Arkadaslar bir kiz olarak hangi bolumu okusam is imkani daha cok olur? Kolay is bulunur mu?
Cevabın nedir?
Makine mühendisliği iyidir hem kaliteli hemde geniş yelpazeye sahip meslek grubudur ve çalışabileceğin alanlar fazlasıyla mevcuttur mesala enerji mühendisliği , deniz araçları mühendisliği, biyomühendislik&biyomekanik ve uçak , enerji mühendisliğide yanılmıyorsam makina mühendisliği alanına girer ve fabrikaların en ihtiyaç duyduğu meslek gurubudur ama çok çalışman istikrarlı olman gerek planlı programlı olmalısın bide az çok bu mesleğe karşı ilgin olmalı eğer sabredip bu bölümden mezun olursan iyi yerlere gelirsin
10 Yorumla
Her yer amele mühendislerinden geçilmiyor özelliklede makine.. İnşaat olsun bari.
03 Yorumla- +1 yıl
ayıp oluyor amele falan
Hangi alanı seviyorsan o alana yönelmen daha olur. Bu işin kızı erkeği yok, seveni sevmeyeni var :) Sevmediğim bir bölümü (özellikle mühendislik bölümünü) okursan hayat zindan olur. Mesleklerin hangi konular hakkında çalıştığını ve okulda göreceğin konuları araştırıp, sana ilginç ve zevkli olan alana yönelmek daha iyi olur.
13 Yorumla
Soran+1 yılmimarlık istiyordum ama bu sene olmaz bir sene daha beklemem asla sayısal olduğum için direk tıp, mimarlık, mühendislik falan oluyor gerisi boş zaten e tıp imkansız :) mimarlık için çok geç az bir farkla kaçırırım ama olmaz yani. mecbur mühendislik yani puanımı zorlamak istiyorum atıyorum 350 alıp gidip 300 lük tercih yapmam
Soran+1 yılaklımda olacak bu teşekkürler..
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 881 cevap paylaştı. makine mühendisi elbet.. benim babam barajlarda çalışıyor.. ırak ta rusyada türkiyede.. inan makine mühendislerine verilen paranın haddi hesabı yok.. onun tek isteği benim mühendis olmam ama ben olamadım..
yiyecek giyecek araba herşey şirkete ait.. benim babam bu işi yapıyor mükemmel bir iş...17 Yorumla
Soran+1 yılaklım karıştı şimdi :)
yorumların çoğu inşat yönünde hatta makineden kat kat iyi gibi bir izlenim edindim.
kendi fikrim ise bence baban çok şanslı her makine okuyan öyle değildir eminim.
Soran+1 yılyalnız bak dediğim gibi şans işi bence sonuçta her makine müh. 4x4 jeep i yok ya da koruması.
ya sen emin misin babanın makine muh. olduğuna :DD- +1 yıl
benim babam makine mühendisi değilki.. çocukken 9 yaşındayken barajda çalıştı.. 35 yıldır hala çalışıyor.. 20 ülkede çalıştı.. işin ehli artık.. bir mühendis hesap kitap yapar.. benim babam o kadar kendini geliştirmişki bir göz ucuyla bakar.. şuan formenlik yapıyor... iş makinalarının güvenliğinden çalışma şekillerinden sorumlu
Soran+1 yılo nasıl baba ya bende istiyorum. valla bravo baya zeki ve azimliymiş belli
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
22Cevap
Makine Mühendisliğinin iş alanı biraz daha dar İnşaat'a göre.. Ama İnşaat'ın da biliyorsunuz ki saha kısmı zordur bir bayan için.. Bir inşaat mühendisi olarak, tabi ki inşaat tavsiye ederim ama dediğim gibi bana göre bir bayan çok da uygun değil diye düşünüyorum zor bir sektör nihayetinde.. Mekatronik veya Endüstri düşünebilirsiniz..
113 Yorumla
Soran+1 yılendüstri düşünmüyorum ama mekatronik müh. biraz araştıracağım.
birde endüstri müh. ve endüstri ürünleri tasarımı çok mu farklı birbirinden?
Soran+1 yılanladım, teşekkürler.
Soran+1 yılgeçen baya dalgasını duymuştum bu bölümün :))
araştırmadığım için ciddi misiniz değil misiniz kestiremedim şu an :)
Soran+1 yılbaktım şmdi çoğu üni.de yokmuş ama puanı fena ya burslular hariç yani itü falan 450-470 falan :O
Soran+1 yılİsletme muh. Dusunmuyorum tabi ki insaata karar verdim :)
Soran+1 yılİnsallah olur :))) daha sinava girmeden araniza girmis sayilmam :)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılmakine mühendisliğinde çeşit çok, inşaat mühendisliğinde çiz palanı yap inşaatı inşaat aynı inşaat pek değişen bir şey yok. Genelde inşaat mühendisleri daha çok kazanır.
16 Yorumla
Soran+1 yılşöyle mi yani inşaatta seçenek yok ama para çok. makine de seçenek çok ama parası inşaat kadar değil?
- +1 yıl
evet genelde öyle, özel çaba gerekiyor makinede özel proje v.s. kafa çok patlatman lazım yaratıcı olman lazım falan.
Soran+1 yılinşattada yaratıcılık gerekiyor mu?
- +1 yıl
ya yaratsan ne kadar yaratacan, çok büyük işlere girersen orda önemli ölçüde yaratırsın. Ya zaten çok farklı bir şey yapmaya kalksan belediye ruhsta vermiyorum der falan.
Soran+1 yılanladım, teşekkürler.
- +1 yıl
bir şey değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir kız için bilgisayar mühendisliği en uygunu herhalde bizim sınıfın yarısı kız. makinede 100 kişilik sınıfta 3 5 tane oluyor o kızlarla da arkadaşlık kurabilir misin bilmiyorum sıkılırsın okurken. inşaat mühendisliğinde de para kazanacağın çoğu işleri yapamazsın bir erkek bile gidip baraj inşaatında 1 sene ancak çalışabiliyor zor işler.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 626 cevap paylaştı. bayan için tavsiye edilecek meslek değildir makine mühendisliği ama inşaat okuyabilirsin mimarlık okuyabilirsin eczacılık okuyabilirsin makine nedir ya git sanayide motor ustasının yanında çalış daha iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılaçıkçası iş imkanlarını görülen dersleri falan hiç bilmiyorum mezun olunca nerelerde çalışılır falan hiç fikrim yok.
mimarlık istiyordum ama bu sene olmaz bir sene daha beklemem asla sayısal olduğum için direk tıp, mimarlık, mühendislik falan oluyor gerisi boş zaten e tıp imkansız :) mimarlık için çok geç az bir farkla kaçırırım ama olmaz yani. mecbur mühendislik yani puanımı zorlamak istiyorum atıyorum 350 alıp gidip 300 lük tercih yapmam
+1 yılİnşaat sizin için daha uygun
İş bulma konusuna gelince
inşaat sektörü daha aktif durumda yurt dışında iş imkanları daha fazla ve geliri de çok daha yüksek. :)00 Yorumla
+1 yılBir kız olarak Endüstri Müh. ya da Bilgisiyar Müh. okumaya ne dersin? :)
111 Yorumla
Soran+1 yılbil. müh. okursam boşta kalma şansım çok daha yüksek çevremde çok var atıyorum 7-8 kişi var 2 si iyi yerlerde şu an 1i si emlakçı :)) iş bulamadığı için 1.si bir bankada bilmem ne? riske atamam ben meun olup direk çalışmak istiyorum :)
Soran+1 yılendüstri müh. bakmıştım hatta bir kaç hocama da sordum ama makine ya da inşaat daha iyi dediler. endüstride iyi okul şart falan filan..
- +1 yıl
Makine ve İnşaat okursan, mezun olduğunda işin garanti mi? :) Makine ve İnşaat'ın kız için pek uygun olmayan meslekler olduğunu düşünüyorum. Şayet bu bölümleri seçen kızlar olsa da, bunları iş dışında seçmek için özel bir ilgin olması gerektiğini düşünüyorum :)
Soran+1 yılmakine biraz öyle sanırım inşaat bir kız için daha iyi olsa gerek.
özel ilgim falan yok :) hatta soruda da özellikle..bir kız için.. diye belirttim :)- +1 yıl
Sanırım o zaman geriye İnşaat kalıyor :) Çünkü Makine sana ağır gelir, dersleri zor. İnşaat'ında dersleri kolay değildir. Ama şunu söylemeliyim, para için bir bölümü okumak ve çalışmak kolay değil. :) Onun yerine orta seviye bir bölüm ve o bölümü sevmek ve severek çalışmak daha iyi. :) Tüm hayat bunu anlatıyor :)
Soran+1 yılpeki ben başka bölüm okusam inşaattı da çift dal olarak seçsem zorlanır mıyım?
- +1 yıl
Başka derken, hangi bölüm? :)
Soran+1 yılbilmem yani misal zaten çift dal yapmak için ortak dersler şart
- +1 yıl
Bende tam bunu demek istemiştim, sanırım diğer seçeceğin bölümde aynı fakülteden olmalı :) O yüzden sordum sana :) Çift dal İnşaat müh. zor olacağını düşünüyorum, ama gerçekte nasıl olur bilmiyorum :)
Soran+1 yılben direk inşaat seçeyim o zaman :)
- +1 yıl
tamam, inşaat seç :) Ama dedğim gibi ilgin olmayan yeri seçme :) Sevgi olmadan bu iş olmaz :)
son 12 yıldır inşaat muhendisliği revaçta malum müteahitler bile köşeyi döndü birde yandaş olman gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbir makina mühendisi olarak makina okumanı tavsiye etmem. 110 kisinin oldugu bir derste tek basına veya 2 3 kızla okumak zorunda kalırsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet okuyan arkadaşım var sınıfta 80 erkek 5 kızmış.
inşaatta da aynı olur mu bu? az kız olmaz değil mi?
Soran+1 yılbir de merak ettim şimdi o kızlara bakış açınız nasıl yani muhendislik okumak amacıyla geldiğini mi düşünüyorsunuz arkadaşlarınızla yoksa (birisi demişti bunu) sırf erkeklere yakın olmak için yani amaçları başka olduğu için mi geldiğini düşüyorsunuz ya da başka nedeni var mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kız için tabiki inşaat kendı sırketını kurar paraya para demezsın kendı sırketın olmasa bıle dırek 3-4000 le baslıyosun
020 Yorumla
Soran+1 yılmakine olsa ne kadar kazanırım?
şirket kurmak zor mu birde makinede?
Cevap sahibi+1 yılya bı gıt ıyı bı yerde ıs bulursan 10.000 de alırsın
Soran+1 yılaraştırmıştım da ilk başta 3-4 bin alamazmışsın ama zamanla 6000-... alabilirmişsin tabi kendini geliştirmekle alakalı.
benim dayım işleyme okudu düşünün işletme ama şuan 7000 alıyor.
plasebo23 sen nereden mezunsun?
Cevap sahibi+1 yıloyle olabılır canım bende ınsaat muh. yazcam ama dırek ınsaata atılcam babam ınsaat yapcak beraber yuruturuz ıste
Soran+1 yılsen nereyi yazmayı düşünüyorsun tercihlerde?
Soran+1 yılil olarak yani
Cevap sahibi+1 yılizmirdeyım gedıze gıtcem ben vakıf unıversıtesı pek umutlu degılım devletten
Soran+1 yılanladım valla aynı yeri düşünüyor olsaydık yazmaktan vazgeçebilirdim şansımıartırmak için. neyse ki değil :) ben Ankara istiyorum :)
Cevap sahibi+1 yılplasebo23 gecen ınsaaat muhendısı bır ablayla konustum aggustos 2014 mezunu.2150 ıle baslamıs 5000euroyla da arkadası surıyeye gıtmıs 15.000 yenı mezun ıcın kotu m u?
Soran+1 yılağustos 2013 yazacaktın sanırım?
Cevap sahibi+1 yılevet pardon :) 2013
Cevap sahibi+1 yılmezun oluyum da ıs bulunca 2 aylıgını alırım :)
Cevap sahibi+1 yılben kendı acımdan dusundum sanırım ınsaat yapan akrabamız var mezun olursan ıyı alırsın demıstı demekkı okadar almıyormus
Cevap sahibi+1 yılben baskasının ısınde calısmıycam ıste babam ınsaata aılacagı ıcın ıs ımkanım var
- +1 yıl
Merhaba :)
Hanımlar izninizle :)
plasebo23 Sen paralı yer istiyorsan S.Arabistanı düşüneceksin inşaat sektöründe yeni çalışan arkadaşların sadece maaşı dolara vurduğunda 2000 den aşağı değil birde bunun mesaisi yıpranması ikramiyesi vsleri hariç bir düşün istersen :)
+1 yılikisinde de iş bulunur, son günlerde inşaat daha revaçta sanıyorum...
01 Yorumla
Soran+1 yılama ben 4 yıl sonra mezun olacağım için tahmini 4 yıl sonrası lazım o zamanda böyle olur umarım :)
İkisindede kolay iş bulursun İnsaat derim ben makine çok zor :/
00 Yorumlainşaat mühendisliği çok iyi...
12 Yorumla
Soran+1 yıliş bulurum değil mi yani çok zorlanmam?
Gizli Üye(30-35)+1 yılMakine mühendisliği bayan olarak sizin beklentileri karşılamaz inşaat mühendisliği konusunda bayan olarak şanslısınız.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 454 cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki inşaat mühendisliği.
00 Yorumla
+1 yılIkisine de oku garanti olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle bir şansım yok :)) anca yan dal olarak alabilirim birini de gerek yok :))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,3b cevap paylaştı. İnşaat Müh. Daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılmkinede fabrikalarda cok iş olmazmı
00 Yorumla
+1 yılinşaat mühendisliği
10 Yorumlamakine mühendisliği
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Makineeeeeeeeee
00 Yorumla
+1 yılMakine mühendıslıgı
00 Yorumlainsaat muhendisligi
00 Yorumla
+1 yılinşaat müh daha iyi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 13b cevap paylaştı. İnşaat tabii.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 63,8b cevap paylaştı. insaat mühen
03 Yorumla
Soran+1 yılbir mesaj mı saklı bu mühen de :))
+1 yılmakine ;)
00 Yorumla
+1 yılmakina
00 Yorumla
+1 yılinşaat mühendisliği
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmakine :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılikiside iyi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz