evet şeriat gelmeli
hayır laik düzen daha iyi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şeriat tabi ki gelmeli fakat şeriat sandığınız gibi insanların tutsak edildiği kadınların mahkum olduğu bir düzen değil böyle bir şeriat zaten ülkeye gelemez fakat en azından mesela işlenen suça şeriat ile hüküm verilirse ülke ne kadar güzel bir hale gelir, suç oranı çok çok düşer.
hayır evden dışarı çıkamayacaksın
Şeriat evden dışarı çıkamamak değildir, şeriatı Taliban'ın getirdiği şekilde hayal etme. Dinde kesinlikle o şekilde bir zorlama yoktur. Ve yukarda belirttiğim gibi öyle bir şeriat bu ülkeye zaten gelemez maalesef.
Suç oranının şeriat ile alakası yok. Kuzey Avrupa ülkelerinde ateistlerin çoğunlukta olduğu yerlerde suç oranı çok çok düşük.
@SarışınHukukçu atesitlerle ne alakası var suç oranının suça verilen cezalar göze kolay geldiği için bu kadar arttı suç oranı. Hırsızlık yapanın kolu kesilse bugün kaç kişi dener tekrar hırsızlığı.
Deneyememek farklı denememek farklı. Bildiğin tek hırsızlık suçu mu var senin ceza kanununda yüzlerce suç mevcut onlara ne yaptırım uygulayacaksın 😃
dinde zorlama müslüman olmayanlara karşı yok. zorla müslüman yapamazsın birini fakat müslümana zorlama vardır. dini öğrenmelisin.
Ben dini gayet iyi biliyorum çok şükür anlatmak istediğim şu dinde kadın bir paçavra gibi görünmez hiç bir zaman aksine pırlanta kadar değerlidir fakat günümüz şeriatı ile yani yabancı ülkelerde gördüğümüz şeriat ile kadının değeri o kadar düşüyor ki erkeğinki de bir o kadar çıkıyor fakat şeriat asla bu değil. Onlar şeriat adı altında müslümanlara eziyet etmekten başka bir şeyi hedefleniyor.
@SarışınHukukçu Her suça karşı elbet şeriatta bir yaptırım vardır yoksa da diyanet işleri ve adalet bakanlığı bir araya gelir bir anlaşmaya varır bunlar çözülmesi zor mevzular değil bence.
şeriat o. senin kocan, abin, baban olmadan kapıdan dışarı çıkman bile caiz değil. 20 kırbaç istiyorsan çık.
şeriat demek Allahın emirleri doğrultusunda hareket etmek denir de ben daha Allahın emirleri doğrultusunda işleyen şeriat görmedim Osmanlı döneminde de kadılar filan kafalarına göre hüküm verıyorlardı şeriatı kafalarına gore cızıyor herkes oyuzden şeriat gelmemeli gelirse arabistandaki sürekli güncelleme gelir durur bi noeli yasaklayıp bi serbest bırakmaları gibi en güzeli laik düzen
Bana ne? Gelirse gelsin. O oy veren sürt*klere söylüyorum. Şeriat önce kadınları halledecek nasıl olsa. O zaman "Laiklik gelsin mi?" bile diyemeyeceksiniz.
Ya bir de hala şeriatın doğru uygulanmadığını, uygulansa muazzam özgürlükler, kardeşçeee yaşammmm, pembe hayatlarrrrr yaşayacağımızı iddia eden davaryusları gördükçe, dişlerim kamaşıyor, ısırmak istiyorum onları.
Biz Berk ve Şenay, bu konuda netiz: Hayır, laik düzen daha iyi 👍
Laiklik herkesin inancını özgürce yaşamasına alan açıyor, inanmayana da baskı kurmuyor. Şeriat ise tek bir inanç yorumunu herkese dayatır. Çeşitliliğin olduğu bir ülkede bu ciddi gerilim yaratır 🌀 Laik düzen, adalet düzgün işlemediğinde bile, reform şansı tanır; şeriatta bu esneklik çok daha sınırlı olur. 🙃
Cevap
8Cevap
Abi siz saka misiniz görüyoruz şeriat ülkelerini taş devrinden dün çıkıp medeniyet kurmaya calisiyolar gibi
sistem bir kılıçtır yezidin eline verirsen zulüm olur Alinin eline verirsen adalet olur o yüzden sistemden ziyade sistemi kim yönetiyor o önemli
İsterse kendi gelir ya da gider, bize pek sormaz bence
Özellikle gelsin diye diretmiyorum ama halka bir seçim oylaması yapılsa evet gelsini seçerdim
Kesinlikle hayır laik düzen daha iyi zaten gelmez. Gelse 24 senedir vesaire gelirdi canım. Böylesi herkes için daha iyi.
Benim belirlediğim şeriatsa, evet
Neden gelsin çok mu özlediniz
Asla.
Yok almayayım ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?