Arkadaşlar kasımda askere gidicem. Askerde çavuş olmak istiyorum ama nasıl seçiliyorlar bilmiyorum. Eğitim durumum üni. terk yakın zamanda askere gidip çavuş olarak görev yapmış var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla kardeş kısa dönemdim, yaptığım 5,5 ay. Bunun ilk ayı zaten acemilik. Sonra 1,5 ay er, 1,5 ay onbaşı, 1,5 ay da çavuş oldum. Bizde üniversite mezunu herkesi çavuş yapıyorlardı. Uzun dönemlerden de onbaşı. Uzun dönemlerin arasından sadece bir kaç tanesi 6 aylarından sonra çavuş oluyordu. İhtiyaca göre değişiyordu. Bizde çavuş talimgahtan gelen adam yoktu. Komutanlar onbaşı sınavı yapar onbaşı olanlardan da çavuş seçerlerdi. He şunu söyleyeyim acemi birliğinde çavuş olmayacaksan eğer kimse siklemez... Bu yüzden komutanlardan sürekli fırça yersin azar yersin. Otur oturduğun yerde er olarak kal. Nöbetine git gel başka derdin olmasın...
09 Yorumla
Soran+1 yılyeni mi geldiniz askerden
Cevap sahibi+1 yıl2 ay oluyor...
Soran+1 yılacemi birliginde çavuş nasıl olunuyo genelde üni. mezunları mı oluyor
Cevap sahibi+1 yılBüyük ihtimal sen acemiyken çavuş talimgahta olursan, usta asker olduğunda başka bir acemi birliğine usta asker olarak gidersin eğitim çavuşu olursun. Acemi birliğinde çavuş olmaktan kastım o. Acemiyken çavuş olmak değil...
Soran+1 yıleğitim çavuşu hakkında pek iyi şeyler durmadım yanlış mı biliyorum zor diyorlar
Cevap sahibi+1 yılValla bilmiyorum o konuda. Benim acemilite eğitim çavuşu yoktu. Hep uzman çavuşlardan eğitim aldık...
Soran+1 yılo zaman sizden de çavuş çıkmadı sanırım
Cevap sahibi+1 yılBen acemiliğide ustalığıda aynı yerde yaptım. 18 kişi kısa dönemdik bölükte. Hepimiz 1,5 ay sonra onbaşı, ondan sonra da çavuş olduk... Biz zaten üniversite mezunu olduğumuz için ustalığa geçince onbaşı olacaktık ta geç verdiler onbaşılığımızı...
Soran+1 yılanladım sağol bilgiler için
En İyi Cevaplar
+1 yılKısa dönem askerlik yaptım bahriyeli olarak yeni geldim sana tavsiyem bu memlekette uzun dönem askerlik yapma enayilik edersin kısa dönem ve bahriyeli olmama rağmen tamamen hayattan vakit kaybı bence çavuşluğu düşünceğine üniversiteyi bitir öyle git illaki uzun dönem gitceksen üniversite terk olduğun için diğer salakların arasında sivrilmen kolay olur seni seçmeleri muhtemel önce onbaşılık sınavına girersin sonrada çavuşluk sınavına bölük çavuşunu sınavsızda seçiyorlar inşallah güzel yere düşersin
03 Yorumla
Soran+1 yılÜnversite bitirip gitmek bende isterdim tabi ama kısmet degilmiş o defteri kapattım artık. Sınav için askere gitmeden başvurmam gerekn bir yer var mı?
- +1 yıl
gitmeden bişey yapmana gerek belli zaman aralıklarla onbaşı ve çavuşluk sınavı olur zaten kazanmak basit ama sıkıntılı işler onca adamın derdiyle uğraşcan üstüne herkez küfür edip arkandan konuşcak uğraşılmaz
Soran+1 yılolsun çavuş olayımda arkamdan konuşsunlar :)
Batıda yapıyorsan askerliğini , en az lise mezunu olman lazım. Ve acemiliğini yaptığın yerin çavuş adayı çıkarıyor olması lazım.. Doğuda durum değişiyor. On başı değilsen bile komutanların gözüne girersen seni çavuş yapabiliyorlar. hatta rütbesiz birini bölük çavuşu bile yapabiliyorlar..
11 Yorumla
Soran+1 yılüni. yarıda bıraktım bakalım artık kısmetse olurum
+1 yılEn az lise mezunu olman gerekiyor..
+ acemiliği yaptığın yerin çavuş adayı çıkarıyor olması gerekli..
Yoksa 2 yıl üni. mezunu bile olsan er olarak yaparsın..07 Yorumla
Soran+1 yılnereler çıkartıyor bilginiz var mı
- +1 yıl
Isparta'da yapmıştım acemliği ısparta çıkartıyordu..
Amasya, samsun buralar hep çıkartıyor..
Soran+1 yılegedeyim ben söylediginiz yerlere gitme şansım var mı acaba
- +1 yıl
İstanbul'da oturup acemiligini İstanbul'da bile yapan vardi, gerisini sen dusun
Soran+1 yıltorpil filan vardır onda
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
18Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben hudut askeriydim. Manga yani 9 kişilik ekiptik. Sulus tarihine göre ilk teslim olan kişi lise ve üstü mezunu ise on basi oluyor. Yani 9 kisiden birisi. Snrasnda ustabirliginde o kisi cavus oluyor. Geriye ben gibi kalanlarsa sinava girio onbasi oluo. bir gorevin olmuo ama 10 tl fazla maas. d cavus ise doğuda zor birseydir. Bölük cavusu oluon silahlik milletn kalkmasi istimadaki eksik adamlar karakolun eksikleri ve daha bir sürü şey senden soruluo yani kafa mikilio heves etme derim. Ben yatarken cavuslar ayaktaydi
11 Yorumla
Soran+1 yılvermiş oldugunuz bilgiler için teşekkürler ama çavuş olma şansım varsa olmak isterim yinede
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 718 cevap paylaştı. En az lis4 mezunu olman şart gittiğin yere bağlı eğer gittiğin yer acemi birliği 75 gün ise bitirdikten snra onbaşı rütbesi takacaklar törenle gittiğin yere dosyanla birlikte çavuş diploman da gönderiliyor usta birliğinde çavuş eksikliği varsa aninda çavuş oluyorsun ama eksik yoksa bir kaç ay onbaşı olarak kalicaksin
03 Yorumla
Soran+1 yıllis4 lise mezunumu demek istediniz üni. yarıda bıraktım. Verdigin bilgiler için teşekkürler
Soran+1 yılanladım teşekkürler
Şimdi tokatlamasınlar geyiği dönecek, hazır ol evladım.
03 Yorumla
Soran+1 yılsorun yok :D
Soran+1 yılne demek istediniz
Çavuşmu olacaksın? saçmalama kardeşim her şeyi senden sorarlar komutanlarla arkadaşlarının arasında kalırsın
05 Yorumla
Soran+1 yılçavuş olanlar nasıl orta yolu buluyorsa bende bulurum sorun yok :)
Soran+1 yılsağolun uyardıgınz için teşekkür ederim zaten bu gidişle zor gibi görünüyor
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
keyfine kalmaz dostum. acemi birliğinde çavuş okulundan çıkman gerekir. ya da benim gibi üni. mezunu olursan çavuş olursun. çavuşluk çokta iyi bir züküm değildir
05 Yorumla
Soran+1 yılçavuş muydunuz
Soran+1 yılüni. terkleri çavuş yapmazlar mı yani
Soran+1 yılinşallah oraya düşerim
Onbaşı bitirdim. Çavuşlukla ne işin var başına bela mı alcaksın?
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl oldunuz onbaşı
Soran+1 yılbakalım ben napıcam siz hiç olmazsa onbaşı olmuşsunuz
acemi birliğin çavuş eğitimdeyse kesin çavuş olursun ama bişi değişmes en iyi askerliğin *
03 Yorumla
Soran+1 yılbakalım artık daha acemi yeri belli degil
Soran+1 yılsağol
Ha çavuş olmuşsun ha er hiç farketmez hertürlü sıkıntıyı yaşıyacaksın :)
010 Yorumla
Soran+1 yılsıkıntıdan korksam çavuş olmak istemezdim kısacası biliyorum ve kaşınıyorum :D
Soran+1 yılüniversiteyi yarıda bıraktım şansa kaldı artık sanırım
Soran+1 yılbakalım artık gidince görücem sayılı ayım kaldı zaten
Soran+1 yılkasımda belli olucak
Soran+1 yılaynen öyle olucak kısmetse
askerde kimse çavuş olmak istemez.
01 Yorumla
Soran+1 yılama ben olmak istiyorum :)
Ben daha askere gitmedim la :D
01 Yorumla
Soran+1 yıldemek ki daha yaşın gelmemiş veya okuyosundur merak etme elinde sonunda gidersin
+1 yılçavuş olma tokatlıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılbu tür espirileri geçelim
Bılmıyorum ama olamazsın sanırım :(
03 Yorumla
Soran+1 yılneden peki üni. mezunu mu seçiyorlar
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılyok panpa be askerlik yapmadım
01 Yorumla
Soran+1 yılyapmış kadar oldun :D
ben çavuştum inan olmak istemezsin
07 Yorumla
Soran+1 yılistiyorum ama zor gibi nasıl oldun anlatır mısın
Soran+1 yılsınava girmek için başvuruyu nerden yaptınız
Soran+1 yılne zaman yaptınız askeligi bende üni. yarıda bıraktım
Soran+1 yılAnldım sağolun
Gizli Üye(36-45)+1 yılCavus talimgahına gidersen acemilikte olursun.
03 Yorumla
Soran+1 yılolma şansım var mı yani seçerken nelere dikkat ediyorlar bilginiz var sanırım sizin
Cevap sahibi+1 yılAcemi birligin cavus talimgahı olması lazım uzun donem gidecegin icin. Ordan cknca direk cavus rutbesiyle usta birligine gecersin.
Soran+1 yılteşekkür ederim verdiginiz bilgiler için
+1 yılbu çavuş eğitimi nasıl oluyo erlerden farklımı
00 Yorumla
+1 yılOldun mu çavuş
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 64b cevap paylaştı. Rütbesiz er dim :)
01 Yorumla
Soran+1 yılo da güzel bu gidişle bende öyle olucam sanırm
Bilmiyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem