AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
184Cevap
Kur'an-ı Kerim'i okuyan bır cok kısı zaten muslumanlıgı secıyo neyın ne oldugunu anlıyo
Kuran'ı okuyup ateist olanda cok
tr de hristiyansan haç takıp dışarı çıkamazsın malesef ama başıörtülüde çıkamazsın resmi makamlara ya da başıörtülü değilsenn yine kaltak olursun bu nedir ya ben haç takmak istiyorum abi sanane!
mardine gittin mi hiç :)
mardine gittim desem ne değişiyor?
gitmedim
Fransa da sadece müslümanların. Israil de sadece yahudilerin olduğunu düşünecek kadar sığ isen "hiç bir cahil ile girdiğim tartışmayı kazanamadım" derim.
Işte o yüzden kimse kimsenin inancına karışmamalı. Bir yoruma deistim yazıyorum bin kişi beni vazgeçirmeye çalışıyo
"deist"iysen sıkıntı yok :P
Haklısın katılıyorum hatta dini sorgulamamdaki ilk adım bu soru olmuştur benim. Dinlerin ortaya çıkmasının sebebi insanların ölmeyi öldüğünde herşeyin bittiğini kabul edemeyişidir
Her kafadan bir ses çıkıyor, herkes kendı bıldıgını, İnandığını savunurr.
herkes kardeşce yaşasın yeter , böyle sorular ucu açık sorular. herkesin doğrusunu kendine göre :)
Bazen bana da öyle geliyor. Deistliğe doğru adımlar atıyorum *-*
yaratıp daha da karışmayan bir ilah... öyle birşey yok o yarattığına göre her an O'na muhtacız..
Hepsi aynı din ama kimileri bozulmuş değişmiş , önderleri tarafından değiştirilmiş asimile edilmiş. O yüzden sanki farklı dinler gibi olmuş ve isminide değiştirmişler farklı coğrafyalarda ortaya çıktığı için.
bence herkes bütün inlei araştırmalı ve kendine hitap edeni kendini yakın hissettiği dini seçmeli ^^
Aynen öyle mantıksız olan da bu zaten hiçbi din evrensel değil
Bayağa akıllıca :) Herkes kendi doğrusunu karşıdakine diretiyor malesef :)
evet. özellikle bizim toplumumuz çok baskıcı
@çılgınSincap12 bakla :D
ne oldu :)
@çılgınSincap12 benimi kovalıyon la sen :D
evet :D
@çılgınSincap12 sapık. s. s
kaçma gız ^^
@çılgınSincap12 yemeğe kaçıyorum :D
oh ne güzel ye iç ***
Evet mantıklı. Ama o dinlerde olsaydın bir şeylerin ters gittiğini anladığın da araştırmaya başlayacaktin ve sonra Müslümanlgi öğrenecektin
Dedigin mantiksiz bir seyler ters gidince sen araştırıp hristiyan oldun mu? Ben sana dînini savun mı dedim?
Burada din savunmadm . Bana göre şu an öyle tabi Müslümanlık doğru geliyor. Diyer dinler de olsan nasıl olur gibisinden söyledim ne bu tepki
Bu sorunun insanı tatmin eden bir cevabı yok
Kac musluman gidip diger dinleri arastirdi
kac hristiyan diger dinleri arastirdi
.. vs..
hani diyorlar ya 'akıl' kullanmamiz icin verildi falan diye
kaci aklini kullandi kaci arastirdi...
Belki dinini ailesi değil kendisi seçti? Bunu bilemediğimiz için genelleme yapmak yanlış
Küçükken cocugu neye gore yetiştiriyorlar?
Belli bir yaşa geldikten sonra sorgulamaya başlıyor. Sorguladıkca merak ediyor. Merak ettikce arastiriyor
Belli bir yasa gelsede cogu korkuyor ailesi ve disardakiler yuzunden
https://www. youtube. com/watch? v=-uswy7r9KfA durumu anlatan video
Valla doğucaktık ama avrupadada günde kaç yüz kişide müslüman oluyor öyle bir olay da var.
Aslında gerçek soru şu Din varmı? varsa kim ve neden yarattı?
Dinler Cografyaya ve yetistigin aileye baglidir baska birseye degil.
Müslüman bir ülkede ateist olman bu tezi çürütüyor... Az felsefe ateistliği , çok felsefe teistliğe götürüyor diye boşuna demiyorlar :D
@ENYobaz
Neden cürütsün. Dogru, örnek olarak bir Müslüman ailede dogan bir kisi sonradan Ateist ya da Hristiyan olabilir.
Ama bu halkin geneli icin mi gecerlidir? Cogunlugu Dinini ailesinden aliyor buda Cografyaya baglidir.
Müslüman coğrafya da biri ateist oluyorsa bu tezi çürütür bu bu kadar basit..
Halkın geneli için geçerli olmaması birşey değiştirmez... Bu insanların sorgulayıp , sorgulamadığıyla alakalı dinin doğruluğu veya yanlışlığıyla alakalı değil... Şu felsefi düşünceyi ne zaman aklınıza sokabileceksiniz bilmiyorum yani...
din olayı toptan saçma zaten gelin yol yakınken vazgeçin bu mit ten
Dinler insanları yola getirmek ve savaş çıkarmak için uydurulmuş inanç! lardır
evet bnde öyle düşünüyorum
Biz müslüman doğarak şans liyiz gerçek din bizimki biz bunu biliyorz tartışmaya gerek yok digerlerine gelnce müslüman olan yabancıya o kadar mükafat varki ne mutlu ona
bazı konuları fazla sorgulamamak gerekir , beyin motorunu yakarsın sonra :)
Gerçeği öğrenmek için niye sorgulamayalım? Herkes bunu söylüyor.
sorgulamakta bir yere kadar bazı şeyleri kabul etmek zorundasın...
niye bu kadar korkuyorsunuz sorgulamaktan arastırmak günah değil arkadaslar
@esesfsvs gibi at gözlüğüyle bakan insanlar bazı şeylere kabullenemıyor işte bir şeye cevap veremeyince allahın bir bildiği vardır senin aklın yetmez vs.. gibi cümleler kuruyor buda bir şey bilmediği anlamına geliyor
başka kapıyaa at gözlükleri de o beyinlerde size kalsın...
Ölüyü çok yıkarsan ya osururmuş ya sıçarmış. Çok kurcalama Akışına bırak derim
Ama inan en doğru esas din İSLAM dır bunda hem fikiriz inşallah ;)
her insana müslüman olması için b şekilde mesaj gidiyor diye biliyorum ama ne şekilde onu bilemem
Ortaya konulanlara bakip karar verdikce cokta sacma gelmiyir bu sordugun soruyu herkes soruyor. sorguluyor.
kaç kere bu soruyu din öğretmenlerimle, ya da ailemle arkadaşlarımla konuştum ama her zaman konuyu kestirip attılar. sana sonuna kadar katılıyorum kesinlikle öyle olurdu.
Evet herkes inançlarını savunur, bende kendi inancımı savunuyorum ve müslüman olduğum için çok şanslıyım.
şanslı olduğunu nerden biliyosun
Şanslı olmadığımı nerden biliyorsun? @çılgınsincap12
:))
Aynen ve arastırmazdım heralde.
inanmak düşünmekten daha kolaydır. bu yüzden insanlar düşünmeden inanmayı tercih ederler...
değil insanlar doğru bulmadığı bir dine inanmazlar yani normal şartlarda.
Hayır efendim tek din Zeus ve Kardeşlerine olan inançtır :|
Kendi dinini doğru bulmasa o dine mensup olmazdı, doğru bulduğu için o dinde :)
Dindeki en önemli etken ailedir onlardan ne görüyorlarsa sorgulamadan onu yapıyorlar
5-10 tane götçü gelmiş burada din tartışıyor hey Allahım ya
Doğal olarak böyle bisey olurdu. Hiç tuhaf degil bence
olabilir. dogru yolu bulmak kişiye kalmış o kişinin görevi.
arastırdımmm edındım bılgılere gorede ateistliği sectımmm
Ben android kullaniyorum. ve en son surumu yuklu yeni surum cikarsa ona yukselticem. en son semavi dinde islamiyet diger surumler eski dinler
avrupada doğdum müslümanım
ojullarda hristiyan din derslerine girdim ve çok aey biliyorum... arastirmak zaten yapilmasi gereken bisey arastirdikdan sonra insan dahada baglanir
Aynen araştırmak lazım haklisin
Haklsında islama eskiden düşkün değildim ama tesadüf üzere islamı araştırıp bağlandıkça manevi tatlar yüzünden bile bırakamam islamı
Allah herşeyi yerli yerince yaratmıştır dünyadaki herşeyi sorgulamaya kalkarsan kafayı tersi hiç birşeyin tam cevabı yoktur kuranı kerim haricinde :)
Sen de saçmalamışsın.. Mantıklı cevap bulamayınca allahın hikmetinden sual olunmaz misali topu hep taca atıyorsunuz.
düşünmekten kaçıp kolay yolu seçmektir sana verilene inanmak
biraz akıl yürütseniz şu dinlerin ne kadar saçma olduğunu anlarsınız. ama korkudan hiç birşeyi arastırmıyolar. cevap veremeyeince böyle alalh bilir se n karsıma senin aklın yetmez vs.. cevaplar verirler gülüyorum size
eleroza aklı olanla olmayan bir olurmu? sen çokmu akıllısında isyana sürüklenmişşin. seni Allaha havele ediyoruz. İnşallah benim dininime (kardeşlerimin dinine) hakaret ettigin için bir Yüce Allah sana öyle bir bela göndersinki değil. islama hakaret edemez yazamaz olursun amin...
haylazz031 Duanın ya da bedduanın olmadığını göremiyorsunuz ya da kabul etmiyor , edemiyorsunuz. Beddua tutuyor olsaydı çok büyük mühmin görülen Fetulah Gülen ' in hırsızlık tapeleri çıkan eski Başbakan RTE için ettiği beddurlar tutardı. :D Beddular gerçek olmuş olsa çoktan ABD tarihe gömülmüş olurdu. :D Duanızıda , bedduanızıda alında meydanı sağlıklı düşünebilen insanlara bırakın ki aydınlık yarınlar bizi bekliyor olabilsin.
yahudi ya da hristiyan olupta sonradan müslüman olanlar için ne düşünüyorsun?
Ona bakarsan Müslüman olupta din değiştirende var bu arada yahudilerde din değiştirme yok
biliyorum başka dinden de geçiş yok bu yüzden islam dini diğer dinlerden en üstünü herkesi ne olursa olsun kabul eder serbesttir
müslüman olup dönenlerde çok..
Kesinlikle oyle kanka
Herkesin dini doğru olabilir ama en fazla doğru olan din belli ve önemli olan da bu
Dinde zorlama yok kimseyi bu dine geç diyemezsin zaten herkes inandığıyla olsun napalım
kardeşin ateist olsa "inandığınla ol" der misin?
Cunki hemen hemen herkes yanlis biliyor, dinler diye birsey yoktur tek din vardir o da hanif dinidir , ve hangi dine veya kavme ait olmadan ol teblige muhattap olmadan ölmezsin
Herkes iradesi ile gerçek dini bulmalı ve görmeli , her tarafa bakmalı daha sonra karar vermeli.
din değiştiren de çok hemde bu değişimlerde enfazla tercih edilen din müslümanlık arayan bulur
olası fazla patinajda ateizm'e inanırsın. fazla kaptırma dost.
Ben inanmıyorum bence yanlış ama hristiyanım :D mantıklı mı?
İnsanin iradesi var nekadar ailesinin dinine baglansada mantik ilr dogru yolu bulur :D
Arastiracan arkadasim. oyle koru korune baglanmican. bu dusunceler cok sacma.
ELHAMDURİLLAH Müslümanım diyen bizler ne zaman ALLAH'ı yargılar oldunuz nesiniz siz Şeytan Cin felan mı
daha elhamdülillah diye yazmasını bilmiyosun nasıl bı muslumansın sen
müslümanlık yazıyla değil allah aşkıyla belli olur senin gibi sitede ona buna cerez olmuyorum dua mı okuyorum çok şükür elimden geldigince namazımı kaçırmamaya çalışıyorum site içinde yalanmıyorum
Ben cin olduğumdan şüpheliyim aslında o-O
kardeşim lafım sana değil şu kılıksız insana
@iktisatçı68 sende yazmayı bilmiyorsun.
bilmiyosun değil bilmiyorsun
bı değil bir
musluman değil müslüman
Hahaha söyleyecek laf bulamayınca bunu mu söylüyosunuz sözde müslümanlar :)))
saygımdan susma kararı almak zorundayım işin bku çıkmaya başladı
Benide hem düşündürmüştür.
:)))
Şuanda sen mesela diger dinleri arastiriyomusun demi?
Tabiki :)
müslüman olmayı seçeceksem amerikada bile doğsam müslüman olurdum
Büyuk konuşmak mantıksız
büyük konuşan sensin
Ben bir sey demiyorum sadece soru sordum
Kardeşim bak git diğer dinleri araştır en doğru din müslümanlıktır
kime sorsan kendi dinini savunur bu yüzden tuhaf deyil çünkü herkesin kendi kararı :)
Bence en güzel cevabı kafirun süresiyle allah vermiştir sizin dininiz size benim dinim bana