+1 yılUydurma. Yanıp kül olanlar diriltilemeyecek mi yani? Her insanın bedeni korunmuş şekilde ölmüyor ki. Kimisi toz oluyor
18 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum. Onlar sıfırdan yaratılacaktır belki
- +1 yıl
E sifirdan yaratma gücü olan bir varliğin bir kemigin varliğina ihtiyaç duyması zaafdır. Ve allahın sıfatlarına aykırıdır.
Soran+1 yılİhtiyaç duyma değil de burada bir mesaj var gibi. Havva da ademin bu kısmından yaratıldı ya. İstese havvayı adem gibi ayrıca yaratamazmıydı?
- +1 yıl
Kadını erkekten türettiginin mesaji verilmiş evet ama bu kuyruk sokumu olayi sana cidden mantikli geliyor mu?
Soran+1 yılDnanın burada kopyalandığına ilişkin tek bir bilimsel veri dahi olsa diğer dinler de biter ateizmde biter. Niye yok acaba... Yalan diye mi. Peki madem yalan o zaman böyle bişey yok diyen bir bilimsel veri niye yok
- +1 yıl
Karsit goruşler biter ve kesin bir delil ile kanıtlanırsa imtihan denen şeyin ne anlamı kalır. Inanç kavramı somut degildir. Seçimdir. Sana mantikli gelen seyler baskasina mantiksiz gelebilir. Sen bir yaraticiya baglarsin olayi bir başkasi tesadüf der. Seni sen yapan bakinca ne gördüğündür
Soran+1 yılİyi de kuranın diğer mucizeleri bilimsel olarak kanıtlanmış çokça kaynak bulabilirim. Ama bununla ilgili bulamadım. Tek sorun bu değil tabi.
- +1 yıl
Peygamber 2 parmagi ile ay'ı ortadan ikiye yarıp geri birleştirmiş. Buyucu demişler. Artık gerisini sen dusun. Tesekkurler bu mini sohbet için 👍
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Evet kuyuruk sokumu kemiği. çirimüyor diğer kemiklere göre yaratılışı çok daha kalsiyum içeren bir yapıda yani mermer gibi bir şey çürümüyor harbiden
024 Yorumla
Soran+1 yılBilimsel bir kanıt ver
- +1 yıl
STUDY DESIGN: Study of 4 cases of severe coccydynia revealing calcium deposits in the sacrococcygeal and intercoccygeal joints.
OBJECTIVE: To highlight calcium crystal deposition as a cause of sudden-onset coccydynia.
SUMMARY OF BACKGROUND DATA: Intervertebral disc calcification in the cervical, thoracic, or lumbar spine is well known, but calcifications in the sacrococcygeal or intercoccygeal joints with symptoms have never been reported.
METHODS: All 4 patients presented with severe, sudden-onset coccydynia. Radiographs of the coccygeal area showed calcific deposits in the sacrococcygeal or intercoccygeal joints. Patients received a short course of oral corticosteroids or steroid injections.
RESULTS: Conservative management provided prompt relief in all but one case. In 2, the resolution of the calcific deposits as seen on follow-up radiography was highly suggestive of their apatite origin.
CONCLUSION: Calcium crystal deposition in the sacrococcygeal or intercoccygeal joints can cause coccydynia. Conservative treatment is effective as a first-line approach.
Soran+1 yılSitayi at siteyi
Soran+1 yılResimden belli olmuyor ki. Bana bilimsel rapor lazım
Soran+1 yılBununla ilgili devam eden araştırma vs de mi yok yaa çok ilginç
Soran+1 yılBen internetten kuyruk kemiğiyle ilgili bilimsel araştırma bulamıyorum yanlış mı araştırıyorum acaba
Soran+1 yılMakale rapor doktorların beyanları vs olmadan olmaz
Soran+1 yılYahu ilk kuyruk sokumu kemiğinin incelediğine dair bilimsel veri de yok ki. Adam nereyi bulursa orayı inceliyor. Tam iskelet bulmuş olacak ve ilk o kemikten başlayacak. Ama bu tek başına kanıt değil ki. Bana o kemikten daha fazla veriye ulaşıldığına dair bilimsel bir veri lazım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılEskiden Osmanlı da ölü biri ile alakalı DNA testi yapılacaksa kuyruk sokumu kemiğinden yapılırmış. Mesela ölen kişinin oğlunun kanını kuyruk sokumu kemiğine damlattığında kanı emerse doğrulanıyordu.
05 Yorumla
Soran+1 yılDna testi osmanlı zamanında varmıymış. Varsa bununla ilgili bilimsel kanıt bulabilir misin
- +1 yıl
Avrupa DNA testini Osmanlı'dan öğrendi.
Yani bu bahsettiğim test vardı o zamanlar. Bununla ilgili bir makale okumuştum.
Soran+1 yılKardeşim konu osmanlının dna testi yapıp yapmadığı değil. Bu kemiğin çürümediği bilimsel olarak kanıtlanmış mı kanıtlanmışsa kim kanıtlamış bununla ilgili rapor vs
- +1 yıl
Çürümüyor ulan illa üstüne basa basa ifade mi edeyim?
Rapor mu arıyorsun ıspat mı diyorsun bilimden mi bahsedelim diyorsun iyi tamam.
Bak bilime bir şey demiyorum bilim iyidir candır ama şöyle bir şey var
İki denizin karışmadığını arada bir perde olduğunu bilim Kuran'dan öğreniyor ve bence bu husus Kur'an'a inanılması gerektiğini ve Kur'an'ın gerçekçi mantığa yatkın ve yaradanın kelamı olduğunu tescilliyor. Bu sayede Kuran'da geçen bu kemiğin çüremediğini de bildiren tekrar bu kemikten yaratılacağımızı söyleyen Kur'an'a imanımız tamdır. Seni bilemem neye inanıyorsan inan. Özgürsün kardeşim. İnanmak istemeyen inanmaz peygamer ikna edememiş ben kimim ki senin gibi saplantılı heriflerle uğraşayım git araştır.
Soran+1 yılYahu bulabilsem burda niye soru sorayım. Belki daha önce bişey okumuş biri çıkar diye soru sordum. Konuşmak istemiyosan sıkıntı yok
+1 yılÖyle olsaydı fosillerde bu kemik bulunurdu. Hani nerede?
018 Yorumla
Soran+1 yılBende onu soruyorum işte
- +1 yıl
Soruyorsun da cevabı açık ve net zaten. Yok.
Soran+1 yılBence kimse bilmediği için yok.
- +1 yıl
Ne alakası var kardeşim? Tıp ve Antropoloji hiç mi üstünde durmamıştır diyorsun. Sen inanmak için böyle etten püften sebepler bulmak istiyorsan uğraşma inan. Ama kanıt istersen tarihi iyi araştır. Allah'ın ve dinlerin kökeni nereden nasıl geliyor ve gelişiyor gayette bulursun kanıtlı olarak.
Soran+1 yılYav bilader üstünde durulduysa da durulmadıysa da bununla ilgili bilimsel bir çalışma var mı yok mu ben bunu istiyorum sadece. Dinler tariini araştırdım merak etme. Hepsi mısıra dayandırıyor. Yok anunnakilermiş vs vs. Zekerya siccin denen tercüman bozuntusunun masalları. Sanki mısırlılardan önce İslam yoktu. Saçmalık. Ayrıca muhammedin sümerlilerden çalmıy olması mümkün değil. Dünyadaki ilk arkeolojik kazı zatin 1400lü yıllarda yapıldı. Sümer tabletlerini kim kaybetmiy de o bulacak allahsen
- +1 yıl
Ne Mısırı? Sen neyi araştırmışsın da masal olarak algılamışsın. Dinlerin kökeni Sümerliler ve tabletlerin bulunmasına inanmaman tam bir muamma. Arkeoloji evrenin en eski taşını bile bulmadı mı? Nasıl bir algınız var. İslam dediğin 1200 yıllık olay. Sümer'den önce müslümanlık yok muydu diyorsun :D Siz bu yaşa kadar iyi gelmişsiniz.
Soran+1 yılYahu madem o kadar kesin kanıt var insanlara mı açıklanmıyor bunlar. Hep bir teori hep kanıtlanmamış şeyler üzerine kurulu senaryolar
- +1 yıl
Okuyup araştırana açık bilgiler. Müzeye git taşları gör, sümerologların kaynaklarını oku. Asur, Babil ve samileri araştır. Tevrat ve incil oku. Çok zor şeyler değil, bunlar gizli bilgilerde değil. Dinler toplum sömürüsü için iyi kaynaklar , yüzyıllardır böyle oldu ve düzenin yıkılmasını başta devlet ve devletleri yönetenler istemez.
Soran+1 yılHepsi de tüm dinlerin tek kaynaktan geldiğini ancak dinlerin bir şekilde ayrıştığını herkesin kendi çıkarlarına göre ana kaynaktan aldıkları bilgileri kendine uyarladığını savunuyor zaten. Ben şahsen sümer veya antik mısır dışında başka bir medeniyete dayandırıldığına dair bir bilimsel kanıt bulamadım. Hepsi de zekerya siccinin çeviri kitaplarına dayandırılıyor. Bulunan bu taşlar ne kadar bilimsel kanıt o tartışılır. Çünkü İslam'ın da mısırdan önce zaten geldiğine dair bilimsel bir kanıtı yok. Biri çıkıp bakın bir kitap buldum. Nuh tufanından önce yazılmış. Burada muhammadin geleceği yazıyor dese o zaman bişeyler olmazmıydı. Ya da biri çıkıp bakın mısır tabletlerinde ya da başka bir kaynakta muhammedin ailesi aslında putlara tapıyordu. Hristiyanlık musevilik yayılınca kendi dinini ayakta tutmak için semaviliştirdi. Alın bu da kaynak diyemiyor
- +1 yıl
Muazzez İlmiye Çığ oku. Türkiye'nin ilk sümerologu. Bulunan taşlar dinlerin değiştirilmeden önceki orjinal hali. Senin kuranda okuduğun mucizeler ve dini hikayeler, nuh tufanı gibi hepsi Sümer'e ait. Tarihi araştır derken Babil ve Asur'u önermem bu sebepledir. Çünkü bu hikayeler önce Asur sonra Babil'e taşınır ve sözlü kültürle değişmiştir. Bu dönemleri okuyup araştırırsan aralarındaki farklılık ve benzerlikleri görürsün. Sonra Samilere geçen din Musa tarafından kullanılıyor ve kölelikten kurtulma çabası başlıyor. İsa tapınak fahişesi olan Meryem'in çocuğu. Babası aslında Yusuf. Bunun hikayesini ve nedenini anlamak içinde Sümer medeniyetini bilmen şart. Muhammed ise zeki bir tüccar. Müslümanlık eğer senin dediğin gibi olsa ne hristiyanlık ne musevilik yer yüzünde oluşurdu ve Muhammed'in doğumundan önce İslamiyetin olduğuna dair tek bir kanıt bile yok. Müslümanlar kendilerini ve dinlerini ön plana çıkartacaklar diye her bir haltı sallamayı ve kusur örtmeyi severler.
- +1 yıl
Mitoloji ve dinin kökenlerini anlamak içinde Gönül Tekin okuyabilirsin.
Soran+1 yılbir kere nuh tufanı veya buna benzer tufan hikayeleri taa amirakanın keşfinden önce mayalarda bile varmış. Bakın bu bilimsel kanıt işte araştırabilirsin. Yani neredeyse her dinde aynı olayların anlatılmış olması aslında bir nevi her dinin kaynağının aynı yerden geldiğinin kanıtı aslında. Ha nuh tufanından öncesine ait ya da hemen sonrasına ait bunu doğrulayecak bir kanıt var mı yok. Ama bunun zıttını doğrulayecak bir kanıtta yok. Çünkü gerçekten kesin bir delil olmuş olsa din düşmanları o tek dünya devleti isteyen satanist mason uşakları bunları her yerde anlatırlardı. Ama hâla bu dinlere inanan milyonlarca insan var. Herkes her şeyi araştırmıyor. Araştıramıyor. Madem bütün insanların hiç bir dine inanmaması birilerinin çıkarına olacak o halde neden bunun için geniş çaplı bir araştırma yapılmıyor. Ya da bir nevi çağrı. Ya da toplu bir oluşum birleşim bir dernek vs. Hep kendi başlarına ufak çaplı yazarlar kitap yazıyor vs vs... anlamıyorum dinleri bitirmek bu kadar önemliyse ve ellerinde yeterli bilimsel veri varsa neyi bekliyorlar. Hepsi dinsiz aynı dili konuşan tek bir dünya devletini kurma amacı güdüyor zaten
- +1 yıl
Mayalarda nuh tufanı falan yok nerede var nereden çıkartıyorsun? Azteklerde yok. Kızılderelilerde de yok. Nuh tufanı ortak bir kültür hikayesi ama İslamdaki hikaye sonradan değiştirilmiş çünkü önceki hikayeler farklı. Tıpkı Sümerdeki gibi. Asıl bu ortak kültürün değişerek semavi dinlerin oluştuğuna kanıttır.
Sen ''para''yı bitirebilir misin dünya üstünde? Gücün yetmez. Dinlerde paranın alt sekmesidir. Dilersen savaş çıkartırsın, dilersen ölüme yollarsın, dilersen sömürürsün. Bu dünya düzeninin bilimle ilgisi yok. Bilimsel çalışmalar ortadadır ister okur araştırır öğrenirsin istemezsen kimsenin gelip sana anlatacağı yok.
Soran+1 yılAntik yunan , çin , aborjin , gılgamış , hint hepsi ortak kültür demi hep birlikte yaşamış bunlar
- +1 yıl
Ticaret diye bir şey var. Kültür paylaşımı var. Ve değişen gelişen hikayelerden söz ediyoruz. Tıpa tıp aynı olmaması sözlü kültürle aktarıldığının kanıtıdır. Neden Maya, Aztek ve Kızılderelilerde yok biliyor musun? Onlarla ticaret yok. Bu kadar zor değil yani kavrayabilmek.
Soran+1 yılBunlarda ticaret yok mu? Ha ha ha 😄 yat uyu hacı tamam
- +1 yıl
Bunlarda ticaret yok demek hiç ticaret ne diyorlar demek değil. Amerika kıtasının Avrupa ve Asya ile doğrudan ilişkisi yok anlamında. Anlayacağını düşünmüştüm ama illa apaçık yazmak gerekiyormuş unutmuşum. Aynı şekilde İskandinav ülkeleri de ticarete uzak kalmış ülkeler barındırıyor. Bu yüzden Allah inancından önce Odin'e inanıyorlar. Ne zaman Fransa, İngiltere gibi ülkelerle karşı karşıya geliyorlar Hristiyanlık başlıyor. Neyse ben seni niye bilgi sahibi yapıyorsam yarısı boşa gidiyor zaten.
Soran+1 yılDimi boşa uğraşma bence de
- Diğer konusunda 25b cevap paylaştı.
+1 yılAç bir mezarı ve bak ne diyim😃 hadislere pek inanmam ben.
01 Yorumla
Soran+1 yılKuranda da var
+1 yılNe alakası varmış beee kim uyduruyor bunları
113 Yorumla
Soran+1 yılUydurma değil yav hadis var
- +1 yıl
Hadis işte uydurma nokta
Soran+1 yılBütün hadisler uydurma değil. Kuranla çelişen hadisler uydurma
- +1 yıl
Ben inanmıyorum. Kuranda yazıyorsa inanırım. Bende şimdi derim bişey 20 yıl sonra hadis bı derler nasıl güveneceksiniz inanmıyorum hadislere. Ayetler yeterli.
Soran+1 yılHer şey kuranda yazaydı bir kütüphane kitap inmesi lazımdı
- +1 yıl
Bu soruyu soran kişi olduğuna emin misin? Sanki şu an sen beni bunun gerçekliğine ikna eder gibisin. De ben inanmıyorum. Kutsal kitap bana yeterli çok şükür okuyorum anlamını, tanrının bana verdiği akılla yorumluyorum. Hadis vs inandırıcılığı çok düşük bende. O yüzden beni ikna edemezsin.
Soran+1 yılNamaz da kılma o zaman. çünkü namaz kılarken hadisleri uyguluyorsun istemeden
- +1 yıl
Kılmıyorum. İyi geceler
Soran+1 yılO zaman hiç müslümanım deme
- +1 yıl
Tamam mutlu olacaksan öyle olsun. Çattım gece gece hadislerin %99 u safsatadır kardeşim. İnanmayın ne zaman bu hadis işleri kuranın önüne geçti islam aleminin burnu boktan çıkmadı. Kuranı okuyun anlayın yeter. Ama arapça anadiliniz değilse ve ya çok iyi arapça bilmiyorsanız kendi dilinizde okuyun.
- +1 yıl
Sorunuzu da güncellerseniz sevinirim 👍🏻 bunun aksine beni ikna edecek varsa dinden çıkarım demeliymişsiniz☺️
Soran+1 yılYok ben namaz kılmadığım için kendime müslüman demiyorum. O yüzden beni bunun varlığına ikna edecek biri çıkarsa o zaman tam müslüman olurum manasında demiştim. şu an sadece bu konu benim kafamı karıştıran tek şey değil. Bir çok şey var. Ama en önemlilerinden biri bu. Soruyu sorma amacım buydu. Hadislere gelirsek. Hadisler kuranla çelişmiyor ve birden fazla kişi tarafından rivaet ediliyor ise sahihtir nokta. Zaten mezheb seçme özgürlüğün var. İlla hadisler sahih diye onları uygulamak zorunda değilsin. Sünnet sonuçta. Yani diş fırçalamamak gibi düşün. Ya da eve sol ayak ile girmek gibi. Hadisler kuranla çelişmiyorsa sahihtir. Nokta. Çokça çelişen hadis var. Misal deve sidiğinin mideye iyi gelmesi. Muhammedin 40 erkeğin cinsel gücüne sahip olması vs vs... Bunlar bide buhariden rivayet edilen sahih olma niteliği yüksek olan hadisler ama kuranda bunla ilgili ayet yok. Ayet yoksa o zaman hadis geçerlililğini yitirir. Bir hadis var diye bu diğerlerinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Tabi inanıp inanmamak sana kalmış. Burada seni hadislere inandırmaya çalışmıyorum. Senin beni inandırman lazımdı. Çünkü görseldeki hadiste kuran ayetiyle tescilli bir hadis
- +1 yıl
"tanrının bana verdiği akılla yorumluyorum"
İlim sahibi değilsen doğru yorumlayamazsın. Hadisler önemli keşke Allahın verdiği akılla hadisler de doğruyu yanlışı seçebilsen. Bu arada sende o ilim olsa tanrı kelimesini kullanmazdın. Ben bilinçliyim farkıdalık sahibi bir Müslümanım diyorsan kendine çeki düzen vermelisin.
Saçmalik
03 Yorumla
Soran+1 yılBilimsel kanıt varsa sacmalık değil
Soran+1 yılBence bilmiyolar
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler