Bende şeriat gelsin istemiyorum tabi ki.
Sence şeriat gelmeli mi?
Bende şeriat gelsin istemiyorum tabi ki.
Merak ettiğim için soruyorum ( bana göre gelmemeli ama özgürlük adı altında yapılan bazı şeylerde kısıtlanmalı ) ileri düzeyde olanlardan. Toplumun ahlaki değerleri bozulmamalı.
Şeriatın ne olduğunu kimse bilmiyor ki. Herkes kadınların kapanmasından itibaren sanıyor. Türkiye'de şeriat hiç bir zaman uygulanmamalı. Şeriatın kaideleri kuralları öyle gördüğünüz gibi bir şey değil. Türkiye gibi bir laik ve demokratik bir ülke şeriatla yönetilemez.
Şeriat isteyenlerin neredeyse tamamı sadece kadının açık giyinememesi icin istiyor bunu. Geldigi gibi ülkeden ilk kaçacak olanlar da bunu isteyenler. Özgürlük adi altında yapılan bazı şeyler kısıtlanmali diye bir şey mümkün degil. Çünkü herkese gore o kısıt farklı. Mesela sen pantolon kisa kollu giyen birisisin ve etek giyilmesi senin için toplum ahlakını bozduğu için kısıtlanması gereken bir şey ve hop diye yasakladilar etek giymeyi. Bu sefer kadinin pantolon ve kısa kollu gitmesi ahlaki bozuyor diyen biri de çıkıp bana göre de ahlak böyle derse senin de pantolon veya kisa kollu giymeni yasaklayabilirler o zaman da kalırsın öyle. Şeriatin gelmesi demek darbe demek ülkenin yonetimini değiştirmek demek bunu destekleyen de benim gözümde vatanini sevmeyen gericinin tekidir. Şeriat madem Allahin kanunu ise o zaman ulkenin de yönetici olmamalı seriati isteyen bunu da kabul edecek. Ki bu ülkeye getiremezsiniz yoksa ikinci bir kurtulus savaşı başlatırsiniz:) ha son olarak seriat isteyen öyle yonetilen ulkelere defolup gidebilir tutan yok.
Giysi üzerine özgürlüğü kastetmedim bazı sosyal mecralarda para kazanmak adına yapılan çirkince şeylere örnek verdim:)
Giyim , kuşam , tercih özgürlüktür tabi ki bunu kimse kisitlayamaz :)
Sosyal medya da özgürlük bunu da kısıtlayamazsın bugün tiktok yasaklansa diğer gun başkası instagramdan veya buradan rahatsız olur bunlar da kısıtlanır
Şeriat gelmeli diyen insan Atatürk'ü ve Osmanlı'nın neden yıkıldığını bilmeyen bir insandır. Şeriat gelmeli diyen insan Cumhuriyet rejimine karşı ihanet içindedir...
Toplumsal yozlaşma din ile alakalı olsaydı tüm müslüman ülkelerde insanlar mutlu mesut yaşardı.. Kan ve göz yaşı maalesef en çok müslüman dünyasında akıyor... O yüzden şeriatı iyi bir şey olarak görebilirsiniz. Ama din bazı din adamlarının tekelinde özel yorumlar ile haksızlıklar ile dolu devlet düzeninin tahsis edilmesinin aracı olamaz... Devlet laik olmalıdır. Devlet tüm vatandaşlarına tarafsız bir biçimde aynı davranmalıdır...
Din ve devlet işlerinin ayrı olduğunu artık herkes kavramalıdır. Dinini herkes özgürce bireysel olarak yaşamalı ama bu özgürlük bir grup veya zümrenin toplumu yönlendirici yorumlar ile maksadını aşmamalıdır. Kimse kimsenin bireysel haklarını çiğnememelidir.
Harikasın
Teşekkürler
Şeriata yönetilen ülkeler taş devrinden çıkamaz işe dini bulastirirsan insanlar açlıktan ölür. Bu ülkemizde yaşıyoruz demokrasiden çıkıp dine döndükçe milli gelirimiz 12 bin dolardan 8 bin dolara düştü. Tama Avrupalı olursak ülke bilime tekniğe yönetirse üretim artar
Cevap
20Cevap
Hayır tabi ki de gelmemeli... ülke geriye gider o zaman özgürlük diye bir şey kalmaz.
Kesinlikle gelmeli çoğu kişi şeriatı kötü zannediyor halbuki yanılıyor şeriat haram olan günah şeyleri yasaklıyor bi kişi Müslüman değil anlarım zaten islam da Müslüman olmayana mecbur sun Allah'ın emirlerini yapmaya denmiyor müslüman olana geçerli yani müslüman biri açık giyemez Müslüman biri evlenmeden cinsellik yaşayamaz kumar içki haram cinsellik evlenince helal serbest dir müslüman birisi kafasına göre hüküm veremez yani dediğim gibi Müslüman diyorum bakın Müslüman olmayan zaten inancı farklı ki adam bunlara uysun yani
Ülkeden kaçmayın ama geldiği zaman
Evli kadina iftira atılınca oldurulme hakkı var ama ne düşünüyorsun?
Kadinin saçı açık olamaz , makyaj yapamaz erkeklerin sakalını kuşamına karışılır ne diyorsun?
Müslüman olanın saçı açık olamaz diyorum makyajı dışarda yapamaz diyorum Allah'ın emri bu kendi kafamdan söylemiyorum benden olsa tamam haklısın derdim ama Allah'ın emri kadınlara kapanmak farz Müslüman kadınlara erkekler sakal bıyık bırakması Hz Muhammed sav efendimiz in sünneti mübareklik yani devlet sakal bıyık yasaklıyor ya polislik askerlik de İslam'a karşı davranıyor burada yanlış
hem yoğurdum ekşimesin hem ayranım dökülmesin. yok öyle bişey. ikisinin ortası olamaaz. şu an cuckold fantezileri ve milletin türlü sapkın fantezileri topluma dağılmış durumda. sen sadece haberlere çıkanları görebiliyorsun. göremediğin çok iğrençlikler var. dünyada ne tür iğrençlikler yaşandıgını bilsen ve görsen yalvarırsın Allaha şeriat gelsin diye. şeriatle korkutmuşlar sizleri şeytan ve avaneleri. çünkü şeriatin gelmesi şeytanın işine gelmez kötülükleri insanlara yaptırtamaz hale gelir. tüm çirkin eylemleri süslü göstermede çok ustadır iblis ve avanesi. zaten peygamber bu yüzden gönderildi şeriati hakim kıldı pislikleri temizledi görevini zor da olsa tamamladı ve gitti. ama gider gitmez 50-100 yıl demeden yeniden iblisin planları devreye girdi bu dini sürekli dejenere edip içini boşalttı şu an ne takva var ne ihlas millet din yaşıyorum zannediyor.
Şeriatın gelmesi için onlarca sebep varken, gelmemesi için küçük bir sebebi tercih ediyorsunuz. Şeriat, En adaletli yönetim sistemidir. Sadece kıssas ceza sistemi bütün suçların %90ını kapsıyor ve çözüyor.
İnsan bu kadar günahkar, adaletsiz ve zalimken, bu kanunları insanın yapmasından daha ahmakça bir şey olabilir mi? Bir tecavüzcünün ya da katilin kanun yaptığını düşün ne kadar mantığın alıyorsa.
Şeriat Allah'ın kanunu. İnkar eden dinden çıkar. Dini islam olmayanları zaten ilgilendirmeyen bir mevzu. şu an gerçek şeriatle yönetilen bir ülke de yok. Şeriat gelmeli. Başka türlü sonumuz hayır değil.
Yaşayamayız artık.
''Toplumun ahlaki değerleri bozulmamalı.'' Arz talep meselesi bu. Toplum halinden şikayetçi değil. Şikayet edenler gerici olarak adlandırılıyor. Çoğunluğun istediği gibi yönetiliyoruz.
eyalet sistemi ile bazı bölgelerde bazı kanunlar değişiklik göstermeli. 85 milyonuz ama birbirinden çok çok farklı yaşam tarz ve düşünce yapısı olan en az 3-4 farklı kesimden oluşuyoruz
Hayır böyle düşüncesi olanın sonu ölüm olur bu ülke de net.
Evet gelmeli. Katiller, tecavüzcüler saçma sapan sebeplerle serbet kalmamalı. Adalet mülkün temelidir.
Deneme sürümü gelebilir.
İsteyenler zaten deneme sürümünden sonra devam sürümünü istemeyecektir.
Şeriat Kuran hükümleri demek, zaten müslüman olmayanları bağlayan bir şey yok yine içkisini içer zinasını eder. Müslümanım diyip karşı çıkmak ben Kurana karşıyım ama müslümanım demekle aynı düzeyde bir saçmalık.
Gelirse iyi olur çünkü zaten şeriata aykırı bir hayat sürmüyorum.
burada yorum yapmayim kalp kirmayalım kimsenin.
gelmemeli zaten bu ülkeyede şeriat getiremezler.
gelsin önce şeriat isteyenler kaçar memleketten
Asla ve asla gelmemeli sonsuza kadar
Şeriat saçmalıktan ibaret
Hayır tabiki
Toplumun ahlâkî değerleri zaten şu an bozuk
Gelmeli
Gelmemeli
Gelmeli
Gerek yok
Hayır r
gelmemwli
Bence gelmeli