Arkadaşlar mantı nasıl pişirilir? Mantı alacağım ama hazır mantı nasıl yapılır, dondurulmuş mantı nasıl pişirilir bilmiyorum. Mantı nasıl haşlanır, bana tarif verebilir misiniz lütfen? Şimdiden çok teşekkürler...dondurulmuş mantı tarifi
Bir mantı tutkunu olarak hiç yemesem haftada bir gün mutlaka mantı yerim. Yani anlayacağın mantı yapımı benden sorulur diyebiliriz. Gerek lezzeti, gerek karbonhidrat ve proteinle birlikte yoğurt sayesinde kalsiyum da aldıran mantı benim için vazgeçilmez bir yemektir.
Mantı yapımı ve mantı pişirme yöntemleri çok önemlidir. Mantımı her zaman mantıcıdan alırım, en lezzetli mantı orada olur, nasıl ve ne harçla hazırlandığını bilmediğim mantıları asla almam, yemem.
İşte sana verebileceğim en kolay hazır mantı tarifi:
1- Tencereye su koy yarısına kadar
2- Su kaynasın, Tuz at bir kaşık
3- Donmuş mantıyı dök içine, Pişene kadar haşla, kontrol et
4- Bu sırada küçük bir tavada yağı erit, kızdığında salça koy bir tatlı kaşığı, iyice kavur söndür
Mantı nasıl pişirilir, tabii ki normal makarna gibi :D Hazır dondurulmuş mantıyı kaynar suya at, yapışmasın diye bir tatlı kaşığı kadar da sıvı yağ koy. Çok karıştırma, hamur olur dağılır 10 dk içinde bir kontrol et, bir tanesinin tadına bak olmuş mu diye, yumuşamışsa olmuştur. Süzersen de çok yapışıyor, o yüzden delikli kepçeyle alıp tabağa koy daha iyi Üstüne sarımsaklı yoğurt, yağ yak, pul biberi kavur, üstüne dök , Haşlanmış nohut ya da mercimek varsa onlarla servis et... Afiyet olsun
Makarna gibi kaynayan suyun içinde 15 dk kadar birazcık diri kalacak şekilde haşlayın suya biraz tuz atmakta fayda var bu arada sonra sonra süzerek servis edilecek tabağa al 1 sarımsağı ezip yoğurda ekle daha sonra ister margarin ister tereyağını sos tavasında eritip 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı biber/pul biberi ekleyin sosta hazır afiyet olsun 😄
Evet ayrı küçük bir tavada salça ile hiç yapmadım kırmızı biber tereyağ favorim mantıyı tabağa koyduktan sonra üzerine önce yoğurt sonrada biraz sos döküp yersibin
Pakette mi aldın Suyu bir tencereye koy kaynasın azcık tuz ekle. Sonra paketi boşalt. 20 dk içinde olmasını bekle. Test et iyi pismediyse biraz daha haşla. Sonra süz. Ardından bir tabaga al. Üzerine sarımsaklı yogurt sevityorsan ekle. Üzerine salçalı acılı sos dök ohh afiyet olsun Anlatırken karnım acıktı :D
bak 1. simdi tencerede suyu kaynat 2. kaynayan suya mantıyı koy ve 10 dk bekle altını hafif kıs 3. sarimsakli yogurt hazırla 4. bir tavaya yağ koy hafif kızsrinca istersen salça pul biber nane ekle sonra bunları iyice kızart ez ve karıştır 5. bana eig ver ajdkakfkskf
su kaynatılır suyun içinde azcık yağ damlatılır içine mantı dökülür mantı piştikten sonra gereksiz kalan suyu dökülür salça kızartılır ayrı bir tavada tereyağı kızartılır ayrı bir tavada tereyağı ve salça olduktan sonra pişen mantı tabağa konur salça ve kızartılmış tereyağı mantının üstüne dökülür
1 tane çorba kasesi al bundan dök icine. Cünkü cok fazla olur hepsi. Ardından paketi kaldır dolaba. Şimdi ufak bir tencere al ve icine su koy tam doldurma onu ocağa koy. Su kaynayinca icine biraz tuz at kendine göre. Ardindan o kasedeki mantilari dök icine. İyice haslanana kadar cikarma. Arada haslanmis mi diye bakmak icin bitanesini cikarip kasikla ezebilirsin. Yumusacik olmasi gerekiyor. Haşlandiktan sonra tencereyi al ocaktan ve ardindan süzgeç tarzi birseye dök o suyun süzülmesi lâzim cünkü. Daha sonra onu bir servis tabagina alabilirsin. Biraz soğusun yoksa yogurt erir. Ardindan yogurt ekle biraz üstüne. Sonra tekrar ocaga bir tava gibi birsey koy icine az yağ az da salça koy (ne kadar oldugunu kendine göre ayarlayabilirsin). 2 dakika karistir sonra altini kapat. Onu da getirip yogurdun üstüne dök. Yanina da bir icecek koy ve mantın hazir. #afiyetolsun
sicak suda mantiyi kaynat yirmi dk kadar. çıkar suzgece koy. yogurt un içerisine nane sarimsak cok az tuz at. ardindan da biraz salca biraz tereyagi varsa yoksa zeytinyagi pisir. ilk olarak mantinin uzerine yoğurdu dok uzerine pisirdigin yağı dok sonrada ye ' 😃
makarna gibi kaynamış suya at mantıları ve haşla yumuşayınca süz suyunu ve üzerine sarımsaklı yoğurt çırpıp dök karıştır onun üzerine de tavada salçayla yağı kavur ve dök karıştır mis gibi olacak ;)
normal bildigimiz makarna yapar gibi yapacaksın. suyun içerisine biraz tuz at ve kaynamaya bırak kaynayınca mantıyı dök ve ardından haşlanmasını bekle. ardından hazırladıgın sosları üzerine ilave edebilirsin.
Hamuru aç. Sonra küçük kare şeklinde kes. İçlerine kıyma soğan felan koy ve kapat. (kapatma şekilleri vardır netten bakabilirsin) İstersen mantı yemeği yap istersen sulandır çobra gibi yap. Ben çorbasını daha beğenirim
Suyu koy, tuz at, kaynat, icine mantıyı at. Pisene kadar kaynat. Sonra ayrı bir tavada yağ ve salcayı kavur. Terayağı varsa daha güzel olur. Sarımsaklı yoğurt da yap. Mantının suyunu süz. Sulu seviyosan azcık bırakabilirsin
Aynen suyu kaynat at içine mantilari olana kadar kaynamis suda pisir iste. Salça sos icin de yagi erit salcayi koy uzerine onla da biraz kavur sonra biraz mantinin suyundan ekle icine karistir al sana manti sosu
Makarna gibi işte su kaynadıktan sonra mantıyı içine boşalt biraz tuz at karıştır arada gidip bak tadına pişince süz tabağa koy üstüne yoğurt birazda cezvenin içine yağ pul biber koy pişir yoğurdun üstüne dök afiyet olsun yazarken ağzımın suyu aktı
su kaynat tuz koy snra mantıyı koy bir yemek kaşığı yağ ekle ki yapışmasın.. sonra suyunu süzüp servis yap :) sos için de biraz kızmış yağa Salça tuz nane koy isteğe göre bibr üzerine dök :)
un,yumurta aldığı kadar su,tuz hamur yapıp açıp küçük küçük kesilir .kıyma harcını küçük küçük içlerine koyup kapatılır.kaynamış suyun içine atılır,biraz suyu emer.salça tereyağı sos hazırlanır,yoğurt.nane,sos tabağın üzerine gezdirilir.servis
Paket mantı zararlıdır moruk sıfırdan başlicaz. Hamuru yapıyosun ilk önce un yağ su felan karıştır merdane ile aç sonra hamurları küçük parçalara böl sonra kasapa git 2 dk kıyma al onları minik minik ufalayıp diz ve katla ondan sonra pişir kanka 👍🏻
Tabiki olmaz , hamur mu yiycen Sos icin de yag ve salçayi ayri tavada kavur. Uzerine pul biber nane ekleyebilirsin Ya da sakin ol mutfagi karistirma annen evdeyse o en guzelini yapar.
Özür dilerim bağışla lütfen lâkin öyle sormuş olsaydım kimse dönüp bakmazdı diye düşündüm sizin kadar ince ve zarif bir insanın yorum yapacağı inanki aklıma gelmezdi yoksa yapmazdım özür dilerim tekrar
En İyi Cevaplar