Abilerim ablalarım lisem bitti endüstri meslek lisesi makina ressamlığı bölümü okudum. 2 yıllık geçişi seçtim ama 2 yıllık gitmek istemiyorum istanbulda bir işe yaramıyor 4 yıllık makina mühendisliği istiyorum teknoloji fakültelerine gitmek istiyorum ama sorun şu ki ben tembel bir öğrenciydim hiç bir şey bilmiyorum çarpım tablosunu bile bilmem dershaneye gidip yurtlarda kalsam kamplara girsem bir dahaki sınavlara girsem sizce yapa bilirmiyim hiç bir şey bilmiyorken makina mühendisliği kazanma seviyesine gelebilirmiyim yardımcı olun lütfen okuyan abilerim ablalarım yardım edin 2 yıllıkmı daha iyi dersiniz onamı gideyim bilemiyorum.
Cevabın nedir?
makina mühendisi olunca hemen iş bulabılecegını mi sanıyorsun?4 tane fabrikada staj yaptım neyin ne oldugunu cok iyi öğrendim eğer sen kendini geliştirdiysen ister 2 ister 4 seni alırlar yeterki kendini ispatla cok işsiz arkadasım var makina mühendisi direk makına muhendısı oldun ıs bulcan bunu kafanızdan atın herseyden önce kendını gelıstırmek önemli. 2 senelik okudu amcamın oglu eskısehırde Raylı sistemler okudu şimdi aldıgı maaş 2milyar.mühendıs olursan dil bilceksın yuksek lısans yapcaksın yoksa fabrıkalar almıyorlar gördüm biliyorum.
00 Yorumla
çarpım tablosunu bilmiyorsun? Sen mat1 hiç bilmiyorsundur hele mat2 hiç hiç bilmiyorsundur fizik kimya biyoloji de bilmiyorsundur. Ama yerinde olsam bu 3 ay tatil yapmam dersaneye 0 gitme hazırlık yap biraz. 9 ay da dersane eğitimi al dersaneden sonra da çalış. Olmazsa 1 sene daha aynı tempoda çalış. Yani 1 senede yapamasan da iyi bir temel yaparsın 2. Sene olur heralde gerizekalı değilsen :) yasin 17-18 ise aceleye gerek yok 2 sene dersaneye gitsen de olur. Ben 22 yaşındayım henüz üniversiteye gitmedim düşün :)
00 Yorumla
+1 yılgercekleri konusalım çok zor ihtimal temelin olmadan kazanabilmek ünv. kayıt yaptır onu oku sonra dikey geçiş sınavını dene bence ve tekrar ünv sınavına girebilirsin... ikinci bi secenek şu ki: ünv. sınavına hazırlan dene olursa giderszin olmazsa 2 yıllık okursun
00 Yorumla
Makine ressamlığı bölümünü okumuşsun bence düşüncelerime bakarsan 2 yıllıga gidersen çok pişman olursun puanın kaç ? bilmiyorum önümüzdeki sene çok çok çalışıp puanını yükseltip tercihlerini yapabilirsin
18 Yorumla- +1 yıl
Bu sene sınava girmedim çünkü 0'dım hiç bir şey bilmiyorum barajıda geçemezdim. keşke lisenin başında aklım başıma gelseydide çevirirdim kendimi ama şimdi geldi işte çok canım sıkılıyor istanbulda geçinmek çok zor hayat çok zor 2 yıllıkla bir şey olmaz artık fabrikalarıda taşıyorlar zaten kültür başkenti diye 4 yıllık istiyorum ama hiç güvenemiyorum kendime bir şey bilmediğimden..
- +1 yıl
Kendine güvenemezsen Başaramazsın eger hedeflerin yüksekse çalışmak başarmak istiyorsan kendine güvenmelisin yapacagım başaracagım demelisin eger güven olmazsa yapamazsan. dersaneye git bol bol test çöz matematige yogunlaş sözel çalış elinden geldiği kadar çalış en azından dersini almışsın pişmansın artık seneye çalış artık. bu sene 2 yıllığa gidip pişman olursun bide makine ressamlıgı ne güzel bende resimciyim işte gsf mezunuyum kesinle seneye.
- +1 yıl
Ailem destek çıkıyor dershaneye gönderiyor yurdada veririz diyorlar, ama hiç ders çalışma alışkanlığım yok bilgim yok birikimim yok temel yok onca senenin konusunu birikimini 1 yılda nasıl kapatırım allahım kafamı vuracam duvara çok pişmanım. Bize özel teknoloji fakülteleri var onlardan çok umutluyum aslında gidip oraları kaza bileceğime inanıyorum ama yinede tereddüt var işte.
- +1 yıl
Ailenin destek çıkması güzel işte allahtan umudunu kesme kendine güvenmedikçe bişey yapamazsın. bir sene deyip geçme 1 saniye lik gelip geçer 2 yıllıga gitsende aklın hep 4 yıllıkda kalacak iş imkanları zor 2 yıllıkda şimdi o 2 yıllıga kayıt yapıp iş imkanlarında zorlanırsan pişman olursun
- +1 yıl
Kesinlikle çok iyi bir destek almam lazım rehberim olması lazım diye düşünüyorum kime danışa bilirim son sistemi kaç puan yapmam gerektiğini ne kadar çalışılması gerektiğini, staj yaptığım yerdeki mühendis abilerim ablalarımda hep pişman olursun bak şimdiden çalış dediler ama halaa kafa havalardaydı benim lise bitince anladım işte pff.
- +1 yıl
Bak canım insanlar doğruları anlayabilmek için yanlış yapmak zorundadır bunda üzülecek moral bozacak bişey yok şu dünyada okumak gibisi yok sen yanlış yaptın ama dogruları anladın dersni aldın pişman oldun. Ama şimdi ne yapmak lazım ? Sıkı mıkı çalışmak lazım Çok iyi destek alıcaksın istedigin bölümleri araştıracaksın üniversiteleri taban puanlarını ögreneceksin dersanelerde deneme sınavlarında kendini geliştirebilirsin. sakın 2 yıllıga gidip pişman olma bölümün çok iyi.
- +1 yıl
dershaneye gidip kampa gireceğim benim için en iyisi bu olur diye düşünüyorum gidip gelirsem ben oyalanırım bir şeyler ile, fikirlerinizi unutmayacağım çok teşekkür ederim ablacım, hayatta sizin gibi iyi insanlarda size yardımcı olur inşallah.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
+1 yılöncelikle evde ders çalışılmıyo onu söyleyim.düzgün bi dersaneye yazıl abi evlerine mi gidersin yurda mı çıkarsın bilemem adamakıllı ders çalışabilcegn biyerde kalmaya başla.eğer hakkını verirsen ygs de 50 60bin olur onu da lys de 35bine düşürür eli yüzu düzgün bi makine muhendisligine gidersin.ama sıfırım diyosun o yüzden insanüstü çaba harcaman gerek onu da söyleyim.göze alabiliyosan başarılar deyim
13 Yorumla- +1 yıl
İşte bu insanüstü çaba gözümde çok büyük gözüküyor, ders çalışma alışkanlığım olmadığındanmı artık bilmiyorum ama küçük bir çocuğun canavar korkusu gibi bir şey işte.
- +1 yıl
ben anadolu lisesi mezunuym bu 2.yılım.ben bile bu yıl eşek gibi çalıştım ordan hesap et kısaca gözünde büyüycek kadar zor :D
- +1 yıl
Gülme diyeceğim ama gülüncek haldeyim sende haklısın.
+1 yılhayırlısı olsun kardeş..2yıllığı boşver birçok arkadaşım memnun değildi onlardan..ve bencede dandik..sen otur matematik,fizik,geometri,kimya çalış.sonrada mtok lardan makine mühendisliğine gel.ve okulunun formatına dikkat et.bende almanca meslek çıkışlıyım ama iyi bir teknik üniv. den makine müh. olarak çıktım.yani 2yıllığa gitmedim.çalışıp girdim sınava.çalışmadan olmaz.bir makine mühendisi geometriden tut fiziğe herşeye çok iyi hakim olmalıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
ya benim sorumada cevap versen kardeşş ygs 2 ile fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyunya mf3 ile tercih yapmanın farkı nedir ? birde fizik tedavicilerin aldığı dersler nedir arkadaşlar acil lütfen ihtiyacım var . bide ben eşit ağırlık mezunuyum ygs 2 ile girip de fen dersi görmediğim için okuyamama gibi olasılıkta var mıdır dersler çok çok ağır mıdır ? (TÜM ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE LÜTFEN KAFAM ÇOK KARIŞIKK)
- +1 yıl
sen beni yanlış anladın sanırım :) yeni sistem ile ilgili pek bilgim yok.ama bir dershane hocasına gidip danışabilirsin.ücretsiz sana bilgi veririler ;)
4 yıllığı gidip herhangi bir şehirin köyünde vaya ilçe üniversitesinde okuyacaksan hiç okuma 4 yıllık sana söyliyim.Pişman olursun.Sağlam bir şehir yaz 2 yıllık olsun.. dikey geçiş sınavına çalışırsın 4 yıllıka geçersin.Aklını kullan.Gideceksin dandik bir şehire..Okulda hiç bir klub dernek bilmem ne olmıyacak kişisel açıdan gelişemiyeceksin mezun olduktan sonra CV'ne yazıcak hiç birşeyin olmıyacak.Herşey okumak diploma almak değil unutma bunu.
10 YorumlaÇarpım tablosunu bilmiyorsun hmm... Bir yılda çarpım tablosundan başlayıp türev gibi üst konulara geçmen çok zor.
22 Yorumla- +1 yıl
İnanmak istiyorum, ama 300 puana kadar inana bildim üstüne inanamıyorum şuan :) mtokdan girme şansımız olduğundan istiyorum aslında hazırlanmayı 300 340 makine mühendislikler var hatta 285 bile oluyor bu puanları yapamayacak kadar geri zekalı olduğumu düşünmüyorum beyin bu sonuçta ne öğretirsen alıyor başara bilirim dimi hiç beynimi bu kadar zorlamayı düşünmemiştim çünkü :)
+1 yılÜzülme bende meslek lisesi çıkışıydım. Lise bittikten sonra 1 yıl dershaneye gittim. Aslında elektrk- elektronik tek. alanından mezun oldum ama ben alandışı tercih yaptım geçen sene yani puanım 0,12 ile çarpıldı. Senin dediğin teknoloji fak. deki makine mühendisliğine entegre olan imalat mühendisliği okuyorum. Seneye iyi çalışırsan kendi bölümüne gideceğin için puan kaybı olmayacak ve 1 yıl mtok okursun ve mtokla girenlerin puanlarıda çok düşük barajı aşman bile yeterli.
00 Yorumlabence o 2 yıllıgı oku sonrada DGS sınavına gir ve makina mühendisliğine geçiş yap sadece türkçe ve mat1 yapman gereken bır sınav üni. sınavından çok kolay oldugu kesın bı arastır istersen
00 Yorumlagüvensizliğini önce at sonra git değerlendir bana kalırsa 2 yıllığı dgs var geçersin yada okurken tekrar sınava girersin
00 Yorumla
+1 yılHem şarap içeceksin hem de başın dönmeyecek dünya da öyle bir bolluk yok. Çalışacaksın çabalayacaksın ve geriye yaslanıp sonuçlarını bekleyeceksin
00 Yorumlayılda mühendislik kazanmam zor ama imkansız değil.2 yıllık okusan sonra dgs ye hazırlanıp oradan mühendisliğe geçiş yapabilirsin.bu da bir seçenek.
00 Yorumlakendine güven yeter herşey yeni başlıyor
14 Yorumla- +1 yıl
Evet hayatın zor ve basit olmadığını anladım :( suç bendemi eğitim sistemindemi orasını bilmiyorum, çarpım tablosunu bilmeden sayısal bölümden nasıl mevzun oldum hala hayretler içindeyim dönüp bakıyorum gülüyorum sonra kendime acıyorum 12 sene boşu boşuna geçmiş git gel git gel hiç bir şey yok, şimdi suçluda bulmaya çalışmayayım ama sonrası için bir şeyler yapmak istiyorum işte gözüm kesmiyor ama istiyorum :(
- +1 yıl
31 yaşındayım bir baltaya sap olmadım senin için yine bir ümit var demek istedim sadece bence 4 yıllık olursa daha iyi olur.başarabilirsin keşke eşit ağırlık okuyacağıma sayısal okusaydım.sayısaldan anlamayabilirsin ama bu öğrenemeceğin anlamına gelmez.keşke aklım başımda olsa yeniden okula gitsem sayısal için.sistem sorunlu orası kesin ama bu senin başaramayacağın anlamına gelmez.keşke dememen dileğimle
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim abicim, görmüş geçirmiş biri olarak kesinlikle bir bildiğiniz vardır, söylediklerinizi asla unutmayacağım inşallah benim için doğru bir yol seçip o yolda başarılı olacağım.
- +1 yıl
buna sevindim iki defa üniversite sınavına girdim kazandım tembelliğim ve şüpheciliğim beni özel güvenlik olmaya kadar götürdü.şu an düzgün eğitim alsam ağ veya sistem uzmanı olabilirim.veya aşçı.herşey zamanında güzel kanka.senin gibi insanlar oldukça yükseliriz yoksa halimiz harap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 699 cevap paylaştı. lise bittiyse üniversite var hadi bakalim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler