NOT: Ben eğer başarabilseydim Kocaeli depreminin olacağını bir şekilde açığa çıkarıp, önlem aldırıp, binlerce insanın hayatını kurtarabilmek isterdim.

Zaman tek düzlemde devam eden bir yapıysa geçmişi değiştiremezdin. Çünkü zaten degiştirmiş olsaydın öyle bir olay hiç yaşanmamış olurdu ve seninde gelecekte geçmişe gidip o olayı degiştirmen mümkün olmazdı çünkü yaşanmamış olurdu.
Parelel evren teorisinde ki gibiyse zaten bir anlamı olmazdı. Sadece yeni bir evren yaratmış olurdun. İnsanlar o parelel evrenlerin birinde yine ölmüş olurdu.
Bu soruya böyle bir cevap vermeye gerek yoktu gerçi.
:) İnanın oldukça keyif aldım görüşünüzden. Dilinize çabanıza sağlık. Elbette sonuna kadar haklısınız. Ancak sorunun özüne bakarsak hani olaki olabilecek bir durum olsaydı her haliyle böyle bir fırsat olabilseydi diyorum. Elbette diyelim ki gittik ve değiştirdik. Artık bambaşka bir hayat ve evren yaratmış oluruz. O kırılma noktası ile şu an yaşadığımız gelecek ve belkide kendimiz de olmayacağız. Çok derim bir nokta. Olursa o olur bu olur değil merak ettiğim. İnsanların "Keşke olmasaydı ya da keşke değiştirme şansım olsaydı" pişmanlıklarını besleyen o olayı yaşanmışlığı ortaya çıkarmaktı tek amacım o kadar.
Bu arada zamanda yolculuk konusuna oldukça ilgili biriyim. Bu alanda bir çok film izledim ve hala karşıma çıktıkça da izler araştırırım. Örneğin Yıldızlararası - Interstellar filmini her izlediğimde yeni bir şeyin farkına varıp öğreniyorum. Bu alanda kitap ya da film öneriniz var mı? Çok memnun olurum paylaşırsanız.
Teşekkür ederim gerçekten. Ne demek istediğinizi çok iyi anladım ve niyetle sorduğunuzu da biliyordum zaten.
Hemen önereyim iki tane. Birisi ilk bahsettiğim gibi zamanın tek düzlemde geçtiği bir film olan Predestination. Güzel filmdir. Diğeri ise yine bir zaman yolculuğunu konu alan Twelve monkey filmi. Diziside var ama filmini tavsiye ediyorum ben size. Bu da güzel bir filmdir.
Zaman konusuna farklı bakış açıları katar diye umuyorum bu filmler.
Bu arada Interstellar zamanın göreleliği adına güzel bir filmdir gerçekten.
Önerileriniz için teşekkür ederim, Predestination izledim çok güzeldi. Twelve monkey ise beni sıktı, yarıda bıraktım. Sanırım o an o filmi idrak edebilecek bir ruh halim yoktu :)
Siz bu konuya baya ilgilisiniz anlaşılan. Bu konu hakkında bilinen çoğu filmi izlemişsinizdir zaten.
Hayatin akisina mudahele etmemenin daha dogru oldugunu dusunenlerden oldugum icin muhtemelen degistirecegim birsey olmazdi 🙄
Birşey olacaksa olacaktır. Murphy Kanununun dediği gibi " aslında olumsuz ve kötü bir şeyi engellesek de, eğer o şeyin olacağı varsa başka bir şekilde zaten yine olacaktır."
Tam olarak da cikis noktam aymi 🤞
Ben de patlamalardan birine engel olup yüzlerce hayatı kurtarmak isterdim
Keşke...
Ademle havvaya yapmayın diye yalvarırdım 🙈🙈🙈
Aldığım en güzel cevaptı tebrikler :D :D
EİG seçeceğim yorumunuzu :)
Bende daha ne cevaplar var :)) teşekkür ederim şimdiden 🙏💫
Cevap
20Cevap
Japonya oraya atılan bombanın atılmamasıni gadası
Ah keşke öyle bir gücümüz olabilseydi. İnsanlık hırs ve ego yüzünden milyonlarca canın katili oldu olmaya da devam ediyor.
Herşey olması gerektiği gibi olup bitmiş. Gecmişteki bir olayı değiştirebilecek olsak ve bunu yapsak bu sefer de gelecekte istemediğimiz farklı olayların tezahürüne yol açacağı için en mantıklı olanı geçmişe hiç dokunmamak olurdu.
Evet haklısınız ama işte insan kötü şeyler keşke olmasaydı diye kafasına takıyor. Belki de o şeyler olurken olaylar karşısındaki çaresizliğimizdir bize bunu düşündüren.
Kötü dediğimiz şeyler bugün de bizi biz yapan olaylardır aslında. Olaylar tektir ama bakan gözler çok fazladır. Bu sebepten neye göre, kime göre kötü diye düşünmemiz lazım. Belki kötü gördüğümüz bir olay bir felaketin başımıza gelmesini bile önlemiş olabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Haklısınız. Hangi iyiliğin nasıl bir kötülüğe, hangi kötülüğün de nasıl bir iyiliğe sebep olduğunu bilemeyiz. İyisiyle kötüsüyle bu hayat bizim ve yaşıyoruz.
Aynen demek istediğim bu
Ben kaderciyim olması gereken olur önemli olan ders çıkarmak ama ders çıkarabiliyormuyuz pek ders çıkardımız yok...
Ders çıkarabilseydik herkes hayatından memnun olurdu :)
Tarihe karışmazdım ama 6 ekim 2012 gününü değiştirmeyi çok isterdim ama o güne dönsem bile benim yapabileceğim bir şey yoktu galiba.
Eğer senin elinde olmadan geliştiyse bir şeyler, sen de o günü değiştirme gücü olan kişiyle bu işi çözebilirsin geçmişe giderek.
Aklıma öyle biri gelmiyor. Bireysel bir karardı.
Değiştirdiğim olayın bugüne daha başka kötü sonuçlar dopurmayacağını nasıl bilebilirim ki
Bilemeyiz, yaptığımız her şey ve aldığım her karar ve seçim kelebek etkisiyle geleceğimizi şekillendiriyor. Hani bir söz vardır ya, hayatının alt üst olmasından korkma, belki de altı üstünden daha iyidir diye. Bu da böyle bir şey.
öyle bir korkum olmadığı gibi bu konuda eğitimler ve seanslar düzenliyorum. ACCESS BARS uzmanıyım.
Benim ve ailem için olan çok acı bir olayı değiştirmek isterdim
Keşke olabilseydi...
eğer binlerce insanın hayatını kurtarmış olssaydın bu sefer geçmişe gitmene gerek kalmazdı.
geçmişte bişeyi değiştirmeye gitseydim bu sefer gitmeme gerek kalmazdı. kısır bir döngü
Aklım karıştı :)
özetle sen geçmişe gidip bir kazayı önlersen bu kaza olmicak. e bu seferde kaza olmicağı için geçmişe gitmek zorunda kalmicaksın :)
Geçmişe dönme gibi bir şansımız malesef yok şayet öyle bir şansım olsaydı seksenli yıllara gider sağ sol olaylarının önüne geçmeye çalışırdım belki birkaç kişiyi kurtarma şansım olurdu
Yahudi katliamını ve 1. Dünya savaşını değiştirmek isterdim
O yaptığım hatayı asla yapmazdım. Bunu da kimseye söylemeyeceğim. Benimle mezara kadar gidecek.
1 ci dünya savaşını durdururdum rockellfeller ve roschild ailelerini yok ederdim
Öyle bir olay yok hayatımda.
Ne güzel.
Bugünkü dahiliye sınavında yanlış yaptığım soruları...
Çok geçmiş olsun :( dilerim bu yanılgıların son olur ve bundan sonra daha başarılı geçer sınavların.
Çok teşekkür ederim, Amin hepimiz için inşallah.
zamanda değişiklik yapılamaz!!!
Elbette yapılamaz!!! Farz edelim ki diyelim ki diye soruyoruz zaten. Böyle bir güç olabilseydi eğer şeklinde yorum alıyoruz...
Bilmem kaderden kaçılmaz ama onu biliyorum
Kaderi biraz da bizim seçimlerimiz tercihlerimiz ve kararlarımız şekillendirmiyor mu sence?
Ölüm evet, ama evlilik de bizim bir seçimimiz. Mesela ben evlilik düşünmüyor istemiyorum. Sence benim bu düşüncemi besleyen ve var eden kadar mi? Yoksa ben miyim?
"Evleneceğim belli değil" diye bir şey söz konusu değil ki :) Ben evlilik istemiyorum mesela. Dünmüyorum. Öyle bir arayışım ya da niyetim yok. Diyorum ki, bu istememe, düşünmeme, niyet etmeme olayını bende var eden şey kader mi? Yoksa kader sadece evlenmek isteyen ve arayışı olanlar için mi eş seçip gönderiyor?
hahahah peki :) daha fazla zorlamayayım seni.
Güzel bir kaçış noktası :)
Bu siteye uye olmazdim
Hemen şu an bunu başarabilirsin. Geçmişe gitmene gerek yok :)
Burada üye olarak kaldıkça, o yaşadıklarınıza hem yenilerini ekleme durumu olabilir hem de yaşanılanlar sürekli aklınıza gelir ve hafızanızda daha derin yer eder. şu an buradan gitseniz, her şey gibi onlar da zamanla unutulacaktır. Ya da diğer bir yol yaşadığınız kötü şeyleri düzeltme şansınız var mı? Varsa bunu deneyebilirsiniz.
Annem ve babamın ayrılmasına engel olurdum.
o kadar cok kı 1 taneyle sınırlı olmamalı
Evlenmezdim
Eminim ki sizin gibi düşünen binlerce insan vardır. Geçmiş olsun demekten ötesi gelmiyor elimizden.
Bende kalsın.
Peki :)
Ah ahhhhhhhh en büyük hayalim zamanda yolculuk.
Düşünsem kaç dk sürem var
Dilediğiniz kadar :)
Değiştirmesem :)
Tercih sizin nasıl isterseniz :)
Seçimlerimi
Ne geldiyse başımıza zaten o seçimlerimizden dolayı gelmedi mi...
Eğer bir şey doğru zamanda ve doğru yerde gerçekleşirse mutlu son olur. Gençlik kendiliğinden kişiye cesaret aşılar. düşünmezsin ve çekersin kılıçları keser atarsın. Gençsindir ve her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünürsün. Olgunlaştıkça enerjin ve inancın azalır, bilgilisindir. Ama bu seferde cesaretin eksiktir. Daha ileri ki dönemlerde her şeyin vardır ama bu defa da zamanın kalmamıştır. Bu yaştan sonra olsa ne olur olmasa ne olur der ve sürekli vazgeçersin.
En azından insanın gözü açık gitmez :) Geç de olsa o mutluluğu yaşamak güzel olur evet haklısın.
Bence bazı yaşlardan sonra ilişkiler daha güzel olur. Bir kadının senden ne beklediğini bilmek. Artık bazı şeyleri aşmış olmak. Hayatta aslında pek çok şeyin saçma tabular olduğunu anlamak. Sana gerçekten değer veren insanın ne kadar özel olduğunu anladığın bir çağda oluyorsun. Daha anlayışlı. Çizgileri eskisi kadar kesin olmayan. Herşey insan için mantığı kavramış durumda oluyorsun. Yani farkındalığın ne demek olduğunu Anlıyorsun.
Evet ilişki düzeyinde bakıldığında öyle. Olgunluk ve farkındalık rayına sokuyor her şeyi.
mühendis olmazdım
Evliliğimi.
Kahraman olmak isterdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar