merhaba 4 senedir istemediğim ve 4 senemin mutsuz geçtiği bir hayata zorlandım zorla imamhatipe gönderildim zorla kapattırıldım asla fikirlerim önemsenmedi dayak zoruyla namaz kıldım herşeyi zorla yaptırdılar 4 senenin 1 günü mutlu olmadım bu konuda ben de isterdim severek yapmayı ama olmadı imamhatip lisesinde okuduğumdan dolayı çevremdeki insanlar imanlı ak partili falan açılırsam ne düşünürler veya aileme nasıl anlatmalıyım ben daha fazla mutsuz yaşamak istemiyorum hayatım bitmiş gibi hissediyorum ama onlar beni kapattırdılar ve kendi hayatlarına devam ediyorlar benim duygularım beni bitiriyor kimsenin umrunda değil
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence açılma kardeşim. Allah yardımcın olsun öncelikle biz bu dünyaya imthan edilmek için gönderildik. İnsan ömrü ortalama 70-80 yıl 70 70 yıllık hayat için sonsuz ahiret yurdunu lekelemeye değer mi? hayata ilk başladığımızda beyaz bir gömlek gibidir günah işledikçe kirlenir yani açılarak onu biraz daha niye kirletelim.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).
Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi. Dediki:
Resulüllah (s. a. v) bir gün Hz. Aişe (r. anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s. a. v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r. anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s. a. v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılResulüllah (s. a. v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
“Resulüllah (s. a. v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.”
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.”
"Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildi
Cevap sahibi+1 yıl
"Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı."
"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."
Soran+1 yılyani iyi güzel kopyalayıp yapıştırmışsın ama keşke kısa bir şeyler olsaydı okumaya pek niyetim yok
Cevap sahibi+1 yılBu arada ihliler dindar değiller benim gördüğüm kadarıyla
Cevap sahibi+1 yılİlk kısmı oku en azından oku gerçekten kendin isteyeceksin kapanmayı vakit ayırıp da hepsini okursan
+1 yılİslam'da zorlama yoktur.
Kişi kendi hür iradesiyle karar verir. Çevrenin ne diyeceğini düşünerek yaşaman senin kendi iç dünyan. İslam'ın yasaklarına değil çevrenin yasaklarına uyuyorsan burada bir problem var zaten.
Ki insanların AKP li olmaları imanlı olduklarını da göstermez.
Sen kendinden eminsen ailen ile konuş.
İslam'da zorlama yok. Ben kapalı olmak istemiyorum de.
Ama unutma sen imam-hatip mezunusun. Yaptığının ne olduğunu neyden vazgeçtiğini biliyorsun.12 Yorumla- +1 yıl
@Mavişim42 Müslüman olup. Yasak ve emirlere uymamanın cezası var evet.
Kişi imam-hatip okudu ise bunları biliyor olmalı.
Neyden vazgeçtiğini de biliyor olmalı.
+1 yılIstemiyorsan çikar gitsin kendini niye zorluyosun imanli akpli nedir ya boyle sacma bir dusuncemi var sen bir bireysin istediğini yapma hakkin var kimseye hesap vermek zorunda degilsin imam hatip lisesine gitmen zaten ayri bir sacmalik bunuda belirtmek isterim
11 Yorumla
Soran+1 yılneden saçmalık
+1 yılAçıl ne tepki verirlerse versinler zaten şu an mutlu değilim diyorsun bir şey değişmez. Bu hayatı sen yaşayacaksın onlar değil
11 Yorumla
Soran+1 yılevet ya işte insanlara bunu anlatamıyorum anneme bunu anlatamıyorum kendi fikrim kendi hayatım beynim beni yiyip bitiriyor neden beni mutsuz bir hayata zorluyorlar daha hayatın çok başındayım beni neden böyle şeylere maruz bırakıyorlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
16Cevap
ne zaman evlenrsin ya da evinden ayrılısın o zaman rahat olursun. Ama evlenmek çözüm değil belki de eşin de isteyecek kapanmanı. Ben karımı hiç zorlamadım muhabbetini bilr açmadım namaz kılan biriyirm ( riya olarak görme) ya tek başına yaşayacaksın kafana göre ya da bilemiyorum rahat edemeyeceksin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılUzuldum durumuna konus diyecegim ama ailenle vs. Namazi bike dayak zoruyla kildiriyorlarsa anlamayacaklari kesin bur an once okulunu bitir universitene git uni okumasanda acik goruslu bir erkekle evkenmeni tavsiye ederim ha onada izin vermezlerse kacarsin
10 Yorumla Bu tür fikirlerin düşünceleri bu sitede paylaşmak doģru buluyorum kapanmak
ya da açılmak insanın kendi özgür hür düşüncesiyle olmalı ülkemizde kapalı kadınların bir çoğu aile mahlle koca
Veya günümüzde biraz modaya uyarak kapanıyor istemeyerek genelleme olmasın konuyu ailenle konuşarak çözmelisin siyasî
Akımlar geçicidir çıkar önemli olan senin inancındır konuşmak istersen yazabilirsin00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,1b cevap paylaştı.
u +1 yılVıcdan sesı ne dıuor ona bak sen dıyelım acıldın ilerde tekrar kapanmak ıstersen ne olacak
08 Yorumla
Soran+1 yılşu an açıkçası çok dinime bağlı biri değilim ama başından beri hep keşke kendi içimden gelerek kapanma fırsatım olsaydı kendi fikrim ve allaha bağlılığım için kapanabilseydim diye düşünürüm ama birşeylerin beni zorluyor olması istemediğim bir yaşam biçimine bürünmüş olmak hem dinden hem hayattan soğutuyor bir şeylerin sevabını aldığımı düşünmüyorum sevabını aldığımı bilerek yapmak daha güzel olurdu baya uzattım ama tamamen kendimi allaha bağlı hissetmeden kapanmam ayrıca açık olmak dinsiz olmak da demek değil
- +1 yıl
Acık olmak dinsizlik değil
Dinde zorlama yoktur
Sen kapanırken bıraz daha kucuk yasta alıstırılarak kapansaydın sorun olmayacaktı şu an cevre insanları ve diğer sosyal unsurlar senı acılmaya yoneltıyor.
Soran+1 yılbak kapanmadan önce fikrimi sorsalardı yine tamam ben kapandım derdim ama herşeyi oldu bittiye getirdiler her gün ağladım bana zorla yaptırdınız istemiyorum diye ama anlamadılar belki de şimdi dinini çok seven kendi isteğiyle kapanmış biri olurdum ama bence günaha girdiler
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun acılınca üzülmeyeceksen tamamdır
Soran+1 yılben de bundan korkuyorum muhtemelen üzülmem bence ama 2-3 defa rüya gördüm saçlarımın açılmasından çok utanıyordum tekrar kapanmak istiyordun
- +1 yıl
Benım soylemek ıstedıklerımı sen yazmaya basladın sagda solda soylenenler olur moral bozanlar olur yok işte kapalıyken daha guxeldı cırkınlestın yok efendım evde kalma korkısuyla acıldı falan
Soran+1 yılben zaten evlenmeyi düşünmüyorum ayrıca kapalı görenler evli falan sanıyor deliriyorum kendimi beğendirmek gibi bir derdim yok hiç olmadı açıkken de kapalıyken de çirkinleşti falan derlerse yine umrumda olmaz ki tanıyanlar zaten demez böyle birşey olmadığı için sadece zorla yapmış olmanın mutsuzluğu bu
- +1 yıl
Pekı daha fazla yormayayım senı herseh gonlunce olsun
- 00 Yorumla
Bende imam hatip mezunuyum. Okul bitinde açılan çok arkadaşım oldu. Onların da muhafazakar bir çevresi var. Bir sorun yaşadıklarına şahit olmadım
03 Yorumla
Soran+1 yılsenin düşüncelerin ne oldu
- +1 yıl
Benim düşüncemde nasıl rahat ediyorsa. Kapalı olmalarını isterim tabi ama zorla olunca tahmin ediyorum çekilmez bir hal alıyor onlar için. Tesettür farz ama istemeyerek zorla oldu mu ben de istemem açıkçası. Kaldı ki sen dört yıldan sonra hala alışamamışsın hala içinde bulunduğun durumdan rahatsızsın. Allah sabır versin
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılVesvese bunlar birçoğu yabancı ülkelerde mücadele ederken başörtüsü serbestliği için sen imam hatip mezunusun bilmen lazım önemini. tabi senin seçimin dinde zorlama olmaz
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan niyet ya dünyaya bir defa geliyorsun ona göre yaşa
011 Yorumla- +1 yıl
Beğenmediysen sana başka kafa vereyim. Önemli olan niyet gene diyorum ona göre yaşa sen adam gibi olursan kimseye Yanlış yapmayıp anana babana hayırlı bir insan olursan nasıl olduğunun ne önemi var aklınız fikriniz lafları farklı yöne çekmek hayırdır sana
- +1 yıl
Senin ananı severim çiçeğine koyduğumun oğlu seni
- +1 yıl
ya işine bak
- +1 yıl
Böyle sitenin ben
- +1 yıl
Senin b acını s ikerim
- +1 yıl
Oros pu çocuğu
- +1 yıl
kardeşim çocuğu ben orda oranı buranımı aç yazmışım mına kodomun oğlu seni!! Her yerini kapatıp yemediği hatlar kalmayan da var zorla dinmi olur müslümanız dersiniz hoşgörü bilmezsiniz domuz yemez haram yersiniz allaha şükür dinime bağlı bir insanım senin gibi gevşek olmadım hiç değilse sende anana söyle rujunu değiştirip durmasın milleti si ki gökkuşuğı olmuş
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 917 cevap paylaştı. Neden çikmak istiyorsun tesetür kötü bir şey mi tesetür kadina güzellik katıyor
00 Yorumla
+1 yılKapalı olunca neden mutsuz oluyosun
07 Yorumla
Soran+1 yılçünkü zorla ve insan psikolojisi diye bir şey var ki bu başka konularda da böyle birisi sana zorla istemediğin bir şeyi yaptırsa ve sen bununla yaşamak zorunda kalsan mutlu olur musun
- +1 yıl
Anlamadın sen kapalı olmayı neden istemiyosun ve neden mutsuz oluyosun
Soran+1 yılçünkü fikrim sorulmadı ve kendimi kapalı insanlara yaraşır bulmuyorum kendimi dindar hissetmiyorum eğer ki allaha yönelirsem allah için kendi fikirlerimle kendi bağlılığımla kapanmak istiyorum istemeden kapalı olmak beni mutsuz ediyor çünkü istemeden oldu ya bu kafayı sadece istemeden kapananlar ve bu durumdan mutsuz olanlar anlar
- +1 yıl
Kızım bak anlama kıtlığı mı var ben diyorum ki kapanmak sana neden mutsuzluk veriyo kapalı insanlara yaraşır neden bulmuyosun veya açık olunca neden mutlu oluyosun ana fikrini soruyorum
Soran+1 yılyav bu soruların nasıl bir cevabı olabilir onlardan dolayı işte allahallaj
- +1 yıl
Kendini açıklara yaraşır bulmanın sebebi neeeee 😁😁😁
Soran+1 yılal işte senin duymak istediğin şey farklı aptal
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 318 cevap paylaştı. Açıl gitsin boşver milleti kesin konyalıdır ailen
08 Yorumla
Soran+1 yılizmirliyiz annem dinine bağlı bir insan olduğu için bizi de zorluyor ama babam karşı düşüncede ben de babamla aynı fikirdeyim içinden gelerek dindarsan dindar olursun çok umrumda değil isteyen istediği gibi yaşasın ama ben istemeden neden hem dinimden hem hayatımdan soğuyayım ki dayatmalar ancak bunlara sebep oluyor
Soran+1 yılbence de
Soran+1 yılmezuna bıraktım okul imamhatipleri geliştiricez biz çok zeki olucaz ülkede imamhatipleri küçümsüyolar ama biz onlardan değiliz amacıyla birsürü şey yıktılar üzerimize projeler performanslar ödevler bu yüzden hzırlanamadım
Soran+1 yılher yer it kopuk imamhatipli oldu aptallar herşeyi dozunda bırakamıyorlar
Sen zaten hiç tesettürlü olamamışn ki
00 Yorumla
+1 yılHoşgörü dinine maruz kalmışsın.
00 Yorumlakendini nasıl mutlu hissediyorsan o şeklide yaşa
00 YorumlaÇıkarak yaparsın kız ayool
00 Yorumla
+1 yılNeden kaşar mi oldun
04 Yorumla
Soran+1 yılaçık olan kaşar mı
- +1 yıl
Sonradan açılan kaşar olur
Soran+1 yılboş yapma
- +1 yıl
Hsktr kaşar
iyi karar ver derim
02 Yorumla
Soran+1 yılçok mutsuzum 4 senenin 4ünde de görüşlerim böyleydi ama ben özgür bir insan olmak istiyorum kurye geldiğinde kafamı kapatmak için birşeyler aramadan kapıyı açmak istiyorum kötü bir insan değilim erkeklerle falan da alakam yok veya beğenilme derdim de yok sadece beynimde dönüp duruyorlar ve istemeden zorla yaptırılmış olması çok zoruma gidiyor çok mutsuz olmama neden oluyor sonra da herkes önceden böyle değildin hiçbir şeyden mutlu olmuyorsun oluyor hayat sanki bitmiş gibi ileriye dönük hayaller kuramıyorum sınava hazırlanırken heyecanlanamıyorum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne