Kuranda başörtüsü var mı yokmu
Kuranın Türkce cevrisinde yanlışlıklar olduğunu söylemeliyim
Arapçasın okumak anlamya yetseydi altın mikrofondan yardım duğası etmezlerdi araplar
bir cok kaynaktan baktım
Kuraın biyerinde örtün derken bir yerinde nasıl örtüleceği yazıyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
El duri, warsh, qaalon ve hafs olmak üzere 4 farklı kuran var. Kıraat farkı diyip geçmiştirseler de bariz farkları var. Anal seksin bile yasak denmediği kitapta (bakara 223) örtünmek konusunda bariz bir örtünme şekli yoktur. Kim ne element uydurduysa gidiyor.
Kuraın biyerinde mahrem yerlerinizi örtün diyor bir yerinde mahrem yerleri nere olduğunu söylüyor bir cok kaynaktan baktım arastırdım
Okumak anlamak olsaydı araplar altın mikrofondan yardım duğası etmezlerdi
Ben inançlı değilim neresinden bakılsa zebur, Tevrat ve eski ahiti içeren kitabı mukaddes, tanah ya da kuran saçma geliyor.
İnacın yoksa saygın olsun insanlarının dininde acık arama su varmıs yokmus deme bazı şeylerin kurculanması iyi sonuç cıkarmaz felaketler doğrur
Türkçe çevirisi doğru olan kutsal kitabı eleştirirken dikkate almayan biri olarak iddaalı sözler
Kuran Arapça Türkce cevrilirken hatalar doğuruyor bunun üzerine marmara üniversite Ankara üniversitesi bazı kisilerin tezleri var
Arapça veya Türkce okumak yetmez bir cok farklı kaynaktan arastırmak gerekiyor yoksa sözde islam yaymak isteyen cemaat ve örgütlerden farkımız kalmaz
İnaclı biri değilsin Türkçe çevirisi doğru olan kutsal kitabı nerden biliyorsun
4 farklı demisin bazı kaynaklarda 25 kuran var deniyor
Dinde başörtüsü vardır şu dini yorumlayıp çarpıtmayın. Bir erkeğe 4 kadınla evlenme hakkı veren din başörtüsünü mü emretmeyecek?
1 Günümüzde mümkün değil ama yapılıyor
2 kadın isterse esine sart kosa biliyor benden başkasıyla evelenemez diye
Evlenirse beni bosar diye
Erkeğin tehdit etmeyeceği ne malum?
Dini nikah kıyarken bu sartı kosa bilir bosama hakını kendine ala bilir
Hakem tayın edip bosana bilir
Dayanılamaz, karşı konulamaz baskı altında yapılan nikah ve boşama geçerli değildir zaten
Bunu denetleyecek bir mekanizma yok. Din kadını 2. sınıf olarak görmüştür.
Mesela hangi konuda 2 sınıf yapmıstır
Cariye hukuku, aile hukuku vs.
Esir olayı işlamiyetten öncede vardı islamiyete eskisi gibi kötü davranıslar azalatmıs serbest birdah nufus coğalmasın diye kölelik devam etmiş
Cariye efendisinden erkek bir oğlu olursa
Annesin öğlun hürriyete kavusması olayı var
Aile hukuku kastın nedir
Bunun cariyelik ile çözülmesi normal değil şayet ilahi güç varsa. Azaltılmış falan saçma kökten kaldıramıyorsan din göndermeyeceksin. Aile hukukundan kastım miras hukuku.
Erkek kardeşin kız kardeşine bakma zorunlu vardır 2 kadın esiyle evlenince erkek tarafından miras alıyor
İyi de kadın ve erkeği eşit kabul etmesi lazım böyle bir durumda kadın kendi ayakları üzerinde durmak ister.
Sunu eksik yazmısım kadına düzen hak hayatına devam etire bilecek kadar değilse erek kardes kız kardeşine bakmak zorunda
Kız kardeş erek kardesinde mirasçısı oluyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!