Okul öncesi öğretmenliği okuyorum lisans olarak. Haliyle eğitim fakültesinde okuyorum ve ogretmen adayiyim. 2 yıllık çocuk gelişimi okuyanlar formasyon dersi almamalarini geçtim 2 yıl eğitim görüyorlar sadece ama sorsan öğretmeniz biz diyorlar ve özeller nasıl olsa asgari ücreti kabul ediyolar diye 2 yıllıkları çalıştırıyor ve 2 yıllık mezunlar okul öncesi öğretmenliği olarak lisans eğitimin aldığı eğitimi almıyor bu konuda yetersiz kişiler siz ne düşünüyorsunuz ben haksızlık olduğunu düşünüyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 yıllık okumayan kimse öğretmen sayılmaz bana göre.
36 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama öğretmeniz diye ortaliktalar
- +1 yıl
Bak ben 4 yıllık zihin engelliler öğretmenliği bitirdim. Mesela sınıf öğretmeni olup atanamayanlar veya çocuk gelişimi falan bitirip bir iş bulamayanlar gelip rehabilitasyon merkezinde düşük ücretlerle çalışıyorlar. Engelli öğrencilere nasıl eğitim verilmesi gerektiğini bilmiyorlar ve çocuklara yazık oluyor. Ama işte devlet de bu olaya göz yumuyor. Yapacak birşey yok ne yazık ki :(
Soran+1 yılZaten özel eğitimdeki rezillik ayrı gerçekten çok sinir bozucu ya hiç mi düşünmezler biri dur desin artık
- +1 yıl
Mesela rehabilitasyon merkezinde bana 3000 tl maaş veriyor. Ama sertifika almış bir sınıf öğretmenine asgari ücret veriyor. O yüzden işlerine geliyor. Devlette de aynı. Sertifikalı öğretmenlere daha az ücret verdikleri için bu işe engel olmuyor devlet hatta destekliyor. Özel eğitim camiası sürekli etkinlikler düzenleyerek tepki gösteriyor ancak pek bir faydası olmuyor ne yazık ki :(
Soran+1 yılOlmaz tabiki işlerine geliyor statü bu kadar basit olmamalı öğretmenlik yerlerde
En İyi Cevaplar
+1 yılOgretmen degilcocuk bakicisi demek daha mantikli olur. Ogretme ya da egitme durumu soz konusu olamaz. Sadece belirli bir sure cocuklari o cati altinda tutabilirler. Tum yapabilecekleri sey budur.
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum
- +1 yıl
🤚🤚🤚
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılStatü konmuş ve devletimizin kuralları izin veriyorsa ki M. E. B. denetimli her yer bize laf düşmez haksız ya da değil. Üst kurulların bunlardan haberi var elbet..
02 Yorumla
Soran+1 yılStatu devlet tarafından konmamış ki kendileri öyle diyor
Haksizlik tabikide kendilerini ogretmeniz diye avutuyorlar işte
20 Yorumlatabiki de hayır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 2 yıllık çocuk gelişimi okuyan biri sizce öğretmen midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat