Bilgili müslüman kişiler yazsın sadece
Müslümanlar çok kısa bir sorum var İmanı güçlü olan birisi baksın.. cevabı nedir?
Bilgili müslüman kişiler yazsın sadece
Dinin dünya ve ahirette insanın mutluluğu için koyduğu kurallardır bunlar. Bu kuralla da Allah'a aittir. Her yerin bir kuralı bir cezası var ama ceza zorlayıcı olmak zorunda. O ortamda bulunmayı sen tercih ediyorsun o zaman kurallarını kabul etmen lazım. Bu kurallar sana zorlanmadan ima edilse umrunda olmaz ama caydırıcı olursa etkisi daha fazla olur. Mesela sigara içmek zararlı denildiğinde yine içiyorlar ama para cezası var denildiğinde içilmyor. Bu zorlama yine insanların iyiliği için. Her yerin her kanunun bir caydırıcı cezası varken Allah in kanunlarının cezası olması gayet mantıklı değil mi? En basitinden bir hırsızın cezası biler var. Allahin kanunları asla kulların kötülüğü için değildir. Sence kullarına şefkati merhameti en basitinden anne şefkatini veren Allah kullarına ne kadar şefkatlidir. ki onları uyarıyor. Uyarmak için de caydırıcı kurallar koymuştur.
Teşekkürler. Bunu anladım peki dinde zorlama yoksa inanmayanlar neden cehenneme gidiyor?
Biri bana " şu işi ister yap ister yapma ama yapmazsan seni bicaklarim" diyorsa zorlama bu
? 🙄
Bak canım senin şu ayırımı anlaman lazım. Dinde zorlama yok evet. Ama bu zorlama mesela senin kalbinden geçmiyorsa ben sana zorla ibadet ettiremem zorla namaz kildıramam veya bir güzel. isi sana zorla. yaptiramam. sen hıristiyanlığı seçtiysen sana baskı yapamam. Bu zulüm olur ve dana saygısızlık olur. Bu dünyada insan ilişkileri içindir. Iman meseleleri kalpte olur. distan baskıyla. olmaz. ve imandan sonra din kuralları gelir. Müslüman bir insan bile. bu kurallara uymazsa ceza. alir ama bu ceza daha önce anlattığım gibi caydırıcı olması. icin. Inanmayanlsrin cehenneme gitmesi sence de adil değil mi? Şu yönden düşünsene. Seni hiç yokken var etmis sana nefes ve ruh vermiş. Seni farklı yaratmış. Seni her daim koruyan rızık veren sana akıl verem bir yaratıcı var ve varlığını sana çok. kanitlariyla izah etmiş. Onu reddetmek sence büyük bir suç değil mi? Dünyadaki suçlara 50-60 yıl hapis cezası varken bu büyük suca bu ceza normal değil mi?
Dinde zorlama yoktur doğru ama şöyle düşünebilirsiniz zina etmek kötü bir davranıştır yani dinimizde zorlama yoktur yazıyor demek bunun yinede yapılabilir olduğunu göstermez... ve "zina edene 100 sopa vurun "demek zinanın kötü bir davranış olduğunu göstermez mi?
Dinde zorlama yoktur deyip dine uymadığı için sopa vurmak? Zorlamam değil mi
Dinimizde zinanın yanlış bir davranış olduğunu belirten bir sürü ayetimizde var zina yapmak dinimizde büyük günahlardan biridir zorlama kısmına gelince Allah herkese akıl ve düşünce gücü vermiştir düşünün zinanın hak dininde ve o zaman kidevirde toplumsal olarak da kötü bir davranış olduğunu ama siz diyorsunuz ki madem zorlama yok neden bu şekilde bir ceza var peki neden olmasın
Dinde zorlama yoktur diyorsa zorlamamali. Çelişiyor
Dinde zorlama yoktur ayeti; islam dinine girmemiş olan kişiler içindir. Yani onlar istedği dine inanabilirler şeklinde ifade. Dinin içine girdiğinde, her şeyin bir kuralı oldugu gibi bu dininde kuralları vardır. O kurallar içerisinde zorlama illaki vardır, nasıl ki bir anayasaya uyulması gerekiyorsa bunlara da uyulması gerekir.
Dinde zorlama yok, isteyen istediği inanca sahip olabilir, ama girdiği inancın kurallarına uymak zorundadır. Müslüman olupta, Allahın koydugu yasağı çiğnemek olmaz, oradaki mana odur.
Ama dinde zorlama yoksa dinin kurallarında neden zorlama var? Dinde zorlama yoktur der ama kafirler neden cehenneme gider
Dostum ön yargılarını atıp, bir şeyler öğrenmek, birbirimize katkı sağlamak için konuşacaksak konuşabiliriz. Buradaki mana aslında çok açık; bir insanı bu dünya hayatında islam dinine girmiyor diye zorlamayın, silah zoruyla ya da herhangi bir şeyle zorla iman ettiremezsiniz diyor. Ama inanmayanlar diğer tarafta cezalandırılacaktır bu dünyada değil. Diğer tarafa inanmayan için çokta dert olmasa gerek böyle bir şey. Ama bu dünya hayatı için; inanmıyorsa kişiyi zorlayamazsınız diyor.
Doğru evet yani dediğine göre Allah zorluyor sadece dinen insanların zorlaması yasak
Inancli kardesde yanlis aciklamis Allah kendisine inanmayani sirk kosmus olarak nitelendirir yani direk en buyuk affedilemez gunahlardan biridir hadislerde gecer onlar mucizleri gorseler bile inanmazlar diye yani kisaca inanmiyosan inanma der ama sirknolarak degerlendirir olay bu.
Allahta zorlamıyor, kişiye belli bir irade vermiştir. Kişi kendisi seçim yapıyor, eğer ki inanmamayı seçerse, islam dinine göre o inkar ettiği Allah tarafından bu dünyada değil, diğer dünyada cezalandırılır. Eğer inanırsa da yine eğer inançları doğrultusunda ödüllendirilir yine bu dünyada değil diğer dünyada...
Batuhan452 değerli kardeşim, dinde zorlama yoktur ( Yani bu dünyada Allah inanmayan kişilere ceza vermez. Nitekim vermemektedir.) Ceza inanmadıkları diğer dünya için geçerlidir. Şirk koşanlarda cezalarını diğer tarafta alacak, bu dünyada yine zorlama yoktur.
@Batuhan452 ama anlamadığım bu da bir zorlama değil mi? İnanmazsan yanarsın vs
Ama bir yaratıcı düşün, ne kadar nimet verdiğini anlatıyor, iddia ediyor ve kişi buna inanmayarak, bu dünyada yine de hiçbir ceza almadan devam ediyor, inanmıyor ki zaten ahirete o nedenle ceza alması ona acı vermemeli çünkü bu dünyada zaten acı çekmiyor özellikle inanmadıgı için.
Yani ona inanma diyen Allah değil, kişi kendisi yine ona verilen akıl ile bunu seçiyor.
Ateist olan bu dünyada aci çekmiyor mu? Anne babasını kaybetmiyor mu işsiz kalmıyor mu? Acı çekiyor gayette.
Ama yinede Allah, bana inanmazsan zulüm ederim diyerek zorluyor. O halde bu ayette geçen zorlama sadece insanlar arasında gecerli
Bak Karakterli kardeşim; o dediğin şeyleri inanan insanlarda çekiyor. Yani sadece inanmadıkları için onlara özel verilen bir acı yok, bu sözümü anlayamıyorsan cidden niyetin cevap bulmak değil, sadece açık aramaktır, daha fazla bir şey anlatıp senin vaktini almayacağım.
O dediklerini müslüman olanlarda çekiyorlar, inanmalarına rağmen. Yani o ayrı bir mesele. İnanmadıkları için özel olarak bir acı çekmiyorlar, eşit şartlarda inananlarla yaşıyorlar. Bu dünya için böyledir bu kural. Ve eğer bu verdiğim nimetleri akledip inanmazsanız AHİRETTE cezasını çekersiniz diyor evet.
Ne yazikki aciklayamiyorsun. Benim dediğimi tekrarlıyorsun sadece. Sonra da açık arıyorsun diye iftira atiyosun
bunlar çok basit sorular bu bir zorlama değildir toplum düzenini bozan şeylerden birine verilen cezadır eskiden zina da hırsızlık gibi toplum düzenini bozan bir suç olarak kabul ediliyordu
Peki Dinde zorlama yoktur der ama kafirler neden cehenneme gider
çünkü herkesin kendi kararı ve herkes kendi yaptığının sonucuna katlanır zorlama var mı? ben ateistim bunlar çok basit sorular benim daha zor sorularım var mesela kuranda diyor ki dağlar depremi engeller bilim adamları diyor ki nerelerde dağ varsa orada şiddetli depremler olur
Bu daha basit bir soru. Bu videoda dediğini açıklıyor... ve sen bana "ister dediğimi yap ister yapma ama eğer yapmazsan seni bicaklarim yakarım" dersen bu zorladır...
https://youtu.be/rIh3JPDHAiY
bunu anlatanlar müslüman değil ki ben türkiyedeki hemen hemen bütün islam cemaatlerini bilirim
madem böyle mucizeler var neden 1400 sene önce yoktu denebilir
Demekki bilmiyon bu cemaat değildir.
Bunlar Müslüman bu kadar cahil olunmaz ki
bunlar sözler köşkü nurcular allaha şirk koşan takımlardan birisi yani
Allah'a nerede şirk koşuyor allasen
müşrik münafık bunlar
allah dostları denen kişilerin şirklerini onaylıyorlar bunda bir mahzur olmadığını savunuyorlar
Adam sana açıklamış anca çamur at sen
Cevap
9Cevap
dinde zorlama yoktur evet ama o musluman olmuyanlar icin. yani sen uniye gitmekte serbestsin dimi istedigin bolumu seciyirsun. iste dinde boyoe istedigin dini secersin. ancakk dine girdiktdn sonra dinin kurallarina gore yasamk zorundasin. sen islamin kurallarini sorguluyorsun sadece. peki trnin kuralllarini sorguladinmi? mesela devlet ne diyo adam olduremezsin hirszlik edemezsin. devletin kurali boyle burada yasayacaksan kurallarina uyucaksin. yok uymuyacaksan gidersin baska ulkeye. e tabi oraninda kurali var oraya uyarsin bu seferde. oyle benim haklarim var istedigim boku yerim diye birsey yok
sen islamim ben muminim ben diyorsan uyucaksin kurali bu kardesim. allah ne diyo bak cennet orada cehennemde orada. al sana kitap al bide peygamber. uyarsan cennete uymazsan cehenneme gidersin. kurallar bu kadar avik ve basit net.
hee gelelim ahmaklarin ettigi bir soze. ee her koyun kendi bacagindan asilirmis. iyide bre ahmak her koyun kendi bacagindan asilirda kokusu herkesi bezdirir tikksindirir. senin hakkin var diyorsan baskasininda hakki vardr.
Dinde zorlama yok derken İslam dinine ister girersin ister girmezsin bunu anlatmaya çalışıyor ayet islam dininde zina edenler günah işledikleri için sopayla vurun diyor ikisi çok farklı şeyler
Müslüman olmayanların cehenneme gitmelerinin sebebi Allah:ı peygamberini, kitabına inanmadıkları meleklerini kazanın ve kaderin Allah'tan geldiğine inanmadıkları itaat etmedikleri için cehenneme yolluyor
Ama inanmazsan yakarım diyor? Kafirlerin cehenneme gitmesinden bahsediyorum. Bu dinde zorlama değil mi?
Misal birisi bana "bu işi ister yap ister yapma ama yapmazsan bicaklarim" diyorsa bu zorlama
Kardeşim sen dünyada özgür bireysin değil mi? İstediğini yaparsın kimse sana karışmaz değil mi? İster bir insanı bıçaklarsın ister bıçaklamazsın bıçaklarsan hapsi boyların o şekilde düşün müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek kâfirlere özgü bir şey değil
Yani suçlar cezasız kalmıyor
Ama bu dünyada özgürsün deyip diğer dünyada "bu dünyada inanmadığım icin' zulüm ediyor. Demekki özgür degilmisim
Az öncede dediğim gibi özgürsün istediğini yaparsın ama sen gidip adamı öldürürsen hapiste de yatarsın öyle düşünmek gerekiyor kusura bakma ama bunun adı zulüm değil adelettir
Adalet mi? inanmayınca kime zarar veriliyor ki insana işkence yapilsin? İnanmayan insanın ne suçu var ki işkence gorsun? Napiyo birine zarar mı veriyor inanmamakla
Sizin gibi insanlar İslam'dan soğutur İslami ogutlemez. Cahil
Çok yanlış örnek vermişsin asıl çelişki şudur heeseri bilen Allah şeytanın kendisine ihanet edeceğini bilmiyormuydu veya ademinşeytana kanicagini bilmiyormuyduki insanlara sinav yapmak istedi olay bu
Ama bu sorunun cevabı değil. Bu örnek değil soru.
Dinde zorlama yoktur der ama kafirler neden cehenneme gider
Yani sonradan bizi bu sinava dahil etmek icin yaratti
Gerçek ayetlerin bunlar olduğunu sanmıyorum. Kuran şifreli bir kitaptır anlamak için çok bilmek gerekir bilinmediği için böyle yanlış anlamlar çıkarılmıştır... Veya din tüccarları ayetleri kendi menfaatlerine göre yorumlamıştır
Yani Kur'an'ı Kerim'in din tuccarlarinin isine geldigi gibi değiştirildiginisun?
Değiştirildigini mi iddia ediyorsun
Kuranin her yeri çelişki bır kere Türkçe okudum bu kitabı tanrı değil insan eliyle yazıldığını anladım
https://youtu.be/n665YdCNc2w
Bu videoda bilimle açıklıyor dediğini.
@αѕєℓ__ keşke sorumu da cevaplayacak kadar bilebilsen
Tanrı neden herkesin anlayabileceği sadelikte bir kitap değilde içindeki gizemleri çözümlemek için uzman olmamız gerekiyor. Yani tanrı kitabında yazanların insanlar tarafından yanlış anlaşılacagini tahmin edememismi IŞİD ve diğer İslami terör örgütleri bu açık yazılan ayetleri kendilerine referans göstermiş olabilirler mi.
@αѕєℓ__ guzel arkadasim bilimle din hicbirzaman uyumlu olmaz hep tartisma olur ve bu boyle gider ikisi cook ayri sey zamaninsa filozoflar cok tartisti surekli paradokslar buldular iste tanri kendinden guclu taa yaratabilirmi eger yaratamazsa gucu yetmez yaratirsada en guclu olmaz gibi demek istedigim cook sey var duz dusunmeyin bos iddialarda bulunmayin okuyun kendinizi bilime adayin dininizide kendinize saklayin cunki bu sizi ilgilendirir bu kdar basit cook paeadoks var istersen konusurux bb
@αѕєℓ__ gel
@MoDiwaKe kuran zaman. icinde tamamlanmış bir. kitap. 23 senede tamamlanmış. Sence o dönemde yaşanan. olaylar kurana etki edemez. mi? Ayetlerin iniş sebepleri var mesela bunu bilmek lazm. Ve Allah tabiki her. insanin anlayacağı şekilde gönderiyor ama arapçanın kendisi. cok manalı bir din. O dönemde araplar arasında da bazı yanlış. anlamalar. olmus ve peygamberimize danışmışlar. O yüzden hadislere müracaat etmek. lazim. türkçe bir kitap okurken bile her insan farklı bir mana çıkarmıyor mu? Bu dille ve anlayışla alakalıdır. Bunu doğru anlamak ta ya iyi arapça bilmek, arap kültürü bilmek veya hadisleri iyi bilmek tefsir kitapları. okumakla. olur. sadece türkçe mealiyle olmaz bu işler Meal doğru anlamı vermeyebilir cunku
@αѕєℓ__ Allah neden bukdar peygamber gondermis neden bir kitap seklinde yapmamis simde deme insanlar hazir degildi buna diye Kuranda pek. bir farklilik yokki hep ayni mesajlar Allah bu kitabu mesela incil diyelim neden okdar mucize gidtermisken mesela isanin bebekken konusmasi birnkitabi tamamen bozulmasini engelleyen birsey yapmamis neden bozulmasina izin vermis okdae ugras bosunaydi simdinkuranda kusursuz bir kitapnolaaydi Şu an bu dunyada hristyanlarin sayisi muslumanlardan fazla olmaz bizde bunu Şu an tartismiyornolurduk bilimle bir olsaydi din gelismis olurduk ama durum ortada haksizmiyim?
dinde zorlama yok demesi müslüman olmak zorunda değilsin demek müslüman olunca tabiki allahın emirlerini yerine getiriceksin
Peki bunu anladım. Ama dinde zorlama yoksa inanmayanlar neden cehenneme gidiyor?
Yani birisi bana "bu işi ister yap ister yapma ama yapmazsan bicaklarim" diyorsa bu zorlama
çünkü diğer bütün dinler insan uydurması Allah demişki aklını kullanabilenler için ayetlerimde birsürü deliiler mevcut madem inanmıyorsun dünyada bak rahatına ahirete ne karışıyorsun zaten inanmıyorsun.. :)
Soruma cevap vermek varken "bak keyfine cehenneme git boşver" demek?
Sen müslüman olduğuna emin misin? Önce kendine bunu sor. Hiçbir müslüman bunu demez. Açıklar.
Gerçi sende bilmiyon ki 😂😂😂
Bu konu hep yanlış anlaşılıyor. Dinde zorlama yoktur şu şekilde , başka dine mensup birisiini müslüman etmek için zorlama yoktur. Müslüman olan birisini aileni mesela zorlamak dinde vardır.
Sende dinde zorlama var diyorsun yani 😅 e ayette yok diyoe
Bu arkadaşa katılıyorum 100 sopa olayını da işlediğin bir suç için mahkemede hakimin bir ceza vermesi veya arabanla trafikte bir kural ihlali yüzünden kesilen bir ceza olarak düşün.
Dinde zorlama olmaması derken mesela gayri müslim Birine zorla müslğman olacaksın diyemezsin zorlayamazsın. Ama müslüman çocuğuna namaz kıl diye zorlarsın zina yapma diye kızarsın veya döversin olay bu
Çok yalnıs anlamışsın. Günahlar bellidir. Zorlama Yok diyor, ister yap ister yapma diyor. Ama yaparsan da öperim diyor.
İşte bu zorlama. Biri bana " şu işi ister yap ister yapma ama yapmazsan seni bicaklarim" diyorsa zorlama bu
haram sonuçta zina helal haram diye birşey var dimi
Ama dinde zorlama yoktur diyor
Kafirler neden cehenneme gidiyor o zaman madem zorlama yok
Ataistler bunu açıklamalı bence 🤔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar