlarsin zaten. Tuhaf olan birsey yok sadece arastirmamis bir insam var karsimizda o
Bence temelde ikimiz de dinsiziz. Sadece ben, senden bir tane fazla dini daha reddediyorum. Sen diğer tüm olası dinleri neden reddettiğini anladığın zaman, benim de neden senin dinini reddettiğimi anlarsın. Stephen H. Roberts.
Nasıl inandıysak, nasıl yetiştiysek, nasıl öğretildiyse onu savunuyorız gayette doğal. Şimdi ben Müslümanım ama gidip Hristiyanlığı övücek halim yok herhalde.
Öv diyen mı oldu?
Yani kendi dinimi doğru bulcam tabiki demek istedim. Anlamak önemli tabi bazen.
Peki hıristiyan olup daha sonra müslüman olanlar ne oluyor? Peki Aziz Nesin ateist olduğu halde oğlu müslümanlığı nasil seçiyor?
Artık birksan diyorum bu ateist propagandasini. Çünkü ateist biri hiçbir inanca mensup değildir ondan dolayı anti-din propaganda yapmaz gerek duymaz, inancı olmayan ateist nasılda olurda ateist propagandasi yapabilir?
Bu cok garip degil mi beni dusundurende. Mesela hristiyanlar olanlar hristiyan olduklari icin mi yanacaklar muslumanliga gecmedikleri icin mi yanacaklar he garip gelmistir bana
Dinler ateşböcekleri gibidir: Parlayabilmek için karanlığa gereksinim duyarlar. Tüm dinlerin koşulu yaygın olan belirli bir derecede cehalettir. Ki sadece bu havada yaşayabilirler ancak. - Arthur Schopenhauer
psikolojik durumunu anlatim bir insan müslüman doğarsa büyüyene kadar o dini öğrenir eğer ki ailesinden kötü bir din eğitimi aldıysa yani genelde bu korku merkezli din eğitimi oluyo ergenlik dönemine geldiğinde kafası karışabilir çünkü çocukluğundan beri bunun doğru olduğuna inanmıştır bilinçaltına böyle yerleştirilmiştir
@yakamoz gayet güzel ve net açıklamış. Bir şeyi daha açık söylemek lazım. İslam dinini seçme zorunluluğu yoktur. İnsanlar İslamda zorlama yoktur ibaresini ibadet etmek zorunlu değildir gibi algılıyor. İnsanların yaptığı en büyük hata bu
Asıl soru şu : onlar o Coğrafya da doğuyup bize göre yanlış şeylere inaniyolarsa ama bu onlara çok çok doğru geliyosa (aile ortamı yüzünden felan) onların suçu ne? Neden cennete giremiyolar
Hayır arkadaşım tuhaf değil. Biz müslümanlığı öğrendik onu savunuyoruz. Eğer hristiyanlığı bilseydik hristiyanlığı savunacaktık ama insanda akıl vardır doğrusunu ( Müslümanlığı ) bulmak gerekir..
niye inandığın birşeyi doğru bulman gayet normal. onlar o dine inanmışlar ki doğru buluyorlar.
birine birşeye inanırsan doğrusu odur zaten senin için.
Değil. Gerçekten inanmak budur zaten.
Ayrıca belli bir yaşa kadar aile etkisinde kalınır, bu belli yaştan sonra birey kendi doğrusunu seçer. Yetişkin bir insanın ben oralarda buralarda doğsaydım şu bu olurdum demesi mantıken out yani.
sonuna kadar haklısın. yetişkin bir insan araştırıp anlayabilir. öğrenebilir ve karar verebilir.
şöyle düşün Arapça kuran cinlere tevsir ediyor ama incil etmiyor kabala onları çekiyor ama yasin suresi onları kaçırıyor sence de bu daha tuhaf değil mi? (kabala yahudilikteki bir ilmi bölüm)
herkes aynı değildir mesela ben hiç bir inancı eleştirmem sonuçta onlarda müslman bir ülkede doğsalardı müslüman olacaklardı ben asla eleştirmem ve o dinlerinde güzel yanları var bence araştırınca