Resimde Sözün Tamamı Var Siz Ne Düşünüyorsunuz? ben atatürk olarak değilde heykellere genel olarak baktığımızda doğru buluyorum.
s1.directupload.net/images/140629/hmqjg8pd.jpg
s1.directupload.net/images/140629/hmqjg8pd.jpg
Bu bir cami müezzini ise , yediği ekmeği veren diyanetin kurucusu da o diyanetin oturduğu cumhuriyetin kurucusu da Atatürk. Bu sefil , Millet meclisi açıldığında Atatürk'ün isteği ile kürsüde kuran okunduğunu , aslında yeni cumhuriyette milletin ve islamın baş koruyucusu olarak hatim indirdiğini de bilmez.
Yok sağdan soldan sarık cübbe giymiş biri ise , adı olsa olsa hacı Fettah'tır ya da onun oğludur.
Hacı Fettah'ın kim olduğunu da Halide Edip'in eserlerinde bulan bulur isterse...
Saygı duruşunda bulunulan , manevi varlığıdır heykeli değil.
Heykele değil Atatürk'e saygı gösterdiğimizi kavrayamayacak kadar cahil olamaz.. Bu kasıtlı bir çarpıtmadır..
Düşük zekalı insanlar "aaa hakkaten lan hoca doğru söylüyo" deyip saygı duruşuna karşı tepki koysunlar diye böyle bir şey yapılmıştır..
İyi o zaman, ben de caminin fayanslarındaki çiçek desenlerine takıyorum.. Niye çiçek şekline doğru namaz kılıyoruz? Putperest miyiz biz? Çiçeğe mi tapıyoruz? CAMİLERDEN O FAYANSLAR SÖKÜLSÜN! KİMSE BANA ÇİÇEĞE DOĞRU NAMAZ KILDIRAMAZ!
yahu kişisel bir düşünce işte olabilir de sanki olayı putmuş gibi yansıtması adamı hasta ediyor
ben böyle insanlara :S suratı yapıp geçiyorum, ne diyelim yani
Heykele taptığımuzdan değil ona duyduğumuz minnet ve saygıdan dolayı saygı duruşunda bulunuyoruz. Boş boş konuşuyor işte.
Cevap
20Cevap
Saygidan onu anmak icin dikilen bir heykel ile, bir Put arasinda farki bilmeyen cahil adam.
Namaz kilmak icin sonra Kabe Putuna yöneldin mi cahil hoca?
Bir Putun etrafinda 7 kere dönmek icin binlerce Lira harcayan Müslüman Putperestler, baskalarini Putperestliklen suclamasi cok komik.
vatandaş Atatürk e iman etmiyor, saygı gösteriyor. Kimse durmak zorunda değil, ama isteyen istediği şekilde saygısını gösterir abartmanın bir anlamı yok.
CAhiliye dönemimde onların put dedikleri şeyler atalarının heykelleriydi hatta Hz ibrahim as mın bile putu yapmışlardı. Bazılarının kafası almaz saygı duruşu neden yapılır desen bilmez yanlış diyor işte der Allah hidayet versin onlara hoca doğru demiş heykele saygı duruşu neymiş dua et olsun bitsin.
kemalizim diye bir din çıkardılar ortaya haberin yok senin sanırım geçen biri diyordu benim inancım kemalizim o din değil dedim benim dinim o dedi hadi bakalım hayırlısı inan zannediyor Atatürk öbür tarafta hesaba çekecek yapma gözünü sevim adamlar ne hale getirmişler bizi devlet için iyi bir komutandır eyvallah ama bu kadar da olmaz putlaştırmaktır bu.
haklıdır.. mustafa kemalınde o adamın saygısına ıhtıyacı yoktur zaten, adamı bırakında bunları gormesın yattıgı yerden..
Saygı duruşu adı üstünde. Ayrıca saygı duruşu törenlerde de yapılır o resimdekiyle bir alakası yok. Atatürk'ü sevmeyenlerin lafları işte.
heykel tabulaştırmaktır müslüman bir insannın tabuyla işi olmaz adam %100 haklı
Milli Vasıf
Dini Vasıf !
İkisini Bir birinden ayırdıpımız zaman gitmek istediğimiz yere gitmiş olacağız
https://vocaroo.com/i/s1Dr7WSqohrq
Kıçınızı kurtaran, annenizin babanızın olmasını sağlayan kişiyi dinle karıştırmayın. Allah'ın olmadığını hepimiz biliyoruz kendimizi kandırmayalım. Ki varsada o sizin cübbeli hocanız bile dediki.. Atatürk'e saygı duymayan ölü eti yer diye.
Putlaştırmayla saygı duymayı ne zaman ayıracagız merak içerisindeyim.
#Bırak heykeline kendisine bile saygı duymuyorsa birşey diyemeyiz herkesin kendi görüşüdür. Ve törenlerde saygı duruşu yerine Kuran okunsa daha iyi ama herkes nedense bir tuhaf törenleri tercih ediyor
durmaz , bende durmam adam gibi durmak varken ne diye eğilip bükülecem
Allah onlarin evlerine atesler salsin reis. Biz de din icin karsisinda durmuyoruz saygidan dolayi bize bu nice hayatları iyilikleri TÜRKIYE'yi vadettigi icin saygı durusunda duruyoruz.
Sene 2014 olmuş hala heykel ile putu karıştıranlar var. Allah onları ıslah etsin.
Niye kabenin karşısında eğiliyor millet oda put değilmi içi boş bir taş?
İsteyen saygi duru şunda bulunur isteyen bulunmaz
Lekum dinukum veliyedin (sizin dinimiz size benim dinim bana)
o atatürkkkkkkk sıradan bir insan değil... sadece bir heykel değil o... allah aşkına ne putluğu ya..
o senin heykelin değil atamın heykeli. sen kimsnki onu yorumluycak akla sahip olduğunu dşünüosn
şimdi herşeyin bir sınır var öyle öpmek falan tabikide değil saygıda durmak gerekir ama öpmek aşırıya kaçıyor hocada milleti kışkırtmasın
dayının devreler yanmış bu bir din değil ki saygıdan duruluyor hödükk
Atatürk put dikti sanki zaten hay bu hocanin...
Atatürk bile istemezdi bunu. Ama biz yapıyoruz.
gereksiz insanın teki işte
Tipini sikiym onun
Hocayi kastettim
değil
Haklı değil bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar