- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKuran'da başörtü emri yok , ayeti sağından solundan çekiştirip parantezlerle ( ne cüretse ) tamamlayarak bir şeyler icat edip dayatmadan başka bir şey yok. Ne nur31 ne ahzab59 bunu söylemez ama kırk koca kırk farklı şekilde kadını ikinci insan türü haline getirip saçma sapan birbirlerini de beğenmez kapanma tarifleri yapar.
Bu başörtü konusu 1400 yıl değil sadece 30 yıldır ülkeyi sarmış durumda, icatçısı da Şule Yüksel Şenler. Destekçileri de Yeni asır ve zaman gazetesi , hatta bunlar kafalarına göre düzenlenmiş Kuran bile fasiküller halinde dağıtıp toplumun inanç sistemini değiştirdiler. Başörtü ya da türban , aslında Şule nin bir amerikan filminde Catherine Hepbourne'un başında gördüğü ve budur diye örnekleyip yaydığı bir süs parçasıdır, bunu kendi de açıkça söyler.
Youtube de bu ismi arat bak neler çıkar karşına kendi ağzından. Bir de partiler de islamcılık oynayıp oy devşirmeye girişince ortaya sokaklarda gördüğün hörgüç kafa ile gezen ferace ya da çarşafı kutsayan ( ferace aslında ekintozu elbiseye geçmesin diye tarlada sırta takılan yeldirme adlı giysidir. Çarşaf ise bir koyu musevi giysisidir. ) ve Allah için diye bir de inanış kulpu takan ama Kuran versen eline bir sure okumayı bilmeyen bir güruh yayıldı.
Amaç kadını baskı ve kontrol altında tutmak aslında , ama korku da falanın kızı başını açmış açık ( ! ) giymiş denmesi olan mahalle ya da akraba baskısından ailenin çekinmesi , ayrık otu görülmesi. Bu durumda kız neslinden beklenen , evlen git kocanla naparsan yap ama baba evinde bizi rezil ( ! ) etme teranesi oluyor.
Kısacası , dar çevre bunu getiren ve aslında kızı mahallede erkek abazalardan korumanın bir yöntemi sanılması.
Öyle savunulsa da inançla falan alakası yok bunun , 30 yıldır devlet başındakilerin desteği ile çoğalan bir saçmalıktan ibaret.73 Yorumla
Soran+1 yılElif dedigin kim
- +1 yıl
Elifi nerede okudun?
- +1 yıl
beni takip edermisiniz sinizle konuşmak isterim aynı şeyleri araştırıyoruz
En İyi Cevaplar
+1 yılMümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!
nur suresi 31. ayet tefsiri diyanet işleri başkanlığı02 Yorumla- +1 yıl
Türban ne
Kur'an ve sünnet ışığında ibadetlerimizi yapıyoruz.. Kuran'da bazen emredilen şeyler ayrıntılı olarak verilmediği için sünnette uygulamalı şekilde karşımıza çıkar biz de bu şekilde yaparız. Örneğin Kur'an namaz kıl der ama nasıl namaz kılınması gerektiğini anlatmaz ve biz bu yüzden Peygamberimizin öğrettiği şekilde bunu uyguluyoruz. Başörtüsü de emredilmedigi halde peygamberimizin döneminde bu ayetten sonra örtüye dikkat edilip baş örtüsü takıldığı için zamanla başörtüsü farz olduğu görüşü kabul görmüş ki bu doğru çünkü peygamberimiz de Allah'ın izniyle hüküm verebilir çünkü ayette Allah'a ve Resulüne uyun deniliyor... Başörtüsünün farz olduğunu bu şekilde anlayabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBaşörtüsü olarak yok.
Örtünün diyor senin güzelliğini göstericek şeyleri yani saçlar vücut hatları bir kadının dikkat çeken yerlerini örtmesi gerektiğini söylüyor kuranda.
Sen kendin açıklayamazsın bunu bende açığım ama inkar etmiyorum.52 Yorumla
Soran+1 yılÇogu alimin de dedigi gibi açık açık bilerek sacini örtün denmedigini zamanin sartlarında kadınalra kolaylik olsun diye oldugunu dusunuyorum
- +1 yıl
Senin düşünmen islam için bişey ifade etmiyor. Ve sen bu şekilde tehlikeli cümleler kurarak hala inkar ediyorsun ve dinden çıkabilirsin.
Mantık arıyorum diyorsun peki. Senin güzelliğin gençliğin belli olmaması gerekiyor ayette düşün bakalım saçların açık ama diğer vücut hatlarını hiç belli etmicek bir elbise giydiğini eee baş açık gene dikkat cekmezmisin ya da genc ve güzel olduğun belli olmaz mı?
Mantık da gayet acık ama bence sen inanmak istemiyorsun.
Dinde kolaylaştırın zorlaştırmayın diyor evet. Zorla Müslüman yapamazsın kimseyi sadece anlatıcaksın öğreticeksin ikna olursun ya da olmazdın Allah aklı bunun için vermiş her koyun kendi bacağından asılacak.
Kapanmak istemiyorsan asla kapanma zorla olacak şey değil ama inkar da etme.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılAllahim yarabbim sen sabir ver
Allah'in emri kapanmak diyenler var o araplarin geleneği maşalari din tüccarlari ve oyuncakları aşağida Allah'in emri diye din tüccarlarinin çarpittiği Ayetlere kanip gelip hala Emir diyorlar ya böyle bir saçmalik olabilir mi?
Kizli erkekli hemde
Yorum yapiyorum bu konu ile alakali başka birinin sorusunun altina ağzimkta yaziyorum Din tüccarlari Ayetleri çarpitiyorlar dememe rağmen yoruma din tüccarlarinin çarpittiği Ayetleri yazan oldu var mi böyle bir şey?
Adamlar dünyadan 500 trilyon 500 milyar km uzakliktaki kara delik bulduk diye resim yayimladilar
Biz hala din tüccarlarina kanan insanlara bir şeyler anlatmaya çalişiyoruz hala yerimizde sayiyoruz sonra niye gelişemiyoruz diye sormazlar mi al al sebebinden biri bu al52 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu bir anlatabilsem bu işin derin ve asli boyutu ama madem sen de benim gibi dusunuyosun basi acik olunca bir kadin bir erkek bundan etkileniyor mu sana soruyorum
- +1 yıl
Kızlarin nefes almasindan tahrik olanlar biterse sorunu tekrar sor o zaman cevaplarim
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
Cilbab:
www.google.com/search54 Yorumla
Soran+1 yılCilbabin türlü çesidi var
Soran+1 yılCilbab kabuk demek
Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. Kuranda başörtüsü takıcaksın demez vücudunu saçlarınla belli olmıycak şekilde giyniceksin der. (Ayet tam aklımda değil bu söylediğime yakın birşey ama). Baş örtü sadece saçlarının görünmemesini sağlayan bir araçtır.
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah saçların belli olmiyicak demiyor örtülerinizi yakanizin üstune ortun diyo cünkü o zaman sütyen icad edilmemisti
+1 yılSen kelimeleri bos ver, kimi örnek alıcaz? Hz. MUHAMMED'i pski onun eşi kapalı mı? Kapalı. Konu kapanmıştır
52 Yorumla
Soran+1 yılKuranda olmayan hicbir seyi yapmak zorunda degilim
- +1 yıl
Böyle düşünme bu yanılgıya düşme
Gizli Üye(36-45)+1 yılNur suresini okumalısın. Ayrıca hadisleri ve peygamberin sünnetini incelemeden kendi kafandan hüküm veremezsin. Tıp kitaplarını okuyan herkes doktor olamaz mimarlık kitapları okunarak mimarlık öğrenilmez tüm yönleriyle. Aynı şekilde iki kitap okuyup dini ahkam kesilemez. Dini hükümler senin yaşadığın gün kafar kitap okuyan alimler tarafından kuran ve sünnet incelenerek ortaya çıkıyor
18 Yorumla
Soran+1 yılBen de bunu kendi kafamdan atmiyorum ki
Cevap sahibi+1 yılSenin alim gözüyle baktıklarını bazıları para verip bilerek dini tahrif etmek için konuşturuyorlar
- +1 yıl
Neden bu yorumu gizli yapma gereği duydunuz?
- +1 yıl
daha önce yaşamış ve senin alim dediğin insanların parayla tutulmadığının garantisi var mı?
Cevap sahibi+1 yılSizin baş örtüsü kuran var veya yok demeniz allahın dinini değiştirmez aynısı ahiret hayatı için de geçerli. Biz istediğimiz kadar yok desek ahiret hayatı yok olmaz. Sadece inanmayanlar kaybetmiş olur
- +1 yıl
bu dediklerin doğru olabilir ama insanları para karşılığı dini tahrip etmekle suçlayacak cürreti nereden buluyorsun onu anlamadım. herkesin aklı var kendi yorumunu kendi yapabilir.
Soran+1 yıl@mentalist__ aynen oyle ki ayet var hic dusunmez akil etmez misiniz bakara suresinde gecen inek tabirine ceviriyosunuz dini
- +1 yıl
saçmalamışsın gerçekten.. allah yollamış kitabı alın size bulmaca çözün mü demiş... aranıza bikaç akıllı koydum onlar çözsün sizde onlara uyun mu demiş.. safsın ya
Ayet var obir ayete inanmassan dinden cikmis olursun uyarayim
45 Yorumla
Soran+1 yılİnanmamak degil ki kadinlar örtülerini yakalarinin üstüne salsın diyor
Soran+1 yılArastirdim
Aç kuranı kendin bak veya en kötü diyaneti ara onlara sor ikna olursan kapan, olmazsan yapma. Kuranı sadece erkekler anlıyorsa o zaman biz muafız de kapanmama gerek yok dersin..
01 Yorumla
Soran+1 yılIyimis
Gizli Üye(36-45)+1 yılyüzmilyonlarca kadın yanılıyor demek... ne zmndan beri Kuranı yorumluyorsunuz. hayret o kadar tefsirci ve Kuran alimleri bilemedi siz bildiniz. tamam siz kapanmayın Allahın buna ihtiyacı yok. ama inkar etmeniz olmadığı anlamına gelmiyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılBak kardeşim bakarada bir öküzün hikayesi geçer şu anki din adamlarının yaptıği da budur
Cevap sahibi+1 yılşuanki din adamalrı değil. vahiy geldi. o zamandan beri nur suresinde açıkça geçiyor anlamı ve açıklaması o
+1 yılOkursun da anlamak için arapça ne derece biliyorsun? ya da biliyor musun !
04 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü bunu savunan alim var.
- +1 yıl
Başkasınn anladığı ve anlattığı üzerinden hüküm vermek idda da bulunmak sence de tutarsız değil mi? Bence çıtayı bu kdar Yükseğe koyuyorsak daha tutarlı olmalıyız
Soran+1 yılDogru o zaman direk ayeti ceviei yapmamiz gerekir o zaman da benim dedigim cikiyor
- +1 yıl
Sen Ayeti direk çevir yeter
kuranı kerimde 3 ayette kapanma ile ilgili ayetler vardır lakin kuranı kerim i anlamamız için peygamber efendimiz gönderilmiştir yani illa herşeyin kuranda yazması gerekmez hadislere de bakmalısın
14 Yorumla
Soran+1 yılZorlastirmayin kolaylastirin bir suru alim bu ayetin bilerek 2 farkli anlama gelmesine izin verildigini iddia ediyor
Soran+1 yılYanims
+1 yıl" okuyorum araştıriyorum" ... Yani bunu gerçekten yapsaydın zaten cevabı somut olarak Kuran dan alırdın.. Bari yalan yazma.
00 Yorumla
+1 yılKuran'da baş örtüsü geçiyor. Ama seni kapanmaya zorlamaları yanlış.
10 Yorumlabende okudum o ayetleri ben olmadigini düşünüyorum
Ve okuyan başka düşünüyor sanirsam
Çünkü çok okudum kaç kere
Ama olduğuna dair birşey goremedim26 Yorumla- +1 yıl
Nur suresi
"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz." (Nur, 24/31)
- +1 yıl
eee yani neyi kanıtlamış oluyosun bununla?
Baş örtüsü yok demedik biz
Ben türbanı kast etmistim burada
Türban diye birşey yok dinimizde
Rahibelerden gelmiş bir şey bu
Baş örtüsü zaten var ama baş örtüsünde saçların görünür
Öyle salak gibi bir kıl bil e görünürse 80 yil yanarsin gibi aptal şeylere inanmam
Bizim kiler türban takiyor aptal gibi
Kuranda yazmıyor bu - +1 yıl
O 80 yıl mevzusunu bilmem ama örtü dedin mi ziyneti yani kadınlığı örtecek ister bunu normal bir elbise ile yap ister çuvalla istersen çarşafla ama sen malsadın ailene kızgınlıgın mı ayeti yargılamak mı dikkatli okursan yakalarının üzerini kapataçak şekilde diyor kalan gerdan kısmını eşinden başkasına gösterme diye detaylıca söylüyor
Soran+1 yıl@Sıkılgangenç kendiliginden gorunenleri haric diyorsun kardesim saç kendiliginden gorunur bir kadin disarda kervanda giderken nasil abdest alabilirdi ki o zaman bak bu soyledigini destekleyen ulemalarin cogu erkeklerin sakalini kesmesi haramdir diyor ben emin degilim sadece bu yon daha mantikli geliyor diyorum ama kesin diyemem cunku ayet var haram olmayana haram dersen kafir olursun gibi bir sey
- +1 yıl
Tamam sende kapat baş örtüsü ile
+1 yılBir kitapta yazıyor bazı doğrular yazıyor diye o kitaba tamamıyla tapmak garip değil mi?
00 YorumlaAyet tabiki var yok demek imanınızı tehlıkeye sokar inkar etmiş olursunuz
011 Yorumla
Soran+1 yılAyetin mealini arastirmani oneririm
- +1 yıl
Kullanıcı adın Sexman71, profil fotoğrafın müstehcen içeriyor ve bana müslümanlıktan bahsediyorsun. Senin adına dava açtırayım da aklın başına gelsin.
Soran+1 yılKardeşim sana bir hadisle cevap vereyim bu yüzden sizin zihniyetiniz yüzünden kendimden daha da emin oluyorum. m. dinimizislam. com/detay. asp? Aid=1273
Soran+1 yılÇıkmamış ben söyliyim küfür fahiş söz söyleyene cennet haramdır diyor hz peygamber istersen arastirmakta ozgursun
- +1 yıl
Neden kardeşim? Kuranda istediğinizi yapın karı kıza bakın ondan bundan tahrik olun ama Müslüman olun zaten cennete gideceksiniz yazıyor evet.
Soran+1 yılKüfür etmissin ondan bahsediyorumm
- +1 yıl
@kayboluyorum benım burda hangı karı kıza bakmısım bıde cıksın desın benı özelden rahatsız edıyo igrenc teklıfte bulunuyo dıye
Soran+1 yılNeyse uzatma
Soran+1 yılMuslumanlara kufur fila etmedi sg
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen istiyor diye kapanma kimse için kapanma kapanacaksan ALLAH için kapan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen başortusu takmamak icin
Mahanami. ariion.
Yoksa ayet hadis derse
Kalanacakmisin15 Yorumla
Soran+1 yılBak abi ben tesetture karsi bir insan değilim yaptigi bir işi tam yapmak isteyen bu yuzden ozümsenmesi gerektigine inanan bir insanım ve tesetturun icinde başörtüsünü göremiyorum
Cevap sahibi+1 yılFatima anamiza bak
Yüzünü goren yok?
Sen ayet diyorsun.
Sunnete bak.
Dinde olan sey mutlak faydalidir.
Sen kensini gosterdin
ya da bir kiz
Erkek sulanarak bako
Sen bundan memnun musun
Soran+1 yılBak arkadasim tesetturu inkar etmiyorum tesetturun içinde bası örtmenin olmadigini söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılBende tam yap dedim
Yuzunu bile göstermeki
Fetihlerin anasi ool
Soran+1 yılNe alaka
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnu geçtim kuranda namaz kılmak diye de bir şey yok
210 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa boşver
Cevap sahibi+1 yılKadınlara davranışı kabul etmez arapları kabul etmez görmez tanımaz ama islamı savunur
Cevap sahibi+1 yılya da hz Muhammed 9 yaşındaki aişeyi siktiğini de kabul etmez 4 kadınla evlendiğini de kabul etmez şu ülkeye bir şerihat gelse de boyunlarının ölçülerini alsalar saat 17 den sonra kadınlar dışarı çıkamaz islamda
Cevap sahibi+1 yılAraplar Türklerin beynini yıkamış -Mustafa Kemal
Cevap sahibi+1 yılSalla gitsin kimseyle tartışma kendin bilmen yeterli
Cevap sahibi+1 yılYetiştirilme tarzları öyle
+1 yılee sonuç olarak ne buldunuz bende bunu araştıriyorum
00 Yorumla
+1 yılErkeklikle ne alakası var bunun
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de ama anlayamaz mısim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranda başörtüsü emri var iyi oku
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyok hz Ayşe kapalı değildi
05 Yorumla- +1 yıl
Ohaa
- +1 yıl
@oldlover sonuçta kapandı
Soran+1 yılBuna delilin var mi ilk defa duydum
- +1 yıl
Nasıl delil istiyorsun ki.
+1 yılBaş ötüsü ayeti yok ama örtünün ayeti var sanırım
11 Yorumla
Soran+1 yılDogru
+1 yılTam olarak değil de var
10 Yorumla
+1 yılBaşörtü ayeti var nur suresi
09 Yorumla- +1 yıl
"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz." (Nur, 24/31)
- +1 yıl
Burada edep yerini ortmekten ve zinetleri (takilari) ortmekten bahsediyor.
- +1 yıl
@Çiğdemcecik zinet yeri nedir bilekler ve boyundur yani Kadınlığı belli etmeyecek örtü budur
- +1 yıl
Carptiriyorsun, ziynetleri ortmek deniyor bu surede.
- +1 yıl
@Çiğdemcecik ziynet nefir bana bir açıklarmısın hani ziynet eşya derler ufak tiyo vereyim
- +1 yıl
Yahu parantez icine yazmisim zaten baska hem zinet hem sus esyasi anlaminda ne olabilir? Dedigini kabul ettiek icin ayeti carptirmaya calisiyorsun
Soran+1 yıl@Çiğdemcecik carpitmak degil bu kardesim alimler de soyluyor ama cogunluk bunu kabul ettigin icin boyle
- +1 yıl
tümünü okumadım ama burada yazanda ziynetler kastedilmiş. tesettür olayı araplar o dönem öyle giyiniyor diye öyle örnek alınıp, gelişmiş olabilir. başka sürelerde geçiyor mu bakmak gerek.
- +1 yıl
@Çiğdemcecik hem örtü hem ziynetten bahsediyor hem kadının ziyneti nedir
+1 yılVar tabii ki nur suresini oku
23 Yorumla- +1 yıl
Ne fark eder
yok basortusu
110 Yorumla- +1 yıl
Müslümansanız eğer yok diyenler dinden çıkabilirsiniz ayeti inkar ederek uyarayım dedim. Müslüman değilseniz sıkıntı yok.
- +1 yıl
Evet ayeti inkar etmek Allahın sözünü inkar etmek şirk koşmaktır. Tövbe edip Şehadet getirebilirsin.
Soran+1 yılİşte mesela bir süru hurafe oysaki ayet açik hiç düşnmez akıl etmez misiniz
- +1 yıl
@god1907 lut kavmini araştırabilirsin internette de var. Müslümansan ve inanıyorsan herşekilde tövbe edip Şehadet getirebilirsin sen inanıyorsan genede yap çünkü mevla her koşulda tövbe edip bir daha yapmayacağımız şeylerden bize affedilme müjdesini veriyor.
Soran+1 yılKuran a degil yaşanmaz kilan seytanin kuklası olmuş alimlere inanmıyorsun ve toplumun yaftalaması cehaleti yüzünden inanmadiginj saniyosun ama asıl gercek inanç yoluna çıkıcaksın arayışta pes etmezsen
+1 yılVar tabi. Örtünme ayeti yaz çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhelal sana bastırmaya devam
00 Yorumla
+1 yılVar tabii.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNur suresi 31. ayet bı bak istersen
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@pakbzvsba turban evet yok carsafta yok ona bakarsan kapanma şekli belli ama illa, türban veya çarşaf diye bişey yok
Cevap sahibi+1 yıl@pakbzvsba bende anlayamıyorum normalde ön tarafa koyulması gerekirken başörtü arkaya atıyor herkes bunu hiç anlamıyorum güzel gozukmesi için yapıyorsa bir kere basortunun anlamına ters bişey bu ne anlamı kalıyorsa bide hadisi şerifte geçiyor ya deve hörgücü gibi yapanlar var bunlar da çok sıkıntı
Soran+1 yılDogrudur
Cevap sahibi+1 yıl@pakbzvsba yani kinamamak gerekiyor uyarmak lazım oylelerini de nasıl uyaricaz o var bide bı laf etsen hemen tersliyorlar bugün çoğu kişi gerçek tesettür değil de Amerika'nın onun bunun istediği tesettürü uyguluyor modayı yani
Evet var
00 Yorumla
+1 yılyok basortusu
10 Yorumla
+1 yılÖrtün me var
00 Yorumla
+1 yılNur suresi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuranı okudun mu?
14 Yorumla
Soran+1 yılOkudum
Cevap sahibi+1 yılSorunun cevabını bulamadın mı