Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. orta asya türkleri yapmaya başlamışlar , o zamanki kadınlar pirinç ve diğer malzemeleri birlikte pilav gibi yaparak yiyorlardı , taze yapraklar ile karışmış malzemeyi tesadüfen aynı yere getirmişler , birtanesi bu malzemeyi suyla haşlayıp pilav yapıyoruz bu yaprakların içine koyup haşlasak lezzetini arttırıp içini boşaltarak yeriz diyor , aynen kendi düşüncesiyle sarma metodunu buluyor sarıp pişiriyor ve bir iki çıkarıp yerken bütün yesek ne olur diye deniyor ve o da ne müthiş lezzet , diğerleride saldırıyorlar tabi ve bu olağanüstü lezzet ogün bugün aramızda , tabi oradan anadolu topraklarına geldiklerinde bu güzel yemeği buralara taşıyorlar , afiyet olsun :D
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yaprak sarmasını M. Ö. 200'lerde Bitanya krallığında yaşayan gülsüm ananın üzüm bağlarında dolaşırken dikkatini bir şey çekiyor üzüm yaprağının öncelikle bazı yemeklerin üzerine örtmek için temiz ve hijyenik bir yöntem olduğunu keşfediyor. Daha sonra suda tesadüf eseri haşladığı üzüm yaprağının içine pirinç koymasıda bir gün önce kalan pilavı değerlendirmek için olmuş ve çok lezzetli bir yemek keşfetmiştir. :D
232 Yorumla
kim buldu bilmiyorum ama iyiki bulmuş yalnız şöyle bazı yerlerde içini bembeyaz yapıyorlar o benim çok tuhafıma gidiyo sarma dedim bol salçalı pirinci kıpkırmızı olacak
27 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kafadansın. Her yemeği yaparken bunların nasıl ortaya cıktıgını dusunuyorum :Dsd
116 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkim buldu acaba :))
Cevap sahibi+1 yılyumurta falan asamalardan gecmıstır dıyorum ılk cıg yenıyodur sonra suda pısme halı sonra yagda falan sarmada boyledır herhalde :D
Cevap sahibi+1 yılahaha :D:D
Cevap sahibi+1 yılanlamadım?
Cevap sahibi+1 yılyumurta falan asamalardan gecmıstır dıyorum ılk cıg yenıyodur sonra suda pısme halı sonra yagda falan sarmada boyledır herhalde :)
Cevap sahibi+1 yıltesekkurlerr :)
Cevap sahibi+1 yılee yine benim yazdıgım cevap altlara gitti :D :D
Cevap sahibi+1 yılpeki :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Yaprak sarmaini tokat erbaglilar buldu o donemde asmalari hastalik vurmus cogu besin maddesi bitmemis topraktan neyse adamlar ac kalmis bir asma var ellerinde birde birinc bulgur. Ekmekte yok bagri uzumun yapragina saralim yiyelim demisler sonra cok hoslarina gitmis tekrar bolluk olunca zeytin yagli cesitleride denemisler ve iste yaprak sarmasi:))
334 Yorumla- +1 yıl
bir oğlan okumaya gidiyomus boluya sürekli babasini arayip para istermiş: baba burasi bolu kizlar dolu para bitti kizlar gitti. babasi her seferinde yollamis. en son yine demiş oğlan babasina: baba burasi bolu kizlar dolu para bitti kizlar gitti. baba cevap vermiş: burasi corum kafana korum para bitti anan gitti :D
Valla bilmiyorum ama muhteşem bir ucatmis.. :3:3 eli opulesi kadinmis valla :P :) :)
11 Yorumla
+1 yılharbi ya kim icat etti kardiş. annem bir hafta boyunca yaprak sarma yedirmişti bize. birde kalındı ağaç kabuğu yiyorduk sanki. yapması dert yemesi dert. tez zamanda yok edilmeli.
13 Yorumla- +1 yıl
şaka yaptım. yemesi güzel. hele geceleyin buzdolabından çalmak ayrı bir eğlenceli.
Kübalılardır ^^ sarma puroları meşhurdur bizimkilerde yemeğe uyarlamışlar işte zuzu.
11 YorumlaKardeşim kim icat etmiş bilmem ama iyikide icat etmişler.
11 Yorumla
+1 yılO nasıl bir soru :D İcat edilmedi bulundu desek daha iyi olur.
12 Yorumla- +1 yıl
İcat etmek daha komplex bir kavram keşfetmek ise ap ayrı bir şey :) Birinde olan bişi üstünde çalışırken diğerini ise doğal yollardan bulursun. Bence sen az daha çalıştır braini :)
Ben de gecen onu dusunuodm kim bulduysa Allah razi olsun yok boyle lezzet :D
13 YorumlaBen sadece yemek kısmıyla ilgilendiğim için bu noktaları pek önemli değil :D
11 Yorumla
+1 yılBu yaprak sarması neden bu kadar lezzeti? babam bu kadar iyi yaprak sarmayı nerden öğrendi?
110 Yorumla- +1 yıl
birincisi beni niye eksiliyosun ikincisi benim babam senin babandan çok daha iyi yaprak sarar
- +1 yıl
tamam o zaman birinci sorduğum soruya cevap ver ! babaların yaprak sarması ayıp birşey mi?
- +1 yıl
ciddi değilim. birinci sorduğum soruya hala cevap vermedin :/
- +1 yıl
:D.
.
- Yeme & İçme konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılyaprak sarması en sevdiğim ^^ bulan kişiden yapandan da gönderen dende Allah razı olsun gönderim bana gönderin -_- hastayım ben
19 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
oteldeyim adresi verim yolla ^^
- +1 yıl
söz mü ^^
- +1 yıl
peki canın sağ olsun ^^
valla kim icat etti bilmyiorum ama annem harika yaparr
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 735 cevap paylaştı. kim bulduysa allah razı olsun ne diyelim en sevdiğim ymektir
10 Yorumlamayke cevabı vermiş işte seyyar tayyar :D
15 YorumlaBilmiyorumda mükemmel icat olduğu kesin^^
23 YorumlaAllah ondan razı olsun sayın mümin kardişim. ;)
12 YorumlaYeme & İçme konusunda 838 cevap paylaştı. En sevdiğim canim cekti kız.
11 Yorumla
+1 yılKim icat etti bilmem de icat edenden allah razı olsun :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yemek yapıyorsunuz onu abartıyorsunuz ah :)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyaparım senden daha iyi yaparım o kesin :)
+1 yılkim bulmuşsa ellerine sağlık valla :)
11 YorumlaYaparak icad etmislerdir kesin.
12 Yorumlakim bulduysa allah razı olsun
15 Yorumla
+1 yılZor oldugu kadar guzelde bence bro :D
111 Yorumla- +1 yıl
Hic affetmem bide guzel olmussa hemen temizlerim :D
- +1 yıl
Sen sar ben yerim o kadar :D
- +1 yıl
Bisi olmaz yeterki sar ben yerim o kadar :D
- +1 yıl
Ulan o kadar sarma dedik canim cekti lan oruclu oruclu :D
- +1 yıl
:D :D
Ekmek arasını icat eden kişi
10 YorumlaSanırım Nilgun Anne. Gerçekten harika yapar.
05 Yorumlaromalılar..
11 YorumlaSeyyar tayyar :D
19 Yorumla
+1 yılTamamıyla doğaçlama bir buluş olsa gerek.
10 Yorumla
+1 yılicad edenin ellerine sağlık :)
00 Yorumlabir fikrim yok :D
10 Yorumla
+1 yılbilmem ki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem