Polislik için sınava girmeyi düşünüyorum ancak mülakatta çok eleme oluyomuş diye duydum. Netten mülakat sorularına baktım ama hepsi hemen hemen aynı. Mülakata katılan ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Çocukluktan beri tek hayalim polis olmak :) <3
Cevabın nedir?
Bu yıl ki alım sayısına mülakattan geçen kız erkek sayısına bakıldığında kızların girme şansı erkeklerinkinden daha yüksek. mülakatta saglık fiziksel yetenek ve sözlü mülakat var. sağlıkda kilo boy endeksine bakıyolar renk körlüğü var mi ona bakiyolar ve yüzünün görünür yerinde bir yara kesik ben var mi ona bakiyolar. önemli olan fiziksel yetenek parkur gibi bir alan var orda takla atiyosun denge tahtasnda yürüyosun bir kac şey böyle. en son sözlü mülakat var ama o kadar da zor degil. bir zarf cektiriyorlar ya şekilli bir soru oluyo ya da kendini ifade ettirecek bir soru oluyo kendini ifade edebilme şekline özgüvenine bakıyorlar. mülakatı geçtin mi yazılı sınav var. türkçe mat tarih genel kültür bu yıl piskoloji ve sosyoloji eklendi toplamda 80 soru. bu sinavda da iyi yaptın mi artik pmyo ögrencisisin.2 yıl sonra da maaş almaya başlarsın (en güzel yanı bu işte) :)
312 Yorumla
Soran+1 yılYüzümüzde ben olunca da mı olmuyomuş? Anlatımına göre basit geliyo :D ama sosyoloji psikoloji hiç olmadı ya :(
Soran+1 yılBen sorun olmaz bence ya ;) incelerim
Soran+1 yılİlk defa duydum ben olayini.
Soran+1 yılYok be kaşımın arasında gizleniyo benimki :D
Soran+1 yılOldu mu. d
Soran+1 yılRica :)
+1 yılBayan adaylarda maalesef eleme daha çok oluyor. Nedeni ise bayan kontenjanının erkeklere nazaran çok az olması, buna karşılık müracaat edenlerin ayrılan kontenjana göre çok olması.
Bunun üstüne akla mantığa aykırı şekilde, bu sene alimlarda yarıya yakın indirime gidildi.
Normalde Mülakatta sorulan sorulara verdiğin cevapların doğruluğunun önemi yok. Mesleği temsil ve becerebilme kabiliyetini ölçerler.
Ancak son süreçte AKP'den referansın yoksa ancak boyunu posunu göstermek için heyetin karşısına çıkmış olursun.09 Yorumla
Soran+1 yılBoş yere gidersin diyon yani
- +1 yıl
Umut yoksulun ekmeğidir derler. İçinde ukde kalmasın. Her şeye ragmen şansını deneyeceksin.
Soran+1 yılÖylr tabii
Soran+1 yılÖyle tabii
- +1 yıl
Ayrıca mülakat en basiti. Yazılı sınav YGS ayarında olacak kadar zor.
Tabi zorluk göreceli bir kavram. Girenler arasında alacağın sıralama önemli.
Soran+1 yılŞansımı deniycem bakalım neler olacak
- +1 yıl
İnşallah kazanırsın.
Soran+1 yılİnşallahh
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanm sevgilim polis bu sene mezn oldu sorun varsa yorum atta yardmcı olaym
04 Yorumla
Soran+1 yılGizli kullanicisin nasil mesaj aticam :)
Soran+1 yılOrucken gozler de gormuyo. s yorumu mesaj olarak gormusum :) tek sorum sinavlari nasil oluyo?
Cevap sahibi+1 yılBildgm kadaryla sınav ygs formatnda oluyor
Soran+1 yılYaptiklari yazili sinavda herhangi bir puan var mi? Kac net ya da kac puan almamiz lazim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
+1 yılkızlar için çoook zor erkekleri bile zar zor alıyorlar kızlara imkansıza yakın diyebilirim çatır çutur eliyorlar valla.
00 Yorumla
+1 yılsenin gibi tanıdıklarım var :D mülakat sıkıntı değil sen merak etme ama yazılı sınav sıkıntılı
04 Yorumla
Soran+1 yılNeler sorulduğunu bilmek istiyorum
- +1 yıl
emniyet genel müdürleri eski başkanlar önemli olaylarda ölen polislerin adları cumhur başkanlarının sıralamaları... bunların hepsini çalışmak için tonla kitap satıyolar birini alabilirsin
Soran+1 yılHey masallah. Peki tesekkurler
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılARKADAŞIM 2 KERE KATILDI MULAKATI GECIYOR YAZILI SINAVDA KALIYOR.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeler soruyolar peki?
- +1 yıl
matematık turkce falan ama o cocuk arkadasım gecemedıyse baya zor demekkı ya bılmıyorum ben gırmedım ama ösymeden bak cıkmıs sorular gösterıyorlar orda
Soran+1 yılMat. pek yapamam
+1 yılArkadaşım girdi korkacak bişey yok fazla zor değil önemli olan parkurları geçmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLanet Paralel yapıyla bağlantın varsa sorun olmaz. Aldırırlar seni
00 Yorumla
+1 yılHayal dünyan çok kısıtlıymış :)
03 Yorumla
Soran+1 yılSeninki gibi geniş olmasından iyi ;)
- +1 yıl
E yani senden de bu cevap beklinirdi :)
Soran+1 yılSenin cevap vermeni bile beklemiyodum ben
+1 yılGüzel de maasi var ha 2900
03 Yorumla
Soran+1 yılBosver maaşı şimdi :)
- +1 yıl
2900 ya :(
Soran+1 yılHiç maaşına bakmadım bile
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı