Fen Bilgisi öğretmenliği okuyan var mı? Nasıl, zor mu dersleri? Fen Bilgisi öğretmenliği dersleri zor mu? Hazırlık okumama gerek var mı? Fen Bilgisi öğretmenliği ataması zor mu?fen bilgisi öğretmenliği yorum
Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Nasıl? Ataması Nasıl?
Selamlar :) Öğretmenlik seçilebilecek en güzel mesleklerden bir tanesi. Ancak öğretmen olmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Başkalarını eğitebilmek için öncelikle kendiniz en iyi eğitimi almalısınız. Bu yüzden bazı öğretmenlik bölümlerini seçerken öğrenciler tereddüt ediyor. Bunlardan biri de Fen Bilgisi öğretmenliği. Bu yüzden hemen araştırmaya başlıyorlar ve Fen Bilgisi öğretmenliği yorum yapanların fikirlerini alıyorlar.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Nasıl?
Fen Bilgisi öğretmenliği yorum
Üniversite okumak başlı başına bir sorumluluk. Meslek sahibi olacaksınız ve o konudaki her şeyi öğrenmelisiniz. Ancak bazı bölümler zor olabildiği için öğrenciler çekiniyorlar. Öğretmenlik bölümleri okunabilecek en güzel bölümlerden. Fen Bilgisi öğretmenliği de bunlardan biri. Özellikle de Fen bilimlerine meraklı kişiler için tavsiye edilen bölümlerden. Çocuklarla da anlaşıyorsanız bu bölüm tam sizlik demektir. Kimya, biyoloji, fizik bölümlerden daha kolay bir bölüm olduğunu söyleyebilirim. Zaten Fen bilgisi dersi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine anlatılır. Aslında liseye geçecek ve kimya, biyoloji ve fizik gibi dersleri alacak öğrencilere bir temel oluşturmayı amaçlayan bir derstir. Bu yüzden daha iyi bir bölüm olduğunu söyleyebilirim.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Zor mu?
Fen Bilgisi Öğretmenliği Zor mu?
Her bölümün kendi içinde zorlukları vardır. Ancak benzer bölümlerle karşılaştırınca Fen Bilgisi Öğretmenliğinin daha kolay bir bölüm olduğunu söyleyebilirim ama bu benim kişisel fikrim tabi ki. Yukarıda da bahsettiğim dersler olan Kimya, Biyoloji ve Fizik gibi lise derslerinden daha kolay bir ders olan Fen Bilgisi bölüm olarak da bu bölümlere nazaran daha kolaydır. Özellikle bu bölüm için hevesli olan ve sayısal derslerde başarılı öğrenciler için kolay olacaktır ancak sözel bölümlerde başarılı öğrencileri zorlayabilir. Kısacası Fen bilgisi öğretmenliği dersleri zor mu? sorunun cevabı kişiden kişiye değişecektir.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Dersleri Nelerdir?
Fen Bilgisi Öğretmenliği Dersleri Nelerdir?
Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans programında birçok ders mevcut. Bunlardan bazıları ortak dersler olan temel dersler diğerleri ise alan dersleri. YÖK'e göre Fen Öğretmenliği Lisans Programında bulunan dersler:
Eğitime Giriş
Eğitim Felsefesi
Atatürk İlke ve İnkılapları 1 (Atatürk İlke ve İnkılapları 2)
Ayrıca bu dersler haricinde birçok seçmeli ders de bulunmaktadır. Bu dersler okula göre farklılık gösterir.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Ataması Zor mu?
fen bilgisi öğretmenliği atamaları nasıl?
En 2020 Mart ayında yapılan atamada Fen Bilgisi. öğretmenliği için 1002 kişi atandı. KPSS puan ortalaması ve Mülakat puanı ortalaması ise 76 olarak açıklandı. Fen Bilgisi öğretmen atamaları 2021'de olacak mı? sorusu için şimdiden öngörüde bulunmak zor. Durumlar her yıl değişebilmektedir. Fen Bilgisi öğretmenliği atamaları nasıl? sorusunun net bir cevabı olmasa da siz KPSS puanınızı arttırmaya çalışarak şansınızı da arttırabilirsiniz.
bende fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum sözelin iyise 3-4 sayısalın iyise 1-2 sınıflarda rahat edewrsin dersler biraz ağır ama çalışılınca yapılmayacak bir şey yok farklı pek bir şey öğrenmiyorsn eğitim dersleri hariç o yüzden hoş geldin aramıza branştaşım...
atanmayı bekliyorum daha yeni mezun oldum bakalım nasip nolcak beklemedeyiz atanma son 3 yıldır fena değil 3000 lerde atama yapılıyor bakalım bu yıl nolacak
inan ki hep öyle diyorlar ama ne rahatlığı tam tersine en yorucu olan meslek ama seviyorsan aşarsın her şeyi insana zevk veriyorsa hiç bir sorun olmaz. ben ktü mezun
hepsine hakim olmak gerekiyorda fakat doğrusunu söylemek gerekirse hiç birine hakim olamıyorsun :) acı ama gerecek o yoğun bir program var bunun sonucuda aaln sınavının ortalamasında belli oluyor maalesef :(
:) bence gözünü şimdidewn korkutma sıradan bir cevap olabilir ama çalışman herzaman çalış desemde olacak şey değil zaten :D sadece final vize öncesi bir hafta önceden başlamak ve dersi derste dinleyip kendi notunu kendin alman yeter artar bile göreceksin...
nasip kısmet dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşurmuş ufak dünyada yaşıyoruz kimbilir nasip... kib hakkınızda hayırlısı diyelim inşallah mutlu olursunuz gelecekte iyi günler görüşmek dielğiyle
@smyyy_58 fen bılgısı ıcın lys daha cok onemlı bunu bılmen lazım en başta. Sana şu taktiği verim zor konu yok bıo ıle kımyada eger su gıbı yaparsan fızık cok onemlı degıl eger odtu fen bılgısı ıstemıosan ben gazı fen bılgısı kazandım:)
:) senınkı onlardan zor ama rahatsın :) ben hem hazırlık okudum hemde sürünüom şu an sızın dersler basıt :) dısardan gelmezsen rahatsın bolumunuz basıt
yok ben ogretmenlık sevmıyorum :) ama gel bızım bolume puanlarıda dusuktu halbukı :) daha dogrusu gelme hayatının hatasını yapma gel derslerı gor sadece :)
tamam ugra 1 ders bıtıne kadar canından can gıtcek :) bılmıom valla ya bankacı ya yazılımcı felan ya da memur :) bızım opsıyonlarımız var 2. sınıfta teorık, bılgısayar ve uygulamalı matematık dıye felan o secımlerden sonra belır olur ne olcagımız :) unutma benı derslere gel ben sımdı gercı soyutu yaz okulunda alıom ama fazla fark etmıyor goturcem senı derslıge ya da soylerım yerını kendın gıdersın unutma benı :) haber et :)
metro cıkısında saga don fen fakultesı a blogu ya da c blogunda. kampustede bırsey yok zaten kampus carsısı kafeler felan metrodan cık sola don fen fakultesının arkasında ana merkezı unıversıtenın bankalar felanda var. unıversıteden pek bırsey bekleme yanı :)
Kim ne derse desin bölümün gayet güzel. Hangi üniersitede kazandın? bende fizik öğretmenliği kazandm önce fizik yazmıştım sonra fen fene de puanım yetiyomuş ama ben fiziği daha çok istiyordum. fen gayet güzeldir ama sevmen gerek seviyorsan hiç bişey umrunda olmaz. gerekirse 10 sene sonra atan o sırada başka özel kurumlarda falan öğretmenlik yaparsın illaki iş bulursn yani.
3
18 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynen bende oyle dusundum ozel sektorde calisirim ilk basta. sonra atamalari beklerim sonra isim kolay zaten. ege deyim sen nerdesin
ya şöyle açıklim sana. okuması çkta kolay değil. ama öyle ya da böyle bitirirsin. özellikle ileriki senelerde yanlış hatırlamıyorsam 2. ve 3. senelerde diferansiyel denklemler (matematikte) organik kimya ve anatomi diye üç ders göreceksin. baş belası dersler. geçinceye kadar akla karayı seçmiştim. neyse dediğim gibi öyle ya da böyle bitirirsin. ama sonrası muamma şu an atanması en zor bölmlerden biri. kpss denen illet yüzünden. ben şu an 8. yılımı bitirdim meslekte ama hala atanamayan sınıf arkadaşlarım var. başka mesleklere yönelen (polislik gibi) arkadaşlarım var. yani uzun lafın kısası okurken dert ama asıl dert sonrası.
ben atandığım sen biraz daha düşüktü. ben 83,5 puanla sözleşmeli olarak atanmıştım. daha sonra 5 sene boyunca her sene kadroya gecebilmek için kpss ye girdim ama en fazla 85.5 aldım ama o da kadroya geçebilmek için yeterli olmamıştı. neyseki sonrada yasa çıkarıp bütün sözleşmelileri kadroya aldılarda bende o şekilde kurtuldum kpss illetinden.
bende bu sans varken butun olumsuzliklar karsima cikar sinirda bile kalirim. neyse eyvallah fikir verdin ama artik kazandim gidicem onume bakicam artik
yok okadarda karamsar olma. ne güzel işte kazanmışsın. emeklerinin karşılığını almışsın. benim anlatmak istediğim seni hiç kolay bir dönem beklemiyor. çok iyi çalışmalısın. aklından şunuda çıkarma bence şu an görevde olan binlerce fen bilgisi öğretmeni var. onlar nasıl atandıysa bende atanıcam de. mücadele et ve çalış. hemde çok çalış. sonucunda bak göreceksin herşey çok güzel olacak.
sana şunu söylim. üniversitede aldığın notlar inan hiçbir yerde hiçbir şekilde işine yaramıyor. ama yinede sen yüksek tut ve ikinci seneye bırakma derslerini. zorlanırsın yok. anladığım kadarıyla azimli bir bayansın. sen istersen herşeyi başarırsın.
erasmus falan olursa onuda istiyorum ortalama o yuzden onemli olur. evet azimliyim okumayida seviyorum zaten. saol ben sizi mesgul etmiyim iyi gunler :)
Ben okuyorum asla ve asla kimseye tavsiye etmiyorum. Okumak istiyorsanız da sakın On Dokuz Mayıs Üniversitesinde bu bölümü okumayın intihar edebilirsiniz piskolojiniz alt üst olur
Bende Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Üniversitemiz gayet güzel bir üniversite. Eğitim olarak bir çok üniversiteden iyi diyebilirim hocalar gerçekten zorluyor bunu yapmalarının sebebi 4 yılın sonunda kpss den iyi bir puan alıp atanmamızı sağlamak. Bence üniversitesi dediğiniz kadar kötü bir üniversite değil eğitimi kaliteli zor bir üniversite diyebiliriz