+1 yılPolis Özel Harekat daha tecrübelidir ve daha zordur, operasyon sahasında daha iyidir nedenine gelecek olursak, Jandarma Özel Harekat 4 aylık bir eğitimden geçiyor , 4 ayda hiç bir asker profesyonel olamaz, fakat özel harekat polisleri 2 yıl polis meslek yüksek okulu okuyup orda eğitim görüyorlar onun dışında 6 ayda özel harekat kursunda eğitim görüyorlar, 4 ay ile 2 yıl 6 aylık eğitim kesinlikle bir olamaz, özel harekat polisleri meskun mahal de sınıfının en iyisidir üstelik devlet büyüklerini koruma görevi de özel harekatındır , tren kaçırılma operasyonu, gemi kaçırılma operasyonu, uçak kaçırılma operasyonu, banka soygunu operasyonuna özel harekat polisleri bakar, bunlar yetmezmiş gibi çoğu zaman da kırsal alanda terörle de mücadele ederler, jandarma özel harekat ise 4 ay eğitim verilip ölüme gönderilir, aslında çok basit değil mi 4 aylık eğitim alan mi sizce daha iyidir ve zordur 2 sene 6 ay eğitim alan mı daha iyidir ve zordur. 4 ayın içine bir şeyleri çok hızlı sığdırmak zorundasın, hızlıca öğretmek zorundasın, ama 2 sene 6 ayın içinde herşeyi geniş bir zamana yayıp ilmek ilmek örerek daha iyi anlayacakları daha başaralı olacakları şekilde öğretebilirsiniz, ama sonuçta ikiside vatan için can alıp can veriyor ikisi de bizim askerimiz bizim polisimiz
33 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle Pöh ve Jöhler meslek içinden seçilir yani jöhler 5 aylık eğitimle jöh olmazlar. Her polis 2 yıl okumaz önlisans ve lisans mezunları 6 ay eğitim alır Jandarmalarda da böyledir. Dışardan Pöh alımları artık olmayacak ama olduğu zamanlar 6 ayda mezun veriyordu. Polis meskun mahal eğitimini daha ağırlıklı alır jöhten bu konuda daha iyidir fakat arazide görev yapması için aldığı eğitimler çok daha azdır. Pöhlerin operasyon videolarına bakıldığında tim arkadaşları arasında koordinenin zayıf olduğunu anlamak zor değil. Jöhlerin videoları çok az ama görüyoruz ki daha disiplinliler mağara veya köy evi baskınların tam koordine şekilde pöhten 10 kat hızlı operasyonlar yapıyorlar. Jöhler üzerinde 50kilo tehçizat ile 30 kilometreye çıkan koşular yapıyorlar (düz yerde değil inişli çıkışlı arazilerde-dağlarda), gözleri bağlanıyor dağa helikopterle bırakılıp eline pusula harita veriliyor sonrada eve dön deniyor bu gibi ağır eğitimler Pöhte yoktur. Kursları geçme oranı Pöhte %95 civarında Jöhlerde az önce bahsettiğim gibi ağır tehçizatlı koşular insanı aşırı zorladığı için özellikle kurs sonudaki 30km koşuda bırakanlar çok fazla %60-70 civarı kursiyer başarılı oluyor. Sonuç: Pöh meskun mahalde en iyisidir, Jöh şehir dışında en iyisidir hendek operasyonlarındaki tecrübeleriyle meskun mahal eğitimlerini yükselttiler üstüne ileri dağcılık, daha ağır kondisyon eğitimleri de eklenince jöh biraz daha iyidir diyebiliriz.
Yazım yanlışları için özür dilerim kısıtlı sürede yazdım. Jöhü daha çok sevdiğim için övmedim hedefim pöh. Yazdığım bilgileri babamdan (piyade komandodur kendisi pöh ve jöhle çok çalışmış), internet ve jandarma ve polis arkadaşlardan edindim.
Soran+1 yıl@Kerem_T kesinlikle katılıyorum yazdıklarına 👏 tabikide ikiside çok iyi ona lafımız yok. Hepsi ayrı alan ayrı eğitim alıyor. Allah yardımcıları olsun inşallah
Soran+1 yıl@Kerem_T babanızın rütbesi nedir
En İyi Cevaplar
Jöh eğitimleri
Her türlü hafif silah kullanımı, havan topu kullanımı
, roketatar eğitimi Ateş altında manevra eğitimi, belirlenen hedefi imha
etme
Dağcılık
GPS kullanımı, uzun mesafelerde yön bulabilme
Kamuflaj
Yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme, Stres altında
doğru karar verme
Farklı iklim ve arazi koşullarına uyum sağlama
Meskun mahalde terörle mücadele
Patlayıcı madde tanınması, tahribi, imhasi
Helikopter tahliyesi, temas esnasında helikopter İsteği ve helikopteri yönlendirme
Sudan geçiş uzman çavuşluk esnas8nda 24 hafta 6 ay eğitim jöhe girerken 16 hafta eğiti ve ılgaz Dağlarında 14 hafta eğitim Alırlar yani toplamda 54 ila 60 hafta Eğitim Alırlar bu Eğitimleri bitirip Kaeakolda göreve basladığın An profesyonel olduğun anlamına gelmez Eğitime Devam Yani Toplamda Mülakat Esnasında Aldığın Eğitim 1 yılı geçiyor ve gittiğin birliktedir eğitim alıyorsun ayrıyetten youtubede okadar çatışma videolar var jöhlerin ve isteyen olursa telegramdan youtubede görmediginiz videoları görebilirsiniz size link vereyim 🙂 pöhün bukadar zorluğa girdiğini hiç duymadım jöh kadarda olamaz zaten Ordu sonuçta Yıllardır dağda PKK ve ortaasyada farklı terör örgütleri ile savaşan Asker Bunu herkes Bilir Kimse Boş yapmasına gerek yok
20 Yorumla
11 ayJandarma özel harekat her türlü çok zordur çünkü jandarma özel harekat olabilmek için artık uzman çavuş veya uzman erbaş alımı olmadığı için JAMYO veya JSGF den mezun olmanız gerek ayrıca direk jandarma özel harekate gecemezsiniz en az komando olmanız gerek yani İzmir Foça da 4-6 ay kadar komando eğitimi almanız gerek komando eğitimi zaten polis özel harekattan çok daha zor polis özel harekat okulunda gece sohbet döner odalarda ama komando okulunda sağ tarafıma dönüp yatim diyecek enerji yoktur gelirsek jandarma özel harekate gelirsek 5000 kişi başvurur polis özel harekate 2000 kişi başvurur polis özel harekat 2000 kişinin 500 unu alır ama jandarma özel harekat 300-400 kişi alır sadece sonrasında eğitimde polis özel harekat ve komandonun birleşmesi gibi bir eğitim alır eğer jandarma TSK ya bağlı olsaydı jandarma özel harekat özel kuvvetler üyesiydi ama polis özel harekat bağlı olsaydı TSK ya komando gibi seçkin ama elit birliklerde olurdu
00 Yorumla
PÖH çünkü, JÖH'ten ve Askerden daha zordur işleri. Bir PÖH yaklaşık 14 silahta uzmanlaşır. Bomba imha uzmanlığını çok iyi bilir. Meskun Mahalde en iyisidir. Ve geçmişinden dolayı oldukça tecrübeli ve çok iyi hocarı mevcut. Komandolar ve JÖH'ler PÖH'ten aşağıdadır. Komando ve JÖH'ler kusura bakmasın. Misal bak şehit haberlerinee genelde hep Uzman Çavuştur. Çünkü 3 ay eğitim alıp eline silah verilip ölüme gönderiliyor 3 ayda profesyonel asker yetişmez. Ancak PÖH farklı herkes farklı bir sertifikada uzmanlaşır. Keskin Nişancılık, Bomba İmha vs. en az 6 ayda eğitim alırlar en fazla ise 2-2.5 yıl eğitim alanlarıda gördüm.
13 Yorumla
Soran+1 yılAnladım, ya neyse sonuçta ikiside benzer meslekler Allah hepsinin yardımcısı olsun😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Jöhlük daha zordur. Çünkü dağdadırlar 50 kiloya ulaşan tehçizatla dağda yağmur çamur soğuk sıcak dinlemeden sabahtan akşama kadar yokuş çıkıp inerler.(Yokuştan inmek tehçizat artı arazinin durumuna göre çıkmak kadar zordur.) En üstteki yoruma verdiğim yanıtta daha ayrıntılı yazdım okursan iyi olur.
Bu arada uzman çavul jöh ile astsubay, subay jöh arasında fark sadece subayın subay, astsubay astsubay eğitimi almasıdır. Jöh olucaklarsa eğitimleri aynı şartlarda aynı yerde olur.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet okudum çok güzel yazmışsın Allah razı olsun. Benim sevgilimde uzman çavuş o yüzden sordum. Normalde jöh ‘deydi. Ama şu an asayişte
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yıljöh eğitimlerini bilmiyorum ama nişanlım pöh. baya kilo vermişti
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok şanslısın nerede görev yapıyo
Uzman çavuş dedigin zaman okadar kapsamliki ben meslek olarak bunu sectigimden biliyorum xkplear insta fake hesabım sorucagin sorulari ordan cevaplayabilirim
05 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef kullanmıyorum başka hesap, burdan yazayım mı
- +1 yıl
Mesaj atabiliyorsan at buradan ama benim xper yetmiyor yorumdanda cevaplayamam hepsini kendi insta hesabinda yazabilirsin eger istemiyorsan fake bulursun birilerinden
Soran+1 yılMesaj gizliliğini açar mısın? Ben mesaj atarım
- +1 yıl
Açtım
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyaslama yapmak gibi olmasın ama bence Jöh daha zor
02 Yorumla
Soran+1 yılUzman çavuşluk mu yani
Cevap sahibi+1 yılAynen
pöh mng +35 derecede sırtları tam tecizat tırmanıyor eğitimleri zor
04 Yorumla
Soran+1 yılUzman çavuş jöhlerin öyle değil mi
Soran+1 yılUzman çavuş nasıl peki
+1 yılJöhlük daha zor
11 Yorumla
Soran+1 yılUzman çavuşluk mu yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzman çavuşluk daha zor pöh bir bok yapmıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
Soran+1 yılAma pöh bir şey yapmıyor demen yanlış
Cevap sahibi+1 yılUzman çavuşun yanında hiç birşey yapmazlar anca sosyal medyada instagram polisliği yaparlar
Soran+1 yılNasıl bu kanıya vardın Peki
Cevap sahibi+1 yılOrası bende kalsın detay vermem
Soran+1 yılAnladım
+1 yılAyni gibi
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler