Antalya da bu isi yapmak için yabancı dil sartmi isin zorlukları avantajları nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Oncelikle oteldeki en zor islerden birisi hele birde kasa resepsiyondaysa butun para resepsiyonda toplaniyor dikkat gerektiren bir is tek bir hatayla kasa da acik cikarsa yanarsiniz bilgisayar kullanmayi biliyo olmaniz lazim bir suru sistem var check in check out olsun rezervasyonlar mailler kimlik bildirim sistemi gibi yeri geliyo hepsini tek tek elle giriyorsunuz yabanci dil sart kesinlikle ingilizce biliyor olmaniz lazim cunku otellerde bir suru turist oluyor genellikle is icin gelenler olsa bile onlarin sorunlarini anlamak icin yabanci dil sart en basit check in yaparken bile anlasamayan arkadaslarim var genellikle herkesin gelip bagirip cagirdigi yer resepsiyon bu yuzden buyuk bir sabir ve guleryuzluluk gerektiren bir is musterinin huyuna gidilmeli ve her zaman musteri haklidir gozuyle bakilmali kim gelirse gelsin ayaga kalkilmali ozelligide var tabi bu bir saygi gostergesi sahsen ben kucuk cocuga kalkmadigim icin firca yemis insanim ama eger otel ortami ve calistiginiz insanlar guzelse onca soruna ragmen calisabilinicek guzel bir ortam bol bol kahve tuketmeniz sizi gun boyu ayakta tutmaya yeticektir surekli telefon acmak insani cileden cikartan tek sey belkide hayatinizda duyucaginiz en sacma sorulari burda duyabilirsib yuzmek icin havuza girmem sart mi havuza girsem sacim islanir mi ayakkabimi hangi coplukte bulabilirim gibi butun otel tecrubelerimi aktarmis bulunuyorum umarim faydasi olur bende calismadan once boyle yerlerden okumustum ama cidden sabir gerektiren bir is cunku herseyden siz sorumlusunuz oda kirli ise musteri temizlikciye degil gelip size bagiriyor :)
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOtelcilikte yabancı dilin yoksa bellboy - dandik bir hotel resepsiyonisti pozisyonunu geçemezsiniz. İnsan yerine koymazlar.
1- özel sektör zordur, resepsiyonist her çeşit insana hitap etmeli, en inatçı konuğa bile onu kırmadan kendi dediklerini empoze edebilmelidir (İletişimin aşırı kuvvetli olmalı)
2- çalışma saatleri düzensizdir, ayakta kalmak yorabiliyor
3- Antalya'ya gelen insanlar genelde Rusya'dan ucuz tatil amacı ile gelen taşralı - köylü rus insanıdır. 3 çeşidir vardır, tüm harcamalarını birine kitleyecek, ilişki yaşayıp ülkesine geri dönecek olan rus, zengin koca bulup evlenme umuduyla gelen rus, vurdumduymaz, one night stand için gelen peynir çeşidi rus. Bu turistler resepsiyonist ve diğer çalışanların işinden atılmasına sebep olabilir. Aldanmamak gerek.
4- Müşteri hırsızlık bile yapsa kesin kanıtınız olmadan emin bile olsanız "haklısınız efendim" gibi bir kavram söylemek zorunda kalırsın, yani müşteri haksız da olsa her zaman haklıdır.
5- "bilgim yok" lafını söylersen atarlar, "sizin için araştırabilirim" diyeceksin, ki resepsiyon devamlı dolu olacaktır birsuru insanla aynı anda ilgilenmen gerek.
-Otelcilik ve konuk karşılama okuyorum, toplam 1 yıl çalıştım (Norveç Oslo Radisson Blu Hotel'de), gerçekten resepsiyonist olmak zor, ancak otelcilik kendini geliştirebileceğin bir meslek ve birsürü çevre ediniyorsun, heryerde arkadaşın oluyor. Avantajı da bu.01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
+1 yılingilzceyi yabancı dilden saymıyolar artık onun yanına bir dil daha eklemen gerek hatta zor iş çeşit cesit insan var hepsiyle düzgün iletişim kurman lazım
00 Yorumla
+1 yılyabancı dil şart.bilgisyar kullanmayı biliyorsnzdr.dil dışında bir zorlugu yok.
10 Yorumla
+1 yılDil bilmeden yapablcegni sanmam turstlern sıkıntıları ni anlaman sart
00 Yorumla
+1 yıldil sart ıngılızce kesın lazım 2 dıltercıh edıyolar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük otellerde,müşteriler ile özel bağ kurmanın yasak olduğunu biliyorum sadece
00 Yorumla
+1 yılBence evet şart, yabancılar çok oluyor orada, anlaşamama riski var, Rusça ve İngilizceyi öğrensen senin için faydalı olur
00 Yorumla
+1 yılKolay iş mi var abi ya
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Otelde resepsiyon görevlisi olmak zor mu? isin gereklilikleri nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat