Bir kere Âyetin ilk kelimesi; yadribne değil "ve'l yadribne" şeklindedir. Ve emr-i ğaibtir. Ve'l yadribne'nin kökü da-ra-be fiilidir, "bi" ve "alâ" harfi cerleriyle kullanıldığında; "bi", ismin -i halini, "alâ" da ismin -e halini verir. Yani bir şey-i bir şey-e sarkıttı, kapattı demektir. Âyetin anlamı: "Başörtülerini gerdanlarına (göğüslerine) kapatsınlar (sarkıtsınlar)" demektir. Ve'l yadribne'nin sonundaki "ne" eki; cem'i, müennes, ğâibe zamiridir. Her halükârda fiile bitişik olur.
"Humur" kelimesine "saçlar" anlamı veren bir Arap dili otoritesi varsa, söyleyin de biz de öğrenelim. Ve o adama ilmi cevap verelim. Lisânu'l Arab eserini temel kaynak alarak... Zira Arap dilinde, İbn Manzûr'un Lisânu'l Arab'ı, en temel ve en kapsamlı eserdir. Okuyabiliyorsanız, açın bakalım bu kelimeye “saç” anlamı veriliyor mu?
Humur kelimesi çoğul bir kelimedir ve Hımâr kelimesinin cem'idir; başörtüsü demektir. Kitab-Kütüb veznindedir. Hımâr; Mufâa'le bâbından olan Hâ-me-ra fiilinin masdarıdır. Bu kelime, "Hamr" (şarap, içki) kökünden gelir. Bu fiil (خَمَرَ يَخْمُرُ), Binâsı itibariyle "feale-yef'ulu" sîğasında birinci bâbdandır ve "örtmek, gizlemek" anlamına gelir. Peygamberimiz bir Hadiste; والْخَمْرُ ماَ خاَمَرَ الْعَقْلَ "hamr, aklı örten şey (içki) dir" (Buhâri, Eşribe, 4) buyurmuştur. Hamr, aklı örten (saklayan, perdeleyen, gideren) şey; hımâr ise saçı, başı örten ve perdeleyen şeydir. Başka anlamı varsa nerede yazıyor ve kim söylemiş, gösterin? Ben söylüyorum diyorsanız, biz almayalım. Bektaşi’nin abdestsiz namaz kılıp da "ben yaptım oldu" demesine benziyor, sizin işiniz!
Humur kelimesinin anlamını ben size yazayım. Hem sizin, hem de okuyucular için açıklayıcı bilgi olsun.
والخمر : جمع خمار وهو ما تغطى به المرأة رأسها
Âyetler üzerinde bu kadar pervasızca konuştuğunuza göre, yazdığımı harekesiz de okursunuz diye, hareke koymadım! Zira siz bırakın Arapça'yı, Sanskritçe'den bile haberdarsınız!44 Yorumla- +1 yıl
Anlamını biz verelim: "Humur: Hımâr'ın çoğul halidir. O da, kadının kendisiyle başını örttüğü şeydir." Başı örten şeye ne denir sizce? Tabii ki, başörtüsü denir. Başta da, saçlar bulunur. Dolayısıyla Allah, mü’mine hanımlara saçlarını örtmelerini emretmektedir.
Siz de bize bir Humur tarifi yapar mısınız? Arapça, Sanskritçe ya da Türkçe fark etmez. Yeter ki kaynağı olsun! Bu kelimenin Sanskritçe olduğunu neye göre söylüyorsunuz? Arapça'da "saç" anlamına gelen kelimenin "şa'r" olduğunu söylemişsiniz ve "bu kelime, Arapça değil" demişsiniz! Yani demek istediğiniz şey, bu Âyette "saç" kelimesi geçmediği için, "saç" örtme emri de yok, diyorsunuz. Buna gerekçe olarak, birebir "saç" anlamını ifade eden kelimenin olmadığını söylüyorsunuz, bu iddianız, Arapça'yı bilmemenizden kaynaklanmaktadır. Diğer bir iddianız da, "şa'r" kelimesi "saç" anlamına gelen bir kelime olduğuna göre, o kelime de burada yok şeklinde sathî (yüzeysel) bir yaklaşım ortaya koyuyorsunuz! - +1 yıl
Oysa bu yaklaşımların ne kadar yanlış olduğu erbâbınca ma'lûmdur!
Arapça'da elfâz-ı müterâdife (anlamdaş) yani lafızları farklı ama anlamları aynı olan kelimeler vardır. Aynı şekilde elfâz-ı müştereke (sesteş) yani lafzı tek ama anlamı çok olan kelimeler de vardır. Yani bir anlamı ifade etmek için lafızları birbirinden farklı olan birçok kelime de bulunabilir, tek bir lafız birçok farklı anlamları da ifade edebilir. Bu durum, meselenin diğer yanı! Bu bahsettiğimiz durum Kur'ân ve Hadislerde de sıkça geçmektedir. Bundan dolayı da, bu mesele, Usûl ilminin önemli mevzularından birisidir. Biz asıl mevzuumuza devam edelim... - +1 yıl
"Hinne" yani cuyubihinne'nin sonuna bitişen muttasıl (bitişen) zamir'in hinne şeklinde okunmasının nedeni kelime başındaki harfi cerr denen alâ'dır. Aslı hünne'dir.
"Hinne : -ını, -unu şeklinde ek" demişsiniz!
Bilakis, "hünne"; cem'i, müennes, ğâibe zamiri (çoğul gaip kadınlar zamiri) dir ve "onlar" anlamındadır. Alâ cuyubihinne'ye kırık mana verirsek "o bayanların göğüslerinin üzerine" demektir. Anlamı toparlarsak, "göğüslerinin üzerine" şeklinde, sondaki zamiri ismin içine derc ederiz. Belağatta da bir kaidedir bu. "Onların kalemi" demeyiz, "kalemleri" deriz.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuran okumadım ama okuyan arapça bilen arkadaşlarım var hepsi diyolardı örtü var başörtü yok diye. Dikkat örtü var:) bende öyle biliyorum.
Sana katiliyorum15 Yorumla
Soran+1 yılyalancı mealciler :) araplaştırıyorlar ki onlar ne derse katılalım onlar olup benliğimizi unutalım. Oysa kuranda herkes kendi GİBİ olmalı. sonuçta kuran arapların bölge de indi diye araplaşmak gerekmiyor yani.
Cevap sahibi+1 yıltabiki din ayrı kültür ayrı geleneklerle karıştırmamalı
Soran+1 yılkesinlikle ama bazıları anlamıyor :/ KÖR
Cevap sahibi+1 yılaraştirma yapan sorgulayan bilinçli insanları severim :) tebrik ederim bu yönden seni Kuran okuman çabalaman. ayrı bir güzel. Senin bilmen önemli başkaları ne yapacaksın :)
Soran+1 yılne bileyim ya belki dikkatlerini çekere merak eder sorgularlar dedim :/
kuran allahın kelamıdır yani sözüdür. başörtü emri de vardır. başını açarsan günaha girersin, reddersen küfre giresin yani dinden çıkarsın. kuran islamiyetin anayasasıdır. onu peygamberimiz açıklıyor. yani ilahi murat nedir, onu bir tek peygamberimiz biliyor. hatta o bile anlyamadığı zaman Cebrail aleyhisselam allahü tealaya söylüyor. oda peygamberimize söylüyor. yani hni kuranın tefsirini peygamberimiz hadisleriyle açıyor. hadislerden de din öğrenilmez. onu da müctehid islam alimleri açar. muradı resulullah neyi kastetmiş. din fıkıh kitaplarından öğrenilir. onu da anlamak için baya bilgili olmak lazım. onun bir aşağısı ilmihal kitapları. sözün özü dinimizi ehli sünnet alimlerinin yazdığı ilmihal kitaplarından öğrenecez. o na kalırsa kuran da namaz nasıl kılınır oda yazmıyor. o zaman namaz yok mu. kuran da orucu pizza, tost bozar diye de yazmaz. ama onlar orucu bozar. başörtüsü emri ayetle sabittir. ahzap suresi...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz tamam (huşu içinde)
Oruç tamam (bedenen ve ruhen)
Hayır hasenat kimse eline su dökemez
Dedikodu, iftira, kıskançlık, haset hepsinden arınmış
Hak, hukuk, adalet milim şaşmaz
Eveeet bunları hallettik şimdi sıra örtü var ama başörtüsü mü yoksa başka bişey mi onu tartışacaz.13 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklısın. Lakin burada ŞİRK söz konusu kardeşim bu da hafife alınacak konu değil. Olmayan bir şeye VAR diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılVeya olan birşeye yok diyorlar!
Soran+1 yılKESİNLİKLE!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Vallahi bizim kökenler Suriye'den. Babam akıcı bir şekilde Arapça okur, yazar. Yıllardır Kuran da okur. Dedem bildiğin din adamıydı, mezarı kubbeli mubbeli. Şıh İbrahim yazıyor mezar taşında. Ama benim büyük dedem çok modern bir insandı. Ne nenemi ne kızlarını kapanmaya zorlamadı. Babam da öyledir. Orası burası açık gezmeyiz ama kapanmadık da. Çünkü kitapta geçmediğini söylerlerdi. Lisede Arapça profesörü bir öğretmenle tanışmıştık o da aynı şeyi söylemişti. Uydurma mı gerçek mi bilmiyorum. Ama ben kapanmamayı tercih ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılUzun uzun yazmıyacağım Kuranda kadının saçıda avret olduğu için kapatması gerekmektedir. Bide imamı azamlar 4 mezhep imamı 12 imam bilemedi siz bildiniz öylemi. Arap diyipte ırkcılıkta yapmayın sahabemiz arap Peygamberimiz S. A. V araptır. Kuran arapça inmiştir. Bence kavmiyetçliği bırakıp iman tazeleyin yoksa bu kafayla ahirette hüsrana ugrarsınız.
00 Yorumla
+1 yılKuranı kerim nur suresi 24-31 ayelerinde
bahsedilen örtünme şekli ıhram dır
ıhramla tesettür aynı şeyler değildir
Buhari ve sırrı hadislerde yazıldıgığına göre
Hanımlar boydan komple elbise ve göyüs altlarına kadar inen
Başörtüleri takarlarmış
Dinimizde bone ve türban yoktur...
Klise örtünme şeklidir
Müslüman kadınların giyim şekli ihram dır...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılsacma sapan soru sormuşsun böyle kesin konusmak sacma bir harfi bile yanlış okuyamaz anlamını değiştiremezsin sanane milletin başöürtüsünden madem baş örtüsü yok sadece örtü var git mini eteklilere söyle bunu örtü nedir? nereyi örtersin ayrıca Allaha daha yakın olmak için heryerini örtmek kötü bişeymi
10 Yorumla
+1 yılBir daha düşün kardeşim:
https://www.youtube.com/watch?v=g1DG3ymlDnE13 Yorumla
Soran+1 yılBu adamı neden baz alarak konuşuyorsun? ben sana ayet sunuyorum KELİME veriyorum git araştır diyorum. Cehenneme gidersen bari kendi beynini kullanarak git. Ki sanmıyorum Allah diyor ki Ayetlerimi anlamak İSTEYENLERİN KALBİNE Yerleştiririm. sen anlamak istemiyorsun ÇOBAN EDİNİYORSUN. koyunsun.
- +1 yıl
Sende bir ahlaksızsın. Video adamın görüşlerinden değil ayeti açıklamalarından bahsediyor. Müslüman kardeşini yargılayacak kadar ahlaksızsın hemde. Ben hiç kimseye göre hareket etmem. Sana ayetin açıklamasını yolluyorum. Ama senin tavrına bak!
Soran+1 yılNeden Allaha hakaret etmek mi ahlaklı olmak? yoksa KURANDA Olmayana var demek mi? Allah'a iftira atılıyor burada ARAŞTIR. UMARIM FARKINA VARIRSIN!
Bende senle ayni fikir deyim ama basortusunu kullanmak isteyen kullanir yapacak birseyinde yok sadece uyarmaktan baska :) ki suanki musliman devletlerindeki hali anlatmak istemiyorum turkiye ye gelipte oh ceken insanda cok !
03 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle mesela bu gün duydum adam diyor ki İRAN kadınları uçakta makyaj filan yapıyorlarmış. iranda filan yasakmış. düşün be hacı.. yaazık..
Soran+1 yılhazıra alışmışlar ;) Oysa peygamber hazıra konmadğı KOYUN olmadığı VEYA ÇOBAN olmadığı için TAŞLANDI
+1 yılİslam dini her şeyi inceliklerine kadar irdeleyen bir din. Mantıkla düşünürsen zaten olduğuna inanırsın.
Arapçayı bilmeye gerek yok.21 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. kuranda zaten DİL kavramına takılmamak gerektiğini söyler. FUSSİLET suresi 44-45 ayetini okuyup bunu anlayabiliriz.
Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar. Görünmesi zarurî olan yerler dışında cinsel cazibelerini sergilemek için açılıp saçılmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar.” (Nur; 24/31)
09 Yorumla
Soran+1 yılAdem oğulları, mescitlere giderken süsleniniz. Yiyiniz içiniz; ancak oburluk ve savurganlık yapmayınız. O, oburları ve savurganları sevmez.. ARAF 31 - Bu ayete ne diyeceksin. Kadın erkek ayrımı YAPMADAN SÜSLENİN DİYOR. bak NUR 31 nasıl çarpıtılmış ;)
Soran+1 yılŞaka mı yapıyorsun? ayetleri birbiriyle KIYASLAMAYACAKSAM neyle ekip biçim ÇIKARACAĞIM? bu nasıl körlüktür?
- +1 yıl
Dikkat edilirse “Başörtüsü takın, başınızı örtün” denmiyor da “Başınıza aldığınız o örtüleri boyunlarınıza, omuzlarınızdan aşağıya da salın” deniyor. Bunun sebebi, o dönem kadınlarının başörtülerini arkadan bağlayarak, omuzlarını ve göğüslerine kadar boyunlarını açıkta bırakmalarıydı. Böyle daha çekici olacaklarını düşünüyor olmalılar…
Buradan “Başörtüsü değil, boyun örtüsü emrediliyor” diye bir sonuç çıkarmak, işi yokuşa sürmek ve anlamamak için diretmekten başka bir şey değildir.
Çünkü Kuran’ın çoğu emri zaten böyledir. Yani ayetler çoğunlukla “yürürlükteki durum” üzerine gelir ve onu düzene sokar.
Soran+1 yılMadem öyle neden bone takıyorlar bone takmayanları TEKFİR ediyorlar :) Neden tek SAÇIN GÖRÜNÜRSE 80 yıl yanacaksın FETVASI veriyor bu sözde din adamları? anlamıyorsunuz. İslamı müşrikler beter hale getirip sunuyor. Onlara uyanlarda onlar gibi olacak ve onlarla HAŞR olacaklar.
--Bilmediğin bir şeye inanıp ardına düşme, çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur. İSRA 36
Soran+1 yıl:D Hadislere inanmıyorum %95i peygambere atılan İFTİRADIR.
'''Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?'' (CASİYE 6. ayet)
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Allah der ayetler üzerinde derin düşünün.. kimseye sizin için düşünmesine müsade etmeyin der DOLAYLI olarak.
-- İnananlar! 'Raina (bize çobanlık et),' demeyin; 'Unzurna (bizi gözet),' deyin ve dinleyin. İnkarcılar için acı bir azap var. BAKARA 104
baş örtüsü arap dayatmasıdır. dediğin gibi kuranda sadece örtü geçiyor. bunun sebebi de o dönemde (cariye olsun hür olsun) kadınların genital bölgeleri dışında her yerlerinin çıplak olarak gezmesi.
11 Yorumla
Soran+1 yılDekolteyi yasaklıyor ama kuran
örtünün diyor açık açık baş örtülerini yakalarının üzerine gelecek şekilde diyor
16 Yorumla
Soran+1 yılBAŞ kelimesi yok. ÖRTÜ VAR
Soran+1 yılBaşörtüsü-Sarık-cübbe bunlar arap kültürü.
- +1 yıl
Sonuçta örtünmek için kullanılan şeyler. Şunları kullanın bunları kullanmayın denmiyor. Çarptıran sensin.
Soran+1 yıl@siyah-yaka Ben kurana bir kelime mi ekledim OLMAYAN şeye var mı dedim? BEN OLMAYAN ŞEYE YOK DEDİM DERİM DE! çünkü ben ALlaha iftira atanlara GÖZ yumamam. GİT diyorum araştır. Ama gelip burada direk eleştiri. Neden dinlemeden etmeden fikrimi sormadan bu saldırış ezmeye çalışış? bu millet cahil kalmayı hak ediyor.
Ya zaten direk isimle yazacak hali yok ya kapalı olması lazım örtü işte illa baş örtüsü mü yazması lazım.
00 YorumlaSorgusuz sualsiz her söyleneni kabul eden insanlara bunu anlatamazsın ^^
00 Yorumla
+1 yılevet kesinlikle yok... çok sinirlenmişe benziyorsun =))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBas örtü var i. h. l okuduğum için biliyorum hocalarima soruyordum off keske tek derdim başörtüsü olsa dinle alakalı
03 Yorumla
Soran+1 yıltek derdimiz başçrtüsü değil ama başörtüsü VAR demek ALLAHIN koymadığı yasaya yasa eklemek olur. Bilirsin bu da şirktir. iyi araştırılmalı.
Cevap sahibi+1 yılYa varsa diye bir düşün o zaman şirk koşmak istemiyorsan
Soran+1 yılAraştırdım yok.
Arkadaş güncellemede yazmışsın örtü yok demiyorum başörtüsü yok diyorum diye de neyle örtecek bu insanlar kafasını tuglayla mı a. k
11 Yorumla
Soran+1 yılKafasını örtmek zorunda değiller sadece bedenlerini edepli bir şekilde örtmeleri öğütleniyor.
+1 yılrahibelerin neden örtülü olduğunu açıklaya bilir misin?
014 Yorumla
Soran+1 yılİncilin tahrif olduğuna inanıyorsan bu soruyu sorman mantıksız
- +1 yıl
rahibeler ilk dönemden itibaren kapalıdır ama sonradan diğer kadınlar reddetmiştir. buna son örneği ünlü hristiyan bir kadın incile dayanarak vermiştir. olaya arap olarak bakarsan kültür din olarak bakarsan islam çıkar. birisi mevlana olur diğeri adnan oktar. sen kur-an daki bütün parçaları birleştirebilecek düzeyde olduğuna inanıyor musun?
Soran+1 yılBir konu hakkında Allah ayetleri farklı sebeplere bağlamış olabilr onları bulup KAFA yormayı sana bırakıyor. DÜŞÜN diyor DERİN DERİN düşün diyor çünkü. Düşünürsen ANLARSIN diyor. düşünmezsen koyun olursun diyor. Bir konu kafama takılırsa evet parça parça birleştirir sonunda kendi düşüncemi ortaya koyarım. ama toplumun da görüşüne bakarak. ÇOĞUNLUK sapıklıktır der Allah.
- +1 yıl
peki 500 e yakın hal olan hadis var o hadisleri de inceledin mi?
Soran+1 yılCasiye 6. cı ayeti okuyup gelir misin?
- +1 yıl
senin hak hadislerden haberinde yok o hadislerin ne için indiğindende. git biraz daha araştır lütfen.
Soran+1 yıltek bir ayet için inanç sandıklarından vazgeçmiyorsan sen müslüman mısın sorgula derim. :)
- +1 yıl
yaş ve okul?
Soran+1 yılbunlar önemli değil kardeşim :)
- +1 yıl
bilgi birikimini merak ettim nereden geldiğini. önemki konulardır.
Soran+1 yılDiyarbakırlıyım Ankara büyüme 20 yaşındayım açıklise öğrencisi araştıramayı seven biriym :) :D
- +1 yıl
güzel araştırmalarda içinde çıkamadığın meselelerde alim olan insanlardan ders alabilirsin. derin konular bende islamı çok araştırdım babamın hafız olmasına rağmen.
Soran+1 yılönemli olan uygulamak ezberlemek boş ha uyulursa harika
- +1 yıl
tabiki farz ile tarzı karıştırmamak ta gerek
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kadının ziynetini örtmesi emretmiştir kuranda...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArapçada Hımar kelimesi Başörtü anlamına gelir.. Humur sözcüğü de Hımar sözcüğünün çoğul formudur
12 Yorumla
Soran+1 yıl:) iyi araştır
Cevap sahibi+1 yılbunu bizzat Arapça bilen arkadaşım söylemişti. araştırmadan birşeylere inananlardan değilim. bence sen iyi araştır ve insanları ona göre yönlendir
Evet yok :D kuranin aciklarini bulup istedigi gibi yorumlayan insan cok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende böyle okudum ve böyle düşünüyorum. Bu arada sünnet oldun mu?😀
010 Yorumla
Soran+1 yıl2 aylıkken :D ama çocğum olursa yapmam. Allah fazla yaratmaz. :D
Cevap sahibi+1 yıl😀 boşuna sünnet acısı çekdim bende... Aklımız o yaşta ermiyordu ama neyse...
Soran+1 yılyazık valla :D bence var ya sünnet olanlar o yüzden daha abaza diye düşünüyorum. KAFA açık sağa sola sürte sürte ne bekliyon :D
Cevap sahibi+1 yılAhaha gece gece güldürdün 😂 ama bak olabilir.
Soran+1 yıl%80 bu ihtimal doğru abi :D
Cevap sahibi+1 yılDostum yorumlarını okudum akıllı birisin gizli olmasaydında ekleseydim:(
Soran+1 yılhttps://www.facebook.com/tekelimeile eklersin :D
Cevap sahibi+1 yılFacebook kullansaydım eklerdim😅
Soran+1 yılno mu vereyim mk :D asdsasdas
Soran+1 yıl
+1 yıl;)) ne dediğinden kensininse habern yok
00 YorumlaEvet yok mahrem yerlerin örtülmesi var, okumuştum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Biz yemedik emevi özentiler yedi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 830 cevap paylaştı. Git Nur Suresinin 31. Ayetini oku
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yani millet boşuna'mı kapatıyor kafasını?
019 Yorumla
Soran+1 yılARAP KÜLTÜRÜ ''DİN-LEŞ-Tİ-RİL-Dİ'' evet boşuna.
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma katılmıyorum sana. Yinede saygı duyarım güzelce öğrenmen için seni Kur'an-ı Kerim okumaya davet ediyorum. Nur süresi 31 ayet.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Lakin ben kuranı zaten inceleyerek okuyorum. Sen İNCELEYEREK okudun mu hiç?
Cevap sahibi+1 yılBen o işin içindeyim sen merak etme. Ailem sağolsun çevremiz sağolsun herşeyi biliyoruz şükürler olsun. Boşunada kapatmıyoruz başımızı. İyi geceler :)
Soran+1 yılBoşuna kapatıyorsun :) araştır. İslam da çok hurafe var bunları araştırmadığın zaman isra 36 suresine muhattap olacaksın.
Cevap sahibi+1 yılSenin cahilliğine veriyorum. O saçların yılan olup boyuna nasıl dolanıcağını okumadın heralde.
Soran+1 yılNERDE OKUDUN BUNU? kurandan mı? Güldürme beni. kimin cahil olduğu gayet ortada. Kurandan başka kitapları İLAHİ kitap edinmişsiniz. Oysa sadece kurandan sorumluyuz. Bununda farkındasınızdır umarım.
Doğrusu bu Kur´an sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız. (Zuhruf 44) Başka kitap demiyor. (KURANDAN) diyor.
Cevap sahibi+1 yılYa ağzımı bozdurma benim Allah aşkına ben bu başlığı açmam için dinsiz olmam lazım. Milleti günaha sürüklüyorsun sen bir zahmet susta hiç konuşma.
Soran+1 yılAhahaha sizin için sadece TEK emir BAŞÖRTÜSÜ güya dimi diğer emirleri hiç önemsemiyorsunuz. BAŞINIZA TEK Taktığınız güya başörtüsü olan o ayet O EMİR. keşke bilseydiniz.
Cevap sahibi+1 yılSen benim nerden biliyorsun sadece başımı kapatmakla ibadet ettiğimi. ? Sus biraz Allah yokta dersin sen.
Soran+1 yıl:)) çünkü SEN olmayan bir şeye inanmışsın. Çünkü sen kuranı çok hafife almışsın. Bende senin gibiydim eskiden. araştır. beni çok iyi anlayacaksın.
Cevap sahibi+1 yılSen bence bir psikoloğa git. Çünkü Allah'ın farz kıldıklarıyla beynini yemişsin. Sen kimsin ya sen kimsin'de milleti yanlış yönlendiriyorsun kendine gel biraz.
Soran+1 yılNasıl bu kadar eminsin yanlış yönlendirdiğime? Hadi gel ayetlerle birbirimizi uyaralım bakalım hangimiz yanlış yoldayız? bakalım hangimiz ayetlere daha çok uyuyor şu anki durumu?
Cevap sahibi+1 yılKoçum sen müslüman'san eğer şuan'dan itibaren dinden çıktın. Kolay gelsin :) Gevurlardan ne farkın kaldı senin sen nasıl müslüman'sın?
Soran+1 yılcahillerle tartışmayayım çünkü zaman kaybı. SELAM
Cevap sahibi+1 yılKaybol.
Cevap sahibi+1 yılBaşla hadi karşılaştıralm bay beyinsiz.
Soran+1 yılSize kitapta bildirmiştir ki: ALLAH'ın ayetlerinin inkar edilip alaya alındığını işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze dalıncaya kadar onlarla birlikte oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. ALLAH bütün ikiyüzlüleri ve inkarcıları cehennemde toplayacak. NİSA 140
BEN SENİ Kurana yönlendirmeme rağmen... GİT araştır dememe rağmen...
Cevap sahibi+1 yılsenin bu konuda eğitimin bilgin ne söyler misin
+1 yılÖrtü ile kastedilen ne o zaman?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Allah emretti.
22 Yorumla
Soran+1 yıl
ALlah emretmedi. ALlahın öyle bir emri yok. Arapçası olan bir kişiyle tarafsız olarak bu konuyla ilgili konuşabilirsiniz.
peki sen allaha gercekten inanıyormusun kardesm?
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle kitabını da çok seviyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bas ortusu kuranda yok bliorm
01 Yorumla
Soran+1 yılne güzell :)
+1 yılCilbap diye geçiyor
116 Yorumla
Soran+1 yılCilbab =Elbisedir. Çarşaf değil. :) üstünü kapatan her giysi Cilbabtır mesela arapçaya göre :)
- +1 yıl
Örtü ayeti indiği zaman Mekke sokakları siyaha büründü.. Bu da cilbaptir.
Soran+1 yılVar mısın iddasına?
Bak bu ayette ne diyor.
Bu ayet peygambere söyleniyor... İYİ OKU İBRET AL
''Bunların ötesinde kadınlar sana helal değildir, ve eşlerinden her hangi birisini de onlarla değişemezsin. '((((((((Güzellikleri senin ilgini çekse bile)))))). Ancak elinin altındakiler ile yetin. ALLAH her şeyi gözetleyendir.'' AHZAB 52. ayet
Soran+1 yılGüzelliği ilgi çeken birini peygamber istese de alamıyor ha EŞ sınırı koyulmasaydı GÜZELLİKLERİ hoşuna gitse alabilirdi yani bu demektir ki kadınların güzellikleri ortadaydı :)))
- +1 yıl
Biz örtüden bahsediyoruz yazdiginin onlan ne alaka sı var
- +1 yıl
Demek ki örtü ayeti inmemisti
- +1 yıl
Bir erkek evleneceği kadının saçını açıp bakması caizdir.
Soran+1 yılKURAN ÇELİŞMEZ!!!
- +1 yıl
Anlamadım
Soran+1 yılKuran kendi içinde çelişmez. Ayet ayetle çelişmez. sana ayet atıyorum o zaman örtü ayeti farz olmamıştı diyorsun :D saçmalık
- +1 yıl
Kur-an ayet ayet indi bütün olarak inmedi
Soran+1 yılE demek ki Allah indirdiği ayetleri unutmuş sonra hüküm değiştirmiş güzellikleri hoşuna gitse de den sonra örtünün en iyisi demiş. TEVBE EST
- +1 yıl
Onu da yazdım sana be adam evleneceği kadının saçını açıp bakabilir
Soran+1 yılsaçmalıyorsun
- +1 yıl
İyi tamam
- +1 yıl
Güzelligi ilgi ceksede evlenemezsin diyor yani hicbir kadın çarşaf giymiyor çarsaf giyse nasıl güzelligni görecek demek istiyor bacımm 😊
+1 yılVar gördüm okudum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettür var
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım