Soru başlıkta. Ankete katılım gösterelim lütfen. Ve de cevaplarımızı nedenleriyle saygılı şekilde belirtelim
Şeriat gelmeli.
Şeriat gelmemeli.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
şeriat derken. aslında islam şeriatı demek istiyorsun. islam şeriatı denilince toplumumuzun büyük çuğunlu öcü gibi sanıyor. mesala neden gelmeli sorusuna bir kaç örnek vereyim.
1- vergi sistemi tamamen değişiyor. zekat veriliyor. ve kazancına oranla bellidir vereceğib zekat. toprağı olanlar sulu susuz oranları değişik üşür veriyor. ve bununla birlikte zenginden çok fakirden az alınmış oluyor.
2- islam şeriatıyla yönetilen bir ülkede , gayri müslümsen , islamın gerektirdiği esaslardan sorumlu tutulmuyorsun.
3- hırsızlar bir iki ay içerde yatıp çıkmıyor. gerçkten adil şekilde cezalandırılıyor.
4- zina yapan hemen idam ediliyor gibi bir ön yargı var bu tamamen yanlış. durumuna göre kırbaç sopa hapis cezası var. ve zina yaptığından dolayı ceza alması için. en az üç sabıkasız güvenilir şahidin bulunması gerekiyor. yani kötü niyetli bir kadın bu bana taciz etti diye iftirada atamaz hemen.
5- zekat üşür sadece devlete veriliyor. ve devlet bu parayla günümüx şartlarına uyarlarsak. maddi durumu yetersiz olanlara. ev veriyor. istihdam sağlıyor.
6- birini kasten öldürürsen. kısas yapılıyor. adam 10 sene yatıp çıkmıyor. idam cezasına çarptırılıyor. ayrıca ölen kişinin tarafı aralarında anlaşırlarsa idamdan vazgeçebiliyor. ve devlet idam etmiyor.
merak edenler araştırırlarsa daha bir çok avantajını göreceklerdir. fakat şimdi türkiyeye bir kereden rejimi değiştirip şeriat getirilemez. çünkü şu an yaşayan insanlar şeriata göre eğitim öğretim almamışlar ve ne kadar müslüman olsakta aslında çoğumuz bu laik (dinsiz) rejimde dinsiz gibi yaşıyoruz. bu olacaksada bir süreçle olur. en az 20 yılda oturur . ve her doğumda olduğu gibi ağır sancılı süreçler geçirir ülke. bana sorarsan gönlüm şeriattan yanadır. ama şimdi şeriat gelse kafam yerinde duracak mıydıydı bilemiyorum.
Eyvallah kardeşim.
ön yargılı insanları çok eleştiremem. çünkü dinsiz laik kemalist rejimin , sistematik bir şekilde insanları dinden soyutlamaya soğutmaya ve dinsiz bir toplum oluşturmak için, yaptığı yasalar . yasaklar, eğitim öğretim sistemi müfredatı, sosyal yönlendirmesi, ve dinsiz toplumlara özendirmesiyle. bu hale geldiler. eminimki bunlar olmasa çoğu bizim gibi düşünecekti..
atatürkçü insanları nasıl dinsiz kabul ettiğinizi,bu savınızı neye dayandırdığınızı izah ederseniz sevinirim.eğer genelleme yapıyorsanız ki tahminimce yapıyorsunuz,hatalı olduğunuzu söylemek isterim.
kardeş . cıvıkbabamafedersin. Atatürkçü olmak önemli değil. önemli olan laik olmak , ırkçı olmak vs
konumuz genel olarak laiklik ve şeriat mı yoksa türkiye de laiklik ve şeriat mı?sorudan yola çıkarak geneli türkiye'ye indirgiyorum ve Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün kurduğu laik bir devlet değil midir?eğer öyle ise bu düzeni benimsemiş kişiler Atatürkçü düşünen kişiler değiller midir?din ve devlet işi farklı işler değiller midir?laiklik bu değil midir?bir insanın allah inancını,ülke yönetim biçimine olan görüşü ile tartmak nasıl bir anlayıştır?
ben Elhamdülillah MÜSLÜMAN ve ATATÜRKÇÜ bir Türk evladıyım.hata yapıyorsunuz.sorun güzel,medeni bir şekilde sormuş,düşünmüşsün soran;ama laikliklik ile müslümanlığı karşılaştırmak cehalettir.Atatürk bize din ile devlet işini ayırın dedi,kimseye gidin dinsiz dolaşın,müslümanlıktan çıkıp,gavur olun demedi.laiklik de bunu demez...
Laiklik diye bir şey yoktur olmamalıdır
kardeş din hukuku varken niye bu ayrım ? nesi yetmedi şer-i hükümlerin
söylediğim gibi;laiklik veya şeriat değil konuştuğum konu.soruna yanıt verdim zaten.benim anlayamadığım cesi arkadaşımızın laik olana,atatürkçü olana dinsiz deme gafleti...şeriatı yermiyorum(haşa)dini kuralların yetmeyeceği bir husus yoktur;çünkü,allah herşeyin üzerindedir.bilmem anlatabildim mi derdimi...
bravo müthişsin.
cıvıkbabamaferdersin nicki arkadaş, ben insanlara dinsiz demedim. dikkat edersen. dinsiz bir rejimde ve toplumu dinsizleştirmeye çalışan bir sistemde ( laik) . her ne kadar %90 mız . müslüman olsakta. müslüman gibi yetişmedik ve yaşamıyoruz . düşünemiyoruz. bunun içine kendimide kattım. kimseye dinsiz demedim. ayrıca atatürk din ile devlet işlerini ayırın demiş. evet ama kusura bakma ben peygamberimizin dediğini dinlerim. onun dediği peygamberimizinkiyle çatışıyor.
devletin dinsiz ( laik ) olması. insanların dinini yaşamasına engeldir. ve bir müslüman laikim derse bilinçli olarak küfürdedir. çünkü laik dinsiz demektir. l
siz laikliği ne olarak biliyor ya da bilmek istiyorsunuz anlayamadım.lakin Atatürk devlet yönetiminde esas alınacak kuralların din ile ilişkilendirilmemesini,bu yol ile de laik yönetim anlayışını benimsemiş devletlerin,teokratik devletten demokratik devlete geçmesini amaçlamıştır.bu sayede o devletlerde yaşayan bireylere çağdaşlaşma ve belirli haklar tanınmıştır.atatürk kimseye dininizin gereklerini yapmayı bırakın dememiştir.
ayrıca Atatürk'ün laiklik anlayışı ve Türkiye'de laiklik kavramlarını bir okuyup araştırmanızı,laiklik aşamasında ulusumuza kazandırılan senedi ittifakı(hukuk devrimi)kavramını bir okuyup araştırın.size haksızsınız demiyorum ama eksik düşündüğünüz yanlar var.
okuyorum arkads zaten. ben siyaset bilimu okuyorum. tabiki Atatürk dinni yasamayin dememis. ama laiklik bizim ulkede kurani yasakladi, bas ortuyu yasaklatti, ezani turkce yapti, iki kisi bir evde kuran okuyunca o evleri basti, alimleri astirtti. simdi soyle bans laiklik dini yasamaya engel oldumu olmadimi ?
hepimizin kabulüdür ki Türkiye CUMHURİYETİ devleti laik,demokratik,bir devlet olup,cumhuriyet ile yönetilmesi anayasanın ilk maddesi ile desteklenmiş,halkın iradesine dayalı bir ülkedir.bu miras bize bu soruları dahi tartışmamıza müsade etmeyecek,dinimize,ırkımıza hoşgörüde bulunmayacak işgalci ülkelerin egemenliğinden bizleri kurtaran Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından bırakılmıştır.bunun yanısıra;türkiye CUMHURİYETİ devleti çoğunluk olarak inanış bakımından islamı benimsemiş bir halka sahiptir.Ancak bize bırakılan mirası korumak,ülkemizi ileri devletler seviyesine ulaştırmak,demokrasiyi,teknolojiyi,ilimi,bilimi geliştirmek ancak ve ancak mevcut düzen ile sağlanacaktır.suç işlemek insanın doğasında var olan bir eylemdir.caydırıcılık birilerinin elini,kolunu kesmek ile sağlanamaz.yasalar ile adam kayırma olmadan,devlet yükümlülüklerini yerine getirerek de suçu aza indirebilir.bu nedenlerden dolayı benim için şeriat,uygulanmasında kuranı kerimi değil,uygulayanların fikirlerini esas alacağı gerekçesiyle iyi bir yönetim şekli değildir.
Kadınların hiç biri istememeli bunu. Bi adamın 3. karısı olmaya, araba kullandım diye suçlanmaya hiç niyetim yok. Çocuk yaşta evlilikler falan. Aman öf soruya bak dellendirmeyin beni ya. Müslüman olmanın, dinin gerekleri açık ve bellidir. İsteyen istediği gibi yaşar dinini. Kimseyi bir şeylere mecbur bırakamaz. Böyle bir şey kabul edilemez benim için.
yanlışın var. arkadaşlar düzeltir birazdan
Kimse düzeltemez.. Benim düşüncem bu düzeltilmeye ihtiyacı yok. Saygı göstermeyi dene, değiştirmeyi değil.
yanlışın konusunda uyarırlar. fikrini değiştir değiştirme önemi yok o sana kalmış
Benim gözümde yanlış değil işte onu anlamıyorsun sen :)
yanlış ama. bir kere şeri hükümlerde erkekler birden çok evlilik yapmak zorunda değil. araba kullanmak suç değil. çocuk yaşta evlilik diye bir şey yok.
Zorunda değil ama istese yaparlar. Evet araba kullanmanın suç olduğuna dair bir kanun yok ama araba kullanmalarına bile yanlış gözle bakılıyor. Kimseyi kandırmayalım. Bir haber okumuştum. Bir okulda yangın çıkmış. Kız öğrencilerin üzerinde kıyafetler islama uygun olmadığı için ölüme terkedilmişler. Bu mu müslümanlık bu mu insanlık? link Haberde burada al oku.
Bu uç bir örnek. Dini hükümlerin yanlış olduğunu göstermez
Buriye. Islamda kadın hakları son derece iyidir
Din hükümlerine kim yanlış dedi ki? Dinini yaşayan Allah'ı sayan,seven insanlara can kurban. Kimse kimsenin dinine karışmıyor. Herkes özgür. Ama şeriat özgürlüğe karşı baskıcı bir yönetim. Tabiki de istemiyorum, asla istemeyeceğim. Uç örnek olabilir sonuçta bir örnek değil mi? Yok sayılamaz. :)
senin dediğin yobazlık şeri hükümlerle ne alakası var yahu .
çok alakası var
Şeriat gelsin diyen tek kız benmişim :/ Şaşırdım. Gelsin. Neden gelmesin ki? Şeriat kuralları da sadece müslümanları bağlasın. Müslümanlığın gerektirdiği gibi yaşamak istemeyen insanlar çıksın dinden. Herkes rahat etsin. Laiklik diye yırtınıp didinenler de müslüman olamadıklarını anlayıversin artık.
Şeriatın Müslümanlıkla uzaktan yakından hiç bir alakası yok !
Rıdone demek istediğimi tam anlamıyla anlamış. Şeriat derken gerçekten islam yasalarının gelmesinden bahsediyorum silentangel. Her şey daha güzel olabilir.
din allah ile kul arasındadır.senin kimsenin müslümanlığını değerlendirecek bir yetkin yoktur."sana ne"derler adama bu bir.ikincisi islam hoşgörü dinidir ki siz müslüman olmayanı ayrıştırma,bölme,dışlama gayretindesiniz hesabını da ahirette elbet vereceksiniz.
Din Allah ile kul arasında olsaydı şeriat kuralları olmazdı. İslam hoşgörü dinidir. Haklısın. Ancak şunu öğrenmen gerekiyor eğer müslümansan! "Dinde zorlama yoktur" deyip duruyorsunuz. Haklısın belki bilmiyorsun anlamını. Ama internet gibi bir nimet varken önümüzde ve biz bunu günün birçok saati sırf vakit doldurmak için kullanıyorsak dini öğrenmek için kullanmadığımızda Rabb bize hesabını soracaktır. Dinde zorlama yoktur hadisi müslüman olmayan müslüman olmaya zorlanamaz demektir.
Karakter yetmedi yazamadım. Devam ediyorum. Yani müslüman olana bir zorlama vardır. Her şeyin bir kuralı olduğu gibi islamında kuralları vardır ve bunlara uymazsan cezasını bu tarafta da çekersin.
ben dini internetten değil kuranı kerimi okuyarak öğrenmeyi tercih ettim.dinimizde farzlar dışında bir mecburiyet yoktur.
O dediğin farzların nasıl yapılacağı bile yazmaz kur'an'da. Sen neleri farz sanıyorsun ona da bakmak lazım.
Dinimizin esası kulun kendi iradesidir.yaparsa mükafatı yapmaz ise cezası açık bildirilmiştir.şaadet getirmek bile müslüman olmaya allah katında yeterli bir durum ki inançsız biri dahi son nefesinde inanarak şaadet getirirse allah katında yerini buluyor.zorlama yok hayal görme,insanları bu şekilde yargılamak haddiniz değil,günaha girmeyin
Cevap
20Cevap
Şeriat gelmeli tabiki .. ama gerçek şeriat çarpıtılmış değil..
Senden gelen eksileri yerim asdfgh
dalga mı geçiyorsunuz? erkekler neyse adamların işine gelecek te bayanlar size ne oluyor?
ilerleyelim derken geriye atacaksınız ülkeyi. şeriat gelmeliymiş... lütfen sitenin kalitesini düşürmeyin şu ne içtiğiniz belli olmayan kafalarınızla.
+1..
Anladım canım örnekle ilgili konuştuğunu. Ben katılıyorum senin fikirlerine.:)
Evet Gelmeli . Çünkü Bizi Yaratan Cenab-ı Hak Kullanma Kılavuzumuz Kuran-ı Kerimi İndirmiştir . Hükmetmek Ve Kanun Koymak İnsanlara Değil Sonsuz Kudret Sahibi Olan ALLAH (c.c) Mahsustur .
+1
Şeriat ayettir. İnkarı dinden çıkmaya delalettir.
Ne kadar müslümansam o kadar şeriatçıyım...
1868 li yıllarda uydurulmuş vahabilikle yönetilen Arabistanda şeriat var, sahabelere kufrederek ibadet yapan iran da şeriat var istiyorsan oraya git diyen cahiller. Yormayın kendinizi.
kardeş çok doğru demişsin. bunu insanlar bilmiyor. müslümanım diyen eğer şeriatı istemiyorsa dini şüphededir. kendiyle çelişir durumdadır. ve haklısın. iran ve arabistan şeriatı kesinlikle doğru değil.
+1
Şeriat isteyenler gelse bu hayatınızı mumla ararsınız
ne akşam sokağa istediğiniz zaman çıkarsınız
ne interneti kullanabilirsiniz, en basiti parkta orda cafede sevgilinizle el ele bile tutaşamazsınız, hele küpe takan düşük bel giymek rüya haya bile olamaz artık, bırakın bu boş düşünceleri şükredin
bu tarz hayatı yaşayanlar isteyenler zaten şeriat olsa da yaşar yapar zaten
açıkcası Fatih sultan bile şeriat kurallarına uyup kolunu kestiricekken benim ne haddime şeriatı sorgulamak. link izleyin arkadaşlar.
Bunlar zamanında cumhuriyet gazetesinin manşetinde "halk plajlara hücum etti vatandaş denize giremiyor" dediği halkı küçük gören kendilerini bu vatanın sahibi sanan aydın beyaz Türkler olarak kendilerini tanımlayan gotu sikissa ülkeyi terk ederim diyen vatan sever vatan hainleri bizim vatan sevgimizin imanimizdan geldiğini idrak edemezler...
cessi çok güzel açıklamış,üstüne yorum yapmak yersiz olur...
Şeriat adalet demektir içinde adaletin en iyi işleyeceği şekilde bir düzen kurulmasi lazim ister demokrasi olsun ister komünizm farketmez allah adaletli olun diyor şeriat lafini carpitip şeriat düzeni diye ayri bir devlet düzeni kurmak İslam da yoktur o yüzden tarihte hicbir şeriat devleti adaletli olamadi
Gelsin isterim. Şeriat Allahın kanunları, hükümleri, emirleri ve yasakları demektir. Şeriatın tam anlamıyla uygulandığı bir ülke, yaşanılır bir ülke olur. Hırsızlık, Zina, Kumar vesaire olmaz. Şeriat yok, her türlü pislik, haram herşey aleni.
şeriata hayır diyenler önce şeriatın ne olduğunu öğrensin .
mason zihniyetli insanlara anlatamazsın. bunları çırıl çıplak soy gezsinler, işte özgürlük bu derler :D
+1
Gelmeli tabi abi o tecavüzcüler elini kolunu sallıya sallıya sokakta gezmemeliler
kesinlikle gelmeli ülkenin hali malum.
THE END...
+1
bizim dünya mutluluğumzda ahiret mululuğuzda şeriattan geçer şeriatı yaşamaktan geçer. müslümanıp deyipte şeriatı kabul etmeyen gitsin kendine ateist olsun fark yok
Gelmeli Tabi Ama Çoğu Toplum Bunu İstemez İşlerine Gelmez Yani
Şeriat gelse bile dns mns gene işin içinden çıkarız biz.
asdfghjkll koptm :D:D:D
vay gelmesini isteyenler varmış insanlar vahşeti gerçekten seviyor
Din vahşet değildir -
Bazen merak ediyorum beyin var mı bazı insanlarda :D
Bi' o eksikti zaten dimi.
Gelsin-Gelmesin tartışması bile son derece saçma.
-1 panpa
Umarım oylamaya sunulur...
Gelmeli çünkü bu millet özgürlügü hak etmiyor
Şeriat isteyen gitsin arabistana
Şeriati bir arastir dostum,irandaki gibi kafa kesmek sanma.Onlar bozuk itikat.
sende özgürlük istiyorsun. git o zaman avrupaya falan.
Kızlar şeriata karşı :)
Gelmemeli.
B: Şeriat gelmemeli.
farketmez
Şeriat gelmeli.
B şıkkı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar