Tüketerek Mutlu Olmak(!)

Bence tüketerek mutlu olunamaz, nitekim olunamıyor zaten... Mutluluk derken gerçek anlamda mutluluktan bahsediyorum, öyle kısa süreli mutlulklardan değil.


Dizilerde, reklamlarda sürekli bilinç altımıza tüketerek mutlu olunabileceği yerleştiriliyor. Bu Kapitalist sistemin köleleştirme şekli. Kendi kararımızla hayatımızı yaşadığımızı sanıyoruz, aslında bize verilen şeyi yapmaya, bize verilen rolü oynamaya mahkum ediliyoruz. Elimiz, kolumuz, hatta ayaklarımız zincirli fakat farkında değiliz.


Tüketerek Mutlu Olmak (!)


İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, kıyafetleriyle uğurlanır oldu. İnternet bu tip sosyal deneylerle dolu, mesela altında son model arabalı biri kızlara çıkma teklifi eder, kız kabul edince arkadaki sıradan abaya doğru ilerler adam ve kız hemen oradan uzaklaşır.


Tüketerek Mutlu Olmak(!)


Altımızdaki araba, kolumuzdaki saat değerimizi belirler oldu... zihnimiz bu saçma diziler, reklamlar yüzünden böyle şekillendi, kızların kucaklarda zıplayarak özgürlüğe kavuşabileceği yerleştirildi blinçaltına.


Artık bu sistemin dışına çıkma zamanı geldi, tüketerek mutlu olmayı reddedin. Ayakkabılarınız, kıyafetleriniz, satın aldıklarınızla mutlu olmayın, bu zaten geçici ve sahte bir mutluluk. Üreterek mutlu olun, mesela kitaplar okuyun, yeni şeyler keşfedin, yeni şeyler öğrenin... üretken olun... Mutluluğun kıyafetlerinizle alakası yok uyanın !


Tüketerek Mutlu Olmak(!)


Not: Unutmayınki en başta inandığınız dinin kitabını okumalısınız.

Tüketerek Mutlu Olmak(!)
Cevapla