Daha önce sevmedim bir alanı okudum ve mezun oldum. Bu yıl YGS'ye girdim ve iyi bir puan aldım. Tekrardan üniversiteye başlayıp psikoloji okumak istiyorum da sizce 24 çok mu geç olur, sonuçta hepsi 18-19 yaşında olacak, ayak uydurmakta zorluk çeker miyim?
Cevabın nedir?
hepsi 18-19 olmaz senin okuduğun zamanda yokmuydu yaşı büyük olan :) bence yaş olayına takılma mutlaka oluyor geç başlayanlar, kalanlar, ikinci üniversiteye başlayanlar falan filan esas mesela 24 yaşında başlayıp 28 yaşında mezun olacak olman maddi ve manevi olarak bir engelin yoksa psikoloji kesinlikle okunur hele ki tekrardan üniversiteye şimdiki bu akılla bu kafayla bu tecrübe ile gitmek paha biçilemez ;)
114 Yorumla
Soran+1 yılEvet mezun olma yaşı da ayrı bir sıkıntı ancak şunu söyleyeyim : alelade bir bölüm için asla başlamazdım dört yıllığa, çünkü garantisi bile olmayacaktı.
Soran+1 yılmoda tasarım :(
Soran+1 yılgarantiden kastım şu : tutup da ben işletme, maliye gibi bir bölüm okusam ciddi anlamda zaman kaybı olabilirdi. sonuçta çok da garantisi olan bölümler değil. ama psikolojinin çalışma alanları belli, yani zaman kaybı yaşayacağımı düşünmüyorum-kaldı ki sevdiğim bir alan.
- +1 yıl
garantiden kastını açıklarken baltayı biraz taşa vurdun bende işletme mezunuyumda :)) ama sevdiğin bir alan olması konusunda haklısın benimde sevdiğim bir alan ama liseyi bitirdiğimde birisi psikoloji dese o an kafayımı yedin filan derdim herhalde.. yani aslında üniversiteye hatta liseye biraz erken mi başlıyoruz çözemedim çünkü gittiği bölümden mezun olmayan bir sürü insan var şahsen ben üniversitedeyken lisede okuduğum bölümden pişmandım üniversite bitti şimdi üniversitede okuduğum bölümden de pişmanım :)
Soran+1 yılevet lisans. Moda tasarım evet bayanların ilgisini çekebilir ama benim kişiliğime çok da uygun bir alan değil. Alan olarak iyi ancak çalışma sektörleri berbat. dışarıdan bakıldığı gibi cafcaflı bir alan değil yani. Kişiliğime uygun değil dedim, çünkü tekstil sektöründe yetenekten ziyade kendini satmayı bileceksin. kendini satmaktan kastım dışa dönük olman, kurnaz olman, tabiri caizse biraz yırtık olman şart ki o alanda tutulabilesin, aksi taktirde pasif kalırsın. Bu da benim kişiliğime uygun değil işte.Çoçukluğumdan bu yana rica minnetle yetiştim ben, yırtıklık yapamıyorum. Tekstil sektöründe de hanımefendilik sökmez. Ayrıca Türkiye'de moda tasarımı da yapılmaz. Moda tasarım özgünlük-özgürlük isteyen bir alandır. Yaptiğin işe müdahalede bulunduklarında işin moda tasarım olmaktan çıkıyor köleye dönüşüyorsun, burada moda tasarımcığı yapılmaz, kaldı ki zengin kocayı bulan eğitimsiz ünlülerden sana da sıra gelmez, malum zengin kocayı bulan herkes moda tasarımcısı oluyor Türkiye'de :)
Soran+1 yılsiz beni yanlış anladınız, işletmeyi küçümsemek değildi amacım. İşletme için 24 geç bir yaş olabilirdi. Çünkü özel sektör ve tecrübe şart. Düşünsene 30 da mezun olsam ben hangi ara işletme alanında tecrübe yapabilirim ki, o alana 18-19 yaşında başlamak gerekiyor çünkü sektörde tecrübe şart oluyor.
- +1 yıl
en iyi yorum seçemiyomuyuz :)) yani söylediklerine kesinlikle katılıyorum nerden başlayıp hangi birine cevap vereceğimi bilemedim :) kesinlikle moda tasarım diyince dışarıdan çok caf caflı gözüküyo ama içine girdiğinde tekstil en nihayetinde.. ayrıca yırtık olma konusuna gelince o birazdada çevre ile yetişme ile alakalı diycem gerçi bunu sende demişsin zaten :) yani diyecek bişey bualamadım tebrik ve takdir ettim :)
- +1 yıl
işletme konusunda da haklısın :) ama işletme zaten küçümsenecek bir bölüm oldu artık elini sallasan ya işletme okuyana ya da işletme mezunu olmuş birine çarpar yani :) burada birbirlerinden ayıran tek fark seninde dediğin gibi tecrübe olmuş durumda yani artık işletmeciler için ekmek aslanın neresinde o bile belli değil :))
Soran+1 yılEvet, herkes okuyor ama herkes de alanda başarılı olamıyor. Başarılı olduktan sonra da küçümsenecek bir tarafı yok.Başarılı olmak için d ciddi bir tcrübe şart. Sen başarılı olsbilirsin ama bn 24 yaşında işletmeye başlasam 30umdan sonra tecrübe yapmam da imkansız ötesi olacaktır:) Bir de herkes okuyor diye küçümsemek de doğru değil. Ona bakarsan psikolojide vakıflara düşmüş ve 200 puanla öğrenci alıyorlar:) 200 puanla öğrenci alacak kadar düşmüş bir alan, parası olan herkes okur yani:) Küçümsemeye kalkarsak psikolojide küçümsenir o zaman :) O yüzden mesele herkesin okuması değil- senin o mesleğe gönül vermem ve hakkıyla başarman. Yoksa herkes okuyor diye küçümsemeye kalkarsak bütün alanlar da pekala küçümsnebilir. Düşünsene makine mühendisi dediğimizde çok zeka gerektiren bir alanmış gibi geliyor insana ama Cumhuriyet üniversitesinde 240la girebiliyorsun :) Çocuk gelişimi için çok abidik gubidik alan deriz ama dağ başındaki üniversite bile 400den aşağı almıyor. sistem anormal :D
psikolog olmak isteyen birinin psikolojik sorusu:))))) elbette olur neden olmasın deli kız:)
12 Yorumla
Soran+1 yılhihihi :D teşekkür ederim :)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılGit oku uyum sağlarsın ben ablamın arkadaşıyla bile arkadaş gibiyim. Sonuçta 2. bir üni hem havalı da yani :D Boşver milletin ne dediğine niye bakıyorsunki? Seveceğin bir şeyi yapmak kadar güzel bir şey yok. Hem hepsi 18-19 değil onların mutlaka senden büyük bile çıkabilir tek tük. Senin yaşındada olur bence. Okumalısın kesinlikle çok güzel bir şey bu.
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, ben de keşke demek istemiyorum açıkçası:)
- +1 yıl
Çok geç kalmamışsın bence. Ciddi ciddi 60-70 yaşında hukuk okuyan biliyorum. 4 yıl okusan 28de mezun ol işe başlarsın bir şekilde zaten. Ohhh mis sonra gelsin paralar :D Seans başı al 150yi :D Tam adamın hastalığını söylerken hastalığınızzzz. Aaa seans bitti haftaya gelin söyleyim de :D Al bir 150 daha :D Offf off :D Müthiş iş :D
Soran+1 yılhahaha :D Ya ben parasında da değilim de alanı çok seviyorum hep hayalimdi ama zamanında bir hata yapıp moda tasarım gibi vasat bir bölüm okudum, hayatımın en büyük hatasıydı maalesef :(
- +1 yıl
Bence okuduğun bölümde güzel. Şaka yapıyorum tabiki para 2.planda :) Bence psikolojiyi oku bitir. Puanında süper girersin kesinlikle. Çekersin baya :) Moda ile ilgili bir şeyler olursa ek iş olarak yapabilirsin. Açarsın bir muayenehane :D Psikolojisi bozuk adam çok memlekette :D Off bak heyecanlandım senin kadar :D Oku bence kazan en düşüğü 9eylülde 30binle alıyor sanırım arkadaşta istiyordu ama puanı tutmaz diye sosyolojiye kaydı :) Bende Radyo TV Sinema istiyorum :D
Soran+1 yılhihihi ben de çok heyecanlıyım :D Arkadaşın için de inşallah en hayırlısı olur :)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yıl18-19 yaşındakilerden daha iyi okuyacaksın emin ol gec değil daha akıllı daha olgunsun çünkü asla gec değil
12 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim, ben de içimde ukde kalmasını istemiyorum açıkçası :)
- +1 yıl
insan hayatı kaç yıl diyelim ki 80. bu 80 yılda okula ayırcağın zaman hiçbişey bile değil geleceğini göz önüne alırsak. 24 yaş da geç bir yaş değil hiç sorun etme ideallerinin peşinden koş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
12Cevap
Ya saçmalama nediyosun görende sanki 30 unu devirmiş çoluk çocukla okul okumak istiyor sanıcak.oku tabi
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) teşekkür ederim :)
SANA BIR SEY DIYIM KESINLIKLE KACIRMA DOST KESINLIKLE ISTERSE 30YASINDA OL TINLAMA KIMSEYI MEZUNIYETTEN SONRA KARIYER PARA GELSIN ERKEKLER MISALİ GUNUNU GUN EDERSIN HER GUN BIRISINLE OH OH :)
10 Yorumlacanım ne olacak...ayak uyduracak birilerini mutlaka bulursun ve senin yaşında birçok insanda olacak...
10 Yorumlane zorluk cekcek ergenlerin senle yarışmasına imkan yok eger yetenegin ve ilgin varsa
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılsacmalama hemen kop gıt vkıt kaybetme azına vururum
10 Yorumla 45 yasnda sinif arkadasim var :D o yapiyorsa sen de yapabilirsin bence :)
00 Yorumlabencebunu takmamalısın hayat senin hayatın dilediğin gibi yaşa ne ypmak istiyorsan yap
00 Yorumlasanane elalemden ya. sen okulunu oku bitir git. boşver kim kaç yaşında ne yapıyor falan.
00 Yorumlayo geç olmaz bence kaç yaşında üni okuyanlar var
10 Yorumla
+1 yılokunur yaşa bakmaz üniversite
10 Yorumlafazla geç değil 25 olmaktan iyidir
16 Yorumla
Soran+1 yılha 24 ha 25 ne fark eder :D
Soran+1 yıl24 yaşında başlarsam rahat 30 yaşımda mezun olacağım bu da kasıyor açıkçası. Ha alelade bir bölüm için asla 4 yıllığa başlamam o ayrı bir mesele de yine de 30 da mezun olmak insana koyar ya :D
Soran+1 yılen kötüsünü düşünmeliyim :D
+1 yıliyi bence iki üni bitircen kaç aldın ygs den?
03 Yorumla
Soran+1 yılygs 5'den ham puan olarak 374 aldım, Lys de gerekli puanı tamamlamaya çalışacağım artık okul puanı da var, tutturma konusunda sıkıntı yaşamıyorum da yaşı problem ediyorum sadece :/
- +1 yıl
iyi ya bence yaş sorun olmaz çok, abartılacak kadar değil, zaten iki üniversite okuyanlar da var senin gibi, bence sıkıntı yapma git oku, kolay gelsin
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
+1 yılhukuk okusana
11 Yorumla
Soran+1 yılhukuk çok zor :D tutturamam bile :D
okumanın yaşı yok 54 te gene okunur
00 Yorumla30 yasında adamlar tıp okuyor neden olmasın
00 Yorumlaokumanın yaşı yok emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılokumanın yaşı yoktur.
00 YorumlaÇok okuman lazım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım