Arkadaşlar sol kolumla dambıl kaldırırken tam olarak şu resimdeki kırmızıya aldığım yer bileğin dışı kaldırıp indirirken inanılmaz derecede acıyor ve ağrıyor kas ağrısı değil kemik ağrısı gibi birşey sizdede oluyor mu ne yapmalıyım

Bilek ve omuz çok sakatlanan ve hassas bölgeler arasında. Çok iyi ısıtmak lazım çalışma öncesi ve kaldıracağın ağırlığı kaldırman gerek. 4x12 ya da 15 yapamayacağın ağırlık yani seti yarıda bırakacağın hareketi tam yapamadığın ağırlık sana göre değil.
Bu arada Bench press i de düzgün yapmak lazım bilek bükülmemesi lazım yoksa bileğe yük biner bu da sakatlıkga davetiye çıkarır.
bilekleri ve omuzu ısıtmak için nasıl ısınma hareketleri yapmalıyız peki
aynı şekilde bende crossfit yapıyorum herzaman başıma geliyor bilek kısımında daha fazla olur incilmiştir fazla yüklenme ama antramanını aksatma
Isınmadan yapmışsındır
Cevap
2Cevap
1 2 hafta kol göğüs çalışma orayı da kas gevşetici ile sar öyle dursun o zaman geçer. Yapmazsan sakatlanabilirsin
Göğüs çalıştıktan sonra mı oldu bu?
hayır dumbell curl çalışırken oluyor hammer curl de neredeyse olmuyor gibi
ilk olarak halter kaldırırken bu acıyı fark ettim aniden
yanlış yazdım halteride dumbell curl şeklinde kaldırırken biceps için
bilekleri ve omuzu ısıtmak için nasıl ısınma hareketleri yapmalıyız peki
Sen ısınmadan girdiğin için ağır kilolar ile olur öyle...
zaten kol çalışacaksan kollarını ısıtman lazım hafif ağırlıkları tercih et bileklerinede vuracak o..
hafif kilo çok tekrar yap 2 set 5 kg dumbeller ile sonra 7 kg dumbeller ile 1 set daha çalış tamam ısındı bicepslerin..
birde kaç gün aralıklar ile biceps çalışıyorsun?
daha yeni başladığım için hergün full heryeri çalışıyordum 4. gün bu, günlere böleceğim ama haftada kaç gün kol çalışılmalı sence?
48 saat ara ile kolları git kardeşim kollar küçük adele 2 gün beklemen yeterli..
omuzda dahil..
hergün aynı yeri çalışma olmaz başında hoca söylemiyormu sana programa uy diye?
haftada 3 gün çalıştırsan yeter kollarını kardeşim..
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar