Öğretmenliğin tam bana göre bir meslek olduğunu düşünüyorum ama kendi ayaklarım üzerinde durabilmem için atanmaya ihtiyacım var. Sözel bölümünden girilecek kolay atanan öğretmenlikler hangileri?
Cevabın nedir?
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olursan yaşadın. Hem atama bakımından hem tatil ve ders bakımından diğer öğretmenlerden kat ve kat avantajlılar. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olursan olduğun gibi atanırsın fakat diğer bölüm öğretmenleri en az 3 4 sene atama bekliyorlar. Bir öğretmen vardı 10 senedir atama bekliyordu düşün.
10 Yorumla
Sözelden kolay atanan ne var bilmiyorum da öğretmenlikte kesinlik diye bir şey yoktur. Şu an on bin ataması olan bir bölüm, sen üniversiteyi okuyup ataman gelinceye kadar sıfırlanabiliyor. Benim başıma geldi, oradan biliyorum.
07 Yorumla
Soran+1 yılNe bölümü okudunuz?
Soran+1 yılO zaman hayırlı olsun diyeyim, gözünüz aydın. Sınıf öğretmenliği okuyanlarda şuan bu sorunu yaşıyor. En iyisi sevdiğin bir bölüm okumak, atanma ihtimali ger geçen yıl değişiyor çünkü.
Soran+1 yılZaten sevdiğim bir meslek olduğu için öğretmenlik istiyorum ve ilgim olan bölümleri düşünüyorum :) mesela Türk edebiyatı öğretmenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Soran+1 yılEvet zor bir bölümmüş ama üstesinden geleceğime inanıyorum. Bu yıl iyi arama yaptığını duydum ama ileride ne olur bilinmez.
+1 yılarkadaslar bugun soruların cevapları acıklandı tahminimce 280 gibi bir puan alıyorum basarı sıralamasıyla edebiyat ögretmenliğine girebilirimiyim acil cevap verirseniz sevinirim tesekürler
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Kız arkadaşım da sınava hazırlanırken senin gibi düşünüyordu.. Benimle tanıştı.. Şimdi ben de o da maliye okuyoruz :)
03 Yorumla
Soran+1 yılVayy.. Çok güzelmiş.. İkiniz içinde hayırlısı olsun :)
Soran+1 yılKuzenimle eşi de öyleydi, sonra aynı yere atandılar. Siz de bir gün aynı yere dayin alırsınız inşallah...
kazanmak kolay kardes sözelciler çalısmıyor merak etme 10.000 kolaylıkla girersin
114 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmadan kazanan olmaz bence, Türk edebiyatı öğretmenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
ben sayısalcıydım geçen sene 31.000 küsürüncü olmustum d.bakır yakın die verdim güzel ben pek zorlanmadan kazandım bence sözelcilik daha kolaydır sen sıkma yavas yavas ygs oku zaten ortlama her bir soruya 2dk düşer 70 75 tane yapsan türkçe ve sosyalden lys de de yaparsan güzel bir yere yerleşirsin. bölümün sözelcilerin tıpı bence öyle diyim .:)
Soran+1 yılTeşekkür ederim, aylık 1000, 1500 Tl'ye iş bulsam bile bana yeter aslında :)
Soran+1 yılErkekler daha masraflık oluyor galiba, ben başkasına karşı çok cömertim ama kendime karşı tutumluyum. Bana yeteceğini düşünüyorum :)
Soran+1 yılahahah :D gözüm yükseklerde değil diye saf mı oldum yani?
Soran+1 yılAslında ailemede yardım etmek istiyorum, ihtiyaçları olmasada gururlandırmak istiyorum ama en kötü ihtimalle 1000 demiştim.
Soran+1 yılBenimde fena değil aslında ama hayallerim ailem üzerine. Tabii siz erkeksiniz, erkeklerin evi geçindirme durumu olduğu için hayallerinizi kendi adınıza kurmanız normal :)
Soran+1 yılNe diyeyim hayırlısı olsun o zaman :D
Şunuda unutma ne kadar kolay atanırsan o kadar zor geçinirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılnedenki?
- +1 yıl
Mesela bir matematik öğretmenini baz alalım. Onu okuyan ve mücadele edeni çoktur. Sebebi ise herkesin matematik aşkından değil.İş imkanı özel dersler vs. çok ihtiyaç duyulması ve öğrencinin kendi kendine başaramıyacağı şeylerde yardımcı olabilmen. Kısacası ihtiyaç olman seni maddi olarak bir üstte taşır. Düşünsene evinde kim din dersi görüyor? Bu yüzden bu bölümün öğrencileri çok bastırır ve hali ile hepsi zor atanan bölümler.
psikolojik danısmanlık / rehberlik
00 Yorumla
+1 yılpdr:) tabi ki de..
02 Yorumla- +1 yıl
sözel den öğretmen olmak çok zor maalesef ilk 10 bine girmek gerekir
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin kültürü
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi