Askerlik mesleği bunalttı beni maaşı iyi fakat mutlu değilim. 2 yıl olacak aklımda bırakma düşüncesi var. mutlu değilim. Dışlanmışım gibi hissediyorum. ama kararlı olup bırakamıyorum... sizce neler yapmalıyım.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSubay ya da astsubay olmadığını düşünüyorum. Olsan kesinlikle tazminatı düşünür ve istifa edeceğim demezdin. Muhtemelen uzmansın, bırakmak sana kaybettirmez yani ekstra kaybettirmez. Ama dışarıda iş bulmak zor haberin olsun sonra üzülürsün gül gibi işi bıraktık diye
01 Yorumla
Soran+1 yılUZman değilim. Sözleşmelide değilim yeni olduğum için meslekte 1 yıl hakkım var
+1 yılAskerlik çok zor meslek detaylarını çoğu bilmez dişini sıkıp 8 yıl daha sabredeceksin.
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 371 cevap paylaştı. Çok hassas bir konu daha iyi düşün mutsuz olduğun bir işi yapman mantıksız ama şartlara göre haraket etmelisin sorumlulukların neidr önüne bir kağıt alıp mesleğine ilgili artı ve eksileri yaz karar ver ☺️
09 Yorumla
Soran+1 yılArtı olarak çok yönü var ama eksi olan yönleri bendr ağır basıyor... öncelikle sevemedim
Soran+1 yılRDM gidemem yakışmaz bana... siz nasıl biliyorsunuz çevrenizde var m ı asker ailesen
Soran+1 yılMeslek olarak değilde yaşam tarzı gibi birşey
Soran+1 yılBunaldım inan 😞😟
Soran+1 yılTeşekkürler
Keske bende asker olabilsem ne mutlu size Serefsizlerin kafasina sıkarken buyuk bir gurur duysam kucuklugumden beri hayalimdeki sey..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hep asker esim olsun, asker cocugum olsun diyorum cevremde hic asker yok. Siz bırakmaktan bahsediyorsunuz. Böyle sanlı bir meslegi bırakmak isteyisinizi anlamıyorum.
125 Yorumla
Soran+1 yılNeden asker eşi istiyorsunuz benimde çevremde herkes askerden kaçıyor
Cevap sahibi+1 yılKızlar gratiste gezerken ben kursun önüne atlayamam diyenleri duyduktan sonra Vatan, Bayrak, millet sevgisi olan cesur bir insanla gurur duyarım. Öyle hayırlı evlatlar yetistirirsem de... Benim korkum yok aaa asker savasa gidecek yaralanacak belki sehit olacak. Ben sartlar ne pahasına olursa olsun beklerdim. Sehitlik varsa bile sonunda...
Soran+1 yılHelal olsun sana bu şekil düşünen insan artık kalmadı... gratisteki kızlar zaten bitmez , müptelasıda
Cevap sahibi+1 yılBiz sizlerle gurur duyuyoruz, duamızı da eksik etmiyoruz. Siz mesleğinizden soğumayın hatta onu meslek olarak görmeyin bile cevremde subay olmak isteyipte elenen o kadar cok insan var ki kıymetini bilin. Komutanların mizacı sert olur, bu durum sizi soğutmasın daha iyi olmanız icin öyle davranmak zorundalar. Allah yardımcınız olsun, bırakırsanız üzülürüm.
Soran+1 yılSanki siz içindeymişsiniz gibi konuşuyorsunuz... gerçekten çok sert komutanlar... soğumamın pek çok nedeni var... eğitim yordu... peki siz ne iş yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılSanat icra ediyorum. Hat sanatıyla da ilgileniyorum aynı zamanda hocamın birisi cok sert bir yapısı var yeterince ilgilenmiyor, nasıl yazıldıgını göstermiyor aynısını yapmaya calıs gel diyor.1 yıl boyunca aynı dersten gecemedim. Ama bu uzun bir sürec bunun farkındayım hocamız soguk davranıyor diye bircok arkadasım bıraktı. Kendimi gelistirebilmek adına diyorum ki hocam beni bırakmadıgı sürece bende onu bırakmayacagım. Nerede bir hoca bulsam sinek gibi yapısıyorum :)
Soran+1 yılGüzel bir iş. Ama azminiz daha güzek
Cevap sahibi+1 yılTesekkür ediyorum. Böylesine serefli bir meslekte de istikbale ulasmak icin, tüm engeller, zorluk ve maglubiyetlere ragmen de azimli olmak gerekir. Bunu hakkıyla yapacagınıza inanıyorum. :)
Soran+1 yılMeslek çok şerefli dışarıdan zaten öyle görünüyor... herkes tarafından.. lakin sevmem için biraz sebep arıyorum
Cevap sahibi+1 yılSevmek icin sebep aramayın bunun icten gelmesi gerek
Soran+1 yılİçten gelmiyorsa peki... ama isteyerek girdim kesinlikle eğitimler soğuttu
Cevap sahibi+1 yılSeverek, isteyerek girdiyseniz bu asılabilir. Hocalarınızın ne hocası , komutanlarınıza takılmayın. Anladığım kadarıyla emir almayı sevmeyen bir karaktersiniz. Ama yarın birgün onların yerinde sizler olacaksınız bu ülke sizlere emanet. En iyi egitim sartlarına tabi tutuluyorsunuz. Evet sartlarınız, sınavlarınız cok agır ama sizin gectiginiz yollardan onlar da gecti.
Cevap sahibi+1 yılAma onlar pes etmedi.
Soran+1 yılPes etmek gibi oluyor bırakmam ondan dolayı kararsızım ve çevrem bana köyü gözle bakar...
Soran+1 yılSizin düşünceleriniz hoşuma gitti açıkcası
Cevap sahibi+1 yılKimse size kötü gözle bakmaz. Benim prensibim bu : Ne yaparsan yap en iyisini yap, yaptıgın iste en iyi sen ol. Severek yapmayacaksanız yapmayın zaten bu isi yapmak isteyen gencler var. Bir insan isini severek yapacak ben bu konuda sırf parası icin meslek secen insanları gördükce de üzülüyorum. Ülke gelissin istiyorlar ama herkes kendi cebini düsünüyor, daha nasıl baskalarını gammazlarım diye düsünüyor. Neyi seviyorsanız onu yapın. Ama isinizi sevin. Sevmezseniz basarılı olamazsınız. Kim ne der diye düsünmeyin ! Aileniz üzülür o kadar. Ha sizi asker bir evlat olarak yetistirmisler ne kadar sevinmistir o anne baba. Sizi 9 ay boyunca karnında tasıyan annenin bile hakkı ödenmezken. Bu yasınıza kadar bakan büyüten Ailenizi üzmeyi göze alıyor musunuz?
Soran+1 yılAnnem de beni çok özlüyor yaptığım işe karışmıyor ama bıraksamda bana yüzünü dönrmez diye düşünüyorum
Soran+1 yılAyrıca para için olsaydı kalırdım... çünkü dışarıdaki çoğu işten baya bir fazla
Cevap sahibi+1 yılNe kazandığınızı bilmiyorum ama bunu önemsemediğinizi de görebiliyorum. Ben söyleyeceğimi söyledim bundan sonrası size kalmış.
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum gerçekten çok yardımınız dokundu, tekrardan iyi düşüneceğim😊
Cevap sahibi+1 yıliyi düşünmenize bir nebze de olsa faydam olabildiyse ne mutlu bana :) Ayaklarınıza taş, uçaklarınıza kuş değmesin iyi geceler :)))
Soran+1 yılTeşekkürler sizede iyi geceler 🙂 yarın mesai var 8de uyumalıyım
Cevap sahibi+1 yılTam gaz yola devam ;) 💣💣💣
Cevap sahibi+1 yılAllah rahatlık versin :)
Soran+1 yılSizede allah rahatlık versin🙂
+1 yılMesleğin yoksa bırakma derim ama çok bunalima girdiysen bırak tabi bende TSK'da yım ama bizim rahat
02 Yorumla- +1 yıl
İlkmalciler rahat olur ya neden bunaldim ki görev nerde
Soran+1 yılBunalıyorum istemsizce
+1 yılKara Harp Okulu mezunu musun? Bende orayı istiyorum ve bildiğim kadarıyla çift diplomayla mezun olunuyor. 2. işini yapamaz mısın? Ben mi yanlış biliyorum yoksa?
00 Yorumla
+1 yıliyide hadi istifa ettin nerede caliscaksin? ne is yapcaksin? meslegin varmi? is bulabilcekmisin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir kuruma geç sende
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl geçecem
- +1 yıl
Dilekçe verip şu kurumdan sizin kuruma geçmek istiyorum diyeceksin. Gerisi kurumlar arası halloluyor
Soran+1 yılOlmuyor 10 yıl domadan ben 2 yıl oldu malesef
- +1 yıl
Maalesef bu kötü oldu
+1 yılNe güzel işin var zor gelen nedir?
02 Yorumla
Soran+1 yılZor gelen psikolojik , çok yıprattılat bu seviyeye gelene kadar... dış dünyadan soyutladılar
- +1 yıl
Klavyeden yazı verdi hanfendi hazretleri zorluklarını bir bilsen utanırsın yazdığına
+1 yılTam olarak konumun ne? Uzman filanmı
010 Yorumla
Soran+1 yılYüksek
- +1 yıl
Tamam ne işte ına göre yazacağım
Soran+1 yılFarkedermi. Askeriyede herkes eşit atmosferi soluyor
- +1 yıl
Aynı şey değil. Şimdi subay olursun o zaman zaten bunalacağını sanmam. Astsubay olursun o zordur. Uzman olursun o da sıkıntı ama asla bırakmanı tavsiye etmem, askeriyedeki hakları hiçbir meslekte bulamazsın
Soran+1 yılHak çok lakin tayini var , düzenli hayatın yok... sivilde rahat bir şekilde başka iş yapamıyorsun herşey emirler
- +1 yıl
Orası öyle ama özel sektör daha kötü. Özelde milletin ağız kokusunu çekeceğine orda saygın bir mesleği icra ediyosun her ne kadar zor olsa da. Bende subaylığa hazırlanıyorum
Soran+1 yılÇok zor iş... hayatın değişiyor memlekte gidemiyorım devamlı tayin çıkıyor saçma sapan eğitimler
- +1 yıl
4. Yıldan sonra tayin dilekçesi verebilirsin
Soran+1 yılDüz memur olsam yeter 3 bin alsam
- +1 yıl
Bende onu sevmiyorum çok monoton asıl ondan sıkılırsın
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,4b cevap paylaştı. Allah kolaylık versin zor tabi bütüngün
05 Yorumla
Soran+1 yılHemde çok zor.. sizin ailede var mı asker nasıl bakıyorsunuz bu işe
Soran+1 yılAnteplimisiniz 27 plaka
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun memmnunmusun
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBırakmalısın.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden direk bırakim dedin... işim de yok.. kararlı olsaydım keşke
+1 yılSınıfın ne
09 Yorumla
Soran+1 yılİkmal
- +1 yıl
Kada deniz hava
Soran+1 yılKara
- +1 yıl
Asgari ucretle surunceksen birakbailirsin
Soran+1 yılPeki kendi işimi yapsam